View Full Version : Final Fantasy XIII
Pages :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
AgentPrinny007
14-12-2008, 12:30
Aμαν....Μια μερα ελειψα και εγινε χαμος.Λοιπον οσο αναφορα το video κατι δεν μου αρεσει, δεν ξερω τι ειναι αλλα σιγουρα κατι δεν μου αρεσει.Ισως μου θυμίζει λιγο star trek η απλα
δεν μου κανει η ολη αισθητικη του.Μαλλον ειναι νωρις ακομα για τετοια συμπερασματα ,
πολυ πιθανο να παιζουν ρολο ολα αυτα που εχουν γινει.Τι να πω ,θα δουμε...
desperate_gamer
14-12-2008, 16:47
Οποτε ναι , συμφωνω με τον obione εν μερει.Αν με κοροιδευουν , θα τους κοροιδεψω.Ετσι για πλακα...
Ναι αλλά αν θέλεις να "κοροιδέψεις" απλά δεν το παίρνεις. Δεν παίζεις τη κόπια, απολαμβάνοντας την δουλειά που έκαναν οι ταλαντούχοι προγραμματιστές και χωρίς να τους επιβραβεύσεις. Είναι και ο λόγος που αποφάσισα να πάρω το Tomb Raider Underworld παρά την απέχθειά μου για την Eidos.
Πάντως για 'μένα η καλύτερη απάντηση θα ήταν οι πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις στο PS3. Το να βγάζουν έκδοση για 360, όπως είδαμε και σ' αυτό το thread μόνο τους πειρατές βοηθάει και τίποτα άλλο.
Aμαν....Μια μερα ελειψα και εγινε χαμος.Λοιπον οσο αναφορα το video κατι δεν μου αρεσει, δεν ξερω τι ειναι αλλα σιγουρα κατι δεν μου αρεσει.Ισως μου θυμίζει λιγο star trek η απλα
δεν μου κανει η ολη αισθητικη του.
Σε αυτό θα συμφωνήσω 100%. Κι εγώ βλέποντας το βίντεο είδα άλλο ένα FF12 που είναι κράμα "final fantasy" και "star wars". Δεν μ' άρεσε το περιβάλλον, παρά μόνο εκεί που έδειξε λίγο δάσος που μου θύμισε FF10. Σε αντίθεση με αυτό στο trailer του Versus 13 που ήταν ένα συνεχές δέος και ανατριχίλα
nikolaszax
15-12-2008, 11:00
δεν μου κανει η ολη αισθητικη του.Μαλλον ειναι νωρις ακομα για τετοια συμπερασματα ,
πολυ πιθανο να παιζουν ρολο ολα αυτα που εχουν γινει.Τι να πω ,θα δουμε...
Να σου πω τι μπορει να σου θυμιζει?Star ocean πιστευω εγω.Ολο το sci fi σκηνικο,τα summons που γινονται μηχανες κτλ με εκανε να πιστευω πως ηταν το star ocean και οχι το final fantasy.
Για να μην μιλησω για την αρχη του video...Σαν πολυ αντιγραφη του τελους του ff vii δεν ειναι?Ελεος δηλαδη!:mad:
AgentPrinny007
15-12-2008, 12:43
Να σου πω τι μπορει να σου θυμιζει?Star ocean πιστευω εγω.Ολο το sci fi σκηνικο,τα summons που γινονται μηχανες κτλ με εκανε να πιστευω πως ηταν το star ocean και οχι το final fantasy.
Για να μην μιλησω για την αρχη του video...Σαν πολυ αντιγραφη του τελους του ff vii δεν ειναι?Ελεος δηλαδη!:mad:
Εχεις δικιο για αυτο που λες για το star ocean αλλα μου ηρθε και μια αλλη σκεψη.Μπορει
να ειναι χαζομαρα αλλα θα την πω.Σε οτι FF εχω παιξει μεχρι τωρα (απο το 4 μεχρι το 12)
ηταν δυσκολο να βρεις την εποχη που λαμβανε χωρα η ιστορια.Παλια και νεα τεχνολογια
παντα συνυπαρχουν κανοντας την διαφορα απο αλλα RPG.Μεχρι και το VII που θυμιζει την
δικια μας εποχη εχει τις ρετρο παρεμβασεις του.Αυτο που ειδα ομως στο video ηταν καθαρα
μια ιστορια επιστημονικης φαντασιας χωρις ιχνος "μαγειας"απλα κατι παγωμενο.Ελπιζω
να διαψευστω.
Εχεις δικιο για αυτο που λες για το star ocean αλλα μου ηρθε και μια αλλη σκεψη.Μπορει
να ειναι χαζομαρα αλλα θα την πω.Σε οτι FF εχω παιξει μεχρι τωρα (απο το 4 μεχρι το 12)
ηταν δυσκολο να βρεις την εποχη που λαμβανε χωρα η ιστορια.Παλια και νεα τεχνολογια
παντα συνυπαρχουν κανοντας την διαφορα απο αλλα RPG.Μεχρι και το VII που θυμιζει την
δικια μας εποχη εχει τις ρετρο παρεμβασεις του.Αυτο που ειδα ομως στο video ηταν καθαρα
μια ιστορια επιστημονικης φαντασιας χωρις ιχνος "μαγειας"απλα κατι παγωμενο.Ελπιζω
να διαψευστω.
Εχεις δικιο , ετσι ειναι τα FF.Παντα συνδυαζαν φουτουριστικα στοιχεια , μαζι με μεσαιωνικα.Ηταν και η ιδιοφυια του σχεδιασμου και του artwork , που το εκαναν τοσο αγαπητο.
AgentPrinny007
15-12-2008, 13:53
Εχεις δικιο , ετσι ειναι τα FF.Παντα συνδυαζαν φουτουριστικα στοιχεια , μαζι με μεσαιωνικα.Ηταν και η ιδιοφυια του σχεδιασμου και του artwork , που το εκαναν τοσο αγαπητο.
Ευχαριστω:bow:αρα δεν ηταν μονο δικη μου εντυπωση αυτο.
marzel19
15-12-2008, 13:58
Εγώ νομίζω ότι πάρα πολλοί υπερβάλλουν πάντως. Παρόλο που και εμένα, προς το παρόν τουλάχιστον, με τραβάει περισσότερο το Versus νομίζω ότι αδικούμε το 13.
Θα πω ανοιχτά μάλιστα (ακόμα και για τον εαυτό μου) ότι με όλη την προϊστορία που υπάρχει δεν είμαστε και αντικειμενικοί. Αυτό που βλέπω εγώ (ακόμα και σε CG) είναι ένας τίτλος πολύ υψηλού προϋπολογισμού, ο οποίος βασίζεται στο ίδιο background story με το Versus, έχει έναν πολύ πλούσιο κόσμο (το συγκεκριμένο trailer ως περιβάλλοντα είναι πολύ πιο πλούσιο από αυτό του Versus) και θεωρώ ότι επειδή ανήκει σε ένα ευρύτερο project ασχολούνται όλα τα μεγάλα μυαλά της SE έστω και έμμεσα (και όχι μόνο με το Versus). Επίσης, είναι το μόνο από τα δύο παιχνίδια για το οποίο έχουμε δει έστω και μερικά (ελάχιστα) in-game πλάνα.
Πρέπει να είμαστε αυστηροί με κάθε παιχνίδι της σειράς FF επειδή έχουν θέσει τον πήχη πολύ ψηλά αλλά όχι σε σημείο που να αδικούμε το 13 το οποίο ακόμα και εάν δεν είναι τέλειο θα είναι (σχεδόν σίγουρα) καλύτερο από πάρα πολλά.
AgentPrinny007
15-12-2008, 14:06
Εγώ νομίζω ότι πάρα πολύ υπερβάλλουν πάντως. Παρόλο που και εμένα, προς το παρόν τουλάχιστον, με τραβάει περισσότερο το Versus νομίζω ότι αδικούμε το 13.
Υπερβολή υπαρχει παντα, ανθρωποι ειμαστε αλλα καμια φορα η καλη μερα απο το πρωι
φαινεται.Δεν αμφιβάλλω οτι και τα δυο θα ειναι πολυ καλα παιχνιδια.
nikolaszax
17-12-2008, 16:12
Μια εικονα που δειχνει το battle system.
Κατι δεν κολλαει με το battle system...Μου φαινεται η μοιαζει στα παλια ff?Τουλαχιστον απο αυτα τα scan φαινονται να ειναι ολη σε μια κοινη γραμμη και να υπαρχει το παραδοσιακο μενου εντολων.
http://finalfantasy-xiii.net/media/scans/shonenjump/06.jpg
AgentPrinny007
17-12-2008, 16:21
Μια εικονα που δειχνει το battle system.
Κατι δεν κολλαει με το battle system...Μου φαινεται η μοιαζει στα παλια ff?Τουλαχιστον απο αυτα τα scan φαινονται να ειναι ολη σε μια κοινη γραμμη και να υπαρχει το παραδοσιακο μενου εντολων.
Νικολα ,ουτε στο post σου μπορω να το δω ουτε στο http://finalfantasy-xiii.net/
nikolaszax
17-12-2008, 16:27
Νικολα ,ουτε στο post σου μπορω να το δω ουτε στο http://finalfantasy-xiii.net/
Οχι ρε π... μου.Φαινεται οτι το κατεβασαν....γιατι ομως?Ελεος πια!Τοση μυστικοτητα!Δεν προλαβα να το κανω και save.
nikolaszax
17-12-2008, 16:30
http://img410.imageshack.us/my.php?image=e00632144948e9102e45aze7.jpghttp://img410.imageshack.us/img410/1725/e00632144948e9102e45aze7.jpg
Δυστηχως ειναι μικροτερο αλλα τεςπα.
AgentPrinny007
17-12-2008, 16:30
Οχι ρε π... μου.Φαινεται οτι το κατεβασαν....γιατι ομως?Ελεος πια!Τοση μυστικοτητα!Δεν προλαβα να το κανω και save.
Πες μου οτι κόλλησαν τον ιο Square Enix....:giggle:
Edit το παραδοσιακο μενου εντολων το βλεπω δεν μπορω να καταλαβω ομως τη θεση τους στη μαχη.
nikolaszax
17-12-2008, 16:38
Πες μου οτι κόλλησαν τον ιο Square Enix....:giggle:
Edit το παραδοσιακο μενου εντολων το βλεπω δεν μπορω να καταλαβω ομως τη θεση τους στη μαχη.
ΛΑθος μου.Μου φανηκε πως υπηρχε και ενα ακομα ατομο διπλα στην lighting αλλα τελικα δεν ηταν.
AgentPrinny007
17-12-2008, 16:48
ΛΑθος μου.Μου φανηκε πως υπηρχε και ενα ακομα ατομο διπλα στην lighting αλλα τελικα δεν ηταν.
υποψιαζομαι οτι θα ειναι FFXII με πιο αμεση προσβαση στο μενου εντολων
ρε τα σπαει το VII!!!
Ειχα κολλησει οταν ημουν πιτσιρικας !!
νομιζω 2-3 cd ητανε ακομα θυμαμαι την μουσικη απλα κορυφαια!!!
οσο παει και το ξεφτιλιζουνε το θεμα μετα απο το IX ..ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
Αμα ετσι μαστορα..
AgentPrinny007
17-12-2008, 17:01
ρε τα σπαει το VII!!!
Ειχα κολλησει οταν ημουν πιτσιρικας !!
νομιζω 2-3 cd ητανε ακομα θυμαμαι την μουσικη απλα κορυφαια!!!
οσο παει και το ξεφτιλιζουνε το θεμα μετα απο το IX ..ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
Αμα ετσι μαστορα..
Μπορει να ειμαστε λιγο εκτος θεματος αλλα αυτη ειναι η δικη μου σειρα προτιμησης
FFVII >XII >IX >X >VI >VIII >X-2
Κρινοντας απο το cinematic feel που εχει η μαχη λογικα δεν θα ειναι entirely free οπως στο XII. Τα γραφικα φαινονται εκπληκτικα παντως, ακομα και απο αυτη την low res εικονα.
Avenger_Seraphim
17-12-2008, 21:16
Ενα πιο μεγαλο σκαν απο το το Weekly Shounen Jump
http://media.psu.com/media/ffxiii_battle_scan.jpg
Μπορείς να μεταφράσεις αυτό που γράφει στην πρώτη γραμμή πάνω δεξιά στο πινακάκι? Δίπλα από το 2009... Μάλλον θα λέει για το πότε βγαίνει :D
Avenger_Seraphim
18-12-2008, 02:27
Μπορείς να μεταφράσεις αυτό που γράφει στην πρώτη γραμμή πάνω δεξιά στο πινακάκι? Δίπλα από το 2009... Μάλλον θα λέει για το πότε βγαίνει :D
Ναι, λεει "Μεσα στον χρόνο" ή κατι τετοιο :Ρ Δεν ειναι κατι συγκεκριμένο δλδ.
Ναι, λεει "Μεσα στον χρόνο" ή κατι τετοιο :Ρ Δεν ειναι κατι συγκεκριμένο δλδ.
Κατάλαβα, είναι ικανοί να το βγάλουν 31-12-2009 δηλαδή... Καλό 2010 λοιπόν γ@μ* το 360 μου μέσα....
AgentPrinny007
18-12-2008, 14:26
γ@μ* το 360 μου μέσα....
Mα εχουν πει οτι θα το κανουν παραλληλα με το localisation(η οπως αλλιως το λενε) για το ps3.:innocent:
Mα εχουν πει οτι θα το κανουν παραλληλα με το localisation(η οπως αλλιως το λενε) για το ps3.:innocent:
Ναι αλλά μας κοροιδεύουν :D:D Εσύ πιστεύεις ότι το ίδιο θα πάρει το localization ενός τίτλου με την ανάπτυξη ή έστω port του ίδιου τίτλου? Συνήθως τα FF βγαίνουν στην Αμερική 6 μήνες μετά την κυκλοφορία στην Ιαπωνία. Κάτσε να δεις πόσο θα κάνει αυτό. Άσε που υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μικρύνει για να χωρέσει στα κ*λοdvd...
AgentPrinny007
18-12-2008, 14:38
Ναι αλλά μας κοροιδεύουν :D:D Εσύ πιστεύεις ότι το ίδιο θα πάρει το localization ενός τίτλου με την ανάπτυξη ή έστω port του ίδιου τίτλου? Συνήθως τα FF βγαίνουν στην Αμερική 6 μήνες μετά την κυκλοφορία στην Ιαπωνία. Κάτσε να δεις πόσο θα κάνει αυτό. Άσε που υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μικρύνει για να χωρέσει στα κ*λοdvd...
ευχαριστω που με προσγειωνεις στην πραγματικοτητα:fryingpan:
ευχαριστω που με προσγειωνεις στην πραγματικοτητα:fryingpan:
Αχαχαχα, συγνώμη που το κάνω. Ίσως να σου προκαλώ απογοήτευση, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια :p
Babis_ECE
18-12-2008, 14:44
Αυτό είναι ότι φοβάμαι περισσότερο σε σχέση με την έκδοση και για XBOX...
Μακάρι να μην γίνει συμβιβασμός, και η έκδοση για το ΧΚουτί ας βγει σε 2-3-4-5 DVD, όπως κάποτε έβγαιναν σε 4-5 CD τα Final Fantasy για PS1..
:rolleyes:
Avenger_Seraphim
18-12-2008, 17:19
Ειχαν πει (αν ειναι αληθεια) οτι πρωτα τελειωνουν την εκδοση του PS3 στην Ιαπωνια, και δουλευουν τη μεταφραση παραλληλα, και μετα θα κανουν το port στο 360 και εμεις θα περιμενουμε να τελειωσει και η εκδοση του 360 για να κυκλοφορησει...Οποτε σιγουρα καλο 2010
Αυτό είναι ότι φοβάμαι περισσότερο σε σχέση με την έκδοση και για XBOX...
Μακάρι να μην γίνει συμβιβασμός, και η έκδοση για το ΧΚουτί ας βγει σε 2-3-4-5 DVD, όπως κάποτε έβγαιναν σε 4-5 CD τα Final Fantasy για PS1..
Ναι μονο που πλεον δεν ειναι το ιδιο εξαιτιας της MS και της πολιτικης που εχει fees.
Συγκεκριμενα η MS χρεωνει (φαντασου το σαν "φορο") οποιοδηποτε παιχνιδι ειναι παραπανω απο 2 dvds.Δηλαδη αν ενας developper δεν μπορει να χωρεσει το παιχνιδι σε 2 dvd και χρειαζεται και τριτο , θα πρεπει να πληρωσει "φορο" στην MS ωστε να τον αφησει να βγαλει το παιχνιδι σε 3 dvd.Οσο πιο πολλα dvds τοσο πιο πολλα λεφτα πρεπει να δωσει στην MS.
Το λεω πολυ λαικα , αλλα ετσι ειναι...γι αυτο πολλοι developers αναγκαζονται και κανουν συμβιβασμους ωστε να χωρεσουν τα παιχνιδια του 360 σε 2 dvd και να μην χρεωθουν "προστιμο"... αυτο ειναι που ανυσηχει και τους PS3 users οτι μπορει να κοψουν υλικο ωστε να γλυτωσουν 1 dvd και συνεπως λεφτα απο την Microsoft...
Το γιατι επιβαλλει προστιμο η MS για εξτρα dvds?Γιατι πολυ απλα ειναι κλασικη Microsoft που δεν δινει δεκαρα τσακιστη για την εξεληξη του χωρου των βιντεοπαιχνιδιων και απλα την ενδιαφερει να μονοπωλησει την αγορα.
Και παρακαλω σε αυτο μην βγειτε καποιοι και προσπαθησετε να μου το δικαιολογησετε οπως εγω δεν δικαιολογω την Sony σε αλλα θεματα.Να παραδεχθειτε οτι τετοιου ειδους τακτικη απο πλευρας microsoft ειναι -το λιγοτερο- απαραδεκτη και γυφτικη...
Ναι μονο που πλεον δεν ειναι το ιδιο εξαιτιας της MS και της πολιτικης που εχει fees.
Συγκεκριμενα η MS χρεωνει (φαντασου το σαν "φορο") οποιοδηποτε παιχνιδι ειναι παραπανω απο 2 dvds.Δηλαδη αν ενας developper δεν μπορει να χωρεσει το παιχνιδι σε 2 dvd και χρειαζεται και τριτο , θα πρεπει να πληρωσει "φορο" στην MS ωστε να τον αφησει να βγαλει το παιχνιδι σε 3 dvd.Οσο πιο πολλα dvds τοσο πιο πολλα λεφτα πρεπει να δωσει στην MS.
Το λεω πολυ λαικα , αλλα ετσι ειναι...γι αυτο πολλοι developers αναγκαζονται και κανουν συμβιβασμους ωστε να χωρεσουν τα παιχνιδια του 360 σε 2 dvd και να μην χρεωθουν "προστιμο"... αυτο ειναι που ανυσηχει και τους PS3 users οτι μπορει να κοψουν υλικο ωστε να γλυτωσουν 1 dvd και συνεπως λεφτα απο την Microsoft...
Το γιατι επιβαλλει προστιμο η MS για εξτρα dvds?Γιατι πολυ απλα ειναι κλασικη Microsoft που δεν δινει δεκαρα τσακιστη για την εξεληξη του χωρου των βιντεοπαιχνιδιων και απλα την ενδιαφερει να μονοπωλησει την αγορα.
Και παρακαλω σε αυτο μην βγειτε καποιοι και προσπαθησετε να μου το δικαιολογησετε οπως εγω δεν δικαιολογω την Sony σε αλλα θεματα.Να παραδεχθειτε οτι τετοιου ειδους τακτικη απο πλευρας microsoft ειναι -το λιγοτερο- απαραδεκτη και γυφτικη...
Το καλό βέβαια είναι ότι η SE δεν δείχνει να πτωείται αφού κυκλοφόρησε το Last Remnant σε 3 dvd αν δεν κάνω λάθος. (Ή γι αυτό το διάβασα ή για το star ocean ότι θα βγει σε 3 dvd). Οπότε αυτό μας καθησυχάζει λίγο αλλά και πάλι 3*9=27<<<<50... Οπότε απλά να προσευχόμαστε μας μένει, όταν βγει τουλάχιστον να είναι χορταστικό. Τεράστιο main quest με άπειρα sidequests όπως αρμόζει σε ενα FF παιχνίδι.
To Star Ocean ανακοινωθηκε οτι θα ειναι 3 dvd.Νομιζω το Last Remnant ειναι 2.
Nαι καλα τα 3 dvd , αλλα αν το FFXIII ετσι οπως το σχεδιαζανε εβγαινε για 4 dvd?Και μετα τα ζυγισαν και ειδαν οτι ειναι καπως βαρυ το "προστιμο" για 4 dvd?Και τελικα το βγαλουν σε 3 πετσοκομμενο και φυσικα το ιδιο και το δικο μας?
Γιατι κακα τα ψεμματα , το planning για το 360 version εχει ηδη γινει , μην τρελαθουμε τελειως , καμμια εταιρεια δεν περιμενει τελευταια στιγμη να δει πως θα κανει το πορτ χωρις να εχει λογαριασει τετοια θεματα...οποιος το πιστευει αυτο , απλα εθελοτυφλει και πιστευει τις μπουρδες της Squarenix...
Οποτε το οποιο "πετσοκομμα" εχει ηδη αρχισει.Εαν υπαρχει πετσοκομμα.
To Star Ocean ανακοινωθηκε οτι θα ειναι 3 dvd.Νομιζω το Last Remnant ειναι 2.
Nαι καλα τα 3 dvd , αλλα αν το FFXIII ετσι οπως το σχεδιαζανε εβγαινε για 4 dvd?Και μετα τα ζυγισαν και ειδαν οτι ειναι καπως βαρυ το "προστιμο" για 4 dvd?Και τελικα το βγαλουν σε 3 πετσοκομμενο και φυσικα το ιδιο και το δικο μας?
Γιατι κακα τα ψεμματα , το planning για το 360 version εχει ηδη γινει , μην τρελαθουμε τελειως , καμμια εταιρεια δεν περιμενει τελευταια στιγμη να δει πως θα κανει το πορτ χωρις να εχει λογαριασει τετοια θεματα...οποιος το πιστευει αυτο , απλα εθελοτυφλει και πιστευει τις μπουρδες της Squarenix...
Οποτε το οποιο "πετσοκομμα" εχει ηδη αρχισει.Εαν υπαρχει πετσοκομμα.
Αυτό το ερώτημα πάντα θα μας καίει και ποτέ δεν θα μάθουμε την αλήθεια. Αν πετσοκόφτηκε ή όχι. Γι αυτό είπα ας ελπίζουμε να είναι χορταστικό :D:D Τώρα αν βγει κατώτερο τον προσδοκίων τουλάχιστον σε θέματα περιεχομένου, θα αρχίσουν οι συνομωσιολογίες και τα σχετικά. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να μας καλύψει όλους σαν παιχνίδι. Βέβαια μέχρι τότε ας υπομείνουμε την πιο άμεση συνέπεια της κυκλοφορίας στο 360 η οποία δεν είναι άλλη από την καθυστέρηση της κυκλοφορίας για το ps3 στα μη ιαπωνόφωνα regions... Που εννοείται πως η ms πλήρωσε γι αυτό, όχι μόνο για να κυκλοφορήσει για 360 αλλά και για να καθυστερήσει στο ps3 μέχρι να ετοιμαστεί για 360...
desperate_gamer
18-12-2008, 19:28
Κι ενώ όλοι περιμένουμε να δούμε κανα gameplay footage, η Square Enix για άλλη μια φορά ταράζει τα νερά της ενημέρωσης και έβγαλε την έκτακτη ανακοίνωση ότι το κοριτσάκι με τα κοτσίδια το λένε "Vanilla" (ναι, πως λέμε "βανίλια σοκολάτα"... έτσι!).
