View Full Version : Final Fantasy XIII
Pages :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
Τελικα οι περισσοτεροι reviewers δε μασησανε τα λογια τους. Μπραβο τους που καταδειξανε ολες τις αδυναμιες του παιχνιδιου, μονο ετσι θα παμε μπροστα. Οσο για την κινηματογραφικοτητα, μην πονταρετε πολλα.
AgentPrinny007
05-03-2010, 17:06
^^Καλα , μετα το φιασκο του GTA 4 δεν βασιζομαι σε κανενα μασημα κανενος reviewer....
Θελω να το δω με τα ματια μου.
hollow_83
05-03-2010, 17:08
Λοιπον, μεγαλη διαφορα στο PS3 ειδικα στα cutscenes.
Επισης υπαρχουν textures υψηλοτερης ποιοτητας σε ρουχα
και πατωμα. Η αναλυση κανει αισθητη την διαφορα της σε πολλα
σημεια, το κακο ειναι οτι παραμενει το ιδιο μετριο παιχνιδι.
μάλλον είχαν σαν στόχο να προσελκύσουν νέο αγοραστικό κοινό ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση το παιχνίδι σε όσους δεν ασχολούνται με final fantasy, κ αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να το κάνουν εύκολο,μονοδιάστατο κ γραμμικό μέχρι αηδίας!
κ για το σενάριο πάντως δεν έχω ακούσει κ τα καλύτερα μέχρι στιγμής...α ρε square στον βωμό του κέρδους τα θυσιάζεις όλα ξεχνώντας τους φαν που έχει αυτή η σειρά
τα καλά rpg σε αυτί την γενιά είναι τα lost odyssey, star ocean, tales of vesperia k to καινούριο που θα βγει σύντομα το Resonance of Fate, απο κει κ μετά το χάος
Avenger_Seraphim
05-03-2010, 17:16
To gameover tou evale 7....
^^ ετσι οπως το ειπες νομιζα οτι του το εβαλε το πιο ξακουστο site στην υφηλιο! :D
Θα δουμε, λογικα καπου εκει θα αξιζει το παιχνιδι, ειδικα σε σχεση με τα παλια
Avenger_Seraphim
05-03-2010, 17:24
Ε νομίζω οτι οι περισσοτεροι απο εμας το ξέρουν το σαϊτ... Αλλωστε δεν είχα κατι αλλο να προσθέσω, μιας και εγώ δεν θα το αγορασω :Ρ
αν κ όλοι υποκλίνονται στο final fantasy 7 για έμενα το 8 ήταν το καλύτερο final fantasy που έχω παίξει...είχες όλο τον χάρτη στην διάθεση σου για εξερεύνηση,εκατοντάδες αντικείμενα για να βρεις, κ το μεγάλο κόλλημα που είχα φάει στο παιχνίδι με της κάρτες οπού έψαχνα παντού για να βρω όλες της σπάνιες που μ έλειπαν...παιχνίδι με τρομερά boss! ακόμα σκέφτομαι το πόσες μέρες μου είχε πάρει να προσπαθώ να νικήσω το ultima weapon, η τα φοβερά summon που είχε όπως o diablo η ο cerberus
γενικά κάθε final fantasy είχε τα δικά του ξεχωριστά σημεία ώστε να σου μένουν στην μνήμη
από το συγκεκριμένο δεν νομίζω να έχω να θυμάμαι κάτι
dimitrisasp
05-03-2010, 19:47
Ρε παιδια τι τους νοιαζει.. Μονο οι Ιαπωνεζοι να το αγορασουν που το εχουν αγορασει
πνευματικα πριν απο 3-4 χρονια που ανακοινωθηκε, τα εχει βγαλει τα λεφτα του..
desperate_gamer
05-03-2010, 20:55
Εμένα εξακολουθεί να με ιντριγκάρει το γεγονός ότι έχει "σπάσει" την συνταγή όπως λένε τα reviews. Αν είναι να το κρίνουμε με βάση τι περιμέναμε να δούμε από ένα Final Fantasy, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι όντως μέτριο, αλλά το παιχνίδι το ίδιο (με το battle system του, τις ιστορίες του, τα σκηνικά του κτλ) είναι καλό βρε παιδιά;
Ας το κρίνουμε ως αυτοτελές παιχνίδι και όχι "είναι final fantasy! πρέπει να είναι όπως τα προηγούμενα!"
Δεν διαφωνω εντελως πλην ομως υπαρχει και η αντιθετη αποψη. Οτι αν θελεις να αλλαξεις εντελως τη συνταγη και να δημιουργησεις κατι εντελως καινουριο (οπως μας εχουν φαει τα αυτια απο τη SE) δεν χρησιμοποιησεις το franchise αυτο. Το ονομαζεις κατι αλλο και το πουλας σε οποιον ενδιαφερεται. Τα franchises αυτη την εννοια εχουν, μιας ροης προιοντων που απευθυνεται στο ιδιο κοινο καθε φορα (πανω κατω). Γι' αυτο πουλανε καλα παραδοσιακα, γιατι ο αγοραστης αισθανεται σιγουρια και ασφαλεια. Αν η SE εχει αλλαξει προτεραιοτητες και θελει να μπει δυνατα στην Αμερικανικη αγορα (που το θελει και δικαιωμα της οπως ολες οι εταιριες) θα ηταν πιο ειλικρινες να το εκανε με καποιο αλλο καινουριο ranchise και οχι με το FF. Γιατι συγνωμη αλλα οσο κι αν αγαπω τη σειρα, δεν εχω καμια ορεξη να γινω beta tester της SE στα καινουρια ειδη που θελει να δημιουργησει, ποσο μαλλον με τη συγκεκριμενη σειρα. Και μιλωντας καθαρα ρεαλιστικα, πολυ καλα κανει και βαραινει αρνητικα στην αποψη των reviewers αυτο το πραγμα και επισης καλα κανει και επηρρεαζει την βαθμολογια. Γιατι απο τη μια η SE εχει καθε δικαιωμα να θελει και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο (και πωλησεις και διχτυα σε νεα αγορα- 2 σε 1) και γι' αυτο το λογο χρησιμοποιει το ονομα FF, αλλα απο την αλλη και εμεις εχουμε καθε δικαιωμα να το γνωριζουμε αυτο πριν το αγορασουμε. Σε τελικη αναλυση δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κριθει ως ¨μη¨ FF ενα παιχνιδι που κυκλοφορει σαν FF.
desperate_gamer
05-03-2010, 21:51
Χμμ, ναι θα συμφωνήσω. Φαντάζομαι το Kingdom Hearts σε First Person Shooter και σηκώνονται οι τριχούλες στον αυχένα μου.
Ίσως υπερβολικό να πει κανείς ότι είναι ένα "μη" FF (έχει ακόμα επικές ιστορίες, summons, μάχες, μαγικά, είναι γενικά Fantasy), αλλά αποφεύγει το jRPG και πάει στο action RPG.
Σε άλλα franchises αναζητάμε μια "αναδόμηση", αλλά σε αυτό μάλλον όχι. Σαν hardcore fan έχεις κι εσύ τα δίκια σου (εγώ δεν μετράω για fan, μου άρεσε και το FFX-2 περισσότερο από το FF12 :p), αλλά αν το παιχνίδι δεν είναι διασκεδαστικό μετά από τοσο "μπαστάρδεμα" θα πετάξω ντομάτες.
AgentPrinny007
05-03-2010, 22:08
final fantasy XIII review απο το gamespot (http://www.gamespot.com/ps3/rpg/finalfantasy13/review.html)
The most beautiful Final Fantasy game yet is an imperfect but still impressive saga that will touch your heart.
εγώ δεν μετράω για fan, μου άρεσε και το FFX-2 περισσότερο από το FF12
Έχοντας παίξει τουλαχιστον 12 Final Fantasy (I, II, V έως Χ, Χ-2, ΧΙΙ, Crisis Core, Tacticς) θεωρώ ότι μπορώ να λέγομαι φαν και ναι, έχεις δίκιο το X-2 ήταν καλύτερο από το ΧΙΙ...
Σε μια παρόρμηση πριν λίγο μαζί με την παραγγελία του Πανδορώκουτου έριξα και το 13..άντε να δούμε...
desperate_gamer
05-03-2010, 23:19
Από τα reviews που διαβάζω εγώ βλέπω ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολύ ωραία ιστορία και καλό σύστημα μάχης που όμως απαιτεί για "εισαγωγή" 15+ ώρες μέχρι να μάθει ο παίκτης όλα τα κόλπα.
If you've got the endurance required to suffer the game's radically unbalanced pacing, there are 30 or so truly wonderful hours of game to be played. It's unfortunate that the Final Fantasy XIII's plodding introduction requires so much from the player -- 15 hours and 30 minutes is, after all, enough time to play most other games to completion. Still, after viewing XIII's satisfying, Leona Lewis-infused (http://www.joystiq.com/2010/01/13/final-fantasy-xiii-international-trailer-introduces-english-th/) conclusion, I'm of the firm position that the end easily justifies the means.
Από το review του Joystiq (http://www.joystiq.com/2010/03/05/review-final-fantasy-xiii/)
Kαι μια άλλη άποψη του γιατί το anti-hype του FF13 είναι παραφουσκωμένο και αδικαιολόγητο εδώ (http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=237956)
devildemon
05-03-2010, 23:37
αν και φαν της σειρας μετα απο ολα αυτα που εχω ακουσει κ διαβασει, σκεφτομαι να μην το παρω... νομιζω μετα απο οσα ακουσα οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτο που περημενα και με τα υπολοιπα της σειρας... :(
nintedakias
05-03-2010, 23:46
λοιπον παιδια μην ακουτε απολυτα τα reviews δεν αντικατοπτριζουν παντα την πραγματικοτητα ως προς την διασκεδαση,την εμπειρια και την αισθηση που σου αφηνει το καθε παιχνιδι αφου αυτα ειναι καθαρα κατι προσωπικο και διαφερει σιγουρα απο ανθρωπο σε ανθρωπο.
Μου εχει τυχει αρκετες φορες να μου αρεσει παιχνιδι που ηταν ατελες σε reviews η αλλες να ειναι τελειο σε reviews και προσωπικα να μην μου αρεσει.
Να εμπιστευτειτε πριν αγορασετε την διαθεση σας το ενστικτο σας και κανα video για να δειτε πως ειναι το παιχνιδι!!!!!!!!!!!!
Εγω γουσταρω που ειναι ατελες ετσι και αλλιως τα ατελη στην ζωη γενικως ειναι τα πιο ωραια και περιμενω να το παιξω το παιχνιδι πρωτα και μετα να βγαλω τα συμπερασματα μου.Παρτε το δοκιμαστε το και αν δεν σας αρεσει πουληστε το μην ακουτε παντως τα Reviews!!!!!!!
Δεν εχει να κανει φιλε μου, εννοειται οτι θα το παιξω το παιχνιδι. Αλλα δεν γινεται να αγνοουμε κιολας τις γνωμες τοσων πολλων ανθρωπων, και δεν μιλαω μονο για reviews. ;)
Για να λενε ολοι και μαζικα τα ιδια πραγματα λογικα καποια ισχυουν.
nintedakias
06-03-2010, 00:04
οι περισσοτεροι ομως που το εχουν παιξει ειναι επαγγελματιες gamer-δημοσιογραφοι κανουν την δουλεια τους απλοι gamer σαν και εμας δεν το εχουν παρει καλα καλα στα χερια τους που λεει ο λογος για αυτο πριν βγαλουμε οποιδηποτε βιαστικο συμπερασμα θα πρεπει η να το παιξουμε αμερσα το game η να περιμενουμε τον απλο gamer να μας πει την γνωμη του αφου φυσικα τεκειωσει το απιχνιδι...
Δεν ξερω για σενα παντως εγω εχω διαβασει απειρα impressions σε ξενα φορουμς απο ατομα που εχουν παιξει την Iαπωνικη εκδοση και πανω κατω τα ιδια λενε.;)
nintedakias
06-03-2010, 00:12
δεν διαβαζω ,γιατι συνηθως οταν ασχολουμαι πολυ διαβαζοντας κατι πριν το παιξω μου χαλαει και την εμπειρια του παιχνιδιου οταν τελικα παιζω το παιχνιδι,εως ενα βαθμο βεβαια,ετσι οσο μπορω το αποφευγω.
