PDA

View Full Version : Final Fantasy XIII

Pages : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9

Valkyre
13-02-2010, 21:21
ROFL χαχα :D

ελεος!

Square Enix responds to doctored FFXIII screens

Square Enix recently released some screens for the Xbox 360 version of Final Fantasy XIII. As it turns out, however, the images were actually from the Playstation 3 version of the game with the button layout altered for the Xbox 360.
Sonia Im, the Senior PR Manager of Square Enix North America, posted the following statement regarding the mix-up on her Twitter:

We are looking into how the #FFXIII altered screens ended up in our presskit &will update asap. This was obviously not intentional...
..Aside from easily being proven as altered, and this method not being one we use, we don't feel there is a need to enhance the X360 #FFXIII

Καποιος εκανε μακακια στην SE! :D

muku
13-02-2010, 21:39
Ναι ναι σίγουρα κατά λάθος έγινε επεξεργασία με photoshop και ακόμα πιο κατά λάθος μετά ανέβασαν τις επεξεργασμένες εικόνες. Χααχαχα, η βλακεία συνεχίζεται :D

personGR
13-02-2010, 22:35
Η απόλυτη, 10001% ξεφτύλα:

http://img508.imageshack.us/img508/3076/merge.gif

http://img27.imageshack.us/img27/976/ffxiiibattle04.gif

Aπό εικόνες που έβγαλαν τις προάλλες.

Η απάντηση της εταιρίας δυο posts πιο πάνω από τον Val...

Εγώ έκλεισα με το κεφάλαιο SE, τους στήριξα ενώ όλοι έβριζαν, περίμενα καρτερικά το XIII, το KH3, το Versus XIII, αλλά τώρα μηδέν, να παν να γ.

Ezio
13-02-2010, 22:39
Ποτέ δεν ήμουν φαν των rpg, αλλά αν κάνουν τα ίδια με το KH3, να πάνε να γ******.

Valkyre
13-02-2010, 22:47
Η απόλυτη, 10001% ξεφτύλα:

http://img508.imageshack.us/img508/3076/merge.gif

http://img27.imageshack.us/img27/976/ffxiiibattle04.gif

Aπό εικόνες που έβγαλαν τις προάλλες.

Η απάντηση της εταιρίας δυο posts πιο πάνω από τον Val...

Εγώ έκλεισα με το κεφάλαιο SE, τους στήριξα ενώ όλοι έβριζαν, περίμενα καρτερικά το XIII, το KH3, το Versus XIII, αλλά τώρα μηδέν, να παν να γ.

Το χειροτερο και πιο ειρωνικο ολων ξερεις πιο ειναι φιλε?

Οτι παρολο που εγω, θα ελεγε κανεις κρατουσα τα "λαβαρα", οσον αφορα την κριτικη και το κραξιμο οοοολο αυτον τον καιρο στην SE και την κοροιδια που μας πουλαει και παρολο που ηρθαμε αρκετες φορες σε "διαπλικτισμο" μεταξυ μας(σε εισαγωγικα γιατι δεν μου ερχεται μια πιο σωστη λεξη στο μυαλο at the moment :muhaha:), τελικα εγω θα ειμαι αυτος που θα αγορασει το FFXIII...

Ναι τοσο μλκς ειμαι..., αλλα δεν εκραζα τσαμπα και ημουν 100% ειλικρινεις.Πραγματικα την αγαπω αυτην την σειρα και δυστυχως δεν μπορω να αντισταθω παρολες τις αλλαγες που εχουν κανει με τις οποιες διαφωνω καθετα μαζι τους.Και δεν ειναι μοναχα οι αλλαγες , αλλα και η αντιμετωπιση κυριως την οποια εχουν δεχθει οι φανς , που κακα τα ψεμματα ειναι Playstation users στην συντριπτικοτατη πλειοψηφια τους...

Παρολαυτα λοιπον, θα το αγορασω...:huh_where:

desperate_gamer
14-02-2010, 00:01
Ποτέ δεν ήμουν φαν των rpg, αλλά αν κάνουν τα ίδια με το KH3, να πάνε να γαμηθού*.

Έχε πίστη στον Nomura. Ξέρει καλύτερα! :love:

Τώρα εμένα δεν με νοιάζει καν που έχει και έκδοση 360. Όλο αυτό το πείραγμα των εικόνων είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει τους χρήστες Xbox ότι η έκδοσή τους δεν έχει τίποτα το λιγότερο από το PS3, που είναι φυσικά λάθος. Η Square πληρώνει την αλλαζονεία της. Οι καιροί που ένα απλό Final Fantasy θα μπορούσε να προκαλέσει το σοκ στην αγορά ενός νέου Modern Warfare έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, κι αυτό φάνηκε από τις χλιαρές πωλήσεις στην Ιαπωνία. Την πρώτη βδομάδα σάρωσε και μετά μη το είδατε στα charts.

Όπως και να 'χει δεν με νοιάζει. Εμένα το παιχνίδι μ' αρέσει με αυτά που διαβάζω. :ha-ha:

atomsk
14-02-2010, 00:10
Ε τότε valkryre να μη μας φταίει η SE αν στο ffXIV βάλουν φουσκοτούς αμερικανο-βλάχους να σκοτώνουν εξωγήινους πετώντας τους materia με ρόπαλο του baseball.

Γιατί λέμε λέμε αλλά στο τέλος το 99% όσων κράζουν θα πάνε τα ακουμπήσουν και θα βγουν να μας πουν πόσο καλά γραφικά έχει το παιχνίδι ενώ γνωρίζουμε ΟΛΟΙ ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν το περιμέναμε μόνο για τα γραφικά...και αυτό φαίνεται απο το γεγονός ότι το FFVII και FFVIII βρεθήκαν στα top 10 του ps store. Παιχνίδια που μετράνε 10ετία πλέον.

Valkyre
14-02-2010, 00:58
Ε τότε valkryre να μη μας φταίει η SE αν στο ffXIV βάλουν φουσκοτούς αμερικανο-βλάχους να σκοτώνουν εξωγήινους πετώντας τους materia με ρόπαλο του baseball.

Γιατί λέμε λέμε αλλά στο τέλος το 99% όσων κράζουν θα πάνε τα ακουμπήσουν και θα βγουν να μας πουν πόσο καλά γραφικά έχει το παιχνίδι ενώ γνωρίζουμε ΟΛΟΙ ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν το περιμέναμε μόνο για τα γραφικά...και αυτό φαίνεται απο το γεγονός ότι το FFVII και FFVIII βρεθήκαν στα top 10 του ps store. Παιχνίδια που μετράνε 10ετία πλέον.

Δεν ειμαι απο τα ατομα που θα βγει να μιλησει για τα γραφικα....και φυσικα εαν φτασει στο σημειο να μην εχει τιποτα το ιαπωνικο, να εισαι σιγουρος οτι δεν θα ενδωσω οπως κανω τωρα...

Και εαν επιδεχεται περαιτερω κραξιμο αφου το παιξω, θα το φαει μην ανησυχεις...

Avenger_Seraphim
14-02-2010, 04:01
Δεν μπορώ να πιστεψω οτι ενα PSP game (Kingdom Hearts: Birth by Sleep) θα εχει περισσοτερα πραματα απο ενα PS3 game... Διάβαζα την συνέντευξη τους, και μιλουσαν για exploring και για καλους και δύσκολους χάρτες... Και στο FF13 τι έκαναν; "προχώρα ισια, πολεμησε, δες βιντεακι, πηγαινε δεξια/αριστερα, πολεμησε, βιντεακι" (έτσι λενε αυτοι που το εχουν παίξει τουλαχιστον...)

Απο δω και πέρα μονο σε ομάδα που ηγείτε ο Νομούρα θα έχω εμπιστοσύνη, είμαι σίγουρος οτι το Versus θα εχει μια καλύτερη μοίρα...

Valkyre
14-02-2010, 04:23
^^Το κακο ειναι οτι απο οτι φαινεται ουτε ο Νομουρα ουτε κανεις πλεον μπορει να σταματησει την φορα που εχει παρει ο κυριος Wada...δεν σκαμπαζει μια ο προεδρακος, εχει βαλθει να κανει την Squarenix την ΕΑ της Ιαπωνιας (βασικα ηδη το εχει καταφερει).

Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο που εχουν εκφρασει ολο το επιτελειο της ομαδας Final Fantasy μαζι και ο Νομουρα , την δυσαρεσκεια τους για την πολιτικη που ακολουθει η εταιρεια επι του παροντος.

(plz plz μην με βαλετε να ψαξω για λινκ αληθεια λεω λολ :) )

Valkyre
14-02-2010, 04:35
By the way

η αγωνια κορυφωνεται!!!!Τα τηλεφωνα εχουν παρει φωτια στα γραφεια της SE και επειγουσα συναντηση κορυφης λαμβανει χωρα αυτην την ωρα!! :)

Square Enix: Official Statement on Final Fantasy XIII Debacle Shortly

Square Enix is going under a lot of heat currently thanks to a very poor decision when a batch of Final Fantasy XIII screens were released to the public yesterday showcasing identical screens and graphics in both the Xbox 360 and PS3 version of the game. Onlookers easily noticed that the placement of the shoulder buttons were simply altered and that these weren't screens that represented both versions, respectively. Since this has caused a rather large controversy, Square Enix is now attempting to clear their name and are preparing a statement to release to the masses very shortly.

Sonia Im, Senior PR Manager of Square Enix North America, released the following statement just under an hour ago:
"Need to clarify a few things regarding FFXIII screenshots. These were not meant to be released as a comparison of FFXIII on the two consoles...

The X360 batch in our press kit was the wrong one. We will have a statement shortly."

Below, you can see the controversial screens and draw your own opinion. With Square Enix now admitting they are, essentially, the wrong images and that there was some kind of foul play at hand.

Οπως ειπε και ο Muku...πως γινεται να κανεις 2 φορες λαθος??Εκανες λαθος οταν εκανες photoshop (γιατι εκανες εξαρχης?) και αφου εκανες το photoshop εκανες και 2ο λαθος βαζοντας το στο presskit?Ε δεν γινεται αυτο! ;)

Eιμαι πεπεισμενος οτι η δικαιολογια που μαγειρευουν θα προσβαλει την νοημοσυνη μας για πολλοστη φορα :)

desperate_gamer
14-02-2010, 04:39
Ο τρόπος που χειρίστηκε η Square το Final Fantasy 13 ήταν χείριστος. Δεν την κατηγορώ που δεν έχει βγάλει ακόμα κάποιο ΑΑΑ RPG για HD κονσόλες, ούτε και για το ότι θα το βγάλει στο 360.

Με ενοχλεί που έχουν την έπαρση "Final Fantasy είναι, θα σκίσει". Αλλά από τότε που μπορούσε να πορεύεται με βάση αυτό, έχουν περάσει 5 χρόνια δείχνοντάς μας το ίδιο CGI footage και το παιχνίδι δεν συντάραξε τα νερά του gaming κιόλας. Χαίρομαι όμως που θα έχει ωραία βίντεο, πλούσια ιστορία (το σύμπαν του FF13 θα χρησιμοποιηθεί και στο Versus 13 και στο άλλο το spin-off για κινητά. Δεν είναι όλο κι όλο ό,τι θα δούμε τον Μάρτιο) και ιδίως ένα preview της ιαπωνικής έκδοση που είχα διαβάσει στο Kotaku έλεγε ότι το FF13 πετάει "κοτρόνες διασκέδασης σε ανυποψίαστους περαστικούς". To ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΟ preview μπορεί κανείς να το διαβάσει εδώ (http://kotaku.com/5433455/final-fantasy-xiii-impressions-15-years-later-25-hours-in)

Αυτή η πρόταση πολύ με ιντρίγκαρε και πιστεύω ότι τις θετικές βαθμολογίες δεν τις απέσπασε μόνο και μόνο γιατί είναι ένα "Final Fantasy". Θα ήθελα πολύ να ζήσω μια ωραία δραματική ιστορία και να παίξω ένα RPG διαφοροποιημένο και πρωτότυπο. Δεν είναι χαζοί οι ιάπωνες να αμερικανοποιήσουν τελείως το προϊόν τους, θα βάλουν λίγο manga cuteness εκεί που χρειάζεται και θα μας έχουν πάλι του χεριού τους. :p

hakoo
14-02-2010, 04:47
Πραγματικα, τοσα χρονια δεν θυμαμαι κατι αναλογο. Δεν μιλαω μονο για το συγκεκριμενο, γενικα η negative publicity για την συγκεκριμενη εταιρια τα τελευταια χρονια δεν εχει προηγουμενο. Γκαφες, βαρυγδουπες δηλωσεις, αποχωρησεις, ψεμματα και πανω απ'ολα μετρια παιχνιδια. Παραμενει η μονη πρωτοκλασατη εταιρια που δεν μετραει ουτε μια επιτυχια στη γενια που διανυουμε. Ολες οι high profile Ιαπωνικες εχουν κατι να επιδειξουν, η SE τιποτα ακομα (κατι ψιλα μονο με το Star Ocean).
Αυτο δε το τελευταιο ειναι ο ορισμος της ξεφτιλας, αυτα δεν γινονται ουτε σε σουπερ μαρκετ. Φοβερα πραγματα.
Αναφορικα με το παιχνιδι, αν μεινουμε κολλημενοι στο τι θα μπορουσε να ειναι το FFXIII ενδεχομενως να χασουμε ενα καλο παιχνιδι. Εγω εχω αποφασισει να το παιξω και αν δεν με ικανοποιησει παει στο καλο η σειρα.

atomsk
14-02-2010, 11:50
το Crisis Core ήταν καλό πάντως για handheld.

AgentPrinny007
14-02-2010, 15:38
Σε μια εταιρεια με την ιστορια της SE θα περιμενε κανεις μεγαλυτερο επαγγελματισμο :sincere_sadness:Ολα αυτα που γινονται μου θυμιζουν ελληνικη πραγματικοτητα :scared:

Valkyre
14-02-2010, 15:41
^^ Βασικα το προβλημα ειναι η κεφαλη της SE...θελω να πιστευω και ελπιζω οτι θα διαπιστωσουν συντομα οτι κινουνται σε λαθος δρομο και θα επιστρεψουν στην πολιτικη του παρελθοντος.

Avenger_Seraphim
14-02-2010, 15:44
το Crisis Core ήταν καλό πάντως για handheld.
Συμφωνώ και γω με αυτο! To crisis core το βρήκα εξαιρετικό...

Η S-E με την τελευταία της δήλωση ειναι σαν να μας λεει "ναι, συγνώμη που πήγαμε να σας ξεγελάσουμε" :sparta:

Valkyre
14-02-2010, 15:47
Το Crisis Core κι εμενα μου αρεσε αρκετα, αν και επροκειτο για handheld παιχνιδι οποτε οι απαιτησεις ειναι λογικο να ειναι λιγοτερες.Παρολαυτα το Crisis Core ειχε και τις πολεις του, ειχε και τους NPC του και ειχε sidequests...

hakoo
14-02-2010, 15:55
Ρε παιδια το crisis core ηταν καλο, οπως και το Dissidia. Δεν αντιλεγω. Αλλα αν αρκειται πια μια τοσο μεγαλη εταιρια( και ολοι εμεις που εχουμε παιξει στο παρελθον διαμαντια) σε handheld games τοτε τι να πω.

AgentPrinny007
14-02-2010, 15:57
^^ Βασικα το προβλημα ειναι η κεφαλη της SE...θελω να πιστευω και ελπιζω οτι θα διαπιστωσουν συντομα οτι κινουνται σε λαθος δρομο και θα επιστρεψουν στην πολιτικη του παρελθοντος.

Για να επιστρεψεις σε κατι καλο ειναι βασικη προυποθεση να ξερεις οτι κανεις λαθος. Ξερουν, παραδεχονται οτι κανουν λαθος ??

Η S-E με την τελευταία της δήλωση ειναι σαν να μας λεει "ναι, συγνώμη που πήγαμε να σας ξεγελάσουμε" :sparta:
Για να χαλαρωσουν εκει στην SE και να δουν τα πραματα με διαφορετικο ματι, προτεινω να γεμισουν μια μπανιερα με νερακι και να βαλουν το κεφαλι τους μεσα για 20 λεπτα περιπου. Μετα μπορουν να το βγαλουν αφοβα με φοβερα αποτελεσματα :mmmm:

Desmond
14-02-2010, 16:39
Για να διαπιστώσουν στην SE οτι κινούνται σε λάθος δρόμο, θα πρέπει να το δουν αποτυπωμένο στην κερδοφορία τους.Κάτι το οποίο δεν το βλέπω να γίνεται.Εγώ, αν και είμαι προκατειλημένος για το XIII, μάλλον θα το πάρω.Από τη στιγμή που το οικονομικό chart θα δείχνει οτι έχουν πιάσει ή ξεπεράσει τους στόχους, όλα καλά...γι'αυτούς.

Valkyre
14-02-2010, 16:55
^^ H κερδοφορια τους δεν παει καλα.

Το οτι το FFXIII πουλησε 2 εκατομυρρια σε ιαπωνια δεν λεει κατι καθως το 90% των τιτλων που βγαζουν κανουν πενιχρες πωλησεις σε σχεση με το παρελθον.Κοιταχτε το Star Ocean, Last Remnant κλπ κλπ.

Ακομα και το FFXIII τα εχει παει χειροτερα απο καθε αλλο final fantasy.Οποτε η πορεια τους και οι μετοχψες τους δεν πανε καλα.

Το θεμα ειναι ποσο πεισματαρης ειναι αυτος ο προεδρος που θελει ντε και καλα να πεισει ολον τον κοσμο οτι η ποσοτητα>ποιοτητα και οτι η δυτικοποιηση ειναι κατι καλο για μια εταιρεια που εδραιωθηκε βαση των ιαπωνικων της χαρακτηριστικων.

freak
14-02-2010, 17:08
Οσο τα αγοραζετε, τοσο θα γινονται χειροτερα τα παιχνιδια. Εχετε τα @@ να μην το αγορασετε και να υποστηριξετε εμπρακτα αυτα που λετε περι κοροιδιας και λοιπα? Εκει γινεται η διαφορα, στο αδυνατο τους σημειο, το ταμειο.

Αλλα δυστυχως δε βλεπω καμια τετοια κινηση, οσοι κραζετε, θα το αγορασετε. Και θελω να δωσω συγχαρητηρια απο τωρα σε οσους σκεφτονται να μην το παρουν, λογω της ξεφτιλας και της αθλιοτητας που αντικρυζουν.

Valkyre
14-02-2010, 18:02
Οσο τα αγοραζετε, τοσο θα γινονται χειροτερα τα παιχνιδια. Εχετε τα @@ να μην το αγορασετε και να υποστηριξετε εμπρακτα αυτα που λετε περι κοροιδιας και λοιπα? Εκει γινεται η διαφορα, στο αδυνατο τους σημειο, το ταμειο.

Αλλα δυστυχως δε βλεπω καμια τετοια κινηση, οσοι κραζετε, θα το αγορασετε. Και θελω να δωσω συγχαρητηρια απο τωρα σε οσους σκεφτονται να μην το παρουν, λογω της ξεφτιλας και της αθλιοτητας που αντικρυζουν.

Δεν προσεχεις λεω εγω λιγακι πως εκφραζεσαι??Σιγα την σοβαρη αποφαση ζωης για να φανει αν καποιος εχει τα @@ ή οχι να ζημιωσει μια εταιρεια σαν την SE , την Sony την MS -οποιαδηποτε-.Σιγα μην χασω και τον υπνο μου για τα οικονομικα τους.

Μπορω να σου βρω 100αδες παρομοιες καταστασεις...

Φροντιζω να εχω τα @@ για τις σοβαρες αποφασεις της ζωης μου ευχαριστω πολυ, και δεν μου αρεσει να βλεπω τον οποιονδηποτε να μου κανει κυρηγμα ζωης μεσω ιντερνετ.Και εφοσον υποτιθεται ασχολεισαι και "επαγγελματικα" με τον χωρο θα επρεπε να ειχες μαθει τα βασικα , δηλαδη οτι κρινεις, κραζεις ενα προιον , αλλα δεν εχεις δικαιωμα να αρχιζεις τους εμεσσους χαρακτηρισμους στο κοινο το οποιο υποτιθεται θελεις να σε ακουει και να σε διαβαζει...

freak
14-02-2010, 18:20
Εγω δεν χαρακτηρισα κανεναν. Σεβομαι ακομη και τους εμπαθεις αναγνωστες και ακροατες οι οποιοι πολλες φορες θελουν να πουν το δικο τους ρε παιδι μου. Αυτο που ρωτησα ειναι αν εχει το Ελληνικο καταναλωτικο κοινο τα ?κοτσια? για να το πω αλλιως, να υποστηριξει εμπρακτα αυτο που λεει. Και αυτο εκτεινεται και περα απο τα games. Μπορουν οι Ελληνες εστω και για μια μερα να κανουν μποικοταζ, ας πουμε στη ζαχαρη? Στο γαλα? Για να παει η αγορα μπροστα. Και αυτο ΝΑΙ, ειναι αποφαση ζωης Valkyre. Και εξαρταται απο σενα, απο μενα και απο τους υπολοιπους.

Η προτροπη μου αυτη αναφερεται στο συνολο της αγορας, και των προιοντων, συμπεριλαμβανονται και τα games σε αυτο.

Αν εσυ καταλαβες οτι χαρακτηρισα ''καπως'' το κοινο που ακουει την εκπομπη τοτε σου ζηταω να μου δειξεις το σημειο στο οποιο έκανα τον χαρακτηρισμο, και θα πω οτι ειμαι φαουλ.

Valkyre
14-02-2010, 18:25
^^Τωρα δηλαδη θες να μου πεις οτι θα εβγαινες στο ραδιοφωνμο ή στο website σου και θα ελεγες "αν εχετε αρχιδια οσοι το κραζετε (εμμεσως πλην σαφως ξερουμε απολυτα σε ποιους αναφερεσαι, αρα και αυτους χαρακτιριζεις εμμεσα) μην το αγορασετε!"

Θα εβγαινες να το πεις/γραψεις αυτο?Ετσι?Με αυτην την διατυπωση και αυτον τον τροπο?Δεν νομιζω γιατι ειναι οντως απρεπες... ο καθενας κανει τις επιλογες του και η νο1 επιλογη του στην αγορα ενος βιντεοπαιχνιδιου ειναι η διασκεδαση του και οχι το ποσο καλα θα παει ή οχι οικονομικα η εταιρεια που το εφτιαξε...

desperate_gamer
14-02-2010, 18:28
^^ H κερδοφορια τους δεν παει καλα.

Το οτι το FFXIII πουλησε 2 εκατομυρρια σε ιαπωνια δεν λεει κατι καθως το 90% των τιτλων που βγαζουν κανουν πενιχρες πωλησεις σε σχεση με το παρελθον.Κοιταχτε το Star Ocean, Last Remnant κλπ κλπ.

Ακομα και το FFXIII τα εχει παει χειροτερα απο καθε αλλο final fantasy.Οποτε η πορεια τους και οι μετοχψες τους δεν πανε καλα.

Το θεμα ειναι ποσο πεισματαρης ειναι αυτος ο προεδρος που θελει ντε και καλα να πεισει ολον τον κοσμο οτι η ποσοτητα>ποιοτητα και οτι η δυτικοποιηση ειναι κατι καλο για μια εταιρεια που εδραιωθηκε βαση των ιαπωνικων της χαρακτηριστικων.

Ειδικά για την Square αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ήταν από τις πιο επικερδείς χρονιές τους, γιατί το Batman Arkham Asylum πήγε εξαιρετικά (εφόσον έχει αγοράσει την Eidos, η Square καρπώθηκε της επιτυχίας) και είναι και αυτοί που εκδίδουν το Modern Warfare 2 στην Ιαπωνία που πήγε πολύ καλά (καμιά σχέση με την επιτυχία στην Αμερική βέβαια). Με κέρδη σαν αυτά δεν νομίζω ότι στηρίζονται μόνο στο Final Fantasy για να βγάλουν τα έξοδά τους, σε αντίθεση ας πούμε με άλλα studio όπως η Rockstar που μόνο από το GTA περιμένει προκοπή.

Οπότε η S-E πράγματι θα γίνει μια εταιρεία σαν την EA, το μόνο που μας μένει είναι να δούμε αν αυτό θα λειτουργήσει εις βάρος τίτλων που αγαπάμε όπως τα Final Fantasy (και τα Kingdom Hearts γιατί από 'κει ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από την νέα "ιμπεριαλιστική" S-E).

freak
14-02-2010, 18:34
Valkyre εγραψα @@. Και ναι στο ραδιοφωνο αρκετες φορες εχουμε πει χαριτολογώντας, ''Οποιος εχει τα παπάκια ^_^ ας παιξει το ταδε παιχνιδι στο super hard''. Μαλλον παρεξηγησες τον τροπο γραφης μου, κατι που θεωρω λογικο, αφου το internet ειναι λιγο απροσωπο.

Αλλα οπως σου ειπα η σταση μου ειναι αυτη. Δηλαδη εφοσον οι φιλοι πιστευουν οτι το FFXIII ας πουμε ειναι ξεφτιλα, δεν θα πρεπει να το αγορασουν. Αν το φρεσκο γαλα πιστευουν οτι ειναι κοροιδια να το αγοραζουν 1.4 ευρω, ας μην το παρουν. Υπαρχουν πολλες εταιριες που εχουν φρεσκο γαλα, οπως υπαρχουν και πολλα παιχνιδια. Ετσι μονο θα βελτιωθει η εικονα της ποιοτητας και της τιμολογιακης πολιτικης.

