PDA

View Full Version : Η αγαπημένη σας, πιο επική στιγμή στο Metal Gear Solid 4!!

Valkyre
22-06-2008, 15:52
ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ THREAD ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ SPOILER.ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ , ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΜΕΣΩΣ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Πως προεκυψε αυτο το θρεντ?Εβλεπα σε αλλα φορουμ ποσο εντυπωσιασμενο ειναι το κοινο απο το MGS4 σαν συνολο , κυριως οι φαν της σειρας που ακολουθουν την ιστορια αυτη τοσο καιρο.Ειναι λογικο γι αυτους καποια προσωπα και στιγμες να ειναι πολυ πιο σημαντικα , ενω σε καποιους αλλους δεν γινεται κατανοητη η τοσο μεγαλη σημασια τους , πραγμα λογικο.

Καθομουν λοιπον και προσπαθουσα να βρω ποια ειναι η αγαπημενη μου στιγμη στο παιχνιδι...

Και πραγματικα εκει κολλησα παιδια.Δεν μπορουσα να διαλεξω...τι να διαλεξω?Δεν νομιζω οτι υπαρχει παιχνιδι που να εχει ΤΟΣΕΣ πολλες επικες στιγμες...

-Τη στιγμη που ακους οτι θα γυρισεις πισω στο Shadow Moses?Τι στιγμη που ξεκιναει να παιζει το κομματι "The Best is Yet to Come" οταν φτανεις στο εγκαταλελλιμενο και νοσταλγικο Heliport?Που ακους τα λογια που σου ελεγα στο παρελθον , που αναπολεις τον χρονο που περασε?

-Την επικοτατη σκηνη στο τελος του Act 3 που ο Liquid/Ocelot αναλαμβανει τον ελεγχο και στην ουσια στρεφει τα ιδια τα οπλα των Patriots εναντιον τους(guns of the patriots)?Που η Εva βουταει στην φωτια και ο Snake τρεχει απο πισω της να την σωσει?Απιστευτη σκηνοθεσια και μουσικη...σπανια σε ταινια βλεπεις τοσο καλη δουλεια...

-Το επικο ξεκινημα του παιχνιδιου με τα Gekko?

-Την πρωτη εμφανιση του Raiden με την φοβερη χορογραφια?

-Tην σκηνη καταδιωξης με bullet time effects στο Act 3?

-Το απιστευτο και πιο φοβερο fan service που μας εδωσε ο Κοτζιμα βαζοντας μας και επισημα πλεον ΜΕΣΑ σε ενα Metal Gear για την μαχη Rex VS Ray??

-Την στιγμη που ο Raiden πεφτει πανω στο Outer Haven για να σωσει τον Snake?

-To απιστευτο κομματι αυτοθυσιας του Snake που μπαινει στο δωματιο μικροκυματων και η οθονη χωριζει στα 2 παρουσιαζοντας σου ολους τους αλλους χαρακτηρες να πολεμουν και να εξαρτιωνται ολα απο τη θεληση του ηρωα?

-Το τελος που ο Big Boss ενστερνιζεται τον Snake για πρωτη φορα σαν γιο του , και που εμεσσα μεν αλλα ιδιοφυεστατα , φτανεις στο συμπερασμα οτι την μεγαλη διαφορα σε ολο αυτο το χαος την εφερε ενας μονο , ο Solid Snake?

Οχι παιδια , οσο και αν προσπαθησα αναμεσα σε αυτα δεν καταφερα να αποφασισω...

ομως ειναι μια σκηνη....μια απιστευτη σκηνη...για εμενα τουλαχιστον που την θεωρω το αποκορυφωμα ευχαριστησης που εχω νιωσει ως gamer.

ΟΛΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ LIQUID OCELOT ΠΑΝΩ ΣΤΟ OUTER HAVEN.

Ειλικρινα...αυτη η στιγμη ειναι αξεπεραστη.Ειμαι σιγουρος οτι ατομα που δεν εχουν παιξει απο παλια τα MGS δεν θα την βρηκαν τοσο επικη.