Λοιπον ασχοληθηκα γυρω στις 5 ωρες με το παιχνιδι... λολ ... οι πρωτες εντυπωσεις μου λοιπον ειναι οι ακολουθες:
Προσπερναω τον οπτικοακουστικο τομεα διοτι κινειται σε πολυ υψηλα επιπεδα και αυτο πανω κατω το γνωριζουμε ολοι και εσεις απο τα reviews.Με χαρα ανακοινωνω οτι το καλλιτεχνικο κομματι δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το παρελθον.Παραμενει πιστο στο υφος και το στυλ της σειρας.Τα γραφικα ειναι πεντακαθαρα και πολυ εντυπωσιακα.Και ο ηχος ειναι σε εξαιρειτκα επιπεδα με πολυ καλο soundtrack.
Αυτα για τα τεχνικα παμε τωρα στα του story και του gameplay.
Ξεκιναω με το συστημα μαχης το οποιο ειναι πραγματικα εκπληκτικο.Το ειχα δει απειρες φορες , αλλα το εβλεπα δεν το χειριζομουν.Μαλιστα οταν το εβλεπα και παρατηρουσα συνεχεια τα paradigm shifts και ποσο συχνα πρεπει να γινονται, κατα καποιο τροπο με χαλαγε το σκηνικο διοτι νομιζα οτι χαλουσε την ροη της μαχης.Καμμια σχεση.Ειναι πραγματικα απολαυση.Μακραν το καλυτερο συστημα μαχης σε Final Fantasy και συνδυαζει αψογα θα ελεγα στρατηγικη και δραση.
Το παιχνιδι στην αρχη θα σας φανει πανευκολο...και μονο attack να κανετε δεν θα εχετε προβλημα.Οσο προχωρας ομως και ξεκλειδωνεις καινουργια στοιχεια του συστηματος μαχης, τοσο δυσκολοτερο γινεται το παιχνιδι.Σε ενα boss που ημουν τωρα εχασα 6 φορες παρακαλω και ολα αυτα επειδη δεν ειχα σεταρει σωστα τα paradigm shift μου και τους ρολους των χαρακτηρων.Επισης το timing ειναι υψιστης σημασιας.
Σε θεμα combat λοιπον σας λεω ειναι το καλυτερο final fantasy ever. ευκολα.
Παμε στο υπολοιπο κομματι του gameplay που ειναι το exploration.Well... οπως τα ξερετε κι εδω ετσι ειναι... exploration (μεχρι εδω που ειμαι) = κυριολεκτικα μηδεν.Το μονο που σας βγαζει απο την πορεια σας ειναι μερικα μονοπατια που οδηγουν σε θησαυρους.Κατα τα αλλα το μοτιβο ειναι το ιδιο.Η επικοινωνια με τους λιγοστους NPCs γινεται αυτοματα μολις πλησιαζεται κοντα τους, το οποιο δεν ειναι απαραιτητα κακο μιας και μοιαζει πιο φυσιολογικο να αντιδρανε ετσι.Ομως αν θελετε να πειτε κατι με αυτους... δεν εχει...
Στα του στορυ τωρα.Πρωτα απο ολα θα μιλησω για το voice acting το οποιο δεν ειναι μεν κορυφαιου επιπεδου, αλλα ειναι αρκετα καλο (εξαιρεση η Vanille που βεβαια το ιδιο το παιχνιδι λεει οτι ειναι ανεξηγητα χαροπη παρολο το χαος της καταστασης και ισως δικαιολογηθει στην πορεια της ιστοριας.)
Καλυτερος μακραν σε voice acting ειναι ο... Sahz...ναι αυτος που εμενα δεν μου καθοταν καλα οταν τον ειχαμε πρωτοδει...πραγματικα πολυ καλη δουλεια ο εν λογω ηθοποιος και ο χαρακτηρας φαινεται αρκετα ενδιαφερον , αρα μια μικρη σφαλιαρα σε εμενα γιατι ημουν λαθος και χαιρομαι που αποδειχθηκε ενας πολυ καλος χαρακτηρας.
Ο Hope με ειχε εκνευρισει στην ιαπωνικη εκδοση , στην δικη μας ομως δεν μου την σπαει τοσο πολυ, φαινεται λιγο πιο συγκρατημενος στα... τσιριχτα...Γενικα το καστ δινει καλες ερμηνειες και αυτο φαινεται ακι απο την φυση του στορυ η οποια δειχνει ενδιαφερουσα παροτι ακομα ειμαι ακομα στις αρχες του.Επισης συμπεριλαμβανεται μεσα στο παιχνιδι μια ολοκληρη εγκυκλοπεδεια με οτιδηποτε αφορα τον κοσμο του FFXIII και τους κατοικους του, οποτε οποιαδηποτε απορια λυνεται πολυ γρηγορα.Εμενα τουλαχιστον το στορυ μου φαινεται αρκετα ενδιαφερον και οι ερμηνειες ειναι ευκολα οι καλυτερες που ειχαμε σε τιτλο Final fantasy.
Στα αρνητικα ομως συγκαταλεγω εκτος καποιων που ανεφερα παραπανω και το animation ορισμενων χαρακτηρων που εκτος μαχης (το τονιζω) ειναι μπλιαχ... εντος μαχης παντως ειναι θεαματικα.Επισης η πολυ περιορισμενη λιστα επιλογων εξοπλισμου των χαρακτηρων ξενιζει ασχημα... πολυ ασχημα...στην ουσια 1 weapon και 1 accessory ο καθε χαρακτηρας και ...αυτο ηταν ολο...βεβαια αυτο εχει γινει σκοπιμως διοτι ολο το customization γινεται στην ουσια με βαση τους ρολους, το paradigm shift και το crystarium system.
Γενικα με χαλαει αρκετα που δεν εχει πολεις, δεν εχει καθολου εξερευνηση (ακομα), αλλα αντισταθμιζεται απο ενα κινηματογραφικο στορυ και το -ξαναλεω- το καλυτερο συστημα μαχης με party που εχει γινει ποτε και βασιζεται σε επιλογες.Ειναi τοσο γρηγορο και τοσο εθιστικο που μερικες στιγμες μοιαζει με hack n slash!και ταυτοχρονα δεν χανει καθολου σε στρατηγικη μην πω οτι κερδιζει κιολας.
Μπραβο στον τυπα που επινοησε το συστημα αυτο, εκανε εξαιρετικη δουλεια.Νομιζω οτι εαν ειχαν δωσει μεγαλυτερη βαση στο exploration και ισως λιγο στο puzzling (οπως ειχαν παλια FF) και εστω με την ψευδαισθηση καποιων μικρων sidequests , το παιχνιδι θα ηταν πραγματικα πολυ καλυτερο.
Αυτα για την ωρα ελπιζω να σας καλυψα τουλαχιστον σε καποια σημεια ;)
oneirovaths
06-03-2010, 06:18
Valkyre (http://www.ps3forums.gr/vb/member.php?u=652) το εχω και εγω και 8α σηνφωνησω στα οσα ειπες,και γω στην αρχη ειμαι ακομα 7 ωρες εχω παικσει.
hollow_83
06-03-2010, 10:59
Εμενα παλι το συστημα μαχης δε μου αρεσει ρε γμτ.
Παρα ειναι αυτοματοποιημενο για FF.
Edit:
Ο αρχηγος που λες ειναι αυτο που μοιαζει με σκορπιο ?
Εμενα παλι μου φανηκε παραπολυ ευκολο.
Γενικα το συστημα μαχης μοιαζει σαν αγριο Button Smashing
ενναλλαγης των Paradigm's.
Για να μην παρεξηγηθω ειναι καλο παιχνιδι, αλλα οχι FF.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν σου αρεσει το συστημα μαχης ειλικρινα.Ενταξει γουστα ειναι αυτα, αλλα πραγματικα ειναι μακραν καλυτερο απο τα προηγουμενα.Τωρα αν κλαταφευγεις συνεχεια στο auto battle, αυτο δεν ειναι λαθος του παιχνιδιου.Button Mashing με την εννοια που υπονοει η εννοια, δηλαδη να παταω στην τυχη κουμπια και οτι γινει εγινε, δεν ειναι.Aυτοματοποιημενο ξελεγαν και αυτο του FFXII, αλλα ο κοσμος επελεγε να το παιζει αυτοματοποιημενο, επειδη υπαρχει η δυνατοτητα αυτοματοποιησης καποιων πραγματων αυτο δεν σημαινει οτι εσυ πρεπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να ακολουθησεις το αυτοματοποιημενο αυτο συστημα.
Ισως θα επρεπε εαν δεν σου αρεσει τοσο γρηγορος ρυθμος μαχης να ρυθμισεις απο τα settings τις μαχες στο επιπεδο "slow".Ετσι γινεται λιγο πιο παραδοσιακο.
Το Boss δεν ηταν αυτο που λες, δεν λεω γιατι τα παιδια δεν θελουν να μαθουν. :)
hollow_83
06-03-2010, 11:44
Το abilities δουλευω.
Me auto battle ουτε τον πρωτο κακο δε θα ειχα περασει. ΧΑΧΑ
georgios
06-03-2010, 12:10
2 simantikes erotisis gia na apofasiso an tha to pekso
1. tus exthrous tus vlepis prin bis se maxi ke boris na apofigis tus asimantus?
2. fortoni arena i polemas eki akrivos pu vriskese?
2 simantikes erotisis gia na apofasiso an tha to pekso
1. tus exthrous tus vlepis prin bis se maxi ke boris na apofigis tus asimantus?
2. fortoni arena i polemas eki akrivos pu vriskese?
Δεν το εχω παιξει αλλα ειμαι βεβαιος οτι..
1)ναι
2)πολεμας εκει ακριβως που βρισκεσαι.
georgios
06-03-2010, 12:17
opos ta chrono triger diladi...
den fortoni mia ali arena me skinika tu kosmu. apla alazun oi optikes gonies tis kameras gia na gini pio amesi i maxi, e?
nikolaszax
06-03-2010, 12:18
Δεν το εχω παιξει αλλα ειμαι βεβαιος οτι..
1)ναι
2)πολεμας εκει ακριβως που βρισκεσαι.
Το 2 δεν ισχυει.Φορτωνει αρενα οπως τα παλια FF.Δεν ειναι σαν το 12 οπου πολεμας επι τοπου.
opos ta chrono triger diladi...
den fortoni mia ali arena me skinika tu kosmu. apla alazun oi optikes gonies tis kameras gia na gini pio amesi i maxi, e?
Φορτωνει αρενα κανονικα.
YouTube- Final Fantasy XIII Demo -- running around and battle
Απλα τα σκηνικα ειναι κατα 95% ιδια.Συνεχιζει ομως να υπαρχει η μεταβαση σκηνης.
Το 2 δεν ισχυει.Φορτωνει αρενα οπως τα παλια FF.Δεν ειναι σαν το 12 οπου πολεμας επι τοπου.
Σοβαρα??
Δεν το περιμενα αυτο.2010 σου λεει ο αλλος...
georgios
06-03-2010, 12:22
euxaristo poli nikola!
+rep gia tin amesi ke katatopistikotati apantisi
den exi na kani me to 2010. to chrono triger itan xoris arenes ke sto snes ke sto ps one. ke itan ke auto apo ta kalitera jrpg ke itan ke square
Πολλα παιχνιδια δεν ειχαν αρενες,αλλα οταν εχεις δημιουργησει ενα στυλ μαχης που ειναι ημι-turn based και καταφερνεις να το μεταφερεις χωρις αρενες στο παιχνιδι(βλέπε FF12) μου φανηκε καπως,το οτι στο 13 σταματαει κανονικα το παιχνιδι και μπαινεις σε πλαισια,δλδ αρενα για να κανεις την μαχη.
Βεβαια ολα αυτα χωρις να εχω παιξει το παιχνιδι.Μπορει οταν το δοκιμασω να δω οτι δικαιολογειται αυτη η επιλογη.
nikolaszax
06-03-2010, 12:28
Σοβαρα??
Δεν το περιμενα αυτο.2010 σου λεει ο αλλος...