Σαφως και δεν μας ενδιαφερουν τα οικονομικα της εταιριας. Αλλα αυτο ειναι και το οπλο μας. Για να δουνε οι καταναλωτες πιο φτηνα προιοντα, πρεπει να πιεσουνε στο καταλληλο σημειο.

AgentPrinny007
14-02-2010, 18:46
^^Σαν ανθρωπος του χωρου, δεν θα επρεπε να εισαι λιιιιιγο πιο αντικειμενικος με ενα παιχνιδι που δεν εχεις παιξει ακομα ??
Δεν νομιζεις οτι η πικρια σου και οι κακιες που λες ερχονται σε αντιθεση με το ρολου ενος καλου reviewer ??

freak
14-02-2010, 18:51
Εισαι σωστος! Μονο που αναφερθηκα στη γνωμη των παιδιων στο φορουμ. ''θελω να δωσω συγχαρητηρια απο τωρα σε οσους σκεφτονται να μην το παρουν, λογω της ξεφτιλας και της αθλιοτητας που αντικρυζουν.''

Αν δηλαδη καποιος κρινει πως οι λεξεις ξεφτιλα και αθλιοτητα που διαβασα 2 σελιδες πισω, αντικατοπτριζουν το παιχνιδι, καλυτερα να μην το παρει. Σε προηγουμενη συζητηση που ειχα με τον Valkyre, πριν 1 εβδομαδα περιπου, μου ειπε πως ειχε δει Live Stream τΟ παιχνιδι και πως μερικα στοιχεια δεν ειναι τοσο ασχημα οσο λενε.

Επομενως οπως πολυ σωστα λες, σαν reviewer δεν εκφραζω ακομα την πληρη κριτικη μου, τουλαχιστον μεχρι την επισημη κυκλοφορια(αλλα μη νομιζεις πως δεν εχω κιολας το παιχνιδι στα χερια μου ^_^).

AgentPrinny007
14-02-2010, 19:11
θελω τελικα να σου αρεσει το παιχνιδι ....Θα πεσει πολυ γελιο :muhaha:

freak
14-02-2010, 19:22
Σε λιγες μερες θα πω τις πρωτες εντυπωσεις μου στην εκπομπη στο ραδιοφωνο! Και να 'σαι σιγουρος οτι αυτο που βλεπω αυτη τη στιγμη αυτο θα πω. Η απογοητευση μου διηρκησε οσο καιρο διαβαζα τα σχολια διαφορων ξενων χρηστων που ειχαν δει το παιχνιδι απο κοντα. Εφοσον το εχω στα χερια μου ομως, δεν εχω λογο να συνεχισω να διαβαζω οσα του εχουν σούρει!

Valkyre
14-02-2010, 20:30
Eγω αγοραζω το FF και ξερω οτι εχει πολλα στοιχεια και αλλαγες που δεν μου αρεσουν καθολου μα καθολου.Πονταρω ομως για τελευταια φορα στο franchise και συγκεκριμενα πονταρω σε 3 σημεια.

Την ιστορια του παιχνιδιου, το συστημα μαχης (που ξερω οτι ειναι πολυ καλο) και το καλλιτεχνικο κομματι (που επισης ξερω οτι ειναι καλο).

Αν αυτα τα 3 ειναι σαφως βελτιωμενα σε σχεση με τους προκατοχους του , τοτε παρολες τις αλλαγες θεωρω οτι αξιζει μια τελευταια ευκαιρια.

Και ναι θα συνεχισω φυσικα να κραζω αυτα που βλεπω και δεν μου αρεσουν , αλλωστε θα γραψω εκτενεις εντυπωσεις μολις το τελειωσω τιμης ενεκεν. :)

hakoo
14-02-2010, 20:32
Freak εχεις την αποψη σου και ειναι σεβαστη. Απλα εχει διαφορα να "τιμωρεις" μια εταιρια για την γενικοτερη πολιτικη της απο το να την "τιμωρεις" για ενα μετριο/κακο προιον. Εγω προτιμω το δευτερο γιατι στην τελικη αυτο ειναι που θα φτασει στα χερια μου, οχι οι δηλωσεις και οι γκαφες του Wada και του καθε Wada. Κι αυτο δεν μπορει να γινει αν δεν παρω το παιχνιδι στα χερια μου και δεν κρινω μονος μου αν αξιζε τα λεφτα του. Σαφως και πρεπει να δειξουμε τα θελω μας σαν αγοραστικο κοινο, αλλα να υπαρχει και ενα προιον για να μπορει να μπει ολο αυτο σε μια λογικη βαση. Επισης να σου πω κι εγω το προφανες (στο εχει πει ηδη ο Agentprinny), εφοσον ασχολεισαι επαγγελματικα με αυτο το αντικειμενο θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να κοιταζες περισσοτερο την ουσια. Αυριο-μεθαυριο θα κανεις το review του παιχνιδιου, πιστευεις οτι αυτη η προκαταληψη θα σε βοηθησει για ενα καλο αποτελεσμα?
Εννοειται οτι ολα αυτα στα λεω ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ και δεν εχω καμια διαθεση αντιπαραθεσης, ελπιζω να μην εισαι παρεξηγησιαρης :ha-ha:

vasses
14-02-2010, 20:53
Σε λιγες μερες θα πω τις πρωτες εντυπωσεις μου στην εκπομπη στο ραδιοφωνο! Και να 'σαι σιγουρος οτι αυτο που βλεπω αυτη τη στιγμη αυτο θα πω. Η απογοητευση μου διηρκησε οσο καιρο διαβαζα τα σχολια διαφορων ξενων χρηστων που ειχαν δει το παιχνιδι απο κοντα. Εφοσον το εχω στα χερια μου ομως, δεν εχω λογο να συνεχισω να διαβαζω οσα του εχουν σούρει!

Εχεις απολυτο δικιο , οχι για το ff αυτο δεν ξερω πως θα ειναι αλλα για την νοοτροπια

Στο ιδιο μηκος κυματος ειμαι αλλα στο θεμα multiplatform που δεν εχω παιξει παρα ελαχιστα και αυτα λογω ονοματος στο ps3 ξερω τι θα αντικρυσω πανω κατω , τις περισσοτερες μην πω ολες χαιρομαι για την επιλογη μου , που δεν πεταξα τα λεφτα απο το παραθυρο

Επισης ο ελληνας καταναλωτης πρεπει να ξερεις οτι συμπεριφερεται σαν καταναλωτικο ΖΩΟΝ με ολη τη σημασια , αν πας να δεις την τιμολογιακη πολιτικη των πολυεθνικων στην ελλαδα (ικεα ,lidl , praktiker , media markt ) κλπ ειναι στο ελληνικο πνευμα , σε σχεση με τα αντιστοιχα της εε που εχουν χαμηλοτερες τιμες

Βλεπεις επισης τι υστερια επικρατει οταν βγανει μια τοπ απκλειστικοτητα η το Y ονομα , πολλοι προκειμενου να το παιξουν πρωτοι δινουν ψυχη και σωματι πληρωνοντας οσο οσο

Αν θες την γνωμη μου δεν υπαρχει ωριμο κοινο στο gaming οι περισσοτεροι ειναι κουκουροκου και ασχετοι στο να αξιολογησουν σωστα Αναφερομαι ( παγκοσμιως) , βλεπεις οτι μας εχει φαει η μετριοτητα του multiplatform και εκει ο κοσμος συνεχιζει να επενδυει , οι εταιριες απο την αλλη ειναι η πιο οφελειμενες βλεπε activision με το brand του ονοματος , σωστο marketing την μουφα την κανουν αριστουργημα , σημειωνοντας τρελες πωλησεις με σχετικα μικρο κοστος
Απλα παραδειγματα call of duty κλπ

freak
14-02-2010, 21:11
Hakoo κουβέντα κάνουμε και εννοειται πως δεν παρεξηγηθηκα. Στην γραφή σου δεν εισαι προσβλητικος. Αυτο που λες για την προκαταληψη συνηθως δε με αγγιζει, γιατι προτιμω να κραταω μικρο καλαθι πριν παιξω εναν τιτλο και να εκπλαγω θετικά, παρα να παω με πολλες προσδοκιες και τελικα να βγω άκυρος και υπεραισιοδοξος για αυτα που εγραφα και ελεγα. Παντα βλεπω τα παιχνιδια με οσο το δυνατον πιο αντικειμενικα ως προς τον καταναλωτη κριτηρια και με βαση τον δεικτη περιεχομενο/τιμη. Γι αυτο αλλωστε ειχα δεχτει διαφορα σχολια οταν βαθμολογησα το LittleBigPlanet με 8.5(ναι ξερω για μερικους ειναι ιεροσυλια, αλλα ας μην το αναλυσουμε εδω plz XD)

Τωρα σε αυτο που λεει ο Vasses πανω κατω συμφωνουμε. Πρεπει ολοι μας να συμβαλλουμε ετσι ο Ελληνικος λαος να αποκτησει καταναλωτικη συνειδηση. Δυστυχως δεν εχουμε και θα ηθελα να αλλαξει αυτο. Γιατι οταν πηγα στο Λονδίνο πλήρωσα την Corona 3 λιρες (περιπου 4 ευρω) και στο Γκαζι την πληρωνω 8?? Σημειοτεον δεν υπηρχαν τραπεζακια εξω απο το μαγαζι(ναι το ακουω κ αυτο, λες και οι ξενοι δεν εχουν πλατειες)

Αυτο ειναι το βασικο μου σκεπτικο, ασχετα με το FFXIII, το οποιο το εχω στα χερια μου και θελω ενα ευλογο χρονικο διαστημα, μεχρι να βγαλω ασφαλη συμπερασματα.

AgentPrinny007
15-02-2010, 14:30
Μαντεψτε...μια ακομη συνεντευξη των kitase/Toriyama (http://blog.eu.playstation.com/2010/02/12/final-fantasy-xiii-your-questions-answered/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+SCEEBlog+%28blog.eu.playstati on.com%29)
πανω κατω τα ιδια λενε. Το μονο που θα κρατησω ειναι αυτο:

With western RPGs becoming so popular, how were you influenced in Final Fantasy XIII to encompass all audiences?

Kitase/Toriyama: No games were a direct influence in particular, but we definitely looked at the FPS genre and other Western games to incorporate more speed and increase the pace of gameplay in Final Fantasy XIII. In terms of the FPS genre influence, the story progression of FFXIII is very similar to that (FPS) genre in the sense that different challenges and situations are presented to the character one after the other. That’s how they progress in the storyline.fps genre, fps genre, fps genre, τρεις φορες το ειπε. Με αυτη τη σκεψη θα ξυπναει και θα κοιμαται.

Το βραδυ μαλιστα θα μετραει fps προβατακια για να κοιμηθει :P
Ας του πει καποιος οτι κανουν rpg μηπως και ξυπνησει

Babis_ECE
15-02-2010, 14:51
Μπαααα..... Άστον να κοιμάται και να μετράει FPS προβατάκια, δεν πρόκειται να ξυπνήσει..

hakoo
15-02-2010, 15:29
Eγω αλλο δεν καταλαβαινω, και δεν ειναι η πρωτη συνεντευξη που το βλεπω

Kitase/Toriyama: No games were a direct influence....

Τι σκατα, μαζι απαντανε? :muhaha:

AgentPrinny007
15-02-2010, 15:43
Eγω αλλο δεν καταλαβαινω, και δεν ειναι η πρωτη συνεντευξη που το βλεπω

Τι σκατα, μαζι απαντανε? :muhaha:
:muhaha:αυτο ηθελα να ρωτησω και εγω. Μαλλον ειναι κατι σαν τους αδελφους Κατσαμπα...

desperate_gamer
15-02-2010, 18:24
Το βραδυ μαλιστα θα μετραει fps προβατακια για να κοιμηθει :P
Ας του πει καποιος οτι κανουν rpg μηπως και ξυπνησει

Το να μετράς FPS προβατάκια τι διαφορά έχει από τα κανονικά προβατάκια; Τα βλέπεις όλα μέσα από τα μάτια του βοσκού και στην άκρη προβάλλεται το χέρι του που κρατάει τη γκλίτσα;

hakoo
15-02-2010, 20:19
αχαχαχα
Ομοιως εχουμε και τα strategy προβατακια, οπου ο βοσκος στελνει το σκυλο του να τα μετρησει γι'αυτον.

Valkyre
15-02-2010, 22:32
^^lol απλα για το τελυταιο χαχα και μονο που το φανταζομαι λιωνω :)

Λοιπον 9 μαρτιου....ειδωμεν.. προς το παρον ξαναπαιζω το αγαπημενο μου Star Ocean IV που εχει και πολεις και sidequests και τα παντα (και τρεχει σε high definition κονσολα OMG Squarenix!!!11!!) οποτε θα δω την "εξελιξη" αυτη του JRPG οπως θελει να λεει η SE απο πρωτο χερι.Και αναλογως θα σας πω. :)

Valkyre
16-02-2010, 11:18
Now Xbox 360 FF13 Adverts swamp PS3 websites

After ensuring the first Final Fantasy XIII TV advert was Xbox 360 exclusive (http://www.uffsite.net/news/371/first-ff13-tv-ad-is-xbox-360-exclusive.html) Microsoft's aggressive advertising continues - this time by swamping large Playstation-specific websites with Xbox 360 FF13 adverts.

Playstation Universe (http://www.psu.com/) has been taken over by FF13, but not in the way you'd expect, with every advert on the PS3-specific website dedicated to the Xbox 360 version of the game.

The adverts proudly ask readers to "Preorder now for Xbox 360!" and link to the Microsoft-controlled FF13 on 360 website when clicked.

This is a further indication that Microsoft may have an exclusive advertising deal with Square Enix. Square Enix declined to comment on the lack of PS3 logos in the TV ad, but we'll ping them again over this one. You can find a screencap of the 360 ads on PSU at the bottom of this piece.

FF13 will be out on March 9th, and if you're getting the game or the bundle we highly advise you get your preorders in! Amazon has the Xbox 360 version here (http://www.amazon.com/gp/product/B001CMIUYS?ie=UTF8&tag=rs0ab-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B001CMIUYS) and the Playstation 3 version here. (http://www.amazon.com/gp/product/B000FQ2DTA?ie=UTF8&tag=rs0ab-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B000FQ2DTA) There's a Limited Edition Strategy Guide (http://www.amazon.com/gp/product/0307468380?ie=UTF8&tag=rs0ab-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=0307468380) for collectors, too. Here's the link to preorder the Limited Edition Xbox 360 bundle, too. (http://www.amazon.com/gp/product/B001FRMI34?ie=UTF8&tag=rs0ab-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B001FRMI34)

Sounds like desperate attention-whoring if you ask me lol :D

Classic MS marketing procedures! :D

nikolaszax
16-02-2010, 11:41
προς το παρον ξαναπαιζω το αγαπημενο μου Star Ocean IV που εχει και πολεις και sidequests και τα παντα (και τρεχει σε high definition κονσολα OMG Squarenix!!!11!!) οποτε θα δω την "εξελιξη" αυτη του JRPG οπως θελει να λεει η SE απο πρωτο χερι.Και αναλογως θα σας πω. :)

i lol'ed.Οπως ειπα και στου SO4 thread :
Ειναι αν μι τι αλλο αστειο να ακουω την SE να λεει τις δικαιολογιες τις για το linearity structure και την αφαιρεση πολεων οταν μια εταιρια σαφεστατα μικροτερη οπως η tri ace ,της οποιας τα παιχνιδια ειναι υπευθυνη η SE σαν publisher να αναιρει ολα οσα υποστηριζει....και αρκετες πολεις,και μεγαλα τοπεια χωρις να χανουν σε λεπτομερεια και ποικιλια σε sidequests και gameplay.SE τυφλοι ειστε? :fantasy_dreams:

hakoo
16-02-2010, 14:41
Και μιας που αναφερθηκε ο Val, ενα ενδιαφερον αρθρο για το πως το desperate marketing της MS στην ουσια βολευει την Sony που δεν χρειαζεται να χαλασει φραγκο για την προωθηση του. Λιγο τραβηγμενο αλλα the man has a point.

http://www.ironstarmovement.com/profiles/blogs/microsoft-desperately

AgentPrinny007
16-02-2010, 15:04
Δεν εχει και αδικο. Στην ουσια αυτο που κανει η MS ειναι να προοθει εναν τιτλο που ειναι playstation.
Οτι ο λογος που η MS ηθελε το Final Fantasy στην κονσολα της ειναι για να στερησει απο την Sony ενα μεγαλο exclusive και οχι τοσο για να το χαρουν οι κατοχοι του 360 ειναι επισης γνωστο.

Valkyre
16-02-2010, 15:10
Aλλωστε ειναι περα για περα λογικοτατο η Σονυ να θελει να ασχοληθει με το μαρκετινγκ του GOWIII που ειναι 1st party exclusive και βγαινει μολις μια βδομαδα μετα το Final Fantasy!

Και ναι οι περισσοτεροι αγορασαν PS3 για να παιξουν FF...ειδα και τις πωλησεις που εκαναν τα αλλα jrpg στο 360...

Το FFXIII βεβαια σιγουρα θα τα παει καλυτερα απο τα υπολοιπα, ομως το κοινο του 360 στην συντριπτικη του πλειοψηφια ξερουμε πολυ καλα τι περιμενει για να καει... Halo Reach και το επομενο COD. :)

Asmodeus
16-02-2010, 15:49
Μια ενδειξει των πωλησεων που θα κανει το παιχνιδι σε καθε εκδοση μας ερχεται απο τις προπαραγκελειες στην Αμερικη που ειναι το "ανδρο" του XBOX360 , οι οποιες ειναι 194,000 για το PS3 εναντι μωλις 88,000 για το XBOX360

Link http://news.vgchartz.com/news.php?id=7049&mp=1

Valkyre
16-02-2010, 16:24
Λολ παιδια βοηθηστε με γιατι θα μου ερθει εγκεφαλικο και ειμαι νεος και θελω να ζησω!!!! (τροπος του λεγειν...)

The key developers of Square Enix's Final Fantasy XIII have revealed they "try not to listen to the critics too much" - and responded to criticism of the game's linear nature.

Producer Yoshinori Kitase told CVG sister mag Xbox World 360: "We try not to listen to the critics too much. Most of the criticisms have come because the first half of the game is very linear.

"But we've got a story to tell, and it's important the player can engage with the characters and the world they inhabit before letting them loose..."

The game's director Motomu Toriyama added: "We think many reviewers are looking at Final Fantasy XIII from a western point of view. When you look at most Western RPGs, they just dump you in a big open world, and let you do whatever you like... [It] becomes very difficult to tell a compelling story when you're given that much freedom."

Κοιταχτε το bold... συγνωμη ας μου πει καποιος οτι τα εχω παιξει και θυμαμαι λαθος τους ιδιους τους δημιουργους να λενε οτι στοχευουν στην "δυτικοποιηση" της εταιρειας και του ιδιου του Final Fantasy XIII!!Πειτε μου οτι θυμαμαι λαθος που μας ελεγαν οτι εβαλαν την Leona Lewis για να νιωθουμε οτι ειναι πιο κοντα σε εμας τους δυτικους και οχι κατι ξενο (βλεπε ιαπωνικης επιρροης)...και τωρα μας λενε οτι το κρινουμε με βαση τα δυτικα προτυπα?Εχμ...αυτο δεν θελατε?Αυτο δεν μας τσαμπουναγατε τοσο καιρο?Η Δυση το ενα η Δυση το αλλο λες και το Ιαπωνικο δεν μας αρεσε?Ε παρτα τωρα...

Καλα ... ή αυτοι δεν την παλευουν μια ή εγω εχω Αλτζχαιμερ και δεν ξερω τι μου γινεται...

AgentPrinny007
16-02-2010, 16:42
Εναι απλο. Οταν κανεις κατι που δεν σου αρεσει και δεν το πιστευεις το αποτελεσμα ειναι αυτο που βλεπουμε .

Προσπαθησαν να ειναι αρεστοι σε ολους, ε δεν γινεται αυτο.

Για εμας, τους λατρεις των jrpg βλεπουμε οτι εχει παρει μια "περιεργη" δυτικη πορεια το παιχνιδι που δεν μας αρεσει και ιδιαιτερα.

Για τους λατρεις των wrpg εξακολουθει να ειναι ενα τυπικο ιαπωνεζικο παιχνιδι ρολων με περιεργους χαρακτηρες.

Δεν θελω να μιλησω για τους φιλους των fps ...

Valkyre
16-02-2010, 16:53
^Ακριβως ετσι οπως το λες ειναι...μαλλον κι εσυ Αλτζχαιμερ εχεις φιλε! :D

Κατσε κατσε γιατι εχω φρεσκο πραγμα που σαλευει (απο την καλη πλευρα αυτην την φορα) :

Final Fantasy XIII Slightly Worse On Xbox 360

The final retail Xbox 360 code is in the door and comes off comparatively the poorer...

Final retail code has just arrived in the building for the Xbox 'cut' of Final Fantasy XIII. Having just finished the game in just under sixty hours on PS3 puts us in prime position to note the differences in visual quality.

To our purely subjective eyes, we have noted:
“Sacrifices have clearly been made”

While facial detail appears largely unchanged, the characters' clothes appear at first glance to be lacking finer details, with notably lower resolution textures.
Incidental environmental objects and enemies appear less detailed, both in texture and geometry.
The game's CG is extremely compressed and pales alongside the stunning HD goodness which blu-ray offers.

Knowing that this is likely to stir controversy, we'd like to make it clear that NowGamer is a multi-format publication, with no leanings either way toward a particular console. These are just the observations fo a few journalists who have experience the game on PS3. It would appear Square Enix has had to make some sacrifices to cram the game onto three discs after all, particularly when it comes to CG quality.

Ultimately, no matter what you're playing it on and we would discourage anyone from deciding not to buy it if they're already planning to. However, if you have a choice, the PS3 version has the edge.http://www.nowgamer.com/news/2526/ffxiii-significantly-poorer-on-xbox

Σημειωτεον οτι αρχικα ο τιτλος ηταν "FFXIII Significantly worse on 360" , αλλα τον αλλαξαν για ευνοητους λογους console war mayhem (και καλα εκαναν εδω που τα λεμε). Αν διαβασετε το κειμενο γινεται αντιληπτο αυτο καθως δεν σου δινει την αισθηση του "slightly worse". :)

Desmond
16-02-2010, 16:58
Lol!Τα points του άρθρου μόνο "slightly" δεν τα λες.Πως το λέει η παροιμία?
"Να σε κάψω Γιάννη να σ'αλείψω λάδι'"?Ε, κάπως έτσι!

hakoo
16-02-2010, 18:02
Δεν εχει και αδικο. Στην ουσια αυτο που κανει η MS ειναι να προοθει εναν τιτλο που ειναι playstation.
Οτι ο λογος που η MS ηθελε το Final Fantasy στην κονσολα της ειναι για να στερησει απο την Sony ενα μεγαλο exclusive και οχι τοσο για να το χαρουν οι κατοχοι του 360 ειναι επισης γνωστο.

Συμφωνω, νομιζω πως δεν την ενδιαφερει καν τι πωλησεις θα κανει το παιχνιδι. Το ολο σκηνικο ειναι θεμα brand establishment και αλλων marketing policies που ακολουθουν εταιριες οικονομικου μεγεθους ΜS.

When you look at most Western RPGs, they just dump you in a big open world, and let you do whatever you like.. Tς,τς,τς… και μονο που το σκεφτομαι πεθαινω από βαρεμαρα. Που ακουστηκε ελευθερια σε ένα RPG? Προσωπικα αν δεν μου δωσεις έναν διαδρομο 37846823764 χιλιομετρων (ευθεια εννοειται) με απανωτες μαχες πληττω αφορητα. Το καλυτερο μου φυσικα είναι να εχω πανω από το κεφαλι μου για κανα τριωρο τοσο ενδιαφεροντες και badass χαρακτηρες όπως η Vanille να μοιραζονται μαζι μου τους προβληματισμους τους (ο κλιβανος ποναει σιγουρα λιγοτερο). Τελος ανυπομονω να ψωνιζω από potions μεχρι elemental καλτσες απο ενα save point, κι εσυ που αυτή τη στιγμη εχεις αμφιβολιες σκεψου το σαν εμπορικο κεντρο ένα πραγμα. Γιατι να τρεχεις από δω κι από κει ενώ μπορεις να τα εχεις όλα-σε-ένα?

Seriously, just sad :sincere_sadness:

desperate_gamer
16-02-2010, 21:59
Αχαχαχαχα... Δεν ξέρω γιατί, αλλά μ' αρέσει όλο αυτό το fallout της Square που βλέπω. Η μια δήλωση χειρότερη από την άλλη, καλύτερα να μην το ανοίγουν το ρημάδι (ή καλύτερα να το ανοίγουν! Πετάνε μαργαριτάρια!).

Πάντως το παιχνίδι δεν είναι κακό. Το λένε και όσοι το έχουν παίξει. Linear ναι, jrpg όχι, αλλά εγώ είμαι σίγουρος ότι θα είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό.

freak
17-02-2010, 03:54
Σαν μετρο συγκρισης το White Knight Chronicles απο οσο εχω παιξει ειναι πολυ περισσοτερο JRPG απο το FFXIII. Το FF μου δινει την αισθηση ενος παιχνιδιου που ηθελε λιγο παραπανω δουλεια στα τοπια, τα περιβαλλοντα και γενικοτερα στην ''ανθηση'' των πιστων στις οποιες πηγαινουμε. Εχουν εστιασει περισσοτερο στους χαρακτηρες, γι αυτο αλλωστε ειναι και αρκετα μεγαλοι σε μεγεθος, ενω τα επιπεδα που κινουμαι ειναι σχετικα ''αδεια'' και χωρις λεπτομερειες.