Pigtails Girl Named at Last - Vanilla (http://gamzsonev3.wordpress.com/2008/12/17/pigtails-girl-named-at-last-vanilla/)
http://gamzsonev3.files.wordpress.com/2008/12/nomchan1.jpg?w=450&h=90
New info was released in the new issue of Shonen Jump of Final Fantasy XIII (so far, it’s only FFXIII) showing off screenshots of real time gameplay but it’s not just them screenshots which have caused some big news, it’s the reveal of a characters name, to be specfic, the character known as Pigtails Girl/Nomchan.
Well, she’s known as them no more!
She is now known as…
VANILLA!
Yes, as in a Vanilla ice cream.
There are still two parts of her name to be deciphered like middle name and surname but her maiden name is Vanilla.
Source (http://gamzsonev3.wordpress.com/2008/12/17/pigtails-girl-named-at-last-vanilla/)
Τώρα ηρεμήσαμε.
Tιποτα σε "Φυστυκι - Μπανανα" παιζει? :D :D
desperate_gamer
18-12-2008, 19:46
Tιποτα σε "Φυστυκι - Μπανανα" παιζει? :D :D
Σίγουρα, έχουμε και άλλους ήρωες για τους οποίους δεν ξέρουμε τη γεύση.
Babis_ECE
18-12-2008, 20:02
Μακάρι να μην έχει γίνει πετσόκομμα οποιουδήποτε είδους και το παιχνίδι να είναι αντάξιο του ονόματος και της αναμονής!
Vanilla βρήκαν να την πουν? Τόσα ονόματα και τόσο brainstorming για να σκεφτούν το Vanilla? :confused:
Τέλος πάντων, το πιο ασήμαντο είναι το όνομα, ο ρόλος της να είναι καλός έχει σημασία.
Η καθυστέρηση λόγω του port στο XBOX θα μας σκοτώσει, αλλά τι να κάνουμε??
nikolaszax
18-12-2008, 21:41
Ενα βραβειο παντως που πρεπει και μπορουμενα απονεμουμε στην squareenix απο τωρα ειναι το βραβειο των ποιο κακογουστων και ασχημων ονοματων για τους ηρωες της στο FF XIII.:p
Χαθηκε κατι πιο δημιουργικο ή εστω πιο normal?Δηλαδη τι να πει ο Νomura για τον Noctis και την Stella?
FunkyCobra
18-12-2008, 22:03
ε ρε γμτ.δλδ 8α γινει πετσοκομα στο παιχνιδι λογο xbox 360???αρχησε να μου σπαει τα...νευρα το xbox...την καταρα μ να χετε παλιο @#$%.δεν ειναι το μοναδικο παιχνιδι που χαρις to xbox βγηκε λιγοτερο καλο απ' οσο θα μπορουσε να γινει.πρεπει να εχουν πιο πολλα αποκλειστικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
ε ρε γμτ.δλδ 8α γινει πετσοκομα στο παιχνιδι λογο xbox 360???αρχησε να μου σπαει τα...νευρα το xbox...την καταρα μ να χετε παλιο @#$%.δεν ειναι το μοναδικο παιχνιδι που χαρις to xbox βγηκε λιγοτερο καλο απ' οσο θα μπορουσε να γινει.πρεπει να εχουν πιο πολλα αποκλειστικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Καλά δεν είναι και δεδομένο ότι θα γίνει απλά η λογική λέει ότι σε rpg τουλάχιστον, ο παραπάνω χώρος που παρέχει το bluray είναι καθ'όλα ευπροσδέκτος στους developers για να βάλουν παραπανήσιο περιεχόμενο.
FunkyCobra
19-12-2008, 01:44
ναι αλλα αμα βγει κ σε xbox κλαψε με μανα κλαψε με!!
Avenger_Seraphim
19-12-2008, 02:48
Κι ενώ όλοι περιμένουμε να δούμε κανα gameplay footage, η Square Enix για άλλη μια φορά ταράζει τα νερά της ενημέρωσης και έβγαλε την έκτακτη ανακοίνωση ότι το κοριτσάκι με τα κοτσίδια το λένε "Vanilla" (ναι, πως λέμε "βανίλια σοκολάτα"... έτσι!).
Source (http://gamzsonev3.wordpress.com/2008/12/17/pigtails-girl-named-at-last-vanilla/)
Τώρα ηρεμήσαμε.
Βασικα το λεει στο σκαν που ποσταρα πριν μερικες σελιδες :Ρ Δεν εβγαλε εκ νεου ανακοινωση για αυτο... Το διαβασα αλλα ξεχασα να το σχολιασω :Ρ Σορρυ...Το σχολίασα στο msn τουλαχιστον :jiggy:
Ετσι ειναι, το εχουμε ξαναπει νομιζω. Παντως σχετικα με τα fees που λες, πιστευω θα εκανε μια εξαιρεση η MS με τη SE και τα δισκακια. Δεν νομιζω να πληρωσε του κοσμου τα λεφτα για να εξασφαλισει το παιχνιδι για το 360 και να τα χαλασαν στα δισκακια :D
Αν υποθεσουμε οτι το σαφως πιο μικρο και απαιτητικο (λογικα παντα) lοst Odyssey ηταν 4 dvd, το FFXIII θα ειναι απο τοσα (4 δλδ) και πανω. Ποσο πανω θα δειξει.
Επισης οφειλω να δηλωσω σοκαρισμενος απο την αποκαλυψη της SE σχετικα με το ονομα της κοπελιας, νομιζω ηταν κατι που ολοι καιγομασταν να ακουσουμε αυτη τη στιγμη.
Ε-Λ-Ε-Ο-Σ.
KosmixGR
20-12-2008, 17:18
Final Fantasy XIII Jump Fiesta Trailer Audio is Leaked Online (http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=14082396&postcount=383)
Oταν αποφασισουν να δειξουν κατι ουσιαστικο θα ασχοληθω... αλλες ηλιθιοτητες και βλακειες δεν προκειται να κατσω να τις κατεβασω... εστω και αυτα τα λιγα ΜΒ δεν αξιζουν μεσα στο δισκο μου...
Ακου εκει audio trailer... ελεος...
ΥΓ: Δεν το λεω για εσενα φιλε Κωστα , εσυ καλα εκανες και το ποσταρες , απλα ειναι γελοιο αυτο που συμβαινει με την "δηθεν" μυστικοτητα...
nikolaszax
20-12-2008, 23:40
Νεα scans
http://i43.tinypic.com/24n1el3.jpg
http://i40.tinypic.com/2qvxw8y.jpg
http://i39.tinypic.com/2mpl98p.jpg
marzel19
21-12-2008, 00:27
Επιτέλους κάτι ελαφρώς διαφορετικό και πιο κατατοπιστικό! Άντε μπας και καταλάβουμε το σύστημα μάχης.
Σιγα μην καταλαβεις και πολλα...
AgentPrinny007
21-12-2008, 12:10
Αυτο που μπορω να καταλαβω απο το πρωτο scan ειναι οτι επανερχομαστε στην ξεχωριστη
οθονη μαχης:(,το ειχαν πει αλλωστε,αλλα με τους εχθρους να φαινονται.Η οθονη
μεταβιβασης πρεπει να ειναι η ακριβως απο κατω.Η κιτρινη σημαιουλα αριστερα απο το
ονομα της Lightning μαλλον θα ειναι για το χαρακτηρα που ελεγχεις την καθε φορα.
Κατι που μενει να δουμε,ειναι αν μπορεις να μετακινεις ελευθερα τον χαρακτηρα σου οπως
στο XII η οι εντολες που δινεις στο μενου θα καθοριζουν την κινηση του για να κανουν
το παιχνιδι πιο κινηματογραφικο.
pictorino
21-12-2008, 13:07
ο ανούσιος θόρυβος γύρω από το παιχνίδι συνεχίζεται.όπως και η καθυστέρηση..!!
marzel19
21-12-2008, 21:18
ο ανούσιος θόρυβος γύρω από το παιχνίδι συνεχίζεται.όπως και η καθυστέρηση..!!
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βαρεθεί αυτόν τον "καταιγισμό" πληροφοριών από την μεριά της SE. Δεν συμφωνώ μόνο στο θέμα της καθυστέρησης γιατί για να υπάρξει τέτοια πρέπει να έχουμε επίσημη ημερομηνία:angry:.
AgentPrinny007
21-12-2008, 22:12
Κοιτουσα το video του παιχνιδιου στο Gametrailers οταν συνηδειτοποιησα οτι απο το 2.46
και μετα πρεπει να ειναι in- game και οχι CGI και κατι αλλο,που την εχω ξαναδει την κοπελια
με την κουκουλα στο 2.22 ???
Update:
Τελικα η κοπελια με την κουκουλα ειναι η Oerba Dia Vanille η κοκκινομάλλα.Υπαρχει και
περιγραφη του trailer απο το Jump Festa http://finalfantasy-xiii.net/2008/12/21/jump-festa-fuller-trailer-description.html
μερικα αποσπασματα..
I would not call the big new male character's hairstyle an afro, but his hair does look like somebody put a tube over his head and then his scalp exploded, permanently frying his hair up in fine DBZ fashion
As for the younger new male, the first thing that came to my mind upon seeing him was Gippal, probably because of his blond hair and main colors pink and black outfit.
New female character reminds me of Yuffie a little, but her hair is at least shoulder length and appears to be tied back.
First, there is Lightning rescuing Oerba Dia Vanille on a train with the three new characters and Snow.
Lightning and the new black character are on the prisoners' train, dressed in the same white outfits we have seen Oerba Dia Vanille wear when she is captured. They are sitting with several other prisoners.
Lightning and company have a lot of help in the form of what appears to be a small rebel force, armed with what appear to be standard, bullet-firing guns of fair power. Some of the train rails have been destroyed by the fighting, and the rebels assisting Lightning and company are entrenched in the rubble.
Τρενα....rebels....τι μου θυμίζει,τι μου θυμιζει...
KosmixGR
24-12-2008, 15:19
Neocrisis: New Final Fantasy 13 Gameplay Scans (http://neocrisis.com/content/view/3305/39/)
http://s23.photobucket.com/albums/b363/jazzking2001/99735_01_122_538lo.jpg
http://s23.photobucket.com/albums/b363/jazzking2001/99736_02_122_1090lo.jpg
http://s23.photobucket.com/albums/b363/jazzking2001/99742_03_122_385lo.jpg
http://s23.photobucket.com/albums/b363/jazzking2001/99749_04_122_1029lo.jpg
AgentPrinny007
31-12-2008, 13:02
From "Famitsu Weekly," issue #1048, dated 2009 1/9-16, as part of Famitsu Weekly's interviews of 21 creators from the gaming industry.
Kitase (hereafter "K"): This year I was set to work on Sigma Harmonics and Final Fantasy Dissidia, two portable games.
I: Then, what kind of year do you think 2009 will be for you personally?
K: It's the year that XIII speeds toward facing completion. Together with that, I want to see the PS3['s popularity] gain ground, too. In spring, there's the plans for the demo to come out, so if we're (the industry) given the energy to speed both along, it would be great.
I: In order for the hardware to catch on, what do you think it needs more of?
K: Of course, having interesting and fun software for the system would make users think "I want to play those games."
I: If that [software] was FFXIII, that would be great, wouldn't it?
K: Of course, if FFXIII became a reason for people to buy a PS3, I would be most happy. From FFXIII's announcement until now, we've shown much pre-rendered material. However, after we get into 2009, I'm thinking we'll be showing more realtime rendered material. In the demo, I want to show the definite form of FFXIII, and gradually build on the game from there.
Τωρα το θυμηθήκατε κυριε Kitase??Τετοια ωρα τετοια λογια.
http://finalfantasy-xiii.net/
personGR
01-01-2009, 17:29
http://game20.gr/news/final-fantasy-xiii-new-images-info/
Δε θέλω να θεωρηθεί spam, αλλά είναι μερικές ολοκαίνουριες πληροφορίες για το ff xiii (χθες βγήκαν), πολύ, πολύ ενδιαφέρουσες + scans από τις μάχες.
Εγώ πάντως ήμουν και είμαι πωρωμένος, εσείς μπορεί να βρίζετε την S-E που σας πρόδωσε (εδώ γελάμε), αλλά η κοινή λογική λέει πως το παιχνίδι θα είναι κορυφαίο.
Εσείς μπορείτε να περιμένετε το WCK, κανένα πρόβλημα, αφήστε εμάς τα βλαμμένα να περιμένουμε την S-E...
AgentPrinny007
01-01-2009, 17:38
Εμενα θα ηθελα να με αφησετε να τους βριζω οποτε θελω ,να γκρινιαζω οποτε θελω και
ταυτοχρονα να θεωρω το ff την καλυτερη σειρα για μενα.Ευχαριστω:)
Δεν μου αρεσει καθολου το "There is no MP bar"... wtf?
AgentPrinny007
01-01-2009, 18:36
ναι και εγω το ειδα...θα δουμε....
nikolaszax
01-01-2009, 18:43
Οντως.Και εγω το προσεξα και με παραξενεψε.Τι πανε να κανουν παλι?Να αντιγραψουν την τακτικη του neverwinter nights με την περιορισμενη χρηση των spells(που εκει δικαιολογειται)?
"Lightning’s weapon can morph into other weapons in battles. For example from gun to blade."
Φοβαμαι μηπως δεν θα μπορουμε να εξοπλιστουμε και να χρησιμοποιησουμε αλλα οπλα και απλα εχει το αθλιο accessory system του FFX.
"It is possible to store multiple commands and execute them at once".
Τελικα θα ειναι turn based ή real time?Γιατι σε ξενα forum λενε για turn based,βαζεις τις εντολες και τις βλεπεις να εκτελουνται.Φοβαμαι μην το κανουν σαν το Last Remnant,αν και δεν το πιστευω να ειναι τοσο....
Αμα δεν βγαζεις gameplay video,ιδου τα αποτελεσματα....
Avenger_Seraphim
01-01-2009, 20:55
http://game20.gr/news/final-fantasy-xiii-new-images-info/
Δε θέλω να θεωρηθεί spam, αλλά είναι μερικές ολοκαίνουριες πληροφορίες για το ff xiii (χθες βγήκαν), πολύ, πολύ ενδιαφέρουσες + scans από τις μάχες.
Εγώ πάντως ήμουν και είμαι πωρωμένος, εσείς μπορεί να βρίζετε την S-E που σας πρόδωσε (εδώ γελάμε), αλλά η κοινή λογική λέει πως το παιχνίδι θα είναι κορυφαίο.
Εσείς μπορείτε να περιμένετε το WCK, κανένα πρόβλημα, αφήστε εμάς τα βλαμμένα να περιμένουμε την S-E...
Δεν ειναι καινουριες ΧΡ Απλα εκαναν πιο κοντινα τα σκανς που εχουμε στην προηγουμενη σελιδα. Κατω δεξια γραφει Detonating (αχαχαχαχα ειναι το μονο που καταφερα να διαβασω :hide:) Ειδα και το Command bar αλλα δεν νομιζω να εχει καποια ενδιαφερουσα πληροφορια...Ετσι οπως τα κοιταξα δλδ...
Παραειναι κινηματογραφικες οι γωνιες ληψης στις μαχες για να ειναι real time. Παντως τα scans ειναι εξαιρετικα.
φοβερα γραφικα , ελπιζω το mp bar να ανικαταστειτε απο κατι αλλο
nikolaszax
02-01-2009, 16:50
Παραειναι κινηματογραφικες οι γωνιες ληψης στις μαχες για να ειναι real time. Παντως τα scans ειναι εξαιρετικα.
Εδω ειναι το προβλημα κατανοησης.Να τι λενε πανω κατω στα ξενα forum:
It appears that you stack up 5 or less commands that use up AP. Once you have decided what commands you want the character to perform, the game takes over and carries them out in a type of cutscene, like you saw on the first trailer with the battle gameplay.
Και το γεγονος οτι παραειναι κινηματογραφικες οι γωνιες ληψεις ενισχυουν την αποψη αυτη,διοτι με τετοιες εναλλαγες τις καμερας θα υπαρχει προβλημα.
Ενα gameplay video παρακαλω!Να μαθουμε επιτελους πως παιζει!
AgentPrinny007
02-01-2009, 17:10
Εδω ειναι το προβλημα κατανοησης.Να τι λενε πανω κατω στα ξενα forum:
It appears that you stack up 5 or less commands that use up AP. Once you have decided what commands you want the character to perform, the game takes over and carries them out in a type of cutscene, like you saw on the first trailer with the battle gameplay.
Και το γεγονος οτι παραειναι κινηματογραφικες οι γωνιες ληψεις ενισχυουν την αποψη αυτη,διοτι με τετοιες εναλλαγες τις καμερας θα υπαρχει προβλημα.
Ενα gameplay video παρακαλω!Να μαθουμε επιτελους πως παιζει!
Αν καταλαβα καλα θα δημιουργουμε δικα μας compo σε μορφη cutscene βαση των επιλογων
μας στο μενου της μαχης.Αραγε το Detonating που ειδε ο Avenger_Seraphim να ειναι το
σημειο που λες Νικολα the game takes over and carries them.Αν δεν δουμε ομως
πραγματικο gameplay......
Ίσως είναι καιρός της σειράς να αλλάξει, ίσως και προς το καλύτερο.
WolfRathmA
06-01-2009, 01:55
Famitsu PS3: High Quality FFXIII Gameplay Screenshots (http://finalfantasy-xiii.net/2009/01/05/famitsu-ps3-high-quality-final-fantasy-xiii-gameplay-screenshots.html)
Δε ξερω αν εχουν ξανα μπει..
AgentPrinny007
06-01-2009, 12:36
Famitsu PS3: High Quality FFXIII Gameplay Screenshots (http://finalfantasy-xiii.net/2009/01/05/famitsu-ps3-high-quality-final-fantasy-xiii-gameplay-screenshots.html)
Δε ξερω αν εχουν ξανα μπει..
Οχι, δεν εχουν ξανα μπει;)
marzel19
06-01-2009, 14:37
Πολύ εντυπωσιακές εικόνες!
AgentPrinny007
08-01-2009, 14:39
Κατι πιο διαφωτιστικο:
• Command Stock: Players selection which action they'd like to from a cluster of five "Action" slots.
• Cost: Each of these five actions has a number attached to it and denote the number of slots a particular action requires.
• Enhanced ATB (Active Time Battle): This refers to the bar under Lightning's name (the one with "444"). Players can perform various actions before it is empty. Commands with higher "Cost" drain the ATB bar faster.
• Symbol Encounter: Enemies appear on the game's map. There is no battle screen transition.
• Chain & Bonus: Found at the screen's top right. "Chain" refers to the number of consecutive hits inflicted. It's not clear what "Bonus" refers to, but Famitsu thinks it's related to Final Fantasy VII's Limit Break.
• Enemy HP: The HP and names of your foes are displayed - unlike previous games.
http://www.n4g.com/News-256430.aspx
παρατηρησα οτι αυτη η ιστοσελιδα εχει αθλια αντιμετωπιση απεναντι στο ps3.
nikolaszax
08-01-2009, 20:37
Και μια πιο σαφης περιγραφη:
http://www.ps3hyper.com/news/more-details-about-final-fantasy-xiii-battle-system-vanille-and-the-demo/
Battle System
Battles in FFXIII take place on the spot and depending on the command being used, the viewpoint will change automatically in order to present a battle that is fast and smooth. If there are other members in the party, they will help you out with moves such as follow-up attacks on enemies that you just sent flying away. You can also switch to other characters on the fly during battles.
Command Stock: Players select the "Action" (the five buttons near the bottom left of the screen) they would like to use, which is then moved to the Command Stock slots (three slots above the Action buttons) to be executed in turn. Some "Action" buttons seem to have several layers behind them, which means you'll have more than five actions to choose from.
Command Cost: Each of the "Action" has a number attached to them, this is the "Cost" or the number of slots that particular "Action" will take in the Command Stock. For example, you can have three Fire command in the list since it's "Cost" is only 1 but you can only use Firaga, which costs 3, if you have three empty slots in the Command Stock.
Enhanced ATB (Active Time Battle): The bar underneath Lightning's name (the one with 444 value) indicates that the game will be using ATB system, where players can perform various actions before it's empty. However, ATB in FFXIII is a little different and can be controlled by the players as it is affected by the kind of commands being executed in the Command Stock. Commands with larger "Cost" will drain the bar faster compare commands with lower "Cost".
Symbol Encounter: Enemies are visible on the map and again there will be no battle screen transition.
Chain & Bonus: Located at the top right of the screen, Chain shows the number of consecutive hits you inflicted on the enemies while Bonus' use is still unclear at this point. Previous reports shows "Overclock" in place of Bonus, Famitsu says this probably has something to do with increasing certain ability of your character. The word "Break" can be seen replacing "Chain" in some screens, still no official words on that but Famitsu says it probably related to Final Fantasy VII's Limit Break.
Enemy's HP: Unlike previous games, enemies' name and HP are displayed.
baphomet
08-01-2009, 20:47
ελπίζω σε turn based μάχες γιατί το σύστημα μάχης του Infinite Undiscovery και του Last Remnant δεν μου άρεσαν καθόλου...μακάρι να δούμε κάτι σαν το Lost Odyssey
FunkyCobra
08-01-2009, 21:20
τις μαχες θα τις βλεπουμε με cut-scene????πωπω μη με πωρωνεται...αν κ δεν μου αρεσει το οτι παιζει πολυ τεχνολογια στο παιχνιδι (προτιμω να πολεμαω τερατα απο ρομποτ -.- )λεω να το παρω οταν με το καλο βγει.αν κ δεν εχει online.θα μ πεις τι online να χει κ θα σ πω ελα ντε :S τεσπα αντε να βγει!!!
chronohill
09-01-2009, 16:15
Aντε να δουμε ποτε θα το κυκλοφορησετε χρυση μου Square-Enix...
το χουν καθυστερησει πολυ,μα παρα πολυ...
μη θυμηθω που το βγαζουν και για το 360(μη χεσω!)...καταραμενη square-enix σαγαπαμε κι ας μας ψιλο-πουλας!
Σε συγχωρω γιατι το Versus που θαναι αποκλειστικοτητα δικια μας φαινεται ακομα πιο απιστευτο!
A ισχυει οτι τον μαρτιο θα κυκλοφορησει το advent children σε blu-ray και θα χει και το demo του ΧΙΙΙ???