Ομως εγω απλα επαθα πλακα.Βλεπεις 2 χαρακτηρες και μια ιστορια 20 ετων να καταληγει σε ενα fight.Η σκηνη πριν , κατα τη διαρκεια και το τελος της ειναι συγκλονιστικα.
Θα το πω και ας με πειτε υπερβολικο , δεν νομιζω οτι εχω δει πιο ομορφα σκηνοθετιμενα και χορογραφημενα σκηνη παλης μεταξυ 2 χαρακτηρων.Απιστευτες κινησεις , φοβερες γωνιες ληψης απο την καμερα και πραγματικα η πρωτη videogame σκηνη ξυλου που "νιωθεις" κυριολεκτικα την επαφη των χτυπηματων.Ιδιως την στιγμη που δινουν ταυτοχρονο χτυπημα και οι γροθιες τους ενωνονται (στο παρακτω βιντεο 4:24) ειναι ανεπαναληπτη και συμβολικοτατη.

Το setting ειναι απιστευτο , στην κορυφη του Metal Gear των Metal Gears , με εναν ηλιο σε δυση (οπως και η ζωη των 2 αδελφων των Patriots και εν τελει ολης της σειρας βρισκεται στην δυση της) με το πιο απιστευτο επικο κομματι μουσικης να παιζει στο background...με τα δυο αδελφια να μισιουνται αλλα ταυτοχρονα να σεβονται ο ενας τον αλλο (στιγμη που ο ενας δινει syrringe στον αλλο)...τα πραγματικα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ...δεν ξερω.Αυτο με αφησε αναυδο ειλικρινα.Ειχα ανατριχιασει απο την αρχη μεχρι το τελος.Ηταν ιδιοφυες.

Ιδου και το σχετικο βιντεο πριν το ξεκινημα της μαχης:

YouTube - MGS4 - Snake vs Ocelot Pre-fight Cutscene

Ποια ειναι η δικη σας καλυτερη στιγμη? :D

TopGunZ
22-06-2008, 17:19
Σίγουρα η στιγμή που καταλαβαίνεις και μόνο ότι θα παίξει mecha war REX VS RAY είναι σα να λες "20 χρόνια ιστορίας αξίζανε".

Οπωσδήποτε η φάση με το φούρν...εεε δωμάτιο μικροκυμάτων είναι επική, βλέπεις πως η κατάσταση όλο και χειροτερεύει, ο άνισος αγώνας του Raiden, των Akiba & Merryl και του πληρώματος του πλοίου με τις FROGS και τις δυνάμεις του Liquid κλιμακώνεται καθώς ο Snake κομματιάζεται μέχρι να επέλθει η λύτρωσις...

Η fist fight με τον Liquid δυστυχώς ήταν το χειρότερο μου σημείο του παιχνιδιού, μιας και έχανα επί 1 ώρα και, βρίζοντας πως το κατέστρεψε στο τέλος το παιχνίδι, προτού συνειδητοποιήσω ότι είναι λίγο button mashing και όχι Τέκκεν.

atomsk
22-06-2008, 17:24
το πούρο που πέφτει απο το χέρι του big boss όπως κάθεται στον τάφο

Sasori
23-06-2008, 00:00
Εάν και δεν πρόκειται για σκηνή αλλά για easter egg εγώ τη μεγαλύτερη συγκίνηση την ένιωσα όταν περιμένοντας να φορτώσει το Act 4 βρέθηκα να παίζω το ... MGS1!!! Τα πιξελιασμένα γραφικά του PSX μου έφεραν ανατριχίλα και δέος όταν θυμήθηκα τις στιγμές που είχα ζήσει τότε, 9 χρόνια πριν.

Αξεπέραστο.

sosat
23-06-2008, 00:52
Η πιο αγαπημένη μου στιγμή ήταν όταν το επέστρεψα στο video club, 2 ώρες αφότου το νοίκιασα. Σας ξενέρωσα ε? :tiphat:

Kostas_GR
23-06-2008, 03:56
Εμενα απο το Act3 και μετα μου αρεσανε και πορωνομουνα τρελα με ολα τα βιντεο! Ηταν πραγματικα σαν να βλεπεις ταινια: η υποθεση καταπληκτικη, η μουσικη απιστευτη και τα slow-motion σε ορισμενα σημεια ΘΕΙΚΑ!!

