PDA

View Full Version : Final Fantasy XIII

Pages : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9

fatalGR
14-07-2008, 23:10
ναι,bb και αυτό το exclusive,άντε να δούμε τι θα πει η sony αύριο...

kyrtzo
14-07-2008, 23:11
Μπραβο στην sony συνεχιζει τον βαθυ υπνο τωρα το μονο που μενει ειναι να το παρουν και πιο μπροστα.

ico
14-07-2008, 23:11
Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.Όταν χάνεις τέτοιες αποκλειστικότητες....Η αρχή του τέλους?

ico
14-07-2008, 23:12
Τα έχω πάρει άσχημα.Καλά κοιμούνται?Έλεος.........

Avenger_Seraphim
14-07-2008, 23:13
Ανακοινώθηκε και για το 360 πριν από λίγο..........

Δυστυχώς ναι... Ελπιζω τουλαχιστον το Βερσους να μεινει αποκλειστικό...
Αυτο νομιζω πως ηταν ενα καλο χτυπημα απο την Μαϊκροσοφτ... Τωρα νομιζω η Σονυ πρεπει να ξανασκεφτεί να ρίξει τιμές
:fight:

ico
14-07-2008, 23:14
Ένα ένα τα παιχνίδια που ήταν αποκλειστικά φεύγουν.........

kyrtzo
14-07-2008, 23:17
Μου κανει εντυπωση αυτοι παιρνουν παιχνιδια στην ωρα τους κανονικα ενω σε εμας παμε απο αναβολη σε αναβολη απλα περιμενω αυριο εναν καλο λογο για να επιβαιβεωσω την αγορα της κονσολας ειμαι περιεργος να δω τι θα παρουσιαση η sony απλα απογοητευτικα ειναι ενας απο τους 2 λογους που επελεξα το PS3 μακαρι αυριο να δουμε κατι καλο.

ico
14-07-2008, 23:29
Το έχουν παρακάνει.Πάλι καλά που δεν μας πήραν και το god of war..............Ξυπνάτε ρε..............

Avenger_Seraphim
14-07-2008, 23:30
Μου κανει εντυπωση αυτοι παιρνουν παιχνιδια στην ωρα τους κανονικα ενω σε εμας παμε απο αναβολη σε αναβολη απλα περιμενω αυριο εναν καλο λογο για να επιβαιβεωσω την αγορα της κονσολας ειμαι περιεργος να δω τι θα παρουσιαση η sony απλα απογοητευτικα ειναι ενας απο τους 2 λογους που επελεξα το PS3 μακαρι αυριο να δουμε κατι καλο.

Και εγω το ιδιο...Πραγματικα αν αυριο δεν ανακοινωσει το remake του FF 7 νομιζω πως η Σονυ θα χασει πολυ κοσμο...
Αυριο η Σονυ πρεπει να κανει ενα πολυ καλυτερο con για να μπορεσει να κρατησει και να κερδισει το κοινο...ειδωμεν...

Valkyre
14-07-2008, 23:30
Να δειτε που πρωτα θα βγει σε 360 και μετα σε PS3! :D

Κατι βρωμαγε οταν απο την white engine πηδηξαν στην unreal engine...

Και για το παιδι που ειπε για την Σονυ , δεν ειναι θεμα Σονυ , ειναι θεμα Squareenix που σιγα σιγα -οπως εδω και πολυ καιρο διατυμπανιζω- γινεται η ΕΑ της ιαπωνιας.

Το γαματο ειναι οτι πλεον το 360 εχει περισσοτερα exclusive απο την Squarenix απο οτι το PS3 , πραγμα το οποιο εγω το θεωρω τρελη καφριλα απο πλευρας Squareenix.

Εμ τους δινουν το infinite undiscovery , εμ τους δινουν γρηγοροτερα το Last Remnant , ε το μονο που μενει τωρα ειναι να τους δωσουν και το FFXIII πιο γρηγορα.

Τεσπα απο την στιγμη που το FFXIII εγινε multiplatform για εμενα ξενερωσα απιστευτα.

και για τους λογους που ανεφερα στο παρελθον , οι οποιοι ειναι εκεινοι που οδηγησαν στην multiplatform κατασταση του FFXIII.

Ναι κυριε Nomura ειναι η μονη λυση για να τα βγαλετε περα με τα πολλα projects , οντως.

Να ευχαριστησουμε θερμα για το blu ray με τις εξτρα σκηνες του FFVII Advent Children.

Ενα ακομα παιχνιδι που πεφτει στο βωμο των multiplatform και της μετριοτητας.

Και δεν μιλαω για 360 θεματα τωρα.Ξερετε πολυ καλα για τι πραγμα μιλαω.

Γιατι οποιοσδηποτε βγει και μου γραψει τωρα οτι το ιδιο ειναι να αφωσιονεσαι σε ενα hardware και το ιδιο σε 2 θα τρελαθω.

Γιατι το FFXIII θα ειναι και μικροτερο γι αυτους τους λογους.

Ειλικρινα δεν ξερω ΚΑΝ πλεον αν θα το παρω.

NonBorn
14-07-2008, 23:31
Να δειτε που πρωτα θα βγει σε 360 και μετα σε PS3! :D

Κατι βρωμαγε οταν απο την white engine πηδηξαν στην unreal engine...

Και εγώ έτσι πιστεύω... :D :D :D

ico
14-07-2008, 23:34
Το θέμα είναι ότι έχασε πάρα πολύ κόσμο.Πρέπει να δείξει πολλά πράγματα αύριο για να κερδίσει τις εντυπώσεις.(αν και δεν το βλέπω)

kyrtzo
14-07-2008, 23:38
Αυτο που με πειραξε περισσοτερο ειναι οτι θα ειναι multiplatform με οτι αυτο συνεπαγετε πραγματικα περιμενα κατι ξεχωριστο σε γραφικα σε μεγεθος τωρα θα υπαρξουν συμβιβασμοι σε μεγεθος και ποιοτητα τελικα ειναι πολλα τα λεφτα Αρη!!!
Καποια στιγμη στην συνεντευξη μιλησε για την καινουργια μεγαλη συνεργασια microsoft Square-Enix απο οτι καταλαβαινω μαλλον μην περιμενουμε αποκλειστικοτητες απο αυτην την εταιρια που τοσο πολυ στηριξαν οι κατοχοι Playstation.
Φτανει η πικρα μεχρι εδω. Ας ελπισουμε να δουμε αυριο κατι καλο και καινουργιο

Slay
14-07-2008, 23:39
Tι να κερδισει μας δουλευουν, αυτο ειναι να τρεχεις μονος σου και να βγαινεις δευτερος, αντι να δωσουν κινητρα στην SE για να μεινει exclusive, για πρωτη φορα θα συμφωνησω με τον Valkyre, γινεται σιγα σιγα η EA της Ιαπωνιας.

Valkyre
14-07-2008, 23:43
Οταν μιλαω , καμμια φορα εχω δικιο....

Οταν βριζω καποιον , εχω λογο... δεν το κανω τυχαια.

Εδω και πολυ καιρο ΠΟΛΛΑ που εκανε η Squarenix μου φαινοντουσαν περιεργα.Και γι αυτο την καταδικαζα.

Και η μεγαλυτερη απογοητευση μου σε αυτο το gen (και το λεω ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ) δεν ειναι οτι το 360 θα παρει το FFXIII.Ειναι οτι το FFXIII γινεται multiplatform.Ειλικρινα καλυτερα να ηταν exclusive σε 360 παρα αυτο.

Ο ξεπεσμος της Squarenix , ειναι για εμενα το πιο απογοητευτικο σε αυτο το gen.Το γεγονος οτι ασχολουνται με παιχνιδια σε κινητα , οτι τους μεγαλυτερους τιτλους τους τους κανουν multiplatform και οτι εγιναν μια "ΕΑ" της ιαπωνιας.

Εχω ολα τα παιχνιδια τους αυθεντικα , το FFXIII δεν το αγοραζω.Θα το νοικιασω ή θα το κανω κοπια.Ναι κοπια.

Γιατι εγω παλαια αγοραζα παιχνιδια ξεχωριστα.Οπου το μονο που τους ενοιαζε απο πλευρας hardware ηταν ενα και μονο μηχανημα.Τωρα τα εκαναν σκατα.Μπραβο τους.

FFXIII με Unreal Engine.Ωραια πραγματα... που ειναι οι παλιες εποχες?

Ξαναλεω , μακαρι να ελεγαν οτι ακυρωνουν την εκδοση PS3 και το κανουν μονο 360 παρα αυτο.

ico
14-07-2008, 23:47
Έτσι είναι όταν επί δύο χρόνια το μόνο με το οποίο ασχολείσαι είναι το blu ray αυτά παθαίνεις.Παρότι φαν της sony το ευχαριστήθηκα για να βάλει μυαλό.

Valkyre
14-07-2008, 23:49
Έτσι είναι όταν επί δύο χρόνια το μόνο με το οποίο ασχολείσαι είναι το blu ray αυτά παθαίνεις.Παρότι φαν της sony το ευχαριστήθηκα για να βάλει μυαλό.

Εγω δεν πιστευω οτι μπορουσε να κρατησει το παιχνιδι η Sony.

Η squareenix δεν το ηθελε να μεινει exclusive.Το εχει κανει σαφες αυτο.

NonBorn
14-07-2008, 23:52

Αφήστε με να δώσω κι άλλα rep στον Valkyre!!!! :1appl::1appl::1appl:

baphomet
14-07-2008, 23:54
Εντάξει περαστικά στην SONY.Πλέον το PS3 είναι μόνο για blu-ray player.Άλλο ένα κάστρο έπεσε,God of war κανείς?

jorgedept
14-07-2008, 23:57
θα κάνουν post όλα τα troll εδώ μέσα; για να ξέρω να μην μπαίνω δλδ.

kyrtzo
14-07-2008, 23:58

Συμφωνω με αυτο που λες αλλα εξηγησε μου γιατι δεν γινετε και το αντιστροφο για την ακριβεια μεχρι στιγμης δεν εχει βγαλει τιποτα για PS3.

Valkyre
15-07-2008, 00:03
Συμφωνω με αυτο που λες αλλα εξηγησε μου γιατι δεν γινετε και το αντιστροφο για την ακριβεια μεχρι στιγμης δεν εχει βγαλει τιποτα για PS3.

Θες να κανω μια προβλεψη?Σε κανα διμηνο (πιθανοτατα στην TGS) θα ανακοινωθει η κυκλοφορια του Star Ocean για το PS3.

Τεσπα οπως και να εχει τα παιχνιδια εχασαν πλεον την μοναδικοτητα τους.Δεν υπαρχει τιποτα που να ξεχωριζει , τιποτα που να κραταει αυτη την μαγεια του παρελθοντος.

Καποια παιχνιδια πρεπει να ειναι exclusive.Ανεξαρτητα απο την κονσολα ξαναλεω.Ας εβγαιναν μονο για το 360.

Καποια παιχνιδια τα αγοραζεις και ξερεις οτι καποιοι ανθρωποι δουλευαν χρονια για να φερουν αυτο το προιον αποκλειστικα και οπτιμαρισμενο με βαση τις δυνατοτητες μιας και μονο κονσολας.

Πλεον αυτο αποτελει παρελθον.

Για εμενα ενα σημαντικο κομματι του gaming πεθανε.

Ουτε το FFVII remake θελω ουτε τιποτα.Δεν εχει νοημα.Και ειλικρινα το ευχομαι οι μλκες της Squarenix που καθονται και ασχολουνται με 800 παιχνιδια ταυτοχρονα να γινουν ολοκληρωτικα μια Ε.Α. και να πεσουν στο επιπεδο της.

Ευχομαι στην TGS το FFXIII να γινει 360 exclusive ΜΑ ΤΩ ΘΕΟ.

Δεν ντρεπονται να μου μιλανε για ομαδες παραγωγης οι ξεφτυλες και να μου τραβανε ατομα απο το FFXIII για να τελειωσουν τις κωλοεξτρασκηνες μιας ταινια που βγηκε πριν 5 χρονια?

Αι στο διατανο καραγκιοζηδες.

baphomet
15-07-2008, 00:04
θα κάνουν post όλα τα troll εδώ μέσα; για να ξέρω να μην μπαίνω δλδ.

Μπεεε όπως λες και στην υπογραφή σου.Που την είδες την trollia?Όλοι απογοητευμένοι είναι

Slay
15-07-2008, 00:05
God of war κανείς?
Παλι καλα που αυτο τουλαχιστον το φτιαχνει η σονυ.
jorgedept (http://www.ps3forums.gr/vb/member.php?u=130) Ηρεμησε, μεχρι στιγμης κανεις δεν κανει trolling εδω μεσα.

jorgedept
15-07-2008, 00:09
ναι οκ , my bad

mootsChios
15-07-2008, 00:11
http://img103.imageshack.us/img103/6268/6a00c22520f9118fdb00d41hx6.jpg

kyrtzo
15-07-2008, 00:14
Καποια παιχνιδια πρεπει να ειναι exclusive.Ανεξαρτητα απο την κονσολα ξαναλεω.Ας εβγαιναν μονο για το 360.

Καποια παιχνιδια τα αγοραζεις και ξερεις οτι καποιοι ανθρωποι δουλευαν χρονια για να φερουν αυτο το προιον αποκλειστικα και οπτιμαρισμενο με βαση τις δυνατοτητες μιας και μονο κονσολας.

Συμφωνω απολυτα με αυτο πραγματικα δεν με ενδιαφερουν οι χαζες κοντρες με ενδιαφερει η ποιοτητα που δυστηχως δεν βλεπω. Ειδαμε σε αυτην την γενια μεγαλα παραδειγματα οπως PRO 2008 - GTA4 και τωρα ισως FF13.
Πηρα PS3 για τα RPG δεν βλεπω τιποτα και ακομα περιμενω!!
Πραγματικα περιμενω να ακουσω κατι καλο αυριο και κυριως κατι καινουργιο εφτασε η ωρα για κατι καινουργιο.
Ελπιζω να παρουμε κανονικα το STAR WARS Force Unlished τον Σεπτεμβριο το περιμενω πως και πως.

muku
15-07-2008, 00:16
Ξενέρωσα απίστευτα . -

Valkyre
15-07-2008, 00:16
lol Ετυχε και μπηκε στο facebook ενας φιλος μου που μενει στην ιαπωνια και ειπε οτι στα φορουμ εκει χαμο κυκλοφορει ΠΟΛΥ μισος για την Squarenix.

Slay
15-07-2008, 00:24
Δεν θα βγει στην Ιαπωνια για 360 ομως..

2:10
question: "Is the reason why the Japanese 360 version is not announced because of the hardware situation or some sort of contract arrangement?"
2:12
Hashimoto: As I have already mentioned, considering that the install base was one of the reasons why decided to release it in the West on the Xbox 360...

NonBorn
15-07-2008, 00:25

question: "Is the reason why the Japanese 360 version is not announced because of the hardware situation or some sort of contract arrangement?"
Hashimoto: As I have already mentioned, considering that the install base was one of the reasons why decided to release it in the West on the Xbox 360...

OMG OMG OMG OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!! Απλά δεν υπάρχουνε...

desperate_gamer
15-07-2008, 00:27
Συμφωνώ με όλα όσα λέτε... Και κυρίως με τον Valkyre. Και δεν υπάρχει το επιχείρημα "θα το παίξουν όλοι, γιατι γκρινιάζετε;;;". Το ότι το FF13 άλλαξε όντως τελικά μηχανή ανάπτυξης και θα πρέπει να χωρέσει σε δισκάκι 9GB, θα έχει (όπως και το GTA4) καταστροφικά αποτελέσματα στη διάρκειά του και στο βάθος του.

Η Square μεν δεν πρόλαβε ακόμα να πει αν η έκδοση για 360 θα είναι η ίδια με το PS3 κτλ κτλ. Αλλά αυτά θα γίνουν στις επόμενες μέρες. Αλλά ακόμα κι αν του PS3 είναι καλύτερη, το ποτήρι θα έχει ήδη ξεχειλίσει. Κρίμα γιατί αποδείχτηκε ότι το "Fantasy" μόνο "Fantasy" δεν είναι. Κανένα όραμα. Ξεκίνησε από μια κονσόλα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες και τώρα το βλέπουμε να αλλάζει αιφνιδίως πλατφόρμα, απλά και μόνο επειδή το επιτάσσει η αγορά.

Μάλλον θα πρέπει να λέγεται "Final Deal".

EDIT: Καλά το quote κορυφή.... Το λένε και μόνοι τους. Και τόσο καιρό δεν ανακοίνωναν features και δεν έδειχναν τίποτα, προκειμένου να πέσει τρελό μαχαίρι τώρα και να το χωρέσουν. Niiiice....

PS3άκιας
15-07-2008, 00:28

Αν ειναι δυνατον τι αλλο θα ακουσουμε.

Valkyre
15-07-2008, 00:30
Συμφωνώ με όλα όσα λέτε... Και κυρίως με τον Valkyre. Και δεν υπάρχει το επιχείρημα "θα το παίξουν όλοι, γιατι γκρινιάζετε;;;". Το ότι το FF13 άλλαξε όντως τελικά μηχανή ανάπτυξης και θα πρέπει να χωρέσει σε δισκάκι 9GB, θα έχει (όπως και το GTA4) καταστροφικά αποτελέσματα στη διάρκειά του και στο βάθος του.

Η Square μεν δεν πρόλαβε ακόμα να πει αν η έκδοση για 360 θα είναι η ίδια με το PS3 κτλ κτλ. Αλλά αυτά θα γίνουν στις επόμενες μέρες. Αλλά ακόμα κι αν του PS3 είναι καλύτερη, το ποτήρι θα έχει ήδη ξεχειλίσει. Κρίμα γιατί αποδείχτηκε ότι το "Fantasy" μόνο "Fantasy" δεν είναι. Κανένα όραμα. Ξεκίνησε από μια κονσόλα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες και τώρα το βλέπουμε να αλλάζει αιφνιδίως πλατφόρμα, απλά και μόνο επειδή το επιτάσσει η αγορά.

Μάλλον θα πρέπει να λέγεται "Final Deal".

Πολυ σωστος σε ολα φιλε μου , παντως μην αναρωτιεσαι για το αν θα ειναι ιδια η εκδοση.

Ολοιδια θα ειναι και σε υλικο και σε ολα.Δεν γινεται να προσφερεις ενα προιον μισοτελειωμενο σε μια μεριδα κοινου.

desperate_gamer
15-07-2008, 00:32
Σωστά! Φάνηκε άλλωστε από την απάντηση που έδωσε η ίδια η Sqare. Εκανα edit ;)

SQP_GR
15-07-2008, 00:34
80°
http://m2.n4g.com/8/News/169000/169611_1_hs_esml.jpg (http://www.n4g.com/events_e32008/News-169611.aspx)
E3 2008
E3: Versus XIII remains PlayStation 3 exclusive (http://www.n4g.com/events_e32008/News-169611.aspx) FP 3 minutes ago | Pub 11m ago | E3 2008 | News | soul (http://www.n4g.com/up/6610.aspx)
The Square Enix press conference has just began with a Q&A session. Everyone are focusing on the recent Final Fantasy XIII announcent, and when... Read More (http://www.n4g.com/events_e32008/News-169611.aspx) | Comments(27) (http://www.n4g.com/events_e32008/NewsCom-169611.aspx?CT=1) | Go to Source (http://www.n4g.com/ClickOut.aspx?ObjID=169611)
e paidia pio einai to versus

PS3άκιας
15-07-2008, 00:35
Δεν καταλαβαινουν εκει στην SE οτι αυτη η κινηση καταστρεφει και το ονομα της σειρας αλλα και το ιδιο τους το game δηλαδυ WHAT WERE THEY THINKING!!

Valkyre
15-07-2008, 00:37
Ναι καλα σε πιστεψαμε τωρααααααααα σε πιστεψαμε σου λεω squarenix.... ναιαιαια... LOL

3 χρονια μου λεγανε exclusive το FFXIII και ειδα το αποτελεσμα :D

ΧΑΧΑ , λενε ακομα PS3 exclusive γιατι ακομα εχουν ασχοληθει ελαχιστα με το παιχνιδι.Οταν θα αρπαξουν τα φραγκα απο τα Star ocean , Infinite Undiscovery , Last remnant ολα πρωτα απο το 360 και μετα και το FFXIII θα σας πω εγω εαν θα μεινει exclusive.

Που και exclusive να μεινει , δεν ειναι δα και κανενας τρελος τιτλος.Spin off ειναι...

Avenger_Seraphim
15-07-2008, 00:39
80°

e paidia pio einai to versus

Το παιχνιδι που σχεδιαζει ο Τετσουγια Νομουρα....Δες περισσοτερα ΕΔΩ (http://www.ps3forums.gr/vb/showthread.php?t=3197)

Και μαλλον φαινεται και πιο ενδιαφερον απο το κανονικο 13...

ico
15-07-2008, 00:39
Μόνο να βλέπατε το ύφος που είχε ο ιάπωνας όταν ήταν πάνω στη σκηνή.Σου λέω για πολλή ειρωνεία.

SQP_GR
15-07-2008, 00:42
gia na lei o val mufa katalava

DarkUSS
15-07-2008, 00:43
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας φαίνεται τόσο παράξενο που η SquareEnix νοιάζεται για τις πωλήσεις του μεγαλύτερου παιχνιδιού της? Από άλλο πλανήτη είστε?

Καταλαβαίνω την αγανάκτηση και τον εκνευρισμό μερικών. Κι εγώ τα πήρα όταν το άκουσα αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι όπως κάθε εταιρία στον κόσμο έτσι και η Square νοιάζεται πρωτιστος για τα κέρδη της. Κακά τα ψέμματα αλλά αν το PS3 τα πήγαινε καλύτερα σε πωλήσεις, ίσως να μην γινόταν αυτό σήμερα. Βλέποντας όμως οι υπεύθυνοι της εταιρίας τις πωλήσεις του PS3 να μην είναι και τόσο ενθαρρυντικές ενώ παράλληλα περνάει κι ο καιρός, λογικό δεν είναι να πάρουν την απόφαση να κάνουν port το παιχνίδι και στο 360? Το είδαμε το έργο ξανά με το GTA και πιθανόν να το δούμε και με το MGS4 κάποια στιγμή!

Κι εδώ μπαίνει το μεγάλο ζήτημα για το τι στο καλό σκέφτονται εκεί πέρα στην Sony? Είναι λες και έχουν παραιτηθεί τελειώς από τα 3rd-party παιχνίδια όταν κάποτε αυτά τα παιχνίδια ήταν που έκαναν το PlayStation ότι είναι σήμερα (ή τουλάχιστον ήταν μέχρι το 2006 :p)

Valkyre
15-07-2008, 00:43
εχεις ενα link ico?

ΥΓ: Ενα απο τα παιχνιδια που σχεδιαζει ο Νομουρα , γιατι σχεδιαζει 8 παιχνιδια περιπου.

Τα αποτελεσματα τα ειδαμε!

Περιμενω με αγωνια το Blu Ray του Advent Children!! /sarcasm...

SQP_GR
15-07-2008, 00:44
den pirazi paidia exei poli prama i sony apo piso + oti ola tha alaxun apo ta xristugena gia ton logo pu akrivos etsi ginonte twra ,opios pulai perisoteres konsoles ginete kai pio prositos giati einai pola ta leyta

SQP_GR
15-07-2008, 00:45
utos i alos tha dite oti oloi pali sto ps3 tha to parun kai stin iaponia tha einai san na min vgike kain sto 360 ,idika tote pu to ps3 tha exei ftasi ka perasi to 360 se konsoles

ico
15-07-2008, 00:46
Συμφωνώ.Είναι πολλά τα λεφτά αλλά σε μερικά παιχνίδια μόνο και μόνο για το κύρος που έχεις σαν sony τα κρατάς.Δεν τα αφήνεις μέσα από τα χέρια σου.

SQP_GR
15-07-2008, 00:49
Final Fantasy exclusivity clarified at Square Enix conference (http://www.ps3fanboy.com/2008/07/14/final-fantasy-exclusivity-clarified-at-square-enix-conference/)

Posted Jul 14th 2008 4:42PM by Andrew Yoon (http://www.ps3fanboy.com/bloggers/andrew-yoon/)
Filed under: News (http://www.ps3fanboy.com/category/news/)
http://www.blogsmithmedia.com/www.ps3fanboy.com/media/2008/01/scanredoffv.jpg (http://kotaku.com/5025033/liveblogging-square-enix-press-conference)

The announcement (http://www.ps3fanboy.com/2008/07/14/final-fantasy-xiii-no-longer-a-ps3-exclusive/) was heard all around the world: Final Fantasy XIII on Xbox 360? No way! Well, today's Square Enix E3 press conference clarified a few details. First: Final Fantasy XIII is still a PS3-exclusive ... at least in Japan. According to Kotaku (http://kotaku.com/5025033/liveblogging-square-enix-press-conference), Square Enix exec Shinji Hashimoto told reporters: "I think you are right [in assuming that (the Xbox 360 version) is not coming out in Japan.]" It will only appear on Xbox 360 in English-speaking territories.

In addition, Final Fantasy XIII will release in Japan first -- and then will be localized for the international audience. That means Japanese gamers will enjoy FFXIII on PS3 long before the rest of the world will see it go multiplatform. Hashimoto says that the Xbox 360's large install base in English territories is what led to the decision to make the game multiplatform. Because the decision was recent, there's no way of estimating how many discs the Xbox 360 version will be.

Also, Final Fantasy Versus XIII is still in development as a PS3 exclusive. mono ta merikanakia kai ta eglezakia tha to xarune sto 360,stin iaponia tha kani tin dulia tu pantos kanonikotata pu tin xriazete poli i sony

geogoku
15-07-2008, 00:50
Square AI KAI Γ@*&%$! .ευχομαι να πατωσει το FFXIII στο κουτακι οπως ολα τα j-rpg για να βαλετε μυαλο γιατι το εχετε Γ@*&%$! το θεμα....ειχα καιρο να νιωσω τετοια ξενερα

Chill
15-07-2008, 00:51
Καταπληκτικά νέα..........