FunkyCobra
09-01-2009, 16:22
demo τον μαρτη??αρα ποτε παιζει να βγει?με βλεπω να παιζω του χρονου
marzel19
09-01-2009, 16:48
Μη λέμε τα ίδια 100 φορές. Το παιχνίδι δεν έχει αργήσει απλώς πολύ νωρίς ανακοινώθηκε επειδή βόλευε τη Sony στην προώθηση του PS3 (άλλο εάν τελικά την έφαγε πισώπλατα). Εκτός εάν η SE κάνει το θαύμα και κυκλοφορήσει παντού ταυτόχρονα με την Ιαπωνική έκδοση τότε Δυτικά το game θα έρθει μέχρι το καλοκαίρι του 2010.
FunkyCobra
09-01-2009, 16:55
μεχρι το καλοκαιρι του 10???και το συζητατε απο τωρα?
marzel19
09-01-2009, 20:31
Square launches FFXIII & FF Versus XIII websites (http://www.psu.com/Square-launches-FFXIII-+-FF-Versus-XIII-websites-News--a0006073-p0.php)
Final Fantasy XIII: http://www.square-enix.co.jp/fabula/ff13/
Final Fantasy Versus XIII: http://www.square-enix.co.jp/fabula/versus13/
Babis_ECE
09-01-2009, 20:43
Περιμένοντας πλέον το "Square announces Final Fantasy XIII & Versus XIII European Release Date''..
chronohill
09-01-2009, 21:31
sorry αν ειπα κατι που εχει ειπωθει αλλα ειχα απορια και την πεταξα...:(
Να τωρα αυτο για το καλοκαιρι του 2010 δεν το ξερα...καλα πανε καλα...
Και πολυ καλα λες , τι το συζηταμε απο τωρα...εχουμε καιρο μπροστα μας:banghead:
marzel19
12-01-2009, 14:02
Square releases next name in FFXIII cast & battle info
Posted on January 12th, 2009 at 03:47 EDT
Japanese-based magazine Famitsu has revealed the name of the latest character in the Final Fantasy XIII line-up to the masses – namely, female heroine Dia Walruva. We're detecting a similarity between Walruva and her compatriot Oerba Dia Vanille, as both possess the word Dia in their names. Chances are we can expect further characters to follow the same pattern.
As for the battle system, Famitsu revealed that the entire combat design has been completely streamlined. The mob that you see on screen, is the exact same mob that you will do battle with. On top of this, the transition from exploration to battle is near unnoticeable and quite refreshing.
While both new tidbits of information are welcomed, we're still waiting on a solid release date to show up.
Source (http://www.psu.com/Square-releases-next-name-in-FFXIII-cast-+-battle-info-News--a0006082-p0.php)
AgentPrinny007
12-01-2009, 15:45
demo τον μαρτη??αρα ποτε παιζει να βγει?με βλεπω να παιζω του χρονου
Square confirms FFXIII demo is "Japan only" deal
http://www.psu.com/Square-confirms-FFXIII-demo-is-+quot;Japan-only+quot;-deal-News--a0006089-p0.php
EDIT
http://www.youtube.com/watch?v=dokx-vzBcmA&eurl=http://finalfantasy-xiii.net/2009/01/12/new-final-fantasy-xiii-developmen
Δεν ξερω τι λεει ο κυριουλης στο video αλλα απο τον τροπο που τα λεει πρεπει να εχει δικιο.
marzel19
14-01-2009, 13:01
Final Fantasy XIII to release world wide before 2010? (http://www.psu.com/Final-Fantasy-XIII-to-release-world-wide-before-2010-News--a0006111-p0.php)
Final Fantasy XIII to release world wide before 2010? (http://www.psu.com/Final-Fantasy-XIII-to-release-world-wide-before-2010-News--a0006111-p0.php)
Εχουμε και λεμε :
To demo κυκλοφορει τον Μαρτιο , αρα ας υποθεσουμε οτι η Ιαπωνικη εκδοση του τιτλου θα εμφανιστει καπου στο καλοκαιρι , και για να ειμαι σουπερ αισιοδοξος , εγω σας λεω οτι βγαινει τον ιουνιο στην ιαπωνια για το PS3. (που δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο , αλλα λεμε τωρα...)
Οπως μας εχει πει η πολυ καλη μας φιλη squarenix , το παιχνιδι "υποτιθεται" κυκλοφορει αποκλειστικα για το PS3 σε Ιαπωνια και """"""υποτιθεται""""" (δωστε εμφαση στα πολλα εισαγωγικα) οτι η εκδοση 360 θα ξεκινησει να γινεται port ,ΑΦΟΥ κυκλοφορησει η ιαπωνικη εκδοση του PS3.
Μαλιστα , με λιγα λογια το παραπανω αρθρο μας λεει λιγο-πολυ , οτι η Squarenix θα καταφερει μεσα σε περιπου 6 μηνες , να κανει port την εκδοση του 360 , και μαζι να κανει και localising χωρις φυσικα να καθυστερησουμε καθολου εμεις λογω της εκδοσης 360 -οπως μας υποσχεθηκαν και καλα-.
Μονο εγω το βρισκω ολιγον τι υπερβολικα παραλογο?Νομιζω οτι ο τυπας που εγραψε το αρθρο στο famitsu ή οποιος του εδωσε την πληροφορια αυτη , πρεπει να ξανατσεκαρει λιγακι το ημερολογιο του...
AgentPrinny007
15-01-2009, 15:11
Φανταζομαι ειδατε τον νεο χαρακτηρα του παιχνιδιου.
http://finalfantasy-xiii.net/media/scans/v-jump/24.jpg
Στην αρχη αρχισα να γελαω, μετα μου θυμησε τον Shaft
YouTube - Shaft trailer (1971)
αλλα τελικα μου αρεσει γιατι ειναι κατι διαφορετικο
nikolaszax
15-01-2009, 16:05
Εχουμε και λεμε :
To demo κυκλοφορει τον Μαρτιο , αρα ας υποθεσουμε οτι η Ιαπωνικη εκδοση του τιτλου θα εμφανιστει καπου στο καλοκαιρι , και για να ειμαι σουπερ αισιοδοξος , εγω σας λεω οτι βγαινει τον ιουνιο στην ιαπωνια για το PS3. (που δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο , αλλα λεμε τωρα...)
Οπως μας εχει πει η πολυ καλη μας φιλη squarenix , το παιχνιδι "υποτιθεται" κυκλοφορει αποκλειστικα για το PS3 σε Ιαπωνια και """"""υποτιθεται""""" (δωστε εμφαση στα πολλα εισαγωγικα) οτι η εκδοση 360 θα ξεκινησει να γινεται port ,ΑΦΟΥ κυκλοφορησει η ιαπωνικη εκδοση του PS3.
Μαλιστα , με λιγα λογια το παραπανω αρθρο μας λεει λιγο-πολυ , οτι η Squarenix θα καταφερει μεσα σε περιπου 6 μηνες , να κανει port την εκδοση του 360 , και μαζι να κανει και localising χωρις φυσικα να καθυστερησουμε καθολου εμεις λογω της εκδοσης 360 -οπως μας υποσχεθηκαν και καλα-.
Μονο εγω το βρισκω ολιγον τι υπερβολικα παραλογο?Νομιζω οτι ο τυπας που εγραψε το αρθρο στο famitsu ή οποιος του εδωσε την πληροφορια αυτη , πρεπει να ξανατσεκαρει λιγακι το ημερολογιο του...
Οι πιθανοτητες:
1ον.εχουν ηδη ξεκινησει το port και μας λενε κουραφεξαλα απλα για να μην ξεσηκωθουν οι fans οτι δεν θα ειναι optimized στο ps3.
2ον.Θα καθυστερησουν την worldwide κυκλοφορια αλλα δεν θα αμς το πουν(θα λενε τοσο κρατησε το localize λογω πολλων μενου κτλ κτλ).
3ον.Θα τα καταφερουν να φτιαξουν τν xbox εκδοση και το localize στην ωρα του.
Οσον αφορα το τριτο:Μαρεσει που ειναι τοσο σιγουροι στις δυναμεις τους,οτι θα το κανουν port στον λιγοτερο δυνατο χρονο,οτι δεν θα συναντησουν καμια δυσκολια και ταυτοχρονα θα πετυχουν και το localize.Και μια ακομα παρατηρηση:επειδη δεν ξερω την διαδικασια του localize και κατα ποσο ειναι διαφορετικο σε καθε κονσολα,αν ειναι διαφορετικες διαδικασιες θα πρεπει να κανουν και localize την εκδοση του xbox.
Για να μην αναφερθω για την ευρωπαικη κυκλοφορια που ξερουμε ολοι τι μπερδεμα γινεται εδω στην ευρωπη....
Τελος ο καινουργιος χαρακτηρας ειναι ιδεα μου ή ειναι λιγο εκτος κλιματος?Λιγο ακυρος φαινεται.Ελπιζω να μην ειναι κανας ενοχλητικος gay character οπως του enchanced arms(αμαν μακρια).Ειπαμε να μην βαζουμε stereotypical characters στα games αλλα να μην παμε και στο αλλο ακρο:angry:.
Οι πιθανοτητες:
1ον.εχουν ηδη ξεκινησει το port και μας λενε κουραφεξαλα απλα για να μην ξεσηκωθουν οι fans οτι δεν θα ειναι optimized στο ps3.
2ον.Θα καθυστερησουν την worldwide κυκλοφορια αλλα δεν θα αμς το πουν(θα λενε τοσο κρατησε το localize λογω πολλων μενου κτλ κτλ).
3ον.Θα τα καταφερουν να φτιαξουν τν xbox εκδοση και το localize στην ωρα του.
.
Ολα αυτα που λες , ιδιως το πρωτο , το εχω αναφερει στο παρελθον και κατα καποιο τροπο αυτα σαρκαζα στο παραπανω ποστ μου.
Μας δουλευουν ψιλογαζι.Το εχω πει απειρες φορες , οποιος πιστευει οτι η Squarenix δεν εχει αρχισει το πορτ γελιεται.Οπως επισης γελιεται οποιος πιστευει οτι εαν χρειαζεται κατι να κοψουν απο υλικο ,λογω του 360 και για να αποφυγουν το τυχον 3ο δισκακι που χρεωνει με προστιμο η MS για το 360 , τοτε ειναι παντελως μα παντελως αδαης! :)
baphomet
15-01-2009, 18:02
εντάξει ο καινούριος χαρακτήρας ελπίζω να είναι ένα κακόγουστο αστείο...όντως εκτός κλίματος και άσχετος...δυστυχώς παιδιά εγώ δεν βλέπω FF πριν το πρώτο τρίμηνο του 2010
Κανονικα καθε φορα που καποιος dev η εκπροσωπος της SE αναφεροταν στο port του 360 το οποιο "δεν εχει ξεκινησει ακομα" θα επρεπε να τρωει μια μπουφλα, για προσβολη της νοημοσυνης μας. Απαραδεκτοι επισης και οι δημοσιογραφοι που παιζουν το παιχνιδι της SE για μια αποκλειστικη δηλωσουλα/συνεντευξουλα, το ονομα του 2736453267ου summon και το νουμερο παπουτσιου του Snow και συνεχιζουν ακομα και τωρα να μην ρωτουν το αυτονοητο: Ποτε θα κυκλοφορησει η εκδοση του παιχνιδιου στον υπολοιπο κοσμο και αν θα γινει ταυτοχρονα με την εκδοση του 360? Ειναι προσυμφωνημενο (veto απο SE) να μην γινονται τετοιες ερωτησεις στις συνεντευξεις αλλα και η κοροιδια εχει τα ορια της.
Συνυπολογιζοντας ολες τις παραμετρους βλεπω κυκλοφορια την ανοιξη του 2010 ταυτοχρονα φυσικα με το 360. Ο κανουριος χαρακτηρας ειναι ο κλασικος joke-maker/light hearted χαρακτηρας που εχει καθε Final Fantasy στο cast του, αυτη τη φορα ομως και λιγο afro λογω αμερικανικου κοινου.
Δεν πολυκολλαει αλλα δεν με χαλαει κιολας.
nikolaszax
15-01-2009, 19:07
Wafa confirms FF xiii us release:
http://www.guardian.co.uk/business/feedarticle/8259189
Square Enix also plans to launch the next version of "Final Fantasy" in 2009 in Japan, further strengthening its product lineup.
Overseas launches of the latest "Final Fantasy" game will come in the business year from April 2010 or later, Wada said.
Καλα κρασια....Ευρωπη το 2011 τους βλεπω:(.Αντε να δουμε.
Avenger_Seraphim
15-01-2009, 19:33
Wafa confirms FF xiii us release:
http://www.guardian.co.uk/business/feedarticle/8259189
Square Enix also plans to launch the next version of "Final Fantasy" in 2009 in Japan, further strengthening its product lineup.
Overseas launches of the latest "Final Fantasy" game will come in the business year from April 2010 or later, Wada said.
Καλα κρασια....Ευρωπη το 2011 τους βλεπω:(.Αντε να δουμε.
Πφφφ, εγω θα το παραγγειλω οταν θα βγει στην ιαπωνια,σιγα μην περιμενω να το μεταφρασουν μετα απ'ολα αυτα ΧΡ :fryingpan:
Απλα ροφλ...
Ειλικρινα δεν ξερω , εχω ηδη αρχισει και χανω το ενδιαφερον μου -δυστυχως- για την σειρα , και αν μου λενε απριλη 2010 , νομιζω οτι θα εχω χασει παντελως την διαθεση για το FFXIII.Οχι οτι δεν θα το παιξω , απλα μαλλον θα το παιξω οπως θα επαιζα ενα "καθημερινο" παιχνιδι.Δεν θα νιωσω δηλαδη αυτο το hype που ενιωσα για το MGS4 και που τωρα εχω για τα KZ2 , Uncharted 2.
Που ξερεις βεβαια , ισως αυτο μου κανει καλο τελικα , γιατι αν το παιχνιδι ειναι ανταξιο της "παλαιας square" να το ευχαριστηθω ακομα πιο πολυ!
ΥΓ: Δεν περιμενα να το πω ποτε αυτο που θα πω τωρα , αλλα με αυτον τον χαρακτηρα που ειναι εντελως εκτος τοπου και χρονου , ισως ειναι η πρωτη φορα που απογοητευομαι απο τον Nomura.Βεβαια μπορει να μην φταιει λογικα αυτος , αφου μαλλον η νεα πολιτικη της Square :"θελω να προσεγγισω τους αμερικανους και την δυτικη κουλτουρα" προφανως τον αναγκασαν να βαλει αυτον τον χαρακτηρα σαν ενα στοιχειο τετοιο.
Δεν ξερω δειχνει εντελως ασχετος με το υφος των final fantasy... μα αφρο μαλλι??!? GTA meets Final Fantasy?!? lol
Babis_ECE
15-01-2009, 22:40
Απλα ροφλ...
ΥΓ: Δεν περιμενα να το πω ποτε αυτο που θα πω τωρα , αλλα με αυτον τον χαρακτηρα που ειναι εντελως εκτος τοπου και χρονου , ισως ειναι η πρωτη φορα που απογοητευομαι απο τον Nomura.Βεβαια μπορει να μην φταιει λογικα αυτος , αφου μαλλον η νεα πολιτικη της Square :"θελω να προσεγγισω τους αμερικανους και την δυτικη κουλτουρα" προφανως τον αναγκασαν να βαλει αυτον τον χαρακτηρα σαν ενα στοιχειο τετοιο.
Δεν ξερω δειχνει εντελως ασχετος με το υφος των final fantasy... μα αφρο μαλλι??!? GTA meets Final Fantasy?!? lol
+1
Αν δεν βλέπεις φιγούρες στυλ Cloud σε Final Fantasy, με τα περίεργα μαλλιά.. Τώρα ο μαυρούλης μπορεί και να είναι συμπαθητικός σαν χαρακτήρας στο παιχνίδι, αλλά σίγουρα διαφορετικός απ'ότι έχουμε συνηθίσει.
Φανταζομαι ειδατε τον νεο χαρακτηρα του παιχνιδιου.
http://finalfantasy-xiii.net/media/scans/v-jump/24.jpg
Στην αρχη αρχισα να γελαω, μετα μου θυμησε τον Shaft αλλα τελικα μου αρεσει γιατι ειναι κατι διαφορετικο
Μα που τον θυμήθηκες τον Shaft???? Πετυχημένη παρομοίωση..!
:cool:
AgentPrinny007
16-01-2009, 00:57
Οπως επισης γελιεται οποιος πιστευει οτι εαν χρειαζεται κατι να κοψουν απο υλικο ,λογω του 360 και για να αποφυγουν το τυχον 3ο δισκακι που χρεωνει με προστιμο η MS για το 360 , τοτε ειναι παντελως μα παντελως αδαης! :)
Ειναι το μονο που φοβαμαι και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα γινει:(
Πφφφ, εγω θα το παραγγειλω οταν θα βγει στην ιαπωνια,σιγα μην περιμενω να το μεταφρασουν μετα απ'ολα αυτα ΧΡ :fryingpan:
2011.... Μαλιστα...Avenger παιδι μου ποσο χρεωνεις την ωρα για ενα εντατικο μαθημα ιαπωνικων:bgrin2:
Avenger_Seraphim
16-01-2009, 01:14
Να υπενθυμίσω οτι και στο 7μο παιχνιδι της σειρας υπηρχε έγχρωμος (ειναι ρατσιστικο να το λεμε μαυρος ΧΡ),o Barret Wallace μόνο που δεν εχει αφανα και ειναι πιο "ντουλαπας" απο αυτον εδω (ο οποιος σιγουρα ειναι ακυρος ΧΡ)
@Agent_Prinny: Πιστεψε με,δεν θα μαθεις και τιποτα ιδιαιτερο, καλυτερα να τα δωσεις σε κανονικο δασκαλο ΧΡ
AgentPrinny007
16-01-2009, 01:42
Να υπενθυμίσω οτι και στο 7μο παιχνιδι της σειρας υπηρχε έγχρωμος
Aν δεν κανω λαθος ηταν και ο Kiros Seagill απο το VIII
http://finalfantasy.neoseeker.com/w/i/finalfantasy/3/30/KirosSeagill.jpg
To θεμα δεν ειναι οτι ειναι μαυρος , που δεν κολαει.Μαυρος υπηρχε και στο FFX ,εκτος απο ολα τα αλλα FF που αναφερανε πιο πανω τα παιδια.
Το προβλημα ειναι το παρουσιαστικο του.Το οποιο δεν εχει καμμια σχεση με το υφος των FF.Το ντυσιμο του ειναι casual , σαν να ειναι Νευορκεζος απο την εποχη μας , ο οποιος βρηκε μια μαυρη τρυπα και μεταφερθηκε στον κοσμο του FF.Δεν εχει κανενα απολυτως στοιχειο "εξωπραγματικο" , πιο πολυ μοιαζει με χαρακτηρας καποιου Resident Evil , ή καποιου Metal Gear , Tomb Raider , παρα Final Fantasy...
desperate_gamer
16-01-2009, 02:42
Να υπενθυμίσω οτι και στο 7μο παιχνιδι της σειρας υπηρχε έγχρωμος (ειναι ρατσιστικο να το λεμε μαυρος ΧΡ),o Barret Wallace μόνο που δεν εχει αφανα και ειναι πιο "ντουλαπας" απο αυτον εδω (ο οποιος σιγουρα ειναι ακυρος ΧΡ)
@Agent_Prinny: Πιστεψε με,δεν θα μαθεις και τιποτα ιδιαιτερο, καλυτερα να τα δωσεις σε κανονικο δασκαλο ΧΡ
Το ανάποδο βασικά. Το έγχρωμος είναι το ρατσιστικό. Τουλάχιστον στα αγγλικά αν πεις "black" δεν πειράζει, αλλά μην τυχόν πεις "colored" (λες και τον έβαψαν τον άνθρωπο :frog:).
Όπως και να 'χει, εγώ γέλασα βλέποντας τον χαρακτήρα πιστεύοντας ότι είναι αστείο, αλλά τελικά δεν μου κακοφαίνεται σαν ιδέα. Σύμφωνα με το περιοδικό είναι ένας ladies man και θα φέρει μια διαφορετική νότα στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού (δηλαδή τα ξανθωπά metrosexual ερμαφρόδιτα όπως Tidus, τον άλλον στο FF12 και έναν ξανθό στο FF13 είναι καλύτερα; :angry:). Και μην λέμε "GTA meets FF" γιατί αυτό κι αν είναι ρατσιστικό (αν ήταν όλοι οι μαύροι όπως στο GTA καήκαμε :hide:).
Πιστεύω θα είναι το funny sidekick και δεν θα παρεμποδίσει στο epicness του story.
Babis_ECE
16-01-2009, 02:57
Final Fantasy XIII coming April 2010 at earliest
http://www.ps3center.net/news/2149/final-fantasy-xiii-coming-april-2010-at-earliest/
While Final Fantasy XIII has been confirmed for a release 'sometime' in 2009 in the land of the rising sun, Square Enix has shuffled it's feet for a long time concerning the highly anticipated title's release abroad. However, in a recent stock holder's meeting (http://www.guardian.co.uk/business/feedarticle/8259189), Square Enix president Yoichi Wada confirmed that the title would not hit foreign soil until April 2010 at the earliest. While it isn't specifically stated, the timing of the release would indicate that Square Enix is intending on releasing the title in 2010 to bolster sales numbers of both the 2009 and 2010 fiscal years.
Wada confirmed that the title would still be exclusive to Sony's console in Japan, while the North American and Europe release would be simultaneous on the 360 and the PS3.
Final Fantasy XIII is the latest entry into the long running franchise. The highly anticipated title is due out in 2010 for the PS3 and XBox 360.
Οπότε φέτος με τίποτα στην Ευρώπη..
AgentPrinny007
16-01-2009, 03:19
Οτι θα υπαρχει μαυρος με αφρο μαλλια στο παιχνιδι το ειχα διαβασει εδω και εβδομαδες
σε ξενο φορουμ.Μαλιστα οι ιδιες πηγες αναφερουν(παντα ηθελα να το πω αυτο:rofl:)οτι ειχαν δει αφρο πορτοκαλι μαλλια.Εχω την εντυπωση οτι θα δουμε κι αλλους"περιεργους"χαρακτηρες
. Και μην λέμε "GTA meets FF" γιατί αυτό κι αν είναι ρατσιστικό (αν ήταν όλοι οι μαύροι όπως στο GTA καήκαμε :hide:).
Γιατι να μην το λεμε και γιατι ειναι ρατσιστικο?
Ο χαρακτηρας μου στο San Andreas ηταν κατα 80% ιδιος σε παρουσιαστικο και χαρακτηριστικα με τον νεοεμφανιζομενο ladies man του FFXIII.Αν εξαιρεσουμε το λιγο διαφορετικο μουσακι που ειχε ο δικος μου , ιδιοι ειναι.
Οπως ειπα και στο πιο πανω ποστ μου , το προβλημα δεν ειναι το χρωμα του χαρακτηρα , αλλα το στυλ του και η ενδυμασια του.
Δεν εχει απολυτς καμμια σχεση με χαρακτηρες απο Final Fantasy.Και οχι δεν εννοω οτι ολοι οι χαρακτηρες των FF πρεπει να ειναι αμφιβολου φυλου , ουτε και ΕΜΟ.Οποιος θυμαται τον Irvine απο το FFVIII ξερει πολυ καλα τι εννοω.