Παντως οι 2 καλυτερες σκηνες για μενα ητανε φυσικα η τελικη μαχη με τον Liquid, γιατι περα απο τις μπουνιες που ριχνεις τα cut-scenes που διεκοπταν την μαχη ητανε κατι παραπανω απο απιστευτα, και η σκηνη που παιρνεις το Metal Gear REX και πολεμας. Για ατομα σαν και εμενα που ειναι fan της σειρας απο το 1ο MG που ειχε βγει για το Playstation 1 και συνεχιζουμε να ειμαστε ολα αυτα τα χρονια, αυτες οι σκηνες ειναι κατι που ειμαι σιγουρος πως δεν πιστευαμε τοσο χρονια πριν που ξεκινησαμε να παιζουμε το παιχνιδι οτι θα ζουσαμε και σκηνες που οταν παιζαμε τα χερια μας ετρεμαν απο αγωνια, εξαψη και συγκινηση. Μπορει να φαινεται πως υπερβαλλω με αυτα που λεω, αλλα πραγματικα εγω αυτα τα συναισθηματα ενιωθα εκεινη την ωρα.

Μακαρι να υπηρχε κ συνεχεια και να εβγαινε και αλλο Metal Gear, αλλα δυστυχως/ευτυχως ολοι πηραν τον δρομο τους και το καλυτερο κ τελειοτερο sequel παιχνιδι ολων των εποχων εφτασε στο τελος του...Ισως βεβαια οι κατασκευαστες του παιχνιδιου να βγαλουν καινουργιο καποια στιγμη με νεους χαρακτηρες και υποθεση που θα συνεχιζει με το τι απεγινε η κοινωνια μετα την καταριψη του SOP, αλλα οτι και να γινει παιδια ενα ειναι σιγουρο. 2ος Snake δεν μπορει να υπαρξει κανενας!

WolfRathmA
23-06-2008, 04:00
Η πιο ανατριχιαστικη στιγμη για εμενα μεσα στο παιχνιδι ηταν οταν φτανεις στο Shadow Mosses... τα λογια ειναι περιτα... δε μπορω να εκφρασω τα συναισθηματα μου με το που επαιξε η μουσικη του ΜGS1... ανατριχιασα! Δεν ηξερα τι αισθανομουν... ηθελα να κλαψω η να χαρω.. δε ξερω και εγω τι..

Tsiou
23-06-2008, 12:06
- Την στιγμη που ο Raiden πεφτει πανω στο Outer Haven για να σωσει τον Snake?

Η αγαπημένη μου στιγμή μέχρι τώρα (μόλις μπήκα στο ACT 5) ... :bowdown:

MBALLACK
27-06-2008, 17:09
sto act4 ekei pou leei o octacon
HEY SNAKE YOU NEED TO SWAP THE DISCS DO YOU SEE THE DISC LABELLED 2.
HUY? OH WAIT WE ARE ON A PS3 SYSTEM IT'S A BLU RAY DISC DOUBLE LAYERED TOO. NO NEED TO SWAP

panelix
28-06-2008, 10:46
-Τη στιγμη που ακους οτι θα γυρισεις πισω στο Shadow Moses?Τι στιγμη που ξεκιναει να παιζει το κομματι "The Best is Yet to Come" οταν φτανεις στο εγκαταλελλιμενο και νοσταλγικο Heliport?Που ακους τα λογια που σου ελεγα στο παρελθον , που αναπολεις τον χρονο που περασε?
-Την στιγμη που ο Raiden πεφτει πανω στο Outer Haven για να σωσει τον Snake?

Kai apo to ACT 4 kai meta genikotera itan ola teleia :D

vasses
28-06-2008, 10:46
i maxi me to palio metal gear kai to outer heaven sto telos tou act 4 kai sto telos tou act 5 i maxi ton 2 pano stin platforma tou ypovrixiou me plano sto iliovasilema:angry:

Akolov
28-06-2008, 13:11
Και εγω θα ξεχωρισω την στιγμη με το πουρο του Big Boss . Γενικα ο μονολογος του . Απιστευτη στιγμη πατερας γιου .

