View Full Version : Lair
Πέρα από το control που πιστεύω είναι θέμα συνήθειας, πως είναι το frame rate παιδια ? κάποιοι λένε ότι είναι ΟΚ, κάποιοι πως πέφτει ενοχλητικά μερικές φορές.
Ta Topia Telia Kai O Drakos Einai Korifea Ftiagmenos,o Xirismos Exipnos Ala Theli Sinithia Px Otan Pas Euthia Ola Kala Ala Otan Strivis Xexniese Kai To Xiristiros Kita Elafros Pros Ta Pano Kai Etsi Xano Ton Prosanatolismo Mu,me To R1 Statheropiise Ston Aera,
genika einai thema synitheia paidia, k pistevw epeidi plhrwsame...tha paizoume theloume de theloume k tha to synthisoume...apla einai dyskolo game...
paidia arxizw k katalavainw siga siga ton tropo paixnidiou k arxizw n pwronomai...einai ayto pou eixa pei...h tha ksetrelatheis me to game h tha porotheis k tha perimeneis na vgei k to lair 2 :)
sorry lathos...ithela na pw h tha ksenerwseis h tha porotheis!!! xazepsa!toses wres paizw!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!! Πλάκα έχεις Νίκο....να ξέρεις ότι κάμποσοι από εμάς σε ζηλεύουμε:pppbbbttt:
Λοιπόν έχω να πω τα εξής πράγματα για το Lair:
Πρώτα απ' όλα αυτό το παραμύθι περί κακού χειρισμού πρέπει να τελειώσει τουλάχιστον σε αυτό το forum. Όποιος δεν μπορεί να παίξει το Lair πρέπει να είναι κουλός. Ο χειρισμός θέλει απλά ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΣΥΝΗΘΕΙΑ. Eπίσης, μήπως εγώ έτυχε να αγοράσω έκδοση χωρίς lag???? Όταν το συνηθήσεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δράκος είναι, όχι Raptor F-22.
Τα γραφικά γενικά είναι πολύ εντυπωσιακά. Το νερό εμένα μου φάνηκε για...νερό και όχι για άμμο (IGN, έλεος ρε π...στη μου), έχει κύμα και ωραίες αντανακλάσεις στο ηλιοβασίλεμα. Τα πάντα είναι λεπτομερή σχεδιασμένα, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς την τεράστια κλίμακα του περιβάλλοντος και το κυριότερο φίλοι μου, γίνεται ο χαμός. Χιλιάδες στρατιώτες, καταπέλτες, εκρήξεις, δράκοι, τέρατα, εεεεεε τι άλλο θέλετε πια!!:bgrin2:
Προσωπικά το μόνο που με χάλασε είναι το frame rate το οποίο η αλήθεια είναι ότι κάνει αρκετές "βουτιές":blush: και επίσης έντονο image tearing:(. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη κλίμακα όπως είπα πιο πάνω, αλλά τα γραφικά είναι τόσο εντυπωσιακά που σε κάνει να σκέφτεσαι πως θα μπορούσε να ήταν χωρίς αυτά τα προβλήματα... :banghead:
Όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς υποκειμενικά (story, design, concept).
Το παιχνίδι κατά τη γνώμη μου σίγουρα δεν αξίζει βαθμολογίες του τύπου 4.9 ή κάτι τέτοιο. Δηλαδή εγώ που μπορώ να το παίξω τι είμαι, παικταράς??. Δεν το νομίζω.
Όσοι ενδιαφερόντουσαν από την αρχή για το παιχνίδι αλλά άλλαξαν γνώμη λόγω των review-"παππούδες με Πάρκινσον" τους λέω να τους γράψουν στα .......... τους και να αγοράσουν το παιχνίδι. Όσοι θέλουν κάτι διαφορετικό απ' τα συνηθισμένα, να το πάρουν. Και κάτι ακόμα: δεν χρειάζεται να κρατάτε το χειριστήριο με τα χέρια εμπρός λες και είστε... συγκαμένοι, ακουμπήστε το στα πόδια σας σε ευθεία και χειριστήτε το F-16 εεεεε το δράκο ήθελα να πω, με τους καρπούς σας.
Το Lair δεν είναι ακατόρθωτο είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
klepidas
05-09-2007, 23:16
ena mpravo sto sasori pou tirise tin iposxeti mou kai mas ta eipe ola osa aforoun to lair poli leptomeri
georgios
05-09-2007, 23:31
Μπράβο και από μένα sasori. Έβαλες τα πράματα στη θέσει τους με πολύ ωραίο τρόπο. Διευκρίνισε σε τι ανάλυση το έπαιξες
Επίσης κάποιος να πεί λεπτομέρειες για τα online rankings please
tasioskis
05-09-2007, 23:43
sasori πολυ ωραια αυτα που εγραψες,αρκει να το καταλαβουν.
+1 σασόρι
αν ήταν να ακούμε τον κάθε καμένο που φγαίνει και κάνει κριτική, τα μισά παιχνίδια και τα 2/3 των ταινιών θα τα είχα χάσει. το είπα και αλλού, ας κάτσουν να παίξουν μόνο μάριο καλύτερα.
Μια διευκρίνηση: Διαβάζεται "Σάσορι":) Σημαίνει "σκορπιός" στα Ιαπωνικά. (Όσοι βλέπουν Naruto ξέρουν!).
paidia egw to aipexa se enan filo mu ton unreal_gr me sony1080p kai dolby hd kai ginotan panikos,milame gia tin atmosfera
DracuLa-
06-09-2007, 01:33
αντε ρε και μας πορώσατε!!!
klepidas
06-09-2007, 02:25
Pedia pote tha erthei den antexo allo makria tou to exo paraggeilei apo proxtes
georgios
06-09-2007, 03:19
Ανάλυση: 720p
Άρα, αν στο 720p πέφτει το frame rate στα 1080p θα χάνει πολύ.
paidia egw to aipexa se enan filo mu ton unreal_gr me sony1080p kai dolby hd kai ginotan panikos,milame gia tin atmosfera
Εσύ τι λες SQP που το είδες; Αξίζει να πάρω FULL HD για αυτό το game;
kalo to gemato bluray? gemato xrisima pragmata?
http://www.ps3fanboy.com/2007/09/05/lairs-secret-hot-coffee-code-is-exactly-what-it-sounds-like/
hahahaha!!
paidia ti einai akrivws to frame rate k to image tearing?
na sas pw egw to lair to paizw se 1080i k h alitheia einai oti merikes fores ta grafika einai apsoga merikes xanoun kapws...toxa diavasei kapou ayto to pragma alla de thimamai pou...
an me rwtousate na to vathmologisw tha tou evaza 8-8.5
Άρα, αν στο 720p πέφτει το frame rate στα 1080p θα χάνει πολύ.
οχι απαραιτητα, αν το παιχνιδι εχει επιλογη ωστε να κανει εσωτερικα render σε 720p buffer τοτε ναι αυτο που λες θα ισχυει, αν ομως κανει σε καθε περιπτωση render σε 1080p και μετα downscale τοτε αυτο δεν θα ισχυει.
Λοιπον παιδια το παιχνδι σε γενικες γραμμες καλο ειναι. Αλλα............
Τα γραφικα ειναι πολυ καλα, οχι ομως αυτο που περιμενα. Επισης το framerate πεφτει τρελλα σε καποιες φασεις, δεν ξερω αν φταιει το παιχνιδι ή αν η κονσολα απλα, δεν μπορει. Σε καποιες φασεις τρωει τρελλο σπασιμο η εικονα.
Ψιλοαπογοητευση δηλαδη απο μενα.
Αυτο που δεν με ενοχλησε καθολου ειναι ο χειρισμος του δρακου με το sixaxis. Μια χαρα ειναι και γρηγορα παει. Δρακο χειριζεται, οχι μαχητικο αεροσκαφος. Μια χαρα.
Με αριστα το 10 απο μενα περνει 6. (Συμφωνα με τα δικα μου δεδομενα). Μην βαρατε, απλα περιμενα απο τα γραφικα να δω κατι τρελλο. Ενας φιλος που το ειδε χτες (δεν το ειχε ξαναδει το PS3 ουτε απο μακρια) δεν τον ενθουσιασαν τα γραφικα επισης.
de kserw paidia...thelw ena game na trellathw...tha vgei pote? mhpws megalwsa k de menthousiazoun pia ta games??? :(
georgios
06-09-2007, 10:42
Καλύτερα να το έχεις στο 720p παρά στο 1080i. όταν βλέπεις και πέφτει απότομα και αδικαιολόγητα ή ταχύτητα τότε λέμε ότι πέφτει το frame rate
paidia ti einai akrivws to frame rate k to image tearing?
na sas pw egw to lair to paizw se 1080i k h alitheia einai oti merikes fores ta grafika einai apsoga merikes xanoun kapws...toxa diavasei kapou ayto to pragma alla de thimamai pou...
an me rwtousate na to vathmologisw tha tou evaza 8-8.5
Eπίσης, μήπως εγώ έτυχε να αγοράσω έκδοση χωρίς lag???? Όταν το συνηθήσεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δράκος είναι, όχι Raptor F-22.
Εγραψα ακριβως το ιδιο και μετα διαβασα το ποστ σου sasori. Την ιδια σκεψη καναμε.:bgrin2::bgrin2:
Ο χειρισμος ειναι μια χαρα. Οντως.
vasika to ps3 toxe syndedemeno me dvi...giati h tv mou den exei ypodoxh hdm me apotelesma na mh mporw na epileksw metaksi 720p k 1080i :(
pantws to lair den einai gia na paizeis polles wres thn hmera...einai ligo kourastiko...
de metanoiwsa se kamia periptwsh pou to agorasa. Apla prepei na dwso alla tosa gia to heavenly sword twra...
georgios
06-09-2007, 10:59
Ξέρει κανείς πόσες ώρες χριάζετε για να τελώσεις το lair;
de kserw paidia...thelw ena game na trellathw...tha vgei pote? mhpws megalwsa k de menthousiazoun pia ta games??? :(
Κοίτα, πιστεύω ότι η sony θα μας τρελάνει αν βγάλει για το ps3 ένα πραγματικά καλό exclusive action mmorpg
Τώρα, πιστεύω ότι στα όρια τις τρέλας είναι και το little big planet!
Επίσης αν σου αρέσουν τα card games θα σε πωρώσει το eye of the judgment
georgios
06-09-2007, 11:49
Έβαλα σχετικό Poll
http://www.ps3forums.gr/vb3/showthread.php?p=9767#post9767
akousa kala?? 8-10 wres gia na to teleiwseis??? pw pw...70 euros gia tosh wra gaming mono??? paidia...osoi exete skopo na to parete mexri to weekend tha to poulaw...ypomonh! :)
xoris checkpoints klp pou leei, isos na paei parapano ores :p
georgios
06-09-2007, 13:42
Αν βγάλουν downloadable content όμως; που σίγουρα θα βγάλουν
gia perissoteres pistes ?
einai free sinithos ayto?
8 με 10 ώρες είναι η πλειονότητα των παιχνιδιών. Το GearsOW αν το μάθεις βγαίνει σε 5 ώρες. ΑΛΛΑ... ΟΤΑΝ και ΑΝ το μάθεις και ανάλογα το βαθμό δυσκολίας. Οπότε στις 8-10 ώρες βάλε πόσες φορές θα πεθάνεις.... το God of War το έβγαλα σε νορμάλ δυσκολία σε 11 περίπου ώρες αν θυμάμαι καλά...και μου πήρε πάνω από βδομάδα...
pantnick
06-09-2007, 14:14
Afto to dokimase kaneis??