Συντάσσομαι με Val εμπάργκο στο game :P

Valkyre
15-07-2008, 00:51
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας φαίνεται τόσο παράξενο που η SquareEnix νοιάζεται για τις πωλήσεις του μεγαλύτερου παιχνιδιού της? Από άλλο πλανήτη είστε?

Καταλαβαίνω την αγανάκτηση και τον εκνευρισμό μερικών. Κι εγώ τα πήρα όταν το άκουσα αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι όπως κάθε εταιρία στον κόσμο έτσι και η Square νοιάζεται πρωτιστος για τα κέρδη της. Κακά τα ψέμματα αλλά αν το PS3 τα πήγαινε καλύτερα σε πωλήσεις, ίσως να μην γινόταν αυτό σήμερα. Βλέποντας όμως οι υπεύθυνοι της εταιρίας τις πωλήσεις του PS3 να μην είναι και τόσο ενθαρρυντικές ενώ παράλληλα περνάει κι ο καιρός, λογικό δεν είναι να πάρουν την απόφαση να κάνουν port το παιχνίδι και στο 360? Το είδαμε το έργο ξανά με το GTA και πιθανόν να το δούμε και με το MGS4 κάποια στιγμή!

Κι εδώ μπαίνει το μεγάλο ζήτημα για το τι στο καλό σκέφτονται εκεί πέρα στην Sony? Είναι λες και έχουν παραιτηθεί τελειώς από τα 3rd-party παιχνίδια όταν κάποτε αυτά τα παιχνίδια ήταν που έκαναν το PlayStation ότι είναι σήμερα (ή τουλάχιστον ήταν μέχρι το 2006 :p)

Dark , φιλε μου , εγω να καταλαβω οτι θελουν να βγαλουν φραγκα.Απο εκει και περα ομως υπαρχουν και παραδειγματα ανθρωπων που σεβαστηκαν μερικα πραγματα.Και ναι μιλαω για τον Κοτζιμα , γιατι η Κοναμι πιεζε με νυχια και με δοντια να το κανει multi και αυτος δεν το εκανε.βεβαια τωρα , μονο και μονο αυτη ηυ δηλωση θα κανει την Κοναμι να πιεσει ξανα και να καταφερει να κανει το MGS4 multi.

Το καλο τουλαχιστον ειναι οτι αυτο το multi δεν επηρεασε ευτυχως την ποιοτητα του προιοντος , διοτι αν γινει , θα εχει αποφασιστει μετα την ολοκληρωση του , και την παραγωγη του ωστε να εκμεταλλευεται οσο καλυτερα ενα και μονο hardware.

τωρα για το FF , σημαινει πολλα.Σημαινει οτι μου ελεγαν ψεμματα στην Squarenix τοσο καιρο για exclusivity.Σημαινει οτι το παιχνιδι θα εχει παραπανω limitations.Οχι απαραιτητα λογω του 360 , οσο του γεγονοτος οτι μια ομαδα που αναπτυσσει 2 εκδοσεις , πιστευω θα εκανε καλυτερη δουλεια εαν ασχολιοταν με μια εκδοση , οποια κι αν ηταν αυτη.

Οποτε εγω ως gamer τοσα χρονια , και εχοντας πλασει μια εικονα του gaming μεσα μου με καποια franchises , δεν μπορω παρα να νιωθω πληρως απογοητευμενος.Εγω ηθελα να παιξω ενα ξεχωριστο παιχνιδι και το FF πλεον δεν αποτελει για εμενα ενα ξεχωριστο παιχνιδι.

DarkUSS
15-07-2008, 00:55
Mε λίγα λόγια για να καταλάβουν όλοι:

Συνεχίζουν κανονικά την ανάπτυξη του τίτλου για το PS3 και μόλις ολοκληρωθεί το κυκλοφορούν στην Ιαπωνία για το PS3 μόνο. Με το που κυκλοφορήσει το παιχνίδι στην Ιαπωνία ξεκινούν το localization για την Δύση ενώ παράλληλα το μεταφέρουν και στο 360.

Kι αν βγει εδώ πριν το 2010 εμένα γράψτε μου...

Tsiou
15-07-2008, 00:57
Μία ερώτηση...
Πού είδατε οτι το FFXIII θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 3;
Εγώ ξέρω πως το φτιάχνουν με τη Crystal Tools (White engine).
Την Unreal είπαν απλά θα τη χρησιμοποιήσουν σε επερχόμενα παιχνίδια...

Valkyre
15-07-2008, 00:58
Mε λίγα λόγια για να καταλάβουν όλοι:

Συνεχίζουν κανονικά την ανάπτυξη του τίτλου για το PS3 και μόλις ολοκληρωθεί το κυκλοφορούν στην Ιαπωνία για το PS3 μόνο. Με το που κυκλοφορήσει το παιχνίδι στην Ιαπωνία ξεκινούν το localization για την Δύση ενώ παράλληλα το μεταφέρουν και στο 360.

Kι αν βγει εδώ πριν το 2010 εμένα γράψτε μου...

Exactly.με λιγα λογια , αν αληθευει αυτο που λενε (που πολυ το αμφιβαλλω) οτι τωρα ξεκινανε την εκδοση 360 , αυτο σημαινει 2 πραγματα

ή οτι η αναπτυξη του τιτλου ειναι ακομα σε γελοια επιπεδα με ολες τις λαλακιες που ασχολειται ο Νομουρα και 3 χρονια τωρα απλα λαλακιζονται και η παραγωγη ακομα ειναι σε πρωιμα σταδια

ή

αφου θα κυκλοφορησουν μαζι στον υπολοιπο κοσμο , σημαινει οτι η εκδοση του PS3 θα πρεπει να περιμενει την εκδοση του 360 να φτασει στα ιδια επιπεδα παραγωγης.

Τα εχουν κανει ΣΑΛΑΤΑ... lol

atomsk
15-07-2008, 01:00
ε καλά ρε παιδιά πως κάνετε έτσι. Δε χάθηκε ο κόσμος , ήμαρτον δηλαδή. Καιρός είναι να δούμε τίποτα καινούργιο ..κάνα νέο FFVII .. και δεν εννοώ το remake αλλά παιχίδι που θα αφήσει ιστορία σαν αυτή του FFVII. Πολύ αγχώνεστε για την 13η συνέχεια ενός παιχνιδιού ..πόσο μάλλον όταν είναι και Multiplatform. Ψυχραιμία :)

Valkyre
15-07-2008, 01:05
Δεν ειναι ειρωνικο?

Μολις ειδα στο youtube την επισημη ανακοινωση....
και το τρεηλερ που εδειξαν ειναι σχεδον 4 λεπτα ολοκληρα.Με λιγα το καλυτερο και πιο ολοκληρομενο τρεηλερ του παιχνιδιου παρουσιαστηκε πρωτα στο 360...

ακουστε και το τι λεει ο κυριος της Squarenix.Εμενα μου ακουγεται ολιγον τι σλουρπ σλουρπ.

YouTube - Final Fantasy XIII 13 on Xbox 360 E3 2008

geogoku
15-07-2008, 01:06
Final Fantasy XIII E3 japanese trailer (http://www.gametrailers.com/game/2649.html)

36222

το βλεπω με βαρια καρδια....

PS3άκιας
15-07-2008, 01:06
ε καλά ρε παιδιά πως κάνετε έτσι. Δε χάθηκε ο κόσμος , ήμαρτον δηλαδή. Καιρός είναι να δούμε τίποτα καινούργιο ..κάνα νέο FFVII .. και δεν εννοώ το remake αλλά παιχίδι που άφησε την ιστορία του FFVII. Πολύ αγχώνεστε για την 13η συνέχεια ενός παιχνιδιού ..πόσο μάλλον όταν είναι και Multiplatform. Ψυχραιμία :)

E οχι ψυχραιμια φιλε οταν η SE σε παραμυθιαζει 3 χρονια οτι το FF θα ειναι Exclusive και μετα σου πετα ως προς εκπληξη στο κεφαλι οτι γινεται multiplatform.:mad:

Chill
15-07-2008, 01:07
Δεν είναι τόσο λόγο του συγκεκριμένου παιχνιδιού όσο του ότι το ps3 δέχεται ένα ακόμη χτύπημα. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι με την ανακοίνωση του dmc ως multi. Και τα 2 είναι franchises με πολλούς fans που αν μη τι άλλο προτίμησαν την αγορά ps3 και γι'αυτά τα παιχνίδια. Όλους αυτούς η sony τους κρεμάει........

Και άντε μετά από χρόνια όταν θα ξεκινάει η μάχη ps4VSxbox720 να πάρουμε στα σοβαρά την exclusive list που θα δώσει η $ony......

DarkUSS
15-07-2008, 01:08
Dark , φιλε μου , εγω να καταλαβω οτι θελουν να βγαλουν φραγκα.Απο εκει και περα ομως υπαρχουν και παραδειγματα ανθρωπων που σεβαστηκαν μερικα πραγματα.Και ναι μιλαω για τον Κοτζιμα , γιατι η Κοναμι πιεζε με νυχια και με δοντια να το κανει multi και αυτος δεν το εκανε.βεβαια τωρα , μονο και μονο αυτη ηυ δηλωση θα κανει την Κοναμι να πιεσει ξανα και να καταφερει να κανει το MGS4 multi.

Το καλο τουλαχιστον ειναι οτι αυτο το multi δεν επηρεασε ευτυχως την ποιοτητα του προιοντος , διοτι αν γινει , θα εχει αποφασιστει μετα την ολοκληρωση του , και την παραγωγη του ωστε να εκμεταλλευεται οσο καλυτερα ενα και μονο hardware.

τωρα για το FF , σημαινει πολλα.Σημαινει οτι μου ελεγαν ψεμματα στην Squarenix τοσο καιρο για exclusivity.Σημαινει οτι το παιχνιδι θα εχει παραπανω limitations.Οχι απαραιτητα λογω του 360 , οσο του γεγονοτος οτι μια ομαδα που αναπτυσσει 2 εκδοσεις , πιστευω θα εκανε καλυτερη δουλεια εαν ασχολιοταν με μια εκδοση , οποια κι αν ηταν αυτη.

Οποτε εγω ως gamer τοσα χρονια , και εχοντας πλασει μια εικονα του gaming μεσα μου με καποια franchises , δεν μπορω παρα να νιωθω πληρως απογοητευμενος.Εγω ηθελα να παιξω ενα ξεχωριστο παιχνιδι και το FF πλεον δεν αποτελει για εμενα ενα ξεχωριστο παιχνιδι.

Κοίταξε θα έχεις δίκιο για το MGS4 αν τελικά δεν βγει στο 360. Και όχι να μου λες ότι η απόφαση αυτή της SquareEnix θα επηρεάσει την Κοnami τώρα. Δηλαδή τι θα ζηλέψει? Αν θυμάμαι καλά πριν την κυκλοφορία του ΜGS4 είχαμε ακούσε ίσα με 10 φορές φήμες που ήθελαν το παιχνίδι να κυκλοφορεί και στο 360. Αυτό δείχνει ότι η σκέψη υπήρχε στα κεφάλια τους από την αρχή αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε για Χ λόγους μέχρι στιγμής πάντα.

Προσωπικά, ότι και να ήθελε ο Kojima και όσο και να τον σέβομαι δεν πιστεύω πως από μόνος του μπορεί να αποτρέψει την κυκλοφορία του MGS4 στο 360. Ίσως απλά να το καθυστέρησε για λίγο και να χαιρόμαστε τώρα ένα timed exclusive χωρίς να το ξέρουμε ακόμα. Αν είναι να συμβεί, θα συμβεί ότι και να κάνει ο Κοjima.

Tώρα στο θέμα μας που είναι το FFXIII, μην βιάζεστε όλοι να βγάλετε το παιχνίδι μούφα. Δηλαδή μέχρι χθες ήταν θεσπέσιο και σήμερα αυτομάτως επειδή θα βγει και στο 360 είναι πατάτα? Αυτό πιο πολύ για fanboyισμό μου κάνει παρά για ώριμη σκέψη πόσο μάλλον όταν λένε πως δεν έχουν ξεκινήσει καν την μεταφορά του στο 360!

SpartanGR
15-07-2008, 01:09
Οσο και αν με λυπει το γεγονος, υπαρχει μια λογικη πισω απο ολο αυτο. Η SquareNix ειναι ουσιαστικα επιχειρηση και οχι Fanboys οπως εμεις. Τους πεταξε η M$ το πακετο στο τραπεζι και τους πεταχτηκαν τα ματια σαν λουκουμαδες. Και γω θα δεχομουν.
Το φταιξιμο το ριχνο στη Sony και στους ανικανους ανθρωπους που εχουν για τη προωθηση της κονσολας.
Ωστοσο ευχομαι η εκδοση του ps3 ειναι καλυτερη ωστε να προτιμισω αυτη. Δηλαδη ασυμπιεστο ηχο και CG λογο blu-ray.

Τι να πω ΚΡΙΜΑ

desperate_gamer
15-07-2008, 01:10
ακουστε και το τι λεει ο κυριος της Squarenix.Εμενα μου ακουγεται ολιγον τι σλουρπ σλουρπ.

Όχι, κάνεις λάθος. Ο κύριος ήταν λίγο τσιβδός και σε κάθε "sh" και "f" ήταν σαν να έφτυνε. Την είδα την conference όλη, γι'αυτό το ξέρω! :rofl:

atomsk
15-07-2008, 01:14
Δηλαδή εσείς έχετε κακιώσει τώρα που θα παίξει περισσότερος κόσμος το παιχνίδι ; Γιατί για να το κάνουν 1 dvd δεν το βλέπω. Απ'οτι φαίνεται η ανάπτυξη στο PS3 θα συνεχιστεί κανονικά και στο xbox θα βγεί σε 3 dvd αν όχι σε blu ray που παίζει να έχει κυκλοφορίσει και για xbox μέχρι τότε.

desperate_gamer
15-07-2008, 01:18
Tώρα στο θέμα μας που είναι το FFXIII, μην βιάζεστε όλοι να βγάλετε το παιχνίδι μούφα. Δηλαδή μέχρι χθες ήταν θεσπέσιο και σήμερα αυτομάτως επειδή θα βγει και στο 360 είναι πατάτα? Αυτό πιο πολύ για fanboyισμό μου κάνει παρά για ώριμη σκέψη πόσο μάλλον όταν λένε πως δεν έχουν ξεκινήσει καν την μεταφορά του στο 360!

Δεν είπε κανείς το παιχνίδι θεσπέσιο... Απλά ξέραμε ότι θα ήταν καλό, αν κρίνουμε από τα προηγούμενα Final Fantasies. Τώρα βλέπουμε όμως ότι ό,τι και να σχεδίαζαν θα χρειαστεί να αλλάξει ή να κοπεί λόγω της μεταφοράς.

Ξέρουμε ότι το GTA4 δεν θα ήταν το ίδιο αν έβγαινε μόνο για PS3. Και το MGS4 δεν θα ήταν το MGS4 που παίξαμε και ενθουσιαστήκαμε, αν έβγαινε για 360. Όταν έχεις δυο εξ ολοκλήρου διαφορετικές κονσόλες και θέλεις να βγάλεις το ίδιο προιόν και στις δύο δεν θα εκμεταλλευτείς ούτε το 360 σωστά, ούτε το PS3 σωστά.

Το FF13 το περιμέναμε πώς και πώς γιατί θα αξιοποιούσε το PS3 σε μεγάλο βαθμό. Τώρα δεν θα γίνει αυτό, είναι περίεργο που γκρινιάζουμε;;;

Valkyre
15-07-2008, 01:19
Κοίταξε θα έχεις δίκιο για το MGS4 αν τελικά δεν βγει στο 360. Και όχι να μου λες ότι η απόφαση αυτή της SquareEnix θα επηρεάσει την Κοnami τώρα. Δηλαδή τι θα ζηλέψει? Αν θυμάμαι καλά πριν την κυκλοφορία του ΜGS4 είχαμε ακούσε ίσα με 10 φορές φήμες που ήθελαν το παιχνίδι να κυκλοφορεί και στο 360. Αυτό δείχνει ότι η σκέψη υπήρχε στα κεφάλια τους από την αρχή αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε για Χ λόγους μέχρι στιγμής πάντα.

Προσωπικά, ότι και να ήθελε ο Kojima και όσο και να τον σέβομαι δεν πιστεύω πως από μόνος του μπορεί να αποτρέψει την κυκλοφορία του MGS4 στο 360. Ίσως απλά να το καθυστέρησε για λίγο και να χαιρόμαστε τώρα ένα timed exclusive χωρίς να το ξέρουμε ακόμα. Αν είναι να συμβεί, θα συμβεί ότι και να κάνει ο Κοjima.

κατσε βρε Dark , μισο λεπτο.Εγω αυτο λεω σημερα ολη μερα?!?Καμμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχεση ομως!

Εγω δεν τσαντηστηκα που το FFXIII πηγε στο 360.Tσαντηστηκα που το FFXIII εγινε multiplatform.

Και ξαναλεω , οτι θα επηρεασει την τελικη ποιοτητα του τιτλου αυτη η κατασταση ειναι ΒΕΒΑΙΟ και ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 360 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟ ΟΣΟ ΤΟ PS3 και τετοιες μπαρουφες.

Οχι δεν ειναι γι αυτο.

Ειναι απλα μαθηματικα.Πιστευω οτι οταν ασχολησαι με ενα προιον κανεις καλυτερη δουλεια απο το να ασχολησαι με 2.Και οποιος λεει το αντιθετο , αυτο ειναι fanboyισμος για εμενα.

Ειναι σαν να μου λες οτι 4 ανθρωποι μπορουν να κανουν εξισου καλα μια δουλεια , και στον ιδιο χρονο με 8 ατομα.κατι που , λυπαμαι , δεν ισχυει.

Το FF ξεπεσε στην κατασταση ενος multiplatform.με ολα τα κακα που συνεπαγεται , τις βιασυνες , τις αυστηρες deadlines και ολα τα συνεπακολουθα.

Νομιζω ειναι λογικο να αγανακτω , αν και θα ζητησω συγνωμη απο τα μελη εαν ακουγομαι υπερβολικα εξαγριωμενος.

Εστειλα ενα PM στον Nonborn , ξερει αυτος γιατι πραγμα μιλαω...

DarkUSS
15-07-2008, 01:21
Το FF13 το περιμέναμε πώς και πώς γιατί θα αξιοποιούσε το PS3 σε μεγάλο βαθμό. Τώρα δεν θα γίνει αυτό, είναι περίεργο που γκρινιάζουμε;;;

Ναι αλλά τόση ώρα βροντοφωνάζω πως η ανάπτυξη του τίτλου συνεχίζει κανονικά για το PS3. Μόλις τελειώσουν με το PS3 μονάχα θα αρχίσουν να δουλεύουν στο port για το 360. Άρα η ποιότητα του παιχνιδιού δεν θα επηρεαστεί λόγω multiformat κυκλοφορίας.

NonBorn
15-07-2008, 01:23
κατσε βρε Dark , μισο λεπτο.Εγω αυτο λεω σημερα ολη μερα?!?Καμμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχεση ομως!

Εγω δεν τσαντηστηκα που το FFXIII πηγε στο 360.Tσαντηστηκα που το FFXIII εγινε multiplatform.

Και ξαναλεω , οτι θα επηρεασει την τελικη ποιοτητα του τιτλου αυτη η κατασταση ειναι ΒΕΒΑΙΟ και ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

Οχι δεν ειναι γι αυτο.

Ειναι απλα μαθηματικα.Πιστευω οτι οταν ασχολησαι με ενα προιον κανεις καλυτερη δουλεια απο το να ασχολησαι με 2.Και οποιος λεει το αντιθετο , αυτο ειναι fanboyισμος για εμενα.

Ειναι σαν να μου λες οτι 4 ανθρωποι μπορουν να κανουν εξισου καλα μια δουλεια , και στον ιδιο χρονο με 8 ατομα.κατι που , λυπαμαι , δεν ισχυει.

Το FF ξεπεσε στην κατασταση ενος multiplatform.με ολα τα κακα που συνεπαγεται , τις βιασυνες , τις αυστηρες deadlines και ολα τα συνεπακολουθα.

Νομιζω ειναι λογικο να αγανακτω , αν και θα ζητησω συγνωμη απο τα μελη εαν ακουγομαι υπερβολικα εξαγριωμενος.

:(:(:(

PS3άκιας
15-07-2008, 01:26
εχεις απολυτο δικαιο valkyre η μαγεια του ff δεν θα ειναι ιδια απο εδω και περα.ΚΑΙ ΝΑΙ η λεξη που τσουζει τοσο πολυ για το ff αυτην την στιγμη ειναι η λεξη multiplatform.

desperate_gamer
15-07-2008, 01:26
Sorry αλλά δεν είπε αυτό η Square, DakrUSS. Δεν ξέρεις πώς θα συνεχιστεί η ανάπτυξη του οποιοδήποτε τίτλου, δεν είσαι μέσα στην εταιρεία. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα βγάλουν το παιχνίδι στην Ιαπωνία όπως ακριβώς το πρόοριζαν και μετά θα πουν "ωραία... για να δούμε πώς θα το μεταφέρουμε στο 360".

Οτιδήποτε κάνουν από 'δω και πέρα (ή από τότε που αποφάσισαν να πάει στο 360 το παιχνίδι) θα επηρεάζεται γιατί θα έχουν δυο hardware να σκέφτονται με τις όποιες ασυμβατότητες.

DarkUSS
15-07-2008, 01:32

Οχι δεν ειναι γι αυτο.

Ακούγεσαι απλά υπερβολικός και απόλυτος για μένα... λες και ξέρεις τι κάνουν μέσα στην SquareEnix.

Καλό είναι να κρατήσουμε και μια πισινή, είδες τι έγινε σήμερα? Μπορεί τελικά να λένε αλήθεια πως η μεταφορά για το 360 δεν έχει αρχίσει ακόμα και δεν προβλέπεται να αρχίσει μέχρι να κυκλοφορήσει το παιχνίδι για το PS3 στην Ιαπωνία.

Valkyre
15-07-2008, 01:33
Ναι αλλά τόση ώρα βροντοφωνάζω πως η ανάπτυξη του τίτλου συνεχίζει κανονικά για το PS3. Μόλις τελειώσουν με το PS3 μονάχα θα αρχίσουν να δουλεύουν στο port για το 360. Άρα η ποιότητα του παιχνιδιού δεν θα επηρεαστεί λόγω multiformat κυκλοφορίας.

Μα τι λες τωρα βρε Dark.Σε παρακαλω σκεψου λιγο.

Δεν ειναι δυνατον να περιμενουν να τελειωσει το PS3 για να ξεκινησουν το 360!!!

Localising δεν σημαινει οτι θα φτιαξουν αλλο παιχνιδι.

και δεν ειναι δυνατον να τελειωσουν την ιαπωνικη εκδοση (και συναμα την αγγλικη , απλα δεν θα εχει τα voiceovers και τους διαλογους στα αγγλικα αυτο ειναι ολο) και μετα να ξεκινησουν το 360!!!
Αν ηταν ετσι τοτε θα ερχοταν στην ευρωπη και αμερικη το 2015....!

Εχουν ηδη ξεκινηγσει την αναπτυξη στο 360.

Αλλα ακομα και αν ισχυε (που 100% δεν ισχυει) αυτο που λες, δηλαδη πρωτα να τελειωσουν την εκδοση PS3 και μετα να παισουν αυτη του 360 , και ΠΑΛΙ η ποιοτητα δεν θα ειναι αυτη που θα ηταν κανονικα.Διοτι οταν ξερεις οτι πρεπει να το κανεις port πρεπει να ξερεις που θα συμβιβαστεις με την μια και που με την αλλη πλευρα.Οι περιορισμοι εξακολουθουν να υπαρχουν , απλα αναβαλονται για αργοτερα.

Αλλα και παλι σου λεω , αυτο δεν παιζει , δεν ειναι λογικο.

NonBorn
15-07-2008, 01:35
Ακούγεσαι απλά υπερβολικός και απόλυτος για μένα... λες και ξέρεις τι κάνουν μέσα στην SquareEnix.

Καλό είναι να κρατήσουμε και μια πισινή, είδες τι έγινε σήμερα? Μπορεί τελικά να λένε αλήθεια πως η μεταφορά για το 360 δεν έχει αρχίσει ακόμα και δεν προβλέπεται να αρχίσει μέχρι να κυκλοφορήσει το παιχνίδι για το PS3 στην Ιαπωνία.

Θα τα μάθουμε όλα στο τέλος... Μπορεί τώρα να μη ξέρουμε αλλά όλα θα φανούν στη πορεία...

WolfRathmA
15-07-2008, 01:46
Δεν εχω να προσθεσω κατι.. τα ειπατε ολα εσεις παιδια..

Δεν εχω παιξει ποτε μου FF και ουτε θα επαιζα αλλα ξερω οτι ΗΤΑΝ ενας απο τους σημαντικοτερους τιτλους για το PS3 το οποιο τωρα αποτελη παρελθον.

Σκ@τ@ τα κανανε... σκ@τ@! Να τα φανε να ησυχασουμε! Μπραβο στο Xbox360 και στην MS...

Απορω να δω τι θα γινει αυριο και τι θα δειξει η Sony... Ενα τιποτα πιστευω με μπολικο καθολου. Αισχος.. μακαρι να τις παρουνε και τα σοβρακα και να κλεισει τελειος! Αη σιχτηρ...

geodlord7
15-07-2008, 01:49
Απορω να δω τι θα γινει αυριο και τι θα δειξει η Sony... Ενα τιποτα πιστευω με μπολικο καθολου. Αισχος.. μακαρι να τις παρουνε και τα σοβρακα και να κλεισει τελειος! Αη σιχτηρ...