StamatisGian
28-06-2008, 13:26
-Η στιγμή που φτάνει ο Snake στο Shadow Mosses...Όπως είπαν και οι προηγούμενοι τα λόγια είναι περιττα για κάποιον που έχει ζήσει την σειρά απο την αρχή της.
-Καθώς ο Snake πάει προς τον διάδρομο με τα microwaves που ακούει τις συμβουλές των φίλων του.Ξέροντας ότι θα πεθάνει ούτως ή άλλως προχωράει προς την "καταστροφή" του με τους φίλους του στο μυαλό και την καρδιά.
-Η μάχη με τον Ocelot ήταν απλά επική! Αν όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν μούφα πραγματικά θα ήταν κορυφαίο μόνο και μόνο για αυτή την combat scene.
-Ο διάλογός του με τον Big Boss..Η επεξήγηση όλων όσων έχουν συμβεί στον κόσμο του MG τελικά έρχεται με αυτήν την δραματική σκηνή..
-Όλες οι υπόλοιπες στιγμές του παιχνιδιού..

Τι να πω, αυτό το παιχνίδι με έχει κάνει να συγκινιθώ και να βουρκώσω περισσότερες φορές απ'όσες νόμιζα ήταν δυνατόν να σε κάνει ένα παιχνίδι. Πραγματικά, έναν σταθμός στην ιστορία των videogames όπως την ξέρουμε. Λυπάμαι που δεν θα ξαναδώ τον Snake in action αλλά είμαι τυχερός που είμαι έπαιξα αυτό το αριστούργημα.
Πραγματικά, το MGS4 is for the fans.
Πραγματικά, το παιχνίδι αυτό είναι τέχνη.

personGR
29-06-2008, 01:22
Όταν για άκουσα για πρώτη φορά την αξεπέραστη φωνή του Vamp, δανεισμένη από τον Phil LaMarr.

Valkyre
30-06-2008, 01:07
Και αμα δεις τον phil LaMarr στο documentary θα παθεις πλακα πως κανει την φωνη του vamp!

WolfRathmA
30-06-2008, 03:13
Και αμα δεις τον phil LaMarr στο documentary θα παθεις πλακα πως κανει την φωνη του vamp!

Το ειδα! Τρομερος!

Στην αρχη που μιλαγε λεο, "μηπως κανουνε κανενα λαθος;" Αλλα με το που τον ακουσα ειπα "οκ.. αστο καλυτερα :p"

redismagik
30-06-2008, 08:19
ego eime stin arxi .mou arese sti isagogi pou deixnei to videaki pou ton kinigoun ta rompotoeidoi kai feygei i kapa tou kanontas to vathi kathisma o snake.i skini itan san na mou elege ''eime palli edo.......olla tha pane kala!'' .eime pantos sigouros oti tha me kanei na anatrixiiaso polles fores akoma to pexnidi!

personGR
30-06-2008, 09:36

Δεν το έχω δυστυχώς...:(

FurionMike
01-07-2008, 16:10
Η πιο αγαπημένη μου στιγμή ήταν όταν το επέστρεψα στο video club, 2 ώρες αφότου το νοίκιασα. Σας ξενέρωσα ε? :tiphat:

ahahaha ti mlks eisai! kalo!

mia skini pou marese einai pou lei Insert Disk 2. lol

obione
09-07-2008, 18:31
ennoeite i epistrofh sto nhsi....asta re hideo piga pisw 10 xronia ki egw.....einai trelo na sou ipenthumizei ena game oti sthn ousia megalwses ki esy 10 xronia...trelaaaa!!!

desperate_gamer
09-07-2008, 19:16
Όλο το παιχνίδι είχε συγκλονιστικές στιγμές που είναι αδύνατο να τις καταγράψω όλες. Αλλά συμφωνώ ότι μακράν οι πιο δυνατές ήταν τρεις.