Το προβλημα ειναι το αφρο - gangsta look που εχει γενικα ο χαρακτηρας.Δεν εχει τιποτα το εξωπραγματικο ή περιεργο απανω του.Αυτη ειναι τουλαχιστον η αποψη μου. :)
Final Fantasy XIII coming April 2010 at earliest
http://www.ps3center.net/news/2149/final-fantasy-xiii-coming-april-2010-at-earliest/
Οπότε φέτος με τίποτα στην Ευρώπη..
Το επιβεβαιώνει και το ΙGN σήμερα.
http://ps3.ign.com/articles/945/945572p1.html
baphomet
16-01-2009, 13:55
καλά εντάξει, περαστικά μας...μπράβο Square
μου αρέσει που λέει και "at least", δλδ στην καλύτερη
Blame Microsoft for Final Fantasy XIII delay on PS3
No shit Sherlock! :D
Squarenix : "US/PAL PS3 versions of FFXIII will not be delayed because of the xbox360 port."
FFXIII Japan release date: end of 2009
FFXIII US/PAL release dates : not atleast april 2010
In comparison Star Ocean 4 Release dates:
Japan : February 19 2009.
US: February 24 2009.
http://gamer.blorge.com/2009/01/15/blame-microsoft-for-final-fantasy-xiii-delay-on-ps3/
AgentPrinny007
16-01-2009, 16:09
^^τα νευρα μου:rant:......που εχω βαλει τα χαπια μου?
ο Shaft σε νεες περιπετειες.
http://finalfantasy-xiii.net/2009/01/16/full-v-jump-scans-translated.html
Πιστεύω θα είναι το funny sidekick και δεν θα παρεμποδίσει στο epicness του story.
Kαπως ετσι το βλεπω κι εγω, και το προηγουμενο FF της συγκεκριμενης ομαδας (Χ) ειχε τον Wakka, τον creole funny guy με accent και ολα τα συναφη. Απλα αυτη τη φορα επελεξαν κατι πιο afro, μιας και το κοινο ειναι λιγακι διαφορετικο.
personGR
16-01-2009, 18:10
^^τα νευρα μου:rant:......που εχω βαλει τα χαπια μου?
ο Shaft σε νεες περιπετειες.
http://finalfantasy-xiii.net/2009/01/16/full-v-jump-scans-translated.html
Γιατί ρε παιδιά είστε τόσο κολλημένοι.
Δηλαδή όλοι χαρακτήρες πρέπει να είναι copy paste του Cloud, του Zack και του Sephiroth....?
Γιατί ρε παιδιά είστε τόσο κολλημένοι.
Δηλαδή όλοι χαρακτήρες πρέπει να είναι copy paste του Cloud, του Zack και του Sephiroth....?
Και εσυ βρε person καθε φορα που γραφεται μια αποψη αρνητικη για καποιο στοιχειο του παιχνιδιου , γιατι εισαι τοσο αντιδραστικος μαζι μας και δεν μας αφηνεις να εχουμε την αποψη μας?Δηλαδη πρεπει ολα να μας αρεσουν για να μην ειμαστε κολλημενοι?
Το κανεις μονιμως τελευταια ,και οχι μονο για το FF αλλα γενικα.Γιατι?
Δεν εχω το δικαιωμα να γυρισω και να πω "δεν μου αρεσει αυτος ο χαρακτηρας"?Ημαρτον δηλαδη!Αποψεις αναφερουμε.Toν Nomura τον εχουν ολοι σε υψηλη εκτιμηση.Απλα αυτος ο χαρακτηρας ηταν για εμενα miss-fire.Οπως ηταν miss-fire και η μαιμου στο MGS4 ως κωμικο στοιχειο για εμενα.
Και απο που κι ως που ολοι θελουν εναν Cloud και εναν Sephiroth?Το μονο Final Fantasy που εχεις παιξει ειναι το 7?Γιατι δεν νομιζω οι χαρακτηρες του FFΙX , του FFX και του FFVIII να ειχαν καμμια σχεση μεταξυ τους ολοι....εκτος και αν ο Zidane εχει καμμια σχεση με τον Cloud ή τον Squall και εγω δεν το καταλαβα.
Οπως επισης κια οι υπολοιποι χαρακτηρες του FFXIII ειναι μια χαρα.Κανεις δεν παραπονεθηκε , ισα ισα που -εμενα τουλαχιστον- μου αρεσε πολυ που εχει female πρωταγωνηστρια!Απλα αυτος δεν μας κολλαει σε μερικους!.Και δεν ειμαστε οι μονοι , πληθος κοσμου (και 360 users) απλα δεν τους αρεσε.Δεν λεει κατι αυτο.Αποψεις ειναι αυτες.
Φιλικα παντα.
personGR
16-01-2009, 19:49
Και εσυ βρε person καθε φορα που γραφεται μια αποψη αρνητικη για καποιο στοιχειο του παιχνιδιου , γιατι εισαι τοσο αντιδραστικος μαζι μας και δεν μας αφηνεις να εχουμε την αποψη μας?Δηλαδη πρεπει ολα να μας αρεσουν για να μην ειμαστε κολλημενοι?
Το κανεις μονιμως τελευταια ,και οχι μονο για το FF αλλα γενικα.Γιατι?
Δεν εχω το δικαιωμα να γυρισω και να πω "δεν μου αρεσει αυτος ο χαρακτηρας"?Ημαρτον δηλαδη!Αποψεις αναφερουμε.Toν Nomura τον εχουν ολοι σε υψηλη εκτιμηση.Απλα αυτος ο χαρακτηρας ηταν για εμενα miss-fire.Οπως ηταν miss-fire και η μαιμου στο MGS4 ως κωμικο στοιχειο για εμενα.
Γιατί πολύ απλά έχω την τάση να αποφεύγω forums για παιχνίδια για τα οποία δεν νοιάζομαι τόσο πολύ(πχ Resident Evil 5, Killzone 2), ή για παιχνίδια που ξέρω πως δε θα μου αρέσουν (πχ Home, Motorostorm 2).
Αν όμως καταλάβω πως ένα παιχνίδι για το οποίω λιώνω αδικείται, τότε θα κάνω τα πάντα για να το υπερασπιστώ.
Και εσείς συγκεκριμένα αδικείτε σε μεγάλο βαθμό το FF XIII και την ομάδα πίσω από αυτό, και πιο συγκεκριμένα μετά το σπάσιμο του exclusivity.
Μπορεί εσάς να σας φαίνεται άθλιος ο νέος χαρακτήρας (μετά τον Cj του San Andreas σειρά έχει και ο Cole του GoW, σωστά;), αλλά εγώ και πολύς κόσμος τον βρίσκουμε ενδιαφέρον, ίσως έχει κάτι παραπάνω να δώσει από ακόμα έναν συνηθισμένο, semi-emo ήρωα.
Φιλικά, έτσι;
Αν όμως καταλάβω πως ένα παιχνίδι για το οποίω λιώνω αδικείται, τότε θα κάνω τα πάντα για να το υπερασπιστώ.
Εεεε...wow....ok...πάμε παρακάτω....
Η σειρά έχει πάρει την κάτω βόλτα εδώ και καιρό με το γενικόλογο story του 12 και τον άθλιο αλά action χειρισμό του. Αν το JRPG δεν έχει turn based μάχες (να δεχτώ πολύ ευχαρίστως action κομμάτια όπως block, συγχρονισμένες κινήσεις κλπ.) είναι σα να βγάζεις ποδοσφαιράκι και οι παίκτες να παίρνουν την μπάλα με τα χέρια τους.
Ο εν λόγω μόρτης παρ' όλα αυτά δεν μπορώ ότι με χάλασε, πάντα υπάρχει ένας χαρακτήρας ψιλό comic relief, εντάξει και ο Μπάρετ είχε κούρεμα mohawk σε ότι αφορά το άφρο, αλλά καταλαβαίνω την αντίδραση του κόσμου. Σίγουρα να περιμένετε πολλά δυτικοποιημένα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη έμφαση στην τεχνολογία από ποτέ. Πάντα τα ΦΦ είχαν μιας μορφής ανεπτυγμένη σχετικά τεχνολογία, αλλά συνήθως ακόμα και η τεχνολογία αυτή εμπεριείχε το μυστηριακό και μαγικό μέσα της. Ξεχάστε το...
Απρίλιος του 2010... οκ, δεν θα κρατάω και την ανάσα μου, μέχρι τότε μάλλον θα έχω παίξει πολύ καλύτερα παιχνίδια από ότι καταλαβαίνω ότι θα είναι το FF13....
Να ξεκηνησω λεγοντας εννοειται φιλικα , εγω δεν το ειπα ειρωνικα στο τελος του ποστ μου , συζητηση κανω εστω και αν διαφωνω με καποιον.:)
Λοιπον ξεκιναω απο την αρχη του ποστ σου:
Γιατί πολύ απλά έχω την τάση να αποφεύγω forums για παιχνίδια για τα οποία δεν νοιάζομαι τόσο πολύ(πχ Resident Evil 5, Killzone 2), ή για παιχνίδια που ξέρω πως δε θα μου αρέσουν (πχ Home, Motorostorm 2).
Πρωτον , απο που και ως που εχεις βγαλει το συμπερασμα οτι εγω δεν ενδιαφερομαι για το παιχνιδι?Γιατι αν εννοεις οτι "τι κανεις εδω valkyre αφου σου την σπαει το ενα και το αλλο" , πολυ απλα να σου απαντησω οτι Final Fantasy παιζω τα τελευταια 14 χρονια...μετα το metal gear ειναι η αγαπημενη μου σειρα.Οποτε οχι απλα νοιαζομαι , νοιαζομαι και πολυ μαλιστα.Οταν ομως βλεπω η σειρα να ξεφευγει απο τις παλαιες αξιες οι οποιες με εκαναν να την αγαπησω , εννοειται οτι θα το αναφερω και με αυστηρο τονο μαλιστα.
Δευτερον ,ακομα και αν δεν με ενδιεφερε το παιχνιδι καθολου , εχω δικαιωμα να γραψω την αποψη μου οπως και ο καθενας.Εσυ μπορει να αποφευγεις παιχνιδια που δεν σε ενδιαφερουν καθολου , και εγω το ιδιο κανω στο 80% των περιπτωσεων, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι επειδη εσυ και εγω δεν ασχολουμαστε τοσο με παιχνιδια που δεν μας νοιαζουν , οτι το ιδιο πρεπει να κανουν ολοι.Εδω ειναι φορουμ και δικαιωμα εκφρασης μιας αποψης εχουν ολοι.
Και εγω για ενα παιχνιδι το οποιο λιωνω και το βλεπω να αλλαζει υφος και χαρακτηρα θα κανω τα παντα για να εκφρασω την δυσαρεσκεια μου.Επισης κρατα αυτο το quote σου για λιγο παρακατω.
Και εσείς συγκεκριμένα αδικείτε σε μεγάλο βαθμό το FF XIII και την ομάδα πίσω από αυτό, και πιο συγκεκριμένα μετά το σπάσιμο του exclusivity.
Περισυνα ξινα σταφυλλια.Το exclusivity τελειωσε person , εφυγε, το χωνεψαμε , παει και τελειωσε.Το αναφερεις μονιμως λες και αυτος ειναι ο λογος που γυρναω και λεω , δεν μου αρεσει το νεο υφος του χαρακτηρα με το αφρο μαλλι.Ναι μας την εσπασε , αλλα οκ μην το παραχεσουμε κιολας περασε σχεδον ενας χρονος...
Δηλαδη για το Resi 5 που κανουμε παραπονα γιατι τα κανουμε?Γιατι παραπονιομαστε που δεν ειναι τοσο resident οσο τα παλια?Και αυτο επειδη βγαινει και στο 360?Για το God of War 3 που ειναι exclusive και εγω ΕΘΑΨΑ κυριολεκτικα (οπως και αρκετοι αλλοι) το trailer που μας εδειξαν γιατι το καναμε?Επειδη ειμαστε κολλημενοι?Στο 360 αυτο δεν βγαινει...Οχι , ειναι απλα θεμα εκφρασης μιας αποψης.
Μπορεί εσάς να σας φαίνεται άθλιος ο νέος χαρακτήρας (μετά τον Cj του San Andreas σειρά έχει και ο Cole του GoW, σωστά;), αλλά εγώ και πολύς κόσμος τον βρίσκουμε ενδιαφέρον, ίσως έχει κάτι παραπάνω να δώσει από ακόμα έναν συνηθισμένο, semi-emo ήρωα.
Οπως σου ανεφερα και στο πιο πανω quote , εδω φασκεις και αντιφασκεις...
Απο την μια μας λες οτι ειμαστε κολλημενοι που λεμε οτι δεν μας αρεσει το αφρο μαλλι ,και οτι ειμαστε αδικοι με την παραγωγη του FFXIII,απο την αλλη καθεσαι και εσυ τους κατηγορεις εμμεσως που σχεδιαζουν συνηθισμενους ΕΜΟ χαρακτηρες.Δηλαδη να γυρισω τωρα και εγω και να πω οτι εισαι κολλημενος και αδικος με την ιστορια και το παρελθον της σειρας?
Οπως ειπα ειναι απλα αποψεις.Οσο εκφραζονται κοσμια χωρις να προσβαλλουν και να προκαλουν, ειναι απολυτα σεβαστες.
Θελω να παιξω το FFXIII?Οσο τιποτα.
Με εχει εκνευρισει η Squarenix (περαν του exclusivity)?Ναι και πολυ μαλιστα διοτι πρεπει να περιμενω σαν λαλακας υπερβολικα πολυ χρονο για να το παιξω και δεν ξερω εαν αυτο που θα παιξω θα ειναι ενα πατροπαραδοτο final fantasy ή ενα "westernised final fantasy" οπως ειναι η πολιτικη της SE τελευταια?:)
marzel19
16-01-2009, 21:21
Ο persongr έχει κάποιο δίκιο πάντως έστω και εάν είναι υπερβολικά αισιόδοξος (μάλλον εμείς όλο βρίσκουμε κουσούρια). Από τότε που έχει χαθεί το exclusivity δεν έχει αρθρωθεί θετικό σχόλιο σε αυτό το forum παρά μόνο από νέα μέλη που πρώτη φορά βλέπουν το XIII και εντυπωσιάζονται.
Εγώ απλώς απορώ πως λέτε με τόση σιγουριά ότι δεν θα είναι πολύ καλό παιχνίδι. Αφού εμείς οι ίδιοι λέμε ότι δεν μας δείχνει gameplay η SE πως βγάζουμε συμπεράσματα?
Πού ξέρουμε εάν ο τίτλος θα έχει το στοιχείο της μαγείας ή εάν οι εχθροί θα είναι όλοι χαρακτηριστικοί της βιομηχανικής επανάστασης:angry:. Που ξέρουμε ότι και οι νέοι χαρακτήρες δεν θα γίνουν αγαπητοί (μεταξύ μας η εμμονή με τους λευκούς-emo καταντάει ρατσιστική από την πλευρά των Ιαπώνων)?
Και τέλος θέλω να πω ότι μου έχει δοθεί η αίσθηση πως έχουμε κολλήσει σε συγκεκριμένη συνταγή όσων αφορά τα χαρακτηριστικά των FF (σύστημα μάχης, ατμόσφαιρα κτλ).
Έχουν βγει τόσα FFs (12 χωρίς τα άπειρα subtitles) και δεν γίνεται όλα να είναι σαν το 7 (που είναι μέτριο sorry) ή το 10 (που είναι όντως κορυφαίο). Το 12 για παράδειγμα ήταν ο ορισμός της ποιότητας σε όλους τους τομείς και ήταν πολύ ωραίο παιχνίδι.
Εγώ έχω ασκήσει αρνητική κριτική πολλές φορές αλλά στην SE για τις επιλογές της και όχι για το ίδιο το παιχνίδι. Ίσως σε μερικούς μήνες να έχουμε αρκετά στοιχεία για να ασχοληθούμε και με το αποτέλεσμα.
Εγώ απλώς απορώ πως λέτε με τόση σιγουριά ότι δεν θα είναι πολύ καλό παιχνίδι.
Eαν μπορεσεις να βρεις 1 ποστ μου οπου καθομαι και λεω οτι το FFXIII δεν ειναι καλο παιχνιδι , θα ημουν ευγνωμων.Νομιζω οτι εαν ψαξεις το θρεντ θα δεις οτι τα παρολα αυτα που λεγονται , εγω εχω τονισει πολλες φορες οτι το παιχνιδι θα ειναι πολυ καλο και οτι για εμενα ειναι σιγουρη αγορα.Αυτο που κανω , ειναι οτι εκφραζω τις οποιες ανησυχιες μου εχω για τον τιτλο.
Και θα παρατηρησεις οτι οι περισσοτεροι τα εχουμε βαλει με την εταιρεια , οχι το παιχνιδι.Νομιζω οτι οι μονες ανυσηχιες/αρνητικα, που εχω κανει εγω για το FFXIII ειναι για τον νεο χαρακτηρα και για τo πως θα ειναι το story επειδη ακουστηκε οτι δεν εχει main character το παιχνιδι.
Παιδια, να μαθετε να ακουτε τις αποψεις και να παραδεχεστε καποια πραγματα.Εγω ποσο κακος και καθετος ημουν με την ΕΑ games?Ποσες φορες τους εκραζα στο παρελθον?Φανταζομαι θυμαστε.Οταν βγηκε το Dead Space , τους εδωσα ευσημα?Μιλησα με τα καλυτερα λογια και τους εβγαλα το καπελο και γι αυτο αλλωστε ετρεξα και αγορασα το παιχνιδι , ενω ειχα να αγορασω παιχνιδι της ΕΑ περιπου 6 χρονια...
Καταλαβετε κατι.Δεν εχω κανενα μα κανενα προβλημα να βγω και να πω "ημουν λαθος τελικα αυτος ο χαρακτηρας με το αφρο μαλλι ειναι σουπερ".Ισα ισα το εχω πει χιλιαδες φορες "μακαρι να αποδειχθω λαθος".Τις ανησυχιες μου ομως θα τις εκφραζω , οπως τις εκφραζω παντου και για οτιδηποτε δεν μου κολλαει καλα.Και το God Of War 3 το εκραξα , και κατα 99% ειμαι λαθος.Οκ κανενα προβλημα , ισα ισα θα χαρω παρα πολυ.
Ειμαι της αποψης οτι η αυστηρη κριτικη κανει καλυτερα παιχνιδια.Καντε και την εξης ερωτηση στον εαυτο σας:
Εαν ο κοσμος δεν εβγαινε να κραξει την Sony και την Guerilla Games για το ψευτικο τρεηλερ του 2005 , πιστευετε οτι θα ειχαν πεισμωσει τοσο πολυ οι devs της Guerilla να κλεισουν τα στοματα ολων?Πιστευετε οτι το ΚΖ2 θα εδειχνε οπως δειχνει σημερα εαν κανεις δεν ελεγε τιποτα?
marzel19
16-01-2009, 22:16
Eαν μπορεσεις να βρεις 1 ποστ μου οπου καθομαι και λεω οτι το FFXIII δεν ειναι καλο παιχνιδι , θα ημουν ευγνωμων.Νομιζω οτι εαν ψαξεις το θρεντ θα δεις οτι τα παρολα αυτα που λεγονται , εγω εχω τονισει πολλες φορες οτι το παιχνιδι θα ειναι πολυ καλο και οτι για εμενα ειναι σιγουρη αγορα.Αυτο που κανω , ειναι οτι εκφραζω τις οποιες ανησυχιες μου εχω για τον τιτλο.
Και θα παρατηρησεις οτι οι περισσοτεροι τα εχουμε βαλει με την εταιρεια , οχι το παιχνιδι.Νομιζω οτι οι μονες ανυσηχιες/αρνητικα, που εχω κανει εγω για το FFXIII ειναι για τον νεο χαρακτηρα και για τo πως θα ειναι το story επειδη ακουστηκε οτι δεν εχει main character το παιχνιδι.
Παιδια, να μαθετε να ακουτε τις αποψεις και να παραδεχεστε καποια πραγματα.Εγω ποσο κακος και καθετος ημουν με την ΕΑ games?Ποσες φορες τους εκραζα στο παρελθον?Φανταζομαι θυμαστε.Οταν βγηκε το Dead Space , τους εδωσα ευσημα?Μιλησα με τα καλυτερα λογια και τους εβγαλα το καπελο και γι αυτο αλλωστε ετρεξα και αγορασα το παιχνιδι , ενω ειχα να αγορασω παιχνιδι της ΕΑ περιπου 6 χρονια...
Καταλαβετε κατι.Δεν εχω κανενα μα κανενα προβλημα να βγω και να πω "ημουν λαθος τελικα αυτος ο χαρακτηρας με το αφρο μαλλι ειναι σουπερ".Ισα ισα το εχω πει χιλιαδες φορες "μακαρι να αποδειχθω λαθος".Τις ανησυχιες μου ομως θα τις εκφραζω , οπως τις εκφραζω παντου και για οτιδηποτε δεν μου κολλαει καλα.Και το God Of War 3 το εκραξα , και κατα 99% ειμαι λαθος.Οκ κανενα προβλημα , ισα ισα θα χαρω παρα πολυ.
Ειμαι της αποψης οτι η αυστηρη κριτικη κανει καλυτερα παιχνιδια.Καντε και την εξης ερωτηση στον εαυτο σας:
Εαν ο κοσμος δεν εβγαινε να κραξει την Sony και την Guerilla Games για το ψευτικο τρεηλερ του 2005 , πιστευετε οτι θα ειχαν πεισμωσει τοσο πολυ οι devs της Guerilla να κλεισουν τα στοματα ολων?Πιστευετε οτι το ΚΖ2 θα εδειχνε οπως δειχνει σημερα εαν κανεις δεν ελεγε τιποτα?
Βρε Valkyre ποιος είπε ότι όλο το post μου αναφερόταν σε εσένα? Βασικά μόνο το κομμάτι του νέου χαρακτήρα αναφερόταν σε εσένα.
Ουσιαστικά απαντούσα (πάντα χωρίς παρεξήγηση) στον TopGunZ αλλά και σε ανάλογα σχόλια. Όπως ανάλογα σχόλια γίνονται και στο thread του RE5 και μερικά τα θεωρώ άδικα (γιατί τα αρνητικά σχόλια έχουν πάρει αμπάριζα και το 4).
Όσο για την κριτική δεν είναι ανάγκη αυτή να είναι αρνητική με την δικαιολογία ότι έτσι κάνουμε τον κόσμο "a better place". Πρέπει όταν γίνεται κάτι σωστά να το λέμε. Και όταν δεν γίνεται να δίνουμε βάση στο τελικό προϊόν (GOW3) και όχι στο trailer.:)
Βρε Valkyre ποιος είπε ότι όλο το post μου αναφερόταν σε εσένα? Βασικά μόνο το κομμάτι του νέου χαρακτήρα αναφερόταν σε εσένα.
Ουσιαστικά απαντούσα (πάντα χωρίς παρεξήγηση) στον TopGunZ αλλά και σε ανάλογα σχόλια. Όπως ανάλογα σχόλια γίνονται και στο thread του RE5 και μερικά τα θεωρώ άδικα (γιατί τα αρνητικά σχόλια έχουν πάρει αμπάριζα και το 4).