Lair's secret "Hot Coffee" code is exactly what it sounds like
You can experience it for yourself by inputting code 686F7420636F66666565 (case sensitive) into the game
LINK (http://www.ps3fanboy.com/2007/09/05/lairs-secret-hot-coffee-code-is-exactly-what-it-sounds-like/)
tosa GB exoun...afto vrikan na valoun?
telika mono ta podosfairakia aksizoun k kanena basket pou einai athanata...
ola talla den aksizoun...tha paikseis...tha ksanapaikseis, tha porotheis alla kapote tha to varetheis k tha to petakseis...
8 με 10 ώρες είναι η πλειονότητα των παιχνιδιών. Το GearsOW αν το μάθεις βγαίνει σε 5 ώρες. ΑΛΛΑ... ΟΤΑΝ και ΑΝ το μάθεις και ανάλογα το βαθμό δυσκολίας. Οπότε στις 8-10 ώρες βάλε πόσες φορές θα πεθάνεις.... το God of War το έβγαλα σε νορμάλ δυσκολία σε 11 περίπου ώρες αν θυμάμαι καλά...και μου πήρε πάνω από βδομάδα...
Νίκο αποδείχτηκε πως όχι.....(R.FOM):rant::rant::confused::confused::ra nt::rant:
Συμφωνώ πως τα περισσότερα παιχνίδια είναι για πάνω από δέκα ώρες αλλά και κάτω από 12 ώρες....Εκεί κειμένονται τέτοιου είδους παιχνίδια....! Από την μία δεν είναι άσχημο πάντα έτσι ήταν...αλλά από την άλλη όσο τα παιχνίδια βρίσκουν το δρόμο για τιμές άνω των 100ε καλό θα ήταν να τα γέμιζαν με περισσότερες ώρες gameplay .
Πάντως το κόβω μελλοντικά να δίνουμε 5 ευρώ για το δισκάκι και μετά ότι γουστάρει ο καθένας αγοράζει από το νετ.....αυτό πολύ μελλοντικά....Anyway...το lair πρέπει να είναι ωραίο παιχνίδι!
georgios
06-09-2007, 15:40
Αν το πουλήσεις δεν θα μπορείς να παίξεις το downloadable μετά.
akousa kala?? 8-10 wres gia na to teleiwseis??? pw pw...70 euros gia tosh wra gaming mono??? paidia...osoi exete skopo na to parete mexri to weekend tha to poulaw...ypomonh! :)
μόνο ποδοσφαιράκια;! racing tekken rpg;! Για μένα τα αθλήτικά είναι η απόλυτη βαρεμάρα αν δεν παίζεις με παρέα. Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με ένα single player με story όπως είναι το Lair
telika mono ta podosfairakia aksizoun k kanena basket pou einai athanata...
ola talla den aksizoun...tha paikseis...tha ksanapaikseis, tha porotheis alla kapote tha to varetheis k tha to petakseis...
georgios
06-09-2007, 15:43
5 ξεκινάω για κέντρο για το gamemania. θα κατέβει κανένας άλλος;
to kserw oti an to poulisw de tha mporw na paiksw ta downloadable :)
apla k ekei tha prepei na plirwseis ... :(
ennoeite pws ta podosfairakia einai me parea...alla fysika na kserei na paizei k o allos...diaforetika kalytera na paikseis TETRIS :)
pantws na to pareis to LAIR aksizei...einai kati unique
5 ξεκινάω για κέντρο για το gamemania. θα κατέβει κανένας άλλος;
Γιώργαρε δυστυχώς διαβάζω γιατί το Σάββατο δίνω μάθημα...Υπό άλλες συνθήκες φυσικά θα ερχόμουν για παρέα και ίσως να έπαιρνα και το lair....Ποιος ξέρει άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
georgios
06-09-2007, 16:32
Άσε τα σάπια, όλο resistance παίζεις!
Γιώργαρε δυστυχώς διαβάζω γιατί το Σάββατο δίνω μάθημα...Υπό άλλες συνθήκες φυσικά θα ερχόμουν για παρέα και ίσως να έπαιρνα και το lair....Ποιος ξέρει άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
ante na vgei to gtaV gia na doume ateleiotes ores!!
kai fysika oblivion!!
kales oi 10 ores gameplay alla gia 60 euro....
georgios
06-09-2007, 17:25
Για το oblivion game of the year λες; Σκέφτομαι και εγώ να το πάρω. Μόνο αν είναι καλύτερο από 360 και PC, βέβαια.
Το gta με ξενέρωσε που έδωσε τα δικαιώματα για content στη microsoft.
ante na vgei to gtaV gia na doume ateleiotes ores!!
kai fysika oblivion!!
kales oi 10 ores gameplay alla gia 60 euro....
Παίδες το παιχνίδι έχει φοβερή ατμόσφαιρα... Τα frames που και που όντως πέφτουν αλλά με τόσο χαμό εμένα δεν με ενόχλησε καθόλου στο μάτι... Η μουσική είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!! Ο χειρισμός είναι παρα πολυ καλός!!! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.... Αυτά προς το παρόν... Ακόμα είμαι στην αρχή... Θα γράψω πιο ολοκληρωμένη άποψη αργότερα...
συμφωνώ και εγώ χίλια τα 100!!!!
αν είναι να το πάρω είναι επειδή θα είναι συναρπαστική εμπειρία να το πάιζεις νύχτα με την ένταση του ήχου υψηλή. ατμοσφαιρα!!!!
grscream
06-09-2007, 19:41
στο ps3fanboy το βαθμολογούν πάντως με 5,5 :(
To παιχνίδι είναι πολύ ατμοσφαιρικό όπως είπα με πολύ ωραία μουσική και διαλόγους που σε "μυούν" στο κλίμα... Ο χειρισμός μέχρι τώρα το μόνο "πρόβλημα" που συνάντησα είναι ότι μερικές φορές ενώ θέλω να κάνω 180 κάνει dash και το ανάποδο... Ίσως κάνω εγώ σα νευρικό οταν βιάζομαι για να μη τις φάω... :p Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Σίγουρα το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι πάρα πολύ καλύτερο... Frame drops και κάποιο tearing που κ που υπάρχουν... Αλλά αυτόν τον πανικό και την "τρέλα" που γίνεται γύρω σου δε θα την δείτε πουθενά αλλού αυτό είναι το σίγουρο...!!
Επίσης η θάλασσα σίγουρα δεν είναι άμμος αν και σε μερικά σημεία όντως θα μπορούσε να ναι καλύτερη...
Δε ξέρω τι άλλο να πω... Ρωτήστε με εσείς ότι θέλετε... Σίγουρα για μένα το παιχνίδι δεν είναι για 4.9 αλλά ούτε και για 9... Είναι απλά ενα καλό παιχνίδι με φοβερή μουσική και απίστευτη ατμοσφαιρα που θα ζήλευαν πιστεύω ΠΟΛΛΑ "τέλεια" παιχνίδια...
WolfRathmA
06-09-2007, 21:38
Non νομιζω κατι ειχες υποσχεθη.... μην το περιμενεις απο εμενα το Review :p
klepidas
06-09-2007, 22:04
pedia akouste:to OPS2 tis elladas leei oti i kikloforia tou lair anamenete gia to ps3 TBC TOU 2008:):):):rofl::giggle::badpc:
paidia to game einai poli atmosfairiko, na fantastite egw kleinw ta patzouria k paizw...enas logos pou ta kleinw vevaia einai gia na mh me vlepoun oi geitones na xtypiemai k lene...paei aytos!xaxa
einai omws poli dyskolo re gmt k mou spaei ta nevra...!!
Φίλε Νίκο... Όντως είναι δύσκολο αλλά αν μάθεις πιστεύω το sixaxis και τις κινήσεις το παιχνίδι είναι πολύ εύκολο,τουλάχιστον μέχρι τώρα... Και αυτό που με "ενόχλησε" είναι ότι δεν έχει επίπεδα δυσκολίας... :( Κατα τ' άλλα review θα έρθει αλλά ίσως να αργήσει λίγο λόγω υποχρεώσεων που έχω αυτήν τη περίοδο που δε μου αφήνουν πολυ ελεύθερο χρόνο, αλλά θα κάνω ότι μπορώ.
Αυτό που μου χει μείνει μεχρι στιγμής από το LAIR: Πρέπει μια να το παίζεις και μια να το βλέπεις να το παίζουν... Είναι σαν να παρακολουθείς ταινία - Κινηματογραφικότητα...
Και κάτι ακόμα που μου ήρθε μόλις με τη βοήθεια ενός φίλου που το είδε ...
Αν θέλετε να εντυπωσιαστείτε και να ψαρώσετε από ένα παιχνίδι, το LAIR είναι σίγουρα αυτό ;)
Μπορεί να έχει λίγες,μικρές ή μεγάλες ατέλειες για τον καθένα αλλά σίγουρα είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα παιχνίδια που έχω παίξει. Εμένα πχ. με χαλάει πάρα πολύ ο τρόπος που είναι χωρισμένο το παιχνίδι σε στεγνές αποστολές (αν και έχει ένα story πίσω από κάθε μία...). Απλά αυτό το μέσα έξω δε μου άρεσε, χαλάει όλο το σκηνικό ότι βρίσκεσαι στο Hollywood :p Αυτό όμως δεν ακυρώνει το παιχνίδι ούτε το gameplay αυτό καθ'αυτό...
Και όποιος κρίνει με 4 ή 5 το gameplay του παιχνιδιού μάλλον δεν ακολουθεί την ιστορία και απλά μπαίνει στη πίστα να σκοτώσει δράκους... Αν παίζεις έτσι τότε ναι σίγουρα το Lair δε θα σε ικανοποιήσει απο άποψη gameplay...
georgios
07-09-2007, 03:21
το πείρα το έπαιξα.
Χειρισμός: Το motion sensing δουλεύει άψογα. Για όσους δυσκολεύονται να κάνουν το 180 ή το dash, ακούστε τον τρόπο. Απλά γυρίζεις το χειριστήριο σε γωνία 45 μοιρών λίγο απότομα. Μην το κουνάς πάνω κάτω ολόκληρο. Πραγματικά, το πρώτο παιχνίδι που εκμεταλλεύεται 100% το motion sensing και το γουστάρω πάρα πολύ για αυτό
online rankings: έχει worldwide Και regional. Δεν μπόρεσα να καταλάβω αν τα regional έχουν να κάνουν με ευρώπη. Πιθανότατα όμως γιατί τα score ήταν χάλια. Λογικό, γιατί οι αμερικάνοι το πήραν σίγουρα μερικές μέρες πιο νωρίς
Κατά τα άλλα, φοβερός ήχος, χαοτικές μάχες. Ακόμα δεν έχω μάθει όλα τα πράματα που μπορεί να κάνει ο δράκος και να τα χρησιμοποιώ καλά. Το σίγουρο είναι ότι το στρίψιμο που έχει να κάνει με το Motion sensing είναι το μόνο εύκολο. Πιο πολύ δυσκολεύομαι να μάθω κουμπιά. Επιτέλους ένα αξιόλογο single player.