Για να σας δωσω ενα παραδειγμα, στην αρχη του παιχνιδιου προχωρας σε κατι στενους διαδρομους, οι οποιοι μοιαζουν με την πιστα BloodGrutch του Killzone 2, εκει που γινεται ο χαμος, χωρις να εχεις επιλογες. Απο την αλλη στο White Knight Chronicles για να πας απο τη θεση σου, στο ταδε Παλατι για μια απλη αποστολη διασχιζεις 2 και 3 τεραστιους χαρτες, με ανθρωπους, γεφυρες, πολυ καλα σχεδιασμενα ποταμια, πολλαπλους εχθρους και φυσικα μπορεις να αλλαζεις παικτες, κατι που στο FFXIII δε γινεται.

Αυτα ολα τα γραφω για να δειτε με μια πρωτη ματια τη διαφορα στο σκεπτικο και τη δουλεια που γινεται στο περιεχομενο των παιχνιδιων. Αναλυτικα περισσοτερες λεπτομερειες τις επομενες ημερες, μιας και δεν προλαβαινω να παιζω ταυτοχρονα FFXIII, White Kinght Chronicles και Star Ocean 4!

Valkyre
17-02-2010, 10:51
Τα γραφικα του Final Fantasy ειναι τιγκα στις λεπτομερειες.Το προβλημα ειναι οχι οτι δεν εχουν λεπτομερειες οι χαρτες, αλλα οτι οι ιδιοι οι χαρτες δεν προσφερουν εναλλακτικες διαδρομες ή εξερευνηση, τουλαχιστον μεχρι τα μεσα του παιχνιδιου.

Αυτο ειναι το βασικο θεμα.Απο την αλλη εγω οταν παιζω ενα RPG δινω μεγαλη βαση στην ιστορια.Και το WKC λενε οτι ειναι πολυ πατος στο συγκεκριμενο κομματι, ενω για το FF ποτε ακουω μετρια προς απλα καλα σχολια , μεχρι και διθυραμβικα για το στορυ του.Βεβαια αν δεν το δουμε ιδιοις ομασι δεν μπορουμε να πουμε με ασφαλεια.

Tι να πω δεν ξερω...κοντος ψαλμος αλληλουια, η ωρα πλησιαζει που θα μπορω να το κραξω με ακραδαντα επιχειρηματα ή που θα το κραξω μεν γι αυτα που ελεγα τοσο καιρο, αλλα καποιες αλλες "αρετες" του θα με κερδισουν (ιστορια, μουσικη, συστημα μαχης).

Quaro
17-02-2010, 11:47
Πάλι καλά που βγήκε το ff8 στο psn πρόσφατα για να έχω να παίξω κάποιο jrpg. άμωρε. βιάσανε ότι αντιπροσώπευε έναν τίτλο ff με αυτό το παιχνίδι και τώρα έχουν το θράσος να μας λένε ότι φταίει ο δυτικός τρόπος σκέψης μας.

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ ΤΑ FF 7-9?????? (προσωπικά 6-9 και το 12 αλλά ξέρω ότι το ff έκανε τις καλύτερες πωλήσεις στο psone)

Valkyre
17-02-2010, 12:04
Και το FFX ηταν καταπληκτικο final fantasy. ;)

dimitrisasp
17-02-2010, 12:19
Και το FFX ηταν καταπληκτικο final fantasy. ;)

Εχω φαει μεγαλο σκαλωμα με το 10! Πολυ καλο!

Quaro
17-02-2010, 13:51
ναι το ξέρω ότι άρεσε σε πολύ κόσμο απλά εμένα δεν μου άρεσε λόγο κακού voice acting (το έχω ξαναπεί το παράτησα όταν έφτασα σε αυτή την σκηνή YouTube- Tidus and Yuna Laughing Scene (English version)
και επειδή δεν είχε world map (το οποίο δεν με πείραξε τόσο πολύ στο 12 για κάποιο λόγο).

αλλά γούστα είναι αυτά.

Valkyre
17-02-2010, 14:04
^^Το 12 ειχε world Map!Απλα ταξιδευες σε αυτον σαν κανονικα επιπεδα.Δεν ξερω γιατι πολυς κοσμος θεωρει οτι το 12 δεν ειχε world map.

Αφου ταξιδευες ολον τον κοσμο με τα ποδια για να πας απο την μια περιοχη στην αλλη.Οκ απλα δεν σε αφηνει να πας εντελως παντου, το οποιο βεβαια δεν λεει κατι καθως δεν εχεις πραγματικα λογο να πας στην απομωνομενη ξερω-γω παραλια στην ακρη του κοσμου. :)

Kαι μαλιστα σε σχεση με τα παλια world maps αυτο του 12 ειναι το καλυτερο και αυτο πιστευω οτι θα ειναι το στυλ που θα εχει και το Versus XIII μετα τις τελευταιες ανακοινωσεις! :)

PDS
17-02-2010, 14:09
Επισης εγω δεν καταλαβαινω γιατι σε πολλους δεν αρεσε το 12.Ηταν απο τα καλυτερα FF που εχω παιξει.

AgentPrinny007
17-02-2010, 14:15
Επισης εγω δεν καταλαβαινω γιατι σε πολλους δεν αρεσε το 12.Ηταν απο τα καλυτερα FF που εχω παιξει.
Πες τα χρυσοστομε :love:

Valkyre
17-02-2010, 14:16
^^Mαζι σου... το παιχνιδι ηταν ακρως βελτιωμενο σε ολους τους τομεις εκτος της ιστοριας.Η οποια ιστορια δεν ηταν κακη αυτη καθεαυτη αλλα ειχε ενα σημαντικο μειονεκτημα.Δεν ειχε κα;ποιον κεντρικο χαρακτηρα και ετσι για πρωτη φορα σε Final Fantasy δεν μπορουσες να ταυτιστεις με καποιον χαρακτηρα, ποσο μαλλον τον -υποτιθεται- κεντρικο ηρωα που επαιζες.Αυτο οντως ηταν κακο.

Αλλα ολα τα αλλα, world map με ουσια, πληθος sidequests , missions κλπ ,οι πολεις ηταν απιστευτα σχεδιασμενες και η καλλιτεχνικη δουλεια ηταν ονειρο...Και ναι ακομα και το συστημα μαχης ηταν ενα βημα εμπρος.Πολλοι παραπονεθηκαν για το συστημα μαχης οτι δεν πατας κανενα κουμπι και απλα κουνας τους μοχλους...well για απενεργοποιηστε τα gambits...ποιος σας ειπε οτι τα gambits πρεπει ντε και καλα να ειναι ενεργοποιημενα?Το ελεγε καθαρα μαλιστα οτι οσοι προτιμουν το κλασσικο final fantasy συστημα, τους δινεται αυτη η επιλογη.Πολλοι απλα δεν ασχοληθηκαν αρκετα αυτη ειναι η αληθεια στις περισσοτερες των περιπτωσεων.

Παντως για το στορυ υπηρχε θεμα οπως εξηγησα παραπανω.

AgentPrinny007
17-02-2010, 14:39
λιγο ακομα οφτοπικ
YouTube- Final Fantasy XII: Cutscenes (pt. 30)
Θεωρω οτι η σκηνη απο το 4.36 και μετα ειναι μια απο τις καλυτερες σε ολοκληρη τη σειρα αν οχι η καλυτερη.

Quaro
17-02-2010, 14:39
βασικά έτσι που ήταν το world map (στο 12) θύμιζε dungeon. απλά μου άρεσε να κάνω βόλτες με τα αεροπλοια στο world map και να βλέπω τις πόλεις από έξω ή να ανακαλύπτω ένα μικρό άγνωστο μέρος που κρύβει side quest.

δεν το έχω τερματίσει το 12 ακόμη γιατί ξόδεψα με λάθος τρόπο τα LP μου και έχω δεν μπορώ να περάσω ένα dungeon και βαριέμαι να κάνω και άλλο grinding για να φτιάξω τα LB των χαρακτήρων μου

freak
17-02-2010, 16:37
Το 12 δεν καταφερνε να σε βαλει στη μαχη και τη εννοω με αυτο. Στο Χ εβλεπες τον Tidus να κανει Attack πχ και η κινηση ηταν ωραια, με καλο animation, το οπλο μεγαλο, ευδιακριτο, και γενικοτερα η αισθηση ηταν πολυ σωστη. Στο 12 τα οπλα ηταν μικρα σκατουλια, οι παικτες δεν ειχαν τοσο ογκο και γενικοτερα η μαχη, προσωπικα μου φαινοταν πολυ πιο αδιαφορη απο οτι στο Χ.

Ισως φταιει που στο X παιζμε με ρολους, και τα παντα γινονταν λιγο πιο αργα. Αλλα και παλι, το turn-based ειναι το αγαπημενο μου συστημα μαχης. Μακαρι να δουμε παλι κατι αναλογο.

Valkyre
17-02-2010, 16:43
^^Μα το ξαναλεω... και στο 12 turn based ηταν το συστημα!Και αν μαλιστα απενεργοποιουσες το gambit , τοτε γινοταν ακριβως οπως τα παλια FF με την μονη διαφορα οτι ελενγχεις και τον χαρακτηρα σου στον χωρο της μαχης.

Τωρα για το μεγεθος των χαρακτηρων δεν ξερω, δεν μου ειχε δημιουργησει τετοιο προβλημα εμενα οσον αφορα την καλαισθησια.Παντως η φαντασια στον σχεδιασμο και το art των πολεων και των περιοχων στο 12 ηταν απλα κορυφαια απο τις καλυτερς ever σε FF (με το 9 για εμενα να εχει την πρωτη θεση).

Ο σχεδιασμος των χαρακτηρων βεβαια του 12 ηταν λιγο για τα μπαζα :)

freak
17-02-2010, 17:03
Καλα ναι, οι χαρακτηρες ηταν οντως για τα μπαζα, δεν το συζητω. Αυτη τη στιγμη, εχω θεσει την ταχυτητα της μαχης στο Slow για να δω πως ανταποκρινεται. Επιλογες ειναι Normal και Slow.

Quaro
17-02-2010, 17:18
Ο σχεδιασμος των χαρακτηρων βεβαια του 12 ηταν λιγο για τα μπαζα :)

λίγα για τον balthier και την fraan :P. τους άλλους βέβαια 'αστα να πάνε. ειδικά αυτή η ashe με την μίνι φούστα ΕΛΕΟΣ

Valkyre
17-02-2010, 17:31
Μονο η Fraan ηταν αξιολογη!Απο σχεδιαστικης αποψης!

TopGunZ
17-02-2010, 17:35
Το 10-2 ήταν καλύτερο από το 12, ήμαρτον με αυτό το απαράδεχτο σύστημα μάχης!

Valkyre
17-02-2010, 17:37
^^λολ...οκ απο οτι φαινεται ειναι "fact" οτι ειναι απαραδεκτο!

freak
17-02-2010, 17:42
Οποιος πιστευει οτι τα γραφικα του 13 ειναι πολυ καλα, μαλλον θα πρεπει να αναθεωρησει. Οσες φορες κοιταω διπλα μου, πισω μου, κατω, βλεπω θολουρες. ΤΙποτα δεν ειναι ξεκαθαρο απο τις επιφανειες, τα χερια των πρωταγωνιστων στις σκηνες που δεν ειναι CG, φαινονται τετραγωνα - αρκετες φορες. Τα CG εντυπωσιαζουν, τα υπολοιπα οχι, οι θολουρες κυριαρχουν ακομη και σε μερη που υπαρχουν γυρω μου μονο τοιχοι, χωρις λεπτομερειες!

Επισης στα μενου Status υπαρχουν μονο Strength και Magic και Resistance! Ειναι δυνατον? Στο White Knight ειδα περιπου 15 attributes.

Valkyre
17-02-2010, 17:48
^^Παντως αν για ενα πραγμα συμφωνουν ολοι ομοφωνα για το FFXIII και απο αυτα που ειδα απο την ιαπωνικη εκδοση το ιδιο κι εγω, ειναι για τα καταπληκτικα γραφικα.

Ειδα που ελεγες οτι εχει καλα γραφικα το WKC, το οποιο εγω προσωπικα το βλεπω σαν PS2.5 σε υψηλη αναλυση...ενταξει γουστα ειναι αυτα, αλλα μηπως κατι φταιει στο συστημα σου?Πολυ θολουρα και εγω δεν την εχω δει...

freak
17-02-2010, 17:59
Χμμμ, κοιτα τα γραφικα του ειναι καλυτερα απο το WKC. Σε μια κλιμακα παει ως εξης, FFXIII>WKC. Αλλα σε καμια περιπτωση δε μιλαμε για καταπληκτικα γραφικα. Η λεξη καταπληκτικα παει στο God of War 3 και Gran Turismo 5. Στο FFXIII υπαρχουν πολλες ατελειες την ωρα που παιζεις, θα το δεις και μονος σου. Σε καποια φαση ειδα το χερι του Sazh τετραγωνο με ολα τα δαχτυλα κολλημενα, σε καποια αλλα video in-game(οχι CG) δεξια και αριστερα υπαρχουν πολλες θολουρες σε επιφανειες.

Άλλα σημεια ειναι πολυ ομορφα δεν αντιλεγω με ωραιο σχεδιασμο, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μιλαμε για κατι το εξαισιο. Πολυ καλο αποτελεσμα, αλλα μεχρι εκει.

TopGunZ
17-02-2010, 18:26
^^λολ...οκ απο οτι φαινεται ειναι "fact" οτι ειναι απαραδεκτο!

Αν έχεις μεγαλώσει με Final Fantasy ναι, ας το ονομάζανε Dragon Fantasy Quest Whatever, Final Fantasy δεν ήταν...

Valkyre
17-02-2010, 18:59
Αν έχεις μεγαλώσει με Final Fantasy ναι, ας το ονομάζανε Dragon Fantasy Quest Whatever, Final Fantasy δεν ήταν...

Sorry αλλα οταν καποιος πεταει ενα ξερο "απαραδεκτο" χωρις να παρουσιαζει ενα επιχειρημα , αλλα ανταυτου να εκθετει την αποψη του ως "γεγονος" δεν μπορω παρα να μην την παρω σοβαρα...ποσο μαλλον οταν κατα καποιο τροπο υποννοεις οτι οποιος εχει μεγαλωσει με FF και του αρεσε το συστημα μαχης του 12 κατι δεν παει καλα (οπως εγω ας πουμε...)

Με την λογικη αυτη θα επρεπε ολα τα FF να ειχαν το ιδιο συστημα μαχης, καμμια αλλαγη διοτι οποιαδηποτε αλλαγη = Dragon Quest ή "xxx quest" , "yyy quest".

Το συστημα του ΧΙΙ εκανε πολλα πραγματα σωστα και καποια αλλα λαθος.Για εμενα λαθος ηταν ας πουμε που ειχε default τα gambit κι ετσι ο περισσοτερος κοσμος δεν δοκιμασε τιποτα περισσοτερο απο αυτο.

Σωστες κινησεις ηταν το γεγονος οτι ελενγχεις τον χαρακτηρα σου την ωρα της μαχης.Σωστη κινηση ηταν ο θανατος των random encounters, εβλεπες τους εχθρους κανονικα στο field και δεν εμπαινες σε combat area, loot σε real time επισης...Αλλη μια σωστη κινηση ηταν η εισαγωγη Chain Combos οχι μονο με physical αλλα και magic attacks που μπορουσες να κανεις παπαδες και σε θεμα στρατηγικης και σε ολα.

Λαθος κινηση ηταν οπως ειπα η default χρηση gambits, τα summons που απεκτησαν διακοσμιτικο ρολο...αυτα.

Αυτη φυσικα ειναι η αποψη μου, στηριγμενη ομως με λιγα τουλαχιστον επιχειρηματα χωρις να πεταω ενα ξερο "απαραδεκτο", ουτε υποννοωντας οτι αυτο που λεω ειναι ο νομος και δεν σηκωνει κουβεντα.

Πληθος κοσμου παρατησε το ΧΙΙ εξαιτιας του κεντρικου χαρακτηρα (συμφωνω) και της υπεραπλουστευσης του συστηματος μαχης λογω gambits ειδικα στην αρχη.

Αποτελεσμα?Πολλοι κρινουν το παιχνιδι χωρις να εχουν ασχοληθει με αυτο οπως ασχοληθηκαν με τα υπολοιπα της σειρας.Και αυτο λαθος της Squarenix ειναι δεν λεω οχι, ομως το βαθος του συστηματος ειναι εκει για οποιο εχει ορεξη να ασχοληθει.

@Freak εχεις retail version ή παιζεις το ντεμο ή την ιαπωνικη εκδοση?Πραγματικα πρεπει να εισαι ο πρωτος που λεει οτι τα γραφικα ειναι απλα "καλα" ή να εχεις υπερβολικα υψηλα στανταρντς.Διοτι ο υπολοιπος κοσμος που το βλεπει και το παιζει μιλαει για εξαισιο οπτικοακουστικο θεαμα...

Παιδια κραζουμε κραζουμε , αλλα τουλαχιστον εκει που το παιχνιδι τα παει καλα να το παραδεχομαστε...δεν μπορω να ακουω τωρα οτι το FFXIII εχει απλα καλα γραφικα διοτι εχω δει την ιαπωνικη εκδοση σε εξαιρετικα καλη ποιοτητα και απο τεχνικης τουλαχιστον αποψης το παιχνιδι ειναι σε πολυ μα παρα πολυ καλο επιπεδο, ουτε καν συγκρινεται σε αυτον τον τομεα με το WKC...Το καλλιτεχνικο κομματι σιγουρα εναποκειται στο γουστο του καθενος εννοειται αυτο, αλλα ξαναλεω οτι απο τεχνικης πλευρας το παιχνιδι ειναι σε πολυ καλο επιπεδο.Τα μοντελα των χαρακτηρων το μεγεθος των επιπεδων(μπορει να ειναι διαδρομοι αλλα το draw distance παει μεχρι ισα περα :) ) και η λεπτομερεια στα τερατα/εφφε ειναι εξαιρετικη.

Για τα atributtes, skills ,towns, sidequests ειμαι εδω να κραξω μαζι σας.Για τα γραφικα οχι, το παιχνιδι εχει τα καλυτερα γραφικα που εχουμε δει σε RPG αυτην την γενια.ΜΑΚΡΑΝ.

AgentPrinny007
17-02-2010, 19:14
Οπως το ειπε και ο Valkyre.Υπαρχουν πολλα παιδια που εχουν μεγαλωσει με την σειρα και τους αρεσε το 12. Οπως εγω. Μπορει το 7 να ηταν το πρωτο που επαιξα αλλα εχω τερματισει και αρκετα απο τα παλιοτερα και οχι απο μια φορα.

freak
17-02-2010, 19:21
Εχω την τελικη εκδοση του παιχνιδιου στα χερια μου. Κοιτα, σου ξαναπα οτι εχει πολυ καλα γραφικα, οχι καταπληκτικα οπως εγραψες. Δεν πεφτω στο τρυπακι του Hype οπως οι περισσοτεροι. Ναι εχει τα καλυτερα γραφικα απο τα αλλα RPG του PS3. Ακομα δεν εχω αποφασισει αν ειναι καλυτερα απο το Mass Effect 2. Καταπληκτικα ονομαζω τα γραφικα του God of War 3 για να εχουμε και ενα μετρο συγκρισης.

Αυτη ειναι η αληθεια Valkyre. Τωρα, δεν ξερω τι ειδες απο βιντεο στο ιντερνετ και εκρινες, αλλα αυτα που σου λεω ειναι De Facto. Εκτος αν θεωρεις οτι GOW3=FFXIII στον οπτικο τομεα. Εγω παντως δεν το θεωρω και αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη, δεν εβαλα το μαχαιρι στο λαιμο, ωστε να συμφωνησετε μαζι μου ^_^

hakoo
17-02-2010, 19:31
Κατ' αρχας η προσωπικη σου αποψη δεν μπορει εξ' ορισμου να ειναι De Facto ;)
Θα συμφωνησω οτι τα γραφικα του FFXIII απο οσο μπορω να κρινω ειναι εξαιρετικα συνολικα. Καταπληκτικα ειναι τα μοντελα, οχι συνολικα τα γραφικα.Οπως σωστα ειπες καταπληκτικα ειναι τα γραφικα του U2, του GOWIII κτλ. Θα διαφωνησω βεβαια στην συγκριση που κανεις με το WKC. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης, ειναι σαν να ανηκουν σε διαφορετικη γενια ΙΜΟ παντα.
Βεβαια να πουμε οτι εσυ παιζεις τα παιχνιδια αυτη τη στιγμη κι εμεις απλα κανουμε διαπιστωσεις απο το ιντερνετ. Εδω θα ειμαστε να τα συζητησουμε οταν τα παρουμε στα χερια μας.

Valkyre
17-02-2010, 19:33
Εχω την τελικη εκδοση του παιχνιδιου στα χερια μου. Κοιτα, σου ξαναπα οτι εχει πολυ καλα γραφικα, οχι καταπληκτικα οπως εγραψες. Δεν πεφτω στο τρυπακι του Hype οπως οι περισσοτεροι. Ναι εχει τα καλυτερα γραφικα απο τα αλλα RPG του PS3. Ακομα δεν εχω αποφασισει αν ειναι καλυτερα απο το Mass Effect 2. Καταπληκτικα ονομαζω τα γραφικα του God of War 3 για να εχουμε και ενα μετρο συγκρισης.

Αυτη ειναι η αληθεια Valkyre. Τωρα, δεν ξερω τι ειδες απο βιντεο στο ιντερνετ και εκρινες, αλλα αυτα που σου λεω ειναι De Facto. Εκτος αν θεωρεις οτι GOW3=FFXIII στον οπτικο τομεα. Εγω παντως δεν το θεωρω και αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη, δεν εβαλα το μαχαιρι στο λαιμο, ωστε να συμφωνησετε μαζι μου ^_^

Τι δουλεια εχει το GOWIII με το FFXIII?

Ειπα πουθενα οτι τα γραφικα του FFXIII ειναι καλυτερα του GOWIII?

Γιατι ομως θα πρεπει να ειναι τα γραφικα του καλυτερα ή ισαξια του GOWIII για να θεωρηθουν "καταπληκτικα"?

Αν κατι μπορεις να πεις οτι ειναι De Facto (που δεν συμφωνω γενικα με την ορολογια αλλα τεσπα) ειναι αυτο που λεει η κοινη γνωμη και οχι ενας...Και η κοινη γνωμη λεει διθυραμβικα σχολια για τα γραφικα.Κοινως λοιπον τα γραφικα ειναι "καταπληκτικα" και ας ειναι χειροτερα και απο του GOWIII και απο του Uncharted 2 και απο ολα τα αλλα.

Οπως επισης καταπληκτικα ειναι και τα γραφικα του ΜΕ2...

Δεν υπαρχει "μετρο συγκρισης".Δεν θα ξεκινησει καποιος να παιξει ενα RPG σαν το Final Fantasy και θα διαπιστωσει αν τα γραφικα του ειναι καλα με βαση ενα παντελως ασχετο παιχνιδι οπως το GOWIII...να πω οτι χρησιμοποιουσαν την ιδια μηχανη γραφικων , να πω οκ συγκρινουμε την εκαστοτε εφαρμογη της μηχανης αναλογα με το παιχνιδι.Δεν ειναι ομως.

Εντελως διαφορετικο υφος το GOWIII, εντελως διαφορετικο το FFXIII , εντελως διαφορετικο το Uncharted 2 και το ΜΕ2.Ολα ομως εχουν καταπληκτικα γραφικα.

Γιατι αν δεν εχει καταπληκτικα γραφικα το FFXIII τοτε δεν ξερω πως θα χαρακτηρισω το 99.99% των παιχνιδιων σημερα, ιδιως ας πουμε του WKC που με τετοια στανταρτς θα πρεπει να λεμε οτι παιζουμε gameboy (φυσικα υπερυπερυπερβαλλω , αλλα για να καταλαβεις τι εννοω).

Τελος την ιαπωνικη εκδοση που ειδα και σε υψηλοτατη αναλυση και μαλιστα σε real time δεν ειδα πουθενα κατι που να μην προσδιδει στον τιτλο τον ορο "καταπληκτικα γραφικα".

Ξαναλεω, το GOWIII θα εχει καλυτερα, οκ.Αυτο δεν σημαινει ομως οτι επειδη ειναι καλυτερα ξαφνικα ολα τα αλλα εγιναν απλα "καλα".Τουλαχιστον κατα την ταπεινη μου αποψη. :)

Επισης ακομα δεν ξερω εαν το GOWIII θα ξεπερασει το Uncharted 2 στην λιστα μου οσον αφορα τα γραφικα σε τεχνικο επιπεδο (το καλλιτεχνικο οπως ειπα εναποκειται στο γουστο του καθενος :) )

desperate_gamer
17-02-2010, 20:20
Χμμμ, κοιτα τα γραφικα του ειναι καλυτερα απο το WKC. Σε μια κλιμακα παει ως εξης, FFXIII>WKC. Αλλα σε καμια περιπτωση δε μιλαμε για καταπληκτικα γραφικα. Η λεξη καταπληκτικα παει στο God of War 3 και Gran Turismo 5. Στο FFXIII υπαρχουν πολλες ατελειες την ωρα που παιζεις, θα το δεις και μονος σου. Σε καποια φαση ειδα το χερι του Sazh τετραγωνο με ολα τα δαχτυλα κολλημενα, σε καποια αλλα video in-game(οχι CG) δεξια και αριστερα υπαρχουν πολλες θολουρες σε επιφανειες.

Άλλα σημεια ειναι πολυ ομορφα δεν αντιλεγω με ωραιο σχεδιασμο, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μιλαμε για κατι το εξαισιο. Πολυ καλο αποτελεσμα, αλλα μεχρι εκει.