On the bright side η μεταβαση ειναι ταχυτατη.Οσο χρονο θα εκαναν οι χαρακτηρες να βγαλουν το οπλο και να γεμισει η μπαρα τοσο κανει για να μπει στην αρενα(αντε κανα δυο sec παραπανω πες).
georgios
06-03-2010, 12:30
to provlima den ine i taxitita. to provlima ine oti se dini tin esthisi oti fevgis apo ton kosmo. xani tin sinoxi tu ke tin atmosfera tu (gia mena)
hollow_83
06-03-2010, 12:52
Ειναι FF ομως και καποια στοιχεια πρπ να παραμενουν. Και να εξελισονται
οχι να διαφοροποιουνται. Οπως ειπε και ο nikolaszax ειναι τετοια η μεταβαση
που δεν φαινεται καν η αλλαγη.
georgios
06-03-2010, 13:02
sto 12 ixe alaksi auto omos
τους εχθρους τους βλεπεις , εαν θες τους πολεμας και αν εχεις και καποια αντικειμενα ακομα και να σε δουν δεν σου επιτιθονται.
Η εναλλαγη απο τον κοσμο στην αρενα ειναι σχεδον αστραπιαια ουτε 1 δευτερολεπτο δεν παιρνει, πραγματικα μοιαζει σαν ενα απλο φλας και αυτο ηταν.Τα σκηνικα ειναι οπως ειπε και ο Νικολας κατα 95% ολοιδια, απλα εχει περισσοτερο χωρο και στην ουσια ειναι και αυτος ενας λογος που μπαινεις σε αρενα καθως οι μαχες ειναι φρενηρης και ξεκινας απο την μια μερια και φτανεις στην αλλη.
Το συστημα μαχης του ΧΙΙΙ επιμενω ειναι το καλυτερο μακραν που εχει εμφανιστει στην σειρα.Γιωργο θυμασαι που μου ελεγες για party battle systems?Ε αυτο εδω συνδυαζει αψογα την γρηγορη δραση και αυτο το πραγμα.
Επισης να πω κατι που πιθανοτατα αρκετοι reviewers δεν το εχουν μεταφερει σωστα στις κριτικες τους.Ναι χειριζεσαι μονο εναν χαρακτηρα κατα την διαρκεια της μαχης, αλλα δεν εισαι αμετοχος στο πως λειτουργουβν οι υπολοιποι.Μεσω του paradigm shift στην ουσια εσυ καθοριζεις πως θα συμπεριφερεται το party σου και τι θα κανει ο καθε χαρακτηρας.Οποτε το να λενε καποιοι οτι δεν χειριζεσαι party ειναι λαθος εντελως, αφου οι ρολοι που εχεις αναθεσεις και ο τροπος που εκτελουν αυτους τους ρολους εξαρταται απο εσενα.Και αυτο δεν το καθοριζεις μοναχα πριν τις μαχες αλλα και κατα την διαρκεια αυτων σε real time.
A και το Α.Ι. των συμμαχων στο party σου , ειναι εξαιρετικο.Κανουν ακριβως αυτο που πρεπει να κανουν και σε καμμια περιπτωση μεχρι τωρα δεν με κρεμασαν.Εντυπωση προκαλει το οτι οι χαρακτηρεες θα εκτελεσουν τα buffs και τα debuffs πρωτα εκει που υπαρχει επιτακτικη αναγκη και οχι οπου ναναι.
georgios
06-03-2010, 13:15
ne, ipa oti to real time sto dragonage den bori na pexti an valis terma diskolia. to provlima mu omos den ine to turned based ute to sistima maxis opos eksigisa
ine oi arenes. kati pu den iparxi se pola pexndiia tis sqaure ke den iparxi ke sto ff12.
emena prosopika auto me xalai
hollow_83
06-03-2010, 13:18
Ειναι θεμα γουστου. Το συστημα μαχης κακο δε το λες (Δεν ειναι κακο βασικα).
Το παρτυ παντως δε το ελεγχεις, το paradigm shift ειναι σαν τις εντολες ενος team fps ενα πραμα.
Εγω θελω να αποφασιζω απο μονος μου αν το party μου θα κανει heal ή fire attack σε ενα robot που εχει ευαισθησια στην αστραπη πχ.
(Ελπιζω Valkyre να με καταλαβαινεις πως το τοποθετω).
Απλα το game δυστυχως δεν πειθει για FF αυτο ειναι το μειονεκτημα.
Κρινωντας το σαν FF στα ματια μου δεν ειναι καλο σαν αυτοτελες παιχνιδι
ειναι πολυ ομορφο.
Edit: Ειναι καθαρη η αποψη μου και οχι κανονας :)
^^ ε οκ μην το παιξεις τοτε lol :D τι να σου πω βρε?
Εν τω μεταξυ να πω οτι κουνιεσαι στον χωρο περα δωθε (οπως στο Star Ocean 4) να πω καταλαβαινω γιατι μπορει να σε χαλαει η αρενα.Απο την στιγμη ομως που δεν επηρεαζει σε τιποτα στο gameplay η αρενα και δεν μετακινεις τους χαρακτηρες, δεν καταλαβαινω γιατι να σε χαλαει τοσο.Βεβαια αν ειναι απλα παραξενια σου οκ ;)
Παντως το συστημα μαχης οσο προχωρας ξεκλειδωνει συνεχως νεα πραγματα.Ειναι αρκετα βαθυ και ξαναλεω συνδυαζει αψογα το traditional στυλ του FF με εντονη δραση.Πραγματικα ωρες ωρες δεν νομιζεις οτι κανεις απλα επιλογες αλλα οτι το καθε χτυπημα το κανεις λες και παιζεις hack n slash (μην το παρετε στην κυριολεξια αυτο μεταφορικα το λεω)
georgios
06-03-2010, 13:26
Εν τω μεταξυ να πω οτι κουνιεσαι στον χωρο περα δωθε (οπως στο Star Ocean 4) να πω καταλαβαινω γιατι μπορει να σε χαλαει η αρενα.Απο την στιγμη ομως που δεν επηρεαζει σε τιποτα στο gameplay η αρενα και δεν μετακινεις τους χαρακτηρες, δεν καταλαβαινω γιατι να σε χαλαει τοσο.Βεβαια αν ειναι απλα παραξενια σου οκ ;)ute sto chrono triger boruses na kinithis ala den se evaze se arena. xalai i atmosfera tu pexnidiu. ine gusta auta dimitri oxi paraksenies. epidi su aresi esena kati, den vaftizete automata telio ke prepi na aresi se olus
Εγω θελω να αποφασιζω απο μονος μου αν το party μου θα κανει heal ή fire attack σε ενα robot που εχει ευαισθησια στην αστραπη πχ.
(Ελπιζω Valkyre να με καταλαβαινεις πως το τοποθετω).
Oμολογω πωςε οχι δεν καταλαβαινω :)
Εσυ επιλεγεις αν θα κανει heal το party σου ή εαν θα κανει debuff, buff , fire ή lighting attack.Τα paradigm shifts μπορεις να τα αλλαξεις και δημιουργησεις δικα σου custom.και αυτα τα αλλαζεις σε real time κατασταση κατα την διαρκεια της μαχης.Ok σιγουρα δεν εχεις το ιδιο αποτελεσμα αν επαιζες ολους τους χαρακτηρες μονος σου, αλλα αν γινοταν αυτο ο ρυθμος του παιχνιδιου θα ηταν υπερβολικα αργος και δεν θα ειχε αυτο το εντυπωσιακο (κατ εμε) αποτελεσμα με τα chain combos.
Το συστημα δεν θα δουλευε καν εαν ηταν ετσι.Δεν ξερω εγω θεωρω οτι στο τομεα combat κανανε καλη δουλεια και σωστα βηματα μπρος.
Και Γιωργο απο αυτα που εχω καταλαβει αν μπορεσεις να ξεπερασεις το θεμα της αρενας, πιστευω οτι θα σου αρεσει πολυ.
hollow_83
06-03-2010, 13:27
Παιδια κατι ακομα, επειδη το game σε παει με το χερακι καλο ειναι να
μην αποφευγετε τις μαχες τωρα στην αρχη (δεν ειναι και πολλες) γιατι ισως δεν
υπαρχει τροπος για exp harvest οπως παλια.
ute sto chrono triger boruses na kinithis ala den se evaze se arena. xalai i atmosfera tu pexnidiu. ine gusta auta dimitri oxi paraksenies. epidi su aresi esena kati, den vaftizete automata telio ke prepi na aresi se olus
Ξερεις τι καταλαβαινω τι λες , αλλα εαν δεις τα περιβαλλοντα του παιχνιδιου θα καταλαβεις τι εννοω Γιωργο.Οταν ειναι ενας μικρος διαδρομος σε ενα φαραγγι που εχει καποιον εχθρο, ε αν τους πολεμουσες στο ιδιο σημειο, θα ηταν χαλι μαυροι, καθως θα ειχες πολλα προβληματα και με την καμερα και με την τοποθετηση των χαρακτηρων.ασε που τα γραφικα (γιατι θα αναγκαζοταν το παιχνιδι να "σβηνει " τα μισα τοπια για να βλεπεις) θα φαινονταν χαλια πραγματικα.Δεν μπορω να στο εξηγησω καλα, πρεπει να το παιξεις για να καταλαβεις.
Παντως δεν εχει καμμια σχεση με τα παλια transistions που κραταγαν 5 δευτερολεπτα και βαλε μεχρι να ξεκινησει η μαχη...
Παιδια κατι ακομα, επειδη το game σε παει με το χερακι καλο ειναι να
μην αποφευγετε τις μαχες τωρα στην αρχη (δεν ειναι και πολλες) γιατι ισως δεν
υπαρχει τροπος για exp harvest οπως παλια.
Υπαρχει.. λιγο πριν το τελος το παιχνιδι ανοιγει και μπορεις να εξερευνησεις μια μεγαλη περιοχη στην Pulse και να κανεις hunt missions. :)
georgios
06-03-2010, 13:33
Και Γιωργο απο αυτα που εχω καταλαβει αν μπορεσεις να ξεπερασεις το θεμα της αρενας, πιστευω οτι θα σου αρεσει πολυ.den apokliete. ipotheto oti auti i epilogi exi gini gia na diksun pio entiposiakes maxes ke samon. genika omos otan paremvalonte loading se ena pexndi ke alazi to perivalon me xalai. oxi mono sta rpg. se ola ta games
^^ βρε δεν καταλαβαινεις μαλλον... δεν εχει δευτερολεπτο loading.Δεν περιμενεις.Απλα βλεπεις για μισο δευτερο μια κιτρινωπη λαμψη.Δεν ειναι οπως τα παλια που περιμενες να δεις ενα animation και μετα σιγα σιγα την καμερα να κατεβαινει στο πεδιο της μαχης.Δεν μοιαζει σαν να κανει loading, που παρεπιπτοντως γενικα το παιχνιδι εχει πολυ λιγο loading.
georgios
06-03-2010, 13:38
to video tu nikola itan katatopistikotato. to exo katalavi
ksanaleo. to thema den ine o xronos. ine i esthisi oti xanete i sinoxi. alazi to perivalon
Δοκιμασε το παντως...βεβαια θα μου πεις για να το δοκιμασεις και να εχεις μια σαφη εικονα πρεπει να παιξεις τουλαχιστον 5αωρο και το συστημα μαχης ξεδιπλωνεται τελειως στο 20αωρο λολ :D
hollow_83
06-03-2010, 16:38
Το παιχνιδι εδω που ειμαι τωρα ειναι παλουκι
οποτε μεχρι το τελος καποιος που αποφευγει τις
μαχες την πατησε.
Εγω το ειπα οτι ειναι το πιο δυσκολο FF ever και με διαφορα.Εαν δεν καταλαβει καποιος ακριβως πως λειτουργει το paradigm shift και τα attributes που κερδιζεις με καθε αλλαγη των ρολων μεσα στην μαχη οπως επισης και τις αδυναμιες των εχθρων δεν θα τα βγαλεις περα.
Δεν ειναι τοσο να αποφυγεις τις μαχες.Ειναι να μελετησεις το συστημα μαχης.Στην αρχη οπως ειπα φαινεται πανευκολο και μπορει καποιος να θεωρει οτι ειναι ειναι γελοιο και αυτοματοποιημενο.Ομως δεν ειναι καθολου μα καθολου ετσι. :)
desperate_gamer
06-03-2010, 19:26
Άρα τελικά είναι ωραίο και διασκεδαστικό ή όχι; Απ' ότι καταλαβαίνω, μάλλον είναι, so yay! :D :D
Oτι ειναι ωραιο δεν σηκωνει αμφισβητηση.Πανεμορφο ειναι.Επισης οτι το συστημα μαχης ειναι εξαιρετικο (τουλαχιστον για τους περισσοτερους που εχουν ασχοληθει γιατι ειπαμε γουστα ειναι αυτα) ειναι και αυτο στα συν και ναι ειναι διασκεδαστικοτατο.