Όσο για την κριτική δεν είναι ανάγκη αυτή να είναι αρνητική με την δικαιολογία ότι έτσι κάνουμε τον κόσμο "a better place". Πρέπει όταν γίνεται κάτι σωστά να το λέμε. Και όταν δεν γίνεται να δίνουμε βάση στο τελικό προϊόν (GOW3) και όχι στο trailer.:)
Ειναι σαν να μου λες οτι για να κανω κριτικη και να εκφρασω μια ανησυχια ή κατι που με απασχολει , πρεπει να περιμενω ή το τελικο προιον ή να μιλαω μονο για θετικα σχολια.Μα τοτε θα ειναι αργα για να διορθωθει κατι.
Δεκτη η γνωμη σου , εγω ομως διαφωνω.Η κριτικη οταν ειναι κοσμια , χωρις να προκαλει δεν κανει κακο.Το πολυ πολυ να κανει κακο σε εμενα μονο και να με χαρακτηρισετε ολοι σας γεροξεκουτη και γεροπαραξενο και να με κανετε ignore! :D Ok σιγα και τι εγινε! :)
Ακομα ομως δεν μου ειπες... πιστευεις εσυ οτι το ΚΖ2 θα εδειχνε οπως δειχνει σημερα χωρις την πιεση και την εντονη κριτικη που δεχτηκε?Νομιζεις οτι θα σπαταλαγανε τοσο χρονο και θα ειχαν πεισμωσει τοσο πολυ?Αμφιβαλλω κατα πολυ.
Εαν λοιπον η γκρινια του Valkyre και του οποιου Valkyre , τελικα δωσει σε εσας ενα Final Fantasy XIII λιγουλακι καλυτερο απο οτι σκοπευε να ειναι τοτε χαλαλι του πιστευω.Γιατι εγω θεωρω οτι η γκρινια του κοσμου γενικα με το FFXIII που επικραττει στις μερες μας ,στο τελος θα δωσει ενα καλυτερο παιχνιδι.
Αλλιως πειτε το μου και απο εδω και μπρος θα περιμενω μονο τις τελικες εκδοσεις για να εκφρασω αποψη και θα εχουμε ενα φορουμ το οποιο θα μοιαζει με το reuters , ενα καθημερινο blog με νεα απο βιντεοπαιχνιδια. (το ξερω οτι δεν εννοεις αυτο και οτι τωρα υπερβαλλω , αλλα θελω να τονισω απλα την σημασια που πιστευω οτι εχει η κριτικη.)
Πιστεψε με θα χαρω πολυ να βγειτε ολοι σας και να μου πειτε " i told you so" οταν κυκλοφορησει το παιχνιδι.:)
nikolaszax
16-01-2009, 23:52
Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με τα ff ουτε με τους developers αυτων.Το προβλημα μου ειναι με την διοικηση της εταιριας που κανει το ενα λαθος μετα το αλλο και προκαλει αναστατωση οχι μονο σε μας αλλα και στην ιδια την εταιρια και το προσωπικο της κατι το οποιο μπορει να μεταφερθει και να αντικατοπτριστει στα παιχνιδια της.
Το ff το περιμενω πως και πως να ερθει.Αλλα οταν βλεπω να παιζονται παιχνιδια σε βαρος μου σαν gamer απο την διοικηση και να μου καθυστερουν το παιχνιδι που θα επρεπε να ειναι πιο συντομα στα χερια μου με την προφαση οτι δεν θα πουλουσε οσο τα παλια ff λογω χαμηλοτερου install base(ενω ολοι ξερουμε πως οσοι σκοπευαν να το αγορασουν ειχαν ηδη ps3 ή θα αγοραζαν οταν θα ηταν κοντα στην κυκλοφορια του) τοτε εχω καθε δικαιωμα να αγανακτω με αυτους.
Ξανατονιζω πως δεν εχω κανενα προβλημα με το ff(εκτος απο το 12 που ηταν επιεικως απαραδεκτο imo :angry:)
marzel19
17-01-2009, 00:01
Ειναι σαν να μου λες οτι για να κανω κριτικη και να εκφρασω μια ανησυχια ή κατι που με απασχολει , πρεπει να περιμενω ή το τελικο προιον ή να μιλαω μονο για θετικα σχολια.
Δεκτη η γνωμη σου , εγω ομως διαφωνω.Η κριτικη οταν ειναι κοσμια , χωρις να προκαλει δεν κανει κακο.Το πολυ πολυ να κανει κακο σε εμενα μονο και να με χαρακτηρισετε ολοι σας γεροξεκουτη και γεροπαραξενο και να με κανετε ignore! :D Ok σιγα και τι εγινε! :)
Ακομα ομως δεν μου ειπες... πιστευεις εσυ οτι το ΚΖ2 θα εδειχνε οπως δειχνει σημερα χωρις την πιεση και την εντονη κριτικη που δεχτηκε?Νομιζεις οτι θα σπαταλαγανε τοσο χρονο και θα ειχαν πεισμωσει τοσο πολυ?Αμφιβαλλω κατα πολυ.
Εαν λοιπον η γκρινια του Valkyre και του οποιου Valkyre , τελικα δωσει σε εσας ενα Final Fantasy XIII λιγουλακι καλυτερο απο οτι σκοπευε να ειναι τοτε χαλαλι του πιστευω.Γιατι εγω θεωρω οτι η γκρινια του κοσμου γενικα με το FFXIII που επικραττει στις μερες μας ,στο τελος θα δωσει ενα καλυτερο παιχνιδι.
Αλλιως πειτε το μου και απο εδω και μπρος θα περιμενω μονο τις τελικες εκδοσεις για να εκφρασω αποψη και θα εχουμε ενα φορουμ το οποιο θα μοιαζει με το reuters , ενα καθημερινο blog με νεα απο βιντεοπαιχνιδια. (το ξερω οτι δεν εννοεις αυτο και οτι τωρα υπερβαλλω , αλλα θελω να τονισω απλα την σημασια που πιστευω οτι εχει η κριτικη.)
Πιστεψε με θα χαρω πολυ να βγειτε ολοι σας και να μου πειτε " i told you so" οταν κυκλοφορησει το παιχνιδι.:)
Πρώτον, εάν κατάλαβες ότι λέω πως δεν πρέπει να σχολιάζουμε αρνητικά εάν χρειαστεί τότε κατάλαβες λάθος(κατά λάθος χρησιμοποίησα την φράση "τελικό προϊόν" εκ παραδρομής). Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν μπορούμε να σχολιάζουμε αρνητικά έναν τίτλο όταν δεν έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για αυτόν (δεν λέω κιόλας να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του για να εκφράσουμε άποψη).
Στην περίπτωση του GOW3 μιλάμε για trailer (και αυτό μάλλον όχι in-game) ενώ για το FFXIII σχολιάζουμε έναν χαρακτήρα μόνο από το παρουσιαστικό του. Αλλά και πάλι είναι το λιγότερο που με πειράζει αυτό και σου είπα ότι δεν έχω πρόβλημα συγκεκριμένα με κάποια άποψη σου.:)
Με πειράζει το γεγονός ότι μου δημιουργείται η αίσθηση πως το όλο κλίμα γύρω από το FF έχει γίνει αρνητικό και ΟΧΙ μόνο για την SE και τις επιλογές της. Έχουν εμφανιστεί διάφορα posts που προβλέπουν (απόλυτα κιόλας) ότι το FFXIII δεν θα είναι καλό επειδή υποθέτουν διάφορα σχετικά με το port για 360 (multiple disks, world map κτλ). Δεν θέλω να βασίζουμε την κριτική μας σε υποθέσεις. Εάν τον Μάρτιο βγει επιτέλους το demo στην Ιαπωνία τότε θα είμαι ο πρώτος που θα πω ότι κάτι δεν μου αρέσει.
Όσο για το KZ2 παρόλο που σέβομαι την άποψη σου δεν νομίζω ότι η Sony ξόδεψε τόσα χρήματα και "πείσμωσε" μόνο και μόνο λόγω του αντίκτυπου ενός trailer. Εγώ πιστεύω ότι άλλοι παράγοντες συντέλεσαν στο αποτέλεσμα του KZ και αυτοί ήταν κυρίως η ανάγκη της Sony να παρουσιάσει το απόλυτο blockbuster που τόσο πολύ όλοι ζητάν από αυτή σε μία (φαινομενικά αλλά αυτό είναι συζήτηση για άλλο thread:angry:) δύσκολη στιγμή.
nikolaszax
17-01-2009, 00:27
http://finalfantasy-xiii.net/2009/01/16/square-enix-final-fantasy-xiii-release-date-still-to-be-determined.html
ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?Η ΘΑ ΜΑΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ?
Το μονο που μενει να ακουσω ειναι καθυστερηση για Europe.Εχει να πεσει κλαμα αν γινει κατι τετοιο για οσους,σαν εμενα δεν κανουν import.
Babis_ECE
17-01-2009, 00:39
H λύση είναι μία για την αναμονή μέχρι την κυκλοφορία των FF XIII & Versus XIII: Με το που τελειώσει η εξεταστική (για όσους δεν έχουν μπορούν και από αύριο), βγάζουμε το PS2 από το κουτί και ξεκινάμε με την σειρά Final Fantasy VII-XII, Εγώ ας πούμε δεν έχω δει καν μετά το ΙΧ πως ειναι τα Final Fantasy.
Ε για λίγους μήνες θα είμαστε μια χαρά. Μέχρι τότε ο Nomura και οι υπόλοιποι ιθύνοντες της Square Enix θα μας έχουν δώσει κανένα καινούριο trailer, demo, ίσως και ημερομηνία κυκλοφορίας..
Κατάντησε κουραστικό να διαβάζω νέα για το πότε θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι, και τι νούμερο παπούτσι φοράει ο χαρακτήρας, αν ειναι γκομενάκιας ο άλλος χαρακτήρας, για τα μαλλιά της Βανίλιας, εικασίες για το πως θα γίνονται οι μάχες από φωτογραφίες..
Κι εγώ λατρεύω την σειρά Final Fantasy, αλλά έχουμε και όρια..
Marzel δεν κανω quote γιατι θα ξεχειλωσει η σελιδα :)
Λοιπον να ξεκινησω με το ασχετο για να βγει απο την μεση.
Για το ΚΖ2 , μου λες οτι δεν πιστευεις οτι ειναι ετσι και οτι απλα η Sony ηθελε ενα blockbuster.Και εγω σε ρωταω , γιατι δεν το εκανε αυτο με αλλα 1st party games?
Πως δηλαδη τους ηρθε και επελεξαν 1 μονο Game?Απλα , για τα πρακτικα να σου πω , οτι οι ιδιοι οι devs μεσω του motherh , ο οποιος μιλαγε για την προοδο του παιχνιδιου καθολη την διαρκεια της αναπτυξης στα αμερικανικα playstationforum.com ειχε παραδεχθει σε ερωτηση στο θρεντ "ask the dev" , οτι ναι μεν ειχαν θεσει ψηλα στανταρ στην αρχη , αλλα εαν δεν υπηρχε αυτη η μεγαλη αντιδραση στην αρχη απο δημοσιογραφους και κοινο , το παιχνιδι δεν θα εδειχνε τοσο καλα οσο δειχνει τωρα.Καθως και οτι θα ειχε κυκλοφορησει νωριτερα.
Παμε τωρα ontopic.Για τα ποστ που προβλεπουν απολυτα οτι το FFXIII δεν ειναι καλο , διαφωνω και εγω.Εννοειται.Τελεσιδικη αποφαση για ενα προιον υπο αναπτυξη δεν υφισταται.Ο λογος που βλεπεις αρκετα ατομα να σχολιαζουν ή να ανησυχουν σε λογικο βαθμο -θεωρω οτι ειμαι ενας απο αυτους- ειναι επειδη "νοιαζονται" για το παιχνιδι και πραγματικα θελουν να ειναι η εμπειρια που φανταζονται οτι θα ειναι ενα next gen FF.
Επισης σου ξαναλεω , οι περισσοτερες ανησυχιες , τουλαχιστον οι δικες μου , αφορουν στην πολιτικη της εταιρειας που ακολουθει τελευταια , και οχι στο ταλεντο της ομαδας το οποιο ειναι αδιαμφησβητητο.Τα βασικα μου παρπονα και οι ανησυχιες , δεν βασιζονται επισης μονο σε δικα μου συναισθηματα , αλλα και στα συναισθηματα των ιδιων των devs.
Οταν ο ιδιος ο Νομουρα βγαινει και σου κανει καυστικα και εμφανως ειρωνικα σχολια για τον προεδρο της εταιρειας , ειναι λογικο να θες να το σχολιασεις.
Δεν νομιζω οτι γινεται κατι λαθος εδω.Οκ υπαρχουν ακραιες αποψεις.Απλα τις φιλτραρεις και κρατας αυτα που θεωρεις εσυ , εγω , ο καθενας μας , λογικα. :)
Εμενα μου αρεσει η συζητηση και η ανταλλαγη αποψεων.Πολλες φορες μπορει να κανω τον δικηγορο του διαβολου απλα για να κανω κουβεντα, μην με παρεξηγειτε! ;)
desperate_gamer
17-01-2009, 04:21
Valkyre, εγώ συνεχίζοντας το θέμα για τον μαύρο χαρακτήρα θα επιμείνω ότι δεν μπορείς να πεις με τίποτα ότι μαύρος+άφρο = CJ από San Andreas. Για όνομα δηλαδή, υπάρχει κάτι που λέγεται προσωπικότητα, όπως επίσης και η ιδεολογία του χαρακτήρα.
Μη μου πεις ότι βλέποντας το άφρο σκέφτηκες να ακούγονται "Yo my Bitch, nigga" στο FF13. Ήμαρτον δηλαδή, αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και το ξέρεις. Από τον εξωγήινο Wakka 1000 φορές ένας μαυρός πιο "ανθρώπινος" και ρεαλιστικός χαρακτήρας. Και επειδή όμως έχουμε να κάνουμε και με ένα fantasy game, δεν ξέρεις τι δυνάμεις ή και αξεσουάρ θα έχει που θα τον κάνουν ξεχωριστό.
Valkyre, εγώ συνεχίζοντας το θέμα για τον μαύρο χαρακτήρα θα επιμείνω ότι δεν μπορείς να πεις με τίποτα ότι μαύρος+άφρο = CJ από San Andreas. Για όνομα δηλαδή, υπάρχει κάτι που λέγεται προσωπικότητα, όπως επίσης και η ιδεολογία του χαρακτήρα.
Μη μου πεις ότι βλέποντας το άφρο σκέφτηκες να ακούγονται "Yo my Bitch, nigga" στο FF13. Ήμαρτον δηλαδή, αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και το ξέρεις. Από τον εξωγήινο Wakka 1000 φορές ένας μαυρός πιο "ανθρώπινος" και ρεαλιστικός χαρακτήρας. Και επειδή όμως έχουμε να κάνουμε και με ένα fantasy game, δεν ξέρεις τι δυνάμεις ή και αξεσουάρ θα έχει που θα τον κάνουν ξεχωριστό.
Βρε desperate με δουλευεις?Γιατι μονιμως βαζεις λογια στο στομα μου τα οποια δεν εχω πει??Μιλησα εγω για "Yo my bitch nigga"?Αναφερθηκα σε τιποτα τεοιο?Μιλησα καθολου εγω για την προσωπικοτητα του χαρακτηρα και δεν το καταλαβα?!?Τι διαβολο δηλαδη θα με τρελανετε?
Μιλησα καθαρα για παρουσιαστικο , για εμφανιση , ελεος δηλαδη!Το οτι μου μοιαζει για χαρακτηρας βγαλμενος απο GTA , δεν αναφερομαι σε προσωπικοτητα "αλα GTA" , αλλα για εμφανιση, look.Τσεκαρε τα ποστ μου και θα δεις οτι καθε φορα που σχολιαζω τον εν λογω χαρακτηρα , κολαω διπλα του μια εκ των τριων αυτων bold λεξεων....
Και εν πασει περιπτωση , εμενα , για τον α ή β λογο, μου θυμησετον CJ απο το San Andreas σε εμφανιση!Συγνωμη για το "ρατσιστικο" -οπως χαρακτηρισες πριν- εγκλημα!Σε λιγο θα πρεπει να απολογουμαστε και να λογοδοτουμε και για το προσωπικο brainstorming εδω μεσα... HMAΡΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΑ!
Ρε παιδιά ήμαρτον με τα λογίδρια, δεν προλαβαίνεις να απαντήσεις :P
Μαρζέλ καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά εξήγησα πως 2 επιλογές της SE με οδηγούν στο συμπέραμσα πως πολύ πιθανόν να μη μου αρέσει το 13, πρώτον το 12 ήταν για τα ανάθεμα και δεύτερον έχει επιλέξει να γίνει η ΕΑ των JRPG (ακόμα και η ΕΑ φαίνεται τελευταία να είναι...λιγότερο ΕΑ από την SE). Παρ' όλα αυτά δεν ήμουν τόσο απόλυτος λέγοντας ότι θα είναι βλακεία. Πίστεψέ με, είμαι από τους μεγαλύτερους θαυμαστές των παιχνιδιών FF αφού έχω παίξει σχεδόν όλα τα αριθμημένα και αρκετά από τα spin offs και δεν είμαι καθόλου χαρούμενος με το που την πάει τη σειρά η εταιρεία...
AgentPrinny007
18-01-2009, 15:45
Καπου πολυ μακρια απο εδω σ ενα εναλλακτικο συμπαν:
AgentPrinny007:
Παδια ειδατε τις καινουργιες εικονες απο το P.P.XII?Εχω μεινει με ανοιχτο το στομα:)
Marzel19:
Τις προσεξα και εχω να πω οτι ειναι οτι πιο ομορφο εχω δει σε ολες μου τις ζωες:)
Nikolaszax:
Μπραβο ρε παιδια δεν ειναι τελειες?δεν ειναι απιστευτες?Εχετε ξαναδει κατι τοσο καλο?:)
Valkyre:
Εγω ετοιμαζα τον Μεγα διασκορπιστη Υπερχορδων,γυριζω να παρω το κατσαβιδι και τις βλεπω.ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ, δεν εχω να πω τιποτε αλλο.:)
desperate gamer:
off topic:Val προσεξε την σειρα καταταξης των αισθητηρων.Θυμασαι τι εγινε την προηγουμενη φορα:giggle:
TopGunz:
Eχετε τοσο πολυ δικιο ολοι που δεν ξερω με ποιον να πρωτοσυμφωνήσω:)
Valkyre:
ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ, δεν εχω να πω τιποτε αλλο.:)
Babis-ECE:
Εγω παλι επειδη συμφωνω με ολους σας θα σας χαρισω ενα πολυrep+++:)
Valkyre:
personGR
Τι ωραια που συμφωνούμε σε ολα.Ειμαι τοσο ευτυχισμενος που μου ερχεται να μην πατησω το κοκκινο κουμπι.:)
Valkyre:
πολυ βαρετο συμπαν, δεν μου αρεσει:(
(συγνωμη για το καραoff topic, καταλαβατε τι θελω να πω.)
Babis_ECE
18-01-2009, 15:52
Καπου πολυ μακρια απο εδω σ ενα εναλλακτικο συμπαν:
AgentPrinny007:
Παδια ειδατε τις καινουργιες εικονες απο το P.P.XII?Εχω μεινει με ανοιχτο το στομα:)
Marzel19:
Τις προσεξα και εχω να πω οτι ειναι οτι πιο ομορφο εχω δει σε ολες μου τις ζωες:)
Nikolaszax:
Μπραβο ρε παιδια δεν ειναι τελειες?δεν ειναι απιστευτες?Εχετε ξαναδει κατι τοσο καλο?:)
Valkyre:
Εγω ετοιμαζα τον Μεγα διασκορπιστη Υπερχορδων,γυριζω να παρω το κατσαβιδι και τις βλεπω.ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ, δεν εχω να πω τιποτε αλλο.:)
desperate gamer:
off topic:Val προσεξε την σειρα καταταξης των αισθητηρων.Θυμασαι τι εγινε την προηγουμενη φορα:giggle:
TopGunz:
Eχετε τοσο πολυ δικιο ολοι που δεν ξερω με ποιον να πρωτοσυμφωνήσω:)
Valkyre:
Babis-ECE:
Εγω παλι επειδη συμφωνω με ολους σας θα σας χαρισω ενα πολυrep+++:)
Valkyre:
personGR
Τι ωραια που συμφωνούμε σε ολα.Ειμαι τοσο ευτυχισμενος που μου ερχεται να μην πατησω το κοκκινο κουμπι.:)
Valkyre:
πολυ βαρετο συμπαν, δεν μου αρεσει:(
(συγνωμη για το καραoff topic, καταλαβατε τι θελω να πω.)
:cheers: Όποτε κατέβεις Πάτρα, ή όταν ανέβω ΑΘήνα μετά την εξεταστική κερνάω ποτάκι φίλε!!
Από τα πιο έξυπνα και συνάμα χιουμοριστικά Post που έχω διαβάσει.!
:cool:
nikolaszax
18-01-2009, 16:03
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Να σε καλα με εκανες και γελασα AgentPrinny.
AgentPrinny007
18-01-2009, 16:14
ευχαριστω παιδια.:)
φωτο απο το παιχνιδι.Μεγαλυτερες σε μεγεθος.
http://www.the-magicbox.com/0901/game090117b.shtml
Εγω αλλαζω συχνα αποψη οσο αναφορα τον "νεο" χαρακτηρα.Την μια μερα τον βρισκω αστειο την αλλη ενδιαφερον μετα λεω οτι δεν κολλαει με το παιχνιδι.Δεν ξερω τι να πω,ελπιζω μονο ο Nomura να ξερει τι κανει.
Babis_ECE
18-01-2009, 16:45
Σε αυτές τις φωτογραφίες συμπαθέστατος φαίνεται ο Sazh Katzory!!
:)
nikolaszax
18-01-2009, 17:01
Για να λεμε την αληθεια ομως,αρκετα ff ειχαν χαρακτηρες που θα λεγαμε οτι ειναι "ακυροι" με το γενικο κλιμα.Ξεχναμε τον cait sith απο το ff vii,τον waka απο το ff x κτλ κτλ?Αν τους βλεπαμε ετσι απλα θα λεγαμε οτι ειναι ακυροι αλλα τελικα δεναν με τον ενα ή τον αλλο τροπο στην ιστορια.
Απλα το γεγονος οτι δεν μας τον δειχνουν σε motion και το οτι δεν ξερουμε πολλα για αυτον μας κανει να φοβομαστε.Γιατι ομως?Γιατι ολοι θελουμε το ff να ειναι το καλυτερο rpg και να μην ειναι τελικα αδικη η τοση αναμονη.
Θελω να δω ποιος θα ειναι ο ανθρωπομορφος ή ζωοδης χαρακτηρας του ff(RED,Kihmari,Fran etc).Γιατι δεν μπορει,θα εχει και το XIII καποιον:angry:.
Μεγαλο respect στον Kihmari... θυμαμαι ακομα και την μουσικη που επαιζε οταν πηγαινες για πρωτη φορα στον τοπο που μεγαλωσε στα βουνα... εκπληκτικος χαρακτηρας...
Εγω δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να ειναι μια ενδιαφερουσα προσωπικοτητα αυτος ο χαρακτηρας του FFXIII.Ισως να ειναι δε και τοσο ενδιαφερον σαν προσωπικοτητα που να ξεχνας ή να παραβλεψεις το "περιεργο" παρουσιαστικο του.Ειδωμεν.