Άσε τα γραφικά να τα δει ο καθένας όπως θέλει. Από gameplay τι λέει καλό μου;

freak
17-02-2010, 21:17
Λοιπον, θα τα πω μια τελευταια φορα, γιατι Valkyre επιμενεις χωρις λογο σε κατι που δεν γνωριζεις και αυτο δεν ειναι σωστο, τοσο για σενα, οσο και για τους αλλους που διαβαζουν τα post σου. Μη λες ''εχει καταπληκτικα γραφικα'', γιατι δεν το ξερεις. Μπορεις να πεις ''μου φαινεται οτι εχει'' τα ταδε γραφικα, gameplay κλπ..

O Hakoo εχει δικιο, τα μοντελα ειναι καλοφτιαγμενα(τις περισσοτερες φορες οπως ειπα κ πριν) ενω τα τοπια οχι. De Facto ειναι ολες οι ατελειες που βλεπω και αυτο δεν μπορει να αμφισβτητιθει. Τωρα, θα δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβετε, και θα μιλησω για το gameplay. Κοιτουσα μια τεραστια σαυρα η οποια καθοταν στην κορυφη μιας κολωνας, η οποια ειχε σπασει. Η σαυρα ηταν υπερβολικα καλοσχεδιασμενη, τοσο πολυ που ειπα οτι το Alien στην ομονυμη ταινια δεν επιανε μια μπροστα του(ναι εμοιαζε με το Alien). Τα χρωματα της, τα textures και η αναλυση τους ηταν απιστευτα.

Απο την αλλη η κολωνα στην οποια καθοταν η σαυρα ειχε αναλυση PS2 με τις ρωγμες και ολοκληρη την επιφανεια να θυμιζουν μια μουτζουρα, θολουρα, χωρις να καταλαβαινεις που ειναι οι γωνιες, που τα βαθουμωλαματα και φυσικα χωρις ενιαιο σχεδιο. Το σχημα ηταν ακανονιστο, λογω των χαμηλων σε αναλυση πολυγωνων. Αυτο γινεται ακομα πιο ασχημο οταν το βλεπεις διπλα απο ενα τερας που εχει υπερβολακι καλο σχεδιασμο. Χτυπαει ακομα πιο ασχημα στο ματι, αυτη η διαφορα και καταλαβαινεις ευκολα οτι δεν εγινε η απαραιτητη επεξεργασια, λογω βιασυνης-τεμπελιας, δεν μπορω να ξερω. Τωρα αν καποιοι απο εδω εχετε δει ''καποια'' βιντεο και εχετε τη γνωμη σας, πολυ καλα κανετε. Τα γεγονοτα ειναι αυτα που λεω, σε αντιθεση με καποια sites που τα κανουν γαργαρα. Οπως ας πουμε στο WKC που λεγεται οτι το Slash και οι αλλες βασικες επιθεσεθς κανουν ιση ζημια με τα spells, παρολο που απεδειξα με νουμερα οτι κανει 3πλασια ζημια.

Οσον αφορα το gameplay ειναι παρα πολυ ωραιο. Παρολο που ειμαι λατρης του Turn Based η ταχυτητα με την οποια επιτιθεσαι, σε κανει να νιωθεις οτι τρεχεις ο ιδιος και χτυπας τα τερατα. Οι μπαρες ATB γεμιζουν με το χρονο, και μολις γινει αυτο μπορουμε να επιτεθουμε. Αν το attack πιανει 1 μπαρα, τοτε μολις αυτη γεμισει κανουμε επιθεση. Το Hand Grenade του Snow θελει 2 μπαρες προκειμενου να εκτελεστει κ.ο.κ

Μπορουμε ομως να επιλεξουμε 2 και 3 επιθεσεις απο την αρχη, και μολις συμπληρωθουν οι απαιτουμενες μπαρες, ο ηρωας τις πραγματοποιει αλυσιδωτα. Κατα τη διαρκεια της μαχης ο παικτης δεν κινειται. Σε αντιθεση με το Star Ocean oπου περιφερομαστε γυρω γυρω. Αν κανουμε 2,3 χτυπηματα απανωτα, η μπαρα chain του αντιπαλου πηγαινει 200% και εκεινος γινεται staggered. Τοτε οι επιθεσεις μας γινονται πολυ δυνατες, και χανουν περισσοτερη ζωη στον αντιπαλο. Αν σταματησουμε να κανουμε επιθεσεις η μπαρα chain πηγαινει κατω απο 200% και το Stagger φευγει.

Το Crystalium sphere θα το εξηγησω το Σαββατο στην εκπομπη, που θαχω πιο ολοκληρωμενη γνωμη.

Δεν προκειται να συνεχισω να δινω παραδειγματα για τα γραφικα. Η αποψη μου ειναι αυτη και τη λεω ωστε να μη εχουν αρκετα ατομα λαθος εντυπωσεις. Απο εκει και περα, μπορειτε να υποστηριξετε οτιδηποτε θελετε, αλλωστε γι αυτο φτιαχτηκαν τα forums.

Ευχαριστω

Valkyre
17-02-2010, 21:31
Tετοια textures κακης ποιοτητασς θα βρεις παντου και σε ολα τα παιχνιδια...Δες το Killzone 2, δες το Uncharted 2 (ναι ακομα και εκει) και δες και το GOW III.Σε συγκεκριμενα σημεια και φασεις θα δεις textures κακης ποιοτητας ιδιως απο κοντινη αποσταση.Εδω ακομα και στο Crysis το βλεπεις αυτο...

Ειναι λογικο καποια textures θα ειναι κακης ποιοτητας και καποια καλα.Μερικα ειναι καλα κρυμμενα, καποια οχι και τοσο.

Και επειδη απο οτι φαινεται θες να το πας σε προσωπικο επιπεδο, το αν γνωριζω ή οχι εγω , δεν θα μου το πεις εσυ, ουτε οτι κανω παραπληροφορηση...Αν καποιος εχει κανει παραπληροφορηση κατ εξακολουθησην αυτος εισαι εσυ, που λιγες μερες πριν αλλα διαβαζες για τα γραφικα και αλλα μετεδιδες ως πληροφοριες και επισης σε αλλο θρεντ κατι παρομοιο εγινε.Επισης ουκ ολιγες φορες σε εχω δει να αναφερεσαι σε πραγματα τα οποια σορρυ κιολας ειναι ανυπαρκτα...

Και κατα εναν ακρως ειρωνικο λογο, επειδη ο σερβερ τα κακαρωσε, στην παρουσα φαση μεσα στο mailbox μου ξαναεμφανιστηκαν παλια μηνυματα και εχω ακομα μερικα πμ σου που απο αυτα που μου ρωτας/λες αν τα δει καποιος θα αναρωτιεται τι ιδεα εχεις περι του χωρου για να το βλεπεις και επαγγελματικα βαζοντας διπλα την εννοια "de facto"... και κατηγορωντας αλλους περι αγνοιας/παραπληροφορησης.Εδω μεσα ποτε στα κυριολεκτικα χιλιαδες μηνυματα μου δεν εχω παραπληροφορησει και αν το εκανα, οταν μου υπεδειχθη το σωστο, κατευθειαν αποδεχθηκα το λαθος μου και δεν κοιταξα να το παιξω εξυπνακιας.

Λοιπον σορρυ, αλλα πριν απο την "de facto" αποψη σου, εγω που δεν ξερω, εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο, τα ματια μου και μετα απο τα ματια μου πληθος κριτικων...και για να ειμαι απολυτα ειλικρινεις αμφιβαλλω κατα πολυ οτι εχεις στην διαθεση σου την τελικη εκδοση καθως γνωριζω πολλα ατομα στον χωρο που προμηθευονται τετοιες εκδοσεις, και δεν εχει ακουστει τιποτα. (παντα για την ευρωπαικη/αμερικανικη)Μπορει καλλιστα να την εχεις εσυ και μονο εσυ μεσα απο μια τρελη ακρη, εγω ομως αμφιβαλλω καθοτι ακομα κι εγω εχω αποκτησει νωριτερα απο εσενα promo discs και μαλιστα μου εστελνες pm να σου πω που τα βρηκα...

Κι εγω ευχαριστω παρα πολυ :)

ΥΓ: εγινε τωρα τελευταια και το "ευχαριστω" δειγμα "επιπεδου" οταν ο ιδιος ο οποιος το λεει εχει φροντισει να μεταφερει την συζητηση σε προσωπικο επιπεδο...ποσο μαλλον οταν κανει ποστ σαν και αυτο λιγο πιο πανω "αν εχετε @@ μην αγοραζετε" κλπ κλπ , αλλα ξεχασα τοτε το "επιπεδο" (ιδιως επαγγελματικο) δεν χρειαζοταν...

freak
17-02-2010, 21:42
Κοιταξε, το υφος σου ειναι προσβλητικο, ενω εγω αναφερθηκα στο γεγονος οτι δεν εχεις το παιχνιδι στα χερια σου και διαφωνουσες μαζι μου. ΟΚ, ειπαμε ειναι δικιαωμα του καθενος να ακουει κριτικους. Οι κριτικοι παντως τις περισσοτερες φορες δεν εχουν βαθμολογησει το Ιαπωνικα παιχνιδια με τα σωστα κριτηρια. Τρανο παραδειγμα το FFX-2 το οποιο πηρε σωριδον 10αρια, 9.5αρια και 9αρια.

Valkyre
17-02-2010, 21:49
^^Δυστυχως ξεκινησες εσυ με προσβλητικο υφος και μαλιστα προσπαθησες να με "εκθεσεις", λεγοντας οτι προσπαθω να παραπληροφορησω τον κοσμο κλπ κλπ

Και φυσικα διαφωνω πολλες φορες με τους κριτικους, αλλα η συνολικη βαθμολογια ενος τιτλου επιδεχεται πολλες αλλαγες.Το να δαιφωνησω ομως με πληθος κοσμου για ενα τεχνικο κομματι οπως ειναι τα γραφικα, ειναι κατι εντελως ακυρο, εκτος και αν θεωρω οτι ολοι οι κριτικοι ειναι θεοστραβοι.

Φυσικα θα διαφωνησω επι συνολου μιας βαθμολογιας οπως αναφερεσαι, σπανια ομως διαφωνω σε ενα τεχνικο κομματι οπως ειναι τα γραφικα.Τα γραφικα ή θα ειναι καλα ή οχι (σε τεχνικο παντα επιπεδο).Το οτι θα αρεσει σε καποιον το gameplay ειναι κατι πολυ πιο πολυπλοκο απο το να καταλαβει αν αυτο που βλεπουν τα ματια του ειναι ομορφο ή ειναι ασχημο.

Τεσπα το κουρασαμε και μαζι με εμας κουραστηκαν ακομα περισσοτερο και οι αλλοι.

Εγω απο την ιαπωνικη εκδοση που ειδα και μαλιστα δεν ηταν η τελικη (live εννοω) εδειχνε πανεμορφη.

freak
17-02-2010, 21:55
Το κουρασαμε οντως. Εξ αρχης ομως δεν εννοησα οτι σκοπιμα παραπληροφορησες τους υπολοιπους. Απλα κατα τη γνωμη μου οι εντυπωσεις ορισμενες φορες ειναι λογικο να αλλοιωθουν, μεσα απο βιντεο, εστω και υψηλης ποιοτητας.

On topic παλι, τελικα οσα λεγονταν για την Vanille ισχυουν. Το ατομο μιλαμε ειναι εκτος τοπου και χρονου. Απο voice acting μεχρι συμπεριφορα. Χαλαρα στο TOP 10 των fail χαρακτηρων

Valkyre
17-02-2010, 21:59
Το κουρασαμε οντως. Εξ αρχης ομως δεν εννοησα οτι σκοπιμα παραπληροφορησες τους υπολοιπους. Απλα κατα τη γνωμη μου οι εντυπωσεις ορισμενες φορες ειναι λογικο να αλλοιωθουν, μεσα απο βιντεο, εστω και υψηλης ποιοτητας.

On topic παλι.

Δεν ειδα βιντεο, ειδα το ιαπωνικο ντεμο να τρεχει στα ματια μου μπροστα μου απο το Ιαπωνικο PS3 ενος φιλου.

Και επι τη ευκαιρια φρεσκα νεα που εχουν σχεση και με τα γραφικα...

Final Fantasy XIII Developers: 'We Try Not to Listen to the Critics Too Much'

The early reviews are in for Final Fantasy XIII, and the reception of the import have been somewhat mixed; while the game's visuals are almost universally praised, some reviewers have called the gameplay vapid and story linear. For their part, the makers of Final Fantasy XIII are shrugging off these complaints.

"We try not to listen to the critics too much. Most of the criticisms have come because the first half of the game is very linear," said Producer Yoshinori Kitase [thanks CVG]. "But we've got a story to tell, and it's important the player can engage with the characters and the world they inhabit before letting them loose..."

Περισσοτερα εδω: http://www.industrygamers.com/news/final-fantasy-xiii-developers-we-try-not-to-listen-to-the-critics-too-much/

Φυσικα διαφωνω επι του συνολου με την σταση του Kitase. :)

Valkyre
18-02-2010, 11:12
Final Fantasy XIII (360) Not HD | Resolution, Anti-Aliasing Analyzed

Tελικα το αρθρο που ειχα ποσταρει λιγο πιο πανω , που ελεγε οτι η εκδοση του 360 ειναι considerably worse μαλλον εχει απολυτο δικιο...

Οι παρακατω φωτογραφιες του 360 ειναι απο το επισημο site teamxbox και τους τις εστειλε η Squarenix.Οι φωτογραφιες του PS3 προερχονται απο την τελικη ιαπωνικη εκδοση που κυκλοφορει εδω και καιρο kai καποιες αλλες απο ακομα παλαιοτερο build (demo).

Οι διαφορες κατα την γνωμη μου πολυ μεγαλες , θολουρα, jaggies και χειροτερα textures απο το 360 ειναι εμφανεστατα ιδιως στην τελευταια "open world" φωτογραφια και αν αυτο αντιπροσωπευει την πραγματικοτητα θα πρεπει να τονιστει στα reviews οπως εγινε (δικαιως) στην περιπτωση του Bayonneta για το PS3).

http://www.mazingerdude.com/FF13_360_res.jpg

(* PS3 version's running at 1280 x 720 2 x MSAA in case you didn't know)

http://www.mazingerdude.com/FF13_lighting_PS3.jpg

http://www.mazingerdude.com/FF13_lighting_360.jpg

* PS3 shot's from the demo build.

http://www.mazingerdude.com/FF13_field_PS3.jpg

http://www.mazingerdude.com/FF13_field_360.jpg
http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=19857881&postcount=12055

Asmodeus
18-02-2010, 11:19
Αν ισχυουν οντως αυτες οι διαφορες τοτε θα το χαρακτηριζα παραπανω απο ορατη τη διαφορα στα γραφικα

nikolaszax
18-02-2010, 11:26
Κανεις μια γκαφα με τις photoshopped εικονες και προσπαθεις να το δικαιολογισεις.Πως λυνεις το προβλημα?Ή κανοντας και αλλη γκαφα....ή λεγοντας την αληθεια που σε αυτην την περιπτωση η αληθεια δεν ειναι καλα νεα

Απο την υπευθυνη PR της SE ιδου οι εικονες που "ηθελαν" εξαρχης να δειξουν για την 360 εκδοση

http://twitter.com/SquareEnixSonia

Here are the #FFXIII X360 shots we meant to release! http://bit.ly/9xYRLN

Δειτε τις εικονες στην υψηολτερη αναλυση.....

http://media.teamxbox.com/games/ss/2066/full-res/1266389094.jpg
http://xbox360media.ign.com/xbox360/image/article/106/1069859/final-fantasy-xiii-20100217100347377.jpg
http://www.mazingerdude.com/FF13_360_res.jpg

Και φυσικα υπαρχει και η ακυρη(προτρεπω να μαντεψετε τι δεν κολλαει ΧΡ )
http://media.teamxbox.com/games/ss/2066/full-res/1266389095.jpg

Οποτε ή η 360 εκδοση ειναι τοσο χαλια(μεχρι και χαλια αναλυση φαινετε να εχει) ή μολις εγινε με εμμεσο τροπο confirmed μια pc εκδοση που τρεχει σε low settings ή η SE ειναι ανικανη να βγαλει εικονες της προκοπης και χρησιμοποιει print screen απο video lol(εξου και το ακυρο της τελευταιας εικονας....hint ειναι πανω αριστερα)
My bet is on the third.Δεν ειναι πια και τοσο χαλια devs ωστε να κανουν τοσο ασχημη την 360 εκδοση,ειπαμε.....

atomsk
18-02-2010, 11:54
Μικρές οι διαφορές, ας μην γίνουμε σαν αυτούς που κοροιδεύαμε. Όποιος νομίζει ότι αξίζει ας ψωνίσει. Άλλοι που θεωρούν την όλη ιστορία με το FFXIII ένα φιάσκο, καλό θα ήταν να απέχουν.

hakoo
18-02-2010, 15:06
Θα συμφωνησω κι εγω, ειναι φανερο οτι καποιος/καποιοι εκει μεσα κανουν τη μια γκαφα μετα την αλλη. Δεν νομιζω οτι θα εχει σημαντικες διαφορες στα γραφικα η τελικη εκδοση, τωρα καποια καλυτερα textures και περισσοτεροι θαμνοι δεν κανουν τεραστια διαφορα. Και τα ιδια ελεγα οταν ειχε ξεκινησει ολο αυτο το πανηγυρι με τα multiplat και τις συγκρισεις την αρχη της γενιας και την μανια των xbox fans να μετρανε pixels και frames. Ειναι προφανες οτι οποιος εχει και τα 2 συστηματα θα προτιμησει την εκδοση του ps3 για αρκετους λογους που εχουν αναλυθει, απο κει και πεα και οι κατοχοι 360 μια χαρα θα το απολαυσουν.

Valkyre
18-02-2010, 15:16
Οτι θα το ευχαριστηθει καποιος -εαν το παιχνιδι ειναι ανταξιο σε θεματα στορυ και gameplay- ειναι σιγουρο ανεξαρτητα απο το τεχνικο κομματι.Θα εντυπωσιαστεις με τα γραφικα μεσα στο παιχνιδι , αλλα αποκλειεται επι 60 ωρες να προσεχεις τις λεπτομερειες στα γραφικα.Οποτε σαφως συμφωνω οτι αν το παιχνιδι ειναι καλο, ολοι θα το ευχαριστηθουν.

Η αληθεια ειναι ομως οτι ειναι και λογικο να μην ειναι εντελως ιδιες οι εκδοσεις μιας και το 360 χρησιμοποιει αλλη μηχανη γραφικων απο το PS3 και με δεδομενο οτι προκειται κατα καποιο τροπο για port απο το PS3 στο 360.

Θεωρω παντως οτι οποιος εχει και τα 2 συστηματα, αν τα πραγματα ειναι ετσι οπως βλεπουμε στις τελευταιες εντυπωσεις, η εκδοση PS3 ειναι μονοδρομος.Οπως αντιστοιχα για παραδειγμα ειναι μονοδρομος η εκδοση του 360 οσον αφορα το Bayonetta (παλι για καποιον που διαθετει και τα 2 συστηματα.) ;)

freak
18-02-2010, 19:36
Μεχρι στιγμης το συστημα μαχης ειναι καλο. Απο την αλλη το Voice Acting και οι αντιδρασεις των ηρωων στα cut scenes και στα CG ειναι απραδεκτες. Ο Snow εξυνε το κεφαλι του σε καταστασεις σοβαρες και στο background ακουγονταν μεταλιές στο υφος του Jack Black στο Brutal Legend. Απλα απαραδεκτο. Η Lightning ειναι σε αλλο παραμυθι, ανεκφραστη ακομα κι οταν ενα κοντινο της προσωπο κινδυνευε, η Vanille οτι να 'ναι, ο Hope -τι θα μπορουσε να περιμενει κανεις απο εναν τυπο που τον λενε Ελπιδα-, ο Snow ειναι επισης εκτος τοπου και χρονου. Ο Sazh ομως, με εξεπληξε θετικα, ειναι αρκετα ισοροπημενος χαρακτηρας, τοσο στα λογια οσο και στις πραξεις.

Edited*

kyrtzo
18-02-2010, 21:52
Ρε παιδια spoiler οχι και ετσι.

atomsk
18-02-2010, 21:59
με κάθε πληροφορία του FFXIII με ξενερώνετε ακόμα περισσότερο :P ούτε για ενοικίαση δε με βλέπω.

freak
18-02-2010, 22:10
Το εβαλα σε παρενθεση γιατι δεν ''πεθανε'', απλα επαθε κατι σοβαρο στην υγεια της, παραπλησιο με το θανατο, αλλα αναστρεψιμο. Δεν ειναι κατι το φοβερο, γι αυτο δεν εβαλα spoiler tag. Αλλωστε αυτο γινεται στην αρχη του παιχνιδιου.

Asmodeus
18-02-2010, 22:12
Μεχρι στιγμης το συστημα μαχης ειναι καλο. Απο την αλλη το Voice Acting και οι αντιδρασεις των ηρωων στα cut scenes και στα CG ειναι απραδεκτες. Η αλλη ''πεθανε'', Ο Snow εξυνε το κεφαλι του και στο background ακουγονταν μεταλιές στο υφος του Jack Black στο Brutal Legend. Απλα απαραδεκτο. Η Lightning ειναι σε αλλο παραμυθι, ανεκφραστη ακομα κι οταν η αδερφη της ''πεθανε'', η Vanille οτι να 'ναι, ο Hope -τι θα μπορουσε να περιμενει κανεις απο εναν τυπο που τον λενε Ελπιδα-, ο Snow ειναι επισης εκτος τοπου και χρονου. Ο Sazh ομως, με εξεπληξε θετικα, ειναι αρκετα ισοροπημενος χαρακτηρας, τοσο στα λογια οσο και στις πραξεις.Ναι πες μας και τι γινετε και πως συμπεριφερωντε ολοι οι chars στο τερματισμο του παιχνιδιου. Ελεος :mad:

freak
18-02-2010, 22:30
Edited* Παρολο που τα περισσοτερα που ειπα για το voice acting υπηρχουν ηδη στο demo και εχουν αναφερθει αρκετες φορες.

vasses
19-02-2010, 00:02
Τα final fanatsy δεν τα παιρνεις για τα γραφικα τους ,οπως παιρνεις ενα uncharted η god of war , σε μενα τουλαχιστον αρεσουν περισσοτερο επειδη ειναι σαν ταινιες και το story τους , ενα styl metal gear

Τωρα οι συγκρισεις μεταξυ multiplatform το εχουμε τονισει καινε εγκεφαλικα κυταρα , και 2 εκδοσεις ειναι ιδιες.

Φυσικα δεν πρεπει καποιοι να καυχιονται , οτι στο ενα μηχανημα δειχνουν καλυτερα γιατι επι της ουσιας , τετοια γραφικα ειναι δυσφημιση για το ps3 , οταν εχουμε συνηθισει παιχνιδια τυπου uncharted , god of war , heavy rain Κλπ

Με βαση τις εικονες που βλεπω μου θυμιζουν παιχνιδι του 2006 ιδιως τα κοντινα zoom στα προσωπα φαινονται ολες οι ατελειες (τετραγωνισμενες γωνιες προσωπων , χαμηλης ποιοτητας textures στο δερμα του προσωπου λες και εχει ζαρωσει η γκομενα 8D , στα μαλλια , βλεφαριδες Kλπ) , ομοιως και στα τερατα αμιγως χοντροκομμενα textures
Δεν περιμενανε κατι παραπανω απο ενα MULTIPLATFORM αλλωστε

Με βλεπω για ενοικιαση περισσοτερο παρα για αγορα

Εκει που θα γινει ισως το μπαμ με τα γραφικα θα ειναι στο versus , αφου σχεδιαζεται τοσο καιρο και οπως παει μαλλον για τελη του 2011 , ισως εκει να αξιοποιησουν ολη την δυναμη του μηχανηματος σαν καθαροαιμο EXCLUSIVE

desperate_gamer
19-02-2010, 01:25
Εγώ νομίζω ότι έχετε βαλθεί όλοι να παραπλανήσετε τον κόσμο!

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ 360! Την έπαιξε και η Leona Lewis με τα ΜΑΤΙΑ της και είπε ότι "graphics are insane". Και ποιός δεν εμπιστεύεται τα μάτια της Leona Lewis;;;

http://www.eurogamer.net/articles/leona-lewis-gives-verdict-on-ffxiii

Valkyre
19-02-2010, 03:44
^^Χχαχαχα :D

Βασικα αν παρατηρησεις εκανε διαφημιση μια για το 360 και μια για το PS3.Και οι 2 διαφημισεις εγιναν την ιδια ημερα.Το setup φαινεται το ιδιο και στις 2 διαφημισεις.Αποτελεσμα?Μαλλον η Leona απλα παταγε τα κουμπια στο καθε χειρηστηριο στο ακυρο ενω καποιος επισημος επαιζε για χαρη της! :D

Αλλωστε σιγα μην εφεραν και τις 2 εκδοσεις για να γυρισουν διαφημισημε δοση τελειομανιας! :D

desperate_gamer
19-02-2010, 04:02
^^Χχαχαχα :D

Βασικα αν παρατηρησεις εκανε διαφημιση μια για το 360 και μια για το PS3.Και οι 2 διαφημισεις εγιναν την ιδια ημερα.Το setup φαινεται το ιδιο και στις 2 διαφημισεις.Αποτελεσμα?Μαλλον η Leona απλα παταγε τα κουμπια στο καθε χειρηστηριο στο ακυρο ενω καποιος επισημος επαιζε για χαρη της! :D

Αλλωστε σιγα μην εφεραν και τις 2 εκδοσεις για να γυρισουν διαφημισημε δοση τελειομανιας! :D

Πλάκα κάνεις! Κάτι μέσα μου έλεγε ότι η Leona δεν έβλεπε καν την Lightning ή το παιχνίδι, αλλά έλεγα "μπα... θα φτάναν σε τέτοιο επίπεδο;!". Κι όμως!! Το marketing της S-E δεν σταματά να με εκπλήσσει με αυτό το παιχνίδι.

hakoo
19-02-2010, 04:24
Ειστε κακεντρεχεις! Το σημειο που παιζει η Leona ειναι μετα απο 20ωριτσες playtime, δεν φτανει που ελιωσε η κοπελα στο farming για να φτασει εκει (gran pulse) μεχρι τη μερα που θα ερχονταν οι καμερες για το βιντεακι, την κατηγορειτε κι απο πανω.