Τα μειον ομως παραμενουν.Ο κοσμος αν και πανεμορφος δεν εχει διαδραστηκοτητα καμμια με τον παιχτη.Οι NPCs ειναι ειδος υπο εξαφανιση και ουτε λογος για κατι που θα σε βγαλει για λιγο εκτος πορειας.Ολα αυτα βεβαια δικαιολογουνται μεσω του στορυ καθως υποτιθεται οτι ειστε (το βαζω σε σποιλερ αν και δεν το θεωρω σημαντικο) φυγαδες και αποφευγετε τις πολεις κλπ κλπ
Καποια στιγμη οντως κουραζει.Λες "θελω να αραξω για λιγο ρε παιδι μου και να κανω οτι εκανα παλια..."δυστυχως αυτο δεν υπαρχει...
άσχετο το review του gametrailers το έχει δει κανείς; έχει spoilers;
Threshold
06-03-2010, 22:16
Είναι όντως διαφορετικό από τα προηγούμενα αλλά παραμένει πορωτικό γιατί έχει γαμάτο σύστημα μάχης και φοβερή ιστορία μέχρι στιγμής.
nintedakias
07-03-2010, 00:16
παιδια δειτε ενα review απο ενα site που συνηθως εμπιστευομαι.
http://www.gamesradar.com/ps3/final-fantasy-xiii/review/final-fantasy-xiii/a-201003031765695085/g-20060508175846527007
Επιτελους κλασικο συστημα μαχης! Μεχρι στιγμής καλά πάει.
Το πήρα νοικιάρικο για ΣΚ...
Το συστημα μαχης δεν προκειται να το νιωσει καποιος εαν δεν παιξει 20 ωρες... ναι δεν κανω πλακα θα καταλαβετε εαν το παιξετε.
Στις πρωτες 6 με 7 ωρες παιρνεις μια πρωτη γευση/ιδεα περι τινος προκειται.Αλλα το φουλ συστημα ξεδιπλωνεται πολυυυ μετα... (και δεν το λεω για καλο)
Το weapon/accessory upgrade συστημα του FFXIII ειναι πολυπλοκο και χρονοβορο μεχρι αηδιας!Εγω τουλαχιστον μολις ανοιξει το παιχνιδι θα καταφυγω σε Faq στον συγκεκριμενο τομεα γιατι οι πειραματισμοι ειναι κυριολεκτικα απειροι και δεν αξιζει να σπαταλησεις τα components σου τσαμπα...
nikolaszax
07-03-2010, 11:06
άσχετο το review του gametrailers το έχει δει κανείς; έχει spoilers;
Nope,δεν εχει τιποτα βαρβατο σε story spoilers και ακομα και να εχει 1-2 δεν θα τα προσεξεις καν εκτος αν καποιος σου εχει πει τι ακριβως εχει γινει σε εκεινο το σημειο απο πριν.
Πως και ετσι το GT δεν εβαλε ? XD
Πρώτες εντυπώσεις.
Το σύστημα μάχης έχει πιστεύω προσανατολιστεί σε γρήγορους ρυθμούς, κάτι πολύ θετικό. Έλλειψη MP,AP ή ότι άλλο σε στυλ Μάνα, full heal στο τέλος της μάχης κλπ. Σε αυτές τις πρώτες 6-7 ώρες όντως με τις σωστές επιλογές φαίνεται εύκολο αλλά με προοπτικές πολύ βάθους.
Η Βανίλ είναι πολύ πρόστυχο κομμάτι :D
AgentPrinny007
07-03-2010, 15:27
Το αγορασα το Σαββατο το πρωι και επαιξα συνολικα 10 ωρες8-)
συμφωνω με αυτα που γραφει ο Valkyre.Ετσι ειναι τα πραγματα.
Πολυ ομορφο παιχνιδι και ωραια μουσικη.
Εχει το καλυτερο συστημα μαχης για μενα. Γρηγορο, διασκεδαστικο, υπαρχουν ευκολες μαχες που τις τελειωνεις σε δευτερολεπτα αλλα υπαρχουν και οι αλλες που αν δεν αλλαξεις τακτικη εχεις χασει σε δευτερολεπτα.
Μου αρεσει που αποφασιζει το παιχνιδι ποιος θα ειναι ο αρχηγος σε καθε μαχη γιατι εχει σχεση λιγο με την ιστορια. Σε ενα σημειο του παιχνιδιου οταν εχεις την Lighting και τον Hope, που ο τελευταιος δεν ειναι και τοσο σιγουρος για τις δυνατοτητες του, ρωταει την Lighting αν θελει να την οδηγησει αυτος για να δοκιμαστει. Μου αρεσε αυτο.
Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι η απλοποιηση μερικων πραγματων στο παιχνιδι. Τα μονο stats που εχει καθε χαρακτηρας ειναι το str και το mag. Απο οτι ξερω ομως στην συνεχεια του παιχνιδιου μπορεις να εχεις πολλα accessories αρα υπαρχει χωρος για πειραματισμους.
Επισης δεν μου αρεσει και ο περιορισμος που βαζει στο ποσο μπορεις να αναπτυξεις τον χαρακτηρα σου καθε φορα. Φανταζομαι οτι εχει σχεση με το ποσο δυσκολο θελουν να κανουν το παιχνιδι για να μην καταφευγεις στην λυση του γκριντινγκ.
Για τις πολεις τα εχουν πει και τα παιδια, ειναι λιγο κουραστικο.
Γενικα, αν και παει λιγο αργα, μου αρεσει.
Τι εννοείς με το "περιορισμος που βαζει στο ποσο μπορεις να αναπτυξεις τον χαρακτηρα σου καθε φορα"? Της μουρλής γίνεται με τους ρόλους :|
AgentPrinny007
07-03-2010, 16:22
Τι εννοείς με το "περιορισμος που βαζει στο ποσο μπορεις να αναπτυξεις τον χαρακτηρα σου καθε φορα"? Της μουρλής γίνεται με τους ρόλους :|
Εχεις δικιο, πολλοι ρολοι και μεγαλη ποικιλια απο ικανοτητες, δεν ειναι ποτε βαρετο η επαναλαμβανομενο γιατι για καθε χαρακτηρα ο ιδιος ρολος εχει διαφορετικα skill και spell.
Aυτο που λεω ειναι οτι υπαρχει περιορισμος στο ποσο μπορεις να το αναπτυξεις. Δεν εχεις προσβαση απο την αρχη σε ολο τον "πινακα" οπως στο FF X. πχ σου λεει οτι μεχρι εδω θα μπορεσεις να φτασεις οσους ποντους κι αν κερδιζεις. Φυσικα αλλαζει αυτο οσο προχωρα η ιστορια.
Ναι έτσι το καταλαβαίνω, αλλά να σου πω κιόλας είναι σα να σου λέει εντάξει μεγάλε αρκετό grinding έκανες, πάμε παρακάτω.
Να πω κι εγω τη γνωμη μου...
Πολυ ομορφο το παιχνιδι, παααααρα πολυ ωραια γραφικα, και μια ιστορια που ξετυλιγεται πολυ ομαλα και με ενδιαφερον.Το συστημα μαχης ειναι οντως πολυ καλο και δεν σε κανει να βαριεσαι, αν και το turn based του ffx μου αρεσε καπως περισσοτερο. Για τον ηχο μπορω να πω πως ειμαι ικανοποιημενος, ενω το συστημα αναβαθμισης των χαρακτηρων ειναι σουπερ.
2 παραπονα εχω μονο. Τα summons ειναι αρκετα παραγκωνισμενα (τουλαχιστον μεχρι εκει που βρισκομαι). Και δευτερο, σε αρκετες σκηνες με cgi movies πεφτει αρκετα το framerate, συμβαινει και σε εσας αυτο?
hollow_83
08-03-2010, 09:19
Ακομα δε με επεισε το συστημα μαχης, kai το θεωρω βαρετο.. (Chapter 8)
βεβαια γνωστοι μου που το χουν τελειωσει μου παν οτι στα 3 τελευταια chapters
δειχνει τα δοντια του. Για να δουμε.
Περα παντως απο το συστημα μαχης που μαλλον ειναι LOve or Hate
το παιχνιδι ειναι FF to the Roots και ανταμειβει καλα τον παικτη που θα ασχοληθει.
baphomet
08-03-2010, 09:44
Λοιπον ασχοληθηκα γυρω στις 5 ωρες με το παιχνιδι... λολ ... οι πρωτες εντυπωσεις μου λοιπον ειναι οι ακολουθες:
Προσπερναω τον οπτικοακουστικο τομεα διοτι κινειται σε πολυ υψηλα επιπεδα και αυτο πανω κατω το γνωριζουμε ολοι και εσεις απο τα reviews.Με χαρα ανακοινωνω οτι το καλλιτεχνικο κομματι δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το παρελθον.Παραμενει πιστο στο υφος και το στυλ της σειρας.Τα γραφικα ειναι πεντακαθαρα και πολυ εντυπωσιακα.Και ο ηχος ειναι σε εξαιρειτκα επιπεδα με πολυ καλο soundtrack.
Αυτα για τα τεχνικα παμε τωρα στα του story και του gameplay.
Ξεκιναω με το συστημα μαχης το οποιο ειναι πραγματικα εκπληκτικο.Το ειχα δει απειρες φορες , αλλα το εβλεπα δεν το χειριζομουν.Μαλιστα οταν το εβλεπα και παρατηρουσα συνεχεια τα paradigm shifts και ποσο συχνα πρεπει να γινονται, κατα καποιο τροπο με χαλαγε το σκηνικο διοτι νομιζα οτι χαλουσε την ροη της μαχης.Καμμια σχεση.Ειναι πραγματικα απολαυση.Μακραν το καλυτερο συστημα μαχης σε Final Fantasy και συνδυαζει αψογα θα ελεγα στρατηγικη και δραση.
Το παιχνιδι στην αρχη θα σας φανει πανευκολο...και μονο attack να κανετε δεν θα εχετε προβλημα.Οσο προχωρας ομως και ξεκλειδωνεις καινουργια στοιχεια του συστηματος μαχης, τοσο δυσκολοτερο γινεται το παιχνιδι.Σε ενα boss που ημουν τωρα εχασα 6 φορες παρακαλω και ολα αυτα επειδη δεν ειχα σεταρει σωστα τα paradigm shift μου και τους ρολους των χαρακτηρων.Επισης το timing ειναι υψιστης σημασιας.
Σε θεμα combat λοιπον σας λεω ειναι το καλυτερο final fantasy ever. ευκολα.
Παμε στο υπολοιπο κομματι του gameplay που ειναι το exploration.Well... οπως τα ξερετε κι εδω ετσι ειναι... exploration (μεχρι εδω που ειμαι) = κυριολεκτικα μηδεν.Το μονο που σας βγαζει απο την πορεια σας ειναι μερικα μονοπατια που οδηγουν σε θησαυρους.Κατα τα αλλα το μοτιβο ειναι το ιδιο.Η επικοινωνια με τους λιγοστους NPCs γινεται αυτοματα μολις πλησιαζεται κοντα τους, το οποιο δεν ειναι απαραιτητα κακο μιας και μοιαζει πιο φυσιολογικο να αντιδρανε ετσι.Ομως αν θελετε να πειτε κατι με αυτους... δεν εχει...
Στα του στορυ τωρα.Πρωτα απο ολα θα μιλησω για το voice acting το οποιο δεν ειναι μεν κορυφαιου επιπεδου, αλλα ειναι αρκετα καλο (εξαιρεση η Vanille που βεβαια το ιδιο το παιχνιδι λεει οτι ειναι ανεξηγητα χαροπη παρολο το χαος της καταστασης και ισως δικαιολογηθει στην πορεια της ιστοριας.)
Καλυτερος μακραν σε voice acting ειναι ο... Sahz...ναι αυτος που εμενα δεν μου καθοταν καλα οταν τον ειχαμε πρωτοδει...πραγματικα πολυ καλη δουλεια ο εν λογω ηθοποιος και ο χαρακτηρας φαινεται αρκετα ενδιαφερον , αρα μια μικρη σφαλιαρα σε εμενα γιατι ημουν λαθος και χαιρομαι που αποδειχθηκε ενας πολυ καλος χαρακτηρας.