πολλούς δεν θα τους εντυπωσιάσει και θα πουν πως έχουν ξαναδεί τέτοιες μάχες. Τέτοιες μάχες με τέτοια γραφικά και χειρισμό αποκλείεται. Και μόνο για το χειρισμό για μένα έιναι πολύ φρέσκο στο είδος του και εύκολα το καλύτερο Ps3 game για μένα
περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.
re paiia exw kollisei amesws meta apo to shmeio pou petas bombs sthn polh. afou to perasw ayto, meta dexesai mia diatagh a skotwseis kati...alla den katalavainw ti k meta apo kanena 5lepto me skwtonei o allos o vlakas pou ypotithete moupe na to kanw...exei ftasei kaneis ekei?
georgios
07-09-2007, 23:50
Λοιπόν, τα online ranking εξαρτώνται από το account οπότε το αμερικάνικο δεν έχει καμία διαφορά από το Ευρωπαϊκό. Τρέξτε να το πάρετε όπως πολλοί άλλοι. Το gamemania έχει δώσει πάνω από 50 κομμάτια!
btw, μέσα στις μάχες γίνετε χαμός. Μπορείς να κάνεις τόσα πράματα με τόσους διαφορετικού τρόπους στη μάχη! Απλά το καλύτερο single player μέχρι σήμερα για ps3
Και το story παίδες είναι καταπληκτικό... Όσο το προχωράω τόσο καλύτερο μου φαίνεται,μαθαίνω και το παιχνίδι καλύτερα... Για μένα το μόνο που με δυσκολεύει ακόμα και τώρα είναι το να κάνω boost ή 180. Μερικές φορές κάνει το ένα αντί το άλλο... Μόνο αυτό από τον χειρισμό, κατά τ'άλλα είναι άψογος! Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλό... Για μένα αδικήθηκε πάρα πολύ... Κρίμα...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Sony πρέπει να το βάλει στα stands με το PS3... Θα γίνει πανικός ... Οι μάχες και η ατμόσφαιρα αδειάζουν άνετα όλα τα reviews που κρίνουν αρνητικά το παιχνίδι...
Νομιζω Νοnborn οτι θα συμφωνησεις σε αρκετα με αυτο το preview.Λεει πανω κατω αυτα που μου εχεις πει για το παιχνιδι.:)
http://www.gamelife.gr/cPages/previews.asp?id=366
tasioskis
08-09-2007, 10:36
παιδια απο αυτα που γραφετε εχω επιρεαστει παρα πολυ προς το καλο,στο μονο που μενω λιγο πισω ειναι ο χειρισμος και ειναι ο λογος που δεν θα το παρω,το ξερω οτι ειναι λαθος αυτο αλλα τι να κανω?
WolfRathmA
08-09-2007, 10:42
παιδια απο αυτα που γραφετε εχω επιρεαστει παρα πολυ προς το καλο,στο μονο που μενω λιγο πισω ειναι ο χειρισμος και ειναι ο λογος που δεν θα το παρω,το ξερω οτι ειναι λαθος αυτο αλλα τι να κανω?
Δεν κανεις τιποτα... απλα δε το περνεις :p
tasioskis
08-09-2007, 11:04
Δεν κανεις τιποτα... απλα δε το περνεις :p
το ξερω αλλα ειμαι πολυ μερδεμενος με αυτα που γραφετε,απο εχετε γραψει το παιχνιδι ειναι απλα τελειο και γιαυτο το θελω,αλλα δυσκολευομαι λιγο στο χειρισμο του δεν θελω να το παρω και να μην ξερω που πανε τα 4 και να το μετανιωσω μετα,αλλα επειδι ειναι και πολυ καλο δεν θελω να το χασω και να μετανωσω,ποπο κανω σαν γκομενα που δεν ξερει τη θελει:banghead:
hahaha! apla noikiase to apo kapou, an sou aresei poli agorase to, an sou aresei ligo termatise to kai xaireta to, kai an den sou arese, apla xaneis 3 euro
WolfRathmA
08-09-2007, 11:16
Οποτε περιμενε τον Οκτωβρη που θα κυκλοφορησει Ευρωπη (:p) και πηγαινε παρτω :)
το ξερω αλλα ειμαι πολυ μερδεμενος με αυτα που γραφετε,απο εχετε γραψει το παιχνιδι ειναι απλα τελειο και γιαυτο το θελω,αλλα δυσκολευομαι λιγο στο χειρισμο του δεν θελω να το παρω και να μην ξερω που πανε τα 4 και να το μετανιωσω μετα,αλλα επειδι ειναι και πολυ καλο δεν θελω να το χασω και να μετανωσω,ποπο κανω σαν γκομενα που δεν ξερει τη θελει:banghead:
Και σαν άντρας (που σε κυκλοφορεί:frog:) αποφασίζω εγώ για εσένα(εμάς:frog:) !
Κάτσε βρε παιδί μου να περάσει λίγο ο καιρός...μην βγιάζεσαι να το πάρεις από την πρώτη μέρα...και μάλιστα εξ'αμερικής. Θα περιμένεις να περάσει λίγο ο καιρός να διαβάσεις-δεις από κοντά το παιχνίδι...να μαζέψεις χρήματα, και με το καλό θα έρθει ο καιρός που θα βγει και στην Ευρώπη(κάπου τότε) και τότε αποφασίζεις...! Μην χολοσκάς....εδώ δεν πρόλαβε να το τερματίσει κανείς....................................
Λογικά και εγώ θα το πάρω.....αλλά αφού ακόμα την βρίσκω με το Rfom γιατί να δώσω 62.51ε τσάμπα που δεν θα ευχαριστηθώ , επειδή δεν είναι το σωστό timing. Περίμενε , άραξε , κάνε και καμιά ανταλλαγή κανά παιχνίδι σου(που δεν παίζεις λόγω γούστων-->κοινώς μάπα αγορά σαν ένα επερχόμενο Lair)να αλλάξεις παραστάσεις και το Lair δεν θα φύγει από τα καταστήματα.....Αργεί το Lair 2:).
***** ΟΦΤΟΠΙΚ*****
Παιδάκια μην νομίζει κανείς ότι σας σνομπάρω που δεν κάνω shout αλλά τα Βλ@μμένα δεν φαίνονται(τα δικά μου όσες φορές και αν γράψω και πατήσω shout)Anyway....άντε πάω να διαβάσω τώρα.
**ΤΕΛΟΣ ΟΦΤΟΠΙΚ**
Και το LAIR τα ΣΠΑΕΙ........κάμποσο, άντε μας:rant::)... αλλά δεν το έχω:( !@!@!
re paidia toso kalo einai ??
diavasa sxedon olo to thread kai pou kentrise thn periergeia...
ti to periergo exei o xeirismos?
Παιδιά ο χειρισμός είναι πολύ καλός και το τι έχει seven είναι απλά με το sixaxis και όχι με τα analog sticks... Κάποιες στιγμές όντως έχεις πρόβλημα με την κάμερα η οποία όχι δεν είναι καλή απλά σε αποπροσανατολίζει και ειδικά στην αρχή που μαθαίνοντας το παιχνίδι καλείσαι να τα βάλεις με ολόκληρο στρατό...
Παρ' όλα αυτά αν κάποιος είναι διατεθιμένος να μάθει λίγο το χειρισμό και να του δώσει μία ευκαιρία (με άλλα λόγια δεν είναι νευρικός) θα τα πάει πάρα πολύ καλά με το LAIR.
Εμένα το story με έχει ξετρελάνει... Ειδικά τώρα που μπήκαν και διαμάχες στη μέση, προδοσίες κλπ κλπ κλπ... :D :D Δε λέω περισσότερα γιατι θα αποκαλύψω την ιστορία :) Αλλά περιμένω πως κ πως να δω τι γίνεται στη συνέχεια κ πως θα καταλήξει όλο το σκηνικό... Ξέρει κανείς πόσες αποστολές έχει??? :D
Στο τέλος πες μου....θα την παντρευτεί την κοπέλα??ΧαχαχαχαχαΧΑ!
Πάντως από όσα ακούμε και διαβάζουμε είναι φυσικό να μας ανοίγει η όρεξη....
Προσωπικά προτείνω να γυρίσουμε στις παλιές εποχές , που αγοράζαμε παιχνίδια χωρίς να ξέρουμε ποια είναι η διαφορά preview με review , που δεν βλέπαμε βαθμολογίες , δεν μας ένοιαζαν οι κριτικές των άλλων .
Τότε που παίζαμε EarthWormJim και όχι Sonic , επειδή είναι πιο στυλάτος και όχι επειδή πήρε 50% και όχι 85 όπως ο κάγκουρας ο sonic...
Τότε μόνο , θα δενόμαστε με τα παιχνίδια και θα τους δίνουμε και πρώτη και δευτερη και 100η ευκαιρία δεν πα να μας σπάσουν και λίγο τα νεύρα...μην έχετε πολλές ψηλές απαιτήσεις,δημιουργήστε εσείς τις απαιτήσεις σας και όχι τα περιοδικά....και τότε θα καταλάβετε ότι το Lair αποτελεί ένα εξαίσιο παιχνίδι...ΣΙΓΟΥΡΑ!(εμ πως να το κάνουμε...αντί να σκοτώνουμε ζόμπι,στατιώτες και εξωγείνους βλέπε Rfom, Killzone,Silent Resident kai p;aei l;egontaw) ΠΕΤΑΣ έναν ΔΡΑΚΟ!!!!!:fryingpan:
re paidia toso kalo einai ??
To μόνο κακό του παιχνιδιού για μένα είναι τα κακά reviews που πήρε και αποθάρυνε τον κόσμο από την αγορά του... Ας το βάλει όμως η Sony σε stands με το PS3 να δούμε τι θα γίνει....:rant:
Αφού ο Γιώργος τόση ώρα εδώ μέσα δεν έχει μπει....ΣΥΝΕΧΙΖΩ να ισχυρίζομαι και να πιστεύω ότι το "παιχνίδι είναι τρέλα".......Α ρε σόνυ εποχή που βρήκες να βγάλεις το παιχνίδι και να χάσουμε τον Γιώργο μας??Σνιφ:frog:
paidia to exw proxorisei arketa...to game einai teleio!!!
exw porothei milame!! de thelw na to teleiwsw!!!:(
tasioskis
08-09-2007, 19:19
παιδια αυτην την στιγμη ειμαι σε φαση για να το παρω,βεβαια παρακαλω να βγει κανα demo για να δω το χειρισμο του πρωτα.Πρωτη φορα βλεπω σε ενα topic τοσο ενθουσιασμο απο τα μελη,μεχρι και ο αγεννητος εγεαψε που ηταν χαμενος τοσο καιρο:giggle:
re einai na to xazeveis to game...eidika s kati shmeia...
o xeirismos opws eipan oloi den einai tragikos ...
apla den prepei nasai giotas, h 5 xronwn...h alitheia trwei kati kollimata wres wres me thn cam k to xeirismo alla de me xalaei prosopika me ola ta ypoloipa pou thavmazw...