Μarketing στα χειροτερα του :sarcastic_sadness:

nikolaszax
19-02-2010, 12:21
Οταν εισαι σε μαχη εχω ακουσει οτι για να μετακινησε στις διαφορες εντολες χρησιμοποεις τα buttons κατευθυνσης και οχι το αναλογικο,το οποιο χρησιμοποιειται μονο εκτος μαχης και δεν υπαρχει δυνατοτητα αλλαγης.
Αν ισχυει τοτε:

Αγαπητη SE δεν μπορουσατε τουλαχιστον να πειτε την leona να παταει εκεινα τα κουμπια μονο οταν την δειχνει (και καλα) να πολεμαει αντι να
κουναει το αναλογικο ?

Πραγματικα απο τα χειροτερα PR departments εχει η SE....

AgentPrinny007
19-02-2010, 12:38
Αν δεν εβλεπα απο την αρχη τι κανει η κοπελια θα ελεγα οτι διαφημιζει υγρο πιατων, που αντι να το βαλει στα πιατα το ηπιε. Γι αυτο και η ξυνισμενη φατσα :lol:

Valkyre
19-02-2010, 14:35
Πραγματικα δηλαδη ειναι να πεφτεις κατω απο τα γελια... εν τω μεταξυ σε κατι αλλα site εχουν την εντυπωση οτι αυτο ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα της εκδοσης του 360...ναι...γιατι ειναι τοσο τελειομανεις σε ολα τα αλλα σημεια της διαφημισης! :)

Παιζει να ειναι και απλο βιντεο αυτο λολ και να μην ετρεξε ποτε το παιχνιδι στις κονσολες! :)

desperate_gamer
19-02-2010, 19:38
Κακεντρέχειες... Εγώ έχω την Leona στο PSN και το έχει πλατινάρει ήδη το παιχνίδι σας πληροφορώ. Να, μια τέτοια δουλειά χρειάζομαι κι εγώ. Να είμαι popstar και να μου δίνουν παιχνίδια που διαφημίζω πριν κυκλοφορήσουν! :p

desperate_gamer
19-02-2010, 20:32
Αχ τις τύχες τις καλές τις έχουν μόνο οι Άγγλοι. Αν λοιπόν είσαστε στο Λονδίνο στις 9 Μαρτίου μπορείτε να ντυθείτε Lightning/Vanille τα κοριτσάκια και Snow τα αγοράκια (και το ανάποδο να γίνει δεν νομίζω να σας πει κανείς τίποτα) και να πάτε στα HMV.

Όχι μόνο θα πάρετε το παιχνίδι για το οποίο δημιουργήθηκε το σύμπαν, αλλά θα κερδίσετε και το soundtrack του για να το ακούτε ξανά και ξανά!

Square Enix, apparently, is all about the cosplay. Just today, the publisher announced (http://www.gamasutra.com/view/pressreleases/55854/FINAL_FANTASY_XIII_OFFICIAL_UK_LAUNCH_EVENT_AT_HMV .php) that it'll be rewarding the first 50 people dressed in "Final Fantasy costumes" who arrive at the March 9 launch event for Final Fantasy XIII (http://www.joystiq.com/tag/final-fantasy-xiii) with a free copy of the game's soundtrack. Oh, and also, Square Enix producer Yoshinori Kitase (http://www.joystiq.com/tag/yoshinori-kitase) and art director Isamu Kamikokuryo will be there, signing whatever you want.

The release further entices attendees with "high-profile DJ and TV presenter Alex Zane," who'll no doubt be spitting hot fire into a mic all evening. The event kicks off at 5:30PM at the Oxford Street HMV in London and runs until the sun comes up -- or 7:30PM, whichever comes first.

Source (http://www.joystiq.com/2010/02/19/final-fantasy-xiii-uk-launch-event-rewarding-cosplayers/)

Να είστε νωρίς! :fantasy_dreams:

hakoo
20-02-2010, 03:14
Ανεβηκε και μια ανακοινωση στο επισημο site (http://www.finalfantasy13game.com/#/uk) του παιχνιδιου απο τον Toriyama. Καπως απολογητικου χαρακτηρα αναφορικα με το κραξιμο που πεφτει περι linear design, εννοειται καταφερε να χωσει και καποια εκνευριστικα πραγματα παλι (οχι που δεν θα μας μπριζωνε παλι).

Hello there everyone.
The Xbox 360 and Playstation 3 editions of FFXIII have finally been fully mastered and we are now eagerly awaiting the countdown to the worldwide release. I have just returned from a three week global media tour where I was interviewed by media people from a huge number of places and sincerely appreciate all the excitement and expectation continuing to build for the release date coming from everyone outside of Japan. I have also truly felt the speed with which information moves these days from talking to all the people who have already picked up on the reception to FFXIII at home.
In particular there have been many who expressed opinions regarding the story driven nature of FFXIII making for a linear gameplay progression so I shall briefly talk about that concept here.
The story of FFXIII plays out across two different worlds; the futuristic world of Cocoon, with its sprawling urban areas built inside a spherical planetoid and the primeval world of Gran Pulse populated by gigantic beasts the size of dinosaurs. The game system itself actually changes between these two worlds, with the first half of the game taking place in Cocoon being a very story driven experience, whereas the second half in Gran Pulse is an open world design with a more free style of gameplay.
In order to allow the player to become absorbed in the drama of the storytelling and the new and exciting world of Cocoon and be drawn to the characters without getting distracted or lost we have deliberately used a linear game design for the introduction sections so they can be enjoyed in the same manner as watching a film. We are aiming for a vibe while playing that is similar to the experience of an FPS style game, where the player rapidly progresses through a series of dramatic events and experiences one after the other on an imposing and atmospheric battlefield. This kind of design is also very beneficial for the player in allowing them to gradually and systematically learn the brand new battle system that this instalment brings to the series. It is set up such that the player will experience and try out each character’s possible roles in battle and naturally internalise the intensely tactical nature of the paradigm shift system.
I make a promise that even if you have never played a Final Fantasy game, or even an RPG before then you will still be able to appreciate FFXIII with no difficulty. I hope that you will pick up and play it and experience the fresh and unique gameplay that is only possible with Final Fantasy!

Δεν θα επεκταθω γιατι θα γινω κουραστικος και δεν το θελω.
Ελεος με τα γαμωFPS και το κοινο που δεν εχει παιξει ποτε του RPG.

Valkyre
20-02-2010, 03:21
Χωρις πλακα...απο την στιγμη που τα FPS γινονται πηγη εμπνευσης για το pace ενος RPG, τοτε καταλαβαινεις οτι τα πραγματα δεν πανε καθολου καλα...

Ας ειναι καλα το Star Ocean IV...μολις ηρθε στο party μου ο Amurat (A.K.A ο Χαρος με το δρεπανι, A.K.A. ο ποιο cool και imba χαρακτηρας του παιχνιδιου!) :)

Love this game... :D :D

Για το FFXIII θα δουμε...ομως ετσι οπως εχω κακομαθει με τον τεραστιο κοσμο του SO4 και την εξερευνηση, με βλεπω να ξενερωνω :(

Ας ελπισουμε το στορυ να ειναι οντως δυνατο για να μας κρατησει.

widebit
20-02-2010, 03:48
Ποσα DVDs ειναι η 360 εκδοση? Και 4 να ειναι σαν ογκο δεν φτανουν το Blu-ray.
Αν και πιστευω πως το 360 ειναι καλυτερο στην εικονα. Εχω 360 και οσα multiplatform εχω δει, ειναι παντα καλυτερα στο 360. Στο FF13 δεν ξερω πως θα ειναι τα πραγματα.

Quaro
20-02-2010, 04:32
έλεος ρε square έλεος. και το 1997 ο περισσότερος κόσμος δεν είχε παίξει rpg αλλά τα ff του psone πούλησαν σαν τρελά. επειδή ήταν ΦΟΒΕΡΑ παιχνίδια.

nikolaszax
20-02-2010, 09:59
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι προσπαθουν να δικαιολογησουν το linearity και την ελλειψη sidequest περα των hunts σαν κατι θετικο επειδη ετσι ειναι story driven και θα αποροφησει τους παικτες με την ιστορια και τους χαρακτηρες του.
Μου φαινετε ή ειναι σαν να αναιρουν/ξεχνανε τα προηγουμενα παιχνιδια τους?
Δηλαδη τα 6,7,10 ας πουμε δεν ειχαν φοβερες ιστοριες?Δεν μπορουσες να ταυτιστεις με τους χαρακτηρες?Δεν ηταν story driven?Δεν ειχε memorable σκηνες?Σε κακαν ποτε να "ξεχνας" την ιστορια ή τους χαρακτηρες επειδη ειχαν πληθωρα πραγματων να κανουμε.Ε τι στον.....

:/

iblackrebellion
20-02-2010, 21:28
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι προσπαθουν να δικαιολογησουν το linearity και την ελλειψη sidequest περα των hunts σαν κατι θετικο επειδη ετσι ειναι story driven και θα αποροφησει τους παικτες με την ιστορια και τους χαρακτηρες του.
Μου φαινετε ή ειναι σαν να αναιρουν/ξεχνανε τα προηγουμενα παιχνιδια τους?
Δηλαδη τα 6,7,10 ας πουμε δεν ειχαν φοβερες ιστοριες?Δεν μπορουσες να ταυτιστεις με τους χαρακτηρες?Δεν ηταν story driven?Δεν ειχε memorable σκηνες?Σε κακαν ποτε να "ξεχνας" την ιστορια ή τους χαρακτηρες επειδη ειχαν πληθωρα πραγματων να κανουμε.Ε τι στον.....

:/

Δέν υπήρχε Microsoft τοτε

έλεος ρε square έλεος. και το 1997 ο περισσότερος κόσμος δεν είχε παίξει rpgκάνεις λάθος,στην Ελλάδα ισως.

Ποσα DVDs ειναι η 360 εκδοση? Και 4 να ειναι σαν ογκο δεν φτανουν το Blu-ray.
Αν και πιστευω πως το 360 ειναι καλυτερο στην εικονα. Εχω 360 και οσα multiplatform εχω δει, ειναι παντα καλυτερα στο 360. Στο FF13 δεν ξερω πως θα ειναι τα πραγματα.3 DVD εχει.
Αυτο συμβαίνει γτ τα περισσότερα games εχουν σαν Lead platform to Xbox.
Το FFXIII εχει το PS3.

desperate_gamer
21-02-2010, 00:02
We are aiming for a vibe while playing that is similar to the experience of an FPS style game, where the player rapidly progresses through a series of dramatic events and experiences one after the other on an imposing and atmospheric battlefield.

Yeah, except no! Μόνο εγώ είμαι που σε FPS παιχνίδι δεν μπόρεσα ποτέ να ταυτιστώ με τους ήρωες και να "μπω" μέσα στην ιστορία; Αντίθετα στα FF9 και 10 μια χαρά τα κατάφερα.

Valkyre
21-02-2010, 02:20
^^ αν εξαιρεσεις το bioshock συμφωνω μαζι σου...μπορει και καποιο αλλο fps αλλα αυτην την στιγμη δεν ειμαι και στην καλυτερη κατασταση για να θυμηθω λολ :)

AgentPrinny007
21-02-2010, 13:21
Οι ανθρωποι ειναι αναποδοι. Θεωρουν οτι θα μπερδευτουν οι παικτες αν τους φτιαξεις ενα παιχνιδι με μεγαλους κοσμους για εξερευνηση, αρα το επομενο βημα γι αυτους ειναι τα fps. Κατι ενδιαμεσο δεν υπαρχει ?

Mπορει η πηγη εμπνευση τους να μην ειναι τα παιχνιδια της bestheda, θα μπορουσαν ομως να ακολουθησουν το παραδειγμα της bioware. Μπορει να μην τρελαθηκα με το dragon age αλλα ειχε ολα τα στοιχεια ενος σωστου rpg.

Αδυνατω να καταλαβω πως γινεται να ακουμε απο αυτους τους ανθρωπους την λεξη fps. Πιστευουν οτι θα παρουν κομματι απο τα 13 εκ. του COD η του Halo ? :P

Researcher
21-02-2010, 17:30
Kαλησπέρα στην κοινότητα,

μιας και δε βρίσκω το introduction forum όπως συστήνει ο daemon, θα συστηθώ στο καλύτερο (κατ' εμέ) thread της κοινότητας.

Ονομάζομαι Γιάννης, 26 χρονών. Είμαι φοιτητής Ιατρικής (έχοντας ήδη ένα πτυχίο από μία καλύτερη σχολή και ένα μεταπτυχιακό) και μου αρέσουν, από μικρό παιδί, τα video games. Μεγάλωσα με Atari, πέρασα σε Master System και Sega Mega Drive, Super Nintendo (λόγω του Donkey Kong) μετά σε Jaguar και Panasonic 3DO (λόγω Gex και όποιος θυμάται το "D"), και ήμουν από τους τυχερούς που αγόρασαν Playstation 1, 2η φουρνιά στην Ελλάδα με αποδεικτικό από τη Sony για πρώτη πώληση σε Μακεδονία-Θράκη. Μετά PS2 και κατόπιν ένα τεράστιο κενό, λόγω σπουδών.

Στο φόρουμ γράφτηκα μόλις είδα το post ενός admin για τη διακοπή κυκλοφορίας του GamePro. Πραγματικά το εξώφυλλο ήταν γαλάζιο (είχε σα φόντο ουρανό) και τους χαρακτήρες του Killer Instict ένα μπροστά....Σε ευχαριστώ φίλε για τις αναμνήσεις που μου ξύπνησες.

Οπότε σκέφτηκα πως αυτή η κοινότητα είναι για μένα. Μπαίνω αργά στον κόσμο του PS3 (δυστυχώς) και χαίρομαι που σας βρίσκω. Θα προσπαθήσω να συμμετέχω όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου. Επειδή μια εικόνα είναι όσο 1000 λέξεις, ορίστε πως μπαίνω στον κόσμο του PS3.

http://img15.imageshack.us/img15/4521/yourorders1.jpg

Kαλό Παιχνίδι σε όλους!

desperate_gamer
21-02-2010, 18:41
Ονομάζομαι Γιάννης, 26 χρονών. Είμαι φοιτητής Ιατρικής (έχοντας ήδη ένα πτυχίο από μία καλύτερη σχολή και ένα μεταπτυχιακό) και μου αρέσουν, από μικρό παιδί, τα video games. Μεγάλωσα με Atari, πέρασα σε Master System και Sega Mega Drive, Super Nintendo (λόγω του Donkey Kong) μετά σε Jaguar και Panasonic 3DO (λόγω Gex και όποιος θυμάται το "D"), και ήμουν από τους τυχερούς που αγόρασαν Playstation 1, 2η φουρνιά στην Ελλάδα με αποδεικτικό από τη Sony για πρώτη πώληση σε Μακεδονία-Θράκη. Μετά PS2 και κατόπιν ένα τεράστιο κενό, λόγω σπουδών.

Πολύ ωραία! Έχετε τα προσόντα για την δουλειά και θα σας τηλεφωνήσουμε για την καθιερωμένη συνέντευξη. :D

Καλωσήρθες στον κόσμο του PS3 αλλά υπάρχουν και άλλοι τίτλοι που θα σε εντυπωσιάσουν μην περιμένεις μόνο το final fantasy.

(Στο avatar σου δεν είναι η GaGa, right?)

Researcher
21-02-2010, 18:54
LOL ναι, απλώς διάλεξα αυτήν γιατί μου ταίριαζε για την υπόλοιπη σύνθεση...

desperate_gamer
21-02-2010, 20:40
LOL ναι, απλώς διάλεξα αυτήν γιατί μου ταίριαζε για την υπόλοιπη σύνθεση...

A είπα κι εγώ, δεν την έχω δει αυτή τη φωτογράφιση και δεν της μοιάζει (αλλά αυτό είναι και λίγο σχετικό). :D

Welcome και πάλι.

Valkyre
21-02-2010, 22:05
Φιλε Γιαννη καλωσηρθες στην παρεα μας, και καλοριζικο το μηχανηματακι σου! :)

widebit
21-02-2010, 23:14
Καλοριζικος! :)

Quaro
22-02-2010, 12:28
^^ αν εξαιρεσεις το bioshock συμφωνω μαζι σου...μπορει και καποιο αλλο fps αλλα αυτην την στιγμη δεν ειμαι και στην καλυτερη κατασταση για να θυμηθω λολ :)

Half Life 2 στο PC δοκίμασες;

Valkyre
22-02-2010, 12:47
Half Life 2 στο PC δοκίμασες;

offtopic Φυσικα και δοκιμασα Half Life 2 , οχι μονο αυτο...εχτισα ενα ολοκληρο PC με κυριολεκτικα την τελευταια λεξη της τεχνολογιας τοτε, μιας και ειχα επηρεαστει εντονα σε ολο το hype, και τελικα...

απογοητευτικα...

Ναι το εχω πει πολλες φορες εδω μεσα και ισαριθμες φορες με εχουν κραξει.Το Half Life 2 με απογοητευσε οικτρα.Η ιστορια για εμενα ηταν 0 κυριολεκτικα, δεν συμβαινει τιποτα το συνταρακτικο, ολη η υποθεση του 2 συνοψιζεται ανετοτατα σε μια παραγραφο, και δυστυχως μου φαινεται υπερβολικα δυσκολο να ταυτιστω με τον χαρακτηρα του Gordon Freeman.Επισης εψαχνα να βρω τι καινουργιο εχει το Half Life 2 απο το πρωτο μερος , μια δεκαετια πισω, και περα απο το Gravity Gun και το hovercraft, ειλικρινα απορω....

Καινουργιοι εχθροι μετρημενοι στα δαχτυλα του 1 μονο χεριου, linear οσο δεν παει κλπ κλπ.

Και οπως καθε φορα λεω, εαν δεν ειχα παιξει το Far Cry 1 οσο περιμενα να κυκλοφορησει το HL2 , ισως να ειχα εντελως διαφορετικη αποψη.Αλλα κατι το open world του Far Cry, κατι ο τρομος που ηταν μακραν πιο εντονος απο το HL2, κατι οι απεριοριστες επιλογες που εχεις για να προσεγγισεις τα objectives σου και φυσικα το stealth, ε δεν ηθελε και πολυ...

Και πηρα και την limited edition του HL2...το μπλουζακι ακομα το εχω μονο που ειναι γεματο μουσταρδες και κετσαπ! :D

Ας μην συνεχισουμε ομως εδω γιατι ειμαστε παντελως οφφτοπικ! :D

/offtopic end

Researcher
22-02-2010, 13:19
@Walkyre & widebit, παιδιά σας ευχαριστώ. Αν πιστεύεται πως κάποιο thread είναι must για ανάγνωση κάντε τον κόπο όποτε βρείτε χρόνο για ένα pm για να μη βγάλουμε offtopic το thread. Από όσο ξέρω κανονικά αναβαθμίσεις σε όλα τα PS3 και μιας και το slim φορά "no other os" function (το δικό μου δε το είδα ακόμη) κάνω αναβαθμίσεις κανονικά.

Harbinger
23-02-2010, 08:53
http://www.youtube.com/watch?v=RxfwxH1bBh8

Valkyre
23-02-2010, 11:01
Απο το twitter της Insomniac οπου σοχλιαζουν το χαμο που γινεται με τα παιχνιδια τον ερχομενο μηνα:

James Stevenson: Final Fantasy XIII Superior on PS3

Ξερω τι θα σκεφτειτε οι περισσοτεροι, ομως ο συγκεκριμενος εχει μιλησει με τα καλυτερα λογια για πολλους τιτλους, μερικοι απο τους οποιους δεν βγαινουν καν για το PS3 με τελευταιο παραδειγμα τα ME και Αlan Wake.

James Stevenson, Marketing Manager for Insomniac Games, recently posted on his Twitter account how he feels about Sony's first-quarter line-up and all the big games they have released in the opening months of 2010. With titles like Heavy Rain, MAG, and White Knight Chronicles already out -- or will soon be in Heavy Rain's case -- Sony has released some major players for 2010. He later comments that the remaining games, MLB 10: The Show and God of War III continue that onslaught of releases. Interestingly, he refers (http://twitter.com/JamesStevenson) to Final Fantasy XIII as the superior version of the title. In response to his Sony praise, he also stated that Mass Effect 2 is one of his all-time favorite games for the current gen.

There has been a lot of talk about the two versions, with the main course of action being if you own both systems, get the PS3 version, while if you only own an Xbox 360, the game will perform and look fine for you to enjoy. Final Fantasy XIII is the first main series Final Fantasy title to launch on multiple platforms. Aside from a slight graphical difference, the game is expected and said to perform identically to the PlayStation 3 version.
http://www.examiner.com/examiner/x-12218-Video-Game-Examiner~y2010m2d22-Jame-Stevenson-Final-Fantasy-XIII-superior-on-PS3

So there you have it οι διαφορες θα ειναι μικρες ουτως η αλλως.

nikolaszax
23-02-2010, 18:43
interview του kitase.Πιθανον να σας κανει να φριξεται λιγο λολ γιατι ουτε λιγο ουτε πολυ λεει πως το FFXIII δεν ειναι rpg.bold τα σημεια κλειδια

http://www.1up.com/do/previewPage?pa...cId=3178060&p= (http://www.1up.com/do/previewPage?pager.offset=0&cId=3178060&p=)

Originally Posted by 1UP
The single most divisive element of Final Fantasy VI -- 1994's much-loved SNES RPG, originally released as Final Fantasy III -- is the way the adventure is cleanly broken into two halves. The first half, set in the game's World of Balance, is a predominantly linear, story-driven affair which sees a large party of characters band together in a bid for world peace. The game's latter portion transpires in the post-apocalyptic World of Ruin, a free-form quest to reform the scattered party and build sufficient strength to take on the maniacal overlord Kefka. The change in quest structure makes for a stark contrast between the game's two worlds, and many players find that the open-ended nature of the World of Ruin undermines the game's pacing and detracts from the intensely focused introductory chapters of the adventure.

Fast-forward more than 15 years to the launch of Final Fantasy XIII, and the bulk of chatter about the game (based on impressions of the import version) center around a similar debate. This time, however, gamers are largely dissatisfied not with the openness of its latter portions but with the stiflingly linear nature of its first chapters. In many ways, this controversy is simply a sign of changing tastes within the gaming public, but it also reflects on just how far FFXIII strays from the classical concept of the RPG.

According to producer Yoshinori Kitase, though, that's absolutely what the FFXIII team was aiming for. As far as Kitase is concerned, FFXIII isn't even really a role-playing game. "We didn't really intend to work within with the RPG template," he says. "We wanted to create a new game, even a new genre. The way we look at it, there's isn't a certain format that we have to keep to and build a game around. Rather, it goes the other way around. We create a game and, depending on what works or doesn't work within that game, it ends up reflecting different staple elements."

"Now, the Dragon Quest series has stuck to the classical RPG format, and it's still greatly loved by fans," he notes. "The audience craves more of it! But that's because [Dragon Quest creator Yuji Horii] is making a fun game that just happens to fit within that template. As creators, we have to think about how to combine many different elements and concepts into something that gamers will enjoy. After that, others can judge what genre it belongs to. With FFXIII, we've first and foremost pursued a gameplay style in which different situations and dramatic occurrences will be presented to players one after the other."

In other words, FFXIII has taken yet another step closer to becoming the "interactive movie" detractors have waggishly derided the series as being ever since 1997's dazzlingly cinematic Final Fantasy VII -- and the creators are perfectly happy with that step.

"Because players are presented with multiple different situations on the field, in a lot of senses FFXIII is more like an FPS than an RPG," says director Motomu Toriyama. And it's true: The game consists almost entirely of dungeons, with enemies placed about the field to force players to consider their options as they attempt to advance along the path the game presents them with. Towns and villages are waypoints rather than destinations. And while battles still cut to a separate screen in the traditional RPG style, both the layout of the quest and the way players interact with enemies on the field give FFXIII a hybrid feel, as if Final Fantasy had collided with a modern action game like God of War or Bayonetta.

It's a radical change in tone and structure for the series; but then, Final Fantasy has always been about change. "The teams behind Final Fantasy have always presented themselves with the challenge of creating something new," say Kitase. It's a tradition that stretches back to the series' earliest days, in fact. Final Fantasy dates from the NES era, when sequels more often than not abandoned the rules and even genres of their predecessors. Final Fantasy II was a massive departure from the original game, but it was less extreme a change than, say, Zelda II, which made the leap from top-down action RPG to side-scrolling platformer. What makes Final Fantasy unique is that where other franchises settled down with their third iterations (the third Zelda, A Link to the Past, was a greatly refined version of the original game's format), Final Fantasy never stopped reinventing itself. Its most recent numbered chapters have included such diverse takes on the RPG as a story-driven adventure, a mission-based side-story, a massively multiplayer game, and a bold attempt to marry western and Japanese RPG design tropes.