Ο Hope με ειχε εκνευρισει στην ιαπωνικη εκδοση , στην δικη μας ομως δεν μου την σπαει τοσο πολυ, φαινεται λιγο πιο συγκρατημενος στα... τσιριχτα...Γενικα το καστ δινει καλες ερμηνειες και αυτο φαινεται ακι απο την φυση του στορυ η οποια δειχνει ενδιαφερουσα παροτι ακομα ειμαι ακομα στις αρχες του.Επισης συμπεριλαμβανεται μεσα στο παιχνιδι μια ολοκληρη εγκυκλοπεδεια με οτιδηποτε αφορα τον κοσμο του FFXIII και τους κατοικους του, οποτε οποιαδηποτε απορια λυνεται πολυ γρηγορα.Εμενα τουλαχιστον το στορυ μου φαινεται αρκετα ενδιαφερον και οι ερμηνειες ειναι ευκολα οι καλυτερες που ειχαμε σε τιτλο Final fantasy.
Στα αρνητικα ομως συγκαταλεγω εκτος καποιων που ανεφερα παραπανω και το animation ορισμενων χαρακτηρων που εκτος μαχης (το τονιζω) ειναι μπλιαχ... εντος μαχης παντως ειναι θεαματικα.Επισης η πολυ περιορισμενη λιστα επιλογων εξοπλισμου των χαρακτηρων ξενιζει ασχημα... πολυ ασχημα...στην ουσια 1 weapon και 1 accessory ο καθε χαρακτηρας και ...αυτο ηταν ολο...βεβαια αυτο εχει γινει σκοπιμως διοτι ολο το customization γινεται στην ουσια με βαση τους ρολους, το paradigm shift και το crystarium system.
Γενικα με χαλαει αρκετα που δεν εχει πολεις, δεν εχει καθολου εξερευνηση (ακομα), αλλα αντισταθμιζεται απο ενα κινηματογραφικο στορυ και το -ξαναλεω- το καλυτερο συστημα μαχης με party που εχει γινει ποτε και βασιζεται σε επιλογες.Ειναi τοσο γρηγορο και τοσο εθιστικο που μερικες στιγμες μοιαζει με hack n slash!και ταυτοχρονα δεν χανει καθολου σε στρατηγικη μην πω οτι κερδιζει κιολας.
Μπραβο στον τυπα που επινοησε το συστημα αυτο, εκανε εξαιρετικη δουλεια.Νομιζω οτι εαν ειχαν δωσει μεγαλυτερη βαση στο exploration και ισως λιγο στο puzzling (οπως ειχαν παλια FF) και εστω με την ψευδαισθηση καποιων μικρων sidequests , το παιχνιδι θα ηταν πραγματικα πολυ καλυτερο.
Αυτα για την ωρα ελπιζω να σας καλυψα τουλαχιστον σε καποια σημεια ;)
σορρυ για το κατεβατό quote, ήθελα να γράψω εντυπώσεις αλλά η άποψη του Valkyre με αντιπροσωπεύει 150%...επιτέλους μία γνώμη που δεν είναι ισοπεδωτική και τονίζει τα καλά αλλά και τα άσχημα στοιχεία του παιχνιδιού
να πω κι εγώ μόνο ξανά ότι το battle system είναι μακράν το καλύτερο που έχουμε δει σε Final Fantasy
+rep Valkyre...απλά η πιο ισορροπημένη άποψη που έχω διαβάσει μέσα σε πολλά άκυρα αυτές τις μέρες
Ευχαριστω φιλε Baphomet :)
Λοιπον αυτην την στιγμη βρισκομαι στο chapter 8 και μπορω να πω οτι μαλλον βρισκομαι στο πιο βαρετο κομματι του παιχνιδιου απο αποψης gameplay.Η ιστορια συνεχιζει να ξετυλιγεται ομορφα, ομως οι περιορισμοι που θετει το παιχνιδι πριν ξεκλειδωθει φουλ το συστημα μαχης, το crystarium κλπ εχει αρχισει και γινεται εντονα αισθητη.Μεχρι εδω τα πραγματα ηταν πολυ καλα και δεν βαριοσουν -τουλαχιστον εγω- διοτι καθε λιγο και λιγακι ξεκλειδωνες κατι καινουργιο στο συστημα μαχης και πειραματιζοσουν αναλογα.
Παρολαυτα ναι μεν εχω νιωσει λιγη βαρεμαρα, οχι ομως στο βαθμο που δεν θα με κανει να συνεχισω γιατι το στορυ αρχιζει και γινεται αρκετα ενδιαφερον.Ειναι αυτο που λεμε κανει "κοιλια" απο αποψης gameplay.Ξερω ομως οτι επονται τα καλυτερα γι αυτο δεν νομιζω να κρατησει για πολυ αυτη η κοιλια.
Τα τοπια ειναι παντως μαγικα.Εξακολουθει να σε ταξιδευει οπως εκαναν τα παλια, απλα σε ταξιδευει με το χερακι μεχρι στιγμης. :)
Sutorcen
08-03-2010, 10:43
Έχοντας παίξει ένα κάρο JRPGs τολμώ να πω, μετά από όλα όσα έχω διαβάσει ότι το σύστημα μάχης και το όλο σύστημα θα είναι λυτρωτικό για πολλούς που δεν θέλουν να κάνουν grind. Εξακολουθώ όμως να θέλω να περιμένω μέχρι να πέσει η τιμή του για να το παίξω.
εχετε βρει κανενα καλο guide για τα upgrades? γινεται χαμος με τα components...
Έχοντας παίξει ένα κάρο JRPGs τολμώ να πω, μετά από όλα όσα έχω διαβάσει ότι το σύστημα μάχης και το όλο σύστημα θα είναι λυτρωτικό για πολλούς που δεν θέλουν να κάνουν grind. Εξακολουθώ όμως να θέλω να περιμένω μέχρι να πέσει η τιμή του για να το παίξω.
Ναι υπαρχουν περιορισμοι που αυτοι που δεν τους αρεσει το grinding θα τους βρουν πολυ θετικους.Απο την αλλοι αν θελεις (οταν ανοιξει το παιχνιδι) να ολοκληρωσεις τις αποστολες και τα δυσκολα boss σε περιμενει ενα χαωδες grinding operation για να αποκτησεις τα καλυτερα οπλα/αναβαθμισεις/accessories! O_O
εχετε βρει κανενα καλο guide για τα upgrades? γινεται χαμος με τα components...
Φιλε οντως ειναι χαος η κατασταση , εγω δεν ακουμπαω τιποτα μεχρι να βγω στο Gran Pulse που ανοιγει το παιχνιδι και υπαρχει ουσιαστικος λογος αναβαθμισης.Μεχρι εδω που ειμαι δεν εχω αντιμετωπισει επιτακτικη αναγκη για αναβαθμιση οπλων (αν και γινεται αισθητη η ελειψη σιγα σιγα...)
Ασε που περιμενω να βγει και καποιο guide , αν και εχω καταλαβει πως λειτουργει μαθηματικα το συστημα, το οποιο ειναι και το σημαντικοτερο στο να μην σπατηλησεις τσαμπα αντικειμενα.
AgentPrinny007
08-03-2010, 12:50
Εχω αρχισει κανονικα να κανω upgrades στα οπλα και ειμαι μολις στο 5 κεφαλαιο.
Η αληθεια ειναι το κανω στην τυχη, βαζω λιγο απο αυτο , λιγο απο το αλλο και τελος λιγο απο εκεινο :PΕπισης διαλυω τα νεα οπλα που βρισκω και τα χρησιμοποιω για να αναβαθμισω αυτα που φταχνω.
Με αυτον τον τροπο εχω φτιαξει ενα δυνατο οπλο για την Lighting (level 4) με μπονους 200% στα επομενα εξαρτηματα που θα βαλω, εχει φτασει και 300%.
Ειμαι σιγουρος οτι θα μπορουσα να τα χρησιμοποιησω καλυτερα αν ειχα καποιον οδηγο. Δεν πειραζει , τη δευτερη φορα που θα το παιξω8-)
εχω κανει 10 level το σπαθι της light και απλα χωνει ξυλο! αλλα απο δω και περα δεν κανω τιποτα οπως λες κι εσυ.
To θεμα ειναι οτι καποια υλικα ειναι πολυ δυσευρετα και δεν θελω να πειραματιστω ακομα εγω.Βασικα το εχω στο level 2 το οπο της Lighting και ενα accessory , αλλα μεχρι εκει δεν παω παρακατω θελω να τα κανω ολα σωστα. :D
AgentPrinny007
08-03-2010, 13:16
Αν και ειμαι ακομα στην αρχη θεωρω οτι το παιχνιδι εχει παρει αδικα τοσα αρνητικα σχολια. Η υπερβολη σε ολο της το μεγαλειο.
Aris1992
08-03-2010, 14:32
Αξιζει να το παρω?Βασικα δν εχω ξανασχοληθει με FF πριν.Επεξα μονο το FFX2 σε ps2 λολ ηταν και σε ιαπωνεζικα....
AgentPrinny007
08-03-2010, 14:40
Αν σου αρεσουν τα γιαπωνεζικα παιχνιδια ρολων, ναι. Τουλαχιστον νοικιασε το.
hollow_83
08-03-2010, 14:54
Αδικα δεν τις εχει παρει τις κακες κριτικες.
Οι κριτικες ουτε οι πολυ καλες του αξιζουν, ουτε οι πολυ κακες.
Εβαλα μια το XBOX και προσεξα κατι τραγικο. Τα περισσοτερα Cutscenes toy PS3
οπου ειναι RealTime Graphics Engine στο XBOX ειναι βιντεοσκοπημενα απο την
PS3 εκδοση LOL.
baphomet
08-03-2010, 15:07
Εβαλα μια το XBOX και προσεξα κατι τραγικο. Τα περισσοτερα Cutscenes toy PS3
οπου ειναι RealTime Graphics Engine στο XBOX ειναι βιντεοσκοπημενα απο την
PS3 εκδοση LOL.
ναι σε μια φάση μάλιστα φάνηκε και ένα κεφάλι...κάποιος σηκώθηκε από το κοινό
hollow_83
08-03-2010, 16:37
ναι σε μια φάση μάλιστα φάνηκε και ένα κεφάλι...κάποιος σηκώθηκε από το κοινό
Το χεις παιξει ή τρολαρεις απο επαγγελμα ?
baphomet
08-03-2010, 16:58
Το χεις παιξει ή τρολαρεις απο επαγγελμα ?
το έχω δει και στα 2 μηχανήματα, ασχολούμαι με την έκδοση στο PS3 και απάντησα σε αυτό που είπες που θέλω να πιστεύω το είπες για πλάκα...ναι είναι πολύ χειρότερο από την έκδοση του PS3 στο ΧΒΟΧ αλλά αυτό που είπες για την βιντεοσκόπηση απλά ΛΟΛ
hollow_83
08-03-2010, 17:15
Να στο πω αλλιως.
Τα περισσοτερα cutscenes sto XBOX δεν ειναι Real time οπως του
PS3, αλλα playback videos της PS3 εκδοχης. Τι να κανουμε ετσι ειναι
παιζω παραλληλα και στα δυο για λογους συγκρισης αλλα και για δικους
μου λογους μιας και το XBOX ειναι JTAGED.
Αν ειχες παιξει το Resident Evil 4 στο PS2 ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω
με τον ορο βιντεοσκοπημενο.
baphomet
08-03-2010, 17:37
Να στο πω αλλιως.
Τα περισσοτερα cutscenes sto XBOX δεν ειναι Real time οπως του
PS3, αλλα playback videos της PS3 εκδοχης. Τι να κανουμε ετσι ειναι
παιζω παραλληλα και στα δυο για λογους συγκρισης αλλα και για δικους
μου λογους μιας και το XBOX ειναι JTAGED.
Αν ειχες παιξει το Resident Evil 4 στο PS2 ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω
με τον ορο βιντεοσκοπημενο.
στο ΧΒΟΧ η ποιότητα των videos είναι χάλια και φαίνεται πολύ καθαρά με pixel-ιάσματα, jaggies κτλ...τώρα το πως εννοείς το βιντεοσκοπημένο πραγματικά δεν ξέρω αλλά την γενική ιδέα την πιάσαμε όλοι πιστεύω
hollow_83
08-03-2010, 17:51
Δεν ειναι ολα τα cutscenes CGI, καποια τρεχουν σε Realtime με βαση την ingame
μηχανη γραφικων. Ε αυτα τα cutscenes δεν ειναι realtime στο xbox αλλα video
παρμενο απο τα cutscenes του PS3 και μαλιστα στη γνωστη πιξελιαστη ποιοτητα.