Μακαρι να εχει ακομα καποια δυνατα χαρτια η sony ωστε να μας δικαιωλογησει την αποφαση μας που πηραμε ps3 αντι για xbox360.

DarkUSS
15-07-2008, 01:50
Όταν λέω δεν έχει αρχίσει ακόμα φυσικά και δεν εννοώ ότι δεν έχουν καν Xbox development kits στα γραφεία τους, εντάξει είπαμε. Απλά αυτό που προσπαθώ να πω κι έχετε πέσει όλοι να με φάτε είναι ότι μπορεί να μην έχουν μοιράσει τα άτομα, τα resources κι όλα τα άλλα τραγικά που λέτε στην μέση.

Προφανώς η ανάπτυξη του FFXIII έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια για να τα πετάξουν όλα στα σκουπίδια και να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή λόγω 360.

Και επιτέλους επειδή κάποιες εταιρίες μας έχουν πικράνει στο τομέα των multiformat παιχνιδιών δεν σημαίνει πως όλα τα multiformat παιχνίδια είναι για τα μπάζα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα FF. Aς ξεπεράσουμε αυτήν την φοβία...

atomsk
15-07-2008, 01:53
καλά η όλη φάση είναι για γέλια με αυτά που διαβάζω. Που να μας έλεγαν ότι το FFXIII βγαίνει μόνο στο xbox360 ...αχαχαχαχα...βόμβα στην SE την άλλη μέρα.

Sasori
15-07-2008, 01:57
Παιδιά ηρεμήστε. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. ΟΚ, το FF ήταν πάντα μια σημαντική σειρά για το PS3... αλλά υπάρχουν και άλλα καλά παιχνίδια να παίξουμε. Ας δούμε τι θα δείξει και αύριο η Sony και μετά βλέπουμε.

Απ' ότι φαίνεται διανύουμε την εποχή δημιουργίας καινούργιων franchises, να ξεφύγουμε λίγο από τα παλιά συνηθησμένα και να δούμε νέα πράγματα. Devil May Cry 4, GT5, Tekken 6, MGS4, RE5, FFVIII, GTA4 όλα καλά παιχνίδια αλλά μέχρι πότε θα παίζουμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια? Ξεκολλήστε λίγο...

desperate_gamer
15-07-2008, 02:00
Απ' ότι φαίνεται διανύουμε την εποχή δημιουργίας καινούργιων franchises, να ξεφύγουμε λίγο από τα παλιά συνηθησμένα και να δούμε νέα πράγματα. Devil May Cry 4, GT5, Tekken 6, MGS4, RE5, FFVIII, GTA4 όλα καλά παιχνίδια αλλά μέχρι πότε θα παίζουμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια? Ξεκολλήστε λίγο...

Ναι το είδαμε... Με το Lair, το Heavenly Sword, το Haze κτλ.

Από τα πολλά καινούργια IPs της Sony που όντως ήθελε να καθιερώσει η Sony, τα μόνα που επιβίωσαν ήταν το Resistance, το Motorstorm και το Uncharted. Και τώρα η Sony είδε προκοπή μόνο όταν το γύρισε στα παλιά δοκιμασμένα franchises!!

ico
15-07-2008, 02:00
Πάντως σε όλα τα site βγάζουν χολή.Μιλάνε για την αρχή του τέλους για την sony.Βρε ουστ...

Steiner
15-07-2008, 02:03
Αυτή τη στιγμή στη Sony θα πρέπει να βαράνε τα κεφάλια τους στον τοίχο, αν και θέλω να πιστεύω ότι θα τους είχε ειδοποιήσει από πριν η Square Enix για την απόφασή της αυτή.
Είναι περίεργο που ο Kaz Hirai δήλωσε πριν λίγες εβδομάδες ότι η Sony θα κινηθεί πιο επιθετικά στην εξασφάλιση exclusives από 3rd parties και έρχεται τώρα αυτή η ανακοίνωση.:tongue: Δύσκολα, πολύ δύσκολα η Sony μπορεί να δείξει κάτι αύριο ώστε να ανατρέψει τις εντυπώσεις, γιατί όπως και να το κάνουμε... Final Fantasy είναι αυτό και η κύρια σειρά είναι συνυφασμένη με το Playstation εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Σχετικά με το ίδιο το FXIII τώρα, το ότι θα βγει και στο 360 δεν πρόκειται να επηρεάσει την ποιότητά του, παρά μόνο την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Η Square Enix είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία που έχει το προσωπικό να μεταφέρει άνετα το παιχνίδι και στις δύο κονσόλες, μην τρελαθούμε. Όπως το έκανε η Rockstar με το GTA4, όπως το έκανε η Capcom με το DMC4, όπως το έκανε και η Infinity Ward με το COD4 (η οποία το έβγαλε ταυτόχρονα και στο PC). Μην ξεχνάμε ότι η μηχανή γραφικών του FF13 είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό multiplatform οπότε η διαδικασία μεταφοράς στο 360 δε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και σίγουρα δε θα επηρεάσει την έκδοση του PS3. Η μόνη επίπτωση θα είναι οι μήνες καθυστέρησης που θα προκαλέσει το porting στο 360.
Και εδώ έρχεται η παντελής ανικανότητα της Sony στο συγκεκριμένο ζήτημα: δεν κατάφερε ούτε την timed exclusivity να κρατήσει, έστω κι ας είχε ανακοινωθεί ότι θα βγει από πριν και στο 360, χάνοντας δηλαδή και έτσι πωλήσεις. Μέχρι και η Nintendo επί εποχής GameCube κατάφερε και είχε το RE4 πρώτη, χωρίς να καθυστερήσει το παιχνίδι και για το GC, κι ας ξέρανε όλοι ότι θα βγει και στο PS2.

Εντέλει, συγνώμη που θα το πω, αλλά κοιτάξτε μέσα σας και πείτε τον πραγματικό λόγο που σας πειράζει αυτή η ανακοίνωση: αυτή η "προδοσία" της S-E σας ενοχλεί ως fans της Sony και του PS3. Αυτή είναι η αλήθεια. Και εμένα με ενοχλεί, γιατί βλέπω η κονσόλα που αγόρασα να χάνει τη μία αποκλειστικότητα μετά την άλλη και αρχίζω να ανησυχώ για το μέλλον.:innocent: Εδώ βέβαια, το θέμα δεν είναι απλά η απώλεια μιας αποκλειστικότητας, αλλά η απώλεια της αποκλειστικότητας του Final Fantasy, ύστερα και από το GTA και από το DMC (καλά, αυτό λιγότερο). Με λίγα λόγια, οι σειρές που χαρακτήρισαν τι σημαίνει "Playstation" έχουν όλες γίνει multiplatform και η μόνη που απομένει είναι το MGS.

Μη στενοχωριέστε όμως... Έχουμε την αποκλειστικότητα του Haze.:cheers:

atomsk
15-07-2008, 02:05

πως δίνω rep ;:1appl:

ico
15-07-2008, 02:08
+1:1appl:

DarkUSS
15-07-2008, 02:09
Αυτή τη στιγμή στη Sony θα πρέπει να βαράνε τα κεφάλια τους στον τοίχο, αν και θέλω να πιστεύω ότι θα τους είχε ειδοποιήσει από πριν η Square Enix για την απόφασή της αυτή.
Είναι περίεργο που ο Kaz Hirai δήλωσε πριν λίγες εβδομάδες ότι η Sony θα κινηθεί πιο επιθετικά στην εξασφάλιση exclusives από 3rd parties και έρχεται τώρα αυτή η ανακοίνωση.:tongue: Δύσκολα, πολύ δύσκολα η Sony μπορεί να δείξει κάτι αύριο ώστε να ανατρέψει τις εντυπώσεις, γιατί όπως και να το κάνουμε... Final Fantasy είναι αυτό και η κύρια σειρά είναι συνυφασμένη με το Playstation εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Σχετικά με το ίδιο το FXIII τώρα, το ότι θα βγει και στο 360 δεν πρόκειται να επηρεάσει την ποιότητά του, παρά μόνο την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Η Square Enix είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία που έχει το προσωπικό να μεταφέρει άνετα το παιχνίδι και στις δύο κονσόλες, μην τρελαθούμε. Όπως το έκανε η Rockstar με το GTA4, όπως το έκανε η Capcom με το DMC4, όπως το έκανε και η Infinity Ward με το COD4 (η οποία το έβγαλε ταυτόχρονα και στο PC). Μην ξεχνάμε ότι η μηχανή γραφικών του FF13 είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό multiplatform οπότε η διαδικασία μεταφοράς στο 360 δε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και σίγουρα δε θα επηρεάσει την έκδοση του PS3. Η μόνη επίπτωση θα είναι οι μήνες καθυστέρησης που θα προκαλέσει το porting στο 360.
Και εδώ έρχεται η παντελής ανικανότητα της Sony στο συγκεκριμένο ζήτημα: δεν κατάφερε ούτε την timed exclusivity να κρατήσει, έστω κι ας είχε ανακοινωθεί ότι θα βγει από πριν και στο 360, χάνοντας δηλαδή και έτσι πωλήσεις. Μέχρι και η Nintendo επί εποχής GameCube κατάφερε και είχε το RE4 πρώτη, χωρίς να καθυστερήσει το παιχνίδι και για το GC, κι ας ξέρανε όλοι ότι θα βγει και στο PS2.

Εντέλει, συγνώμη που θα το πω, αλλά κοιτάξτε μέσα σας και πείτε τον πραγματικό λόγο που σας πειράζει αυτή η ανακοίνωση: αυτή η "προδοσία" της S-E σας ενοχλεί ως fans της Sony και του PS3. Αυτή είναι η αλήθεια. Και εμένα με ενοχλεί, γιατί βλέπω η κονσόλα που αγόρασα να χάνει τη μία αποκλειστικότητα μετά την άλλη και αρχίζω να ανησυχώ για το μέλλον.:innocent: Εδώ βέβαια, το θέμα δεν είναι απλά η απώλεια μιας αποκλειστικότητας, αλλά η απώλεια της αποκλειστικότητας του Final Fantasy, ύστερα και από το GTA και από το DMC (καλά, αυτό λιγότερο). Με λίγα λόγια, οι σειρές που χαρακτήρισαν τι σημαίνει "Playstation" έχουν όλες γίνει multiplatform και η μόνη που απομένει είναι το MGS.

Μη στενοχωριέστε όμως... Έχουμε την αποκλειστικότητα του Haze.:cheers:
Επιτέλους και κάποιος που με καταλαβαίνει.:yes:

Απ' ότι φαίνεται διανύουμε την εποχή δημιουργίας καινούργιων franchises, να ξεφύγουμε λίγο από τα παλιά συνηθησμένα και να δούμε νέα πράγματα. Devil May Cry 4, GT5, Tekken 6, MGS4, RE5, FFVIII, GTA4 όλα καλά παιχνίδια αλλά μέχρι πότε θα παίζουμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια? Ξεκολλήστε λίγο..

Kαι ναι έχεις κάποιο δίκιο. Απλά για να πουλήσει μια κονσόλα χρειάζεται και γνωστά franchises που γνωρίζει ο κόσμος. Eίδαμε τι έκαναν τα νέα IPs μέχρι τώρα...

ico
15-07-2008, 02:11
Το βλέπω το έργο αύριο.killzone πάλι lbp και motostrom:ohthedrama:

atomsk
15-07-2008, 02:15
Το βλέπω το έργο αύριο.killzone πάλι lbp και motostrom:ohthedrama:

:yay:ΑΧΑΧΧΑΧΑ

μπα όχι..θα ανακοινώσουν κάτι μεγάλο στανταρ..έστω και αν πρέπει να το σκεφτούνε σήμερα το βράδι, αλλιώς θα τους πάρει ο διάολος :rofl:

atomsk
15-07-2008, 02:17
Kαι ναι έχεις κάποιο δίκιο. Απλά για να πουλήσει μια κονσόλα χρειάζεται και γνωστά franchises που γνωρίζει ο κόσμος. Eίδαμε τι έκαναν τα νέα IPs μέχρι τώρα...

φίλε δε ξέρω για εσένα αλλά εγώ πριν μερικές ώρες έλιωνα το lair :tiphat:

DarkUSS
15-07-2008, 02:30
φίλε δε ξέρω για εσένα αλλά εγώ πριν μερικές ώρες έλιωνα το lair :tiphat:

ΟΚ ο καθένας έχεις τις προσωπικές του προτιμήσεις αλλά εγώ μιλάω γενικά. Τα περισσότερα νέα ΙPs αποτύχανε παταγωδώς στις πωλήσεις και τα μισά από αυτά αποτύχανε και στα reviews.

X-NEC
15-07-2008, 03:11
Τι να πω ρε παιδιά, μπήκα πριν λίγη ώρα και να σας πω την αλήθεια έχω απογοητευτεί για παρα πολλούς λόγους, τους οποιους τους ανέφεραν πολλοί (και κυρίως ο Val.) Μπορεί να με πείραξε λίγο που θα δω ένα τόσο μεγάλο game όπως το FF στο 360, αλλα αυτό που με πείραξε πιο πολύ είναι ότι το παιχνίδι γίνεται multiplatform (ποιότητα τίτλου, πωλήσεις PS3.) Μπορεί να μην το παίξω ποτε, όπως ίσως και το MGS4 αλλα και για αυτό κάθε φορα που υπήρχαν φήμες για το 360 ανησυχούσα. Καλώς η κακώς όσοι έχουμε PS3 θέλουμε να το βλέπουμε να διατηρεί τα exclusives του και φυσικά να πηγαίνει καλά στις πωλήσεις. Ειδήσεις σαν και αυτή έχουν αντίκτυπο και στα δυο και φαίνεται ότι θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Sony. Τώρα το να πάρει η Sony κάτι από την MS δεν νομίζω ότι είναι σωστό ως απάντηση, ούτε θα μειώσει την στεναχώρια (που προκάλεσε αυτή η είδηση) και την αγωνια μας για την πορεία του PS3 (και του PS4 μετέπειτα). Διότι όπως και να το κάνουμε ακόμη "παλεύει" με δυο πολύ καλους ανταγωνιστές με τον ένα εκ των οποιων να έχει σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη θέση. Εύχομαι όλο αυτό να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο την πορεία της αγαπημένης μας κονσόλας...

ico
15-07-2008, 03:14
Για ps4 λίγο δύσκολο....sorry για το off topic

greekteo
15-07-2008, 03:19
Τι να πω ρε παιδιά, μπήκα πριν λίγη ώρα και να σας πω την αλήθεια έχω απογοητευτεί για παρα πολλούς λόγους, τους οποιους τους ανέφεραν πολλοί (και κυρίως ο Val.) Μπορεί να με πείραξε λίγο που θα δω ένα τόσο μεγάλο game όπως το FF στο 360, αλλα αυτό που με πείραξε πιο πολύ είναι ότι το παιχνίδι γίνεται multiplatform. Μπορεί να μην το παίξω ποτε, όπως ίσως και το MGS4 αλλα και για αυτό κάθε φορα που υπήρχαν φήμες για το 360 ανησυχούσα. Καλώς η κακώς όσοι έχουμε PS3 θέλουμε να το βλέπουμε να διατηρεί τα exclusives του και φυσικά να πηγαίνει καλά στις πωλήσεις. Ειδήσεις σαν και αυτή έχουν αντίκτυπο και στα δυο και φαίνεται ότι θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Sony. Τώρα το να πάρει η Sony κάτι από την MS δεν νομίζω ότι είναι σωστό ως απάντηση, ούτε θα μειώσει την στεναχώρια (που προκάλεσε αυτή η είδηση) και την αγωνια μας για την πορεία του PS3 (και του PS4 μετέπειτα). Διότι όπως και να το κάνουμε ακόμη "παλεύει" με δυο πολύ καλους ανταγωνιστές με τον ένα εκ των οποιων να έχει σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη θέση. Εύχομαι όλο αυτό να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο την πορεία της αγαπημένης μας κονσόλας...

Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε μου (+rep) και να προσθεσω επισης το εξης!!

Τωρα ετσι δινεται τροφη στο καθενα καμμενο τρολλ να μιλαει και εκεινο για μενα ειναι το πιο ελεεινο! Το οτι χασαμε ενα ακομα exclusive, αρκετα δυνατο, θα επηρεασει και τις πωλησεις του PS3 se καποιο βαθμο αλλα πιστευω και την ποιοτητα του παιχνιδιου του ιδιου διοτι τα multi παντα ηταν κατωτερα απο τα exclusives!

ico
15-07-2008, 03:29
+1greekteo

X-NEC
15-07-2008, 03:47

Τωρα ετσι δινεται τροφη στο καθενα καμμενο τρολλ να μιλαει και εκεινο για μενα ειναι το πιο ελεεινο! Το οτι χασαμε ενα ακομα exclusive, αρκετα δυνατο, θα επηρεασει και τις πωλησεις του PS3 se καποιο βαθμο αλλα πιστευω και την ποιοτητα του παιχνιδιου του ιδιου διοτι τα multi παντα ηταν κατωτερα απο τα exclusives!

Σε ευχαριστώ. Και εγώ ακριβώς αυτά λέω, αν και δεν ασχολούμαι με τέτοιου είδους θέματα όπως οι πολιτικές εταιριών κλπ.

DarkUSS
15-07-2008, 05:06

Άρα παραδέχεσαι για πρώτη φορά ότι το MGS4 είναι ανώτερο από το CoD4 ακόμα και για σένα, έτσι?:p

WolfRathmA
15-07-2008, 06:32
Square Finishing PS3 Version of FF13 Before Starting on 360 Version (http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3168724)

Following its major announcement of Final Fantasy 13 for Xbox 360 at Microsoft's press conference, Square Enix held a press conference to field questions about the announcement. One of the interesting points made was that development of the Xbox 360 version of the game won't begin until the PS3 version has been completed.

obione
15-07-2008, 07:13
to perimena oti tha ginotane auto...i sguare to exei vgalei mexrei kai gia nokia sto 360 tha kolouse...egw tha to xanapw...to ps3 to agorasa gia to metal gear..ktl..an xaneis tetoia exclusives tote ti na pw...vevaia einai time exclusive alla ti na to kaneis...den einai to idio...kai to thema einai oti den vlepw allo game tis prokopis..genika milaw se oles tis paixnidomixanes...ektos apo 3-4 game sto ps3 den vlepw na erxete kati kalo...

episeis tha ithela na pw kai to alo..diavasa kapou parapanw oti kai kala i sony tha xtupisei me to na parei titlo exclusive tou x360...poion titlo re paidia????poios titlos edw kai 3 xronia tou 360 einai tou velinikes ton metal gear kai f fantasy???mi trelathoume teleiws .....

atomsk
15-07-2008, 09:53
Square Finishing PS3 Version of FF13 Before Starting on 360 Version (http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3168724)

ορίστε, τι γκρινιάζετε; μια χαρά τίτλος θα βγεί. Ας το πάρουν και στο xbox μπας και παίξουν τίποτα της προκοπής εκτός του fable2 :giggle:

Παρεπιπτόντος η MS θα κάνει αυτά που κοροιδευεί. Full Install των παιχνιδιών στον σκληρό ..και καλά προεραιτικό..ναι όταν το παιχνίδι θα είναι έτσι(pic) κάτσε εσύ να αλλάζεις τα δισκάκια λες και είσαι στην amiga500. Τελικά το HD και αληθινό next gen gaming επιβάλετε ακόμα και στην MS που θέλει με την τεχνολογικά αρχαία κονσόλα της να υποστηρίξει τίτλους σαν το FFXIII, δε θα με εκπλήξει το γεγονός αν δούμε Blu-Ray drive για το xbox.

http://img253.imageshack.us/img253/8034/ff13xbox360sj8.jpg

slayeras
15-07-2008, 10:25
Μπορει να μην επαιξα ποτε FF αλλα ξερω πολυ καλα το μεγεθος του τιτλου, κριμα που χαθηκε αυτο το exlusive, ξυπνα Sony μπας και ανακαμψεις ξυπνα

Valkyre
15-07-2008, 11:29

ορίστε, τι γκρινιάζετε; μια χαρά τίτλος θα βγεί. Ας το πάρουν και στο xbox μπας και παίξουν τίποτα της προκοπής εκτός του fable2 :giggle:

Παρεπιπτόντος η MS θα κάνει αυτά που κοροιδευεί. Full Install των παιχνιδιών στον σκληρό ..και καλά προεραιτικό..ναι όταν το παιχνίδι θα είναι έτσι(pic) κάτσε εσύ να αλλάζεις τα δισκάκια λες και είσαι στην amiga500. Τελικά το HD και αληθινό next gen gaming επιβάλετε ακόμα και στην MS που θέλει με την τεχνολογικά αρχαία κονσόλα της να υποστηρίξει τίτλους σαν το FFXIII, δε θα με εκπλήξει το γεγονός αν δούμε Blu-Ray drive για το xbox.

http://img253.imageshack.us/img253/8034/ff13xbox360sj8.jpg

μπορει καποιος να μου εξηγησει , διοτι πραγματικα εγω δεν καταλαβαινω , δεν ξερω ειμαι χαζος ή οτιδηποτε αλλο....

Με λιγα λογια οταν ολοκληρωθει η εκδοση PS3 θα κυκλοφορησει japan,και μετα μεσα σε 6 μηνες θα ολοκληρωσουν το port και το localising για το 360?

Δηλαδη στην ουσια εμεις οι ευρωπαιοι/αμερικλανοι θα εχουμε ενα ετοιμο παιχνιδι (εκτος localising) το οποιο θα περιμενει να ολοκληρωθει το port και το localising του 360 για να το παιξουμε?

Ποσο ειρωνικο ειναι αυτο, ιδιως οταν εχεις 30% μετοχων?

Συγνωμη αλλα αυτο δεν βγαζει λογικη...και πριν λιγο ειδα που λενε οτι ξεκινανε αμεσως την παραγωγη σε 360.

Ουτε καν μας δινουν το timed exclusive λογω του λογου αυτου, ενω το εχουν κανει με τα last remnant και πιθανως το Star ocean 4 για το 360?

greekteo
15-07-2008, 11:31
Άρα παραδέχεσαι για πρώτη φορά ότι το MGS4 είναι ανώτερο από το CoD4 ακόμα και για σένα, έτσι?:p

hmmm με τσακωσες τωρα :D:D

TopGunZ
15-07-2008, 11:44
Καλά είναι ηλίθιοι? Πραγματικά ηλίθιοι? Παλιοξεφτίλες του κερατά! Να πάνε να *αμηθούνε. Τζάμπα τόσα χρόνια η αφοσίωση σε αυτήν την εταιρεία. Μάλλον το crisis core είναι το τελευταίο μου FF, ούτως ή άλλως με το 12 την πηδήξανε τη σειρά. Μόνο αν βγάλουνε ένα remake του 7 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για PS3 θα ξαναδούνε λεφτά μου, οι γελοίοι.

Μούλτι FF?..... Που 'σαι ρε Cloud με το Buster Sword να πας να τα κάνεις λίμπα!!!

muku
15-07-2008, 14:04
Αυτό το άρθρο που λέει ότι πρώτα θα τελειώσει η ps3 έκδοση και μετά θα αρχίσει η 360 είναι πατάτα. Αφού χθες δήλωσαν ότι θα κυκλοφορήσει την ίδια ημερομηνία και για τις 2 κονσόλες. Αν τελειώσουν πρώτα του ps3 και μετά ξεκινήσουν του 360 και οι 2 εκδόσεις θα βγουν μετά από 1-1.5 χρόνο που δίνω το λιγότερο για να γίνει port το παιχνίδι. Εγώ πιστεύω ότι έχουν αρχίσει εδώ και κανά εξάμηνο το λιγότερο να δουλεύουν στο 360 ούτως ώστε να προλάβουν να το κυκλοφορήσουν τέλος 2009 αρχές 2010 στην Ευρώπη και Αμερική. Και σίγουρα θα φάμε 2-3 μήνες καθυστέρηση εξαιτίας της κυκλοφορίας και στο 360. Δηλαδή προβλέπω ότι το localization για την ps3 έκδοση θα έχει ολοκληρωθεί 2-3 μήνες πριν την ολοκλήρωση της 360 έκδοσης. Και επίσης ότι η ιαπωνική θα έχει κυκλοφορήσει καλοκαίρι 2009.

Πάντως ήταν η χειρότερη βλακεία που μπορούσε να κάνει η SE και από εδώ και πέρα δεν ξαναγοράζω παιχνίδι της, μόνο κόπιες στο μελλοντικό 360 μου. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι πετσόκομα θα γίνει στο παιχνίδι για να χωρέσει στα dvd του xbox πάντως. Δεν λέω ότι θα μπορούσε να έχει καλύτερα γραφικά ή κάτι τέτοιο, άλλωστε δεν μας έχει δείξει ακόμα το ps3 κάποια σημαντική ανωτερότητα στην γραφική απεικόνιση το αντίθετο μάλιστα. Αλλά φανταστείτε τι θα μπορούσε να χωρέσει από πλευράς gameplay μέσα σε 50gb και τι θα χρειαστεί να κόψουν για να κυκλοφορήσει άντε σε 18gb σε 2 dvd που θα βγει στην καλύτερη για xbox. Η μόνη ελπίδα μου να παίξω ένα καλό exclusive rpg είναι το White Knight Story από την Level 5 που έχει βγάλει παιχνιδάρες στο παρελθόν όπως το Dark Cloud και το Rogue Galaxy. Έτσι όπως τα κάνανε οι κύριοι στην SE και την Sony μόνο αυτό μας έμεινε.

obione
15-07-2008, 15:52
paidia eipame..pisw olotaxws....me tin sony...!!!egw ennoeite exw stamatisei na agorazw titlous sto ps3..copia sto xbox file...idietera tou f fantasy ...resident evil 5 ktl...tipota den tha xanadoun apo ps3...mono an vgei kana kalo exclusive...yep!!!terma

SQP_GR
15-07-2008, 15:55
Square Enix talks FF Versus XIII PS3 exclusivity

25 (http://www.n4g.com/events_e32008/NewsCom-169999.aspx?CT=1#Comments)
http://m2.n4g.com/8/News/169000/169999_1_hs.jpg Following the shocking news of Final Fantasy XIII going multiplatform, Square Enix has taken the opportunity to address its plans in regards to keeping Final Fantasy Versus XIII exclusive to the PlayStation 3.