Ο χειρισμός είναι πολύ καλός... Μερικές φορές η κάμερα και το autotarget στην δίνουν λίγο και είναι ένας λόγος για να κρατήσει χαμηλά στη βαθμολογία ενός παιχνιδιού αλλά όχι να την κατεβάσει τόσο πολύ... Ακόμα και το gameplay το οποίο προσωπικά φοβόμουν περισσότερο απ όλα για το παιχνίδι είναι πολύ καλό... Σε κάθε πίστα έχεις και μία αποστολή,διαφορετική σχεδόν κάθε φορά που κρατάει το ενδιαφέρον ψηλά... Σε συνδιασμό με το καταπληκτικό story ανεβάζει το πήχη πολύ ψηλά... Τώρα γιατί πήρε τόσο χαμηλές βαθμολογίες αδυνατώ να πιστέψω ότι είναι μόνο από τον χειρισμό...
paides...ayt htan
TELOS!!
krima re gmt!!krima k htan poli kalo game!
ox o protos pu to termatizi.dose mas diarkia man.poso su pire
To τερμάτησες??? Γιατί εγώ το χω λιώσει και ακόμα δε μπορώ να καταλάβω ποσο μακριά βρίσκομαι... Πόσες αποστολές έχει?? Μπορείς να τις μετρήσεις?
paidia, to pira tetarth nomizw...
e, paizw apo tote synexeia! :) eidika xthes k shmera to parakana! :)
oi apostoles, dil ta tetragwnakia pou exei sto title screen einai 15 mazi me to training...
ithela k allo...alla de mou fanike mikro...toso diarkoun re paidia ola ta games panw katw...
πολυ παλουκι ρε παιδια. ειμαι εκει με τους προβολεις και δεν εχω καταλαβει τιποτα.
παει και καθεται πανω τους αλλα τι κανει ενας θεος το ξερει.
kounas to joypad panw katw re :) an exw katalavei swsta gia ti les
modecris
09-09-2007, 05:18
kounas to joypad panw katw re :)
[off topic] Φανταστείτε τώρα που χειμωνιάζει (και είστε κουκουλωμένοι με κουβέρτες), ενώ παίζετε lair να μπει κάποιος στο δωμάτιο...:confused::angry: [/off topic]
sickness_
09-09-2007, 05:37
μην μου λες τετοια.. πω να κρυωνει και να εισαι κουκουλωμενος με κουβερτες και να παιζεις Ps3 οποτε θες ομως :p
μαμώ τα σχολεια μαμω :p
Το game το επαιξα 1080p σε 55 Intswn SONY HDTV, το επαιξα κανενα 2 ωρο συνεχομενα, Ενα εχω να πω το παιχνιδι ειναι απλα ΕΠΙΚΟ
@ps4 H νυχτερινή πίστα αν έχω καταλάβει σωστά είναι αυτή για την οποία λες και είναι απ τις δύσκολες του παιχνιδιού... Πρέπει να κόψεις τα "καλώδια" που δίνουν ενέργεια στους προβολείς για να περάσεις χωρίς να σε δουν... Σημάδεψε στις άκρες των πυλώνων και θα δεις να πέφτουν και να σβήνουν τα φώτα... Πάντως είναι δύσκολη πίστα... Μετά από αρκετές ώρες που έχω φάει με το παιχνίδι αυτό που λείπει από το παιχνίδι είναι ίσως ένας χάρτης σε κάποιο σημείο της οθόνης που θα σου παρείχε καλύτερο προσανατολισμό...
Παρόλα αυτά το παιχνίδι πριν από κάθε αποστολή σου εξηγεί πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις, απλά πρέπει να προσέχεις να ακούσεις (Βάλτε υπότιτλους αν δε προλαβαίνεται να ακούσετε). Επίσης πατώντας start έχει όλη τη διαδρομή που ακολουθείς ή πρέπει να ακολουθήσεις μαζί με τα objectives για να περάσεις την αποστολή...
Po Re Pusti Mu ,to Exw Nikiasi To Rimadi,tha Tus Paro Til Na To Epistrepsun
Kαλα ρε γιωργαρε τι εκανες πηρες το παιχνιδι και το εβαλες αμεσως για ενοικιαση , κατσε λιωστο και μετα βαλτο ....το περιμενε ποτε ο μαλακας θα το φερει πισω....
to lair sigoura einai ena prwtotupo paixnidi...me polu kala grafika fusika....einai gamata....auto pou m th dinei einai o xeirismos....dn borw na ton sinithisw me tipota....niwthw oti o kolodrakos dn upakouei kai kanei ta dika tou...aman pia...auto p euxaristiemai perisotero einai oi pthseis kai otan prosgeiwnetai o drakos gamei tous antipalous xwris ekeinoi na boroun na kanoun tipota....hehe....sthn arxh apo ta prwta videos p eixa dei to eixa parei me kako mati alla telika apodeixthke arketa kalo...pame loipon gia na to termatisoume:fooddance7:
Ναι σε ενοχλεί ο χειρισμός γιατί όταν παίζεις κάνεις σα σπαστικό και δεν κάνεις αυτά που σου λέω.... :p Θα σε στρώσω που θα μου πας :D
nonborn dn 8a sevastw oti eisai bro m kai 8a erthw na stis breksw....:fryingpan:
tasioskis
09-09-2007, 14:39
nonborn dn 8a sevastw oti eisai bro m kai 8a erthw na stis breksw....:fryingpan:
φιλε το avatar σου ειναι θεικο GUNS N ROSES for ever.
modecris
09-09-2007, 17:35
Gallery for posterity: The complete Lair Reviewer's Guide. (http://www.destructoid.com/gallery-for-posterity-the-complete-lair-reviewer-s-guide-update-contest--43062.phtml)
http://img210.imageshack.us/img210/7119/43062dont20hate20the20pfa6.jpg (http://imageshack.us)
destructoid.com (http://www.destructoid.com/gallery-for-posterity-the-complete-lair-reviewer-s-guide-update-contest--43062.phtml)
georgios
09-09-2007, 17:37
Παιδιά ο slay έχει απόλυτο δίκιο. Το performance είναι καλύτερο σε 1080p!!! Όταν το είχε πει δεν ήμουν σίγουρος. Τελικά τώρα που το πείρα full hd το είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Πρώτα απ' όλα εξαφανίστηκε το tearing!!! Κουφό αλλά τα πολύγωνα που εξαφανιζόντουσαν και εμφανιζόντουσαν είναι τώρα σταθερά.
Πάντως τελικά δεν έχω δει αξιοπρόσεκτο frame drop. Ίσως πάλι φταίει το 1080p πάλι.
μπράβο slay μας μόρφωσες!
οχι απαραιτητα, αν το παιχνιδι εχει επιλογη ωστε να κανει εσωτερικα render σε 720p buffer τοτε ναι αυτο που λες θα ισχυει, αν ομως κανει σε καθε περιπτωση render σε 1080p και μετα downscale τοτε αυτο δεν θα ισχυει.
Gallery for posterity: The complete Lair Reviewer's Guide. (http://www.destructoid.com/gallery-for-posterity-the-complete-lair-reviewer-s-guide-update-contest--43062.phtml)
http://img210.imageshack.us/img210/7119/43062dont20hate20the20pfa6.jpg (http://imageshack.us)
destructoid.com (http://www.destructoid.com/gallery-for-posterity-the-complete-lair-reviewer-s-guide-update-contest--43062.phtml)
Επιτέλους το ανέβασαν... :D Ώρα για διάβασμα ;)
To τερμάτησα και εγώ μόλις το παιχνίδι βέβαια με όλα bronze ενώ σε κάποιες πίστες ούτε bronze.. Θέλει λιώσιμο για τα gold medals... Πάρα πολύ ωραίο story, το παιχνίδι έχει κάποια bugs ειδικά στο σύστημα του auto target που ήθελε πολύ περισσότερη προσοχή και τα παιχνίδια της κάμερας που και που... Κατά τ' άλλα εμένα μου προκάλεσε πολύ περισσότερο wow factor απο οποιοδήποτε παιχνίδι έχω παίξει ως τώρα σε αυτή τη γενιά ανεξαρτήτως κονσόλας... Σίγουρα μπορούσε να ταν πολύ καλύτερο και αν παρόλα τα αρνητικά reviews το παιχνίδι πουλήσει κ αποφασίσει η Sony να βγάλει και δεύτερο θα δούμε πιστεύω πολύ σπουδαία πράγματα... Έτσι κι αλλιώς το τέλος αφήνει πολλά περιθώρια για sequel :D :D
WolfRathmA
10-09-2007, 17:11
τοσο μικρο ειναι ρεσυς; ποσες ωρες ειναι;
Eε 6-7 δεν θα είναι?!
Πάντως αυτό που λέτε με τα 1080p ακούγεται πολύ κουφό, η αναποδιά σε όλο της το μεγαλείο. :p
Εγω το μονο λαθος που εντοπιζω ειναι το frame drop. Αν δεν ειχε καθολου και πηγαινε ασπαστο συνεχεια, θα ηταν σουπερ.
Τι διαλο, μασησε ο cell;;;;; :)
Framedrops ενοχλητικά δεν είδα... O cell να μασήσει... Δείχνει τόσο σε αυτό όσο και στο HS ότι απλά παίζει χωρίς αντίπαλο και ας λέει το αντίπαλο στρατόπεδο ότι θέλει... Δε πειράζει πήρε κακές κριτικές το παιχνίδι και πάτησαν εκεί πάνω τόσο για το LAIR όσο και για το HS και έβγαλαν άχρηστα και τα δύο... Παρόλα αυτά τον χαμό του LAIR και τον πανικό πολλά παιχνίδια θα τον ζήλευαν.... Το ίδιο ισχύει και για το HS....
Δε πειράζει καλή καρδιά πάνω απ' όλα... :)
To HS τι ειναι;;;
Βασικα οντως γινεται χαμος στο παιχνιδι και θελει πολυ δυναμη, επεξεργαστικη ισχυ για να τα βγαλει περα και το ps3 εχει και περισσευει. Αλλα οτι εχει frame drop εχει. Δεν ειναι ενοχλητικο αλλα αν δεν τα ειχε θα ηταν σουπερ.
Σημερα επαιζα και απλα μου ηρθε στο μυαλο καθως πυροβολουσα. :)
HS = Heavenly Sword ! Οι τρεις με τέσσερις τελευταίες πίστες του παιχνιδιού είναι ΦΟΒΕΡΕΣ!!! Έχεις μάθει και να παίζεις και πραγματικά δηλαδή εγώ τις ευχαριστήθηκα πάρα πολύ... Θα δούμε πιστεύω πολύ καλά παιχνίδια από την Sony... Τώρα αν θέλουν να τα θάψουν με το έτσι θέλω δικαίωμα τους... Δικαίωμα μας και εμάς όμως να μη τους ακούμε... :D
tasioskis
10-09-2007, 23:27
απο οτι καταλαβαινω το HS ειναι τα αρχικα του heavenly sword,το super παιχνιδι,αγεννητε διορθωσε αν κανω λαθος.
tasioskis
10-09-2007, 23:28
ακυρο με προλαβες,γαμωτο και ηθελα να κανω τον εξυπνο και εγω μια φορα:banghead:.
Για μένα πάντως το LAIR το χω ξαναπει και θα το ξαναπω άλλη μια φορά δεν αξίζει τόσο χαμηλές βαθμολογίες... Διαβάζεις τα reviews και λες ... Καλά τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού που είναι? Δεν υπάρχουν? Και εντάξει τρελαίνεσαι... :p
το παιχνιδι ειναι φοβερο για μενα. εγραψα τι με χαλαει μονο. ο χειρισμος ειναι μια χαρα τα γραφικα τουμπανο και η μουσικη απλα επικη!!!!!!!!!!!!!
θα δουμε οντως τρελλα παιχνιδια σε λιγο καιρο..........
Αντε παιδια πολυ ωραια μας τα λετε για τι Lair!Με τέτοια σχόλια αποφάσισα να το πάρω κι εγώ!Αφου το έχετε τερματίσει δεν το πουλάτε τώρα να χαρεί και κανένας άλλος;!!