Δεν υπάρχει βιντεοσκόπηση ήμαρτον. Απλά στο ps3 τα videos είναι 1080p και ασυμπίεστα ή λιγότερο συμπιεσμένα και στο 360 είναι 720p και συμπιεσμένα για να χωρέσουν στα δισκάκια. Γι αυτό και εμφανίζονται χειρότερα. Αυτό με τις αναλύσεις είχε αναφερθεί παλιότερα και το θυμάμαι, δεν ξέρω αν άλλαξε τελικά πάντως ότι στο 360 είναι περισσότερο συμπιεσμένα είναι σίγουρο. Δεν τίθεται θέμα βιντεοσκόπησης για κανένα λόγο.
Δεν ειναι ολα τα cutscenes CGI, καποια τρεχουν σε Realtime με βαση την ingame
μηχανη γραφικων. Ε αυτα τα cutscenes δεν ειναι realtime στο xbox αλλα video
παρμενο απο τα cutscenes του PS3 και μαλιστα στη γνωστη πιξελιαστη ποιοτητα.
Α δεν μιλας για CGI. Αλλά και πάλι δεν βλέπω το λόγο να έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Δηλαδή υπάρχουν real time videos μέσα στο παιχνίδι που είναι εμφανώς χειρότερα από το ίδιο το παιχνίδι? Αδυνατώ σχεδόν να το πιστέψω χωρίς να το δω, άλλωστε δεν έχει αναφερθεί και πουθενά. Βέβαια στα περισσότερα reviews που έχω διαβάσει δεν έχουν αναφερθεί και οι διαφορές ανάμεσα στις 2 κονσόλες όποτε κρατάω μια πισινή. Αλλά και πάλι δεν βρίσκω το λόγο να το κάνουν αυτό εκτός από τι να πω, για λόγους χρονικών περιορισμών.
Αν και δεν θα επρεπε να μιλαμε για vs εδω τεσπα να απαντησω!Φιλε Muku, τα μη CGI videos ειναι οντως πολυ χειροτερα στο 360.Καποιο παιδι εχει ποσταρει εδω ενα απο τα συγκριτικα.
Εκτος του οτι και το παιχνιδι και τα βιντεο τρεχουν στα 576ρ στο 360 , τα μη CGI videos ειναι συμπιεσμενα σε τρελο βαθμο.Οσο η εικονα στα βιντεο ειναι σταθερη και δεν υπαρχει εντονη δραση τα πραγματα ειναι ανεκτα μεχρι και καλα.Οταν ομως αρχιζει η δραση τα βιντεο στο 360 πιξελιαζουν εντονα και γινονται ψιλοχαλια.Η διαφορα σε στατικες εικονες ειναι τραγικη.Νομιζω οτι το συγκριτικο του eurogamer ειναι αυτο που εχει εικονες και βιντεο.
Αν και δεν θα επρεπε να μιλαμε για vs εδω τεσπα να απαντησω!Φιλε Muku, τα μη CGI videos ειναι οντως πολυ χειροτερα στο 360.Καποιο παιδι εχει ποσταρει εδω ενα απο τα συγκριτικα.
Εκτος του οτι και το παιχνιδι και τα βιντεο τρεχουν στα 576ρ στο 360 , τα μη CGI videos ειναι συμπιεσμενα σε τρελο βαθμο.Οσο η εικονα στα βιντεο ειναι σταθερη και δεν υπαρχει εντονη δραση τα πραγματα ειναι ανεκτα μεχρι και καλα.Οταν ομως αρχιζει η δραση τα βιντεο στο 360 πιξελιαζουν εντονα και γινονται ψιλοχαλια.Η διαφορα σε στατικες εικονες ειναι τραγικη.Νομιζω οτι το συγκριτικο του eurogamer ειναι αυτο που εχει εικονες και βιντεο.
Οκ, εγώ ούτε καν έχω δει πως είναι από κοντά το παιχνίδι, απλά επειδή είδα ότι γίνεται συζήτηση περί βιντεοσκόπησης κάτι το οποίο απλά δεν υφίσταται. Απλά λόγω συμπίεσης που αναφέρεις σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη ανάλυση θα παρατηρείται αυτή η έντονη διαφορά.
Παιδιά, παιδιά με το θέμα του upgrade. Τα σημαντικά είναι οι καταλύτες που χρειάζονται για να αλλάξεις το όπλο τελείως. Να εξηγηθώ.
Κάθε χαρακτήρας έχει 8 όπλα τα οποία μπορείς να αγοράσεις από τα καταστήματα στο τέλος. Κάθε όπλο μετα έχει μια αναβαθμισμένη εκδοχή που μπορεί να αποκτηθεί μετά από κάποια level up. Μετά κάθε δεύτερη αναβαθμισμένη εκδοχή μπορεί να μεταμορφωθεί στο Ultimate weapon του χαρακτήρα, απλά ανάλογα με το ποιο θα αναβαθμίσετε έχετε 8 πιθανούς συνδιασμούς attributes ΑΛΛΑ μόνο ένα χρειάζεται για το τρόπαιο. Οπότε θέλετε 8+8+1=17 όπλα για τον καθέναν, σύνολο 102.
Και εδώ είναι μεταφρασμένα από το Ιαπωνέζικο τα αξέσοριζ
http://www.ps3trophies.org/forum/final-fantasy-xiii/36502-final-fantasy-xiii-accessory-list.html
desperate_gamer
08-03-2010, 23:51
Πολύ χρήσιμα όλα αυτά για τα accessories, να κάνουμε κάνα guide στα ελληνικά και με απλά λόγια γιατί αυτό που έγραψε ο TopGunZ δεν το κατάλαβα. :p Αλλά δεν έχω παίξει ακόμα το παιχνίδι, έτσι κι αλλιώς.
Επίσης διαβάζω για ένα μικρό glitch (που μπορεί να μην υπάρχει στην δικιά μας version, αλλά καλό είναι να το έχουμε υπόψιν).
Final Fantasy XIII comes with Custom Themes for the XMB. They are unlocked as you earn Trophies. They're accessible from the main menu, under "Special". Installing these themes and continuing forward in the game - without quitting first - can cause certain trophies to not unlock, even if the requirements are met. Just to be safe, quit the game after installing these themes, or don't bother with them at all until you've obtained the Platinum.
Source (http://www.ps3trophies.org/forum/final-fantasy-xiii/35138-final-fantasy-xiii-road-map-trophy-guide.html)
εγω τελειωσα το πρωτο dvd αλλα δεν τρελαθηκα .ωραια η ιστορια οκ. θα προτιμουσα να ειναι turn based καθως στις μαχες θελει εγρηγορση και αλλαζει ολο το στυλ που ειχαμε μαθει. ευτυχως λειπουν οι random battles αλλα νομιζω οτι το πρωτο δισκακι ειναι ενα extended tutorial..
Ένα είναι το δισκάκι, εκτός αν παίζεις σε PS1...εεε....XBOX360 ήθελα να πω... To ATB είναι κλασικό και είναι μια χαρά turn based.
Απεγνωσμένε είναι απλό:
6 χαρακτήρες --> 8 όπλα ο καθένας --> κάθε όπλο μετά από αρκετό λέβελινγκ μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα διαφορετικό για το καθένα καινούριο συγκεκριμένο όπλο άρα άλλα 8 όπλα --> 6 χαρακτήρες Χ (8 όπλα αρχικού σταδίου + 8 όπλα αναβαθμισμένου σταδίου) = 96 όπλα --> Επιπλέον όποιο από τα 8 όπλα αναβαθμισμένου σταδίου λεβελιάσεις μπορεί να "δώσει" το ένα μοναδικό απόλυτο όπλο του κάθε χαρακτήρα, απλά με διαφορετικά attributes αναλόγως το όπλο αναβαθμισμένου σταδίου που χρησιμοποιήσαμε ως βάση, άρα άλλα 6 όπλα, ένα για κάθε χαρακτήρα.
Όπλα χαρακτήρα "1":
Βασικό Αναβαθμισμένο Απόλυτο
Α ---------> Β -------> Ω(1)
Γ ---------> Δ -------> Ω(2)
Ε ---------> Ζ -------> Ω(3)
Η ---------> Θ -------> Ω(4)
Ι ----------> Κ -------> Ω(5)
Λ ---------> Μ -------> Ω(6)
Ν ---------> Ξ -------> Ω(7)
Ο ---------> Π -------> Ω(8)
desperate_gamer
09-03-2010, 00:38
Oh το κατάλαβα τώρα τελείως. Δηλαδή ο κάθε χαρακτήρας θα έχει 8 κανονικά όπλα, 8 αναβαθμισμένα και ένα μόνο ultimate weapon; Και για το trophy θα πρέπει να έχεις αναβαθμίσει και τα 8 κανονικά όπλα, αλλά να έχεις κάνει τουλάχιστον ένα αναβαθμισμένο σε ultimate;
Εγκζακτιμόντο! You got it....
Απλά μην τρελαίνεστε με τα combonents. Το μόνο δραστικό εφεκτ είναι ο πολλαπλασιαστής εμπειρίας, δεν είναι σημαντικά, ρίξτε ότι θέλετε όπου θέλετε, οι καταλύτες είναι το θέμα μας...
Sorry αλλα δεν αντεχω να μην το σχολιασω και δεν κρυβω οτι με απογοητευσε.Το IGN δημοσιευσε την κριτικη του για το παιχνιδι.
Η τελευταια παραγραφος του review λεει το εξης:
If you happen to own both a PS3 and a 360, make sure to snag the PS3 version. Both run well and the content is identical, but the 360 version has a noticeably lower resolution and it's also spread out across three discs. With such a beautiful game that contains some truly remarkable environments (including a crystal forest and some awe-inspiring cities), you'll definitely want the best visual fidelity possible.
Στην αναλυτικη βαθμολογια η εκδοση του 360 πηρε 8.5 στα γραφικα και η εκδοση PS3 πηρε 9 στα γραφικα (συμφωνω απολυτα μεχρι εδω)
Στην παρουσιαση και οι 2 εκδοσεις πηραν την ιδια βαθμολογια (9.5).Εγω αναρωτιεμαι πως γινεται η παρουσιαση να εχει την ιδια βαθμολογια οταν η εκδοση του 360 στα cutscenes ειναι τοσο χαλια οσο λενε.Αυτο δεν ανηκει στην κατηγορια γραφικα, αλλα στην κατηγορια παρουσιαση του τιτλου, ποιοτητα του τιτλου.Αλλα εν πασει περιπτωση ας μην μεινω σε αυτο.
Κοβουν λοιπον επισημα ποντους στην αναλυτικη βαθμολογια λογω των γραφικων, η γενικη βαθμολογια ομως , ω τι εκπληξη, ειναι η ιδια ακριβως! 8.9/10
Μονο εγω βρισκω ακρως ειρνικο το ολο σκηνικο?Στο bayonetta για προβληματα στα γραφικα πετσοκοψαν την γενικη βαθμολογια κοντα στον 1 (!!) ολοκληρο βαθμο, και τωρα απλα το αγνοουν?Δεν λεω οτι κι εδω πρεπει να κοψουν 1 ολοκληρο βαθμο, αλλα διαολε πιστευω οτι το 9.0/10 επρεπε να το παρει η εκδοση του PS3...
Τεσπα απλα φαινεται οτι λειτουργουν με 2 μετρα και 2 σταθμα.Το παιχνιδι θα το ευχαριστηθουν και οι κατοχοι των μεν και των δε.Αυτο που με "ενοχλει" σε εισαγωγικα παντα ειναι που οταν το PS3 εχει την καλυτερη εκδοση αυτο αγνοειται παντελως.
Μαλιστα με τα δεδομενα του metacritic η εκδοση 360 ειναι καλυτερη...απλα lol...
fearwhatnow
09-03-2010, 11:00
Θα ηθελα motivation για να παρω το παιχνιδι μεχρι να μου ερθει το MLB 10 The Show!Δεν εχω ασχοληθει σοβαρα με κανενα FF μεχρι στιγμης μιας και δεν ειχα ποτε PS και στο pc δεν ετυχε να παιξω καποιο ειτε κανονικα ειτε με pcsx2.Να το παρω ή τσουκ?JRPG εχω παιξει αρκετα και δεν με χαλανε.Επισης δεν ειμαι φαν των παιχνιδιων God of War (αυτο για οποιον μου προτεινει να αγορασω κατι αλλο!)
hollow_83
09-03-2010, 11:17
Φιλε Valkyre μην την ψαχνεις τη δουλεια.