In an interview with Square Enix Executive Shinji Hashimoto, it was revealed that not only will the game remain a PS3 exclusive, but game director Tetsuya Nomura (Parasite Eve and Final Fantasy VII) is developing another game outside of Versus called "One Goal Spirit".

obione
15-07-2008, 15:59

http://m2.n4g.com/8/News/169000/169999_1_hs.jpg Following the shocking news of Final Fantasy XIII going multiplatform, Square Enix has taken the opportunity to address its plans in regards to keeping Final Fantasy Versus XIII exclusive to the PlayStation 3.

In an interview with Square Enix Executive Shinji Hashimoto, it was revealed that not only will the game remain a PS3 exclusive, but game director Tetsuya Nomura (Parasite Eve and Final Fantasy VII) is developing another game outside of Versus called "One Goal Spirit".

euxaristoume polu..den tha psonisoume pleon...

baphomet
15-07-2008, 16:01
Ρε παιδιά βλέπω ότι γράφετε πως χάθηκε η μαγεία της σειράς FF επειδή πέρασε και στο ΧΒΟΧ και άλλα τέτοια άκυρα.Η σειρά πρωτοεμφανίστηκε στην Nintendo.Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν οι fans όταν βγήκε το FFVII στο PSOne;Να ξενερώσουν και να μην ξαναπαίξουν Final Fantasy;Μην τρελαίνεστε.Βέβαια θα μου πείτε γιατί το παρουσίαζε σαν exclusive η SONY.Ε δεν είναι η πρώτη φορά που λέει και ξε-λέει

SQP_GR
15-07-2008, 16:06
tote omos den eixame vgi san organomeni sindesmi kai den ma spiraze xaxaaxaxaxaaxxa

Valkyre
15-07-2008, 16:14

Τους πιστεψαμεεεεεεεεε , βεβαια! Ειναι δυνατον να λενε ψεματα? :D

Ρε παιδιά βλέπω ότι γράφετε πως χάθηκε η μαγεία της σειράς FF επειδή πέρασε και στο ΧΒΟΧ και άλλα τέτοια άκυρα.Η σειρά πρωτοεμφανίστηκε στην Nintendo.Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν οι fans όταν βγήκε το FFVII στο PSOne;Να ξενερώσουν και να μην ξαναπαίξουν Final Fantasy;Μην τρελαίνεστε.Βέβαια θα μου πείτε γιατί το παρουσίαζε σαν exclusive η SONY.Ε δεν είναι η πρώτη φορά που λέει και ξε-λέει

Ακου φιλε μου για να καταλαβεις την διαφορα.Οταν το FFVII ηταν να βγει το Ν64 ακομα χρησιμοποιουσε cartridges.και ως γνωστον οταν η εταιρεια εχει σχεδιασει ενα παιχνιδι που εχει μεγεθος 3 cd (! για εκεινη την εποχη αδιανοητο) , τοτε πες μου ακριβως πως θα εβγαζε το παιχνιδι αυτο στο Ν64...

Δευτερον , αρκετοι πιστευουν οτι ειτε exclusive , ειτε multiplatform , αυτο δεν επηρεαζει σε τιποτα την τελικη ποιοτητα του τιτλου.

Ειλικρινα δεν ξερω πως γινεται να το πιστευετε αυτο ,εγω με βαση τα απλα μαθηματικα που γνωριζω και εχω μαθει , 8 ανθρωποι κανουν καλυτερη δουλεια απο οτι 4 ανθρωποι.Και μην πεταχτειτε και μου πειτε "αναλογα με τις ικανοτητες τους" στην ιδια εταιρεια δουλευεουν , θεωρουμε οτι ειναι το ιδιο ικανοι, και απλα χωριστικαν στα 2...

Ο χρονος και το δυναμικο που θα ασχοληθει με την βερσιον του 360 , θα μπορουσε αντι για αυτο να ασχολειται (οπως και θα εκανε αν εμενε exclusive) με τον να τελειοποιησει το παιχνιδι σε μεγαλυτερο βαθμο.

Εαν αυτο που λεω σας ακουγεται παραλογο , τοτε νιπτω τας χειρας μου.
Ναι και παλι καλο θα ειναι το FFXIII , αλλα ενα μερος απο την μαγεια και την μοναδικοτητα χαθηκε.Το παιχνιδι δεν ειναι πλεον αυτο το ξεχωριστο δημιουργημα , που ηταν , και πλεον , οσο ποτε αλλοτε επεσε (καταλαβαινω το γιατι) στον βωμο του χρηματος.

Α και να επαναλαβω για πολλοστη φορα , οτι το θεμα μου δεν ειναι το 360.Και πραγματικα αν το ανακοινωναν exclusive για το 360 θα με πειραζε λιγοτερο μα τω Θεο.Γιατι και παλι το παιχνιδι και η ομαδα αναπτυξης θα συγκεντρωνε ολες τις δυναμεις της με βαση ενα και μονο μηχανημα.

ΥΓ: Το αλλο το ακουσατε?Ο Νομουρα ασχολειται ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ακομα παιχνιδι που δεν εχει νακαοινωθει!! Ελεος...ρεκορ guiness θελει να σπασει?

Sasori
15-07-2008, 16:25
Να δω τι θα πρωτοβγάλει η Square-enix με όλους αυτούς τους τίτλους που αναπτύσσει ταυτόχρονα... θα βγει τίποτα σε ΑΥΤΗΝ τη γενιά ή μιλάνε για την επόμενη? Πάντως εγώ ξενέρωσα από παλιά με την square όταν έγινε η συγχώνευση με την Enix, κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Όχι ότι έχει άμεση σχέση με αυτό που βλέπουμε σήμερα, αλλά πιστεύω ότι κάτι έχασε η Square εκείνη την ημέρα.

baphomet
15-07-2008, 16:26
Ειλικρινα δεν ξερω πως γινεται να το πιστευετε αυτο ,εγω με βαση τα απλα μαθηματικα που γνωριζω και εχω μαθει , 8 ανθρωποι κανουν καλυτερη δουλεια απο οτι 4 ανθρωποι.Και μην πεταχτειτε και μου πειτε "αναλογα με τις ικανοτητες τους" στην ιδια εταιρεια δουλευεουν , θεωρουμε οτι ειναι το ιδιο ικανοι, και απλα χωριστικαν στα 2...

Ο χρονος και το δυναμικο που θα ασχοληθει με την βερσιον του 360 , θα μπορουσε αντι για αυτο να ασχολειται (οπως και θα εκανε αν εμενε exclusive) με τον να τελειοποιησει το παιχνιδι σε μεγαλυτερο βαθμο.

Εδώ κάνεις ένα λάθος.Για παράδειγμα η ATARI στο Alone in the dark είχε μια ομάδα που ειδικεύεται στο Wii, άλλη στο PS2, άλλη στο PS3, άλλη στο ΧΒΟΧ κ.ο.κ. Δεν σημαίνει πως αν έβγαινε μόνο στο PS3 όλοι αυτοί θα δούλευαν πάνω σε αυτό το project. Συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί.Άσχετα από αυτό είμαι και εγώ υπέρ των exclusives και όχι των multiplatform

atomsk
15-07-2008, 16:33
Εδώ κάνεις ένα λάθος.Για παράδειγμα η ATARI στο Alone in the dark είχε μια ομάδα που ειδικεύεται στο Wii, άλλη στο PS2, άλλη στο PS3, άλλη στο ΧΒΟΧ κ.ο.κ.

ε και τι καταλάβανε ; Το alone in the dark ήταν μια ακόμα πατάτα στην αχανή λαχαναγορά των games τα τελευταία χρόνια.

pictorino
15-07-2008, 16:36
shame on sony
shame on square

gepe13
15-07-2008, 16:36
Εδώ κάνεις ένα λάθος.Για παράδειγμα η ATARI στο Alone in the dark είχε μια ομάδα που ειδικεύεται στο Wii, άλλη στο PS2, άλλη στο PS3, άλλη στο ΧΒΟΧ κ.ο.κ. Δεν σημαίνει πως αν έβγαινε μόνο στο PS3 όλοι αυτοί θα δούλευαν πάνω σε αυτό το project. Συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί.Άσχετα από αυτό είμαι και εγώ υπέρ των exclusives και όχι των multiplatform

μονος σου επιβεβαιωνεις αυτο που λεει ο vallkyre αλλιως το alone in the dark δεν θα ηταν τοσο μουφα

Sasori
15-07-2008, 16:38
Θα πω επίσης κάτι, αλλά θα παρακαλούσα τα μέλη του forum να μην το παρεξηγήσουν.

Εδώ και κάμποσες σελίδες βλέπω να κατηγορούμε την Square Enix γι αυτή την απρόσμενη τροπή. Μήπως όμως το φταίξιμο είναι ΚΑΘΑΡΑ και ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ της Sony? Μήπως έφτεξε τελικά η τακτική της Sony και η συνολικά απογοητευτική (κακά τα ψέματα τώρα) πορεία του PS3? Η Square είναι μια εταιρία που θέλει τα προιόντα που βγάζει να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα έσοδα (όπως και κάθε άλλη εταιρία). Εάν λοιπόν βλέπει ότι ο κόσμος έχει χάσει την πίστη του στο PS3 και στη Sony, τι είναι πιο λογικό να κάνει? Από τη μια βλέπει μια κονσόλα που παλεύει να επιβιώσει και να σταθεί στα πόδια της και από την άλλη μια τεράστια επιτυχία μιας άλλης κονσόλας. Εσείς τι θα κάνατε??

Για όποιους κατακρίνουν λοιπόν τη Square, τα παράπονα στην Sony. Το FF είναι αποκλειστικότητα της Square και όχι της Sony. Στο χέρι τους ήταν να κρατήσουν την καλή πίστη της εταιρίας, ασχολούμενοι με τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ BLU-RAY.

Φιλικά εννοείται, χωρίς παρεξήγηση.

gepe13
15-07-2008, 16:39
shame on sony
shame on square

shame on sony γιατι ? μηπως θα επρεπε να τους παρει και πιπα(καπνισματος) δωρο ?

pictorino
15-07-2008, 16:40
έχε χάσει το παιχνίδι σ'αυτή τη γενιά,υποτίμησε πολύ την ms στην αρχή και τώρα..
η αγορά κινείται στο ρυθμό του 360 και κακά τα ψέμματα ένα από τα παιχνίδια με τα οποία ήλπιζαν οι ιάπωνες να αναστρέψουν την κατάσταση ήταν αυτό.εδώ πήγαν να χάσουν το mgs4....και θα το έχαναν αν δεν σκύλιαζε ο kojima

baphomet
15-07-2008, 16:43
ε και τι καταλάβανε ; Το alone in the dark ήταν μια ακόμα πατάτα στην αχανή λαχαναγορά των games τα τελευταία χρόνια.

μονος σου επιβεβαιωνεις αυτο που λεει ο vallkyre αλλιως το alone in the dark δεν θα ηταν τοσο μουφα

ρε παιδιά παράδειγμα έφερα με το Alone in the dark.Το ίδιο ισχύει και για το COD4 που βγήκε παιχνιδάρα και είναι multiplatform.Άλλοι ομάδα με developers ασχολούνται με το Wii, άλλοι με το PS3, άλλοι με το ΧΒΟΧ,PSP,PS2,DS κτλ

Εδώ και κάμποσες σελίδες βλέπω να κατηγορούμε την Square Enix γι αυτή την απρόσμενη τροπή. Μήπως όμως το φταίξιμο είναι ΚΑΘΑΡΑ και ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ της Sony? Μήπως έφτεξε τελικά η τακτική της Sony και η συνολικά απογοητευτική (κακά τα ψέματα τώρα) πορεία του PS3? Η Square είναι μια εταιρία που θέλει τα προιόντα που βγάζει να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα έσοδα (όπως και κάθε άλλη εταιρία). Εάν λοιπόν βλέπει ότι ο κόσμος έχει χάσει την πίστη του στο PS3 και στη Sony, τι είναι πιο λογικό να κάνει? Από τη μια βλέπει μια κονσόλα που παλεύει να επιβιώσει και να σταθεί στα πόδια της και από την άλλη μια τεράστια επιτυχία μιας άλλης κονσόλας. Εσείς τι θα κάνατε??

Για όποιους κατακρίνουν λοιπόν τη Square, τα παράπονα στην Sony. Το FF είναι αποκλειστικότητα της Square και όχι της Sony. Στο χέρι τους ήταν να κρατήσουν την καλή πίστη της εταιρίας, ασχολούμενοι με τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ BLU-RAY.

απόλυτα σωστός ο Sasori

Gothik@707
15-07-2008, 16:47
Re sis ta mathate h squere enix dilose stin E3 2008 oti tha vgalei to FF X3 kai sto xbox 360

ps4
15-07-2008, 16:48
Re sis ta mathate h squere enix dilose stin E3 2008 oti tha vgalei to FF X3 kai sto xbox 360

μμμμμ... :welcome:

Sasori
15-07-2008, 16:51

Όχι ρε... δεν σε πιστεύω!!:tongue::tongue:

DarkUSS
15-07-2008, 16:52
Θα πω επίσης κάτι, αλλά θα παρακαλούσα τα μέλη του forum να μην το παρεξηγήσουν.

Φιλικά εννοείται, χωρίς παρεξήγηση.

Ακριβώς αυτό! Από χθες το λέω με τον Slay.

Aς συνεχίσει έτσι η Sony και στο τέλος ακόμα και η Νintendo θα έχει περισσότερα αποκλειστικά παιχνίδια από third-parties.

TopGunZ
15-07-2008, 16:56
Ναι, η Σόνυ φταίει, όχι όσοι μυριστήκανε χρήμα... Ρόκσταρ? Τσίμπησε το 50άρικο. Σκουέρ? Μέχρι και για αριθμητικά κομπιουτεράκια θα βγάλει παιχνίδι (έβγαλε ρε για το ipod δεν έχουν το θεό τους!!!). Κυρίες και κύριοι καλωσήρθατε στην εποχή της Microsoft στο χώρο των παιχνιδιών....άντε και το επόμενο FF θα είναι FPS...

nikon
15-07-2008, 16:57
Πλάκα κάνεις;Που;Πότε;
Kαλά.........μεσάνυχτα έχουμε εδώ μέσα.

Υ.Γ.::welcome2:

Valkyre
15-07-2008, 16:58

Αυτο ειναι ολιγον αστειο....

Δηλαδη εσυ μου λες οτι αν -οι μισοι σου λεω εγω- απο αυτους ασχολιοντουσαν με 4 διαφορετικα hardware, ασχολιονταν ΜΟΝΟ με ενα θα ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο το παιχνιδι.Δεν θα ειχε τιποτα εξτρα?

Εγω δεν λεω οτι ενα κακιστο παιχνιδι -οπως το Alone in the Dark- ως δια μαγειας θα γινει τελειο αν ειναι exclusive , αλλα σιγουρα εχει πιθανοτητες απο κακιστο να γινει μετριο.

Το παραδειγμα παντως ειναι ακυρο , γιατι πηρες εναν τιτλο , που κανεις δεν πιστευε οτι θα ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο , και μαλιστα ποτε ως franchise δεν ειχε καμμια ιδιαιτερη απηχηση το παιχνιδι , τουλαχιστον καμμια σχεση στο βαθμο ενος τιτλου σαν το FF.

Και ειπα ξανα , οτι δεν λεω οτι το FFXIII θα ειναι κακο παιχνιδι , απλα λεω οτι δεν θα ειναι το παιχνιδι που θα ηταν , εαν σχεδιαζοταν για ενα μηχανημα και εαν η Squeenix ειχε αφοσιωσει τις προσπθειες της στο να εκμεταλλευτει στο επακρο τις δυνατοτητες ενος και μονο μηχανηματος.Ειτε λεγεται 360 , ειτε λεγεται PS3.

ΥΓ : Sasori , εγω τα εχω εξισου με την Sony και την Squarenix.
Τους λογους τους εχω αναφερει ΠΟΛΥ καιρο πριν αποκαλυψουν το exclusive (?) Star Ocean 4 , το timed exclusive του Last Remnant και τωρα το multi του FFXIII.
Οποιος εχει το κουραγιο και την διαθεση μπορει να γυρισει λιγες σελιδες πισω.

Διαφωνω καθετα εδω και παρα πολυ καιρο με την πολιτικη "Ε.Α." που ακολουθει η Squarenix εδω και καμποσο καιρο , και ναι καταλαβαινω ποσο σημαντικα ειναι τα φραγκα γι αυτους , αλλα οχι , δεν θα το σεβαστω κιολας. ;)

Gothik@707
15-07-2008, 16:58
tha xtipagame ta kefalia mas etsi kai eperne i microsoft apoklistikotita tou FF X3

Gothik@707
15-07-2008, 17:01
sostos valk

NonBorn
15-07-2008, 17:02
Ναι, η Σόνυ φταίει, όχι όσοι μυριστήκανε χρήμα... Ρόκσταρ? Τσίμπησε το 50άρικο. Σκουέρ? Μέχρι και για αριθμητικά κομπιουτεράκια θα βγάλει παιχνίδι (έβγαλε ρε για το ipod δεν έχουν το θεό τους!!!). Κυρίες και κύριοι καλωσήρθατε στην εποχή της Microsoft στο χώρο των παιχνιδιών....άντε και το επόμενο FF θα είναι FPS...

Ώρα για σύνταξη όπως είπα και στoν Valkyre χτες...

pictorino
15-07-2008, 17:02

με το πρώτο χbox γιατί δεν έσπαγαν οι αποκλειστικότητες;είναι απλό,η σονυ περιμενε για 1,5 χρόνο ότι θα πουλήσει μόνο με το όνομα και το blu και πάτωσε γράφοντας εκεί που δεν πάει μελάνι και την ευρώπη που παρόλ'αυτά συνεχίζει και στηρίζει δυνατά. βρήκε την ευκαρία η ms λόγω live χαμηλότερης τιμής + ότι η σόνυ όλο υποσχόταν τη διαφορά ποιότητας και κανείς δεν την έβλεπε και το ps3 βρέθηκε πολύ πίσω στη βάση χρηστών..εκεί είναι όλο το παιχνίδι,όταν η square στο 360 έχει π.χ 20 εκ αγοραστές και στο ps3 12 εκ είναι τρελή να μην το βγάλει και εκεί,και κυρίως εκεί.
ps.οι αριθμοί είναι υποθετικοί

ps4
15-07-2008, 17:03
κατσε να δεις που θα παρει και το home...

αστειευομαι φυσικα...:hide:

TopGunZ
15-07-2008, 17:04
Δε σου κάνω πλάκα Νον...κάπως μου είχε κάτσει το θέμα του Grand theft auto...αλλά αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα...ξαφνικά μου φαίνονται όλα μάταια στο θέμα βιντεοπαιχνίδια...

DarkUSS

Εντάξει τώρα τα ισοπέδωσες όλα αλλά ακόμα κι έτσι να είναι ας πληρώσει κι η Sony δεν της πέφτει η μύτη... τόσα χρόνια την υποστήριζαν όλοι χωρίς 2η κουβέντα επειδή κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως και γι'αυτό θα πρέπει να αλλάξει και η Sony αν θέλει να έχει ελπίδες. Ήδη έχουν κάνει πολλά και τεράστια λάθη με το PS3 και ο κοσμός έχει ξυπνήσει πλέον, ξέρει να κρίνει την αγορά και να αγοράζει σύμφωνα με το δικό του συμφέρον.

pictorino
μόνο ότι φτιάχνει η ίδια κρατάει η sony

TopGunZ
15-07-2008, 17:06
Δεν έχει πληρώσει η Σόνυ την Square!?!?!?!?!?! Πες μου ότι κάνεις πλάκα!!!!! Αν δεν ήταν η Σόνυ θα είχαν εξαφανιστεί από το χάρτη, είναι Videogames History 101!!!

Επίσης, οι σοβαρές εταιρείες πάνε με βάση πρόγραμμα και μελέτη. Πόσα από τα πίομ πίομ 12χρονα του 360 θα αγοράσουν FF? Όσοι αγόρασαν BD και LO μήπως?

Sasori
15-07-2008, 17:07
Ναι, η Σόνυ φταίει, όχι όσοι μυριστήκανε χρήμα... Ρόκσταρ? Τσίμπησε το 50άρικο. Σκουέρ?

Ναι, μάλιστα φίλε, η Sony φταίει. Αντί να σκορπάει τα "50άρικα" που λες στις εταιρίες παραγωγής ταινιών για την προώθηση του Blu-ray, ας τα έσκαγε στους developers για να κρατήσουν τις αποκλειστικότητες. Εγώ είμαι gamer και δε με ενδιαφέρει αν λάδωσε η τάδε εταιρία την άλλη. Με ενδιαφέρει να παίξω το FF μου στο PS3 για να δικαιολογήσω την αγορά του.

Και θα το ξαναπώ, όταν η Sony πάλευε με νύχια και με δόντια για την επικράτηση του Blu-ray γράφοντας στ' αρ..... της εμάς τους gamers, η microsoft πάλευε να πάρει τους devs με το μέρος της. Εγώ προσωπικά ήθελα κονσόλα για παιχνίδια, όχι media center. Δεν τρολλάρω αλλά κάποτε πρέπει να πούμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη.

TopGunZ
15-07-2008, 17:09
Έχεις δίκιο, να παλεύει μια εταιρεία να κρατηθεί το DVD είναι ότι καλύτερο για μας τους gamer. Ουάου! Είχα μια ιδέα! Μακάρι μια εταιρεία να βρεθεί να φέρει πίσω το cartridge!!!

pictorino
15-07-2008, 17:13
μα η σονυ δε πάλευε να φέρει το μπλου για την ανάγκη εξέλιξης της ανθρωπότητας,για την τσέπη της το έκανε

Sasori
15-07-2008, 17:13
Έχεις δίκιο, να παλεύει μια εταιρεία να κρατηθεί το DVD είναι ότι καλύτερο για μας τους gamer. Ουάου! Είχα μια ιδέα! Μακάρι μια εταιρεία να βρεθεί να φέρει πίσω το cartridge!!!

Ε ωραία ρε TopGunz... ΙΔΟΥ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ blu-ray. Ευχαριστημένος?????

baphomet
15-07-2008, 17:14
Κυρίες και κύριοι καλωσήρθατε στην εποχή της Microsoft στο χώρο των παιχνιδιών....άντε και το επόμενο FF θα είναι FPS...

η αλήθεια είναι και εγώ ότι περίμενα το ΧΒΟΧ να μας πήξει στα FPS και σας φαν των RPG είχα ξενερώσει, αλλά αυτήν την στιγμή αν θες να παίξεις RPG το ΧΒΟΧ είναι μονόδρομος

Αυτο ειναι ολιγον αστειο....

Δηλαδη εσυ μου λες οτι αν -οι μισοι σου λεω εγω- απο αυτους ασχολιοντουσαν με 4 διαφορετικα hardware, ασχολιονταν ΜΟΝΟ με ενα θα ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο το παιχνιδι.Δεν θα ειχε τιποτα εξτρα?

θα προσπαθήσω να το εξηγήσω άλλη μία τελευταία φορά γιατί πρέπει να μιλάω γιαπωνέζικα, δεν εξηγείτε αλλιώς.Ξεχάστε το Alone in the dark που ανέφερα, τυχαίο παράδειγμα multiplatform είναι λέμε.Το ίδιο ισχύει με ΟΛΑ τα Multiplatforms, είτε είναι παιχνιδάρες είτε φόλες.Η κατασκευή των παιχνιδιών δεν είναι οικοδομή Valkyre όπου αν έχουμε και πιο πολλά εργατικά χέρια θα κουβαλήσουμε τα τούβλα πιο γρήγορα. Σε μια εταιρεία ο Valkyre πχ ασχολείτε με το PS3, ο Baphomet με το PS2, ο Slay με το ΧΒΟΧ κ.ο.κ.Αν δεν υπήρχε ανάπτυξη για το PS2 ενός παιχνιδιού, ο Baphomet θα πήγαινε να δουλέψει για την ανάπτυξη ενός άλλου τίτλου για το PS2 γιατί εκεί ειδικεύεται, δεν θα πάει να βοηθήσει τον Slay για να κάνει καλύτερη δουλειά

DarkUSS
15-07-2008, 17:15
Δεν έχει πληρώσει η Σόνυ την Square!?!?!?!?!?! Πες μου ότι κάνεις πλάκα!!!!! Αν δεν ήταν η Σόνυ θα είχαν εξαφανιστεί από το χάρτη, είναι Videogames History 101!!!

Επίσης, οι σοβαρές εταιρείες πάνε με βάση πρόγραμμα και μελέτη. Πόσα από τα πίομ πίομ 12χρονα του 360 θα αγοράσουν FF? Όσοι αγόρασαν BD και LO μήπως?

Δεν μας ενδιαφέρει τι είχε κάνει στο παρελθόν, εδώ μιλάμε για το παρόν. Αν ήταν απαραίτητο για να παραμείνει η αποκλειστικότητα ας το ξανάκαναν, δικός τους πρόβλημα αν δεν είχαν καλές σχέσεις μεταξύ τους και δεν μπορούσαν να τα βρουν αλλιώς.

Και δεν νομίζω Xbox να έχουν μονάχα τα 12χρονα. Άσε που αυτήν την στιγμή μια μεγάλη ομάδα από gamers που ακόμα δεν έχουν αγοράσει HD κονσόλα, έχουν έναν λόγο παραπάνω να προτιμήσουν το 360 αντί του PS3.