Εγώ δεν πουλάω games... Ράφι να θυμάμαι όταν μεγαλώσω :D To LAIR πάρτο πάντως αν έχεις όρεξη να παίξεις με το SixAxis... Θα κολλήσεις στην οθόνη αρκετές φορές, είναι το μόνο σίγουρο...
Οκ!!Θα αναγκαστώ να το πάρω καινούργιο τότε!Αυριο θα πάω Αθήνα για μια δουλειά.στο Gamemania ξέρεις αν το έχουν διαθέσιμο?Αν τους πω να μου το στείλουν εκει που θα μένω,κάνουν delivery?!!Γιατί δεν ξέρω καθόλου απο Αθήνα.Ειδα στη σελίδα τους οτι στις 12 θα έχουν και το HS.σκέφτομαι και για αυτο,ελπίζω να αξίζει!
Δεν ξέρω αν το έχει διαθέσιμο... Μπορείς να κάνεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις πάντως πολύ εύκολα! Το μαγαζί είναι πανεύκολο να το βρεις... Είναι πολυ κοντά στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων... Όποιον και να ρωτήσεις να σου πει θα σου πει... :) Και το Heavenly Sword θα ναι πολύ καλό... Το μόνο (-) είναι ότι από ότι λένε είναι μικρό...
τοσιτσα με νοτταρα γωνια ειναι το μαγαζι, πισω απο πολυτεχνειο
κυριες (δεν εχω δει καμια ακομα :p) και κυριοι...
νοικιασα σημερα το lair.
παρακαλουνται τα ατομα στα οποια αρεσει το παιχνιδακι, να αγνοησουν αυτο το post... κυριως για δικη μου προστασια!!
πριν με παρετε με τις ντοματες, να πω οτι θα παιξω και αυριο, να δω παρακατω, γιατι δεν ειναι αρκετο για να εχω απολυτη γνωση του παιχνιδιου.
λοιποοοοοον.... ξεκιναω το παιχνιδι, παω στο network, και μετα απο 2 λεπτα να μπει... μου κολλησε στην εξοδο.
restart, και παμε αλλη μια. παταω play... αφου βαλω υποτιτλους, οι οποιοι btw ειναι χαλια.
ξεκιναει το πιρι πιρι της... και μετα απο μερικη ωρα βιντεο που δεν βγαινει, και την αφηγητρια να λεει τα δικα της... (μια ομαδα Mosai η καπως ετσι εκανε κατι κακο, ενω ποτε παλια δεν ειχε κανει, και κατι κλασσικα....) μπηκα επιτελους στο παιχνιδι.
ο χειρισμος... πολυ καλος!!! και απο κατω για να φανει...
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ!
εχει το 1 sec lag, αλλα ευτυχως παει αργα το ολο θεμα, οποτε με αυτα τα δεδομενα, ειναι μια χαρα. το tutorial εφυγε στα γρηγορα, και αφησε καλη εικονα.
στην πρωτη αποστολη, καλοι κακοι δρακοι, μονο με το rage τους ξεχωριζες. κακο.
μου εδειχνε να παταω L1 R1 για να κανω lock on, αλλα μερικες φορες εκανε μονο του.... τι σκατα.... αλλο κακο.
οι επιθεσεις δρακος προς δρακο ηταν slo-mo, ωραιο, αλλα βαρετο, και οταν εκανες το line up λες και εχεις κανα z4 εναντιον 911, και κοπαναει ο ενας τον αλλο.... ελεος.
παρολα αυτα, πηρα silver, και για gold ηθελα εναν κακο ακομα, και 4 απο τα 6 λεπτα λιγοτερο! ΧΑ ΧΑ ας γελασω.
το παιχνιδι δεν εχει frame drops. ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!! το μονο που εχει, ειναι frame raises. που και που, απο τα 15-20 fps, παει στα 30.
τα καραβακια που εκαιγα, εκαναν ενα μπουμ, τα frames πηγαιναν κατα διαολου... και μετα απο μερικα δευτερολεπτα που καθαριζε το τοπιο, το καραβακι δεν υπηρχε. που πηγε? μαλλον βουλιαξε πολυ πολυ γρηγορα! κακο.
μου αρεσε πολυ η μουσικη ingame, αλλα οχι τοσο στα βιντεο. στο παιχνιδι ομως ηταν φοβερη. ακομα, μου αρεσε πολυ το εφε στα βιντεο. το μαυρισμα στις γωνιες. πολυ ωραιο.(το παρατηρησα... αφου δεν μπορουσα να βγαλω το βιντεο...)
να μην γραψω πολλα για το fade out που ειναι λυση της τελευταιας ωρας, τα 5 sec να πας στα options πατωντας το start, και αλλα τοσα να γυρισεις, τα γραφικα που χαλανε σε μερικα σημεια.
αυτα. ice dragons και πρασινα αλογα :p (η αληθεια ειναι οτι μου αρεσε η ιδεα των ice dragons, αν και ειναι λιγο....)
κρατησα το καλο για το τελος. μεθαυριο θα ερθουν κατι παιδια για pro. και για να μην πανε χαμενα τα 4 ευρω... θα χρησιμοποιησω το δισκακι για σουβερ!!
αυτα για σημερα. αυριο παλι.
Χμμμ, βλέπω κάτι μαύρα σύννεφα να σκεπάζουν το thread... Ο ΝοnBorn έχει απειλητικές διαθέσεις...
Pvinis, τρέξε να σωθείς! :p
Πάντως, αν και δεν έχω παίξει το παιχνίδι ακόμα γιατί νιώθω πως το post του pvinis είναι πιο ειλικρινές?
modecris
11-09-2007, 03:08
εχει το 1 sec lag, αλλα ευτυχως παει αργα το ολο θεμα, οποτε με αυτα τα δεδομενα, ειναι μια χαρα.
Καλά τώρα,σοβαρά.Έχει 1 sec lag ο χειρισμός με το sixaxis;Και είναι playable;
Ο μόνος τρόπος να δείτε αν υπάρχει lag είναι να το παίξετε... Εγώ δεν είδα lag... Και ο Παύλος απ ότι μου πε απλά λέει ότι είναι αργό γενικά το παιχνίδι... και δε φαίνεται το lag.. Δε ξέρω... Μόνο εγώ χάρηκα το game?! Παύλο έρχομαι απο κει αύριο στο λέω.......!!!
Παιδιά, ελάτε τώρα χωρίς πλάκα το παιχνίδι φαίνεται να έχει αρκετά προβλήματα. δεν μπορεί να έλαβε όλη αυτήν την φόλα από τον ειδικό τύπο για το τίποτα...
Αντικειμενικά μιλώντας είναι ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να το χαρεί κάποιος αν του αρέσει.
Κι εγώ έχω απολαύσει στο παρελθόν αρκετά παιχνίδια με μέτριες βαθμολογίες άλλωστε...:hide:
guys emena marese poli...twra de kserw...gousta einayta...
se kapious tharesei se allous pali oxi...
tasioskis
11-09-2007, 10:23
παυλο ζεις?:confused: Σε βρηκε τελικα ο αγεννητος?lol.
Το καλο για μενα ειναι που ειπες οτι εχει καλο χειρησμο,ειναι το μονο που φοβομουν λογο sixaxis,ξερεις ειμαι λιγο βλαχος εγω,καταλαβαινω να πατω μονο πανω στο μοχλο για να καβαλησω εναν δρακο,αλλα τη να κανουμε αφου αγορασα κονσολα νεας γενιας ας αναγεννηθω και εγω,χαχα.Παντως παιδες αν δειτε στην αρχη του thread εγω ημουν πολυ εναντιον του lair,αλλα με αυτα που εχω ακουσει και εχω διαβασει απο δω ,σιγουρα θα το παρω.
χαχα! δεν εχει ερθει ακομα ευτυχως!
παντως αυτο το παιχνιδι ειχε καλες βασεις, αλλα κατι στραβωσε στην πορεια.
παντως, ο nonborn μου ειπε οτι τα πρωτα 5 ειναι λιγο βλακειες, οποτε σημερα θα παιξω και πιο κατω, να δω τι γινετε
tasioskis
11-09-2007, 11:55
ante paije ligo parapanv na maw peiw kai emaw poy perimenoyme.
paidia afou to teleiwsa to game, to poulisa ston Sickness.
an k stenaxwrethika pou todwsa giati marese ekpliktika...alla kserw oti thato ksanavaza sto ps3 mou mono gia na thavmasw grafika k na kanw kamia volta-ptish :)
georgios
12-09-2007, 01:31
το παιχνίδι είναι επικό τελικά! όσο προχοράει φτιάχνουν οι μάχες τα γραφικά και το story. πολύ καλή δουλειά. τεράστοιες μάχες που συμετέχεις πολύ σε όλα τα σημεία τους πετώντας με το δράκο σου από τον αέρα και τη γή. ίσως με αφήσει να θέλω κι άλλο όταν το τελιώσω αλλά αξίζει. πολύ ποικηλία στο gameplay.
Το μόνο που μου φένετε κάπος απλό ως τώρα είναι τα "take down". είναι το πιο εντυποσιακό κομμάτι του trailer άλλα στην πράξη είναι το πολύ εύκολο. Θα έπρεπε να τα κάνουν λίγο πιο ενδιαφέρον. Επίσης οι 1vs1 μάχες με δράκους μέχρι τώρα έιναι μάλον εύκολες. Τι λέτε οι υπόληποι;
de kserw mexri pou to exeis ftasei to game alla einai mexri na sinantiseis tous bull dragons, einai pio dyskoloi stis maxes 1vs1, alla oxi k anikhtoi...
++ Nίκο ακριβώς... Οι χοντρόδρακοι όπως τους ονόμασα εγώ μου βγάζανε την πίστη για να τους κερδίσω κάθε φορά... :p αλλά γενικά είναι εύκολα τα 1vs1 και είναι εύκολα διότι αν ήταν δύσκολοι με τόσο χαμό και πόσους δράκους πρέπει να φας κάθε φορά αν σου τρώγανε τη ζωή πολεμόντας δε θα μπορούσες να παίξεις... Ίσως θα πρεπε να ταν πιο "έξυπνο" το σύστημα... :)
voithane poli k ta kombos...diaforetika an perimeneis me ti fwtia...zhtw pou kahkame! :P
georgios
13-09-2007, 10:30
Τέλιοωσα και εγώ το παιχνίδι. Καλό αλλά λίγο. Η τελευτέα πίστα μαλλον εύκολή. Το καλό είναι οτι ξεκλειδόθηκε το comentary και μπορείς την ώρα που παίζεις να ακούς πως φτιάχτηκε το παιχνίδι. Υλοποίησαν πρωτοποριακές τεχνολογίες για να εκμεταλλευτούν τον cell και λένε ότι χρησιμοποιούν μόνο το 50%. Πάντως αυτό το παιχνίδι δεν το δίνω είναι το μόνο 1080p και εκμεταλλεύεται το motion.
klepidas
13-09-2007, 15:10
pedia simera irthe to game kai se mena pososi i lexi pou to antiprosopeuei eimai stin tetarti apostoli alla poli eukolo re pedia den einai?