"There isn't a particular aspect of Final Fantasy that we've tried to retain throughout the series," muses Kitase. "We're always trying to depart from what we've created in the past. Still, even though FFXIII doesn't quite fit into the RPG genre, our mission from the very beginning was to create the ultimate single-player RPG experience. In that sense, our team's perspective was to think ahead to what RPGs will be like ten years from now, especially with the arrival of high-definition machines. What can we do to make this game stand apart from something like Dragon Quest and other RPGs on handhelds? What can we do that's different and advance the genre as a whole?"

As such, FFXIII seems entirely focused around the advent of high-definition graphics. It's a game about presentation: Its graphics are utterly beautiful, its characters exquisitely animated as they travel through the gorgeous and varied environs of Cocoon and Pulse. The downside is that the game offers few opportunities to peek around corners or explore. Kitase and Toriyama are determined to give gamers a lush, cinematic experience, and to that end they've severely limited player freedom to minimize the possibility that you might encounter a blemish. Still, as Toriyama is quick to point out, the entire game isn't the single line from start to finish that Internet rumor would suggest.

"There are definitely fans who want towns in their game, to go shopping, things like that," he admits. "And there were a lot of people who voiced concerns about the linearity of the early parts of the game. But towards the latter half of the game, there's a lot of freedom given to the players."

"The earlier part of the game is designed so that players get accustomed to both the storyline and the battle system," adds Kitase. "We really want fans to get used to the world of Cocoon, get to know the characters, and really understand the fate that they're facing. The battle system is completely new, too, so we wanted to take steps to ensure that the players can really get a handle on it."

Toriyama continues, "There's a portion of the game where you spend your time in Cocoon, and then there's a part when you're finally let free into the world of Pulse. At this point, we felt like gamers would have the hang of the battle system. So there you're free to swap your party members and adjust your Paradigm settings, really customize it. The world is very open there, so all the skills you've developed by practicing the battle system to that point come into play and you can really go all-out."

FFXIII's reductive design philosophy means that the entire package consists almost entirely of two elements: Combat and story.

Like so many other things about the game, the battle system is a new take on RPG combat that nevertheless calls back to previous Final Fantasy titles. As in FFXII, players take direct control of a single character; the other party members operate via artificial intelligence. As in FFX-2, much of the strategy of combat revolves around changing party members' roles in the middle of battle. As in FFX, summoned beasts -- Eidolons -- replace the AI-controlled party members when called, battling alongside the lead character.

Yet there's much about FFXIII's combat mechanics that's completely new to the series. There are no magic points, though the spell-charge system of the original Final Fantasy isn't used, either. Instead, all actions -- melee attacks, spells, and special skills alike -- cost a certain amount of each character's Active Time Battle meter, which is divided into segments and recharges rapidly over the course of the fight. Different skills have differing costs, and it's possible to execute an attack before the ATB meter is completely full.

Specialized skills, including summoning Eidolons and high-damage spells like Quake, deduct their cost from a special five-point bar called the Technical Points meter. TP are recharged only after battle, and the amount recuperated after each fight is based on the party's battle rank, which in turn is a function of how efficiently the team performs. Dispatch a group of foes without stopping to heal -- which is less hazardous than in previous Final Fantasy games, as your HP regenerates completely between battles -- and you'll probably rank highly, earning lots of TP. Chip away at a foe without exploiting its weaknesses while turtling up with defensive or healing roles and you'll rank poorly, forcing you to wait longer until your next opportunity to execute TP-based actions.

It's a streamlined battle system to be sure, placing players in more of a tactical role. Speed is the essence of this battle system, from the almost overwhelming rapidity of everyone's overlapping combat actions to the game's emphasis on efficiency-based post-battle rankings.

"The base concept when we first started building the battle system was that it had to be tactical and speedy," says battle director Yuji Abe. "So, we advanced from there, and one of the main challenges the team faced in creating the battle system was the lack of magic point in the battle system. This makes it really easy for healer characters to just cast cure magic on party members and never have to worry about losing. So balancing that to keep it fair and yet challenging was the key to the final form of the battle system as it exists now.

"Players should always keep in mind that the Paradigm system is the key to success in FFXIII," he says, referring to the class-change ability that becomes available in the game's third chapter. Paradigms are preset combinations of character classes; each of the three party members can serve in one six different roles (attacker, offensive mage, healer, defender, ally buffer, and enemy debuffer), and it's possible to enter battle with six different class combinations at the ready. Changing your party configuration is as simple as pressing the L1 button and selecting a different Paradigm. In any battle, players are limited to six combinations they've predefined through the main menu, though it's possible to cancel out of a battle at any time to adjust the presets to choices that better suit the current situation.

"Moreso than inputting specific commands and micromanaging on that level, it's important to look at the overall flow of the battle," says Abe. "Look at the enemy, look at their properties, and customize actions based on that. There are parts where the player could easily get stuck against certain enemies, and simply tweaking the Paradigm just a little bit can make the battle a lot easier. It's a simple difference, but studying tactics and enemies is essential.

"There's so much going on, and in a realistic-looking situation, that we had to ask how much micromanagement is really possible on the player's part. After the team played through the game, we felt we were better off having AI take care of actions on the other party members' end, leaving the player to focus just on the actions of the lead character."

Of course, "realism" is a relative term; one of FFXIII's more notable elements is the rather fantastic nature of summoned creatures. Each character is bonded to a single eidolon, and each eidolon is capable of transforming into a vehicle for its master in a process called Gestalt. "We wanted to emphasize the combination between characters and summons," says Abe. "In contemplating this union, we came up with the ride concept. From that, we came up Gestalt mode -- it began with our wanting Snow to ride a bike, and everything else followed from there."

"It's a one-on-one character/summon relationship because we really wanted to emphasize the unity between them, especially because they transform in Gestalt mode. We really wanted the characters and these summons to fit together. We chose the pairings through simple inspiration. For instance, Snow and Lightning have names with specific properties. Snow was a natural match with the Shiva sisters because of their association with ice, and Lightning made a natural match for Odin. For characters like Sahz, who have new summons, that was simply inspired by the fact that we wanted Sahz to ride a red car!"

"The art team was actually very adamant about making this realistic and to make it really work," Toriyama says of the Gestalts, which actually function mechanically; Square Enix will be selling a pricey toy of Snow's Eidolon, Shiva, which can transform from a pair of biomechanical goddesses into a working motorcycle. "Once it was decided that the summons would transform, we knew we have to take it to the next step. If there was going to be summons merchandise later on, we really have to make it work."

Characters are the heart of any story, and the story arcs for each of FFXIII's cast members will ultimately determine the true impact of the game. A compelling tale can justify a strictly story-driven game; at the same time, though, a dud of a story can undermine even the most inventive play mechanics.

FFXIII's plot revolves around a planet divided into two worlds: The insular Cocoon, and the forbidden underworld of Pulse. The former society has grown more closed over the centuries, with tales of Pulse's horrors fueling a fear within its citizens of venturing beyond Cocoon's safe environs. Cocoon's leaders particularly fear contamination of its people by powerful Pulse-borne beings called Fal'Cie, which can enslave and corrupt humans and turn them into L'Cie, agents of unrest against the ruling order of Cocoon. The merest hint of a Fal'Cie presence will prompt Cocoon's military to exile any potentially infected citizens -- potential L'Cie -- to the wilderness of Pulse.

The story of FFXIII begins in the midst of one of these purges, and its main cast consists of a party of people drawn from all walks of life who find themselves drawn together when they stumble across a Pulse Fal'Cie. "We wanted to create a wide range of characters," says Toriyama, "both in personality and in age, so that many different people could relate to the characters. With Sahz, he's not a hero -- there's no big save-the-world sort of motivation. Instead, his son has been turned into a L'Cie, so it's his determination to save him and love for his family that drives him. On the other end of the scale is Hope; where Sahz is the oldest character in FFXIII, Hope is the youngest. He doesn't start as a hero, either, and he doesn't have any courage. He's the most shaken up to have become a L'Cie, and he begins the game in a sort of depressed state after losing his mother early on. Just moving forward is his motivation."

Much of FFXIII's plot plays out similar to the TV series Lost, with a heavy emphasis on character-specific flashbacks (some playable, some not). These flashbacks flesh out the events of the 13 days leading up to the purge and offer glimpses of the characters' lives before the calamitous events that bound them together. And, of course, there's the duality of Cocoon and Pulse, which is highly reminiscent of Final Fantasy's VII's divided city of Midgar. It's one of many seeming FFVII references in FFXIII -- though Kitase denies a deliberate connection.

"This duality isn't really a running theme," he demurs. "It wasn't our intention to create a connection [between the games], but I can definitely see the similarities. In both FFVII and FFXIII you start off in a sort of restricted world and are eventually thrown into an open world with a lot of freedom. The difference would be that in FFXIII there's a lot of monsters roaming in that world, flying in the sky, and so on. But the duality is the sort of thing that simply develops from the work of the game's scenario writer." He pauses before admitting, "I do personally like the theme, though."

It will be interesting to see if American gamers will be more accepting of FFXIII's highly reductive approach to RPG design; it was received with sharp criticism in Japan. Despite the game's flamboyant Tetsuya Nomura character designs, one gets the impression in talking to its developers that FFXIII was designed with western audiences in mind. Its structure was largely inspired by popular Western hits like Modern Warfare, Half-Life 2, and other highly focused, story-driven, cinematic game experiences. But will that make a difference, or will the series' longstanding role as the poster child of the fading Japanese RPG genre inspire gamers to pass it by... even though its creators don't consider it an RPG?

λΕιδικα το τμημα που μιλαει για τα γραφικα ειναι ολα τα λεφτα.Ετσι καλα παμε,να θυσιαζουμε αλλα στοιχεια οπως exploring για να εχουμε καλυτερα γραφικα επειδη graphics>gameplay....oh wait.....

Κυκλοφορει συντομα.Αντε να δουμε.....

Researcher
23-02-2010, 18:49
http://www.youtube.com/watch?v=RxfwxH1bBh8

To πέταξαν το βίντεο! Τι ήταν;

desperate_gamer
23-02-2010, 21:52
Εγώ πάλι βλέπω πολύ καλά τα λέει ο κυριούλης στην συνένετευξη. Φαινέται καινοτόμο και συναρπαστικό και ανυπομονώ να το παίξω :)

nikolaszax
25-02-2010, 10:28
Χωρις να ξερω τον λογο για τον οποιο εγινε μιας και ηατν ηδη στα αγγλικα στην ιαπωνικη εκδοση(αν δεν κανω λαθος) :
Οι αλλαγες στα class names για την δυση(αριστερα τα ιαπωνικα)

Attacker (ATK)/ Commando (COM) Build attack chains more easily with enhanced strength.
Blaster (BLA) /Ravager (RAV) Charge enemy chain gauges with concentrated attacks.
Defender (DEF)/ Sentinel (SEN) Shield allies from enemy attacks with enhanced defense.
Enhancer (ENH) / Synergist (SYN) Support allies with an array of magical enhancements.
Healer (HLR) /Medic (MED) Focus on restoring HP and removing status ailments.
Jammer (JAM)/ Saboteur (SAB) Enfeeble enemies while charging their chain gauges.

Μου ηρθε στο μυαλλο το mass effect XD.

Time to go commando?:D

Valkyre
25-02-2010, 10:39
Οh my God... o Healer εγινε Medic??

Καλα ελεγαν οτι επηρεαστηκαν απο το Modern Warfare...ρε γαμωτο δεν κολαει σε ενα rpg να φωναζεις "mediiiic"...ελεος!Ουτε τα δυτικα rpg δεν εχουν τετοια ορολογια...

Δεν καταλαβαινω μερικα πραγματα πραγματικα...

nikolaszax
25-02-2010, 10:46
Οh my God... o Healer εγινε Medic??

Καλα ελεγαν οτι επηρεαστηκαν απο το Modern Warfare...ρε γαμωτο δεν κολαει σε ενα rpg να φωναζεις "mediiiic"...ελεος!Ουτε τα δυτικα rpg δεν εχουν τετοια ορολογια...

Δεν καταλαβαινω μερικα πραγματα πραγματικα...

Εκτος αν ειναι srpg με world war επηρροες βλεπε Valkyria chronicles xexexe.

Εγω φοβαμαι πανω στην μαχη μην αρισω και μπερδευω τις ορολογιες.Ποιο ευκολο με ηταν να βλεπω ΑΤΚ και να παει κατευθειαν το μυαλλο μου σε εναν παρα να βλεπω COM (που ειναι συνηθως η ορολογια του computer controlled character).Ομιως και για DEF.
Πιτσυεω βεβαια οτι μετα απο λιγο θα τα συνιθισω,αλλα πραγματικα ειναι να απορεις με μερικες αλλαγες.Δηλαδη τι το κακο/προβληματικο ειχαν τα προηγουμενα names?

Valkyre
25-02-2010, 10:53
^^Δεν εμοιαζαν με την δυτικη στρατιωτικη ορολογια... ξερω 'γω τι να σου πω...

AgentPrinny007
25-02-2010, 14:08
Ειναι αυτο που ειχα πει. Οι ανθρωποι εκει μακρια στην SE, βλεπουν fps προβατακια στον υπνο τους. Αγοραζουν το fps χαρτι τουαλετας και τρωνε τα fps πατατακια.
Εγω ομως ειμαι περιεργος να δω τις αλλαγες που εχουν κανει, μηπως ειναι δηλαδη περισσοτερο λογια για να προσελκυσουν κοσμο που παιζει fps , παρα ουσια.
Βεβαια τις πιο σημαντικες αλλαγες τις εχουμε δει, ελπιζω μονο να μην εχουν θυσιασει την κινηματογραφικοτητα και να την εχει πληρωσει μονο ο "μικρος κοσμος".

nikolaszax
25-02-2010, 14:34
Ειναι αυτο που ειχα πει. Οι ανθρωποι εκει μακρια στην SE, βλεπουν fps προβατακια στον υπνο τους. Αγοραζουν το fps χαρτι τουαλετας και τρωνε τα fps πατατακια.
Εγω ομως ειμαι περιεργος να δω τις αλλαγες που εχουν κανει, μηπως ειναι δηλαδη περισσοτερο λογια για να προσελκυσουν κοσμο που παιζει fps , παρα ουσια.
Βεβαια τις πιο σημαντικες αλλαγες τις εχουμε δει, ελπιζω μονο να μην εχουν θυσιασει την κινηματογραφικοτητα και να την εχει πληρωσει μονο ο "μικρος κοσμος".

Μπα,αμφιβαλλω η κινηματογραφικοτητα να εχει θυσιαστει.Αν μι τι αλλο ισως ειναι αυτη που εχει υπερισχυσει στο 13.Τα μεγαλης διαρκειας και αριθμου cutscene μιλανε απο μονα τους λολ.

Valkyre
25-02-2010, 14:38
^^Ναι κι εγω πιστευω οτι ολα αυτα εγιναν στο βωμο της εντονης κινηματογραφικοτητας.Εκει πονταρει το παιχνιδι.Το αν θα πιασει και αν αξιζει ολες αυτες τις θυσιες μενει να το δουμε....

dimitrisasp
27-02-2010, 17:15
Παιδια το PSM3 (αγγλικο περιοδικο για οσους δεν ξερουν) που κανει πολυ καλα και
εγκυρα review του εδωσε 70 στα 100. Δεν το διαβασα ολοκληρο ακομα αλλα μου δινει
την εντυπωση οτι δεν θα ειναι το τρομερο παιχνιδι που περιμεναμε ολα αυτα τα χρονια...

iblackrebellion
27-02-2010, 18:19
Παιδια το PSM3 (αγγλικο περιοδικο για οσους δεν ξερουν) που κανει πολυ καλα και
εγκυρα review του εδωσε 70 στα 100. Δεν το διαβασα ολοκληρο ακομα αλλα μου δινει
την εντυπωση οτι δεν θα ειναι το τρομερο παιχνιδι που περιμεναμε ολα αυτα τα χρονια...

πολλα reviews του δινουν χαμηλη βαθμολογια,μην παρασυρεσαι
γιατι αν εισαι φαν της σειρας θα καταλαβεις οτι οι λογοι που το βαθμολογησαν τοσο χαμηλα ειναι οι ιδιοι που μας εκαναν να αγαπησουμε τα παλια FF...
και επιδει οι περισσότεροι στεκονται στο θεματακι που βρηκαν "Linear" και το εχουν κανει καραμελα συνεχεια...ΟλΑ τα FF ηταν "Linear" εκτος του 12 που ειχε απειρα side quests και στο τελος ειχες ξεχασει την ιστορια του παιχνιδιου.
Τεσπα,εγω θα σε συμβουλεβα να μην διαβασεις reviews γτ θα σε προιδεασουν ασχημα και οταν θα αρχησεις να παιζεις το game θα σου εχουν κολησει οι εμμονες των reviewers,αν δεν εισαι σιγουρος για το game δωσε 1,50 ευρο παραπανω και κανε μια ενοικιαση πρωτα.

Quaro
27-02-2010, 20:26
πολλα reviews του δινουν χαμηλη βαθμολογια,μην παρασυρεσαι
γιατι αν εισαι φαν της σειρας θα καταλαβεις οτι οι λογοι που το βαθμολογησαν τοσο χαμηλα ειναι οι ιδιοι που μας εκαναν να αγαπησουμε τα παλια FF...
και επιδει οι περισσότεροι στεκονται στο θεματακι που βρηκαν "Linear" και το εχουν κανει καραμελα συνεχεια...ΟλΑ τα FF ηταν "Linear" εκτος του 12 που ειχε απειρα side quests και στο τελος ειχες ξεχασει την ιστορια του παιχνιδιου.
Τεσπα,εγω θα σε συμβουλεβα να μην διαβασεις reviews γτ θα σε προιδεασουν ασχημα και οταν θα αρχησεις να παιζεις το game θα σου εχουν κολησει οι εμμονες των reviewers,αν δεν εισαι σιγουρος για το game δωσε 1,50 ευρο παραπανω και κανε μια ενοικιαση πρωτα.

θα διαφωνήσω. από ότι διαβάζω στα reviews δεν έχει καμία σχέση με αυτά που αγαπήσαμε σε προηγούμενα ff. Δεν έχει τις φανταστικές πόλεις, τα ωραία τοπία να επισκεφτείς, παρά είναι ένα τεράστιο dungeon το παιχνίδι, με απειροελάχιστους npcs.

Researcher
28-02-2010, 00:32
Ό,τι και αν είναι, αυτή η ιστορία πήρε το οκ να γίνει παιχνίδι ΦΦ. Οπότε εγώ το αγοράζω. Μόνο και μόνο από τα σκριν σοτς θα δείτε πως υπάρχουν και τα λιβάδια και τα τσοκόμπο και οι παγετώνες. Επιπλέον μη ξεχνάτε πως και στο ΦΦ7 τα σκριν σοτς αντιπροσώπευαν μόνο το 1% του παιχνιδιού! Πόσα μέρη είδατε που δεν υπήρχε έστω 1 σκριν σοτ πριν την κυκλοφορία;

Quaro
28-02-2010, 01:43
Ό,τι και αν είναι, αυτή η ιστορία πήρε το οκ να γίνει παιχνίδι ΦΦ. Οπότε εγώ το αγοράζω. Μόνο και μόνο από τα σκριν σοτς θα δείτε πως υπάρχουν και τα λιβάδια και τα τσοκόμπο και οι παγετώνες. Επιπλέον μη ξεχνάτε πως και στο ΦΦ7 τα σκριν σοτς αντιπροσώπευαν μόνο το 1% του παιχνιδιού! Πόσα μέρη είδατε που δεν υπήρχε έστω 1 σκριν σοτ πριν την κυκλοφορία;

μα αυτά που σου λέω τα λένε στα reviews ότι δεν υπάρχει ούτε μία πόλη.

iblackrebellion
28-02-2010, 03:40
μα αυτά που σου λέω τα λένε στα reviews ότι δεν υπάρχει ούτε μία πόλη.

Actually για να δεις οτι τα reviews δεν ειναι οσο εγκυρα νομιζεις,
ΠΑΣ σε 1 πολη και κανεις explore το οτι δεν εχει ομως towns οπως στα παλια FF ειναι αληθεια (δλδ δεν μπορεις να κατσεις και να χαζεψεις γτ σε κυνηγανε)...και απο ωραια τοπια εχει καργα,στα παλια FF αν εξαιρεσεις το FF12 και τα cutscenes του FFX που τα ειδες τα ωραια τοπια με 2D graphics?...και αυτο το "είναι ένα τεράστιο dungeon το παιχνίδι, με απειροελάχιστους npcs." αντιπροσωπευει μονο το πρωτο κομματι του game.

εχεις πεσει στη παγιδα και απογοητευεσαι με το παιχνιδι
μονο απο τα reviews που εχεις διαβασει.

Valkyre
28-02-2010, 10:50
Εισαι on the run ολη την ωρα δεν κανεις πουθενα explore σε πολεις.

nikolaszax
28-02-2010, 11:20
Το εχω ξαναπει σε προηγουμενο post μου και θα το επαναλαβω.Οι reviewers οταν λενε linear δεν εννοουν απλα το πας διαρκως μπροστα σωρις πολλους ενναλακτικους δρομους.

Αναφερονται κατ'επεκταση σε ολο το structure που ειναι linear για 10 απο τα 13 chapters:
Level caps σε καθε chapter για καθε χαρακτηρα(πιθανον να ειναι και η αιτια που ειναι απο τα πιο δυσκολα ff απο οτι λενε?Ετσι δεν μπορεις πχ να κανεις λιγο grind για να εισαι πιο πανω lvl απο το boss αλλα μενεις στο lvl που εχουν καθορισει και αντιμετωπιζεις τα boss/mobs επισης στα lvl που εχουν καθορισει),δεν μπορεις να διαλεξεις ποια member θα χρησιμοποιεις αλλα σε υποχρεωνει σε αυτους που σου βαζουν οι devs,ομοιως δεν μπορεις να διαλεξεις leader,δεν μπορεις να διαλεξεις class για τν χαρακτηρα περα απο αυτα που εχουν ηδη(πχ attacker/commando στην αμερικανικη λολ/ η lighting κτλ) κ.α..Εκτος ποια και αν ολοι οι users που τα λενε εχουν ολοι λαθος,γιατι απο οτι διαβαζω νιωθουν οι 20+ ωρες σαν ενα μεγαλο tutorial απο πλευρας gameplay.Αν καποιος μαλιστα εχει βγει μολις απο καποιο rpg που προσφερε ποικιλια απο την αρχη σχεδον του παιχνιδιου και παραδοσια στοιχεια jrpg/rpg τοτε θα του φανει ακομα ποιο παραξενο οταν παιξει ff13.

Ναι,ανοιγουν στο ch.11 οι επιλογες σου επιτελους.Το θεμα ειναι να εχεις το κουραγιο να φτασεις μεχρι εκει + το οτι το replay value πεφτει πολυ μιας και θα πρεπει να ξαναπερασεις απο τις ιδιες διαδικασιες και τα ιδια builds χαρακτηρων αν αποφασισεις να το ξαναπαιξεις.Ευτυχως το attle system ειναι εθιστικο απο οτι ακουω οποτε θα σε κρατησει(μιας και ειναι attle after battle με cutscenes ενδιαμεσα ουτως η αλλως οποτε βασιζεται παρα πολυ σε ενα καλο battle system).

Δεν θα ειναι κακο παιχνιδι,αντιθετως θα ειναι παρα πολυ καλο.Αμφιβαλλω αν θα ειναι ομως το επομενο AAA jrpg (και αν δεν ειναι τοτε ετοιμαστειτε για νεα επιθεση "LOLZ jrpg's are dead!" :/).
Προβλεψη μου ειναι αναμεσα 84-87 metacritic.

Ps.1 Ξαναλεμε οτι υπαρχουν πολεις,οχι ομως με την σημασια που ξερουμε αλλα εχουν μορφη dungeon.
Ps.2 Δεν καταλαβαινω καθολου το "στα παλια FF αν εξαιρεσεις το FF12 και τα cutscenes του FFX που τα ειδες τα ωραια τοπια με 2D graphics?"
Μια χαρα ηταν τα τοπια των ff ακομα και σε 2d για την εποχη που βγηκαν.Ειχαμε δει πολλα παιχνιδια που να ειχαν τετοια τοπια τοτε?Αν παει καποιος να τα δει σημερα τοτε χαιρω πολυ τιποτα το ιδιαιτερα,αυτο ομως δεν σημαινει οτι οταν πρωτοβγηκαν δεν μας ξυπνησαν συναισθηματα escapism οταν βλεπαμε τον κοσμο τους/τοπια τους και δεν τα θεωρουσαμε αν οχι top απο τα καλυτερα.

iblackrebellion
28-02-2010, 12:28
Ps.2 Δεν καταλαβαινω καθολου το "στα παλια FF αν εξαιρεσεις το FF12 και τα cutscenes του FFX που τα ειδες τα ωραια τοπια με 2D graphics?"
Μια χαρα ηταν τα τοπια των ff ακομα και σε 2d για την εποχη που βγηκαν.Ειχαμε δει πολλα παιχνιδια που να ειχαν τετοια τοπια τοτε?

δεν μιλουσα γενικα αλλα απαντουσα συγκεκριμενα στο ποστ του Quaro.
Αν δεν θεωρει τα τοπια του 13 ομορφα τοτε δεν καταλαβαινω γτ να θεωρει ωραια τα τοπια του ff7/8/9 ποσο μαλλον παλαιοτερον FF's.