Sasori
15-07-2008, 17:17
Για κοιτάξτε μήπως και η Polyphony μπει σε πειρασμούς από αυτά τα νέα... Κάτι έλεγαν παλιότερα για μεταφορά του GT και στα PC. Γιατί λοιπόν όχι και στο Xbox??

Valkyre
15-07-2008, 17:17
θα προσπαθήσω να εξηγήσω άλλη μία τελευταία φορά γιατί πρέπει να μιλάω γιαπωνέζικα, δεν εξηγείτε αλλιώς.Ξεχάστε το Alone in the dark που ανέφερα, τυχαίο παράδειγμα multiplatform είναι λέμε.Το ίδιο ισχύει με ΟΛΑ τα Multiplatforms, είτε είναι παιχνιδάρες είτε φόλες.Η κατασκευή των παιχνιδιών δεν είναι οικοδομή Valkyre όπου αν έχουμε και πιο πολλά εργατικά χέρια θα κουβαλήσουμε τα τούβλα πιο γρήγορα. Σε μια εταιρεία ο Valkyre πχ ασχολείτε με το PS3, ο Baphomet με το PS2, ο Slay με το ΧΒΟΧ κ.ο.κ.Αν δεν υπήρχε ανάπτυξη για το PS2 ενός παιχνιδιού, ο Baphomet θα πήγαινε να δουλέψει για την ανάπτυξη ενός άλλου τίτλου για το PS2 γιατί εκεί ειδικεύεται, δεν θα πάει να βοηθήσει τον Slay για να κάνει καλύτερη δουλειά

To Bold δεν ξερω εαν το λες ειρωνικα , ελπιζω πως οχι.

Εφοσον ισχυει αυτο που λες , οτι δηλαδη ο Valkyre θα ασχολειται παντα με PS3 coding και ο Baphomet παντα με PS2 coding , εξηγησε μου , πως γινεται ο Νομουρα να εχει μεταθεσει ατομα απο την αναπτυξη πρωτα του FFXIIIVersus και μετα του FFXIII για να ολοκληρωσει την δουλεια μιας ταινιας , του Final Fantasy VII : advent children complete....

και προσεξε ... μιλαμε για ταινια , ουτε καν game...

pictorino
15-07-2008, 17:20
το ps2 πουλάει ακόμα σαν τρελό με βάση την ηλικία του.είναι πάρα πολλοί αυτοί που παίζουν ακόμα με το 2 επειδή τους φαίνεται ακριβή(και είναι)η επένδυση ps3+hd tv,όλοι αυτοί παιχνίδια σαν το ff13,το mgs και άλλες μεγάλες αποκλειστικότητες περιμένουν..ή καλύτερα..περίμεναν,αυτοί θα βρουν αλλού πορτοκαλιές

Sasori
15-07-2008, 17:21
Όσο αναφορά για το παρελθόν και ότι αν η Sony δεν υπήρχε θα εξαφανίζονταν από το χάρτη, είναι εντελώς άκυρο σαν επιχείρημα. Και ο Tesla αν δεν υπήρχε, τώρα θα άναβες κεράκια για να πας τουαλέτα το βράδυ. Ο Tesla όμως πέθανε και πάμε γι' άλλα...

pictorino
15-07-2008, 17:22
γιατό όχι και η polyphony??όταν κάνεις μία επένδυση γιατί να μην έχεις 40εκ πιθανούς αγοραστές και να έχεις 15;;

ps4
15-07-2008, 17:24
Παιδια περιμενετε λιγο να δουμε τι θα γινει. Βλεπω μεγαλη πικρια και δεν λεει.

Για παιχνιδια μιλαμε αλλωστε. Παιχνιδια.

Δωστε λιγο χρονο (θα μου πεις ποσο ακομα) και ισως τα πραγματα αλλαξουν. Εγω ειμαι ακομα αισιοδοξος. Δεν ειδα κατι τοσο κακο που να με κανει να πιστευω οτι παει αυτο ηταν. Διαβαζοντας τα ποστ αυτο το συμπερασμα βγαινει.

Ξερω οτι μερικα παιδια απο εδω δεν τους αρεσε αυτο, προσωπικα δεν τρελλαθηκα κιολας με το νεο, δεν μου αρεσε ουτε εμενα δηλαδη. Αλλα τι να κανεις οταν ''money talks and bullshit walks'' (οταν μιλανε τα λεφτα η μαλ**ια παει περιπατο).

Εγω περιμενω και την επομενη χρονια για το ps3. Ολοκληρη την χρονια. Απο εκει και περα θα μιλαω. Προσωπικα παντα.

Φιλικα, γιατι βλεπω οτι τα αιματα αναβουν.

TopGunZ
15-07-2008, 17:26
Δε μιλάω για όλους (κι εγώ έχω 360), αλλά για την πλειονότητα.

Νομίζω ότι όλοι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Ξαφνικά η MS έγινε η καλή? Επειδή ξεπουλιούνται μερικές εταιρείες? Και συγνώμη αλλά για μένα που μεγάλωσα με βιντεοπαιχνίδια είνα σημαντικό το μηχάνημα. Αν είναι να παίζω ΦΦ στο τσίρκο μεντράνο που είναι σα μηχάνημα το 360 άστο καλύτερα. Όταν η Σόνυ βοηθούσε τα διάφορα στούντιο και όταν μερικοί γινόντουσαν άνθρωποι από το κοινό της ήταν καλά! Τώρα όμως επειδή είναι μπροστά το 360 (και ενώ χάνει έδαφος!) ξαφνικά εμείς είμαστε λαλάκες!

Καλά, το άλλο ανέκδοτο με τα λάθη της Σόνυ δε...Ναι έκανε λάθος για το πόσο ηλίθιος είναι ο κόσμος. Όλοι λέγανε τι να το κάνουμε το media center αλλά παραπονιόντουσαν που το PS3 δεν είχε chat, msg, φαξ, τυλέτυπο και δεν ξέρω γω τι άλλη μπαρούφα... Ήταν ακριβό το PS3, όταν είχε μια high end λύση στο drive, πολύ πιο αξιόπιστο hardware και πολλές περισσότερες λύσεις και features πυ το φέρνανε στα ίσα με το 360! Και ναι, έκανε λάθος για το πόσο κοντόφθαλμες είναι μερικές εταιρείες. Δυστυχώς η γενιά gamers που ανέθρεψε το PS, αυτή του πρωτότυπου gameplay και της τεχνικής τελειότητας, αντικαθίσταται από τη γενιά της MS...πίομ πίομ, multiplatform πατσαβούρια, μικρά campaigns έναντι της φόλας του multiplayer και hardware της κακιάς ώρας...

Αυτόν τον κόσμο σας τον χαρίζω...

baphomet
15-07-2008, 17:27
To Bold δεν ξερω εαν το λες ειρωνικα , ελπιζω πως οχι.

Εφοσον ισχυει αυτο που λες , οτι δηλαδη ο Valkyre θα ασχολειται παντα με PS3 coding και ο Baphomet παντα με PS2 coding , εξηγησε μου , πως γινεται ο Νομουρα να εχει μεταθεσει ατομα απο την αναπτυξη πρωτα του FFXIIIVersus και μετα του FFXIII για να ολοκληρωσει την δουλεια μιας ταινιας , του Final Fantasy VII : advent children complete....

και προσεξε ... μιλαμε για ταινια , ουτε καν game...

όχι δεν το λέω ειρωνικά, απλά εξήγησα ότι το Alone ήταν παράδειγμα απλό και συνεχίστηκαν κάποια ποστ να λένε πόσο μούφα είναι

καταρχήν αυτό που αναφέρεις μπορεί να είναι μαι εξαίρεση που το κάνει η SE και δεν το γνωρίζω.Σε όλες τις εταιρείες που βγάζουν multiplatform αν δεις κάποια credits ή κάποιο "making of" θα δεις πως υπάρχουν διαφορετικές ομάδες ανάπτυξης του τίτλου που όλες εργάζονται για την ΕΑ ή την Activision πχ αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.Δεν σημαίνει ότι κάποιος που εργάζεται πάνω στο coding του PS2 είναι άσχετος με τα άλλα codings και ότι μόλις σταματήσουν να βγαίνουν για την συγκεκριμένη πλατφόρμα παιχνίδια θα μείνει στον δρόμο.Απλά εξειδικεύεται εκεί και οι μεγάλες εταιρίες υποτίθεται ότι έχουν όσο προσωπικό χρειάζεται για να μην κάνουν υποχωρήσεις αφού θα έχουν άτομα να εργάζονται και για άλλες πλατφόρμες.

Τέλος όπως ξαναείπα πιο πάνω, συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά τις αποκλειστικότητες. Θέλω να βλέπω Χ αριθμό τίτλων μόνο στο ΧΒΟΧ και Ψ αριθμό τίτλων μόνο στο PS3. Τα exclusives είναι που κάνουν την κάθε κονσόλα μοναδική και αγαπητή στον κόσμο

pictorino
15-07-2008, 17:29

Δωστε λιγο χρονο (θα μου πεις ποσο ακομα) και ισως τα πραγματα αλλαξουν. Εγω ειμαι ακομα αισιοδοξος. Δεν ειδα κατι τοσο κακο που να με κανει να πιστευω οτι παει αυτο ηταν. Διαβαζοντας τα ποστ αυτο το συμπερασμα βγαινει.

Ξερω οτι μερικα παιδια απο εδω δεν τους αρεσε αυτο, προσωπικα δεν τρελλαθηκα κιολας με το νεο, δεν μου αρεσε ουτε εμενα δηλαδη. Αλλα τι να κανεις οταν ''money talks and bullshit walks'' (οταν μιλανε τα λεφτα η μαλ**ια παει περιπατο).

Εγω περιμενω και την επομενη χρονια για το ps3. Ολοκληρη την χρονια. Απο εκει και περα θα μιλαω. Προσωπικα παντα.

Φιλικα, γιατι βλεπω οτι τα αιματα αναβουν.

εδώ και 2 χρόνια αυτό ακούω

pictorino
15-07-2008, 17:31

Νομίζω ότι όλοι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Ξαφνικά η MS έγινε η καλή? Επειδή ξεπουλιούνται μερικές εταιρείες? Και συγνώμη αλλά για μένα που μεγάλωσα με βιντεοπαιχνίδια είνα σημαντικό το μηχάνημα. Αν είναι να παίζω ΦΦ στο τσίρκο μεντράνο που είναι σα μηχάνημα το 360 άστο καλύτερα. Όταν η Σόνυ βοηθούσε τα διάφορα στούντιο και όταν μερικοί γινόντουσαν άνθρωποι από το κοινό της ήταν καλά! Τώρα όμως επειδή είναι μπροστά το 360 (και ενώ χάνει έδαφος!) ξαφνικά εμείς είμαστε λαλάκες!

Καλά, το άλλο ανέκδοτο με τα λάθη της Σόνυ δε...Ναι έκανε λάθος για το πόσο ηλίθιος είναι ο κόσμος. Όλοι λέγανε τι να το κάνουμε το media center αλλά παραπονιόντουσαν που το PS3 δεν είχε chat, msg, φαξ, τυλέτυπο και δεν ξέρω γω τι άλλη μπαρούφα... Ήταν ακριβό το PS3, όταν είχε μια high end λύση στο drive, πολύ πιο αξιόπιστο hardware και πολλές περισσότερες λύσεις και features πυ το φέρνανε στα ίσα με το 360! Και ναι, έκανε λάθος για το πόσο κοντόφθαλμες είναι μερικές εταιρείες. Δυστυχώς η γενιά gamers που ανέθρεψε το PS, αυτή του πρωτότυπου gameplay και της τεχνικής τελειότητας, αντικαθίσταται από τη γενιά της MS...πίομ πίομ, multiplatform πατσαβούρια, μικρά campaigns έναντι της φόλας του multiplayer και hardware της κακιάς ώρας...

μα το ζήτημα δεν είναι πόσο καλός ή κακός είναι κάποιος στο χώρο!!συμφέροντα (και μάλιστα τεράστια παίζονται)

TopGunZ
γιατό όχι και η polyphony??όταν κάνεις μία επένδυση γιατί να μην έχεις 40εκ πιθανούς αγοραστές και να έχεις 15;;

Γιατί αν δεν επενδύσεις σε συγκεκριμένο τάργκετ γκρουπ αλλά αβέρτα κουβέρτα σε όποιον υπάρχει το έχασες το παιχνίδι. Άντε το πρώτο θα πουλήσει στα 360 τρολς μόνο και μόνο για να την πουν στους PSάκηδες....το δεύτερο? Οι 360 δεν θα τους νοιάζει και οι PS θα έχουνε ξενερώσει...

Όταν μια εταιρεία αφήνει το κυρίαρχό της κοινό που αυτό είναι οι PS users με τα FF # & Kingdom Hearts και βγάζει 987009876878962394 παιχνίδια για κάθε κονσόλα, μόνο και μόνο επειδή έχει install base, μην περιμένετε πολλά. Βλακεία της Σόνυ τότε που τους ξελάσπωσε που δεν τους πήρε το franchise...

ico
:1appl::1appl::1appl::1appl::1appl::1appl::1appl:: 1appl::1appl:Topgunz+10000000000000000000000000000 0000000000000000000000000000000000

pictorino
15-07-2008, 17:34
το ps2 πουλάει ακόμα σαν τρελό με βάση την ηλικία του.είναι πάρα πολλοί αυτοί που παίζουν ακόμα με το 2 επειδή τους φαίνεται ακριβή(και είναι)η επένδυση ps3+hd tv,όλοι αυτοί παιχνίδια σαν το ff13,το mgs και άλλες μεγάλες αποκλειστικότητες περιμένουν..ή καλύτερα..περίμεναν,αυτοί θα βρουν αλλού πορτοκαλιές

Γιατί αν δεν επενδύσεις σε συγκεκριμένο τάργκετ γκρουπ αλλά αβέρτα κουβέρτα σε όποιον υπάρχει το έχασες το παιχνίδι. Άντε το πρώτο θα πουλήσει στα 360 τρολς μόνο και μόνο για να την πουν στους PSάκηδες....το δεύτερο? Οι 360 δεν θα τους νοιάζει και οι PS θα έχουνε ξενερώσει...

Όταν μια εταιρεία αφήνει το κυρίαρχό της κοινό που αυτό είναι οι PS users με τα FF # & Kingdom Hearts και βγάζει 987009876878962394 παιχνίδια για κάθε κονσόλα, μόνο και μόνο επειδή έχει install base, μην περιμένετε πολλά. Βλακεία της Σόνυ τότε που τους ξελάσπωσε που δεν τους πήρε το franchise...

το παραπάνω το έγραψα με τη λογική ότι σίγουρα θα πουλήσει και στο 360,πολλοί από αυτούς που αγοράζουν το 360 κόσμος της sony είναι..!!τους συμφέρι πιο πολύ το 360, σ΄γουρα θα έχουν στην αρχή ''πρόβλημα''γιατί δεν θα παίζουν τα παιχνίδια που αγάπησαν,τώρα όμως αυτός τους ο προβληματισμός δεν ισχύει..κοίτα τις πωλήσεις του gta4 στο 360,δεν νομίζω να ''πέταξαν'' 5οΕ ο καθένας απλά για να την πει στο γείτονά του που έχει ps3

DarkUSS
15-07-2008, 17:34
Valkyrie κάτι άλλο που φαίνεται να ξεχνάς είναι ότι το FFXIII αναπτύσσεται με βάση το PC (όπως και δεκάδες άλλα παιχνίδια DMC4, RE5).

Kitase: "As for development, we are using Crystal Tools for development. We are using it for the PC base. We are making the game at a faster pace. We should be able to show new footage in the future."

Άρα άμα είναι έτσι τα πράγματα, δεν τίθεται καν το θέμα που συζητάμε τόση ώρα.

Valkyre
15-07-2008, 17:36
όχι δεν το λέω ειρωνικά, απλά εξήγησα ότι το Alone ήταν παράδειγμα απλό και συνεχίστηκαν κάποια ποστ να λένε πόσο μούφα είναι

καταρχήν αυτό που αναφέρεις μπορεί να είναι μαι εξαίρεση που το κάνει η SE και δεν το γνωρίζω.Σε όλες τις εταιρείες που βγάζουν multiplatform αν δεις κάποια credits ή κάποιο "making of" θα δεις πως υπάρχουν διαφορετικές ομάδες ανάπτυξης του τίτλου που όλες εργάζονται για την ΕΑ ή την Activision πχ αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.Δεν σημαίνει ότι κάποιος που εργάζεται πάνω στο coding του PS2 είναι άσχετος με τα άλλα codings και ότι μόλις σταματήσουν να βγαίνουν για την συγκεκριμένη πλατφόρμα παιχνίδια θα μείνει στον δρόμο.Απλά εξειδικεύεται εκεί και οι μεγάλες εταιρίες υποτίθεται ότι έχουν όσο προσωπικό χρειάζεται για να μην κάνουν υποχωρήσεις αφού θα έχουν άτομα να εργάζονται και για άλλες πλατφόρμες.

Τέλος όπως ξαναείπα πιο πάνω, συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά τις αποκλειστικότητες. Θέλω να βλέπω Χ αριθμό τίτλων μόνο στο ΧΒΟΧ και Ψ αριθμό τίτλων μόνο στο PS3. Τα exclusives είναι που κάνουν την κάθε κονσόλα μοναδική και αγαπητή στον κόσμο

To να μεταφερουν ατομα απο ομαδες παραγωγης αλλων τιτλων σε αλλους , εντελως διαφορετικους, ειναι πολυ συνιθησμενο φαινομενο.Αλλες φορες γινεται γιατι ο director θελει περισσοτερα ατομα και αρα ζηταει βοηθεια, οπως ας πουμε ο Κοτζιμα ζητησε περισσοτερα ατομα για την ολοκληρωση του MGS2 και τραβηξαν ατομα απο εντελως αλλα παιχνιδια της Κοναμι, οπως τωρα προσφατα η 2κ ζητησε εξτρα βοηθεια απο την ripten για το bioshock κλπ κλπ κλπ.

Περα δωθε πανε τα ατομα στις ομαδες αναπτυξης.

Οτι υπαρχουν 2 διαφορετικες , το μονο που -κατα καποιο τροπο - εξασφαλιζει αυτο στα multi , ειναι οτι και οι 2 εκδοσεις θα ειναι της ιδιας ποιοτητας.Ομως εαν εξαρχης η ποιοτητα ειναι χαμηλη και περιορισμενη , ακριβως επειδη δεν εχουν αφοσιωθει οπως θα εκαναν εαν ηταν exclusive , τοτε δεν θα φτασει ποτε στα επιπεδα αυτα.

Το βασικο ειναι αυτο που λες στο τελος.

It feels wrong να παιζεις Halo στο PS3 , it feels wrong να παιζεις God of War στο 360 (τυχαια παραδειγματα).

ps4
15-07-2008, 17:37
Εγω ειμαι fan του ps3 γιατι διασκεδαζω περισσοτερο απο το 360 και επειδη ετσι μεγαλωσα (ειμαι αισθηματιας) τι να κανουμε.

Με ενοχλησε οχι γιατι πηγε ΚΑΙ στο 360 το FF (που προσωπικα δεν εχω παιξει ποτε γιατι οπως εχω γραψει και αλλου το 3 ηταν η πρωτη μου κονσολα) αλλα γιατι η sony δεν φαινεται να εχει πιασει το νοημα.

Εκτος αν κανει κανενα ΜΠΑΜ τρελλο και μας στειλει αδιαβαστους.
Ps3 επελεξα να παιζω και με αυτο θα συνεχισω. Aφου ουτως ή αλλεως θα βγει το FF13 κανονικα. Ασε που λογω ηλικιας ειναι δυσκολο να μαθω καινουργια περπατησια. Ξερετε τι λενε για τα γαιδουρια τα γερικα....... over n out. :tiphat:

DarkUSS
15-07-2008, 17:38

Kαι πάλι καλά να λες που ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο:p

VfmZHY59psY

atomsk
15-07-2008, 17:43
XAXAXAXAXX η μαλακια πάει σύνεφο :yay::rofl::rofl:

έχω να διασκεδάσω έτσι απο τότε που έβλεπα τα βιντεάκια με τα RROD το ένα μετά το άλλο.

Sasori
15-07-2008, 17:43

Εν τέλει τότε, γιατί έχεις 360? Αφού είναι ένα τσίρκο όπως λες.... πίου, πίου, πίου.

Παράπονα έγιναν για πράγματα που αφορούσαν καθαρά την gaming εμπειρία. Κανείς δεν απαιτούσε το PS3 να έχει και τηλέτυπο, απαιτουσε όμως να προσφέρει τουλάχιστον αυτά που προσέφερε ο ανταγωνισμός. Αυτό που έλειπε ήταν μια ολοκληρωμένη on-line εμπειρία. Και μπορεί εγώ κι εσύ να μην μας αρέσει το online αλλά πολλοί έχουν αντίθετη γνώμη.

Τέσπα, αρχίσαμε να ξεφεύγουμε λίγο. Η ουσία είναι μία, ήθελαν στη Sony το FF13 αποκλειστικό? Ας πρόσεχαν...

DarkUSS
15-07-2008, 17:50
XAXAXAXAXX η μαλακια πάει σύνεφο :yay::rofl::rofl:

έχω να διασκεδάσω έτσι απο τότε που έβλεπα τα βιντεάκια με τα RROD το ένα μετά το άλλο.

LOL εγώ να δεις! Βέβαια λίγο πολύ όλοι το νιώθουμε το παλικάρι.:paperbag:

TopGunZ
15-07-2008, 17:50
Η πλειονότητα όσων ξέρω με 360 δεν είχαν ποτέ PS. Το GTA δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα. Ξεκίνησε στα PC, όπου και συνεχίστηκε, ενώ και στο πρώτο XBOX βγήκανε μερικά GTA. Στο PS πούλησε απλώς τα περισσότερα. Και είδαμε πως μας το ξεπληρώσανε... αφού καίγονται τόσο για τη δημοκρατικότητα οι καλοί devs και θέλουνε και να βγάλουνε γιατί μας στερούν το dlc? Easy money my friend, easy money... αλλά ξέρεις τι λένε...διαβολομαζέματα, ανεμοσκορπίσματα....

ps4
15-07-2008, 17:51
Αυτο που μου κανει εντυπωση και δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι (αν εχω καταλαβει καλα) θα βγει και στις 2 εκδοσεις ταυτοχρονα.

Λογικα δεν επρεπε να βγει στο ps3 πρωτα; Δεν εχουν κανει καποια δουλεια πανω στο ps3 ωστε να βγει πιο γρηγορα; Αν ξεκινανε τωρα το 360 δεν θα επρεπε να παρει παραπανω χρονο και να βγει αργοτερα;

Ή το ειχαν ουσιαστικα πολυ κοντα στην εκδοση του ps3 ή το 360 ειναι τοσο απλο στον προγραμματισμο που ξεκιναει τα παιχνιδια την δευτερα και την τεταρτη ειναι ετοιμα.

TopGunZ
15-07-2008, 17:51
Εν τέλει τότε, γιατί έχεις 360? Αφού είναι ένα τσίρκο όπως λες.... πίου, πίου, πίου.

Παράπονα έγιναν για πράγματα που αφορούσαν καθαρά την gaming εμπειρία. Κανείς δεν απαιτούσε το PS3 να έχει και τηλέτυπο, απαιτουσε όμως να προσφέρει τουλάχιστον αυτά που προσέφερε ο ανταγωνισμός. Αυτό που έλειπε ήταν μια ολοκληρωμένη on-line εμπειρία. Και μπορεί εγώ κι εσύ να μην μας αρέσει το online αλλά πολλοί έχουν αντίθετη γνώμη.

Τέσπα, αρχίσαμε να ξεφεύγουμε λίγο. Η ουσία είναι μία, ήθελαν στη Sony το FF13 αποκλειστικό? Ας πρόσεχαν...

Σκονίζεται εδώ και καιρό. Του έδωσα μια ευκαιρία αλλά το σιχάθηκα... Από πότε η ολοκληρωμένη εμπειρία gaming είναι να μιλάς στο τηλέφωνο?

Valkyre
15-07-2008, 18:23
Valkyrie κάτι άλλο που φαίνεται να ξεχνάς είναι ότι το FFXIII αναπτύσσεται με βάση το PC (όπως και δεκάδες άλλα παιχνίδια DMC4, RE5).

Άρα άμα είναι έτσι τα πράγματα, δεν τίθεται καν το θέμα που συζητάμε τόση ώρα.

Eχεις δικιο φιλε Dark , δεν το ειχα διαβασει αυτο , τωρα το διαβαζω , και οντως φαινεται ενδιαφερον και μια "περιεργη" επιλογη developping.Δεν ξερω πως θα καταφερουν να αξιοποιησουν τις κονσολες στο επακρο βεβαια με αυτον τον τροπο , καθως το PC δεν εχει ορια.Οποτε δεν καταλαβαινω πως θα γνωριζουν μεχρι που μπορουν να φτασουν , πως θα αξιοποιησουν τον Cell κλπ κλπ.

Μου ακουγεται πολυ παραξενο , εαν καποιος εχει ιδεα και ξερει πως μπορουν να το κανουν αυτο ας μας βοηθησει , εχω πραγματικα περιεργια σε αυτο.

baphomet
15-07-2008, 18:49
Σκονίζεται εδώ και καιρό. Του έδωσα μια ευκαιρία αλλά το σιχάθηκα... Από πότε η ολοκληρωμένη εμπειρία gaming είναι να μιλάς στο τηλέφωνο?