δυστηχώς κατάλαβα μόνο τα μισά :-(
klepidas
13-09-2007, 15:19
δυστηχώς κατάλαβα μόνο τα μισά :-(
Sorry tha ta po me ti seira:
1)Simera pita to Lair sta xeria mou kai to epexa
2)einai fovero paixnidi me teleia grafika
3)einai poli eukolo kai poli ligo
k pou na paiksoume to HS! ekei na deis diarkeia!! :(
Sorry tha ta po me ti seira:
1)Simera pita to Lair sta xeria mou kai to epexa
2)einai fovero paixnidi me teleia grafika
3)einai poli eukolo kai poli ligo
k pou na paiksoume to HS! ekei na deis diarkeia!! :(
Φίλε κλεπίδα....σήμερα πίτες το LAIR?? Σοβαρά?? Έχει αρκετή ζάχαρή γιατί τις προάλλες το βουτύρου κρουασάν που πίτα ήταν ΜΠΙΑΧ:frog::frog::frog::frog:
Δυστυχώς για το 2 και το 3 και το σχόλιο του Νίκου, τα μάθαμέ και τα περιμένουμε όλοι! Κρίμα από την μία...από την αλλη όμως γίνεται ακόμα πιο rare&astonishing εμπειρία:)!!!!
klepidas
13-09-2007, 22:12
nai re einai kai gamo tis pites alla tin pira kai xoris tzatziki.....as kopsoume tis ma.....kies!!!!meta to gears of war kai to lair...to xaos
sickness_
14-09-2007, 03:06
Παιδια σε ολα τα Missions πρεπει να εχεις απο ενα αργυρο η χρυσο η μεταλικο ??? Αμα δεν εχεις σημανει πως δεν το περασες?
paidia thelw na mou peite th gnwmh sas...
agorasa to LAIR to termatisa k to esteila ston Sickness
Emena to game de mou parousiase kanena provlima..ma kanena.
Tou paidiou omws tou kollaei sto video (mono) tis 5hs pistas k de mporei na proxorisei parakatw...
ti pistevete oti ftaiei???
sickness_
14-09-2007, 12:31
τελικα ειναι ολα οκ παιδια, ηταν ενα κολλημα που ετρωγε σε εκεινο το σχετικα μεγαλο βιντεο.
georgios
14-09-2007, 14:51
το παιχνίδι κολάει αρκετά στα rankings. αλλού δεν έχω δει πρόβλημα
georgios
15-09-2007, 02:54
ego asxolithika simera na paro metalia. anakaliptis poli vathos sto pexnidi etsi. pantos silver se ola ine efikto
georgios
15-09-2007, 16:49
btw, to parapano video perigrafi ta controls tu draku otan ine sti gi, me motion sensing. kati pu den egine etsi telika. i plaka ine oti auto to video iparxi ke mesa sto pexnidi
georgios
16-09-2007, 17:20
ime pleon thesi 32 sta regional rankings me 4 silver nomizo ke ta ipolipa bronze. den sizitao gia tin parea mas. ime eukola protos. kseklidosa ke to proto combo 3 xtipimaton.
re sis, stin deuteri pista mu vgazi oti exo skotosi ligus foes! skotono olus tus drakus ke polus stratiotes ke den anevenun. an kseri kanis tologo na pi
georgios
16-09-2007, 18:01
gia na lithun oi pareksigiseis. to pexnidi ine poli poli kalo telika. analitika...
xrisimos:
osoi to exun peksi lene oti sinithizete ke ine oreos ke euxaristos ke prostheti sto pexnidi. ke ego fisika simfono apolita
grafika:
ta provlimata sto frame rate ine megalo psema. ine elaxista. ta grafika exun tis diakimansis tus apo pista se pista. stus drakus sto nero ke sta ktiria ine telia. oi stratiotes, kapies perioxes ke merikes fores to desimo ton grafikon isteri ligo.
gameplay:
poli prosegmeno ke gemato pikilia ke drasi
diarkia:
oso ine ola ta action adventure stis meres mas. an asxolithis mazi tu afu to teliosis ke kseklidosis ta combo ke tus drakus i diarkia polaplasiazete. ine efikto pantos na paris silver se oles tis pistes ke vlepis pola pramata sto pexnidi pu den exis di an to termatisis apla
ixos:
den amfisvitithike apo kanenan. 7.1 orxistrikos ke epikos
istoria:
kinimatografiki me anatropes ke poli dinata cinematics
arnitika: ta knock down tha eprepe na ine ligo pio endiaferonta. ine ena apo ta pola idi maxis
Μόλις έπαιξα το Lair μου ήρθε πριν λίγο.Το παιχνίδι είναι απίστευτο,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοιος πόλεμος στο ονομά του.
τι να πώ ,δεν ξέρω πόσο καιρό ειχα να νιώσω τόση συγκίνηση με ένα παιχνίδι.απίστευτα γραφικά και ήχος 7.1 THX,έχεις την εντύπωση οτι πρωταγωνιστής σε μια επική ταινία!
Με τον χειρισμό δεν αντιμετώπισα απολύτως κανένα πρόβλημα,αντιθέτως μπορώ να πω πως τον ευχαριστηθηκα πολύ.
Επιτέλους ενα παιχνίδι που δείχνει τι δυνατότητες έχει το PS3.
Παω να δώ και το Heavenly Sword τώρα!Ούφ δεν αντέχω τόση συγκίνηση σήμερα!!!
klepidas
17-09-2007, 19:51
pedia ego simera dokimasa na paixo lar me to psp ta grafika oxi poli kala alla o xeirismos me ton analogiko poli oreos
kalo,prwrtotupo,alla grhgora bareto...kai eimai kai abali trelo ma autous tous kolodrakous....alla dn 8a h8ela na leipei apo th sullogh m....:bgrin2:
Φοβερή διαφήμιση για ένα πολύ ωραίο παιχνίδι ;)
25377
WolfRathmA
24-09-2007, 11:38
ολα τα λεφτα η διαφημιση! πολυ καλη!!!
DracuLa-
24-09-2007, 15:51
Πολύ έξυπνη διαφήμηση! :bgrin2:
Exoskeletor
27-09-2007, 11:43
Mporeis na peksis lair me to psp??
Xtes to dokimasa. eftasa mexrh mia pista pou spas ena fragma, kamia 15ria chapters.
Poly spastikos o xirismos re pedi mou, su xrotan na spasis to xeirhsthrio ores ores, idietera otan kolouse o drakos se kana bouno k pigene opos ithele. Entometaksi ekei pou paizeis sou petaei sinexia kati spastika videos.Sths mises pistes epsaxna misi ora na katalabo ti prepei na kano kai alla misi ora pos na to kano. ta grafika eine orea alla exei ligo perierga xromata
Opoios thelei na to agorasei as to nikiash prota kalytera. thelo na dokimaso to psp na do an ginete na pekso me ayto tora
@ exo Ναι μπορείς!! O klepidas έτσι το έπαιζε αν μπορεί ας δώσει παραπάνω πληροφορίες ή εδώ ή στο thread για το remote play του LAIR.
Έχω κι άλλα υπέροχα νέα... :D:D
EDGE Reviews LAIR : 3.0
Νομίζω όλοι όσοι έχετε παίξει το παιχνίδι δε πρόκειται να συμφωνήσετε με το συγκεκριμένο νούμερο... Όσοι δε το έχετε παίξει, δείτε το σε κάποιον φίλο για να γελάσετε με την καρδιά σας για αυτό το 3 του EDGE! Αν είναι ποτέ δυνατόν... Μετά το 6 του HS,3 για το LAIR...
Μάλλον το μόνο που ξέρουν να παίζουν αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα fps τύπου παίρνω το οπλάκι που μοιάζει με playmobil που έπιαζα στα 5 μου, και πυροβολάω κάτι "τύπου" εξωγήινους που μοιάζουν με cartoon που πάλι έβλεπα στα 5 μου...
@ exo Ναι μπορείς!! O klepidas έτσι το έπαιζε αν μπορεί ας δώσει παραπάνω πληροφορίες ή εδώ ή στο thread για το remote play του LAIR.
Έχω κι άλλα υπέροχα νέα... :D:D
EDGE Reviews LAIR : 3.0
Νομίζω όλοι όσοι έχετε παίξει το παιχνίδι δε πρόκειται να συμφωνήσετε με το συγκεκριμένο νούμερο... Όσοι δε το έχετε παίξει, δείτε το σε κάποιον φίλο για να γελάσετε με την καρδιά σας για αυτό το 3 του EDGE! Αν είναι ποτέ δυνατόν... Μετά το 6 του HS,3 για το LAIR...
Μάλλον το μόνο που ξέρουν να παίζουν αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα fps τύπου παίρνω το οπλάκι που μοιάζει με playmobil που έπιαζα στα 5 μου, και πυροβολάω κάτι "τύπου" εξωγήινους που μοιάζουν με cartoon που πάλι έβλεπα στα 5 μου...
Δεν έχω πολλά λόγια να πω......μάλλον δεν έχω τίποτα να πω...
Τα 3 τους να τα βάζουν αλλού , εκεί που έχουν πολύ καιρό να το κάνουν , και όχι στο LAIR.....
E δεν μπορούσα βρε Κώστα θα έκανα ΜΠΑΜ αν δεν έλεγα τίποτα...
Άντε περιμένω ΒΑΝ τώρα που μίλησα έτσι..:o
E όχι και 3.0!!!είναι πραγματικα για να γέλας με μια τέτοια βαθμολογία!μας δουλεύουν κανονικα!εγώ παντως δεν το έχω μετανιώσει στιγμή που το αγόρασα.εκπληκτικό!
προφανώς κάποιοι εκεί μέσα έχουν ακόμα την αξιοπρέπεια τους και προσπαθούν να μας πουν εμμέσως ότι έχει "φαληρίσει" το περιοδικό και δεν είναι να το πολυβλέπεις.
Exoskeletor
27-09-2007, 20:15
kala balane kai 6 sto hs? prepei na eine poly asxetoi
Famitsu review of Lair 9/7/8/9
Reviews:
Arcana Heart - 7/6/7/6
SuchiPai4 - 8/7/6/5
Lair - 9/7/8/9
Operation Darkness review - 6/6/6/5
PGR4 - 9/8/8/8
http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=8074890&postcount=1
Στα Ιαπωνεζακια αρεσουν οι δρακοι:p
Δε ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια... Fake μου μοιάζει... Δείτε το LAIR με χειρισμό με τα analog sticks!
116040
Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να είναι αλήθινο το βίντεο αλλά εύκολα μπορεί να παίζει ένας άλλος με άλλο sixaxis και αυτός απλά να κουνάει τον αναλογικό στην κάμερα... Επίσης αν διακρίνω καλά λέει κάποια μηνύματα όπως "push up". Τέσπα, θα δείξει. Εμένα μου άρεσε πάντως και ο χειρισμός με το motion sensing.
Παιδιά μην το τρέχουμε πολύ το πράγμα....
Ο ίδιος θα είναι απλά με το άλλο χέρι του το δεξί κρατάει και κουνάει το connected sixaxis για αυτό και υπάρχει τόσο καλό timing και είναι τόσο ζουμαρισμένη η κάμερα στο χέρι του.
Αυτό έλειπε να γινόταν αυτό και να μην γινόταν ντόρος με τα 3 άρια που πήρε λόγο χειριμού και καλα για το motion sensitivity . Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ!:tongue:
tasioskis
17-10-2007, 20:47
ρε παιδια θα μου πει κανεις πως μπορω να νικησω το φυδι?