Εισαι on the run ολη την ωρα δεν κανεις πουθενα explore σε πολεις -valkyre

Actually για να δεις οτι τα reviews δεν ειναι οσο εγκυρα νομιζεις,
ΠΑΣ σε 1 πολη και κανεις explore το οτι δεν εχει ομως towns οπως στα παλια FF ειναι αληθεια (δλδ δεν μπορεις να κατσεις και να χαζεψεις γτ σε κυνηγανε) - meTo ιδιο ειπα και εγω,μονο σε 1 πολη μπορεις να κανεις ελαχιστο explore
ολες οι υπολοιπες που επισκεπτεσαι (3 η 4 αν θυμαμαι καλα) εχουν μορφη dungeon οπως ειπε και ο Nikolas δλδ δεν μπορεις να μπεις σε σπιτια δεν εχει shops απλα περνας και αν θες μπορεις να μιλησεις και στα ελαχιστα Npc που εχει που δεν λενε κ τπτ σοβαρο.

anyway

και το Final Fantasy 8 μεχρι να τελειωσεις το 1 CD δεν σε αφηνε να εχεις παντα το party που ηθελες και συνεχως στο σπαγε σε ομαδες..
τσπ εγω δεν ηθελα να διαφωνησω απλα ειδα οτι ο Quaro επαιρνε πολυ σοβαρα τα reviews τα οποια δεν ειναι αντικειμενικα αλλα απλες γνωμες και ο καθενας εχει διαφορετικα γουστα.
Και το FF12 το ειχαν σφαξει τα reviews και πουλησε 5,5 εκατομμυρια...
Πιστευω οτι τα reviews περισσοτερο κακο παρα καλο κανουν.

nikolaszax
28-02-2010, 13:03
δεν μιλουσα γενικα αλλα απαντουσα συγκεκριμενα στο ποστ του Quaro.
Αν δεν θεωρει τα τοπια του 13 ομορφα τοτε δεν καταλαβαινω γτ να θεωρει ωραια τα τοπια του ff7/8/9 ποσο μαλλον παλαιοτερον FF's.

To ιδιο ειπα και εγω,μονο σε 1 πολη μπορεις να κανεις ελαχιστο explore
ολες οι υπολοιπες που επισκεπτεσαι (3 η 4 αν θυμαμαι καλα) εχουν μορφη dungeon οπως ειπε και ο Nikolas δλδ δεν μπορεις να μπεις σε σπιτια δεν εχει shops απλα περνας και αν θες μπορεις να μιλησεις και στα ελαχιστα Npc που εχει που δεν λενε κ τπτ σοβαρο.

anyway

και το Final Fantasy 8 μεχρι να τελειωσεις το 1 CD δεν σε αφηνε να εχεις παντα το party που ηθελες και συνεχως στο σπαγε σε ομαδες..
τσπ εγω δεν ηθελα να διαφωνησω απλα ειδα οτι ο Quaro επαιρνε πολυ σοβαρα τα reviews τα οποια δεν ειναι αντικειμενικα αλλα απλες γνωμες και ο καθενας εχει διαφορετικα γουστα.
Και το FF12 το ειχαν σφαξει τα reviews και πουλησε 5,5 εκατομμυρια...
Πιστευω οτι τα reviews περισσοτερο κακο παρα καλο κανουν.

Fair enough.
Πραγματικα ομως το 13 εχει φοβερα τοπια,ναι μπορει να μην μπορεις να τα επισκεφτεις και απλα να τα βλεπεις στην πλειοψηφια τους αλλα δεν παυουν να ειναι πανεμορφα οπως εχει γινει και σε αλλα παιχνιδια αλλωστε.

Περι ffviii....δεν ξερω τι παιζει με κεινο παντως δεν μπορεσα να ασχοληθω μαζι του μιας και δεν με συγκινησε(ισα ισα ψιλοβαρεθηκα και μολις ασχοληθηκα με το junction system για καποιο χρονο απλα το εκλεισα λολ).Οποτε δεν μπορω να μιλησω περι αυτου.
Περι 12,δεν νομιζω να το θαψαν τα reviews,92 βλεπω στο metacritic.Τα user reviews ομως.....well εκει οι αποψεις διαφερουν.
Συμφωνω περι reviews,η μονη περιπτωση που τους δινω σημασια ειναι οταν ενα παιχνιδι ειναι πραγματικα κακο(βλεπε πχ vampire rain) ή οταν θελω ενα παιχνιδι να πετυχει σε πωλησεις για διαφορους λογους(πχ sequel βλεπε yakuza,να βγουν αλλα παιχνιδια σαν αυτο βλεπε heavy rain κτλ) μιας τα reviews επηρεαζουν/καθοριζουν αποψεις.Προτιμω να βγαζω την δικια μου αποψη περι καθε παιχνιδιου,αντε και 3-4 ατομων που εμπιστευομαι λογω κοινων γουστων παρα να ακουσω το καθε review.Και για το ff13 αλλωστε δνε θα βγαλω συγκεκριμενη αποψη πριν το παιξω,απλα συζηταμε καποιες επιλογες τις SE.

Ps.Θες δεν θες να διαφωνησεις μπορεις να το κανεις ελευθερα,συζητηση κανουμε αλλωστε δεν ειμαστε δικαστες ;).

Δεν μεινανε πολλες μερες ακομα....γιατι ξαφνικα νιωθω οτι περασαν τα χρονια?λολ

Quaro
28-02-2010, 13:12
συγνώμη έπρεπε να το κάνω πιο συγκεκριμένο αυτό που ήθελα να πω. με το ωραία τοπία εννοώ τις ωραίες τοποθεσίες που είναι ασφαλείς (δλδ πόλεις) και τις επισκέπτεσαι με το πάσο σου.

και ότι το παιχνίδι ανοίγει μετά από τα 3/4 λίγο καλό είναι για μένα που άμα δεν μου αρέσει το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του το παρατάω, γιατί θεωρώ ότι οι game developers έχουν την υποχρέωση να το κάνουν διασκεδαστικό σε όλη την διάρκεια του, και όχι να πρέπει να περάσω 5 ώρες κάνοντας κάτι βαρετό.

έτσι και αλλιώς από ότι κατάλαβα πάλι δεν υπάρχει πόλη με την παραδοσιακή της έκδοση. απλά είναι και αυτή ένα dungeon.

και πέρα από τα video game reviews υπάρχουν τα πολύ πιο έμπιστα (άμα πάρεις μεγάλο αριθμό τους δλδ) user reviews και στο amazon.jp έχει μέσο όρο 3/5 αστεράκια

http://www.amazon.co.jp/%E3%82%B9%E3%82%AF%E3%82%A6%E3%82%A7%E3%82%A2%E3%8 3%BB%E3%82%A8%E3%83%8B%E3%83%83%E3%82%AF%E3%82%B9-15783001-%E3%83%95%E3%82%A1%E3%82%A4%E3%83%8A%E3%83%AB%E3%8 3%95%E3%82%A1%E3%83%B3%E3%82%BF%E3%82%B8%E3%83%BCX III/dp/B000FNQXEO/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=videogames&qid=1267351756&sr=8-2

AgentPrinny007
28-02-2010, 13:39
Square Enix Have FFXV Ideas, Says Series Can Go In Any Direction (http://connectedconsoles.com/blog-Square-Enix-Have-FFXV-Ideas-Says-Series-Can-Go-In-Any-Direction.cfm)

When asked about the future of the series in the latest issue of Xbox World 360, Kitase admitted: “We’ve got a few ideas for Final Fantasy XV lined up, but there is no singular aim for where we want the series to go. Final Fantasy can go in all directions, each one is very different from the last. The one thing we set out to do is to make sure we tell a story that hasn’t been told before.”Mπορει να δουμε horror η και racing:rant:
Eχουν να δουν τα ματακια μας....

nikolaszax
28-02-2010, 13:50
Square Enix Have FFXV Ideas, Says Series Can Go In Any Direction (http://connectedconsoles.com/blog-Square-Enix-Have-FFXV-Ideas-Says-Series-Can-Go-In-Any-Direction.cfm)

Mπορει να δουμε horror η και racing:rant:

Ελα αφου το ξερεις τι θα κανουν....τοσο καιρο μας πριζουν απο που εχουν επιρροες
.....
.....

FPS

lol.:muhaha:

Quaro
28-02-2010, 13:55
Ελα αφου το ξερεις τι θα κανουν....τοσο καιρο μας πριζουν απο που εχουν επιρροες
.....
.....

FPS

lol.:muhaha:

το dirge of cerberus κάτι τέτοιο δεν ήταν;

nikolaszax
28-02-2010, 14:01
το dirge of cerberus κάτι τέτοιο δεν ήταν;

Tps(third person shooter).

Quaro
28-02-2010, 14:32
Tps(third person shooter).

αχ οκ. e και πάλι δεν το έχει το genre η SE

Valkyre
28-02-2010, 15:08
^^Θα κανει οτι μπορει για να το αποκτησει ομως, καθως το μονο πλεον που βλεπει η SE ειναι $$$ και οταν βλεπει το MW2 να κανει 11 εκατ πωλησεις αληθωριζει...

desperate_gamer
28-02-2010, 17:45

Mπορει να δουμε horror η και racing:rant:

Μην ξεχνάμε ότι αγόρασε και την Eidos. Θα μπορούσαν να βάλουν την Lara Croft όπου θέλουν. :rant:

Avenger_Seraphim
01-03-2010, 05:01
Ετσι για να θυμηθουμε λιγο τα fanboyz μέσα μας, η εκδοση για 360 ειναι μολις 18.3GB χωρισμένη σε 3 DVD. Σε αντίθεση με την εκδοση του PS3 που είναι 38GB.

hollow_83
01-03-2010, 08:49
Προφανως οφειλεται στα High Def cinematics και στα dummy data
για γρηγορο reading.

Θα μπορουσε επισης η εκδοση του PS3 να εχει ηδη εγκατεστημενα
τα DLC και να ενεργοποιουνται με την αγορα τους χωρις κατεβασμα
σε αντιθεση με του XBOX που θελουν σιγουρα κατεβασμα.

Κατι αλλο δε νομιζω να προσφερει αυτη η διαφορα μεγεθους.

Οτι κακο ηταν να γινει εγινε, αν υποθεσουμε οτι φταει το
Xbox για αυτη την κατρακυλα.

iblackrebellion
01-03-2010, 08:57
το DLC δεν ειναι σιγουρο...
ειπαν οτι δεν εχουν σκοπο να βγαλουν DLC η κανα FFXIII:international με extra content.
ελπιζω να λενε αληθεια

Valkyre
01-03-2010, 10:22
DLC θα βγαλουν σιγουρα... μιλαμε πλεον για την Squarenix...φυσικα περιμενουν να δουν πως θα τα παει ο τιτλος απο θεμα πωλησεων.δεν υπαρχει περιπτωση να μην βγαλουν DLC, αφηστε που δηλωσαν οτι εκοψαν τοσο υλικο απο το FFXIII που μονο του αυτο το υλικο εκανε σχεδον ενα ολοκληρο παιχνιδι.

dimitrisasp
02-03-2010, 15:41
Παιδια εγω εχω παιξει μονο το 10 και ειχα ξετρελαθει. Μετα νοικιασα και το 12 αλλα
το παρατησα γιατι μου φανηκε βαρετο και περιμενα βασικα να δω μια αναβαθμιση του
10. Βαση αυτων, τι ελπιδες εχει να μου αρεσει το 13?

Valkyre
02-03-2010, 15:48
Αρκετα καλες μιας και μοιαζει σε πολλα σημεια με το Χ.Βεβαια δεν εχει καθολου εξερευνηση σχεδον, αλλα μαλλον θα ειναι το πιο κινηματογραφικο παιχνιδι της σειρας.Με οτι καλο και οτι κακο συνεπαγεται αυτο. :)

dimitrisasp
02-03-2010, 17:31
Δεν με χαλαει και τοσο αυτο.. Αλλα οταν αγοραζεις απο Ιαπωνεζους νομιζω οτι λιγο πολυ
ξερεις τι παιρνεις και στα παιχνιδια ακολουθουν συνταγες που δεν αλλαζουν ευκολα. Οσον
αφορα το στορι φανταζομαι οτι θα ειναι κλασικα κατι ακαταλαβηστικο οπως πολλα anime..
Θα το δοκιμασω παντως το παιχνιδι απ οτι φαινεται..

Valkyre
02-03-2010, 17:35
Σπανια ηταν ακαταλαβιστικα τα Final Fantasy με εξαιρεση ισως το ΧΙΙ που σε καποιο σημειο ειχε χασει το focus του. ;)

desperate_gamer
02-03-2010, 20:13
Dimitrisasp είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει γιατί κι εγώ το 12 το παράτησα (όχι μόνο γιατί είχε τα gambits κι όλα αυτά, αλλά γενικά μου φάνηκε μια βλακεία και μισή). Έχω πολλές ελπίδες για το 13, αφού δεν είμαι και πολύ παραδοσιακός στα RPG και μ' αρέσει που λένε όλοι πόσο διαφορετικό και open-genre είναι. Θα είναι κάτι το λιγότερο διασκεδαστικό.

Μου ήρθε ένα email από το GAME ότι θα αρχίσει να στέλνει τις προ-παραγγελίες αρκετά νωρίς για να προλάβει. Πρέπει να βάλω επειγόντως λεφτά αύριο πρωί ελπίζοντας να μην δοκιμάσουν να με χρεώσουν μέχρι τότε. Το GAME σε όλες τις προ-παραγγελίες θα δίνει και συλλεκτικές art postcards λέει. :D

Quaro
02-03-2010, 20:20
Σπανια ηταν ακαταλαβιστικα τα Final Fantasy με εξαιρεση ισως το ΧΙΙ που σε καποιο σημειο ειχε χασει το focus του. ;)

αχεμ. αααχχχαχαχαχαχααχ αχεμ. 7 κ 8?

Valkyre
02-03-2010, 20:33
^^Καθολου ακαταλαβιστικα!Η ιστορια τους κυλουσε ομαλοτατα χωρις να σε αφηνει ερμαιο!Δεν ξερω γιατι το λες αυτο για τα συγκεκριμενα παιχνιδια!Η τοποθετηση τους σεναριακα ηταν σαφεσταση απο την αρχη μεχρι το τελος.

Quaro
02-03-2010, 20:42
^^Καθολου ακαταλαβιστικα!Η ιστορια τους κυλουσε ομαλοτατα χωρις να σε αφηνει ερμαιο!Δεν ξερω γιατι το λες αυτο για τα συγκεκριμενα παιχνιδια!Η τοποθετηση τους σεναριακα ηταν σαφεσταση απο την αρχη μεχρι το τελος.

προσωπικά καταλάβαινα τι έκανα αλλά όχι το γιατί. και φυσικά μην μιλήσουμε για plot holes. δεν ξέρω πως το εννοείς εσύ για την ιστορία. τέσπα. όχι ότι ήτανε κακά παιχνίδια, ή ότι δεν μου άρεσε η ιστοριά απλά μερικά σημεία ήταν λίγο περίεργα, άσε που μερικά σημαντικά κομμάτια της ιστορίας ήταν σε side quests.

AgentPrinny007
03-03-2010, 12:24
Παιχνιδια φαντασιας ειναι, μην περιμενεις να καταλαβεις τα παντα, απλα αφηνεις λιγο την φανατασια σου να σε παρασυρει

TopGunZ
03-03-2010, 12:46
προσωπικά καταλάβαινα τι έκανα αλλά όχι το γιατί. και φυσικά μην μιλήσουμε για plot holes. δεν ξέρω πως το εννοείς εσύ για την ιστορία. τέσπα. όχι ότι ήτανε κακά παιχνίδια, ή ότι δεν μου άρεσε η ιστοριά απλά μερικά σημεία ήταν λίγο περίεργα, άσε που μερικά σημαντικά κομμάτια της ιστορίας ήταν σε side quests.

Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ σε τι αναφέρεσαι, πάντως αν έχεις κάποιες αμφιβολίες για του 7 τουλάχιστον την ιστορία, κάνε ένα κόπο και παίξε το Crisis Core, θα ξεδιαλύνουν ίσως κάποιες ενστάσεις σου...

Για να καταλάβω. Εντάξει, δε με χαλάει ιδιαίτερα το linearity, αλλά δεν θα έχει ας πούμε κάτι στυλ Ultima Weapon? Θα είναι ψιλοfail ρε παιδιά...

Valkyre
03-03-2010, 12:50
^^ Εχει οπως ειπα τα hunting Missions.Σε αυτα περιλαμβανονται και πολλα ,οχι ενα, δυσκολα τερατα και Ultima Weapons.

Αλλωστε και το ΧΙΙ ειχε το πιο δυσκολο και χρονοβορο τερας ever σε Final Fantasy στο τελευταιο του mission.Για να φανταστειτε το ρεκορ speed run για το συγκεκριμενο τερας ειναι 1 ωρα.Συνηθως παιρνει 6 ωρες για να καταλαβετε.

Spiroth
03-03-2010, 15:20
Geia sas. Eimai enas huge FINAL FANTASY fan (kai MGSaga, alla afto einai gia allou) kai tha ithela na sas doso tin simvoli mou stin sizitisi.

Min akoute ta arnitika sxoleia (i.e. linearity). Einai stoxevmeni propaganda pou ksekinise apo siggekrimena western sources oi opoioi patisan pano sto review enos apo tous 4 reviewers tou iaponikou periodikou famitsu o opoios apla anefere to linearity (tou evale 9/10 sto telos).
Olo afto einai mia maxi ston polemo pou exei stithei aftin tin generation anamesa se western kai japanese development studios. Kai distixos ta western studios deixnoun na yperteroun logo 2 logon kyrios, tis propagandas kai tou unlimited funding.

Anyway, ego tha sas po kati. OLA ta FINAL FANTASY mexri tora einai 100% linear, apla dimiourgousan mia 'paraisthisi' of freedom. Ego vazo kai stoixima pos gia na kaneis perfect save sto FF13, tha xreiasteis perissoteres ores apo kathe allo FINAL FANTASY (except to FF11 of course kai to FF9 isos).

Episis i ekdosi tou FF13 gia to 360 (mia console pou antipatho) exei polla downgrades se sxesi me tin ekdosi gia PS3:

-FMVs:
PS3 1080p
360 720p

-Ingame
PS3 720p
360 sub-HD 576p

Similar things isxyoun kai sto audio.

Episis, min trote afta pou sas serviroun gia to oti vgalane content ap'to FF13 logo tis ekdosis gia to 360. Tha ta vgazane etsi ki allios.
Sto japanese 'development notebook' tou FF4 yparxoun synentefkseis pou lene pos vgalane 30% content apo to paixnidi. Xalia console to 360 alla na eimaste dikaioi.
A, kai an thelete tin gnomi mou, tha vgei FF13:international exclusive sto PS3.

Kati allo gia to FF12. Na kserete (pera apo protimiseis) pos einai to pio sosta domimeno kai me to pio ortho plot progression apo ola ta FF. Afto vevaia den simainei pos einai kai to kalitero (einai katapliktiko vevaia).
A, kai +1 sto filaraki pou anefere to Crisis Core! Apla, magnificent.

Pantos to FF13 exei kapoies asigxoreites paraleipseis gia FINAL FANTASY, pou ego prosopika (san FF fan), den sygxoro. Opos den sygxorisa to FF10 gia tin eleipsi tou 'FINAL FANTASY Main Theme'.
Gi afto to logo, gia mena to FF13 kai to FF10 einai pio kato apo ta ypoloipa main FF games (oso kalo kai na einai to FF13).
Afto vevaia den simainei pos to FF10 den einai (i to FF13) katapliktiko. Einai apistefto.

lol, parasirthika, sorry. Exo kairo na grapso ekthesi, xaxa!

(sorry gia to writing style, kano post apo PSP meso remote play sto PS3, lol)

oneirovaths
03-03-2010, 15:28
Spiroth (http://www.ps3forums.gr/vb/member.php?u=2416) τα ειπες πολυ σωστα ωρεος φιλε!!!!!αυριο 8α εχω το ffxiii ελπιζω να ειναι οπως το περιμενω!!!!

Quaro
03-03-2010, 15:37
Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ σε τι αναφέρεσαι, πάντως αν έχεις κάποιες αμφιβολίες για του 7 τουλάχιστον την ιστορία, κάνε ένα κόπο και παίξε το Crisis Core, θα ξεδιαλύνουν ίσως κάποιες ενστάσεις σου...

δλδ για να μπαλώσω τα κενά και για αν απαντήσω τις απορίες μου σχετικά με το story έπρεπε να περιμένω 10 χρόνια για να βγάλει άλλο παιχνίδι σε άλλη κονσόλα η square;

devildemon
03-03-2010, 15:47
το ff7 ιταν απο τα πιο επικα παιχνιδια της εταιριας... το ff7 ειναι το αγαπημενο rpg πολλων και το αγαπημενο ff, οποτε η square σαν μια εταιρια που εχει σκοπο τα κερδη επραξε με αυτον τον τροπο ωστε να εχει περισσοτερα κερδη...ολα για τα λεφτα γινονται... παντως αν θες απαντησεις στις αποριες σου θα πρεπει να παιξεις το crisis core

oneirovaths
03-03-2010, 15:51
οταν προτοεβαλα το Crisis Core πεζοντας η μουσικη απο το αρχικο video,δεν χερω ποσει το πα8ατε αλα εγω ανατριχιασα....το game παντως κορεφαιο!!!!

Quaro
03-03-2010, 15:59
καλά δεν αμφιβάλω ότι είναι καλά παιχνίδια. απλά σαν πολλά παιχνίδια/anime Kτλ έχει τις τρυπούλες του στο σενάριο. Δεν το λέω για εδώ πέρα, αλλά κρίνοντας το πως μιλάνε για αυτό το παιχνίδι σε πολλά μεγάλα ξένα site και forum λες και η ιστορία του είναι έργο τέχνης, και θα το συγκρίνουμε και με το 1984.

έχουν μία τρομερά διασκεδαστική ιστορία, με τα cliche της και τα cheesy moments της. Αλλά έτσι μου αρέσουν τα video games μου.

PDS
03-03-2010, 15:59
οταν προτοεβαλα το Crisis Core πεζοντας η μουσικη απο το αρχικο video,δεν χερω ποσει το πα8ατε αλα εγω ανατριχιασα....το game παντως κορεφαιο!!!!

Και εγω το ιδιο επαθα.
Αλλα το παιχνιδι δεν μου αρεσε τελικα.:p

hollow_83
03-03-2010, 17:08
Λοιπον μιας και βγηκε στο xbox απο το θειο.

Να πω καποιες εντυπωσεις:

Λοιπον ετυχε κατι και το αφηνω για λιγο.

Mixed Feelings τωρα που το παιξα λιγο.

Πχ για AAA title τα γραφικα ηθελαν και αλλο polishing.
(Aliasing, bad textures και κατι αλλα ψιλα).

Το feeling του ηρωα ειναι λιγο akward οταν περπαταει (κλασσικο
FF ισως). Με εκνευριζει που μιλαει ο αλλος συνεχεια.

Με ενοχλει που στην μαχη ελεγχεις μονο εναν (στην αρχη ισως).

Με ενοχλει που σε καθε νεα μαχη εχεις Full ενεργεια.

Αυτα προς το παρον απο mia quick εντυπωση.

Αυτα για την Xbox Edition

Για να μην παρεξηγηθω εχω τελειωσει ολα τα FF πλην του ΧΙΙ
και του 9.

stein3x
03-03-2010, 17:28
Το feeling του ηρωα ειναι λιγο akward οταν περπαταει (κλασσικο
FF ισως).
Καλά ναι αυτό με το animation όταν περπατάει (Τον Sazh Katzroy από video που είχα δει) είναι λίγο αντε γεια..ουτε στην τουαλέτα να έτρεχε να πάει!:muhaha:

Valkyre
03-03-2010, 17:50
Το animation της Vanille ειναι θειικο... (εμετος) :D

Παντως δεν ξερω πως ακριβως ειναι η εκδοση 360 , αν εχεις και PS3 θα εισαι ο καταλληλος να μας πει τι ειδους διαφορες εχουν γιατι οσα reviews imports απο το PS3 διαβασαμε/ειδαμε (εχω δει την ιαπωνικη εκδοση live) το παιχνιδι ειχε πολυ πολυ καλα γραφικα.

hollow_83
03-03-2010, 19:28
Τα cg εχουν τεραστια διαφορα στανταρ και ειναι ΠΟΛΥ κατωτερα
στο XBOX λογω συμπιεσης. Αυτο που με χαλασε ειναι οτι φενεται
οι χαρακτηρες να εχουν χαμηλο polygon count μιας και ξεχωριζεις
πχ τετραγωνισμα στο μπρατσο.

Επισης τα μαλλια της vanille ειδικα οταν ειναι ακινητη εχουν ΠΟΛΥ
aliasing κοινως Jaggies.

Γενικα η graphics engine μοιαζει σαν Refresh της μηχανης του FF X.

Edit:

Κατι ακομα που δε μου αρεσε ειναι οτι φενεται στους
"κακους" ακομα και στα Bosses η ζωη που τους απομενει.
Γενικα ξεφυγε απο τη νορμα των RPG και μετα απο ενα πολυ
καλο Lost Odyssey kai Star Ocean ειμαι στο οριο να πω οτι ο Βασιλιας πεθανε
και λυπαμαι γιατι τα αγαπω τα FF. Ελπιζω να με καλυψει το story.

Eπισης θεωρω οτι ενας μη Fanatic θα ψιλοτσινισει και θελει effort
απο μερους του για να ασχοληθει.

Δαγκωτη αγορα στο PS3 μολις βγει.

Για το υπολοιπο game θα εκφερω πιο μετα αποψη ακομα δεν μπορω να πω κατι.