- ACT 4... Αρκεί να πω ότι έπρεπε να κλείσω το παιχνίδι και να το παίξω άλλη μέρα προκειμένου να χωνέψω την πλυμμήρα συναισθημάτων που με κατέκλεισε.

- Ναι, το πιο μισητό feature σε όλα τα Metal Gear (το πάτα το κουμπάκι, μέχρι να σου βγει το χεράκι) επέστρεψε με τη καλύτερη δυνατή μορφή. Με εμένα στο τέλος να κλαίω μισό από πόνο και μισό από συγκίνηση... με τον τένοντα να διαμαρτύρεται έντονα και με το ένα χέρι να προσπαθώ να πιάσω και το control του κλιματιστικού γιατί είχα σκάσει, έζησα την πιο επική στιγμή στο παιχνίδι. Πραγματικά "interactive". Από τις λίγες φορές που πραγματικά κατάλαβα τι περνάει ο Snake όταν το μόνο που θέλεις είναι να ξαποστάσεις, αλλά η μόνη σου επιλογή είναι να προχωρήσεις. Θα ορκιζόμουν ότι δεν θα προλάβαινα το δωμάτιο, αλλά τελικά το κατάφερα :p

- Απίθανη η μάχη στο τέλος με τον Liquid. Εντάξει όταν ξεντύθηκε ο Liquid έκανε μπαμ η αναφορά στη τελευταία μάχη του MGS1, αλλά όταν φόρτωσαν οι μπάρες υγείας όπως στο παλιό παιχνίδι μια ανατριχίλα την ένιωσα.

- "Everything has a beginning... It just doen't start at "one". " Την ατάκα αυτή θα τη θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. I had an "a-ha" moment!! Αν και (η καλοπροαίρετη γιούχα δεκτή) θεώρησα τον τελικό διάλογο με τον Big Boss υπερβολικά τραβηγμένο. Χαλούσε λίγο το μελαγχολικό feeling που είχε το φινάλε και σε πλάκωνε στους επικούς και μπερδευτικούς διαλόγους. Προς το τέλος όμως, η σκηνή με το πούρο επανέφερε τη κατάσταση σε μια ισορροπία.

jorgedept
09-07-2008, 20:59
πολλές, αλλά η πρώτη που μου έρχεται είναι όταν είδα το REX :D

Valkyre
10-07-2008, 00:46
Δεν περιμενα με ΤΙΠΟΤΑ οτι στο MGS4 για πρωτη φορα θα χειριζομασταν ενα Metal Gear... και οχι οποιο και οποιο Metal Gear... αλλα αυτο που γνωρισαμε και πολεμησαμε στο παρελθον!

Φοβερη Στιγμη!

desperate_gamer
10-07-2008, 00:47
Γιατί το Ray δεν το πολεμήσαμε; Ο πάτος μας είχε βγει!! :giggle: :p

Steiner
10-07-2008, 01:11
Δεν περιμενα με ΤΙΠΟΤΑ οτι στο MGS4 για πρωτη φορα θα χειριζομασταν ενα Metal Gear... και οχι οποιο και οποιο Metal Gear... αλλα αυτο που γνωρισαμε και πολεμησαμε στο παρελθον!

Φοβερη Στιγμη!
Κι εγώ το ίδιο! Και όχι μόνο θα χειριστούμε το θρυλικό REX αλλά με αυτό θα πολεμήσουμε και το RAY.:yay::yay:

Valkyre
10-07-2008, 02:58
Γιατί το Ray δεν το πολεμήσαμε; Ο πάτος μας είχε βγει!! :giggle: :p

Aυτο που πολεμας στο 2 δεν ειναι το Ray RAY που λεμε.Ολα αυτα ηταν unmanned machines.Στο MGS2 υπηρχε μονο 1 πραγματικο RAY , αυτο που πιλοταρει ο Ocelot στην αρχη και το τελος (και φυσικα στο MGS4).

Τα υπολοιπα ηταν απλα ελεγχομενα απο το GW και ηταν μοντελα με περιορισμενες δυνατοτητες.