Κατι αλλο , εχουμε κανενα νεο για το στορυ και το αν τελικα επιβεβαιωνεται οτι δεν εχει κατα καποιο τροπο main character?
AgentPrinny007
18-01-2009, 19:45
Αυτο που θελω να δω ειναι η συνδεση του Sazh με τον υπολοιπο κοσμο του παιχνιδιου.Σχεδον σε καθε FF οι ηρωες του ειχαν και μια προσωπικη ιστορια,ενα τοπο καταγωγης.Πχ ο Kihmari ειχε το Mt. Gagazet,ο Wakka ειχε το Besaid,ο Vivi ειχε το black mage village,H Fran στο Eruyt village κ.τ.λ.Αραγε τι θα εχουν κανει για τον συγκεκριμενο?
marzel19
19-01-2009, 12:07
Advent Children FFXIII demo dated for Japan
Posted on January 19th, 2009 at 03:52 EDT
Square Enix has confirmed (http://uk.ps3.ign.com/articles/946/946177p1.html?RSSwhen2009-01-18_213200&RSSid=946177) that Final Fantasy VII: Advent Children Complete will be released on Blu-ray in Japan on April 16, 2009.
As previously reported, Advent Children will come bundled with a fully playable demo of the hotly anticipated Final Fantasy XIII, which is due to launch in Japan by the end of the year.
Two versions of the film/demo bundle will be up for grabs. First up, punters will be able to fork out for the Cloud Black 160 GB Special Spec + Final Fantasy XIII Trial Version Set, which includes a 160GB PlayStation 3 console, Advent Children and the demo. The bundle will set you back JPY 49,980.
The second option is by far the cheapest, coming in the form of the Final Fantasy XIII Trial Verion Set, which consists of the film and the demo for approximately JPY 5,900.
Expect some footage on the demo to trickle in from Japan soon after its release.
Source (http://www.psu.com/Advent-Children-FFXIII-demo-dated-for-Japan-News--a0006162-p0.php)
Θελω να δω ποιος θα ειναι ο ανθρωπομορφος ή ζωοδης χαρακτηρας του ff(RED,Kihmari,Fran etc).Γιατι δεν μπορει,θα εχει και το XIII καποιον:angry:.
Μεχρι στιγμης εχουμε 4 απο το party, αν κρινουμε απο τα προηγουμενα παιχνιδια της σειρας οι main protagonists θα ειναι 6-7. Θα το τσουβαλιασω λιγακι αλλα ενταξει, κουβεντα να γινεται.:angry: Exουμε μεχρι στιγμης 2 cool characters (Lightning/Snow), 1 funny character ( Sazh), 1 childish/vulnerable character (Vanilla). Μενουν δλδ 2-3 ακομα, λογικα 1 ανθρωπομορφος/ ζωωδης, ενας ακομα cool character kαι ισως ενας μπαλαντερ που μπορει να ειναι ο,τιδηποτε.
Καπως ετσι πηγαινει η αναλογια στο προσφατο xii και πολυ περισσοτερο στο x που ειναι και της ιδιας ομαδας.
http://www.dustcatchers.com/ff/other/pos_cast.jpg
http://media.bestofmicro.com/Final-Fantasy-XII-Cast-of-characters-Released-10-30-2006-for-the-PlayStation-2,2-E-90806-13.jpg
Deathtrick
20-01-2009, 07:30
North American Final Fantasy fans will be disappointed to know that Square Enix's highly-anticipated Final Fantasy XIII won't launch outside Japan until 2010 at the earliest.
Speaking to Reuters, Square Enix president Yoichi Wada asserted that Final Fantasy XIII will remain exclusive to the Japanese Playstation 3 fans until 2010. As announced by Microsoft at E3 2008, FFXIII will launch on both PS3 and Xbox 360 in the U.S.
Πηγη: http://www.megagames.com/news/html/console/nowesternfinalfantasyxiiibefore2010.shtml
πραγματικά δηλαδή ..αφήστε το thread να ψοφίσει και ανοίξτε το πάλι τον ιανουάριο του 2010 ...δεν αξίζει να ασχολούμαστε.
AgentPrinny007
20-01-2009, 15:23
Μεχρι στιγμης εχουμε 4 απο το party, αν κρινουμε απο τα προηγουμενα παιχνιδια της σειρας οι main protagonists θα ειναι 6-7. Θα το τσουβαλιασω λιγακι αλλα ενταξει, κουβεντα να γινεται.:angry:
Εχω ακουσει για 6.Με την φορα που εχει παρει ο Nomura θα δουμε κι αλλους ιδιαιτερους χαρακτηρες.
Edit:
According to Kitase, Square Enix is hopeful that the PlayStation 3 will gather more ground in hardware sales and attach rate, with the announcement of the Final Fantasy XIII demo a key factor in driving sales of the platform.
In addition, the demo will help entice players to the PS3, allowing them to explore "the basics" and check out the new battle system.
http://www.psu.com/Square-Enix--09-will-feature-more-FFXIII-gameplay-News--a0006182-p0.php
baphomet
20-01-2009, 18:28
καταρχήν συμφωνώ εντελώς με αυτό
Αν το JRPG δεν έχει turn based μάχες (να δεχτώ πολύ ευχαρίστως action κομμάτια όπως block, συγχρονισμένες κινήσεις κλπ.) είναι σα να βγάζεις ποδοσφαιράκι και οι παίκτες να παίρνουν την μπάλα με τα χέρια τους.
ο action χειρισμός σε Final Fantasy είναι ότι χειρότερο...πόσο τέλειο ήταν το Crisis Core και με χάλαγε το σύστημα μάχης που είχε
ξέρω μερικοί θα πούνε ότι καλό είναι να βλέπουμε κάτι διαφορετικό...γνώμη μου είναι καλύτερα να μην το βλέπουμε στα FF...11αδα που κερδίζει δεν αλλάζει, έτσι δεν λένε;...αν κρίνω από τα 2 RPGs που έπαιξα τελευταία της Square (Infinite Undiscovery. Last Remnant) να μας λείπουν αυτά τα συστήματα μάχης
επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιτίθεστε στον Valkyre...συμφωνώ σε όσα λέει και όπως και να το κάνουμε ο καινούριος χαρακτήρας φέρνει απο Bolywood και δεω έχει να κάνει φυσικά με το ότι είναι μάυρος ...τώρα τι να κάνουμε, θα τον ανεχτούμε σαν fans των FF
Παρόλες τις καθυστερήσεις πάντως εγώ είμαι αισιόδοξος αφού δεν έχει βγει ποτέ FF και να πούμε ότι είναι φόλα...το XII χάλασε πολλούς (όπως και εμένα) αλλά και πάλι χάλια δεν μπορείς να το πεις...απλά όσο να΄ναι μας χαλάει το γεγονός ότι FF θα δούμε μετά από 1+ χρόνο
AgentPrinny007
20-01-2009, 18:30
Το FF 12 για μενα ειναι το δευτερο καλυτερο ff που εχω παιξει μετα το 7.
Και εμενα μου αρεσε παρα πολυ το FF12.Το μονο που δεν με ενθουσιασε ηταν το στορυ , διοτι δεν υπηρχε κατα καποιο τροπο main character στα προτυπα του FF και ετσι δεν ενιωθες ποτε -ή τουλαχιστον εγω- τοσο συνδεδεμενος με τον χαρακτηρα που επαιζες και εν συνεχεια με το στορυ.Αλλα σε ολους τους αλλους τομεις , gameplay , ηχος , κοσμος ηταν καταπληκτικο.Ιδιως καλλιτεχνικα ο κοσμος του FF12 ειναι ισως ο καλυτερος που εγινε ποτε στην σειρα.Τεραστιος κοσμος με απιστευτη ποικιλια (ποιος ξεχναει την ιπταμενη πολη) και φοβερες τοποθεσιες.
AgentPrinny007
20-01-2009, 19:15
Val συμφωνω απολυτα για τον main character αλλα το gameplay ειναι ΕΘΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ.Δεν μπορουσα να σταματησω με τιποτα.Το πιο παρεξηγημενο FF κατα την γνωμη μου:(
Για μενα το 12 δεν ηταν FF. Ηταν ενα game με φουτουσριστικα στοιχεια και το ονομα Final Fantasy.
Γενικα απαξιωθηκε το FFXII κυριως απο τους fans, μιας και πηρε καλες κριτικες. Για μενα ηταν σιγουρα ενα βημα μπροστα για τη σειρα, ομως επασχε σεναριακα. Και δεν νομιζω οτι ειχε τοσο σχεση με το οτι δεν υπηρχε main character οσο με το γεγονος οτι δεν ηταν τοσο δουλεμενοι οι χαρακτηρες. Το FFX που το θεωρω το κορυφαιο FF σεναριακα (πλοκη, σεναριακη δραση, χαρακτηρες) ειχε εναν αδιαφορο main character, η τουλαχιστον οχι ακριβως lead (Tidus). Ηταν ομως τοσο καλοδουλεμενοι οι υπολοιποι που ο καθενας (gamer) εβρισκε τον δικο του lead character οσο εξελισσοταν το παιχνιδι.
Κατι τετοιο ελπιζω να προσπαθουν και για το FFXIII, γι'αυτο και δεν με ανησυχει τοσο η απουσια main character που φημολογειται.
AgentPrinny007
21-01-2009, 14:10
Σωστος ο hakoo;)
marzel19
21-01-2009, 14:39
New Final Fantasy XIII Famitsu scans (http://www.psu.com/New-Final-Fantasy-XIII-Famitsu-scans-News--a0006195-p0.php)
Babis_ECE
21-01-2009, 14:54
New Final Fantasy XIII Famitsu scans (http://www.psu.com/New-Final-Fantasy-XIII-Famitsu-scans-News--a0006195-p0.php)
Τhnx για το Info!
Τίποτα ιδιαίτερο από τις νέες φωτό.
Μία ερώτηση ρε παιδιά: Αυτό το περιοδικό το Famitsu κάθε πότε κυκλοφορεί, εβδομαδιαίο είναι και έχει συνέχεια νέες φωτό??
Nαι εβδομαδιαιο ειναι. :)
marzel19
21-01-2009, 20:08
FFXIII countdown begins...
Wednesday 21-Jan-2009 4:44 PM ...but to what?
2 Comments (http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=206400#comments)
In just under seven days' time, Square will announce something Final Fantasy-related to the world.
A teasing countdown website has appeared online which reads, "The countdown has begun. A new vision will soon be revealed to the world. Register now to ensure you're there for the unveiling."
http://medialib.computerandvideogames.com/screens/screenshot_209683_thumb300.jpg (javascript:screens_popup(209683);)Whatever it is, Square says it won't be rubbish
Okay, you've got our attention Square Enix. But don't let us down by announcing a deal with Chewits (http://www.youtube.com/watch?v=i7YOXn32nmM) for Final Fantasy branded packets of our favourite soft chews.
Check out the countdown here (http://www.finalfantasy13game.com/) and sign up. Whatever it is it'll probably be revealed in Famitsu first.
http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=206400
Final Fantasy XIII comes to Wii? :D
Χεχε , πλακα κανω , μαλλον θα προκειται για ενα ακομα project που θα εχει σχεση με το ολο fabula nova crystalis.Προσωπικα εχω την αισθηση οτι θα ειναι το exclusive παιχνιδι για το 360 που φημιζεται , ως αντιστοιχο του FFVersus XIII.Παντως δεν νομιζω οτι θα ειναι PS3 related news. Ειδωμεν...
AgentPrinny007
22-01-2009, 11:42
Μπορει να ειναι κοποιο νεο trailer του παιχνιδιου η gameplay.
Avenger_Seraphim
22-01-2009, 19:25
Ξερω τι ειναι...
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Sazh ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟ!!! HOW AWESOME IS THAT?
Πέρα απο την πλακα λενε οτι απλα ειναι ενα βιντεο...τρεϊλερ or something like that...
Babis_ECE
23-01-2009, 15:29
Για να δούμε τι ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει η Square Enix.
Ρε παιδιά, μπαίνω στο http://www.finalfantasy13game.com και μου βγάζει:
This site requires a minimum resolution of 1024x768 to display correctly. Please resize your browser or adjust your display settings. correctly. Please resize your browser or adjust your display settings.
Το οποίο δεν παίζει, καθώς δουλεύω σε 1280x800..
Eσείς την βλέπετε την αντίστροφη μέτρηση?
Παιδια ειπαν τι ειναι , ειναι ενας τιτλος στο στυλ final fantasy tactics που θα κυκλοφορησει σε PSN/Live , ψαχνω το λινκ και το ποσταρω.Εκτος και αν ειναι κατι αλλο αυτο παλι , μιας και η SE ασχολειται με 325726529912410410 projects αυτη τη στιγμη! :D
nikolaszax
23-01-2009, 15:43
Παιδια ειπαν τι ειναι , ειναι ενας τιτλος στο στυλ final fantasy tactics που θα κυκλοφορησει σε PSN/Live , ψαχνω το λινκ και το ποσταρω.Εκτος και αν ειναι κατι αλλο αυτο παλι , μιας και η SE ασχολειται με 325726529912410410 projects αυτη τη στιγμη! :D
Μιλας για το tower defence game?Δεν νομιζω να ειναι αυτο μιας και δεν ανηκει στην fabula nova crystallis(εκτος αν κανω λαθος).
Καποιος που εψαξε παντως βρηκε το αρχειο που συνδεετε με το site.
http://i39.photobucket.com/albums/e182/byoushinn/ffxiiiflash.jpg
Μπορει να ειναι το trailer ης jump festa που δεν εχουμε δει ακομα.Μπορει να ειναι teaser ιας και εχει το TS στο url.
Ειδωμεν....
AgentPrinny007
23-01-2009, 15:52
Eσείς την βλέπετε την αντίστροφη μέτρηση?
τη βλεπω την αντιστροφη μετρηση αλλα δεν εχω ιδεα ποια ειναι η αναλυση μου:p
μηπως λες αυτο? http://kotaku.com/5137592/square-enix-bringing-ds-puzzle-game-to-live
nikolaszax
23-01-2009, 16:11
http://vgchartz.com/forum/thread.php?id=57916
Αυτο λεει.Αλλα δεν ειναι το countdown για αυτο.Ειναι γαι κατι σχετικο με ff xiii.
personGR
23-01-2009, 16:20
Final Fantasy XIII comes to Wii? :D
Χεχε , πλακα κανω , μαλλον θα προκειται για ενα ακομα project που θα εχει σχεση με το ολο fabula nova crystalis.Προσωπικα εχω την αισθηση οτι θα ειναι το exclusive παιχνιδι για το 360 που φημιζεται , ως αντιστοιχο του FFVersus XIII.Παντως δεν νομιζω οτι θα ειναι PS3 related news. Ειδωμεν...
Δεν παίζει να ανακοινώσουν ένα νέο παιχνίδι FF ακόμα και F.N.C., από τη στιγμή που το site είναι αποκλειστικά του FF XIII (το λέει στο link)..
Εγώ πιστεύω πως είναι το countdown για το επίσημο countdown...
Eιναι FFXIII related και ειναι video. Αυτα ξερουμε στα σιγουρα. Καποιο teaser, καποιο trailer που δεν εχουμε δει ακομα (jump festa), αυτες ειναι οι πιο πιθανες περιπτωσεις. Καποιοι κανουν λογο για παγκοσμια ημερομηνια κυκλοφοριας της εκδοσης που θα ακολουθησει της Ιαπωνικης (δλδ για ps3 kai 360 για τον υπολοιπο κοσμο) κατι το οποιο θεωρω για γελια προσωπικα. Δεν νομιζω οτι ειναι κατι σημαντικο παντως, τους εχω ικανους να ειναι η πιο αδιαφορη γελοιοτητα, πολλα εχουν δει τα ματια μας.
Ρε παιδια γιατι ασχοληστε με αυτο? Θα δειξουν καποιο ελαχιστο plot twist, με λιγα εφε και 10 δευτερολεπτα gameplay. Και αυτο ηταν. Αντε να δουμε και 2 ληψεις απο τον CJ. Γνωστα τα κολπα της Square πλεον.
Θα μας φλομωσουν στα video και gameplay θα φανερωσουν πληρως καπου στο τελος του 2009. Οποτε δεn πρεπει, ουτε να ασχολουμαστε πολυ, ουτε να το παιδευουμε πολυ το θεμα. Οτι ναναι θαρθει. Απλα περιμενουμε.
baphomet
28-01-2009, 14:25
Θα μας φλομωσουν στα video και gameplay θα φανερωσουν πληρως καπου στο τελος του 2009. Οποτε δεn πρεπει, ουτε να ασχολουμαστε πολυ, ουτε να το παιδευουμε πολυ το θεμα. Οτι ναναι θαρθει. Απλα περιμενουμε.
μπα...λογικά gameplay θα δούμε με το γιαπωνέζικο ντέμο που θα κυκλοφορήσει με το blu-ray του Advent Children
Ναι ρε, μιλουσα για Official trailer. Μιας και το ανεφερες εφαγε ενα ελαφρυ delay το Blu ray.Αντε να δουμε 2,5 ωρες μεινανε μονο. Εχω μεγαλη περιεργεια. Αραγε να μας δειξουν 1 λεπτο, δυο λεπτα ή πανω απο 3 λεπτα video?
marzel19
28-01-2009, 17:42
Ναι ρε, μιλουσα για Official trailer. Μιας και το ανεφερες εφαγε ενα ελαφρυ delay το Blu ray.Αντε να δουμε 2,5 ωρες μεινανε μονο. Εχω μεγαλη περιεργεια. Αραγε να μας δειξουν 1 λεπτο, δυο λεπτα ή πανω απο 3 λεπτα video?
Μικρά trailer δείχνουν σπάνια απλώς είναι φοβερά επαναλαμβανόμενο το περιεχόμενο τους. Ας ελπίσουμε να έχει κανένα δίλεπτο καινούργιου περιεχομένου.
AgentPrinny007
28-01-2009, 19:12
Συγνωμη αυτο ηταν ???οχι δεν μπορει να ειναι μονο αυτο!!!!!
nikolaszax
28-01-2009, 19:12
http://www.square-enix.co.jp/fabula/ff13/
Το trailer ανεβηκε!!!Πατε στο trailer section για να το δειτε!
AgentPrinny007
28-01-2009, 19:18
http://www.square-enix.co.jp/fabula/ff13/
Το trailer ανεβηκε!!!Πατε στο trailer section για να το δειτε!
ευχαριστω Νικολα τωρα το ειδα ολοκληρο
marzel19
28-01-2009, 19:22
Αυτό είναι το πρώτο πραγματικό trailer. Τα έχει ΟΛΑ!
Eιδα το τρεηλερ.Εχει αρκετο gameplay μεσα (δοξα τον Παναγαθο...) και δειχνει το combat system.Φυσικα απο θεμα στορυ δεν καταλαβαινουμε τιποτα καθοτι ειναι στα γιαπωνεζικα , ομως κατι που ηθελα να ρωτησω , παρατηρησατε και εσεις αρκετα σημεια οπου πεφτει το framerate εμφανως , ή φταινε μηπως τα codecs του υπολογιστη μου και εχω μονο εγω προβλημα.Το κανει συνηθως στις μαχες , σε σημεια δηλαδη που λογικα εμφανιζεται σε παιχνιδια framerate drop.
Κατα τα αλλα , δεν μπορω να καταλαβω πολλα.Σιγουρα το τρεηλερ εχει εντυπωσιακη παρουσιαση και σιγουρα ειναι πολυ , πολυ πιο action απο τα παλια Final Fantasy , ακομα και απο το 12.Ιδιως σε καποιες φασεις μοιαζει με hack n slash.Δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι καλο αυτο ή οχι.Εχω θετικα στοιχεια μεσα στο μυαλο μου για ενα τετοιο συστημα μαχης στο FF , αλλα και καποια αρνητικα.Παντως τα θετικα υπερισχυουν απο αυτα που εχω δει μεχρι στιγμης...ειδωμεν!
nikolaszax
28-01-2009, 19:52
Eιδα το τρεηλερ.Εχει αρκετο gameplay μεσα (δοξα τον Παναγαθο...) και δειχνει το combat system.Φυσικα απο θεμα στορυ δεν καταλαβαινουμε τιποτα καθοτι ειναι στα γιαπωνεζικα , ομως κατι που ηθελα να ρωτησω , παρατηρησατε και εσεις αρκετα σημεια οπου πεφτει το framerate εμφανως , ή φταινε μηπως τα codecs του υπολογιστη μου και εχω μονο εγω προβλημα.Το κανει συνηθως στις μαχες , σε σημεια δηλαδη που λογικα εμφανιζεται σε παιχνιδια framerate drop.
Κατα τα αλλα , δεν μπορω να καταλαβω πολλα.Σιγουρα το τρεηλερ εχει εντυπωσιακη παρουσιαση και σιγουρα ειναι πολυ , πολυ πιο action απο τα παλια Final Fantasy , ακομα και απο το 12.Ιδιως σε καποιες φασεις μοιαζει με hack n slash.Δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι καλο αυτο ή οχι.Εχω θετικα στοιχεια μεσα στο μυαλο μου για ενα τετοιο συστημα μαχης στο FF , αλλα και καποια αρνητικα.Παντως τα θετικα υπερισχυουν απο αυτα που εχω δει μεχρι στιγμης...ειδωμεν!
Δεν εισαι μονος σου.Και εγω παρατηρησα slow-downs.Ελπιζω να οφειλεται στο video και οχι στο παιχνιδι.
Μου αρεσε το συστημα μαχης αν και με μπερδεψε ακομα περισσοτερο με αυτο το videο .Η φωνη της lighting ειναι παρα πολυ καλη,τα γραφικα εκπληκτικα,η μουσικη απλα τελεια.
Το μονο που με ξενερωσε λιγο ειναι το star wars feeling του trailer,πολυ gun battles εχουν τα cutscenes κατι το οποιο ευτυχως δεν μεταφερεται και στο battle system.
Παρα πολυ καλο trailer.Αντε να κυκλοφορησει γιατι βαρεθηκα να περιμενω.
AgentPrinny007
28-01-2009, 19:57
Tο framerate και εγω το παρατηρησα.Χορταστικο trailer.Θα γινω παλι γκρινιαρης αλλα μου εχει αφησει μια γλυκοπικρη γευση,συμφωνω με αυτα που λεει ο Val.Κανονικα θα επρεπε να εχω ενθουσιαστει και να το εχω δει πανω απο 800 φορες....δεν ξερω....μια χαρα φαινεται...
ισως σκεφτομαι οτι θα αργησει λιγο....