Εγω καποια site τα αγνοω τελειως ή τα
διαβαζω και κοιταω τα ψιλα γραμματα για να δω τι παιζει.
Νομιζω στο 1up που εκανε Review δικαιολογει ο Reviewer γιατι
το FF πηρε παρομοιες βαθμολογιες σε σχεση με το Bayonneta.
Και καλα λεει οτι στην μια περιπτωση η εμπειρια ειναι ιδια (παρολο που λεει οτι
τα γραφικα οντως ειναι κατωτερα στο exploration) (Αλλα στο Battle Mode ειναι ιδια) ενω στην περιπτωση του Bayonetta υπαρχουν τεχνικα θεματα στην εκδοση
του Ps που δεν σε αφηνουν να το απολαυσεις.
Δε το εχω παιξει το Bayonneta στο PS μιας και προτιμω παιχνιδια του κιλου να τα παιζω Free στο αλλο και τα ποιοτικα να τα αγοραζω στο PS.
Με με φατε αν δε συμφωνειτε με κατι που λεω ΛΟΛ.
Οχι φιλε μου δεν διαφωνω με αυτο που λες απλα θελω να επισημανω κατι.Το Bayonetta ειπα κι εγω -δικαιως- πηρε χειροτερες βαθμολογιες στο PS3.ομως βγηκε patch.Εκανε κανεις Update το review του?Οχι.Ενα το κρατουμενο.
Το Final Fantasy ναι τρεχει αξιοπρεπως και στις 2 κονσολες.Ομως ειναι ενα παιχνιδι που πονταρει πολλα στην παρουσιαση του, τα cutscenes και τα CGi.Δεν ειναι δηλαδη μονο ποσο καλα τρεχει το framerate...τα cutscenes ειναι μερος της εμπειριας στα εν λογω παιχνιδια.Ε πως οταν αυτα ειναι συμπιεσμενα μεχρι αηδιας και στις γρηγορες σκηνες πιξελιαζουν και με 5 φορες μικροτερη αναλυση, δεν δικαιολογεις 0.1 βαθμο λιγοτερο απο την εκδοση του PS3??(και οχι 1 ολοκληρο ποντο που εριξαν στο Bayonetta)
Το βρισκω παραλογο.Ποσο μαλλον οταν η ιδια η δικη τους αναλυτικη βαθμολογια εχει καλυτερο σκορ απο το 360.Hestica για την αποψη του IGN, απλα δεν μου αρεσει γενικα (οχι μονο στον χωρο των βιντεοπαιχνιδιων) να βλεπω πρακτικες που λειτουργουν με 2 μετρα και 2 σταθμα.
AgentPrinny007
09-03-2010, 11:32
Τεσπα απλα φαινεται οτι λειτουργουν με 2 μετρα και 2 σταθμα.Το παιχνιδι θα το ευχαριστηθουν και οι κατοχοι των μεν και των δε.Αυτο που με "ενοχλει" σε εισαγωγικα παντα ειναι που οταν το PS3 εχει την καλυτερη εκδοση αυτο αγνοειται παντελως.
Μαλιστα με τα δεδομενα του metacritic η εκδοση 360 ειναι καλυτερη...απλα lol...
Κατι τετοια απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα.
Η μεγαλη πλειοψηφια των Αμερικανικων και αγγλικων site δεν αντιμετωπιζουν τις δυο κονσολες με τον ιδιο τροπο.
Οι λογοι μπορει να ειναι διαφοροι. Σιγουρα δεν θελουν να τσαντισουν την πελατεια τους. ΟΛα αυτα τα χρονια με την συγκεκριμενη αντιμετωπιση στις δυο κονσολες, θελοντας και μη εχουν δημιουργησει πελατεια με συγκεκριμενες προτιμησεις. Δυσκολα πας κοντρα σε κατι τετοιο, με αποτελεσμα να εχουμε εναν φαυλο κυκλο.
Φυσικα θα μπορουσα να σκεφτω και αλλους λογους , με περισσοτερα μηδενικα, αλλα μου ειναι λιγο δυσκολο να το πιστεψω. Απο την αλλη βεβαια οταν ο τζιρος της βιομηχανιας βιντεοπαιχνιδιων ειναι πανω απο 17 δις δολλαρια το χρονο, τα παντα μπορουν να συμβουν.
hollow_83
09-03-2010, 11:41
Ολα ειναι θεμα χρηματων. Καποτε
γινοταν υπερ του PS1, PS2.
Πιο παλια υπερ του SNES.
Πιο παλια υπερ του master system
Ετσι ειναι, δυστυχως το κερδος πανω απο ολα.
Κοιτα δεν υπονοω ουτε κι εγω πιστευω οτι χρηματιζονται.Οπως το ειπες ειναι.Βλεπουν τι κυκλοφορει περισσοτερο και αυτο βαζουν πανω απο ολα.
Εγω παντως οπως εχω ξαναπει δεν κανω την χαρη σε websites που προσπαθουν να τραβηξουν κοσμο γραφοντας βλακειες απλα για να τσαντισουν τον κοσμο.Ευτυχως υπαρχει το N4G που διαβαζεις τις βλακειες τους χωρις να τους κανεις την χαρη lol :D
BTW για να ειμαστε και On topic.Ειμαι στο Chapter 8 και το ρολοι λεει 21 ωρες.Που ειστε εσεις? (μην γραψετε σποιλερς ε) :)
hollow_83
09-03-2010, 11:53
Και γω στο 8 και σου ριχνω 1 ωρα. ΧΑΧΑ.
Ανυπομονω να παω στα 3 last που λενε οτι απλωνει. (Τελικα σαν το
χταποδι ειναι αυτο το παιχνιδι, οσο το χτυπας απλωνει).
oneirovaths
09-03-2010, 11:56
καλημερα εγω ειμαι στις 20 ωρες,αλα εχω φαει κολημα με το τι να κανω με τα οπλα....εχω παει το gladius 10 lv και λεω να το αφησω ετσι.
Και γω στο 8 και σου ριχνω 1 ωρα. ΧΑΧΑ.
Ανυπομονω να παω στα 3 last που λενε οτι απλωνει. (Τελικα σαν το
χταποδι ειναι αυτο το παιχνιδι, οσο το χτυπας απλωνει).
Ωπα περιμενε αδερφε, σε πιο σημειο του 8 εισαι?Δεν λεω να μου πεις συμβαν , απλα εισαι στην αρχη? καπου στην μεση ή το νιωθεις να τελειωνει?
Εγω ειμαι στην αρχη του 8.εντελως ομως :)
AgentPrinny007
09-03-2010, 11:59
εγω ειμαι στο 7 και πρεπει να λεει 17 ωρες αν δεν κανω λαθος.
Εχω παρατησει πολλες φορες το χειριστηριο για να θαυμασω τα τοπια :love:
Μονο στο Uncharted 2 το εχω κανει τοσες φορες.
Μου αρεσουν οι αλλαγες που κανει το παιχνιδι για το ποιους χαρακτηρες θα ελεγχεις την καθε στιγμη ;)
^^Στην ουσια αυτο το κανει για tutorial...ναι το FFXIII ειναι το μονο παιχνιδι που εχει tutorial 25 ωρων :D
Θελει να σε βαλει να κανεις ολους τους ρολους και να μαθεις να παιζεις ολους τους συνδυασμους πριν σε αφησει να κανεις οτι θελεις μονος σου με το party και το συστημα μαχης. :D
hollow_83
09-03-2010, 12:19
Στην αρχη αρχη.
Απλα τρωω χρονο απολαμβανοντας τα
τοπια. ΧΕΧΕ !!!!
Κεφαλαιο 5 ,12 ωρες. προς το παρον δεν εχω πειραξει καθολου τα upgrades μιας και προχωραω ανετα.
Oυτε κι εγω εχω ασχοληθει με τα upgrades θα το κανω με την ησυχια μου οταν θα ερθει η καταλληλη ωρα :)
hollow_83
09-03-2010, 14:38
Εχετε προσεξει οτι μετα απο καθε Load οι κακοι ξανα εμφανιζονται ?
Λετε να καnουμε καμμια σταση για harvest ? (Save-Load,Save-Load)XAXA
Εχετε προσεξει οτι μετα απο καθε Load οι κακοι ξανα εμφανιζονται ?
Λετε να καnουμε καμμια σταση για harvest ? (Save-Load,Save-Load)XAXA
Δεν εχει κανενα απολυτως νοημα φιλε μου.Εκτος οτι μεχρι να ανοιξει το παιχνιδι σε περιοριζει ποσο μπορεις να αναβαθμισεις τις ικανοτητες σου μεσω του crystarium system, με το που θα βγεις στον ανοιχτο κοσμο το καθε τερας θα σου δινει απειρως περισσοτερους crystarium points απο τα τερατα που υπαρχουν εκει που εισαι τωρα. ;)
hollow_83
09-03-2010, 15:00
Αυτο ειναι ενα απο τα καλα του νεου συστηματος.
Θυμαμαι παλια που απο το 2ο CD ησουν o superman
και ακομα και οι special αρχηγοι φαινοντουσαν μυγες.
Sutorcen
09-03-2010, 15:24
Καμιά βλαμένη Leona Lewis έχει σκάσει μύτη; Ελπίζω να μην την ακούσουμε και καθόλου tbh.
AgentPrinny007
09-03-2010, 15:35
καποια στιγμη ακουσα μια τραγουδιαρα σε ενα εξωτικο και πανεμορφο μερος στο παιχνιδι. Δεν ξερω ομως αν ηταν η leona.
edit
αυτο ειναι.
YouTube- Final Fantasy XIII- Sunleth Riverside (NEW)
Valkyre σωστη/ευλογη η απορια σου, ο Prinny το εθεσε σε σωστη βαση. Κι αν θελουμε να ειμαστε απολυτα σωστοι πρεπει να πουμε οτι ο hollow_83 εχει δικιο, ειναι απλα ο τροπος που λειτουργει η καθε βιομηχανια ανα περιοδους. Στον βωμο της Psone/Ps2 σουπερ εμπορικης εποχης και των τρελλων πωλησεων εχουν θαφτει διαμαντια και εχει αγνοηθει μεγαλο κομματι της αγορας. Τεσπα, ας μην τη παω αλλου τη συζητηση.
Παντως πανω σε αυτο που λες Δημητρη και συγκεκριμενα για το review του IGN, τουλαχιστον υπαρχει ρε παιδι μου αυτο το "for the record" που λεμε. Εστω και partially αυτο το κομματι
If you happen to own both a PS3 and a 360, make sure to snag the PS3 version. Both run well and the content is identical, but the 360 version has a noticeably lower resolution and it's also spread out across three discs. With such a beautiful game that contains some truly remarkable environments (including a crystal forest and some awe-inspiring cities), you'll definitely want the best visual fidelity possible.ειναι κατι παραπανω απο ξεκαθαρο. Και τηρουμενων των αναλογιων ρεαλιστικα πιστευω οτι ειναι υπερβαση αυτη τη στιγμη για ενα Αμερικανικο site να το κανει αυτο.
^^Ναι βρε το εκανα κι εγω αυτο το quote απο το IGN.Και ναι συμφωνω με τα παιδια.Απλα ειναι ενοχλητικο και βγαζει ματι μερικες φορες το ποσο διαφορετικα κρινουν τους μεν και τους δε.
Τεσπα, agentprinny το παιχνιδι εχει πραγματικα εξαιρετικο soundtrackΕχω ακουσει 3-4 battle themes και ειναι ολα εξαιρετικα.Γενικα δεν μου ελειψε καθολου ο Uematsu Και τολμω (θου κυριε το στοματι μου) να πω οτι ο εν λογω συνθετης εχει κανει καλυτερη δουλεια.Βεβαια και αυτος εφυγε απο την SE.
AgentPrinny007
09-03-2010, 16:26
και εμενα μου αρεσει το soundtrack αν και πριν κυκλοφορησει το παιχνιδι ειχα καποιες αμφιβολιες.