Γι αυτο και επεφταν κατω με 3-4 stinger το καθε ενα. ;)

To REX ειναι Θρυλικο Metal Gear , το πρωτο που γνωρησαν οι περισσοτεροι.

desperate_gamer
10-07-2008, 13:23
Οκ, τώρα με τάπωσες :giggle: Συμφωνώ. Με το REX μεγαλώσαμε όλοι. Τα άλλα ήταν απομιμήσεις.

Τώρα που πλέον τα πράγματα έχουν τακτοποιηθεί στο μυαλό μου θυμήθηκα κι άλλες επικές στιγμές.

- Η πολύ συγκινητική στιγμή που ο Raiden σμίγει με τον γιο του. Πολύ όμορφο... Αν και ο Raiden δεν έχει ηρεμήσει ακόμα μέσα του και σε επόμενο πιθανο sequel θα τα δει μπροστά του τα ψυχολογικά του.

- Η πρόταση γάμου Akiba-Meryl όσο πολεμούσαν τα Frogs. Φοβερά σκηνοθετημένο, σαν χορογραφία με τρομερό συγχρονισμό. Και χωρίς nanomachines. Καταπληκτικό. Βέβαια ο Akiba έκανε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του που πήρε αυτή. Θα του βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι η σκύλα. Να της κάνει πρόταση γάμου και να απαιτεί μετά αυτή να κάνει την πρόταση;;; Θα έχουν σοβαρό πρόβλημα να ορίσουν ποιος έχει τα "balls" στο σπίτι... :p

- Η Meryl νυφούλα... Τέτοιο μπράτσο ούτε η Madonna!

- Η φοβερή συζήτηση με τον Otacon όταν στην μάχη του Mantis έκανα assign το Dualshock στη θέση 2. Χτυπάει το codec και λέει ο Snake "Otacon, I can't move!" και ο Otacon μου λέει εν ολίγοις ότι αυτά που ήξερα από τα παλιά να τα ξεχάσω. Χαχαχα!

Valkyre
10-07-2008, 16:34
Ναι αυτο ηταν το πρωτο που εκανα στο fihht με τον Mantis , αν και ημουν 100% σιγουρος οτι δεν θα πιασει , αλλα υπολογιζα οτι θα ακουσω καποιο γαματο codec και το ευχαριστηθηκα. :D

Η προταση Meryl-Akiba ειχε σαφη εππιροη απο την ταινια Mr. and Mrs Smith , εκανε μπαμ και μου το θυμησε με την μια.

Ηταν ωραια , αλλα θα παραδεχθω οτι ηταν too much η συγκεκριμενη και σε λιγο ακυρη στιγμη οπου τα πραγματα ηταν πολυ σοβαρα.

Παρολαυτα η χορογραφια ηταν τελεια , απλα λιγο ακυρη την δεδομενη στιγμη. ;)

Παντως ο Raiden ειχε ενα καταπλικτικο τελος.Η μουσικη , και το voiceover ηταν φοβερο.

desperate_gamer
10-07-2008, 17:12
Ναι όντως ήταν Mr & Mrs Smith τώρα που το λες. Από τις αγαπημένες μου ταινίες. Μου άρεσε πολύ! Τώρα εντάξει. Καλά ήταν και χαλαρώσαμε λίγο. Άλλωστε δεν χάλασε καθόλου το συναίσθημα της θυσίας του Snake.

Πάντως για τον Raiden έχω μια απορία. Τα χέρια του του τα ξαναενώσαν; Πώς ήταν αρτιμελής στο τέλος όταν στην μάχη του με τα FROGs δεν είχε καν χέρια; Και πώς άρχισε να πετάει κεραυνούς;; Ήταν ελαφρώ "too much" το σημείο εκείνο, ακόμα και για το Metal Gear Universe...

Valkyre
10-07-2008, 17:38
Ναι όντως ήταν Mr & Mrs Smith τώρα που το λες. Από τις αγαπημένες μου ταινίες. Μου άρεσε πολύ! Τώρα εντάξει. Καλά ήταν και χαλαρώσαμε λίγο. Άλλωστε δεν χάλασε καθόλου το συναίσθημα της θυσίας του Snake.