στο ευρωπαικο site της SE εχει αγγλικους υποτιτλους
http://finalfantasy13game.com/
Καταπληκτικo cgi, τα ingame γραφικα δεν δειχνουν πια τοσο εντυπωσιακα. Ειναι και λογικο αλλωστε μετα απο τοσα χρονια που εχει παρουσιαστει το παιχνιδι. Μενω λιγο στην in-game παρουσιαση, οι υπολοιποι χαρακτηρες περαν των main εχουν σαφως λιγοτερες λεπτομερειες, δεν ειναι τοσο detailed. Οι 2-3 που ειναι μαζι με τον snow ελπιζω να μην ειναι του main party μιας και ειναι υπερβολικα αδιαφοροι σχεδιαστικα. Στα του combat, και παλι δεν ειναι απολυτα ξεκαθαρο το συστημα, δεν φαινεται παντως να υπαρχει τοση ελευθερια οση στο FFXII. Ειδα ευθυγραμισμενους σε καποιες στιγμες χαρακτηρες, κινηματογραφικες ληψεις επομενως λογικα θα ειναι καπως πιο fixed (για μενα θετικο αυτο). Σιγουρα αυτα τα υπερβολικα aerial combos ξενιζουν καπως, οπως και η τοσο action προσεγγιση.Την ολη αισθητικη και ατμοσφαιρα του trailer χαλανε κατα πολυ αυτα τα drops και slow-downs, παρατηρησα κι εγω οτι εμφανιζονται μονο σε in-game intense footage, δλδ μαχες και action sequences. Ετσι οπως το ειδα εγω φαινεται να ειναι framerate drops, ειδωμεν.
Δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα, better than nothing παντως. Νομιζω ξεκαθαρη η προθεση να διαφημισουν το demo, ολο το footage πρεπει να ειναι απο εκει.
baphomet
28-01-2009, 21:56
δεν πολυκατάλαβα το σύστημα μάχης...θα είναι τελικά turn based με ATB ή θα φέρνει πολύ στο Crisis Core?...ελπίζω το πρώτο
Ωραια γραφικα, λιγο δε μαρεσαν οι αριθμοι που εδειχναν το damage. Επρεπε να ειναι λιγο πιο Solid, κατα τα αλλα καλη πρωτη εντυπωση. Πολυ ενδιαφερον και το animation.
Τελικα 2009 Ιαπωνια και μεσα 2010 Ευρωπη-Αμερικη
Avenger_Seraphim
28-01-2009, 22:39
Ειδα και γω επιτελους το βιντεο...Αρκετα καλο,τιποτα που να με ενθουσιασε μιας και δεν ειμαι φαν των διαστημικων ιστωριων... Για το συστημα μαχης απ'οτι καταλαβα καθε turn εχει απο 3 κομπο, γιατι σε καθε χτυπημα αδειαζει και εκεινη η μπαρα πανω απο τις εντολες η οποια ειναι χωρισμενη σε 3 μερη...
Αυτο που θα σχολιασω επισης ειναι η μεταφραση,στην οποια δεν εγινε καλη αποδοση :Ρ
Αυτο που μαρεσε ειναι οι voice actors οι οποιοι ειναι γνωστοι σε αυτους που παρακολουθουν ανιμε σειρες etc και ταιριαζουν και με τους χαρακτηρες :3
Ισως αυτο θα επρεπε να ηταν το πρωτο τρεϊλερ...
Καλα οτι θα επρεπε να ηταν το πρωτο τρεηλερ , δεν χωραει αμφιβολλια.Επισης το σχολιο του Νικολα που αναφερεται σε ενα πολυ Star Wars σκηνικο , εχει δικιο , μοιαζει καπως περιεργο , αλλα προκειται προφανως για μια μονο περιοχη απλη του παιχνιδιου.Ειμαι σιγουρος οτι θα περιλαμβανονται τοπια με ερημους , βουνα , δαση κλπ κλπ.
Ή τουλαχιστον ελπιζω να ειναι ετσι διοτι αλλιως δεν θα ειναι και τοσο Final Fantasy χωρις αυτα.Αλλα μας εχουν δειξει ηδη καποιες σκηνες με δαση οποτε ειμαστε οκ μαλλον.
hollow_83
29-01-2009, 01:41
Ta slows downs ή οφειλονται σε πρωιμη εκδοση του παιχνιδιου ή
επαιζε σε xbox και ειχε αργο access time το dvd.
^^ δεν επαιζε σε xbox και πιθανοτατα ουτε σε PS3.κατευθειαν απο το pc.Ασε που υποτιθεται οτι δεν εχουν ασχοληθει καθολου με το 360 , ξαναλεω υποτιθεται...
hollow_83
29-01-2009, 02:01
Σωστο αυτο me to pc ουτε καν μου περασε.
Καλα εννοειται μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε.
To trailer μπορείτε να το δείτε κι από εδώ:
http://www.gamersyde.com/news_7481_en.html
AgentPrinny007
29-01-2009, 15:51
Σε αυτο το forum προσπαθουν να εξηγήσουν το συστημα μαχης με εικονες.
http://finalfantasy-xiii.net/forums/showthread.php?t=6267
Final Fantasy XIII PS3 Cloud Black Bundle
http://farm4.static.flickr.com/3319/3214609766_e5d0afd906_o.jpg
This 160gb PS3 is a collaboration between Sony and Square-Enix to introduce the Final Fantasy VII Advent Children Blu-ray disc. As a bonus the bundle ships with a Final Fantasy XIII demo for the PS3. It will be available on April 16, 2009.
http://image4.play-asia.com/640/8c/pa.150491.1.jpg
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-bo-49-en-70-384d.html
pictorino
01-02-2009, 13:13
φανταστικό το bundle,κατέβασα το τρέιλερ σε 1080p και απλά εντυπωσιάστηκα!βέβαια εννοείται ότι θέλω πολλά τοπία και όχι σκηνικά μόνο μέσα σε πόλεις.σκεφτόμουν τα άλματα της τεχνολογίας.π.χ. στο ff8 περίμενα πως και πως τις σκηνές που ήταν φτιαγμένες και έδειχναν στοιχεία του σεναρίου για να θαυμάσω τα γραφικά που δεν είχαν καμμία σχέση με τα in-game.τώρα απλά δεν υπάρχει διαφορά!!!
AgentPrinny007
01-02-2009, 14:32
Αν εχω καταλαβει καλα στο παιχνιδι υπαρχει η τεχνολογικα ανεπτυγμενη Cocoon και η Pulse που ειναι ο κοσμος που βλεπουμε στην αρχη σε παλαιοτερο trailer αρα φανταζομαι οτι θα εχουμε διαφορα τοπια.
Ναι, ειναι μια εξυπνη κινηση αυτη των 2 κοσμων. Απο τη μια η Cocoon θα εχει αυτο το φουτουριστικο semi-industrial feel που υπηρχε και στο ffx σε καποιες πολεις, απο την αλλη η pulse με τα δαση και τα natural battlefields.
AgentPrinny007
01-02-2009, 21:18
Κοιταξα στη wikipedia για το παιχνιδι και στο σημειο του story λεει αυτο:
.........the theocratic Holy Government of Cocoon quarantines and exiles anyone who has been influenced by Pulse from the city with the help of its mighty army, PSICOM.[21] (http://en.wikipedia.org/wiki/Final_fantasy_xiii#cite_note-20) A former soldier of that army, a woman codenamed Lightning is chosen by the fal'Cie against her will.......μηπως σας θυμιζει κατι αυτο?:giggle:
Παντως οσο καταλαβαινω το συστημα μαχης τοσο αρχιζω να ενθουσιαζομαι.
Cloud εννοεις? Το ειχε δηλωσει και ο Nomura παντως σε παλιοτερη συνεντευξη, η Lightning
σχεδιαστικα ειναι μια female version του Cloud.
AgentPrinny007
01-02-2009, 22:55
Cloud εννοεις? Το ειχε δηλωσει και ο Nomura παντως σε παλιοτερη συνεντευξη, η Lightning
σχεδιαστικα ειναι μια female version του Cloud.
Οχι δεν λεω αυτο.Για να το πω καλυτερα στον Cloud αναφερομαι αλλα οχι σχεδιαστικα.Ο Cloud ηταν πρωην "στρατιωτης" της οργανωσης SOLDIER και η Lightning ειναι πρωην "στρατιωτης" της οργανωσης PSICOM.Και οι δυο οι οργανωσεις ειναι στρατιωτικα παρακλαδια.
Ετσι οπως τα λεω μου θυμιζω ελληνα δημοσιογραφο που μιλα για την 17 Νοεμρη:rofl:
nikolaszax
06-02-2010, 11:57
10 things i didn't love about FFXIII
http://www.destructoid.com/ten-things-i-didn-t-love-about-final-fantasy-xiii-162684.phtml
10 things i love about FFXIII
http://www.destructoid.com/ten-things-i-loved-about-final-fantasy-xiii-162457.phtml
Εγώ έχω το εξής πρόβλημα. Τα rpg δεν μου αρέσουν. Το demon's souls δεν μου άρεσε, όμως το kingdom hearts με ενθουσίασε. Αυτό θα μου αρέσει?
Εχει spoilers το αρθρο Νικολα ή οχι? :p
nikolaszax
06-02-2010, 12:14
Εχει spoilers το αρθρο Νικολα ή οχι? :p
Μπα.Μην σε φοβησει το 9.Ending απο τα liked.Δεν λεει τιποτα περα του οτι του αρεσε ,ηταν oetic και κατι τετοια.Δεν ειναι τοσο "καθαρματα" να στο spoileraroun (βλεπε GT):giggle:.
^^ σε ευχαριστω θα το τσεκαρω τοτε!Και αυτο το poetic μου αρεσει πολυ! :D
Εγώ έχω το εξής πρόβλημα. Τα rpg δεν μου αρέσουν. Το demon's souls δεν μου άρεσε, όμως το kingdom hearts με ενθουσίασε. Αυτό θα μου αρέσει?
Θα σ' αρεσει μαλλον, γιατι κινειται στην Κουλτουρα του Kingdom Hearts. Ομορφα χρωματα, επιβλητικα summons με φαντασμαγορικες κινησεις και μαγικες επιθεσεις, ειναι μερικα απο τα θετικα στοιχεια του.
^^ Ναι αλλα δεν εχει καμμια σχεση το συστημα μαχης του με kingdom hearts οποτε εγω δεν ξερω τι θα του ελεγα...μαλλον να το νοικιασει (εστω να παιξει λιγο το συστημα μαχης) και να δει...
Avenger_Seraphim
06-02-2010, 21:39
Final Fantasy XIII On Xbox 360 Has “Game Content Downloads”
Oh noes!!!!
http://www.siliconera.com/2010/02/05/final-fantasy-xiii-on-xbox-360-has-game-content-downloads/
Final Fantasy XIII On Xbox 360 Has “Game Content Downloads”
Oh noes!!!!
http://www.siliconera.com/2010/02/05/final-fantasy-xiii-on-xbox-360-has-game-content-downloads/
Τι σημαίνει αυτό δηλαδή? Μας προετοιμάζουν ότι θα επέλθει dlc? Τι να πω. Αν και είμαι κατά στο επί πληρωμής περιεχόμενο για ένα παιχνίδι αφού θα μπορούσαν να το είχαν συμπεριλάβει από την αρχή, στη συγκεκριμένη περίπτωση αν αυτό το περιεχόμενο είναι ποιοτικό και δίνει λίγο βάθος στο παιχνίδι τότε ίσως με κάνει να σκεφτώ την αγορά του τίτλου. Από την άλλη αν το dlc σκάσει μέσα στους 3 μήνες από την κυκλοφορία του παιχνιδιού τότε σημαίνει ότι είναι αλήτες, ότι το είχαν έτοιμο και απλά δεν το έβαλαν στο δισκάκι για λόγους απληστίας ή για λόγους microsoft :p
^^δεν θα με ανησυχουσε αυτο για να ειμαι ειλικρινεις...!
Απλα το γραφει στο κουτι της αμερικανικης εκδοσης του 360 και λογικα θα το γραφει και στο κουτι του PS3.Απλα δεν εχουμε δει κουτι PS3 επισημο αμερικανικο.Τωρα αυτοι πουθ τα γραφουν αυτα ειναι προφανες γιατι τα γραφουν... :p
To gameinformer βαθμολογησε το παιχνιδι με 93/100
Ενα μικρο quote απο το review του :
A phenomenal RPG destined to be remembered as a technical milestone for the series.
Ενθαρρυντικο δεν λεω! :D
wow, πολυ καλη βαθμολογια! Ειμαι περιεργος να δω τι βαθμολογιες θα παρει γενικα στη δυση.
Ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με πρώιμες εκδόσεις του Final Fantasy XIII σε σχέση με την τελική και γενικά όσον αφορά την τεχνολογία του εδώ (http://www.eurogamer.net/articles/tech-analysis-final-fantasy-xiii-article).
nikolaszax
08-02-2010, 10:31
PSM3:70/100
http://community.eu.playstation.com/t5/PlayStation-3-General-Discussion/PSM3-Review-Scores-March-2010-Issue-124/m-p/10159274
Ouch. Και το συγκεκριμενο περιοδικο το διαβαζα οσο ημουν Αγγλια, το θεωρω απο τα καλυτερα και πιο αντικειμενικα (καμια σχεση με το OPM ας πουμε)
To gameinformer βαθμολογησε το παιχνιδι με 93/100
το game informer το κοροιδεύουν όλοι οι αμερικάνοι ως το χειρότερο περιοδικό τους πάντως
nikolaszax
08-02-2010, 15:06
Και τα scans απο το παραπανω review:
http://i46.tinypic.com/2mdqvdi.jpg
http://i49.tinypic.com/1zegxat.jpg
http://i49.tinypic.com/67nqxf.jpg
http://i50.tinypic.com/16hra1k.jpg
http://i47.tinypic.com/nb5beq.jpg
http://i46.tinypic.com/2rrtici.jpg
http://i47.tinypic.com/2w7r11g.jpg
http://i46.tinypic.com/3013fw9.jpg
Final Fantasy XIII producers: Traditional RPG towns are tough to do in HD (http://playstation.joystiq.com/2010/02/05/final-fantasy-xiii-producers-traditional-rpg-towns-are-tough-to/)
με λίγα λόγια τσιγκουνιές
AgentPrinny007
09-02-2010, 12:20
An Interview With Final Fantasy XIII’s Kitase And Toriyama (http://blog.eu.playstation.com/2010/02/08/an-interview-with-final-fantasy-xiiis-kitase-and-toriyama/#more-12586)
Tι ειχες Γιαννη, τι ειχα παντα ....
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση στη συνέντευξη είναι για το πλήθος των sidequests που απαντούν ότι για να τα ολοκληρώσεις όλα θα σου πάρει το διπλάσιο χρόνο το παιχνίδι και ότι το κάθε boss στα quests είναι πιο δυνατό από το τελικό boss. Ακούγεται ενδιαφέρον και σίγουρα σου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να καείς με το παιχνίδι.
AgentPrinny007
09-02-2010, 13:54
Τελικα το αγοραζουμε πρωτη μερα κυκλοφοριας το παιχνιδι η οχι??
Μιλαω γενικα γιατι εγω θα το παρω σιγουρα.
Τελικα το αγοραζουμε πρωτη μερα κυκλοφοριας το παιχνιδι η οχι??
Μιλαω γενικα γιατι εγω θα το παρω σιγουρα.
Εγώ πρώτη μέρα δύσκολο. Μάλλον θα το νοικιάσω καμιά βδομάδα να το δοκιμάσω και έπειτα βλέπω.
AgentPrinny007
09-02-2010, 14:41
Εγώ πρώτη μέρα δύσκολο. Μάλλον θα το νοικιάσω καμιά βδομάδα να το δοκιμάσω και έπειτα βλέπω.
Λογικο.
και εγω το ιδιο πρεπει να κανω αλλα ειμαι λιγο κολλημενος με τη σειρα :angry:
Αυτο που λεει για τα sidequests δεν ειναι αντιθετο απο αυτο που υποστηριζουν οσοι εχουν παιξει το παιχνιδι ? Δηλαδη οτι δεν εχει sidequests. Περιεργο δεν ειναι ?
Λογικο.
και εγω το ιδιο πρεπει να κανω αλλα ειμαι λιγο κολημενος με τη σειρα :angry:
Αυτο που λεει για τα sidequests δεν ειναι αντιθετο απο αυτο που υποστηριζουν οσοι εχουν παιξει το παιχνιδι ? Δηλαδη οτι δεν εχει sidequests. Περιεργο δεν ειναι ?
Κι εγώ ήμουν αρκετά κολλημένος με τη σειρά αλλά ταρακουνήθηκα λίγο και ξεκόλλησα με το ΧΙΙ. Ε και με όλα αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής για το ΧΙΙΙ είμαι αρκετά επιφυλακτικός.
Είναι λίγο περίεργο αυτό που λέει για τα sidequests, ίσως να τα φουσκώνει λίγο τα πράγματα αλλά από την άλλη το παιχνίδι μόλις είχε κυκλοφορήσει, σιγά μην κάθισαν οι reviewers να παίξουν όλα τα sidequests, αμφιβάλλω αν έστω θα το τερμάτισαν. Περιμένω να βγουν αρκετά walkthroughs και να πάω να κοιτάξω από εκεί για το τι sidequest υπάρχει. Όταν είχα κοιτάξει τελευταία φορά δεν υπήρχαν και πολλά λεπτομερή walkthroughs στο gamefaqs.com.
Λογικα εννοουν τα hunts, τα οποια δεν ειναι παραδοσιακα sidequests με σεναριο και objectives. Ειναι κι αυτα αρκετα γραμμικα απο αυτα που εχω καταλαβει.
Agent εχω προβληματιστει με τα reviews αλλα κατα πασα πιθανοτητα θα το παρω day one.
Παιδια δεν εχει sidequests περα απο τα hunts.Απλα το διατυμπανιζουν διοτι αν θες να παρεις ολα τα trophies θα κανεις πολλες φορες τα mission για grinding!Κατι σαν τον τυπο στο FFX που μπορουσες να πας για max stats. :)
Έλα μην μας ξενερώνεις τώρα ρε Valkyre :D Άσε μας λίγο να ελπίζουμε. Για τα hunts δεν έχω διαβάσει ακριβώς πληροφορίες σχετικά με το τι είναι. Πας και σκοτώνεις κάποιο δυνατό τέρας απλά? Όπως στο XII?
nikolaszax
09-02-2010, 15:18
Έλα μην μας ξενερώνεις τώρα ρε Valkyre :D Άσε μας λίγο να ελπίζουμε. Για τα hunts δεν έχω διαβάσει ακριβώς πληροφορίες σχετικά με το τι είναι. Πας και σκοτώνεις κάποιο δυνατό τέρας απλά? Όπως στο XII?
Yeap,you nailed it.Αυτο ακριβως ειναι.
Ουσιαστικα αν σε καποιον δεν αρεσουν τα hunts(καλη ωρα εμενα που τα βαριεμαι μετα απο λιγο) τοτε θα κανει περιπου 45+ ωρες να το τελειωσει μιας και δεν υπαρχει τιποτα περισσοτερο απο το να δεις την ιστορια.
Το ανεφερε αλλωστε και το PSM3 πως αν και υπαρχουν τα hunts για να σε απασχολησουν δεν ειναι τιποτα αλλο απο αυτα που κανεις εδω και 20+ ωρες(μεχρι να ξεκλειδωθουν) και τις αλλες 25 για να το τελειωσεις,δηλαδη μαχες και παλι μαχες.
Aπ' οτι ειχα διαβασει σε κατι impressions ειναι πανομοιοτυπα με του FFXII. Δεν τα λες sidequests σε καμια περιπτωση. Προσωπικα δεν με απωθει αυτο, βρισκω οτι στα περισσοτερα RPG τα side quests ειναι διαδικαστικα και βαρετα. Η δωστα μας σωστα η μην μας τα δινεις καθολου (που λεει και το τραγουδι). Αλλα με απασχολουν εμενα.
AgentPrinny007
09-02-2010, 15:28
Δεν το ξερω το τραγουδι :D
Ετσι ειναι. Η συντριπτικη πλειοψηφια των side quests ειναι πηγαινε εκει και φερε μου αυτο. Οσο κι αν μοιαζει ποναει δαχτυλο κοβει χερι , χιλιες φορες να τα βγαλουν εντελως παρα να δω μια απο τα ιδια.
Aπ' οτι ειχα διαβασει σε κατι impressions ειναι πανομοιοτυπα με του FFXII. Δεν τα λες sidequests σε καμια περιπτωση. Προσωπικα δεν με απωθει αυτο, βρισκω οτι στα περισσοτερα RPG τα side quests ειναι διαδικαστικα και βαρετα. Η δωστα μας σωστα η μην μας τα δινεις καθολου (που λεει και το τραγουδι). Αλλα με απασχολουν εμενα.
Εμένα μου αρέσουν τα sidequests που πρέπει να τελείωσεις ένα dungeon για να βρεις ένα δυνατό όπλο ή ένα δυνατό summon. Και γενικά να έχει πολλά μυστικά να ξεκλειδώσεις ή να βρεις κατά τύχη στον κόσμο του παιχνιδιού. Τώρα αν έφτιαξαν κάτι απόλυτα γραμμικό σαν ένα κράμα rpg και action παιχνιδιού με τα μόνα στοιχεία rpg να είναι το σύστημα μάχης και τα στατιστικά που βελτιώνονται, ε ας το λουστούν :D
Εμένα μου αρέσουν τα sidequests που πρέπει να τελείωσεις ένα dungeon για να βρεις ένα δυνατό όπλο ή ένα δυνατό summon. Και γενικά να έχει πολλά μυστικά να ξεκλειδώσεις ή να βρεις κατά τύχη στον κόσμο του παιχνιδιού.
Me too! Sidequests με secret weapons, secret summons, special objects, δωσμου τετοια και παρε μου την ψυχη. Δεν εχει τετοια ομως απο οσα εχω διαβασει το παιχνιδι.
Δεν το ξερω το τραγουδι
You think. Σε εντελως διαφορετικο context βεβαια αλλα the girl has a point :giggle:
YouTube- Melanie Fiona - Give It To Me Right
edit
Επισης, ενα scan απο το μοναδικο δυτικο review που δινει καλη βαθμολογια (Game Informer, 9.25/10)
http://i186.photobucket.com/albums/x251/natearistata/007.jpg
Σε αυτο το scan αναφερονται τα εξης σαν main points
Concept: If you need me to explain the concept of Final Fantasy, this game isn't for you.
Graphics: Easily among the best-looking games ever made.
Sound: The soundtrack isn't as memorable as previous games in the series, but the voice-acting is very good.
Playability: The intuitive controls prove that executing complex strategies doesn't need to be complicated.
Entertainment: Awkward dialogue and character interactions put a damper on the fun, but other aspects of the game pick up the slack.
Replay: Moderately high
Conclusion: A phenomenal RPG, destined to be remembered as a technical milestone for the series.
Second Opinion:
It may be an excellent RPG, but Final Fantasy XIII's right to bear the Final Fantasy name could be called into question. Many of the series' conventions are either highly modified or simply thrown out the window; there are no sidequests to undertake until about 30 hours into the adventure, no towns to explore (all of your shopping is done from save points), and no revisiting old areas via airship. It's game over if your party leader is knocked out (regardless of how much health your other allies have), and the summons' ability to turn into drivable racecars and motorcycles is bizarre. None of these things are necessarily bad, but they are certainly drastic deviations from Final Fantasy's established traditions.
AgentPrinny007
09-02-2010, 16:09
secret summons λιγο δυσκολο να εχει γιατι για καποιο λογο, που μονο οι ιδιοι ξερουν, αποφασισαν να δωσουν απο ενα summon σε καθε χαρακτηρα...