Εκεί με τα μεταγωγικά ιπτάμενα φαλαινάκια? Αν είναι εκείνο, επειδή το έπαιξα στον κολλητό μου, λοκάρεις το φίδι, το βαράς με τη φωτιά συνεχώς και όταν σπάει ένα κομμάτι των λεπιών του ακολουθεί button sequence, την οποία απλά πρέπει να μάθεις, δεν τη θυμάμαι, αλλά δεν είναι και τπτ φοβερό. Θέλει συνεχώς να το ακολουθείς γιατί αν αργήσεις σου τρώει ένα μεταγωγικό.
desperate_gamer
19-10-2007, 02:03
Για το βίντεο με τα sticks. Ο συγκεκριμένος είχε κάνει θέμα στο ps3forums.com και έλεγε αργότερα ότι το χειριστήριο του δεν είναι το sixaxis αλλά ένα άλλο άλλης εταιρίας (ίσως Logitech).
Έτσι... χαίρω πολύ :P
Review απο το gamelife.gr (http://www.gamelife.gr/cPages/reviews.asp?id=389)
Γραφικά: 9
Ήχος: 10
Σχεδιασμός: 5
Gameplay: 6
Χειρισμός : 5
Συνολικά: 6
Kαποια αποσπασματα.
Όντας ίσως ο μοναδικός από τους 1st party τίτλους της Sony για το PS3 που αργεί τόσο πολύ να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη σε σχέση με την Αμερική, το Lair μας έδωσε αρκετό χρόνο να απαλλαγούμε από τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αρχική, πολύ δυσμενής, υποδοχή του από τον Τύπο και να το παίξουμε με τους δικούς μας ρυθμούς, χωρίς χρονικές πιέσεις και χωρίς να έχουμε άγχος για την ημερομηνία παρουσίασής του. Έχοντας πλέον παίξει το παιχνίδι στο σύνολό του και έχοντας ζυγίσει όχι μόνο τις εντυπώσεις που άφησε σε εμάς, αλλά και τις γνώμες όσων τρίτων, gamers ή όχι, έτυχε να δουν και να παίξουν τον τίτλο κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, ο γράφων αποφάσισε να πράξει την... ύστατη ύβρη και να δηλώσει πως (τυμπανοκρουσίες παρακαλώ) το Lair δεν είναι ένα κακό παιχνίδι. Αντιθέτως, για μια μεγάλη μερίδα παικτών θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι και ικανοποιητικό όσον αφορά τη συνολική του ποιότητα. Άλλωστε, δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος τίτλος που πέφτει θύμα του ίδιου του του hype.
Τι γίνεται όμως με το βασικό gameplay; Εδώ υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί, οι οποίοι δεν είναι καθόλου αμελητέοι. Το Lair έχει δεχθεί ανελέητα πυρά για την επιλογή των σχεδιαστών του να μην επιτρέψουν στον παίκτη να ελέγξει το δράκο του με τους αναλογικούς μοχλούς, αναγκάζοντάς τον να χρησιμοποιήσει τις λειτουργίες ανίχνευσης κίνησης του Sixaxis. Κατά συνέπεια, ο παίκτης αναγκάζεται να χειριστεί το δράκο του γέρνοντας το χειριστήριο προς τη σωστή κατεύθυνση, ανάλογα με το που θέλει να πάει και ανάλογα με τον ελιγμό που θέλει να πραγματοποιήσει. Σαν να μην έφτανε αυτό, η απόκριση του δράκου στο χειρισμό είναι κάθε άλλο παρά άμεση και ομαλή, παρόλο που η μηχανή του παιχνιδιού αναγνωρίζει με ακρίβεια κάθε βαθμίδα της κίνησης του χειριστηρίου. Έτσι, ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού, οι πιο άπειροι παίκτες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και θα χρειαστεί να δαπανήσουν αρκετές ώρες στο πληρέστατο tutorial level μέχρι να είναι σε θέση να χειριστούν το δράκο τους με αυτοπεποίθηση. Αυτό που πρέπει όμως να τονιστεί εδώ είναι ότι ο έλεγχος όχι μόνο συνηθίζεται μετά από κάποιες ώρες, αλλά στη συνέχεια λειτουργεί θετικά για την ψευδαίσθηση που δημιουργεί το παιχνίδι.
Τα προβλήματα, δυστυχώς, δεν σταματούν εκεί. Στα πλούσια σε γεωμετρία και αρχιτεκτονική επίπεδα του παιχνιδιού, υπάρχουν στιγμές που ο παίκτης θα συγκρουστεί με κάποιο από τα σκηνικά. Οι σχεδιαστές του παιχνιδιού, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη τους την αρχική δυσκολία του χειρισμού, αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν τον παίκτη για κάθε σύγκρουση. Αντί να υποστεί ζημιά, ο δράκος απλά αλλάζει κατεύθυνση με τυχαίο τρόπο, αναγκάζοντας και την κάμερα να περιστρέφεται εξίσου τυχαία, αποπροσανατολίζοντας τελικά τον παίκτη. Σε συνδυασμό με όλα τα άλλα σφάλματα της κάμερας, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Ένα άλλο πρόβλημα που μάλλον θα αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι παίκτες του παιχνιδιού, είναι το ότι δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει κανείς χειροκίνητα το lock του δράκου από έναν στόχο, στον αμέσως πλησιέστερο.
Είναι φανερό πως το Lair μαστίζεται από σοβαρότατα προβλήματα και από άστοχες αποφάσεις. Υπάρχουν όμως αρκετές στιγμές όπου η συνταγή του παιχνιδιού λειτουργεί όπως θα έπρεπε και όπου το όραμα της Factor 5 αποκαλύπτεται ξαφνικά σε όλο του το μεγαλείο μπροστά στα μάτια του έκπληκτου παίκτη. Η επική αίσθηση κάθε μάχης είναι απαράμιλλη, ενώ η δράση χαρακτηρίζεται από αρκετό δυναμισμό και από αρκετή ποικιλία ώστε να κρατά το ενδιαφέρον των φίλων αυτού του συγκεκριμένου τύπου arcade παιχνιδιών. Εκτελώντας ένα θεαματικό Takedown (την άμεση εξουδετέρωση ενός αντίπαλου αναβάτη μέσω ενός quick time event), και μετά στρέφοντας με χάρη το δράκο μας, πυρπολώντας μια σειρά από αντίπαλους καταπέλτες, μέσα σε κραυγές ενθουσιασμού από τους στρατιώτες στο έδαφος, είναι πραγματικά μαγικές στιγμές που θα θέλαμε να μοιραστούμε με όλους τους gamers.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια αυτής της γενιάς, με αξίες παραγωγής και καλλιτεχνική διεύθυνση που φωνάζουν "next-gen", απλά υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν επειγόντως σε περίπτωση που το παιχνίδι έχει μέλλον. Ο ήχος, από την άλλη, είναι υποδειγματικός, αγγίζοντας το τέλειο: τα ηχητικά εφέ μπλέκουν τέλεια με την εκπληκτική μουσική υπόκρουση, ενώ ο διαχωρισμός των καναλιών είναι πρωτοφανής για videogame. Αν και δεν είχαμε τη δυνατότητα να το ακούσουμε και σε 7.1, το οποίο υποστηρίζεται, σε 5.1 ήταν μια από τις καλύτερες ηχητικές εμπειρίες που έχουμε ζήσει ποτέ.
Εν τέλει, θα λέγαμε πως έγινε... πολύ κακό για το τίποτα. Τηρουμένων των αναλογιών μεταξύ αυτής της γενιάς και της προηγούμενης, το Lair είναι μια κυκλοφορία που παίζει ακριβώς τον ίδιο ρόλο με το Rogue Leader του Gamecube: επιδεικνύει τις δυνατότητες ενός σχετικά νέου μηχανήματος, ενώ παρέχει ικανοποιητικό gameplay, η φιλοδοξία του οποίου δεν ανταποκρίνεται στο σχεδιασμό του παιχνιδιού. Το Lair προσπαθεί να κάνει πράγματα που στο παρελθόν δεν ήταν δυνατά και το καταφέρνει, εν μέρει. Το Playstation 3 χρειάζεται έναν τίτλο όπως το Lair, έστω και αν σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα με λίγο καλύτερο σχεδιασμό και με μερικούς ακόμα μήνες ανάπτυξης και ποιοτικού ελέγχου. Το Lair δεν απογοητεύει τόσο όσον αφορά τις ίδιες του τις επιδόσεις ως videogame, αλλά περισσότερο λόγω των υποσχέσεων που θα μπορούσαν να εκπληρωθούν με λίγη περισσότερη προσπάθεια και δεν εκπληρώθηκαν. Σίγουρα δεν μπορούμε να το προτείνουμε ως απαραίτητη αγορά, αλλά από την άλλη, αν το αντικείμενο του παιχνιδιού και το είδος του gameplay σας φαίνεται ήδη ελκυστικό, με λίγη υπομονή και καλή θέληση, θα ζήσετε μια όμορφη εμπειρία όταν κυκλοφορήσει επιτέλους και στην Ευρώπη, σε δύο εβδομάδες περίπου.
stratisd
19-11-2007, 10:14
Μήπως γνωρίζει κανείς κωδικούς για να βάλουμε στο Lair?
steve62742
07-12-2007, 02:31
paidia prin ligo to termatisa(vasika poli mikro itan...extes to nikiasa kai to termatisa se poli liges ores)..ime o monos pou kataenthousiastike me to motion sensor pou olla ta review katakrinoun???:bgrin2::bgrin2:
na rotiso omos kati,apo grafika pos to idate?ego se kapies stigmes nomiza oti epeza pexnidi ps1...(vasika rotao gt fovame mipos itan prob tou ps3 i tou kalodiou i kai ego de xero ti gt se kapies fasis pragmatika thimithika ta paixnidia tou ps1 xoris ipervoles...)
kai kapies fores akoma kai sta video tou emfanizodousan xafnika ta grafika,px sto telefteo chapter eki pou mou dixni ta ktiria giro apo to pirgo,prota vlepo ton tixo kai meta vlepo na ftiagnode pano tou ta parathira...
georgios
07-12-2007, 11:35
opos ixa pi ke paliotera gia mena to motion sensing kani to pexnidi fovero
ta grafika ine miksi. kapia komatia ine fovera ke kapia metria. ps1 oxi! malon exis kero na dis ps1.
ta video exo tin entiposi oti xrisimopiun tin engine tu pexnidiu. opos ke se pola games tora. an to peksis se 1080p tv eksafanizonte telios ta pop ups. to pexnidi ftiaxtike gia 1080p
paidia prin ligo to termatisa(vasika poli mikro itan...extes to nikiasa kai to termatisa se poli liges ores)..ime o monos pou kataenthousiastike me to motion sensor pou olla ta review katakrinoun???:bgrin2::bgrin2:
na rotiso omos kati,apo grafika pos to idate?ego se kapies stigmes nomiza oti epeza pexnidi ps1...(vasika rotao gt fovame mipos itan prob tou ps3 i tou kalodiou i kai ego de xero ti gt se kapies fasis pragmatika thimithika ta paixnidia tou ps1 xoris ipervoles...)
kai kapies fores akoma kai sta video tou emfanizodousan xafnika ta grafika,px sto telefteo chapter eki pou mou dixni ta ktiria giro apo to pirgo,prota vlepo ton tixo kai meta vlepo na ftiagnode pano tou ta parathira...
εγω μαλλον θα το παρω αυριο...
Αξιζει?
στα 720p τα γραφικα θα ειναι καλα?
To paixnidi eixe polla provlimata, san beta ekdosi paixnidiou einai kata tin gnwmi mou...oxi agora, mono noikiasi...