Πάντως για τον Raiden έχω μια απορία. Τα χέρια του του τα ξαναενώσαν; Πώς ήταν αρτιμελής στο τέλος όταν στην μάχη του με τα FROGs δεν είχε καν χέρια; Και πώς άρχισε να πετάει κεραυνούς;; Ήταν ελαφρώ "too much" το σημείο εκείνο, ακόμα και για το Metal Gear Universe...

Τα χερια του Raiden ειναι artificial.Ο Raiden στο MGS4 ειναι cyborg.Στο τελος και παλι Cyborg ειναι , απλα με πιο ανθρωπινη εμφανιση.Στην ουσια ομως ειναι κατι ενδιαμεσο ανθρωπου και μηχανης , οπως ακριβως ηταν και ο Frank Jaeger (ninja sto MGS).

Η Nadmi αναφερεται στην διαδικασια αυτη (δες το database) ειναι η ιδια διαδικασια με την οποια ξαναεζησε ο big boss.Δεν θυμαμαι ακριβως πως λεγεται , θα κοιταξω το database και θα σου πω.

Παντως πολλοι χαρακτηρες του MGS εγιναν πειραματοζωα στην διαδικασια αυτη.

desperate_gamer
10-07-2008, 17:41
Αχα... Δηλαδή το μόνο ανθρώπινο είναι η φάτσα του; Χαχα!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για ακόμα μια φορά ;)

Valkyre
10-07-2008, 17:45
Αχα... Δηλαδή το μόνο ανθρώπινο είναι η φάτσα του; Χαχα!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για ακόμα μια φορά ;)

Oχι μονο η φατσα του.Πολλα απο τα εσωτερικα του οργανα παραμενουν ανθρωπινα.Βασικα πολλα για την διαδικασια αυτη αποκαλυπτονται στο Portable ops.

Βεβαια οπως ειπα , υπαρχουν λεπτομερη files στο MGS Database ;)

knasos
10-07-2008, 19:14
Μου σηκώθηκε η τρίχα:

Μόλις μπαίνει ο Snake στο Heliport από το MGS1 και φυσικά όταν έπαιξα σαν mini-game το αντίστοιχο κομμάτι. Πραγματικά ήταν απίστευτο συναίσθημα! Ότι ξαναγυρνάμε στα παλιά και πως ότι και να γίνει η ιστορία υπάρχει!

Στον διάδρομο με τα μικροκύματα που λίγο ακόμη και θα δάκρυζα ειδικά στο κομμάτι που φωνάζει απεγνωσμένα ο Otacon (Move, MOVE!). Μπορεί να λέμε ότι ταυτιζόμαστε με τον ήρωα όσο παίζουμε το παιχνίδι αλλά μόλις αρχίζει η σκηνή και προχωράς τότε μόνο καταλαβαίνεις πραγματικά πως αισθάνεται ο χαρακτήρας.

Επίσης μια επική στιγμή που θα περίμενα να δω ήταν να μας εξανάγκαζε ο Kojima να πυροβολήσουμε εμείς τον Snake σε στυλ Big Boss - Boss που ο ίδιος ο παίκτης τραβάει την σκανδάλη για το τελειωτικό χτύπημα στην Boss (άλλη επική στιγμη). Το ending θα παρέμενε το ίδιο αλλά οι παίκτες θα χωρίζονταν σε αυτούς που τράβηξαν την σκανδάλη, και ο Snake τελικά πήρε το όπλο από το στόμα, και σε αυτούς που δεν θα την τραβούσαν μέχρι να περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

personGR
13-07-2008, 01:16
Και πώς άρχισε να πετάει κεραυνούς;;

Ο raiden σε κάποιο παιχνίδ (δε θυμάμαι τώρα) ήταν ο θεός του κεραυνού :innocent:

desperate_gamer
13-07-2008, 02:21
Ο ίδιος ηθοποιός ήταν;; :rofl:

kakarot84
01-08-2008, 17:30
paidia apla superbe paixnidi kalitero apo tainia o hideo dinei resta pisteuo den uparxei atomo ston planiti pou na min tou aresei apla aristourgima!!!!