Μα δεν σε υποχρεώνει κανείς να "μιλάς στο τηλέφωνο" όπως λες ενώ παίζεις παιχνίδια.Το να αναφέρεις ότι δεν έχει παιχνίδια του στυλ σου είναι κατανοητό, αλλά αυτό το επιχείρημα είναι άκυρο

badboyfriend
15-07-2008, 18:51
Αυτο που μου κανει εντυπωση και δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι (αν εχω καταλαβει καλα) θα βγει και στις 2 εκδοσεις ταυτοχρονα.

Λογικα δεν επρεπε να βγει στο ps3 πρωτα; Δεν εχουν κανει καποια δουλεια πανω στο ps3 ωστε να βγει πιο γρηγορα; Αν ξεκινανε τωρα το 360 δεν θα επρεπε να παρει παραπανω χρονο και να βγει αργοτερα;

Ή το ειχαν ουσιαστικα πολυ κοντα στην εκδοση του ps3 ή το 360 ειναι τοσο απλο στον προγραμματισμο που ξεκιναει τα παιχνιδια την δευτερα και την τεταρτη ειναι ετοιμα.
Είναι απλούστατο. Δεν έχουν κάνει τίποτα ακόμη. Αυτό που κάνουν εδώ και 3 χρόνια είναι να δείχνουν το ίδιο cg βιντεάκι με 10 sec παραπάνω κάθε χρόνο. Δηλαδή κάθε χρόνο όλη η δουλειά που κάνουν είναι να φτιάχνουν αυτά τα 10 sec. Το παιχνίδι είμαι σίγουρος είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο..

TopGunZ
15-07-2008, 18:58
Μα δεν σε υποχρεώνει κανείς να "μιλάς στο τηλέφωνο" όπως λες ενώ παίζεις παιχνίδια.Το να αναφέρεις ότι δεν έχει παιχνίδια του στυλ σου είναι κατανοητό, αλλά αυτό το επιχείρημα είναι άκυρο

Εκεί είναι το θέμα. Κατά πολλούς το PS3 υπολείπεται επειδή δε λειτουργεί σα τηλεφωνική συσκευή.

baphomet
15-07-2008, 19:04
Εκεί είναι το θέμα. Κατά πολλούς το PS3 υπολείπεται επειδή δε λειτουργεί σα τηλεφωνική συσκευή.

Ε για αυτούς που ρίχνουν πολύ μεγάλη βάση στα multi κομμάτια των παιχνιδιών είναι πρόβλημα.Πάντως καλό είναι να υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και ας μην χρησιμοποιούνται.Δεν νομίζω να χάλαγε και τους κατόχους Wii να είχαν την δυνατότητα να μιλάνε online για να συνεννοούνται και να μην αναγκάζονται να το κάνουν μέσω τηλεφώνου ή κάποιων forums.Εγώ για να παίξω κάποια online παιχνίδια στο Wii, έμπαινα με την παρέα σε Lobby του GOW για να βγάζουμε άκρη :giggle:

NonBorn
15-07-2008, 19:09
Kαι μόνο που μπήκαν και έγραψαν στο φορουμ άτομα που είχαν να πατήσουν δε ξέρω και εγώ πόσο καιρό στο φορουμ ή γράφτηκαν μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο λέει πολλά τόσο για την είδηση όσο και γι αυτούς που έγραψαν...

atomsk
15-07-2008, 19:58
πάντως το να πληρώσει η sony νταβατζιλίκια στην square είναι απαράδεκτο..καλά έκαναν και δεν πλήρωσαν. Δηλαδή τι; Δώσε λεφτά για να μην βγεί στο xbox ; Ήμαρτον...καλύτερα να τα δώσει αυτά τα λεφτά στην ανάπτυξη για τίποτα καινούργιο μπάς και ξεμπιχλιάσουμε ..όλο τα ίδια και τα ίδια παίζουμε σε διαφορετικό περιτύλιγμα.

desperate_gamer
15-07-2008, 20:13
πάντως το να πληρώσει η sony νταβατζιλίκια στην square είναι απαράδεκτο..καλά έκαναν και δεν πλήρωσαν. Δηλαδή τι; Δώσε λεφτά για να μην βγεί στο xbox ; Ήμαρτον...καλύτερα να τα δώσει αυτά τα λεφτά στην ανάπτυξη για τίποτα καινούργιο μπάς και ξεμπιχλιάσουμε ..όλο τα ίδια και τα ίδια παίζουμε σε διαφορετικό περιτύλιγμα.

Σε αυτό συμφωνώ με 1000!!!!!!

desperate_gamer
15-07-2008, 22:19
Please tell me that most of the posters whining on this site are under 18, God forbid most of you have the right to vote in our upcoming election with your sensationalized pessimistic reactivity.

FACT: GTA IV has a bigger fanbase/marketing demographic than FF13;
FACT: People whined the same or greater when GTA IV announced it was multiplat: FACT: GTA IV did nothing for console sales on either side as the multiplatform effect cancelled out any advantage.
FACT: MGS4 came out two weeks after GTA IV and showed GTA IV as the massively overhyped DVD 9 compromised multiplatform title it was and the game was summarily forgotten by 99% of gamers overnight.
FACT: FF13 will not sell as many copies as GTA IV and it now has a great probability of being another gimped, DVD9 compromised multiplatform game.
http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=153194&page=2

Αυτά τα διάβασα στο ξένο ps3forums... ΈΠΡΕΠΕ να το βάλω κι εδώ πέρα...

Steiner
16-07-2008, 03:26
To GTAIV δεν επηρέασε τις πωλήσεις της μίας ή της άλλης κονσόλας, γιατί αυτοί που αγόρασαν next-gen μηχάνημα μοιράστηκαν στα δύο. Αν όμως έβγαινε αποκλειστικά στο PS3, ακολουθούμενο από το αποκλειστικό MGS4 1,5 μήνα μετά, με άλλα δεδομένα θα μιλούσαμε τώρα. Είναι όλα μια αλυσίδα που από τη στιγμή η Sony δεν κατάφερε να την κρατήσει ανέπαφη, επόμενο ήταν να έρθει η σειρά του FFXIII. :-/

atomsk
16-07-2008, 09:28
προφανώς η sony δεν θέλει να ποντάρει σε "ξεθωριασμένα" franchises ...χωρίς αυτό να σημαίνει πώς δεν κάνει και λάθη (haze). Εγώ είμαι υπερ αυτής της τακτικής καθώς η sony αυτό που φαίνεται πως προσπαθεί να κάνει είναι να περάσει το gaming στο πραγματικό next gen ενώ η MS το τραβάει απο τα μαλιά για να κάτσει στο πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του xbox.

To να κατοχυρώσει η sony τα πολλά franchise με τα οποία είχε επιτυχία στο PS2 είναι απλά η ευκολη λύση.Επειδή απ'οτι φαίνεται η sony δεν έχει λεφτά για πέταμα, τα ξοδευει εκεί που νομίζει ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερες εντυπώσεις απ΄οτι να κράταγε τις αποκλείστικότητες τίτλων όπως το GTA4. Σου λέει ο κόσμος αυτά τα franchise στο PS τα έμαθε, γιατί δηλαδή να πληρώσουμε τα νταβατζιλίκαι της κάθε εταιρίας μόνο και μόνο για να μην βγάλουν τους τίτλους τους για το xbox?

$tein3X
16-07-2008, 11:04
[/URL] "When Microsoft revealed yesterday that Final Fantasy XIII was coming to Xbox 360, they were only telling half the story. At a Q&A session with Square Enix after the press conference, we learned the truth.

The Japanese developer won’t even begin working on the Xbox 360 version until the PS3 version is finished. The Square Enix representatives were frank on this point: porting the game will take a long time. And after it’s ported, it’ll still have to be localised.

Realistically, that’ll mean a gap of around a year between the two — and the PS3 version is still a long, long way off. There is little hope for FFXIII landing on the 360 this side of 2010.

This whole venture is a last-minute development; the decision to port to 360 was only made a few days ago.

Another aspect of the FFXIII development process that’s been largely overlooked is that Square Enix already has the game running on PC. They have yet to decide whether they’ll release it on that format, however. They may just be using it as a development environment at this stage.

Another factor to consider: FFXIII is being created for PS3 with Crystal Tools (formerly known as The White Engine), Square Enix’s proprietary technology for PS3 development. A whole new engine may be needed to get the game working on the 360."

πηγη:
[URL="http://www.n4g.com/events_e32008/NewsCom-170662.aspx?CT=1#Comments"]N4G (http://www.n4g.com/PopUpPages/Com_IgnoreUser.aspx?LUID=11108)

Valkyre
16-07-2008, 11:27
^^ με λιγα λογια εμεις οι Ευρω"πεοι" και οι Αμερικλανοι , θα εχουμε ενα τελειωμενο παιχνιδι που θα περιμενει την εκδοση 360 για να ολοκληρωθει...τελεια.

επισης :
There also are no plans to have the games be different on Xbox 360 and PS3. Nothing has been decided for sure yet, but the team is looking at ways to compress the audio and pre-rendered cutscenes that take up a lot of data without affecting the quality when bringing the game from a blu-ray format to the DVDs that Xbox 360 reads."

^^ αυτο μονο καλο δεν ειναι.Σημαινει οτι θα πρεπει να γινουν συμβιβασμοι.

Τεσπα , κατα καποιο τροπο θα συμφωνησω με τον atomsk.

Καλα κανει η Σονυ και επενδυει σε νεα IPs.Σκοπος ειναι να δημιουργηθει και ενα "νεο" final fantasy μεγεθους παιχνιδι... ει9δωμεν...
"

atomsk
16-07-2008, 15:39
ααα btw η E3 δεν τελείωσε ακόμα u know...

A big Announcement for Final Fantasy VII very soon.

http://www.n4g.com/events_e32008/News-168217.aspx

To remake του FFVII είναι πολύ πιθανό αν σκεφτούμε το hint της introduction του FFVII με τα γραφικά του advent children στο τέλος του Crisis Core (PSP)

όχι τίποτα άλλο, μπας και προλάβω κανένα μην πηδήξει απο κάνα μπαλκόνι λόγο του FFXIII multiplatform.

muku
16-07-2008, 15:52
Αν βγει το 2010 για xbox360 που είναι πιστεύω μια φυσιολογική ημερομηνία αν έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζεται τότε και εμείς το 2010 θα το παίξουμε αφού θα κυκλοφορήσει μαζί... Εγώ είμαι 1000% σίγουρος ότι θα ζημιωθούμε από αυτό το port. Εκτός από το ότι θα κοπεί περιεχόμενο θα περιμένουμε και 2-3 μήνες επιπλέον αφού θα έχει ολοκληρωθεί το localization αλλά όχι το port κατά την άποψη μου, άσχετα με το τι βγαίνουν και λένε. Ας πάνε να φάνε κανά ρύζι καλύτερα κι ας αφήσουν τα παραμύθια...

geogoku
16-07-2008, 18:40
ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο....

How will FFXIII will do on XBox 360??

As you probably know by now, Final Fantasy XIII is coming to the Xbox 360 in both the US and Europe. Square-Enix and Playstation 3 fans were a little upset, but it's not as bad as the hardcore dedicated fans might think. Japan will be getting Final Fantasy XIII exclusively on Playstation 3. Square Enix president Yoichi Wada's answer was that the installed base was too small. This decision is rather surprising as Microsoft need all they can in Japan to attract Japanese gamers to their console.

So, with the game only coming to Europe and the US, how well will it actually sell on the Xbox 360? Sales data shows that the Xbox 360 exclusive "Lost Odyssey" has reached 740,000 across Japan, US and Europe. The majority sold in the US, then Europe, and the least in Japan. Another Xbox 360 exclusive RPG by the same creators [Mistewalker and Final Fantasy creator Sakaguchi] has only reached half a million since it's launch in August 2007. This kind of the data is the obvious reason for Square-Enix's decision to leave it Playstation 3 exclusive in Japan, but what does this mean? Well, it surely isn't going to help the Xbox 360's death in Japan and this kind of game could potentially make a difference to it's situation there. The Xbox 360 is doing terrible in Japan, that much is already known, but with no Japanese RPG being able to reach one million worldwide in Xbox 360, does this say that 360 owners just don't care about RPGs?

Final Fantasy XII sales data shows that out of a total of approx. 5 Million copies sold, about half of the sales were in Japan. So that's a potential extra 50% of sales that wont be on the Xbox 360. Current sales trend also shows that Xbox 360 games sell the best in the US
and best on PS3 in Europe and Japan (In most cases) so Final Fantasy XIII on Xbox 360 will most likely own America but wont make a difference in Japan (Because it can't) and Europe will most likely be equal on both platforms, perhaps edging towards Playstation 3 a bit more.

In the end it's hard to say so far away as installed bases can change a lot in short time, like the recent success with the Playstation 3, so things could be different. People may suddenly fall in love with Xbox 360 RPGs when The Last Remnant, Star Ocean: The Last Hope and Infinite Undiscovery are released, but as long as Playstation 3 keeps its sucess in Europe then the Xbox 360 sales will most likely be majorly in America where Xbox 360 owners don't seem to be too bothered about RPGs. However, having said that, the Final Fantasy name is a powerful thing which makes it too early to say.

Omega
16-07-2008, 19:43
Αυτο που εκανε ανωθεν ποστ ο geogoku επιβεβαιωνει τις υποψιες μου.Καλως ή κακως και μαλλον κακως ΔΕΝ πουλανε τα RPG στο ΧΒΟΧ360,παρολο που εχουν βγει αρκετα καλα παιχνιδια.
-Υποθετω- οτι δεν θα φαει χασαπωμα το FF επειδη θα γινει port sto XBOX,μια ισως πιθανη λυση θα ηταν να βγει σε 2 δισκακια για αυτους με ενα μεγαλο Install base,εν αντιθεση με ενα blu ray ισως και της ταξης των 50 gb για το PS3

desperate_gamer
16-07-2008, 20:47
Το άρθρο δεν έχει source, αλλά το βρίσκω πολύ καλογραμμένο. Πράγματι αυτά τα RPG-άκια που ετοιμάζονται μόνο για 360 θα πρέπει να λειτουργήσουν σαν ορεκτικό, αλλά και πάλι η κίνηση της Square μόνο απελπισία δείχνει. Σιγά το τρομερό install base. Απλά τσέπωσαν τα λεφτά της Microsoft και αναγκαστικά θα το δώσουν και στο 360.

Και επίσης στη τιμή προφανώς περιλαμβανόταν και η αναμονή για τους PS3-άκηδες... Μην τυχόν το game βγει πατατέ και δεν το πάρει κανείς για 360. Έλεος! Πραγματικά!

Omega
16-07-2008, 20:51
Δεν την κακολογω την Squaresoft να σου πω την αληθεια.Πολυεθνικη ειναι,κοιταζει το συμφερον της(οικονομικο) και να μην βγαζει προχειρα παιχνιδια.
Βαλε συν το γεγονος οτι εχει στα σκαρια 3 με 4 τιτλους να βγουν με 2-3 team το καθενα,συν το οτι το FF Online δεν περπατησε οσο επρεπε,συν την μοδα να βγαινουν τα περισοτερα παιχνιδια ως multi.
Do the math που λενε

desperate_gamer
16-07-2008, 21:05
Ναι μωρέ, αλλά να σου πω κάτι, αυτό ειδικά που πρέπει να περιμένει το μεγάλο FF fan base σε Ευρώπη και Αμερική μόνο και μόνο γιατί το απαίτησε η Microsoft, είναι αρκετά για να πεις ένα "α στο διάλο" :giggle:

Omega
16-07-2008, 21:08
O κοσμος πλεον φιλε μου δεν εχει λεφτα και αν εχει θα τα διαθεσει σε πολυ δυνατους τιτλους και σε σπασμενους αν μπορει να το κανει η κονσολα του βαση πειρατειας.
Δεν αγοραζει πολυς κοσμος 2 κονσολες πλεον εκτος και αν η δευτερη ειναι φτηνη οπως το Wii.
Αρα τα περισοτερα πανε Multi.Kαλως ή κακως

desperate_gamer
16-07-2008, 21:51
Ναι δεν διαφωνώ. Αλλά μην μου πεις πια ότι το έκαναν multi για να μπορεί να το κατεβάσει ο κοσμάκης. Ας γελάσω... :rofl: :rofl: :rofl:

Απλά λέω. Ο μόνος τρόπος που το έκαναν multi είναι γιατί το ήθελε η M$! Και δεν τους έφτανε μόνο αυτό, αλλά σαν κακομαθημένα, ζήτησαν και ταυτόχρονη κυκλοφορία. Έτσι οι μόνοι χαμένοι είναι ο κόσμος που το περιμένει σε Ευρώπη και Αμερική (είτε έχουν xbox, είτε έχουν ps3). Τώρα τα άλλα για ποιότητα, συμβιβασμούς και περικοπές δεν τα υπολογίζω καν! Φαντάσου...

Steiner
16-07-2008, 22:58
προφανώς η sony δεν θέλει να ποντάρει σε "ξεθωριασμένα" franchises ...
Αποκαλείς το Final Fantasy ξεθωριασμένο franchise;:jiggy:
Γιατί δεν έχει υπάρξει σύγχρονο FF που να έχει πουλήσει κάτω από 5m ενώ συνήθως πουλάνε γύρω στα 8m, αστρονομικό νούμερο δηλαδή.
Φαντάζομαι όσο ήταν αποκλειστικό ήταν καλά, το μεγαλύτερο system seller που θα περίμενε το PS3, τώρα που δεν είναι πλέον, τα FF ξεπεράστηκαν...:angry:

Καλως ή κακως και μαλλον κακως ΔΕΝ πουλανε τα RPG στο ΧΒΟΧ360,παρολο που εχουν βγει αρκετα καλα παιχνιδια.Πώς δεν πουλάνε τα RPG, το Mass Effect 2m πούλησε. Ύστερα, τα άλλα 3 JRPG δεν είναι και τα καλύτερα που έχουν βγει, γι' αυτό δικαιολογημένα δεν έγιναν million-sellers. Έβγαλαν όμως τα έξοδά τους... Αν λάβουμε υπόψη ότι τα RPG δεν είναι τόσο εμπορικό είδος όσο και τα FPS για παράδειγμα, τα νούμερα είναι πολύ καλά. Τουλάχιστον αυτοί που έχουν 360 έχουν κάποιες επιλογές σε αυτό το είδος, σε εμάς η απόλυτη ανυπαρξία και από ιαπωνικά rpg δεν προβλέπεται να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον, σε αντίθεση με το 360 που θα έχει πόσους τίτλους από την Square Enix + το Tales of Vesperia. Ελπίζω να δούμε το White Knight Story στο TGS, διαφορετικά θα απογοητευτώ πολύ.

Α, και δε φταίει η Square Enix που βγάζει το FF13 και στο Xbox, φταίει η Sony που δεν φρόντισε ώστε το PS3 να έχει την πορεία που θα έπρεπε για να εξασφαλιστεί αυτή η αποκλειστικότητα. Όταν τα FF έβγαιναν αποκλειστικά στα δύο προηγούμενα Playstation, η Sony είχε το 70-80% της αγοράς, τώρα έχει το μικρότερο όλων... Δεν είναι η S-E θυγατρική της Sony, ανεξάρτητη εταιρεία είναι και κοιτάζει το συμφέρον της όπως όλες. Υπό αυτές τις συνθήκες, μην εκπλαγούμε αν σε ένα χρόνο από τώρα δούμε το MGS4 και στο 360. Εδώ το MGS2: Substance βγήκε και στο Xbox που είχε ήδη πουλήσει πόσα εκατομμύρια στο PS2 που ήταν και πολύ πιο επιτυχημένο από το PS3. Επειδή φαντάζομαι θα έρθει αυτή η πικρή ώρα, προετοιμαστείτε από τώρα.:tiphat:

Valkyre
16-07-2008, 23:14
Αποκαλείς το Final Fantasy ξεθωριασμένο franchise;:jiggy:
Γιατί δεν έχει υπάρξει σύγχρονο FF που να έχει πουλήσει κάτω από 5m ενώ συνήθως πουλάνε γύρω στα 8m, αστρονομικό νούμερο δηλαδή.
Φαντάζομαι όσο ήταν αποκλειστικό ήταν καλά, το μεγαλύτερο system seller που θα περίμενε το PS3, τώρα που δεν είναι πλέον, τα FF ξεπεράστηκαν...:angry:

Πώς δεν πουλάνε τα RPG, το Mass Effect 2m πούλησε. Ύστερα, τα άλλα 3 JRPG δεν είναι και τα καλύτερα που έχουν βγει, γι' αυτό δικαιολογημένα δεν έγιναν million-sellers. Έβγαλαν όμως τα έξοδά τους... Αν λάβουμε υπόψη ότι τα RPG δεν είναι τόσο εμπορικό είδος όσο και τα FPS για παράδειγμα, τα νούμερα είναι πολύ καλά. Τουλάχιστον αυτοί που έχουν 360 έχουν κάποιες επιλογές σε αυτό το είδος, σε εμάς η απόλυτη ανυπαρξία και από ιαπωνικά rpg δεν προβλέπεται να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον, σε αντίθεση με το 360 που θα έχει πόσους τίτλους από την Square Enix + το Tales of Vesperia. Ελπίζω να δούμε το White Knight Story στο TGS, διαφορετικά θα απογοητευτώ πολύ.

Α, και δε φταίει η Square Enix που βγάζει το FF13 και στο Xbox, φταίει η Sony που δεν φρόντισε ώστε το PS3 να έχει την πορεία που θα έπρεπε για να εξασφαλιστεί αυτή η αποκλειστικότητα. Όταν τα FF έβγαιναν αποκλειστικά στα δύο προηγούμενα Playstation, η Sony είχε το 70-80% της αγοράς, τώρα έχει το μικρότερο όλων... Δεν είναι η S-E θυγατρική της Sony, ανεξάρτητη εταιρεία είναι και κοιτάζει το συμφέρον της όπως όλες. Υπό αυτές τις συνθήκες, μην εκπλαγούμε αν σε ένα χρόνο από τώρα δούμε το MGS4 και στο 360. Εδώ το MGS2: Substance βγήκε και στο Xbox που είχε ήδη πουλήσει πόσα εκατομμύρια στο PS2 που ήταν και πολύ πιο επιτυχημένο από το PS3. Επειδή φαντάζομαι θα έρθει αυτή η πικρή ώρα, προετοιμαστείτε από τώρα.:tiphat:

Ναι ρε συ δεν εχεισ αδικο σε αυτα που λες , προσεξε ομως οτι αναλογικα το PS3 εχει πουλησει καλυτερα απο οτι ειχε πουλησει τοτε το PS2 στο ιδιο χρονικο διαστημα.Και το Dreamcast ηταν μπροστα στις πωλησεις.Τεσπα τωρα ολα αυτα ειναι μλκιες.

Εγινε εγινε.Τουλαχιστον να αξιζουν τον κοπο οι νεες IPs.Γιατι ελπιζω να συμφωνεις σε αυτο , το θεμα δεν ειναι να προσκολλαμε μοναχα στις εδραιωμενες αξιες , αλλα να δημιουργουμε και νεες.

Οπως και να εχει σιγουρα το στομα ακομα εχει πικρη γευση απο αυτην την εξεληξη.

Steiner
16-07-2008, 23:18
... προσεξε ομως οτι αναλογικα το PS3 εχει πουλησει καλυτερα απο οτι ειχε πουλησει τοτε το PS2 στο ιδιο χρονικο διαστημα.Και το Dreamcast ηταν μπροστα στις πωλησεις.
Αυτό δεν ισχύει. Το PS2 πουλούσε με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς, δυστυχώς.

Valkyre
16-07-2008, 23:39
Αυτό δεν ισχύει. Το PS2 πουλούσε με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς, δυστυχώς.

Και ομως , οσο περιεργο και να σου ακουγεται ισχυει! (μεχρι στιγμης παντα)

Steiner
16-07-2008, 23:52
Και ομως , οσο περιεργο και να σου ακουγεται ισχυει! (μεχρι στιγμης παντα)
Το PS2 δεν πουλούσε 10.000 κομμάτια την εβδομάδα στην Ιαπωνία ούτε πουλούσε τον 1ο χρόνο του κάτω από 100.000 το μήνα στην Αμερική. Αυτό που λες είναι μαγειρεμένες δηλώσεις δημοσίων σχέσεων υπευθύνων της Sony και ισχύει εν μέρει μόνο για την Ευρώπη.

atomsk
17-07-2008, 00:07
μου φαίνεται οι "σταυροφόροι" της MS έχουν πλακώσει στο forum για να μας λυτρώσουν απο τα πάθη του PS3.

έχασε η sony, θα κλείσει, θα αποσυρθει το PS κλπ.

Καζαμίας 2010
H MS προσπαθεί να εξασφαλίσεi δικαιώματα για τα Little big Planet 2, Killzone 3, Resistance 3, Infamous 2, White Knight Chronicles 2: <fancy Title goes here>, MAG2 (Μassive Multiplayer FPS), God of War 4, GT6, MGS5, Uncharted 3 ..κλπ.

Όταν η MS δημιουργήσει κάνα exclusive franchise της προκοπής σφυρίχτε και απο εδώ ...να το πάρουμε για PC όχι τίποτα άλλοhttp://www.adslgr.com/forum/images/smilies/tongue.gif

Μπορείτε να συνεχίσετε να φανατίζεστε όσο θέλετε με τις κούφιες δηλώσεις της MS, το θέμα είναι πως ότι exclusive θα βγαίνει απο εδώ και πέρα στο PS3 θα το κοιτάτε και θα σας τρέχουν τα σάλια, όσο η MS θα προσπαθεί να κλέψει franchise της προηγούμενης γενιάς.

Steiner
17-07-2008, 00:48
μου φαίνεται οι "σταυροφόροι" της MS έχουν πλακώσει στο forum για να μας λυτρώσουν απο τα πάθη του PS3.