Exoskeletor
31-12-2007, 03:08
alex trelos eise, eine trelh moufa to game, stay away. nikiase to na deis k monos sou
konstantinos
31-12-2007, 10:13
Εκτος κ αν καποιο site στο internet το βγαλει κατω απο 30 ευρω κ το παρουμε.
georgios
31-12-2007, 11:05
ine ligo xirotero se 720p ala aksizi. gia mena ine kalitero ke apo to heavenly sword ke apo to uncharted. o xirismos kani to pexnidi poli fresko. ine ena apo ta liga pragmatika 1080p pexnidia. episis apo auta ta 2 exi perisotero replay value. bori na min ine toso telio se grafika ala oi pistes ine anoixtes ke oxi dromakia opos auta ta 2
εγω μαλλον θα το παρω αυριο...
Αξιζει?
στα 720p τα γραφικα θα ειναι καλα?
το αγορασα ελπιζω να ειναι καλο παντως απο τα βιντεο που εχω δει τα γραφικα ειναι απιστευτα...
Factor 5's president hints at a possible control tweak to the PS3 flying game.
February 11, 2008 - Although Factor 5's 3D action flying game Lair (http://ps3.ign.com/objects/761/761161.html) has been available for months, players who could never come to grip with the Sixaxis controls may have a more traditional solution waiting in the wing. Recently, F5 president Julian Eggebrecht chatted with us about Lair's mixed reception at the marketplace and hinted at a future enhancement to the game.
"Well, obviously we've got this huge gap there where basically if you read more casual comments -- on Amazon, for example -- to the overwhelming degree they are pretty positive. I think that everybody who got the controls actually enjoyed the game. I think the IGN review was probably the most scathing. I didn't think you left one good hair with that nice 4.9, which opened up so many great jokes. But on a more serious level, I think that people who actually got it had something really going going there," said Eggebrecht about Lair's critical reception. "What's disappointing to me is that almost every single person in and outside of the industry who is little bit more of a hardcore gamer had a huge problem with it, and we, quite frankly, didn't anticipate that. I hope that a lot of people realize that underlying the problem they had with the base control, there actually was a really good game there. That's at least what I think. Well, what else would I say?"
Could a control fix be on the way? Go ahead and read between these lines.
"If we find a chance in the future that would bring Lair to the audience which didn't get any access, that would be fantastic," stated Eggebrecht. "I can't say anything quite yet, but there might be something in the works there. We might have a chance yet to bring those back to the table and hopefully, if that should happen, they would give the game a second chance Nevertheless, we definitely took a long look at the results and learned a couple of lessons. If you're on a platform where this whole motion control is something new and not being pitched as the main feature of the platform, you should probably give the choice between having different control schemes, there is absolutely no doubt about it."Πηγή: http://ps3.ign.com/articles/851/851317p1.html
desperate_gamer
13-02-2008, 03:07
ααα καλά. άλλα ντ' άλλα κουτρουβάλα της παρασκευής το γάλα!
prota vlepo ton tixo kai meta vlepo na ftiagnode pano tou ta parathira...
:innocent:em....:rofl:
WolfRathmA
22-02-2008, 03:39
Lair Controls Patch Experienced At GDC (http://www.ripten.com/2008/02/21/lair-controls-patch-experienced-at-gdc/)
Ripten:
"One of Lair’s biggest criticisms was that it’s motion controls were compulsory. The rumour of a patch adding analogue stick control caused a sigh of relief among Playstation 3 gamers."
"Now one fellow has claimed that he’s experienced the patch at GDC and that it will be released in the coming months"
tasioskis
22-02-2008, 03:48
Lair Controls Patch Experienced At GDC (http://www.ripten.com/2008/02/21/lair-controls-patch-experienced-at-gdc/)
αυτα ειναι πολυ καλα νεα ξενυχτισμενε λυκε,αυτο το παιχνιδι το εχω κατι μηνες και εχω παιξει μονο 10 λεπτα λογο του χειρησμου του...
WolfRathmA
22-02-2008, 04:01
αυτα ειναι πολυ καλα νεα ξενυχτισμενε λυκε
Wolf οπως λεει και το ονομα μου.... Οι λυκοι μονο το βραδυ βγαινουν :) χεχε...
tasioskis
22-02-2008, 23:14
και μενα tasioskis και με πειραζει η πουτ@ν@ η καφεινη.
Lair Analog Controls Confirmed For March
I played Lair today and the controls wouldn’t work. Why? They reconfigured it for analog use. Now you can choose which controls you like. It’s too bad so many Lair owners balked at the innovation. It’s still good to have a choice. The patch will be available sometime in March for download. Πηγή: http://www.thebitbag.com/2008/02/23/lair-analog-controls-confirmed-for-march/
tasioskis
24-02-2008, 13:51
Lair Analog Controls Confirmed For March
Πηγή: http://www.thebitbag.com/2008/02/23/lair-analog-controls-confirmed-for-march/
:1appl::1appl::1appl:
ante na to lioso .tin paixnidara
Dragons and Control Pack
Yes, I'm the guy who gave Lair a 4.9 (http://ps3.ign.com/articles/817/817117p1.html). Yes, I stand by the review. No, I will not re-review the game now that the "Dragons and Control Pack" is upon us, but I am happy to give you my impressions right here. Set to debut with the new PlayStation Store this week, the pack will bring two new dragons (wind and poison), pack in DualShock 3 support, allow folks to play Lair on the PSP via reworked Remote Play, and -- most importantly -- add analog flight control.
One of my main sticking points with Lair was the sloppy implementation of Sixaxis controls. To pilot your flame-breathing behemoth, you had to tilt and lift the controller in whatever way you wanted the beast to fly. In wide-open areas with limited objectives, the controls were easy enough, but once you added limited areas such as bridges and a ton of enemies, the scheme resulted in an imprecise mess that left you screaming at the TV.
In short, it was a Sixaxis suckfest.
The Dragons and Control Pack addresses the loose feel of the game -- the left stick controls turning, ascending and descending while the right stick swivels the camera -- but it doesn't eliminate the Sixaxis controls overall. See, when this patch was first rumored and then announced, lots of folks read it as the death of Sixaxis in Lair, but in reality, the patch only removes the motion control from the basics of flying and leaves it in for the other tidbits. While you can no longer turn with tilt, you can yank the controller up or press the D-pad left for the 180-degree turn and jerk the controller down or press right to dash.
Both moves are still unresponsive when it comes to the motion, and the D-pad option is left out of the analog stick tutorial. Odd.
Still, the analog stick option is a nice addition. It's a late addition -- as is the pack's option to turn on crosshairs -- but it's here nonetheless and makes flying a lot easier and more fun. You can corner better, you feel like you're in command of the dragon, and you can fight without looking like an idiot.
Way back in August, I complained about how the loose controls and crappy lock-on system made Lair's fifth mission, "Crossing at Dawn," nearly impossible. With the pack installed, I booted up the mission and found myself stalking rhinos and swooping towards toros with a lot more ease -- mind you, you still can't corner precisely, dragon fights still have you running into walls, and the lock-on system still has the computer choose an opponent and lots of times it's the wrong one, but the flying was a bit easier.
Now, videos of Lair playing on the PSP popped up months ago, but this patch appears to add on-screen aids that show what button on the portable you should be pressing. The D-pad controls your direction; the analog nub pulls off the dash and 180; and X flaps the dragon's wings. The visuals are muddied, but after some adjustment time, the play mode is alright -- but not preferred over the big screen version.
The pack doesn't fix the cornucopia of other problems I have with Lair -- a worthless directional arrow, terrible lock-on system, lame dragon fights, etc. -- that Greg Miller haters always seem to ignore, but it definitely enhances the experience and should be picked up by folks who have held onto the title. The patch goes live on Thursday, April 17 and can be downloaded through the PSN or through a Lair update when you put the disc in -- although the in-game update doesn't come with the dragons.Πηγή: http://ps3.ign.com/articles/866/866161p1.html?RSSwhen2008-04-11_171600&RSSid=866161
News: Lair Patch Is Out Now
It's true, we didn't like Lair (http://www.thesixthaxis.com/lair_ps3_review_review_270_tsa.aspx) but that doesn't mean that we're not excited about the analog patch (calling itself 2.10) which is up now (http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=277919) for download, and weighs in at 150-ish MB.
Update: wow, that was fast. Cool, Lair now has 'analog flight controls' and crosshairs in the options menu. Note that this appears to just be for European versions of the game at the moment.
http://www.thesixthaxis.com/images/uploads/108.jpg
Update 2: this is much better. Much. Might be time to re-review the game. Note that dash and u-turn are now mapped to the d-pad, too.
-source: http://www.thesixthaxis.com/lair_patch_is_out_now_news_866_tsa.aspx
twra to katevazw ,ante na to termatiso giati einai paixnidara kai to sixxaxis me xalage poli
εγώ πάλι το παράγγειλα απο ebay 30e :angry: Το παιχνίδι λέει κατα την γνώμη μου με ή χωρίς sisaxis.
tasioskis
15-04-2008, 10:41
το εχω τοσο καιρο και δεν το ειχα παιξει γαι το λογο του sixaxis,τωρα ειναι η σειρα του να πορωθω μαζι του.
pictorino
15-04-2008, 12:43
η κίνηση αυτή θα δώσει πνοή σε έναν τίτλο που ''θάφτηκε'' λόγω του χειρισμού του.καλή είδηση για όσους δεν το έχουν αγοράσει ακόμα μια και πλέον μπορούν να το βρουν σε καλές τιμές!!Ίσως το πάρω αργότερα,αν και λίγο δύσκολο,ακολουθεί καταιγίδα!!
Στο αμερικάνικο πάντως δεν έχει δωθεί το update απ ότι είδα... Περιμένουμε :rant:
ti es egw to katevasa apo amerikaniko kai to epaixa kiolas
pictorino
15-04-2008, 20:35
έχει μεγάλη διαφορά;;δίκαια παραπονιόταν όλος ο κόσμος για τον χειρισμό;
to mono pu mu tin varai einai to unvert look ston axona pu to kato pai pano kai antixtixa,den mporo na to sinithiso akomi etsi
Το έλαβα εχτές, έβαλα και το patch. το παιχνίδι χαλαρά πέρνει ένα 8/10 χωρίς να λάβω υπόψη διάρκεια η οποία δεν γνωρίζω ακόμα πόση είναι.
Exoskeletor
16-04-2008, 14:17
hmmm me kanoniko xeirhsmo isws na to ksanapekso tora giati allios oute me pliromh
pictorino
16-04-2008, 23:06
ίσως κάποια στιγμή να το παραγγείλω και 'γω!!ο χειρισμός με είχε αποθαρρύνει
tasioskis
17-04-2008, 19:14
ρε παιδια πως το κανουμε το add on???
to katevazis kai meta to kanis instal opos ta demo kai pas sta setings mesa apo to game kai apenergopiis to sixaxis
Sry που ξεθάβω το thread,αλλά omg το πλαίσιο το έβαλε στα 25 ευρώ και σκέφτομαι να το πάρω.Αξίζει?
Sry που ξεθάβω το thread,αλλά omg το πλαίσιο το έβαλε στα 25 ευρώ και σκέφτομαι να το πάρω.Αξίζει?
Eγώ δε το μετάνιωσα που το πήρα αρκετά πιο πάνω.. But thats me.. ;) Έχει πλάκα και χωρίς sixaxis ίσως να ναι και καλύτερο...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.