SeLanmere
19-08-2008, 03:24
Ο raiden σε κάποιο παιχνίδ (δε θυμάμαι τώρα) ήταν ο θεός του κεραυνού :innocent:

Στο αθάνατο Mortal Kombat

seraphia87
21-08-2008, 17:54
hmm agapimeni m skini mallon sto telos pou palevoun panw sto ploio solid-liquid pragmatika anatrixiasa ekei foveri mousiki apo ola ta meta gear k na vlepw to snake na kanei ta dika tou an k o liquid ante3e to 3ilo gamw!alla pragmatika alli fasi :P

Zeichef
25-08-2008, 16:15
I pio epiki stigmi gia mena itan otan gbika ston xionizmeno lofo kai diekrina axna to Heliport apto MGS1 sto Shadow Moses kai arxise na paizei "The Best Is Yet To Come"......kai fysika ta flashbacks pou 8ymotan o snake apto heliport 9 xronia prin......

jimtaras
25-08-2008, 18:55
Απο την αρχη πιστευω πως ολες οι σκηνες ηταν καταπληκτικες αλλα αυτη που με συγκινησε περισσοτερο ηταν η σκηνη οταν επιασα τον REX στα χερια μου και επρεπε να αντιμετωπισω το RAY!!!Και οπως ειπα πριν:HTAN μεχρι που ειδα τον Big Boss...Τι πιο ομορφη σκηνη απο το να βλεπεις πατερα κ γιο που ειχαν παλεψει στο παρελθον να συμφιλιωνονται!!!
Πιστευω πως ηταν ολα τα λεφτα!!!
Ενα μεγαλο μπραβο στο Kojima για το αριστουργημα που εφτιαξε και απο θεμα gameplay αλλα και απο σεναριο!!!:1appl:

Zeichef
26-08-2008, 14:41
A, episis 8elo na pros8eso mia alli stigmi pou me "tarakse" kapos.
Otan arxisan na bgainoun ta prota credits kai eida ekei pou egrafe Big Boss kai to onoma aytou pou dinei ti foni kai kala. Otan arxise na anebainei eixa mperdeytei....meta pagose i o8oni pano sto onoma tou Big Boss kai ego leo ma ti sto diaolo? afou den itan kan mesa sto paixnidi, mono to "ptoma" tou! Kai ekei katalba pos mallon 8a emfanizotan o Big Boss zontanos... apla 8eos o Kojima.
Voice Of God - Hideo Kojima.....December 12.....

pictorino
21-09-2008, 10:12
πολλές επικές στιγμές!!!μία από αυτές που θα ξεχώριζα τα αδέρφια που μάχονται στο τέλος,κάνουν ένεση ο ένας στον άλλο και ''αγγαλιάζονται'' για να συνεχίσουν.
δεν θα ξεχάσω τα συναισθήματα που ένιωσα μπαίνοντας ξανά στο shadow moses με την απίστευτη μουσική του mgs1

Astargatis
19-10-2008, 22:43
Akrivws h epistrofh ston nhsi otan peftei apo to elikoptero k arxizei na xanakougetai h mousikh xipnouse mnhmes k mnhmes......makari na tan megalitero to act....

LeoTheAkuma
25-12-2008, 15:57
Πολλες στιγμες σε εκαναν να νιωσω ενα... ριγος,μια συγκινηση.

Αν ρωτησετε την μεγαλυτερη ειναι αυτη που στο τελος ο Ocelot και ο Snake παλευουν. Τα εχετε δει,δεν χρειαζεται μεγαλυτερη αναλυση...

Οι αλλες μεγαχες στιγμες ειναι οταν γυρνας στο Shadow Moses....

Ειδικα για μας που παιξαμε εκεινο το παιχνιδι οταν πρωτοβγηκε...

FoT1KiS
28-02-2012, 02:09
Φυσικά η επιστροφή στο shadow moses και η μουσική! Σχεδόν δάκρυσα!

Rikimaru
03-03-2012, 02:07
Μιας και έγινε bump, θα συμφωνήσω με τον απο πάνω. Απλά έπος.
BnXAvn_9WCo