Valkyre
03-03-2010, 20:16
Aυτο για τα jaggies στα μαλλια κανει μπαμ στο 360 και φαινεται ακομα και απο τα βιντεο...στο PS3 δεν υφισταται αυτο, σιγα την διαφορα βεβαια αλλα λεμε τωρα , ορεξη να εχουμε...με τριχες ασχολουμαστε λολολολ `:D

AgentPrinny007
03-03-2010, 20:17
Γενικα ξεφυγε απο τη νορμα των RPG και μετα απο ενα πολυ
καλο Lost Odyssey kai Star Ocean ειμαι στο οριο να πω οτι ο Βασιλιας πεθανε
και λυπαμαι γιατι τα αγαπω τα FF.

Σου αρεσαν αυτα τα δυο παιχνιδια ??? οτι πιο βαρετο εχω παιξει τα τελευταια χρονια. Μαλιστα το Lost O, πρεπει να ειναι το μοναδικο jrpg που εχω αγορασει και εκανα να το τερματισω αρκετους μηνες.

ουυυφφ δεν εχουμε τα ιδια γουστα, αρα εχω ελπιδες ακομα για το FF 13 :rant:
απλα προσπαθω να βρω μια χαραμαδα αισιοδοξιας loooool

hollow_83
03-03-2010, 20:23
Βαρετο το Lost Odyssey ? Ειναι θεμα γουστου τοτε και ελπιζω
οχι λογω Χβοχ exclusive.

Συνεχιζοντας τα αρνητικα, εδω και καμμια ωρα που παιζω
εχω βαρεθει να παταω το Α (X) χωρις να σκεφτομαι τακτικη
στις μαχες. Επισης το παιχνιδι και θεωρω το μεγαλυτερο μειον
του ειναι οτι δε σε δενει με καποιον χαρακτηρα.

Δεν μιλας με κανενα NPC οπως παλια.

Ta γραφικα αλλες φορες με εντυπωσιαζουν και αλλες με κανουν kai απορω.

Γενικα ειναι πρωτη φορα που δεν εχω διαβασει τπτ για παιχνιδι απο ξενα site
και μου ρθε κολπος.

Και να προσθεσω οτι θυμηθηκα κατι που ελεγε ο Freak οτι σε καποια
σημεια φενονται τα δακτυλα των χαρακτηρων να ειναι τετραγωνα. Το επιβεβαιωνω.

Δε ξερω πιο πολυ με spinoff μου φενεται παρα με FF.

Valkyre
03-03-2010, 20:25
^^ Πιο μετα αν πατας "Α" ολη την ωρα θα φας πολυ χωμα φιλε... θα καταλαβεις στην πρωτη μαχη για summon trust me ;)

modecris
03-03-2010, 20:26
Τελικά (και απλά για ενημέρωση) τα FMV στο 360 δεν είναι ούτε καν 720p -σε αντίθεση με το ps3 που τρέχει σε 1080p- αλλά σε ...576p.Όπως και in game δλδ.

http://n4g.com/ps3/News-485472.aspx

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=20074288&postcount=3826

AgentPrinny007
03-03-2010, 20:28
Βαρετο το Lost Odyssey ? Ειναι θεμα γουστου τοτε και ελπιζω
οχι λογω Χβοχ exclusive.

οχι καμια σχεση.Το vesperia πχ μου αρεσε πολυ περισσοτερο. Οπως ειπες γουστα ειναι αυτα.

hollow_83
03-03-2010, 20:28
Μακαρι να αλλαζει το game.

Αληθεια αυτη τη στιγμη το παιχνιδι
ειναι πολυ βαρετο.

Valkyre
03-03-2010, 20:29
@ modecris
Δεν καταλαβα τα cutscenes στο 360 ειναι στα 576ρ και το in game κανονικα σε 720ρ οπως το PS3 ή εννοεις οτι και το gameplay ειναι 576ρ στο 360?

hollow_83
03-03-2010, 20:33
Απο το πως φενεται φιλε Valkyre μαλλον στα 576p τρεχει.

Στα 720 δε θα ειχε τοσα jaggies.

Κατι αλλο που δε ξερω αν υφιστατε, ειναι οτι σε καποια σημεια ειναι καποια cutscenes
(Video δλδ) αλλα μοιαζουν σαν βιντεοσκοπημενο game (απο το PS ισως ?)

Οπως ηταν δλδ τα Cutscenes του Resident Evil 4 για το pc οποιος ξερει.

modecris
03-03-2010, 20:41
@ modecris
Δεν καταλαβα τα cutscenes στο 360 ειναι στα 576ρ και το in game κανονικα σε 720ρ οπως το PS3 ή εννοεις οτι και το gameplay ειναι 576ρ στο 360?
Το 360 είτε in game είτε fmv τρέχει σε ανάλυση 576p.

Neogaf has confirmed that the custscenes of the x360 version of FF13 run at 576p . It was confirmed before that the ingame FF13 x360 version ran at 576p days ago.beyond3d has also confirmed the FMV resolution of x360 version to be at 576p.The cutscenes of the ps3 version runs at 1080p,as confirmed by eurogamer's digital foundry division

edit:
The full set of 576p scans with analysis can be found here:
http://www.sendspace.com/file/h8kyb8

One analysis chart is here :
http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=20074288&postcount=3826

Valkyre
03-03-2010, 20:52
^^ Α μαλιστα...για να ειμαστε ειλικρινεις δεν νομιζω οτι θα παρατηρησουν πολλοι την διαφορα στην αναλυση.Μονο τα μαλλια των χαρακτηρων θα κανουν μπαμ, ολα τα αλλα απλα θα περασουν απαρατηρητα, εκτος και αν καποιος κολλησει την μουρη του στην 40" τηλεοραση του

modecris
03-03-2010, 20:56
Όταν παίζεις ναι,μπορεί. Αλλά στα fmv η διαφορά πρέπει να είναι χαωτική.
Μιλάμε για σχεδόν την μισή ανάλυση...

PDS
03-03-2010, 20:56
^^ Α μαλιστα...για να ειμαστε ειλικρινεις δεν νομιζω οτι θα παρατηρησουν πολλοι την διαφορα στην αναλυση.Μονο τα μαλλια των χαρακτηρων θα κανουν μπαμ, ολα τα αλλα απλα θα περασουν απαρατηρητα, εκτος και αν καποιος κολλησει την μουρη του στην 40" τηλεοραση του

In game πιθανον οχι,αλλα στα βιντεο η διαφορα θα ειναι πολυ μεγαλη (1080-576),αν οντως ισχυει αυτο που ποσταρε ο modecris.

edit:Με προλαβε για λιγα δευτερολεπτα ο Χριστος.λολ

modecris
03-03-2010, 20:57
^^ lol Βαγγέλη,είμαστε μένταλιστ εμείς οι δυο...!

Valkyre
03-03-2010, 20:58
Κατι αλλο που επισης δεν εχω καταλαβει και επειδη ειμαι στην δουλεια βαριεμαι να ψαξω... οταν λεμε cutscenes 1080p στο PS3 εννοουμε μονο τις CG ή και τις in game cutscenes?Μαλλον μοναχα τις CG ετσι δεν ειναι?

PDS
03-03-2010, 20:59
λολ ακριβως τα ιδια γραψαμε.Φαντασου οτι ελεγα να γραψω και αυτο περι μισης αναλυσης που εγραψες.:D

Λογικα Δημητρη δεν ισχυει το 1080p για τις ingame cutscenes.

Valkyre
03-03-2010, 21:03
^^ Κι εγω ετσι πιστευω...

Edit: Ειδικα αν ισχυει ο υπολογισμος που εκανε ενα παλικαρι απο το neogaff, και αν ειναι σωστα αυτα που γραφει.

576p = 576x720 = 414,720 pixels
1080p = 1920x1080 = 2,073,600 pixels

2073600/414720 = 5

So 1080p is exactly 5 times the pixel count as 576p.

Spiroth
03-03-2010, 21:12
Pistepste me, i diafora sta ingame graphics einai terastia.
Episis, to Star Ocean 4 kai to Lost Oddysey einai awesome games, alla den plisiazoun kan to FF13.

hakoo
03-03-2010, 22:00
1080p μονο για cgi παιδια, μην με βαλετε να ψαξω λινκς please :P

AgentPrinny007
03-03-2010, 22:02
^^εμενα παντως δεν με εχεις πεισει :angry: θελω να δω και links

hakoo
03-03-2010, 22:07
:lol:

Nonetheless, Final Fantasy XIII will indeed support 1080p CGI cutscenes, just like the Blu-ray standard - a mixed resolution that many games (http://www.gamezine.co.uk/future-games/formats/playstation3/uncharted-2-among-thieves-playstation-3--$1266162.htm) will begin to take up on the PS3. This means that the cutscenes, which cannot be rendered in real-time, will take up the majority of the Blu-ray disc space

link (http://www.gamezine.co.uk/news/games/f/final-fantasy-xiii/final-fantasy-xiii-doesn-t-render-at-1080p-$1291948.htm)

Oκ τωρα? :cool:

Επισης μιας που σε βρηκα ευκαιρο, σου κανω friendship request, please be my friend 8-)

hollow_83
04-03-2010, 02:22
Εν συνεχεια των παρατηρησεων μου να προσθεσω οτι
οσο κυλαει το παιχνιδι παρατηρω μεγαλη παραλαγη στην ποιοτητα
των γραφικων. Πχ στο σημειιο που ειμαι τωρα εχω μεινει με τα στομα
εως το πατωμα. Ακομα και το alliasing δεν υπαρχει καθολου.

Απορω.....

dimitrisasp
04-03-2010, 03:21
Το trailer μου ανοιξε την ορεξη...
Θα το τιμησω μαλλον γιατι εχω ενα θεμα με anime κλπ αλλ το review του PSM3 που
εμπιστευομαι απολυτα σε κατι τετοια θεματα (του εβαλε 70/100) με βαζει σε σκεψεις...Δεν γ...

YouTube- Final Fantasy 13 - Official Launch Trailer [HD]

hollow_83
04-03-2010, 09:08
History of Final Fantasy from IGN:

http://retro.ign.com/articles/998/998839p1.html
(http://retro.ign.com/articles/998/998839p1.html)

Valkyre
04-03-2010, 16:24
Αυριο θα το εχω στα χερια μου :)

dimitrisasp
04-03-2010, 16:30
Αυριο θα το εχω στα χερια μου :)

Ρε Val τι θα γινει? Oλα πρωτος τα παιρνεις! Kαι με το Bisohock ιδια! :D

Valkyre
04-03-2010, 16:43
^Μη σου πω οτι παιζει να εχω το GOWIII την τριτη :)

muku
04-03-2010, 16:52
Αύριο θα υπάρχει διαθέσιμο γενικότερα, όχι μόνο για τον Valkyre :D Αλλά λογικά θα είναι όποιος προλάβει.

Ezio
04-03-2010, 17:04
^Μη σου πω οτι παιζει να εχω το GOWIII την τριτη :)
Πώς γίνεται αυτό?

desperate_gamer
04-03-2010, 17:07
Πώς γίνεται αυτό?

WHAT KIND OF SORCERY IS THAT? TELL ME!!! :sparta:

Valkyre
04-03-2010, 17:18
Αύριο θα υπάρχει διαθέσιμο γενικότερα, όχι μόνο για τον Valkyre :D Αλλά λογικά θα είναι όποιος προλάβει.

Eτσι ειναι θα υπαρχει διαθεσιμο σε περιορισμενα κομματια σε μειρκα γνωστα μερη.;)

Πώς γίνεται αυτό?

Αυτο ειναι αλλη υποθεση, the promo kind :)

Ezio
04-03-2010, 17:20
Αυτο ειναι αλλη υποθεση, the promo kind :)
Reviewer είσαι ή έχεις φίλο reviewer?

Valkyre
04-03-2010, 17:24
^^Και τα 2!

Ezio
04-03-2010, 17:27
^^Και τα 2!
Σε συμβουλεύω να ανοίξεις ένα thread για την δουλειά σου. Είναι must.

stein3x
04-03-2010, 18:17

Έτσι είναι ακριβώς!Με πήραν τηλ ότι ήρθε το game σήμερα, η απλή έκδοση(τώρα για αγορά σήμερα δεν νομίζω να γινότανε καθώς θα είναι στις αποθήκες λογικα,από άυριο).(εγώ πάω την collectors που δεν είναι διαθέσιμη από τώρα δυστηχώς).

dimitrisasp
04-03-2010, 18:20
9 μαρτιου νομιζα κυκλοφορει.. Μπορει να το παρω και γω αυριο..

hollow_83
04-03-2010, 18:22
Επιτελους το παιχνιδι αρχισε να τσουλαει παρα πολυ καλα.

Τα γραφικα οι γιωταδες μεχρι ενα σημειο ειναι λες και τα χανε στο
Low settings. (Λογω Port ισως ?)

Ευτυχως αρχισε να γινεται ενδιαφερον.

Valkyre
04-03-2010, 18:43
^^Γιατι δεν περιμενεις να το παιξεις στο PS3? :)

hollow_83
04-03-2010, 18:46
Ε σαν μικρο παιδακι. ΧΑΧΑ.

Βιαζομαι. Αυριο θα το χω στα χερακια μου
και γω οποτε το αρχιζω παλι εκει.

hollow_83
04-03-2010, 19:27
Χαχσαχαχαχαχαχχαχα κατι ακυρο που εγινε χαχαχαχαχαχ
το παιχνιδι εγω το σταματαω εδω χαχαχαχαχα.

Σε ενα σημειο πανε να πολεμησουν εναν αρχηγο στην αρχη
αρχη του παιχνδιδιου,πατησα pause και πηγα στην κουζινα με το χειριστηριο.
Καταλαθος πατησα start μαλλον. Μετα απο κανα 15λεπτο που γυρισα
το παιχνιδι ειχε περασει τον αρχηγο μονο του χαχαχαχαχαχαχαχα.

Ωραιο παιχνιδι, τελος απο εμενα δεν το ξαναακουμπαω θα υπαρχει στην
PS3 συλλογη για την ιστορια μονο.

oneirovaths
04-03-2010, 20:53
μολις το πηρα στα χερια μου!!!!!

bitzaros
04-03-2010, 21:23
μολις το πηρα στα χερια μου!!!!!

Καλό...λιώσιμο!! :) Απο που το βρήκες τόσο γρήγορα?

nikolaszax
04-03-2010, 22:05
Gamesradar review:10/10
Για καποιο λογο κατεβηκε απο το site αλλα ειναι στο metacritic
You'll like
Focused, streamlined action; no BS filler
Prettiest console graphics OF ALL TIME
Lots to explore on Pulse

You'll hate

Summons are kind of weak
Lightning is a boring character
First half may be too linear for some

Κριμα βεβαια που εμενα μου αρεσουν τα filler,δεν δινω σημασια στα γραφικα στα rpg(και γενικα σε πολλα games αναλογως genre) οσο σε αλλα πραγματα (και μπορω να αμφιβαλλω ευκολα οτι με καμια δεν ειναι τα καλυτερα σε κονσολα) και με πειραζει το structure του παιχνιδιου,του μισου τουλαχιστον :P
Δεν μ'αρεσει μαλιστα που ο χαρακτηρας που φαινεται σαν πρωταγωνιστης ειναι τελικα τοσο βαρετος,ειδικα οταν ακουγα οτι μονο ο sazh και καπως η lighting ειναι ενδιαφεροντες ως χαρακτηρες.

Επισης δεν μου αρεσαν τα σχολια τους περι ιστοριας.Μια μικρη παραγραφος μονο σχολια?Και μου λενε οτι ειναι καλυτερα ετσι η ιστορια μακρια απο melodramatic,sappy romances(οκ,απο οτι ακουσα και αποτα 2 υπαρχουν οποτε τι παιζει και λενε οτι δεν εχει?) θυσιαζωντας character development μεταξυ χαρακτηρων?

Περιμενω τις αποψεις περισσοτερων παιδιων του forum μας για το παιχνιδι.

EDIT:

http://www.gamesradar.com/ps3/final-fantasy-xiii/review/final-fantasy-xiii/a-201003031765695085/g-20060508175846527007?setRegion=us

Εδω το review.Αν δεν σας το βγαζει λογω region(ελεος us exclusive?) τοτε πατηστε το link που λεει.

desperate_gamer
04-03-2010, 22:51

Άντε μωρέ ερασιτέχνες! Αφού she stuck a cord with Leona Lewis, πώς είναι δυνατόν να την λένε boring?!

Πάντως άλλο το best και άλλο το prettiest graphics. Δεν νομίζω να εννοούσε το πρώτο το review. Αλλά αυτά είναι υποκειμενικά. Μην λέμε για FF13 vs. Uncharted please!

hakoo
05-03-2010, 04:27
Aλλα 2 μετρια reviews (για τα δεδομενα των FF παντα) απο δυτικα sites.

IGN UK 8.3/10
http://uk.ps3.ign.com/articles/107/1074227p1.html

EUROGAMER 8/10
http://www.eurogamer.net/articles/final-fantasy-xiii-review

Avenger_Seraphim
05-03-2010, 04:40

Προτείνω στην Lightning να κάνει ένα βίντεο σαν την Τζούλια για να μην ειναι βαρετή:scared:

hakoo
05-03-2010, 05:00
Nαι και μετα θα βγει στο Λιατσο να πει τα δικα της. Αυτος θα την ρωταει αν συμπρωταγωνιστης ηταν ο Snow κι αυτη θα του απανταει στα Ιαπωνικα οτι ολοι την εκμεταλλευονται και στην Cocoon να δεις τι περασα κτλ

Kι αλλο review απο το CVG αυτη τη φορα -> 9.2

Verdict
A deep and enchanting quest that's fast and easy to grasp yet suitably complex.

Uppers
http://cdn.static.computerandvideogames.com/images/bullet.gif Looks incredible
http://cdn.static.computerandvideogames.com/images/bullet.gif Gripping story in a fully-realised universe
http://cdn.static.computerandvideogames.com/images/bullet.gif Fast and satisfying battle system

Downers

http://cdn.static.computerandvideogames.com/images/bullet.gif Shamelessly linear in earlier stages
http://cdn.static.computerandvideogames.com/images/bullet.gif We prefer the Japanese main theme over Leona
http://cdn.static.computerandvideogames.com/images/bullet.gif More streamlined gameplay may upset the typical RPG-lover

http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=237078

Πολυ mixed ρε γμτ.

hollow_83
05-03-2010, 08:35
Δυστυχως αυτα τα Reviews μονο ζημια κανουν παρα καλο.

Δε θελει χαιδεμα η Square αλλα ραβδο και ξυλο γιατι αλλιως
καθε χρονο θα γινονται χειροτερα.
Διαφωνω με την πλειονοτητα των Reviews
πρωτα πολλα γιατι εχει κακους διαλογους, κακο battle System
στα αρχικα σταδια τουλαχιστον και παραειναι ευκολο για RPG.

Λενε βεβαια οτι μετα την μεση αντιστρεφεται το παιχνιδι αλλα μεχρι
τοτε των Hardcore χρηστη τον εχει χασει.

Πραγματικα θελω να δω και σεις τι γνωμη θα σχηματισετε τωρα που
κυκλοφορει. (Ειμαι τοσο περιεργος ?)

Διαβαστε και αυτο συμπιπτει αρκετα με την αποψη μου.
http://www.1up.com/do/previewPage?cId=3178060

nikolaszax
05-03-2010, 08:57
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-final-fantasy-xiii-face-off

Sub hd analysh gia to 360 confirmed -.-.Kai lene oti einai poly xeiroterh ths ps3 ekseroumenou frame rate.
Kai meta mou lene ta proffesional sites oti einai omoia lol.Malista den mpainoun kan ston kopo na tis sygkrinoun kai dinoun idio score k stis 2 ekdoseis.
Telos lol sthn SE pou pisteye oti tha mporouse na koroidepsei me fake 360 pics kati meres prin.

Valkyre
05-03-2010, 10:48
^^Και κανεις μα κανεις δεν προκειται ουτε να το αναφερει στις εκδοσεις 360 , ουτε και να κοψει βαθμους οπως εκαναν στο Bayonetta για τους ιδιους λογους (με το οποιο και συμφωνω ετσι...)

Αλλο να υπαρχουν μικροδιαφορες, και αλλο να εχουμε διαφορες τυπου bayonetta και να μην αναφερονται πουθενα.Ηδη τα reviews εχουν τις ιδιες βαθμολογιες και για το μεν και για το δε.

Αυτο δειχνει ποσο broken ειναι το υπαρχον συστημα βαθμολογησης.Οχι οτι με νοιαζει , αλλα θεωρω οτι το σωστο review πρεπει να ειναι ενα κειμενο, μια αποψη και να μην εχει καν βαθμολογια...ειναι ο μονος τροπος για να μην υπαρχουν "συμφεροντα" πισω απο αριθμους και βαθμολογιες...

Περιμενω με "αγωνια" να δω αν θα δωσει το IGN 10αρι (λολ) στα γραφικα στην εκδοση 360...θα μιλαμε για την απολυτη ξεφτυλα :D

hollow_83
05-03-2010, 12:01
Αν υπηρχε μονο στο 360 τοτε ναι 9-10.

Αλλα απο την στιγμη που υπαρχει στο PS
για μενα 7-7,5.

Gauros7
05-03-2010, 14:21
http://www.gameover.gr/ps3/reviews/Final-Fantasy-XIII.11371.html

είναι περίπου όπως το περίμενα δυστυχώς,η μετριότητα σε όλο της το μεγαλείο

dimitrisasp
05-03-2010, 14:45
Παιδες που το βρισκετε? Απ εξω? Εγω ρωτησα σε δυο μαγαζια και τιποτα..

Valkyre
05-03-2010, 14:55
Μολις το παρελαβα...τωρα μεχρι της 6 το απογευμα θα το κοιταω καθως ειμαι στην δουλεια λολ :D

hollow_83
05-03-2010, 14:57
Και μενα ηρθε σπιτι.

Αντε να κανω ενα Side by Side.

Αλλα γμτ εχω σπαστει.

muku
05-03-2010, 15:07
Παιδες που το βρισκετε? Απ εξω? Εγω ρωτησα σε δυο μαγαζια και τιποτα..

Στην αθήνα υπάρχουν μερικά μικρά μαγαζάκια που βγάζουν τα παιχνίδια πριν την επίσημη μέρα κυκλοφορίας τους. Θεσσαλονική δεν ξέρω, αλλά αν ψαχτείς κάτι θα βρεις :)

personGR
05-03-2010, 16:09
Aλλα 2 μετρια reviews (για τα δεδομενα των FF παντα) απο δυτικα sites.

IGN UK 8.3/10
http://uk.ps3.ign.com/articles/107/1074227p1.html

EUROGAMER 8/10
http://www.eurogamer.net/articles/final-fantasy-xiii-review

Αυτά είναι πολύ καλά scores...

Το EDGE του έδωσε 5 (http://www.edge-online.com/magazine/review-final-fantasy-xiii?page=0%2C1)...

To μόνο παιχνίδι στο οποίο απήλαυσα την καυστικότητα (και τη χαζομάρα που δέρνει) το περιοδικό :P

AgentPrinny007
05-03-2010, 16:25
ενα απο τα κοινα συμπερασματα που βγαινουν απο τα αρνητικα reviews που εχω διαβασει ειναι οτι προκειται για ενα βαρετο παιχνιδι.
Ελπιζω να εχω διαφορετικη αποψη:oopsy:

hakoo
05-03-2010, 16:26
Tα σκορ ειναι μια χαρα, οχι ομως για FF. Και δυστυχως μεχρι στιγμης οι κριτικοι (τουλαχιστον) συμφωνουν οτι το παιχνιδι ειναι καλο αλλα οχι ΑΑΑ status.

Valkyre
05-03-2010, 16:43
Αυτο το ξερουμε...ειναι αποτελεσμα του linearity για ενα μεγαλο μερος του παιχνιδιου.Τα πρωτα chapters ακολουθουν ενα απλο μοτιβο... διαδρομοι, μαχες, cutscene, bossfight ...και αυτο επαναλαμβανεται.

Αυτο που ελπιζω εγω ειναι το στορυ τουλαχιστον να ειναι ενδιαφερον σε αυτα τα αρχικα σταδια.Ξερω οτι προς το τελος το παιχνιδι γινεται πολυ ενδιαφερον και απο θεμα ιστοριας και gameplay.Ελπιζω τουλαχιστον το στορυ να ξεκιναει καλα εξ αρχης.

ΥΓ: οσο για το Edge τα λογια περιτευουν...δεν ξερω εαν εσεις τους δινετε hits αλλα εγω απλα γελαω με την παρτη τους....και φυσικα δεν το λεω μονο για το FFXIII.Τιποτα στο Edge ειναι απλα attention whores ;)

devildemon
05-03-2010, 16:43
ειναι τοσο μετριο παιχνιδι τελικα? για τα δεδομενα του final fantasy παντα...

dimitrisasp
05-03-2010, 16:51
Νομιζω γενικα οτι το κρινουν ιδιαιτερα αυστηρα λογω της ιστοριας του και μονο... Παντως
πειτε και καμια γνωμη εσεις που ασχοληθηκατε!

AgentPrinny007
05-03-2010, 16:54
Καταλαβαινεις Valkyre οτι την Κυριακη περιμενουμε εντυπωσεις:hey:

Valkyre
05-03-2010, 17:01
^^εννοειται οτι θα σας γραψω εντυπωσεις, απλα θα ειμαι αυστηρος με το ΧΙΙΙ το εχω πει εδω και καιρο.

Απλα ελπιζω η κινηματογραφικοτητα του να αντισταθμιζει λιγο τις πολλες ελειψεις που εχει.