Μπορείτε να συνεχίσετε να φανατίζεστε όσο θέλετε με τις κούφιες δηλώσεις της MS, το θέμα είναι πως ότι exclusive θα βγαίνει απο εδώ και πέρα στο PS3 θα το κοιτάτε και θα σας τρέχουν τα σάλια, όσο η MS θα προσπαθεί να κλέψει franchise της προηγούμενης γενιάς.
Χαχα, σε μένα αναφέρεσαι; Σταυροφόρος της Microsoft ε; Όλα περίμενα να τα ακούσω αλλά όχι αυτό.:cheers:
Μια ερώτηση atomsk: πόσο χρόνων είσαι;

atomsk
17-07-2008, 00:51
ορίστε τα χαρτιά μου
http://members.tripod.com/ethnikosstar/idandrew.gif

Steiner
17-07-2008, 00:56
Η εικόνα δε φαίνεται αλλά σε περίπτωση που είσαι πάνω από 15-16, ειλικρινά κρίμα, δεν έχω τι να πω. Τόσος φανατισμός σε σημείο να μη βλέπεις μπροστά σου και όταν ο άλλος σου λέει την αλήθεια να τον λες "σταυροφόρο της microsoft" όταν όχι μόνο δεν έχω αγοράσει αλλά δεν έχω καν παίξει ποτέ μου Xbox είναι αστείο. Σε άλλο forum ένας οπαδός της Microsoft με αποκάλεσε fanboy της Sony - επιτέλους αποφασίστε για να μάθω και τι είμαι στην τελική.
Ενδεικτικά, έχω PS1-PS2-PSP-PS3...

fatalGR
17-07-2008, 00:56

έχασε η sony, θα κλείσει, θα αποσυρθει το PS κλπ.

Καζαμίας 2010
H MS προσπαθεί να εξασφαλίσεi δικαιώματα για τα Little big Planet 2, Killzone 3, Resistance 3, Infamous 2, White Knight Chronicles 2: <fancy Title goes here>, MAG2 (Μassive Multiplayer FPS), God of War 4, GT6, MGS5, Uncharted 3 ..κλπ.

Όταν η MS δημιουργήσει κάνα exclusive franchise της προκοπής σφυρίχτε και απο εδώ ...να το πάρουμε για PC όχι τίποτα άλλοhttp://www.adslgr.com/forum/images/smilies/tongue.gif

δώσε,έτσι...

atomsk
17-07-2008, 01:02
Δεν αναφέρομαι μόνο σε εσένα steiner ,κάπου πήρε το μάτι μου και άλλες δηλώσεις. Μου την δίνει κάποιοι να γκρινιάζουν συνέχεια χωρίς λόγο..απο την αρχή της κυκλοφορίας του PS3 μας έχει φάει η γκρίνια. Μας δίνει η sony ένα κάρο exclusives που κακά τα ψέματα είναι πολλά υποσχόμενα ..πάλι γκρίνια. Απο την άλλη πολύς κόσμος φανατίζετε/απογοητευετε με τις ενέργειες της MS που κατα την γνώμη μου το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι να προκαλέσει εντυπώσεις σαν τα κλασικά αμερικανάκια που είναι.

ΥΓ μα καλά δεν ξέρεις τον εθνικό μας σταρ ;

Slay
17-07-2008, 02:14
Παιδια που κουλα μου ακουγονται αυτα τα τελευταια, πιστευω οτι υπαρχει περιπτωση να πεσαμε θυματα αλλης μια μουφα ανακοινωσης απο την M$ , οπως την περιφημη (360 is the only system that you can play, Gears Of War and GTAIV) που τελικα αλλο εννουσαν....

Και σκεφτομαι τωρα εγω, μηπως η ταμπελα ταυτοχρονο relase σε ευρωπη και αμερικη, εχει να κανει μονο για την εκδοση του 360? γιατι ειλικρινα δεν καταλαβαινω για ποιο λογο η square ενω θα κυκλοφορησει το παιχνιδι για το PS3 στην Ιαπωνια, ενω δεν θα αρχισει το porting στο 360 πριν το τελειωσει στο PS3, θα κατσει να περιμενει γυρευε ποσους μηνες αν οχι χρονια, για να το κυκλοφορησει ταυτοχρονα με το 360, δεν εχει καμια απολυτως λογικη.

Sasori
17-07-2008, 02:33
δεν καταλαβαινω για ποιο λογο η square ενω θα κυκλοφορησει το παιχνιδι για το PS3 στην Ιαπωνια, ενω δεν θα αρχισει το porting στο 360 πριν το τελειωσει στο PS3, θα κατσει να περιμενει γυρευε ποσους μηνες αν οχι χρονια, για να το κυκλοφορησει ταυτοχρονα με το 360, δεν εχει καμια απολυτως λογικη.

Όντως...

Valkyre
17-07-2008, 03:17
Το PS2 δεν πουλούσε 10.000 κομμάτια την εβδομάδα στην Ιαπωνία ούτε πουλούσε τον 1ο χρόνο του κάτω από 100.000 το μήνα στην Αμερική. Αυτό που λες είναι μαγειρεμένες δηλώσεις δημοσίων σχέσεων υπευθύνων της Sony και ισχύει εν μέρει μόνο για την Ευρώπη.

Μα εγω πρωτον αναφερθηκα σε παγκοσμιες πωλησεις , οχι για ιαπωνια και δευτερον δεν μιλησα ουτε εκανα quote επισημες δηλωσεις της Sony.

Και η NPD το δειχνει αυτο και τα νουμερα στην ευρωπη απο τις πωλησεις.

Τεσπα οπως και να εχει μλκιες συζηταμε , εγω απλα μια λεπτομερεια εθεσα , οπως σου ειπα -και νομιζω το ειδατε και στα σχολια μου- πανω κατω δεν διαφερει πολυ η αποψη μου απο την δικη σου.

Παιδια , ομως το κουρασαμε πολυ το θεμα.

Βλεπω οι μισοι εχουν πεσει να φανε την Sony , οι αλλοι μισοι την MS.Για εμενα η αληθεια βρισκετε στη μεση και αυτο που καταλαβα ειναι οτι απλα οι 2 κολοσσοι εχουν διαλεξει διαφορετικη κατευθυνση.

Και σκοπευουν -βαση των σχεδιων τους- να προστατεψουν και να ενυσχισουν τις επιλογες τους αυτες.Και καλα κανουν.Γιατι αν αρχισουν οι ιδιες να δειχνουν αμφιβολλες για το μελλον τους , τοτε το ιδιο το κοινο τι θα πει?

Εχουμε και λεμε λοιπον:

Βασικος στοχος της MS (οχι μοναδικος , αλλα βασικος) με βασει τις ενεργειες της μεχρι τωρα , ειναι να φερει στο μηχανημα της ολα τα γνωστα και πλεον κλασικα και εδραιωμενα franchises στο χωρο , που μεχρι πρωτινος ηταν αποκλειστικοτητες του playstation και ενας μεγαλος λογος της επιτυχιας του ως brandname.

Βασικος στοχος της Sony ειναι να διατηρησει μεν τα παλαια παιχνιδια που εβγαιναν στα μηχανηματα της , χωρις ομως να ειναι διατεθημενη να πληρωσει για να τα κρατησει αποκλειστικα.Ανταυτου επιλεγει μια αλλη πολιτικη , εκεινη της επενδυσης των κεφαλαιων αυτων σε νεα IPs , μερικες φορες που αξιζουν τον κοπο , αλλες φορες που δεν αξιζουν.

Ποιος θα αποδειχθει οτι επραξε καλυτερα αυτο μενει να το δουμε.Δεν λεω ουτε ο μεν ουτε ο δε.Απλα μενει να το δουμε.

DarkUSS
17-07-2008, 03:48
Βασικος στοχος της Sony ειναι να διατηρησει μεν τα παλαια παιχνιδια που εβγαιναν στα μηχανηματα της , χωρις ομως να ειναι διατεθημενη να πληρωσει για να τα κρατησει αποκλειστικα.Ανταυτου επιλεγει μια αλλη πολιτικη , εκεινη της επενδυσης των κεφαλαιων αυτων σε νεα IPs , μερικες φορες που αξιζουν τον κοπο , αλλες φορες που δεν αξιζουν.

Αν και έχει φανεί από την αρχή της γενιάς, η τακτική που ακολουθούν επιβεβαιώνεται κι από τους ίδιους:

Sony's Tretton: 'Disappointed' In Multiplatform FFXIII Through MS' 'Currying Favor' Speaking at a roundtable Q&A attended by Gamasutra, Sony's Jack Tretton has been discussing Final Fantasy XIII's move from a PlayStation 3 exclusive to a multiplatform title, suggesting Microsoft has spent most of their money "trying to curry favor with third parties".

When asked whether he was disappointed about the surprise announcement that the game would also debut on Xbox 360 in the West, Tretton noted: "I guess disappointed is clearly an appropriate term."

Tretton then launched into invective discussing Sony's decision to concentrate heavily on internal development, noting that it constituted "over half of our employee base all over the world", and adding that "...we've built up our base and that's where we've chosen to spend our dollars."

However, he warned: "I think Microsoft has spent the majority of their money on trying to curry favor with third parties" - implying that Final Fantasy XIII moving to multiplatform was more of a Microsoft-subsidized decision than one guided purely by sales reasons.

Tretton concluded: "I think software companies look and say 'there's no check big enough for us to do exclusive development' ...I think it's going to be harder and harder to have third-party exclusives as we move forward."

Gamasutra will have more from Tretton's roundtable Q&A in the near future, including lots more detail on the state of Sony.

slayeras
17-07-2008, 11:25
E3 2008: One More Final Fantasy XIII Interview

This time, Final Fantasy XIII's producers talk more about the Xbox 360 version, voice casting, and even hint at a major FFVII announcement in the coming weeks.
By Shane Bettenhausen (http://www.1up.com/do/my1Up?publicUserId=1002415), 07/16/2008
http://media.1up.com/media?id=3576993&type=lg Two days after Square Enix president Yoichi Wada stunned attendees at Microsoft's E3 press conference by revealing that the previously PlayStation 3-exclusive Final Fantasy XIII (http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=3168490) would also appear on Microsoft's Xbox 360 (in North America and Europe, at least), 1UP had the very rare opportunity to speak with two of the masterminds behind Square Enix's flagship property. Coproducers Shinji Hashimoto and Yoshinori Kitase still remain nebulous about specific FFXIII gameplay details, but they dropped plenty of hints about both the ambitious multigame Fabula Nova Crystallis project and the future of Final Fantasy VII (http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=2016960).
1UP: Will the development of FFXIII for Xbox 360 result in a delay for the PS3 version in Japan?
Shinji Hashimoto: No, the development of a 360 version won't necessarily affect the PS3 version, purely because the PS3 game will be completed first. That's been in development for some time and is still on schedule. And, really, since we haven't ever announced any sort of release date...then it couldn't really be "delayed," right?
1UP: For the upcoming 360/PS3 role-playing game The Last Remnant (http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=3159285), Square Enix began the localization process much earlier in development than with past Final Fantasy titles; that game will see a simultaneous worldwide release. We know that FFXIII will still debut in Japan first, but will the traditional nine-to-12-month gap between releases be reduced?
SH: Yes, a simultaneous release would be difficult for FFXIII, but we're definitely trying to decrease the gap between the Japanese launch and when we release it to the rest of the world.
1UP: In terms of lessening the gap between the Eastern and Western releases, does it help that the game's been in development for such a long time? The story should be nearly complete by now, right?
Yoshinori Kitase: As you mentioned, it definitely helps the localization when you've got a finalized story. Our story is now complete, and we're just about to start the voice casting and recording. Once that's complete, we can really get into the localization process.
1UP: Can you discuss the process of developing the game's engine -- as it evolved from the White Engine into Crystal Tools, did everything go as planned, or were there some bumps along the way?
YK: I'd say that it's on schedule as we'd originally planned, but it certainly hasn't been easy, and it's been quite a time-consuming process. FFXIII currently functions in all the basic ways, but we're still working to polish the engine. People may be under the impression that it's a total package that only needs to be tweaked a little bit in order to port the game to 360, but that's not the case -- we still have to fix it to make it more platform-specific.
1UP: Lightning, the game's heroine, seems to break from the tradition of more reserved female characters in your past FF games. She seems much more dynamic and assertive than FFVII's Aerith, FFVIII's Rinoa, or FFX's Yuna, for example. What can you tell us about her?
YK: The game's director and scenarist definitely wanted to create a new type of character, one who's stronger and carries herself in a certain manner. But although she's strong and outspoken, she also has a kindness within her that balances her personality. Right now, the team is trying very hard to find someone who can portray both her powerful and gentle sides.
1UP: It's been seven years since FFX released, and although FFXI, FFXII, and the other various spin-offs have been largely well received, none had the unique feel of a "Kitase Final Fantasy." Do you worry that it's been so long since FFVII, FFVIII, and FFX that the fans' expectations will be hard to meet? Do you feel a strong pressure to deliver this game?
YK: Even though it's been seven years since FFX, I haven't been far from the series, since I was working on the various Compilation of FFVII games. I don't specifically feel any pressure; instead, I'm looking forward to being able to provide FFXIII to the fans and seeing their reaction to the game.
1UP: For the last two years, you've been adding a few new scenes to the existing FFXIII trailer at each successive press event. How much longer will you keep this trend going? Will you blow us all away with an all-new trailer anytime soon?
SH: We're going to work like this for just a little bit longer; with every update, we're working very hard to include new material. Please be patient -- it'll be just a little bit longer.
1UP: Do you have any update on the mobile title Final Fantasy Agito XIII (http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=3150499)? U.S. cellphone tech is starting to catch up with Japan's, and we have the iPhone now.... Do you think that's a potential platform for it?
SH: No plans have been confirmed, but we're constantly researching the potential for bringing it to the U.S. Still, Japanese mobile tech is very powerful compared to other markets.
1UP: Has there been any negative reaction from Japanese Xbox 360 owners about the FFXIII announcement? It's not coming out on 360 there, and Japanese gamers won't be able to play the U.S. import on their systems, since the console's region-locked.
SH: There doesn't seem to be any overly negative feedback yet, as Japanese users have known since the beginning that it's coming to PS3.
1UP: In the last few FF titles, you've had a vocal theme song performed by a popular artist. Have you decided if FFXIII will also have one?
YK: We're definitely considering a vocal theme for FFXIII, but we're nowhere near recording it or anything like that yet.
1UP: Recently, Square Enix was one of the first publishers to announce downloadable content for a WiiWare title. Do you think you may offer DLC for FFXIII as well?
YK: Currently, there is no DLC planned for FFXIII, but I'm personally very interested in the concept, so I'm very conscious of it.
1UP: Last week, Final Fantasy Versus XIII (http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=3150498) director Tetsuya Nomura said that he's hard at work adding new scenes to the FFVII: Advent Children Complete Blu-ray release. Can you give us any update on that project?
SH: You can look forward to the upcoming invite-only fan event DKS3713 [taking place in Tokyo on August 2 and 3], where we'll have a major announcement that will shock the fans in attendance.
1UP: Both of you named FFVII as your favorite FF game. Do you think we'll see more Compilation of FFVII titles?
SH: Well, there's Advent Children Complete, of course.
1UP: FFVII's characters are so beloved that they'll probably never go away, right? Just like Mickey Mouse....
SH: [Laughs] That's true, because today's 15-year-old kids were only 5 when the game released. Even though they weren't interested in it then, now they're getting into it. We're seeing a new cycle of fans emerging....

http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3168827

atomsk
17-07-2008, 11:30
μα γιατί κανείς δεν κάνει την επίμαχη ερώτηση ..

θα καθυστερήσει το release σε αμερική και αγγλία η κυκλοφορία σε xbox ;;;

Slay
17-07-2008, 11:58
atomsk απ΄'οτι φενεται οχι, τουλαχιστον ετσι ελπιζω εγω, το λενε ξεκαθαρα οι ανθρωποι, πρωτα τελειωνουμε με το ps3 και μετα κανουμε το port, αν ειναι τοσο χαζοι ωστε να εχουν ετοιμο το παιχνιδι αλλα να μην το βγαζουν, τι να πω.

Valkyre
17-07-2008, 12:04
Πως γινεται να εχει τελειωσει η εκδοση PS3 , να ξεκιναει η το port 360 και να μην καθυστερησει καθολου ο τιτλος δεν καταλαβαινω.

Αλλα μετα το αντιληφθηκα εκει που λεει: "And, really, since we haven't ever announced any sort of release date...then it couldn't really be "delayed," right?"

που με λιγα λογια σημαινει :"οταν θα ανακοινωσουμε την ημερομηνια κυκλοφοριας εσεις απλα θα δειτε μια ημερομηνια και δεν θα μπορειτε να πειτε οτι καθυστερησε " , ενω στην ουσια θα εχει καθυστερησει σε φαση solid snake , δηλαδη stealth delay! :D

personGR
17-07-2008, 12:07
Παιδιά ότι και να λέμε, όσο και να το αναλύουμε, το ps3, και ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ τα ps3 fanboyz έφαγαν μεγάλο στραπάτσο, καιρός να παρετε και 360 μετά από την κρυολουσία αυτή!

ΥΓ:Πρέπει να είμαι ο μόνος στο forum που χάρηκα με αυτήν την είδηση σωστά (ff xiii επί δύο :D)

NonBorn
17-07-2008, 12:19
Παιδιά ότι και να λέμε, όσο και να το αναλύουμε, το ps3, και ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ τα ps3 fanboyz έφαγαν μεγάλο στραπάτσο, καιρός να παρετε και 360 μετά από την κρυολουσία αυτή!

ΥΓ:Πρέπει να είμαι ο μόνος στο forum που χάρηκα με αυτήν την είδηση σωστά (ff xiii επί δύο :D)

Πειράζει που εγώ είμαι Gamer? Πρέπει να πάρω και εγώ 360??? :ohthedrama:

desperate_gamer
17-07-2008, 17:47

Please elaborate...

atomsk
17-07-2008, 17:54
Το xbox πέρα του fable2 δεν έχει κάτι άλλο για εμένα..που και αυτό ακόμα είναι πολύ πιθανό να βγεί και σε pc.

muku
17-07-2008, 17:58
Το xbox πέρα του fable2 δεν έχει κάτι άλλο για εμένα..που και αυτό ακόμα είναι πολύ πιθανό να βγεί και σε pc.

Star Ocean, Infinite Undiscovery, Tales of Vesperia. Τα προτιμώ και τα 3 από το fable 2.

Steiner
17-07-2008, 22:01
...καιρός να παρετε και 360 μετά από την κρυολουσία αυτή!

Δεν ξέρω αν σου διέφυγε, αλλά το FFXIII θα βγει και στο PS3.:innocent:

PDS
17-07-2008, 22:09

Xμμ ναι οντως,τωρα που το λες...:angry:

Χωρις πλακα με αυτα που διαβαζω απο δω κι απο κει,ξεχνιεμαι και θεωρω δεδομενο οτι ειναι 360 exclusive.:p

personGR
17-07-2008, 23:21

Δεν μου διέφυγε, αλλά ήταν μια θεσπέσια ευκαιρία να αρχίσω το κύρηγμα μου σχετικά με την συνύρπαξη των δύο κονσολών κάτω από την ίδια τηλεόραση :offtopic: :D:D

nikon
18-07-2008, 09:45
Xμμ ναι οντως,τωρα που το λες...:angry:

Χωρις πλακα με αυτα που διαβαζω απο δω κι απο κει,ξεχνιεμαι και θεωρω δεδομενο οτι ειναι 360 exclusive.:p
Δεν είσαι ο μόνος, όλοι αυτοί που έχουν βγει περιοδεία για να γράψουν ότι επειδή το FFXII θα βγει και στο 360 η MS έδωσε χαστούκια,κλωτσιές,μπουνιές,κουτουλιές, κλπ κλπ στην Sony, ότι το ps3 πέθανε και ότι όλοι εμείς που έχουμε ps3 θα πρέπει να τα βγάλουμε στο σφυρί ή να τα χαρίσουμε καλύτερα γιατί ποιος θα τα αγοράσει,αυτό νομίζουν.

slayeras
18-07-2008, 10:34
[/URL]

(http://www.ps3fanboy.com/2008/07/17/sony-is-disappointed-but-unsurprised-by-the-ffxiii-announcemen/)

Sony is disappointed, but unsurprised, by the FFXIII announcement (http://www.ps3fanboy.com/2008/07/17/sony-is-disappointed-but-unsurprised-by-the-ffxiii-announcemen/)

http://www.blogsmithmedia.com/www.ps3fanboy.com/media/2008/07/okaythatsfine3_large.jpg (http://kotaku.com/5026033/tretton-says-no-360-final-fantasy-xiii-coming-to-japan)At a conference with game writers (http://kotaku.com/5026033/tretton-says-no-360-final-fantasy-xiii-coming-to-japan) at E3, SCEA boss Jack Tretton spoke about Sony's feelings toward the announcement that a flagship title, Final Fantasy XIII, will also see a simultaneous release on the Xbox 360. His feelings: "Am I disappointed by it? Yes ... Am I surprised? No." We suppose we shouldn't be too surprised either. With the cost of game development growing as it is, holding onto third-party franchises is much more difficult. The game is still PS3-only in Japan, but [U]we should really expect this generation to revolve around first-party developers. Everything else will more likely than not see release on more than one platform.

http://www.ps3fanboy.com/2008/07/17/sony-is-disappointed-but-unsurprised-by-the-ffxiii-announcemen/

jper75
18-07-2008, 11:07
gia emas edo oli i istoria me to xbox einai oti briskeis stin zoula ta paixnidia me tis antigrafes kai ta diafora. San poiotita kataskeuis kai san pioitita genikos den yparxei sigkrisi me to ps3. Entaksei mporei o kathenas na leei oti thelei alla allo 4.5 GB kai allo 50 Gb.

mgs4, killzone2, resistance 2, kai ta loipa. An pote ftiaksoun tetoia paixnidia gia xbox tote to poulao to ps3 kai perno tin tostiera :)

Valkyre
21-07-2008, 04:17
ΛΟΛ

: Many of us have been severly let down by Square-Enix after their announcement that Final Fantasy XIII would be seeing a release on Xbox 360 but I doubt any of us have been hit as hard as this. Apparently a GameFAQs member has been contemplating suicide after this announcement.

The member "pie185" was soo affected by Square-Enix's choice that he posted a suicide note on the GameFAQs forum in which he told everyone what an affect the Final Fantasy series has had on his life. According to the rumor, the member has killed himself and hasn't logged in since. I haven't been able to find the post myself but our forum member Moklin, has a screenshot of it from YTMND.

Suicide Note Post Screenshot (http://finalfantasy-xiii.net/forums/showthread.php?t=4297)

link : http://finalfantasy-xiii.net/2008/07/20/final-fantasy-xiii-on-xbox-360-causes-suicide.html

Λολ... ελεος! :D

Ελατε ολοι να κανουμε ενα petition οτι θα αυτοκτονησουμε ! :D

WolfRathmA
21-07-2008, 04:32
ΛΟΛ

:

link : http://finalfantasy-xiii.net/2008/07/20/final-fantasy-xiii-on-xbox-360-causes-suicide.html

[/b]Λολ... ελεος! :D

Ελατε ολοι να κανουμε ενα petition οτι θα αυτοκτονησουμε ! :D

LoL.. ελεος... :witsend:

Δουλεια δεν ειχε ο διαολος, γ....σε τα παιδια του :p

Valkyre
23-07-2008, 16:38
Square Enix has gone PC. On the first day of the show, the Japanese game publisher (javascript:void(0)) announced that Final Fantasy XIII is coming to PlayStation 3, Xbox 360 (in Europe and North America only) and PC. During a press conference following the Microsoft event, Final Fantasy XIII Producer Yoshinori Kitase discussed the new development strategy that Square Enix (javascript:void(0)) has taken with its upcoming games.

Aside from the new The Last Remnant game, which is being created for Xbox 360 and PS3 using Epic Games' Unreal Engine 3 externally, all new internally-developed games from Square Enix, including Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII Versus, and an untitled new massively multiplayer online game, utilize the new PC-based Crystal Tools development environment. These tools allow development teams to create cross-platform games.

"The content will be the same on all platforms," said Kitase. "However, we have yet to determine how many discs will be required for the 360 version. We'll have to consider the differences between formats. Currently the game is being built on PC, where it's actually functional. We're still focusing on making it work on PS3, so it's difficult to know how long the process of taking it to 360 will take."

Thanks to the new PC development platform, Kitase added, "Now that we're developing on a PC base, the pace is going a bit faster," Kitase said. "We haven't introduced new footage of the game, but we should be able to show something new in the near future."

Square Enix showed the beautiful pre-rendered trailer for Final Fantasy XIII at the end of the Microsoft press conference. The publisher has a big event scheduled for Tokyo next month where the first new information will be revealed on all Final Fantasy titles. Previously, the publisher released its online game, Final Fantasy XII, on Xbox 360 and PC.

http://www.n4g.com/dev/News-174069.aspx

LOL καλα μας δουλευουν?Απο το κειμενο βγαινει το νοημα οτι το παιχνιδι ακομα δεν τρεχει καν στο PS3...δηλαδη μιλαμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ delay!

Α και ναι ,το FFXIII παει στα PC.

atomsk
23-07-2008, 16:43
χαχ εννοείται πως θα το πάρω στο pcaki μου τότε :1appl:

desperate_gamer
23-07-2008, 17:00
Όχι βρε παιδιά. Και το White Engine το ξεγράψανε τελείως; Δεν μπορεί.

Πολλά έχουν ακουστεί. Προσωπικά έχω διαβάσει ότι το FF13 για το PS3 το κάνουν στο White και για το 360 θα το κάνουν στο Pc. Ότι το FF13 πάει όλο στο PC και το Versus 13 γίνεται με White και χίλια δυο άλλα!