Ενας απο τους λογους που μου αρεσε το XII ειναι οτι υπηρχαν πολλα summon για να βρεις κανοντας φοβερες μαχες κι ας μην σου χρησιμευαν μετα :giggle:
Τα secret weapons μαλλον θα τα φτιαχνουμε με τον τροπου που το καναμε στο FF X.
σωστος ο hakoo , το ειχα ξεχασει :giggle:
AgentPrinny007
10-02-2010, 13:42
Κατα πασα πιθανοτητα θα κυκλοφορησει bundle του XIII (http://kotaku.com/5468216/final-fantasy-xiii-gets-an-xbox-360-bundle-in-north-america) στην Αμερικη για το 360 απλα δεν το εχουν επιβεβαιωσει ακομα.
http://i707.photobucket.com/albums/ww75/elgefe02/photobucket%20sez%20no%20more%20than%202500/74a0360f.jpg
To συγκεκριμενο ομως πρεπει να ειναι ψευτικο.
Αν και για πρακτικους λογους θα ηταν μια καλη ιδεα. Τοσα dvd...:giggle:
κακια :hide:
hollow_83
11-02-2010, 09:04
Ε βεβαια μια αλλαγη DVD την βδομαδα ειναι μεγαλος κοπος.
redismagik
11-02-2010, 10:00
ta final fantazy eine to monadiko idos pexnidiou pou den exo akoumpisei pote.se poia katigoria mpenoun?
ta final fantazy eine to monadiko idos pexnidiou pou den exo akoumpisei pote.se poia katigoria mpenoun?
Japan RPGs.Iαπωνικα παιχνιδια ρολου.
redismagik
11-02-2010, 10:07
giati idika japan? afou olos o kozmos to paizei? enoo de eine san kati alla iaponika games pou aforoun tin ekei agora.
Τα Ιαπωνικά σε σχέση με τα Δυτικά παιχνίδια ρόλων έχουν βασικές διαφορές στη φιλοσοφία. Σημαντικότερες θεωρούνται η εστίαση περισσότερο σε μια κινηματογραφική περίπλοκη ιστορία, αλλά με προκαθορισμένους χαρακτήρες, σε αντίθεση με τα Δυτικά που έχουν πολύ απλοικές ιστορίες, αλλά βαθύ customization του κεντρικού ήρωα. Επίσης τα Ιαπωνικά συνήθως είναι turn based με ομάδες 3-4-5 ατόμων, ενώ τα Δυτικά πιο action και με έναν χαρακτήρα (άντε και κανένα AI companion). Άλλα χαρακτηριστικά αφορούν το μικρότερο αριθμό sidequests, την πιο δομημένη και συγκεκριμένη συλλογή όπλων και τη μικρότερη ελευθερία κινήσεων πέραν του προκαθορισμένου story, κυρίως μέχρι λίγο πριν την τελική μάχη. Α, ναι, άλλο κλασικό των Ιαπωνικών είναι ότι θα υπάρχει τουλάχιστον ένα πολύ δυνατό τέρας σε sidequest το οποίο θα θέλει ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ upgrades του ήρωα για να βγει, σε σχέση με τον τελικό "κακό".
Ε βεβαια μια αλλαγη DVD την βδομαδα ειναι μεγαλος κοπος.
Ναι μια αλλαγη καθε εβδομαδα δεν ειναι μεγαλος κοπος, ουτε η συμπιεσμενη εικονα και ηχος, ουτε φυσικα το γεγονος οτι εκοψαν τονους υλικου απο το παιχνιδι για να μην φανε εξτρα προστιμο απο το 4ο δισκακι της MS....
giati idika japan? afou olos o kozmos to paizei? enoo de eine san kati alla iaponika games pou aforoun tin ekei agora.
Γιαννη ειναι το στυλ του RPG ιαπωνικο.Δεν μπορω να στο εξηγησω ακριβως καθως -απο οτι φαινεται δεν εχεις παιξει τετοιου ειδους RPG-.Γενικα τα δυτικα RPG εχουν μεγαλες διαφορες στο υφος και το στυλ απο τα ιαπωνικα. :)
Σου απαντησαν τα παιδια Γιαννη,δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.
redismagik
11-02-2010, 10:51
kai oi 3 mou dosate na katalavo.thanks.
nikolaszax
11-02-2010, 11:06
Ναι μια αλλαγη καθε εβδομαδα δεν ειναι μεγαλος κοπος, ουτε η συμπιεσμενη εικονα και ηχος, ουτε φυσικα το γεγονος οτι εκοψαν τονους υλικου απο το παιχνιδι για να μην φανε εξτρα προστιμο απο το 4ο δισκακι της MS....
. :)
Συν το οτι υπαρχουν περιπτωσεις αλα SO4 360 εκδοση οπου τυχαινει να αλλαζεις δισκακι καθε 5-10 λεπτα αν θες να επισκεφτεις παλιους πλανητες για καποια sidequests ή για harvesting/αγορα κατι συγκεκριμενου.
Απο τις χειροτερες περιπτωσεις disk swapping.
^^Μονο που εδω δεν υφισταται αυτο στην περιπτωση του FFXIII, γιατι προφανως η Squarenix (που δεν θα αλλαζε σε τιποτα την εκδοση PS3 κατα τα αλλα...) ελεω disc swapping phenomenon ala STar Ocean IV αποφασισε να φτιαξει ενα Final Fantasy χωρις καθολου πολεις, καθολου sidequests (εκτος απο hunt missions) και καθολου backtracking σε προηγουμενες τοποθεσιες.
Problem solved! :D
/facepalm...
:rofl:
Στο metacritic εχουν το εχουν ηδη το παιχνιδι μαζι με οσα δυτικα reviews εχουν βγει (τα περισσοτερα imports). Αυτη τη στιγμη βρισκεται στο 86% χωρις να υπολογιζεται το τελευταιο του psm3 που δινει 70%. Μενει να δουμε και τα υπολοιπα reviews και το που θα φτασει τελικα.
λινκ (http://www.metacritic.com/games/platforms/ps3/finalfantasy13)
Οχι οτι παιζει ιδιαιτερο λογο,ετσι κουβεντα να γινεται :
Θυμηθειτε αυτο που λεω τωρα:
Παρολο που η εκδοση του PS3 θα ειναι καλυτερη τεχνικα απο αυτην του 360(οπως εχουν ηδη πει) ,εντουτοις ,στο metacritic θα εχει χαμηλοτερο τελικο σκορ απο την εκδοση του 360.
Οι λογοι:
1) Το PS3 version θα γινει review απο πολυ περισσοτερους (βαλτε για παραδειγμα τωρα τα imports) , και οταν λεμε πολυ περισσοτερους εννοουμε πολυυυυ περισσοτερους.
2) Το ονομα ειναι συνιφασμενο με το Playstation και αρα θα κριθει πιο εντονα με βαση τους προκατοχους του απο περιοδικα σαν το PSM που εβαλε 70%.
3) Αντιθετα με το παραπανω , αμφιβαλλω ποσο αυστηρα θα ειναι τα περιοδικα που ασχολουνται με το xbox μιας και θα ειναι το πρωτο Final fantasy και θα κανουν τους ενθουσιασμενους.
Αυτο οπως ειπα δεν λεει τιποτα περισσοτερο απο το γεγονος οτι το metacritic kai to οποιο metacritic δεν λειτουργει παντα τοσο αποτελεσματικα ως κατευθηντηρια οδος στην επιλογη μιας version multiplatform.Εχει συμβει και στο παρελθον με παιχνιδια που η εκδοση του 360 ηταν καλυτερη , ομως η διαφορα στον αριθμο των reviews ηταν τοσο μεγαλη που φαινοταν η εκδοση PS3 σαν να ειναι η καλυτερη. :)
ΥΓ: Ειμαι τοσο περιεργος να δω τον ντορο που θα κανουν στα φορουμ τα fanboys οταν θα λενε οτι το πρωτο Final Fantasy που ηρθε στο χbox ειναι καλυτερο απο του PS3! Εχει να πεσει πολυ γελιο! :p
Babis_ECE
11-02-2010, 13:22
Είχα να μπω μέρες στο forum, μόλις είδα ότι είχε κρασάρει κι ο server, κλπ..
70% είδα κριτική από ένα περιοδικό και το θεωρώ αρκετά κακή βαθμολογία για ένα παιχνίδι που περίμενα πώς και πώς..
AgentPrinny μιας και ρώτησες, μάλλον PreOrder θα γίνει, κι ας μην είναι όπως το περιμένουμε..
ΛΟΛ το 360 θα εχει τελικα "exclusive DLC" !!!
OMGWTFBBQ ??!?!!
relax... το επικο exclusive DLC προκειται για ....ρουχαλακια για το Avatar system του xboxlive... lol
Ειλικρινα υπαρχει πιο φτηνος τροπος για να κερδισεις τις εντυπωσεις?Αν δε στο κουτι του Bundle γραφει "exclusive DLC" και δεν αναφερει οτι προκειται για ρουχα Avatars , μιλαμε για την υστατη attention whore προσπαθεια ever! :D
Avenger_Seraphim
12-02-2010, 02:21
http://cache.gawkerassets.com/assets/images/9/2010/02/500x_versus.jpg
Yoichi Wada: All FF goes to MS...
Tetsuya Nomura: I will protect Versus!
hollow_83
12-02-2010, 09:15
Χωρις να ειρωνευομαι, εχεις καποιο επισημο link που να το
λεει αυτο για το 4ο δισκακι ? Επισημο link ομως.
Ρωταω γιατι απο θεωριες συνομοσιας και καταστροφης
εχω ακουσει πολλες.
Ευτυχως εχω τη χαρα να εχω και τις δυο κονσολες οποτε
θα το χω original στο Ps3 για την συλλογη και κοπια στο XBOX
για τα καλυτερα ingame graphics.
Απο gamespot:
However, we noticed at this stage that the movies on the Xbox 360 suffered from more compression than on the PlayStation 3, while the Xbox 360 had an overall crisper image quality in the main game.
hollow_83
12-02-2010, 09:17
ΛΟΛ το 360 θα εχει τελικα "exclusive DLC" !!!
OMGWTFBBQ ??!?!!
relax... το επικο exclusive DLC προκειται για ....ρουχαλακια για το Avatar system του xboxlive... lol
Ειλικρινα υπαρχει πιο φτηνος τροπος για να κερδισεις τις εντυπωσεις?Αν δε στο κουτι του Bundle γραφει "exclusive DLC" και δεν αναφερει οτι προκειται για ρουχα Avatars , μιλαμε για την υστατη attention whore προσπαθεια ever! :D
Πρεπει να ειναι τυρι καποιος :rofl: ωστε να δωσει φραγκα σε
τετοιο exclusive. Νταξ απο τη μια καλα κανει αφου πηρε τετοιο
third party η MS θα το ξεζουμισει.
hollow_83
12-02-2010, 09:46
Και για να δωσω ενα τονο χαβαλε γιατι Fanboy dεν ειμαι.
Το disk swapping στο Xbox δινει ενα πιο κλασσικο τονο στο
παιχνιδι οποτε οι βετερανοι θα νιωθουν οικειοι. :giggle:
tasioskis
12-02-2010, 10:16
ποτε βγαινει ρε παιδες τελικα?
pictorino
12-02-2010, 10:19
εχω ακουσει πολλες.
Απο gamespot:
δε νομίζω ότι χρειάζεται να το επιβεβαιώσει και κάποιος επίσημα (και σιγά μην το κάνει κιόλας). είναι αυτονόητο ότι ένα exclusive είναι πολύ καλύτερο και πιο "γεμάτο" απ'ότι ένα multiplatform... για ποιο λόγο το θεωρείς θεωρία συνομωσίας;
εχω ακουσει πολλες.
Απο gamespot:
Τι να επιβεβαιωσω ακριβως?Γνωριζεις ή οχι οτι η MS επιβαλλει προστιμο σε καθε παιχνιδι το οποιο αποτελειται απο περισσοτερα απο 2 DVD?Αν ναι τοτε καταλαβαινεις οτι οι devs πανε το πολυ μεχρι το 3ο δισκακι διοτι με καθε δισκακι το προστιμο αυξανεται...(ο δε Carmack στο επερχομενο παιχνιδι του Rage δηλωσε απεχθεια για τα προστιμα αυτα και θα ριξει την ποιοτητα του τιτλου οπως παραδεχθηκε)
Επισης γνωριζεις προφανως τι συνεβει με το Star Ocean 4 που επειδη δεν ηταν Linear οπως το FFXIII οταν ηθελες να επιστρεψεις σε προηγουμενες περιοχες αλλαζες καθε φορα δισκακι...
Ουτε εγω ειμαι fanboy και ουτε κανω "θεωριες συνωμοσιας"... ειναι αυτονοητο οτι η Squarenix (και το ειχαν παραδεχτει) δεν ηξεραν τι να κανουν με τα DVD του FFXIII.
Και ο σχεδιασμος του παιχνιδιου κανει καραΜΠΑΜ οτι εγινε ετσι ουτως ωστε να μην χρειαζεται οι 360 users να αλλαζουν δισκακι.Το ποιοι την πληρωνουν στην τελικη ολοι το μαθαμε.
Επισης μαλλον θα απογοητευτεις αν κοιτας την εκδοση 360 για τα καλυτερα in game graphics στο εν λογω παιχνιδι , μια βολτα απο το IGN και το κοινο που παιζει το διαφημιστικο προμο του παιχνιδιου και με τις 2 εκδοσεις διπλα διπλα, αλλα λεει.
hollow_83
12-02-2010, 11:02
Αν δεν ειναι καλη στο ΧΒΟΧ Θα την παιξω στο PS, xexe.
Αυτο για τα προστιμα ομολογω δε το γνωριζω μιας και δε δουλευω μεσα στην Microsoft, και θα ηθελα μια Official παραπομπη, ισως δε με καιει και τοσο πολυ οσο εσας ωστε να αποδειξετε κατι λεγοντας το και ξαναλεγοντας το.
Για το Star Ocean δεν εκανα αλλαγες DVD περαν απο τις ζητουμενες (και μαλιστα οταν παω σπιτι θα το ξαναδοκιμασω) και ομολογω οτι το ελιωσα αρκετα (οχι καψιμο).
Τα ιδια θα πω και απαναντι οταν ακουστουν οι αναλογες "χαζομαριτσες" περι μεγαλου installation time κτλ. για την εκδοση του PS.
Εδιτ: To βρηκα για τα Royalty Fees
However, what’s still up in the air is how many discs the title will ship on. Without sacrificing texture quality, three discs will be enough, but the issue is that adding a third DVD into the equation would cost id “millions of dollars” in royalty fees, according to Carmack. If Microsoft does not agree to make a concession, id plans to ship Rage on two DVDs instead, with lower quality textures.Οπως ειπα ειναι κατι που δε το ηξερα, οποτε ανακαλω για το συγκεκριμενο κομματι.
Αν δεν ειναι καλη στο ΧΒΟΧ Θα την παιξω στο PS, xexe.
Αυτο για τα προστιμα ομολογω δε το γνωριζω μιας και δε δουλευω μεσα στην Microsoft, και θα ηθελα μια Official παραπομπη, ισως δε με καιει και τοσο πολυ οσο εσας ωστε να αποδειξετε κατι λεγοντας το και ξαναλεγοντας το.
Για το Star Ocean δεν εκανα αλλαγες DVD περαν απο τις ζητουμενες (και μαλιστα οταν παω σπιτι θα το ξαναδοκιμασω) και ομολογω οτι το ελιωσα αρκετα (οχι καψιμο).
Τα ιδια θα πω και απαναντι οταν ακουστουν οι αναλογες "χαζομαριτσες" περι μεγαλου installation time κτλ. για την εκδοση του PS.
Εδιτ: To βρηκα για τα Royalty Fees
Οπως ειπα ειναι κατι που δε το ηξερα, οποτε ανακαλω για το συγκεκριμενο κομματι.
Παλι καλα που το εψαξες γιατι πραγματικα ειμαι στην δουλεια και δεν μπορω με την ανεση μου να κοιταξω λολ :)
Καταλαβαινεις αυτο ποσο περιοριζει την δημιουργικοτητα των developpers...και φυσικα ποσο αλλαζει το concept ενος τιτλου.
Για το Star Ocean 4 λογικα δεν εχεις ασχοληθει πολυ με τα sidequests γιατι εγω αλλαξα αρκετες φορες τα δισκακια πηγαινοντας πισω στους παλιους πλανητες.
Οντως παντως η εκδοση PS3 ειναι καλυτερη , αλλωστε εκει ξεκινησε η παραγωγη του τιτλου.
Σχεδον ποτε δεν μιλαω με ανακριβειες.Απλα βαριεμαι καθε φορα να βαζω λινκς, τα παιδια με εχουν μαθει :p
hollow_83
12-02-2010, 11:45
Ναι οντως τρελη μαλακια το θεμα με τα δισκακια,αλλα
και οι κοπανοι στην Square μπρος το χρημα να το ριμαξουν.
Οποτε μονο στο PS και αυθεντικο (Ετσι για να στηριξουμε πατριδα :rofl:).
Θα μου λυψει ομως η χαρη του Disc Swap.:frog:
Βασικα στο SO εκανα πολυ Harvesting στα τρεχοντα "σεναριακος" δισκακια
οποτε ημουν αρκετα High Powered στο τελευταιο δισκακι και ειχα κανει και αρκετα
quests, δε σε αμφισβητω ομως και πολυ πιθανον αν ηθελα να το μηδενισω να με εκνευριζε
αυτη η διαδικασια.
Δεν τα αφησα για το τελος οποτε γλυτωσα και ενα μερος του backtracking.
AgentPrinny007
12-02-2010, 11:59
Για το Star Ocean 4 λογικα δεν εχεις ασχοληθει πολυ με τα sidequests γιατι εγω αλλαξα αρκετες φορες τα δισκακια πηγαινοντας πισω στους παλιους πλανητες.
Πανω απο 20 φορες αλλαξα τα dvd:witsend: .Ενας απο τους λογους που δεν εχω ξαναγγιξει το παιχνιδι.
61852 (http://www.gametrailers.com/video/leona-lewis-final-fantasy/61852)
έναν κουβά γρήγορα...
nikolaszax
13-02-2010, 11:19
http://golgotron.com/2010/02/square-enix-releases-doctored-and-misleading-ffxiii-screenshots-shame-on-them/
LMAO,παιζουν με την νοημοσυνη μας....
Το τι καναν βασικα?Στειλαν και καλα εικονες απο τις 2 εκδοσεις για να δειξουν οτι ειναι ιδιες και δεν εχουν καμια απολυτως διαφορα.Ελα μου ομως που οι εικονες περα απο κουμπια της καθε εκδοσης δεν εχουν καμια διαφορα!Η σταση των χαρακτηρων,τα HP,ακομα και τα damage values ειναι τα ιδια!
ΜΕ αλλα λογια?Μια προχειροδουλεια photoshop οπου αντικατεστησαν τα κουμπια καποιας εκδοσης με την αλλη(τωρα το ποια εκδοση ειναι αυτη που δειχνουν.....κρινετε εσεις).
Και τωρα εχω την αποκλειστικοτητα...Το FFXIII ερχεται στο wiii!!!!
http://i45.tinypic.com/zn5yrl.jpg
H SE ξερει να βαζει ενα hardware στα ορια του ΧΡ.
Καλα , ειλικρινα εχω αρχησει και πιστευω οτι στην SE κυκλοφορει επιδημια καθυστεροσυνης και ηλιθιοτητας...
Ειναι δυνατον να κανουν τετοιες γυφτιες?Λολ?Δηλαδη ποσο τουβλα μπορει να ειναι για να ποσταρουν τετοιες φωτο λολ? :D
dimitrisasp
13-02-2010, 13:18
Mια φουλ επεξηγηση του συστηματος μαχης..
YouTube- Final Fantasy 13 Battle Showcase
Απο gamespot:
Quote:
However, we noticed at this stage that the movies on the Xbox 360 suffered from more compression than on the PlayStation 3, while the Xbox 360 had an overall crisper image quality in the main game.
Aπο το ιδιο αρθρο κομματι του οποιου παρεθεσες:
After getting over the initial shock of playing a Final Fantasy game on the Xbox 360, we found it was difficult to tell the two versions apart.
IGN
Both PS3s and 360s were being used to show off the game, which was great as I was able to see both versions running side-by-side. As expected, the 360 version was noticeably less crisp than its PS3 counterpart, but it still ran nicely.
link (http://ps3.ign.com/articles/106/1061287p1.html)
digitalspy
Visually, the PS3 version was a little more crisp – but that might have been attributed to the setup of the station we played it on – while load times remained the same for either console.
link (http://www.digitalspy.co.uk/gaming/news/a201609/preview-final-fantasy-xiii.html)
Υπαρχουν διαφορες αποψεις οπως βλεπεις, οχι μονο του gamespot. Γενικα πιστευω οτι οπτικα οι εκδοσεις θα ειναι ιδιες, τωρα αν στο Ps3 το δεντρακι ειναι πιο vibrant ξερω γω ενταξει, δεν μου κανει διαφορα. Oι διαφορες που γνωριζουμε οτι εχουν αποδεδειγμενα τα παιχνιδια ειναι οι εξης:
- ps3 uncompressed audio
- ps3 cutscenes 1080p / 360 cutscenes 720p
- 360 3 discs / ps3 1 bluray
- 360 καποια dlc που απ' οτι διαβασα ειναι avatars? Δεν ειναι playable content δλδ.
Διαλεγει και παιρνει κανεις. Επαναλαμβανω, τα γραφικα δεν νομιζω να εχουν διαφορες.
desperate_gamer
13-02-2010, 17:54
61852 (http://www.gametrailers.com/video/leona-lewis-final-fantasy/61852)
έναν κουβά γρήγορα...
Γιατί κουβά; Ξες πόσα παίρνει αυτή για να λέει ότι της αρέσει να "run around all day"; :P
Εγώ ανυπομονώ για το FF13 και κρίμα που δεν βλέπω το ίδιο και απ' όλους τους συμ-forum-ιτες. Ακούω κάθε μέρα Leona Lewis και ψάχνω λακ που να μην βλάπτει το Chocobo που περιθάλπτω στο κεφάλι μου. Η κυκλοφορία ενός Final Fantasy αποτελεί ένα χαρούμενο event. Κάθε 5 χρόνια περίπου παίζουμε μια υπερφαντασμαγορική όπερα φαντασίας και δεν με πειράζει τόσο αν είναι linear, δεν είναι linear ή δεν έχει όλα αυτά που στερεοτυπικά περιμένει κάποιος από ένα JRPG.
Παίζοντας το FF7 στο PSP τελευταία, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είναι ένα αριστούργημα, αλλά είναι τόσο aged σε όλα του. Μεγάλες πόλεις, random συζητησούλες ανάμεσα σε κομμάτια περιήγησης σε dungeons. Για πάνω από 10 χρόνια η συνταγή αυτή έχει χρησιμοποιηθεί χιλιάδες φορές. Το FF12 για 'μένα ήταν πάρα πολύ κακό και χαίρομαι που όλοι λένε πόσο διαφορετικά έχει προσεγγιστεί το 13. Αν δεν μπορεί η Square να δώσει νέα πνοή στη συνταγή, τότε ποιός μπορεί;
καλά ...πολλούς κουβάδες τότε...έχω φάει και σουβλάκια, ποιός την χάρη της.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.