Όπως και να 'χει, ας είναι καλό το παιχνίδι και βλέπουμε...

atomsk
23-07-2008, 23:44
FFXIII Versus new Trailer :bunny_4:

5qHB42tZ_ik

desperate_gamer
24-07-2008, 00:06
Τι είναι αυτό;; Leaked trailer που θα δείξουν στο επερχόμενο παρτάκι της Square;;;

kostasb13
24-07-2008, 03:46
Moλις γυρισα απο τις διακοπες μου και εχω μεινει καγκελο με αυτο που ειδα!
Πρωτα απ'ολα μπραβο στην ms, μαγκια της. Κατα δευτερον μιλαμε για το μεγαλυτερο χτυπημα στο ps3 μεχρι στιγμης μακραν και το μεγαλυτερο χτυπημα στη sony εδω και πολλα χρονια. Γιατι κακα τα αστεια, το ff13 ηταν το δυνατοτερο exclusive της sony σε αυτη τη γενια και λογω της ποιοτητας της σειρας και των εκατομμυριων φανς της και φυσικα για τη συνδεση που ειχε το ff με τη sony τα προηγουμενα χρονια. Τωρα ολα αυτα τα μπινελικια και οι αφορισμοι που βλεπω απο καποιους, συγνωμη αλλα δε θα παρω. Εννοειται οτι η square κοιταξε το κερδος για να κανει αυτη την κινηση οπως το ιδιο εκανε ολα αυτα τα χρονια και οπως κανει και καθε εταιρια που σεβεται τον εαυτο της. Και αναλογα με τις χρονικες συγκυριες και τα δεδομενα καθε φορα αποφασιζε τι θα κανει και αυτη τη φορα αποφασισε να το κανει multi.Ουτε το γεγονος οτι εγινε multi θα με κανει να πιστεψω οτι σωνει και καλα το παιχνιδι θα χασει σε ποιοτητα και θα ειναι κατωτερο απ'οτι αν εβγαινε μονο στο ps3. Μεχρι στιγμης δεν εχω δει τιποτα απολυτως απο το παιχνιδι για να αρχιζω να βγαζω συμπερασματα...Το μονο αρνητικο που βλεπω εγω και αυτο ειναι δεδομενο ειναι οτι θα αργησει ακομα περισσοτερο να βγει.
Δεν ξερω, νομιζω οτι απο το 1996 και μετα που παιρνω τις κονσολες της sony ειναι η πρωτη φορα που τη βλεπω σε τοσο δεινη κατασταση. Μεχρι το 2005 επαιζε μονη της για πλακα, ειναι η πρωτη φορα που δεχεται τοσο ισχυρο ανταγωνισμο απο μια αλλα εταιρια και κονσολα και, αποψη μου, μεχρι στιγμης τουλαχιστον οχι μονο πιεζεται αλλα χανει κιολας...και σε επιπεδο ποιοτητας και ποσοτητας τιτλων αλλα και εντυπωσεων και στρατηγικων κινησεων
Και οσον αφορα τα rpgs που καποτε το playstation ηταν ο παραδεισος, αυτη τη φορα ειτε μπορουν καποιοι να το δεχτουν ειτε οχι η πρωτη επιλογη για τους gamers οπως φαινεται ειναι το 360...

leone
25-07-2008, 11:27
καλα οτι να'ναι παιδια ........

PS3 Rules ποσο καιρο ακομα για να το καταλαβεται ???

geogoku
26-07-2008, 21:12
No FFXIII For PC

Just to clear up any confusion, recently a lot of people have mistaken a statement on the development cycle of Final Fantasy XIII as "FFXIII for PC".

Square-Enix have stated that Final Fantasy XIII will be developed using Crystal Tools on a PC for Playstation 3, then Xbox 360. This comment was mistaken as "Final Fantasy XIII is being developed for PC."

Square Enix have recently said that they have no such plans to release Final Fantasy XIII for PC after being contacted by VG247.

greekteo
31-07-2008, 03:16
5 reasons why Final Fantasy on the 360 wont be A PS3 Killer.

Final Fantasy 13 was the biggest moment of what turned out to be a damn squib of an E3, but even this could turn out to be over-shadowed by events Square can’t control, Minimum Wage Gamer has tasked their best investigator to find out 5 reasons why Final Fantasy on the 360 wont be A PS3 Killer. So Click the link below ,grab a beer or your respective drink and get ready for Minimum Wage Gamers (www.mwgamer.com) 5 reasons why Final Fantasy on the 360 wont be A PS3 Killer.

5.Final Fantasy WON’T be released on the xBox 360 in Japan.

This is really the biggest kick in the teeth, considering now that Sony believes that the PS3 has sold more than the 360 in Europe. But over in Japan, Final Fantasy is an obsession on a national scale, the money generated from that exclusivity in Japan should be enough for Sony not to worry about Europe and America.

4.Final Fantasy 11 was on the 360.

Remember 11, or as the more optimistic like to remember ‘The 6th most played Xbox live game’. Although this also appeared on the PS2, the game was mainly for Microsoft, as an early MMORPG. Unfortunately, bar the hardcore, the game never took off for 2 years on the platform, the same thing may happen again for 13.

3.Final Fantasy 7 – Will History strike twice? No

If message boards had be the domain of the ignorant and stupid back in 1997, many Sony and Nintendo fans would be sprouting the same kind of verbal sewage that is being spilled today. Final Fantasy was a Nintendo game, no one would dare dream releasing it on a different console, and for a time, the cartridge was going to support Final Fantasy 7, but Square in the end plumbed for the CD, and there was still a whopping 3 of them to go through.

2.Blu-Ray

Ok, come on, you knew this one was coming. DVD’s can hold around 8GB, Blu-Ray 50GB. That’s roughly 6 DVD’s worth of gameplay that could be fitted onto a Blu-Ray disc. If Metal Gear Solid 4 filled the disc up, then there’s a strong chance that Final Fantasy 13 will push the media, and the more disc’s and possible installation on the 360 could cause problems for the Hard Drive.

1.Spin-Off’s and DLC.

Versus, the spin-off for the PS3, is still PS3-exculsive for the time being. Now not exactly world shifting I know, but it’s still Final Fantasy and fans will still lick it up. But the interesting part could be DLC, with Microsoft securing it for GTA and Fallout 3, Sony may have an ace yet to play and have secured for Final Fantasy 13. Having said that, watch as Microsoft sweep it now for the 360…

Αυτοι οι λογοι που παρουσιαζονται για το παιχνιδι θεωρω πως στεκουν και αρκετα μαλιστα!

LINK (http://www.mwgamer.com/index.php?p=610)

geogoku
02-08-2008, 13:35
If you thought it was all over, fear not! Impressions of the Final Fantasy XIII, Versus XIII and Agito XIII trailers are already hitting the web. It appears the new FF13 demo has featured an all new Sephiroth-like character. He was standing next to Nomchan (unofficial name for Pigtails girl), who was wearing a hood. In addition, it seems Square Enix has already worked quite a bit on Agito XIII since there was probably real-time PSP footage in the event (No one can tell exactly, but PSP controls were shown in the video).

personGR
02-08-2008, 13:36
To demo tou paixnidiou vgainei Martio mazi me thn blu-ray ekdosh tou advent children, to full game iounio tou 2009...

geogoku
02-08-2008, 13:37
Playable Final Fantasy XIII Demo with Purchase of Advent Children VII: Complete Blu-ray (http://www.ripten.com/2008/08/01/advent-children-ffxiii-demo-exclusive-to-ps3-and-blu-ray/)

http://www.ripten.com/wp-content/uploads/2008/07/final-fantasy-xiii-01-copy.jpg

Is Microsoft holding back, or will the FF demo remain a PS3/Blu-ray exclusive?

DKΣ3713 announcements have begun to make their way around the interwebs, and according to a translation of FF7AC Reunion (http://ff7ac.hotcafe.to/) provided by FinalFantasy-XIII.net (http://finalfantasy-xiii.net/2008/08/02/final-fantasy-xiii-demo-will-be-released-with-advent-children-complete.html), the Advent Children: Complete Blu-ray, currently scheduled for release in March of 2009, will contain a playable FFXIII demo and the Final Fantasy Agito XIII trailer.
While I personally own both next gen consoles, it appears that the demo will only work on the Blu-ray capable Sony PS3. This news may sting the Xbox 360 owners who only recently found out that they too would be able to play Final Fantasy XIII on their console.
Of course there’s still a chance that Microsoft will throw a few bucks in the direction of Square Enix and get themselves a demo as well, but as of right now, Sony PS3 owners once again have the upper hand in the battle of FF supremacy.

Valkyre
02-08-2008, 14:34
LOL η ΑΡΠΑΧΤΗΗΗΗΗΗ!!!

πωπω... αυτα με εκνευριζουν!

Rent ;)

Επι τι ευκαιρια.... αυτο ηταν το φοβερο και τρομερο νεο που θα σοκαρε τους φαν του FFVII? lol....

Κατι μου λεει οτι μαλλον αυτο ηταν ολο...

desperate_gamer
02-08-2008, 18:37
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα... Ανακοίνωσαν μια ημερομηνία για την Ιαπωνία όπου ήταν έτσι κι αλλιώς exclusive.

Το ότι βγαίνει Ιούνιο 2009 εκεί δεν σημαίνει τίποτα για εμάς... Το blu-ray με το demo, θα βγει και σε Αμερική/Ευρώπη; Εγώ θα έπαιρνα το blu-ray έτσι κι αλλιώς, αλλά αδυνατώ να καταλάβω πώς ένα demo αποτελεί με οποιοδήποτε τρόπο "μεγάλη ανακοίνωση για τους fans". Αν νομίζουν ότι με ένα demo θα είμαστε ευχαριστημένοι έχουν σηκώσει πολύ τον αμανέ και φοβάμαι για την ποσότητα του τελικού προϊόντος.

hakoo
03-08-2008, 06:59
Eκτος απο καθολου "shocking" oπως ελεγαν απο την SE πριν το event, η ειδηση για το demo δεν ειναι καν ευχαριστη. Δεν ειναι δυνατον ενα προιον που κατα κανονα διατιθεται για δοκιμη και ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ(demos) , να μας το πουλανε (ουσιαστικα) στην συσκευασια του AC:Complete. Ειναι απλα απαραδεκτο kαι γελοιο να προσπαθουν καποιοι να το πουλησουν σαν "ειδηση" η "πλεονεκτημα" για τους κατοχους ps3. Συμφωνω με τα οσα ειπε ο Valkyre σε αυτο και το αλλο τοπικ.

Και τωρα παμε σε αυτο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ολοι φοβομασταν απο τοτε που εσκασε η ειδηση για multi FFXIII. Αποσπασμα δηλωσεων του Τοriyama

In the video, director Motomu Toriyama didn't beat around the bush when Nomura asked him questions about the 360 FFXIII. Starting off, he reconfirmed that, "We haven't changed the direction of the development. We're making the PS3 version first, and then porting to the 360 later." That means that since the game will be released simultaneously on both platforms in North America and Europe, the PS3 release will be held back in those territories until the 360 version is complete.
Furthermore, Toriyama also revealed that, as of July 29, his team hasn't yet received the tools needed to begin work on the Xbox 360 version of FFXIII. "I'm telling them to not think about the Xbox 360 right now," he said. "We can think about it after the development kits arrive."

http://www.gamespot.com/news/6195345.html?action=convert&om_clk=latestnews&tag=latestnews;title;0

Το ειπε ξεκαθαρα, η εκδοση του ps3 θα καθυστερησει extra μεχρι να τελειωσουν με αυτη του 360, την οποια δεν εχουν αρχισει καν. Ουτε dev kits δεν εχουν ακομα.
Ολο και χειροτερα τα νεα και πιστευω οτι δεν εχουμε δεχτει ακομα το τελειωτικο χτυπημα. Πιο συγκεκριμενα, το επομενο θα αφορα αυτο εχω την εντυπωση.

"We aren't going to change any specifications [of FFXIII] because of the multi-platform announcement," he declared. "Right now, we're fully concentrating on the PS3 version."

Stevepredator
03-08-2008, 09:53
Γιατί όμως πρέπει να καθυστερήσει και η ΄έκδοση για το ps3 δεν γίνεται να βγάλουν το game πρώτα για μας και μετά να βγάλουν για το 360.δεν γίνεται να τα βγάλουν το καθένα σε διαφορετική στιγμή

Valkyre
03-08-2008, 13:55
Γιατί όμως πρέπει να καθυστερήσει και η ΄έκδοση για το ps3 δεν γίνεται να βγάλουν το game πρώτα για μας και μετά να βγάλουν για το 360.δεν γίνεται να τα βγάλουν το καθένα σε διαφορετική στιγμή

Oχι βεβαια , δεν γινεται αυτο...τι ειμαστε εμεις?360 που επειδη θα τελειωσουν το Last Remnant πρωτα στο 360 θα το κυκλοφορησουν κατευθειαν δινοντας του στην ουσια timed exclusivity?Οχι βεβαια!Aυτα δεν ισχυουν για εμας που εχουμε PS3!Εμεις θα πρεπει να περιμενουμε!Ετσι να γουσταρουμε! :D

Η Squareenix ειναι πανω απο ολα αμεροληπτη και ακρριβοδικαιη! :D

modecris
03-08-2008, 14:22
Έτσι,εμείς περιμέναμε το gta 4 στο 360 και ας ήταν πρακτικά έτοιμο αρκετούς μήνες νωρίτερα.Μια σας και μια μας...:p

Πάντως το γιατί την μια βγαίνουν νωρίτερα παιχνίδια σε μια κονσόλα και την άλλη όχι,είναι απλό.Παίζει ρόλο ένα υλικό που έχει καταλυτικές ιδιότητες και συντομεύει τις διαδικασίες.Λέγετε "money".

Valkyre
03-08-2008, 14:32
Έτσι,εμείς περιμέναμε το gta 4 στο 360 και ας ήταν πρακτικά έτοιμο αρκετούς μήνες νωρίτερα.Μια σας και μια μας...:p

Πάντως το γιατί την μια βγαίνουν νωρίτερα παιχνίδια σε μια κονσόλα και την άλλη όχι,είναι απλό.Παίζει ρόλο ένα υλικό που έχει καταλυτικές ιδιότητες και συντομεύει τις διαδικασίες.Λέγετε "money".

Ναι Χρηστο , αυτο ειναι οπως το ειπες "money".

Το θεμα βεβαια σε αυτην την περιπτωση ειναι οτι η εκδσοη για το 360 θα ξεκινησει μολις τελειωσει η δικη μας.Δηλαδη ειναι πολυ χειροτερη η κατασταση.Ασε που επηρεαζει και η γενικη σταση της εταιρειας απεναντι μας , αφου κατα καποιο τροπο μας κοροιδευει με τις τελευταιες δηλωσεις και αποφασεις της...

modecris
03-08-2008, 14:44
Εγώ δεν πιστεύω πως δεν έχει αρχίσει ακόμα η 360 έκδοση,μου φαίνεται αδύνατον να χρειαστεί τόσο λίγο χρόνο.
Για το θέμα της κοροϊδίας ασφαλώς και συμφωνώ,και μάλιστα τα κρούσματα όλο και πληθαίνουν από όλους και σε όλες τις κονσόλες.

Valkyre
03-08-2008, 14:48
Εγώ δεν πιστεύω πως δεν έχει αρχίσει ακόμα η 360 έκδοση,μου φαίνεται αδύνατον να χρειαστεί τόσο λίγο χρόνο.
Για το θέμα της κοροϊδίας ασφαλώς και συμφωνώ,και μάλιστα τα κρούσματα όλο και πληθαίνουν από όλους και σε όλες τις κονσόλες.

Βασικα αυτο το εχω γραψει και εγω στο παρελθον.Και εγω δεν πιστευω οτι δεν εχουν ασχοληθει ΚΑΝ.Ειναι λιγο καθυστερημενο σαν επιλογη αυτο.

Αλλα ετσι οπως τα εχει κανει η SE με τα 21484623919 projects που εχει , τιποτα πλεον δεν θα μου ακουστει κουφο...

modecris
03-08-2008, 14:54
Square Enix: We haven't started work on 360 version of FFXIII, no devkits yet

Director Motomu Toriyama has revealed that Square Enix hasn't even started on the Xbox 360 version of Final Fantasy XIII simply because they haven't even received the tools to work on it from MS. Right now they are fully concentrating on the PS3 version but the PS3 release will be held back in North America and Europe until the Xbox 360 version is completed.
In the video, director Motomu Toriyama didn't beat around the bush when Nomura asked him questions about the 360 FFXIII. Starting off, he reconfirmed that, "We haven't changed the direction of the development. We're making the PS3 version first, and then porting to the 360 later." That means that since the game will be released simultaneously on both platforms in North America and Europe, the PS3 release will be held back in those territories until the 360 version is complete.

Furthermore, Toriyama also revealed that, as of July 29, his team hasn't yet received the tools needed to begin work on the Xbox 360 version of FFXIII. "I'm telling them to not think about the Xbox 360 right now," he said. "We can think about it after the development kits arrive."

The designer also reassured PS3 owners that the game's quality would not suffer due to the 360 port. "We aren't going to change any specifications [of FFXIII] because of the multi-platform announcement," he declared. "Right now, we're fully concentrating on the PS3 version." Link (http://us.gamespot.com/news/6195345.html)

Το μόνο που θα σώσει τελικά αυτούς που το περιμένουν σαν τρελοί για να το παίξουν είναι να αρχίσουν ταχύρυθμα μαθήματα της Ιαπωνικής γλώσσας ...

Valkyre
03-08-2008, 14:58
Square Enix: We haven't started work on 360 version of FFXIII, no devkits yet

Director Motomu Toriyama has revealed that Square Enix hasn't even started on the Xbox 360 version of Final Fantasy XIII simply because they haven't even received the tools to work on it from MS. Right now they are fully concentrating on the PS3 version but the PS3 release will be held back in North America and Europe until the Xbox 360 version is completed.
Το μόνο που θα σώσει τελικά αυτούς που το περιμένουν σαν τρελοί για να το παίξουν είναι να αρχίσουν ταχύρυθμα μαθήματα της Ιαπωνικής γλώσσας ...

Eνταξει μιλαμε ειναι απαραδεκτο σαν δηλωση αυτο... αν ειναι δυνατον να λες σε καποιον "θα περιμενεις" (που σημειωτεον αυτος ο καποιος του εταζαν exclusivity εδω και 3 χρονια και πηγε και τα εσκασε) τη στιγμη που σε αντιστοιχη περιπτωση (last remnant) οχι μονο δεν θα περιμενουν , αλλα θα παιζουν οταν εμεις ακομα θα κοιταμε ενα release date...

Δηλαδη μιλαμε για την απολυτη ειρωνια...

geogoku
04-08-2008, 20:36
New Final Fantasy XIII Artwork

Shiva

http://finalfantasy-xiii.net/media/artwork/shiva_artwork.jpg

Ifrit

http://finalfantasy-xiii.net/media/artwork/ifrit_artwork.jpg

Carbuncle

http://finalfantasy-xiii.net/media/artwork/carbuncle_artwork.jpg

Landscape

http://finalfantasy-xiii.net/media/artwork/landscape_artwork.jpg

personGR
04-08-2008, 21:33
H Shiva μαμεί και δέρνει...

slayeras
05-08-2008, 15:07
http://images.strategyinformer.com/screenshots/00273688.jpg

http://images.strategyinformer.com/screenshots/00273689.jpg

http://images.strategyinformer.com/screenshots/00273690.jpg

http://images.strategyinformer.com/screenshots/00273691.jpg

atomsk
05-08-2008, 17:32
Γιατί βάζετε screenshots απο pre-rendered video, έκτος και αν είναι real time rendering σε μια απο τις υπάρχουσες κονσόλες.

pictorino
05-08-2008, 21:08
Τα pre-rendered videos των ff ήταν πάντα απίστευτης ομορφιάς!!

desperate_gamer
06-08-2008, 15:43
Final Fantasy XIII Coming to Xbox 360 in Asia. Japanese Verison Coming? (http://gamzsonev3.wordpress.com/2008/08/05/final-fantasy-xiii-coming-to-xbox-360-in-asia-japanese-verison-coming/)

http://blog.chip.de/xbox-ps3-watch-blog/wp-content/uploads/2007/05/meri-final-fantasy-xiii.jpg

3 weeks last night…
“OH MY GOD!!!
FINAL FANTASY XIII!!!
FINAL FANTASY XIII IS COMING TO XBOX 360!!!”

Just as I was wrapping up the livetext we had for the Microsoft E3 Press Conference, Yuichi Wada of Square Enix comes out and unveil Final Fantasy XIII for the Xbox 360 in Europe and North America. Well, it seems that Final Fantasy XIII IS coming to Asia…but not in Japan…at least for now.

In an Asian Xbox 360 event in Taiwan, it was announced the game will be made available in the region for the Xbox 360 as well as the PLAYSTATION 3 verison.
However, it wasnt stated which verison of the game would go on sale. Would it go on sale with Japanese voices with English subtitles or vice versa, English voices with Japanese subtitles.

Kotaku now predict that because of this move, we could be seeing something very soon in Japan for FFXIII, possibly at TGS. For now, its anyone’s guess.

http://gamzsonev3.wordpress.com/2008/08/05/final-fantasy-xiii-coming-to-xbox-360-in-asia-japanese-verison-coming/#more-442

Κοινώς, το FF13 θα είναι exclusive μόνο σε ένα "νησάκι" παγκοσμίως. Όλοι οι άλλοι, θα περιμένουν το Port....

kostasb13
07-08-2008, 01:02
Μεχρι ποτε θα βλεπουμε μονο art και prerendered εικονες?...:rant:

NonBorn
07-08-2008, 02:20
Μεχρι ποτε θα βλεπουμε μονο art και prerendered εικονες?...:rant:

Μέχρι να γίνει release το game... :p Όχι ψέματα αφού θα βγάλουν το demo είπανε... :p

desperate_gamer
11-08-2008, 03:46
Μια συνεντευξούλα για να περνάει η ώρα. :angry:

http://finalfantasy-xiii.net/news/data/upimages/subfolders/Scans/playe3q-a-1.jpg
http://finalfantasy-xiii.net/news/data/upimages/subfolders/Scans/playe3q-a-2.jpg
http://finalfantasy-xiii.net/news/data/upimages/subfolders/Scans/playffxiiiupdate.jpg

Source: http://finalfantasy-xiii.net/2008/08/10/play-e3-kitase-hashimoto-q-a-update.html

desperate_gamer
14-08-2008, 00:30
Πολλά νέα για το FF13 κα το Versus περιμένουμε από το νέο τεύχος του Famitsu που θα κυκλοφορήσει από τις 15 Αυγούστου. Θα υπάρχει πλήρης κάλυψη του event της Square Enix. Επίσης, μέσω μιας υπηρεσίας που λέγεται PSTV και είναι αποκλειστική για την Ιαπωνία, θα αποκαλυφτεί ολοκαίνουργιο footage του παιχνιδιού (που θα διαρρεύσει στο youtube, μέσα σε λίγες ώρες! :frog:)

DKΣ3713 footage hitting Japan's PSTV this week

Posted on August 13th, 2008 at 11:41 EDT

According to Forever-Fantasy, (http://www.forever-fantasy.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1325) Sony has confirmed that Square Enix will be releasing all information and footage from the recent DKΣ3713 event on PSTV from August 15th.

For those unaware, PSTV stations are PlayStation 3 demo stations that are set up in various Japanese retail stores. Unfortunately, this means that North American and European gamers will have to wait until the footage is uploaded online in order to view it.

Elsewhere, popular Japanese magazine Famitsu has revealed that they will have a 38-page cover story on the DKΣ3713 event, including new details on Final Fantasy XIII and Versus XIII. As you can see below, the latest Famitsu issue sports both Lightning from FFXIII and the Prince from FF Versus XIII.

http://www.psu.com/media/articles/famitsucover.jpg

http://www.psu.com/DKΣ3713-footage-hitting-Japans-PSTV-this-week--a0004490-p0.php

$tein3X
16-08-2008, 14:13
http://i156.photobucket.com/albums/t14/darkzokie/File2/b2373595.jpg
http://i156.photobucket.com/albums/t14/darkzokie/File2/e1b7e959.jpg

personGR
16-08-2008, 14:18
Πληροφορίες από το νέο Famitsu:

Final Fantasy XIII (PS3/Xbox 360):

-The Final Fantasy XIII demo disc included with Final Fantasy VII: Advent Children Complete will be on a Playstation 3 Disc, not on a standard Blu-Ray movie disc. (Note: This means the demo will likely not be region locked, so great for importers!)
-There are three pages of Final Fantasy XIII screens and information, around twenty screens, all believed to be in real time!
-The Final Fantasy XIII Demo will be longer then Final Fantasy VII: Advent Children Complete. The movie is over a hour and a half long, this demo must be huge!
-The Final Fantasy XIII demo will be from the opening part of the game. (Fantastic!)
-Mr. 33CM's real name is based off of weather as well.
-Pigtails Girl has been through some tough times.
-According to Toriyama, every new scene in the trailer is in real time.

Έχω αρχίσει να πωρώνομαι...

desperate_gamer
16-08-2008, 19:08
Το demo θα είναι region free και θα κρατάει δυο ώρες περίπου. Θα είναι από την αρχή του παιχνιδιού. Το θέμα θα είναι αν θα είναι στα γιαπωνέζικα :giggle:

The demo could be 2 hours! 2 hours! 2 hours! That is about half as long as the latest Ratchet and Clank game. It is being reported that the demo will be longer than Advent Children which is at least 101 minutes long. The film will feature additional footage which could easily make Advent Children 2 hours long itself. Here are some details about the demo:

The demo will be set in a variation of the beginning of the game.
The demo will not be region locked. (PS3 games are region free and the demo will be on a separate Blu-Ray). Importers should rejoice.

Advent Children will be released in March 2009. Remember that this demo has only been confirmed for Japan. Hopefully the rest of the world will be able to try out the demo as well. (Without importing that is.)

http://playstationlifestyle.net/2008/08/16/final-fantasy-xiii-to-be-2-hours/