Βασικα για πολλα πραγματα που ειχα αμφιβολιες εχω αρχισει να σχηματιζω μια αρκετα θετικη αποψη
Μόλις μου ήρθε και μένα παιδιά το game σήμερα (collectors edition) και το έβαλα λίγο να δω τα 10-15 πρώτα λετπά τι γίνετε.Μπορώ να πω ότι δείχνει πολά υποσχόμενο σαν final fantasy και μου άρεσε αρκετά η μάχη (lol ,μία όλη και όλη έκανα:)) καθώς φέρνει πολύ στο ffx.Ο οπτικός τομέας από ότι είδα στην εισαγωγή είναι πάρα πολύ καλός και στα cgi (square είναι αυτή:fantasy_dreams: ) και in game.Έχει να πέσει κάψιμο τώρα μέχρι να βγει το gow3 !!
desperate_gamer
09-03-2010, 20:02
καποια στιγμη ακουσα μια τραγουδιαρα σε ενα εξωτικο και πανεμορφο μερος στο παιχνιδι. Δεν ξερω ομως αν ηταν η leona.
ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ LEONA;!;! :gotcha:
Βασικα για πολλα πραγματα που ειχα αμφιβολιες εχω αρχισει να σχηματιζω μια αρκετα θετικη αποψη
It's the Wada effect, σε λίγο θα συμφωνείς με ό,τι λέει αυτός ο κύριος.
na rotiso kati, diavazo se diafora forums ke guides gia ta optima setups, mpori kapios na mu eksigisi ti akrivos ine ta optima setups giati den katalava akoma
Πρώτον στο Ευρωπαικό λέγονται Paradigm Shift.
Κάθε χαρακτήρας μπορεί να "εξελιχθεί" με 6 διαφορετικά "μονοπάτια" που λέγονται "ρόλοι". Το πόσο πολύ και ποιους ρόλους ταυτόχρονα μπορεί κάθε χαρακτήρας να αναπτύξει εξαρτάται από το που είσαι στην ιστορία, οπότε κάποιοι χαρακτήρες αναπτύσονται ουσιαστικά με περισσότερη έμφαση σε κάποιους ρόλους. Προς το τέλος, όλοι οι χαρακτήρες μπορούν να τελειοποιήσουν όλους τους ρόλους βέβαια.
Αυτοί οι ρόλοι είναι παραλλαγές γνωστών κλασεων στα RPG: Ο Commando είναι ο κλασικός physical attacker (fighter/knight), ο Sentinel είναι το Tank (defender), ο Ravager είναι ο Black Mage και ο Medic ο White Mage, ενώ οι Saboteur και Synergist είναι τα κλασικά support, ο ένας με de-buff των εχθρών και ο άλλος με buff των χαρακτήρων.
Τώρα στη βασική ερώτηση. Κάθε φορά ελέγχεις έναν από τους 3 διαθέσιμους χαρακτήρες. Αντίστοιχα κάθε χαρακτήρας (συμπεριλαμβανόμενου του δικού σου) μπορούν να έχουν έναν ρόλο ανά πάσα στιγμή (ένα σετ δυνάμεων ας πούμε). Εδώ έρχεται το Paradigm Shift και σου δινει τη δυνατότητα να έχεις μέχρι και 5 προεπιλεγμένα σετ τέτοιων ρόλων για κάθε χαρακτήρα. Δεν μπορείς να αλλάζεις δλδ ρόλο στον καθένα αλλά σε όλη την ομάδα. Π.χ. έχεις ένα Paradigm Shift με Synergist, Saboteur, Medic για ξεκινημα ώστε να ρίξεις τις άμυνες των εχθρών και να ανεβάσεις τους δικούς σου. Μετά γυρνά σε Commando + 2 Ravager για μεγάλη ζημιά και combo chains. Μόλις δεις ότι αρχίζεις να χάνεις ζωή γυρνάς σε ένα με 2 Commando + Medic.
Το κλασικό που "πρέπει" να κάνεις είναι να έχεις έναν ΑΙ χαρακτήρα Medic, το παιχνίδι γινεται σχεδόν αδύνατον να χάσεις, απλά αν δεν εκμεταλευτείς όλα τα ρολάκια θα πολεμάς με κάποια μπος επί ώρες! Είναι αυτό που είχε αναφέρει κάποιος, αν έχεις στους αυτόματους χαρακτήρες έναν Κομάντο και έναν Μέντικ, άστο στα μπος να παίζει μόνο του, μετά από καμιά ώρα θα έχεις νικήσει. Αυτό τουλάχιστον στα πρώτα σκέλη του παιχνιδιού.
dimitrisasp
10-03-2010, 03:33
YouTube- Final Fantasy XIII Review
thanx topgunz, ta paradigm shifts katalava pos dulevun apla den iksera oti exun diaforetiki onomasia sto eyropaiko version
Πρώτον στο Ευρωπαικό λέγονται Paradigm Shift.
Κάθε χαρακτήρας μπορεί να "εξελιχθεί" με 6 διαφορετικά "μονοπάτια" που λέγονται "ρόλοι". Το πόσο πολύ και ποιους ρόλους ταυτόχρονα μπορεί κάθε χαρακτήρας να αναπτύξει εξαρτάται από το που είσαι στην ιστορία, οπότε κάποιοι χαρακτήρες αναπτύσονται ουσιαστικά με περισσότερη έμφαση σε κάποιους ρόλους. Προς το τέλος, όλοι οι χαρακτήρες μπορούν να τελειοποιήσουν όλους τους ρόλους βέβαια.
Αυτοί οι ρόλοι είναι παραλλαγές γνωστών κλασεων στα RPG: Ο Commando είναι ο κλασικός physical attacker (fighter/knight), ο Sentinel είναι το Tank (defender), ο Ravager είναι ο Black Mage και ο Medic ο White Mage, ενώ οι Saboteur και Synergist είναι τα κλασικά support, ο ένας με de-buff των εχθρών και ο άλλος με buff των χαρακτήρων.
Τώρα στη βασική ερώτηση. Κάθε φορά ελέγχεις έναν από τους 3 διαθέσιμους χαρακτήρες. Αντίστοιχα κάθε χαρακτήρας (συμπεριλαμβανόμενου του δικού σου) μπορούν να έχουν έναν ρόλο ανά πάσα στιγμή (ένα σετ δυνάμεων ας πούμε). Εδώ έρχεται το Paradigm Shift και σου δινει τη δυνατότητα να έχεις μέχρι και 5 προεπιλεγμένα σετ τέτοιων ρόλων για κάθε χαρακτήρα. Δεν μπορείς να αλλάζεις δλδ ρόλο στον καθένα αλλά σε όλη την ομάδα. Π.χ. έχεις ένα Paradigm Shift με Synergist, Saboteur, Medic για ξεκινημα ώστε να ρίξεις τις άμυνες των εχθρών και να ανεβάσεις τους δικούς σου. Μετά γυρνά σε Commando + 2 Ravager για μεγάλη ζημιά και combo chains. Μόλις δεις ότι αρχίζεις να χάνεις ζωή γυρνάς σε ένα με 2 Commando + Medic.
Το κλασικό που "πρέπει" να κάνεις είναι να έχεις έναν ΑΙ χαρακτήρα Medic, το παιχνίδι γινεται σχεδόν αδύνατον να χάσεις, απλά αν δεν εκμεταλευτείς όλα τα ρολάκια θα πολεμάς με κάποια μπος επί ώρες! Είναι αυτό που είχε αναφέρει κάποιος, αν έχεις στους αυτόματους χαρακτήρες έναν Κομάντο και έναν Μέντικ, άστο στα μπος να παίζει μόνο του, μετά από καμιά ώρα θα έχεις νικήσει. Αυτό τουλάχιστον στα πρώτα σκέλη του παιχνιδιού.
Σωστος πολυ ωραια η επεξηγηση σου μονο που εχεις κανει μια τραγικη παραλειψη! (ισως επειδη δεν εισαι στο καταλληλο σημειο του παιχνιδιου) Που ειναι ο defender? :D
Μακραν το πιο χρησιμο class/role οσο προχωρας το παιχνιδι!Εγω ξεκιναω δυσκολες μαχες με Synergist, Saboteur, Commando μετα τα buffs/debuffs γυρναω σε Defender, Commando , Ravager και ξεκιναω να κανω augment chain combos , γυρναω κατευθειαν σε Defender, Ravager , Ravager μεχρι να σπασει η αμυνα και μετα αλλαζω σε Commando, commando , Ravager για τρελο damage.
Ενδιαμεσα φυσικα και αναλογα την περισταση γυρναω σε Commando, Defender, Medic για τυχον healing θεματα και επισης σε Commando, Defender , Synergist για ευκολο και γρηγορο debuffing. :)
Ξαναλεω...το battle system...τα σπαει...
Όταν το επέστρεψα στα σέβεν (περιμένω να μου έρθει από πλαίσιο) ακόμα δεν είχα χαρακτήρα με Sentinel (defender) και δεν τον έχω πολυχρησιμοποιήσει. Τι ακριβώς κάνει? Γιατί λίγο με τον παλληκαρά που το έχει δεν το πολυέψαξα.
Το κορυφαίο. Όλοι οι χαρακτήρες παίρνουν CP ακόμα και όταν είναι χώρια! Όταν γύρισα σε Σαζ και Μαναράκι κάποια στιγμή στην ιστορία είχαν 5000 CP για φάγωμα :P
mitsosk2000
10-03-2010, 11:21
Παιδια το πηρα και εγω χτες και απλα εχω να πω πως τα σπαει...Τα cinematics απλα δεν παιζονται απο graphics. Το story παει πολυ καλα μεχρι τωρα(Chapter 5 ειμαι αν θυμαμαι καλα). Ουσιαστικα το ολο θεμα στις μαχες απο οτι εχω καταλαβει ειναι τα paradigm και να εχεις πληροφοριες για τον εχθρο ωστε να χρησιμοποιουν τα καταλληλα skills. Το θεμα με τα summon μου αρεσει αν και εχω χρησιμοποιησει μονο ενα. Δεν λεω ποιο μην το θεωρησει καποιος ως spoiler. Παντως σε γενικες γραμμες για μενα αξιζε η αναμονη.
Και κατι ασχετο: Το versus που θα βγει καποια στιγμη τι ειναι ακριβως?
@ TopGunZ
O Defender ειναι οπως ειπα ο πιο σουπερ ρολος στο παιχνιδι.Αυτο που κανει ειναι στην ουσια να συγκεντρωνει ολες τις επιθεσεις των εχθρων απανω του (provoke) , κοινως ειναι το Tank που λεμε στην γλωσσα των ΜΜΟ.Ετσι το υπολοιπο party ειναι ασφαλες να κανει την δουλεια του.Εχει ικανοτητες που περιοριζουν πολυ την ζημια που δεχεται και μαλιστα εχει την δυνατοτητα ενω κανει guard να παιρνει και λιγο HP πισω(Steelguard και Mediguard).Απο την αλλη βεβαια δεν μπορει να κανει ιδιαιτερη ζημια στον εχθρο, εχει βεβαια καποια abilities για counter Ονοματι Vendetta αλλα δεν κανουν και πολλα (μεχρι εδω που ειμαι).
Γενικα ομως με το που αποκτηθει ο Defender αποτελει απαραιτητο μελος της ομαδας διοτι χωρις αυτον τα δυσκολα mobs και τα bosses απλα δεν βγαινουν.
AgentPrinny007
10-03-2010, 11:39
It's the Wada effect, σε λίγο θα συμφωνείς με ό,τι λέει αυτός ο κύριος.
Δεν τον ξερω τον κυριο :p
Τελειωσα και το 7 κεφαλαιο κανοντας φοβερες μαχες. Τετοια ενταση και ικανοποιηση μονο σε παλια final fantasy εχω συναντησει.
Χωρις να θελω να δωσω βαση, απλα για ενημερωση οποιος ενδιαφερεται κυκλοφορησε το lens of truth για το παιχνιδι
http://www.lensoftruth.com/?p=18555
nikolaszax
10-03-2010, 11:58
Chapter 4 εγω.Οι αρχικες μου εντυπωσεις:
Πιστυεω οτι με εχουν καλυψει ολοι οι προηγουμενοι περι gameplay.To battle system ειναι πολυ καλο,flashy και γρηγορο,το crystalium αρκετα καλο αλλα πρεπει να ανοιξει ολο για να εκτιμηθει απο οτι βλεπω(και πολυ κακως που δεν το ανοιγουν νωριτερα παρα περιμενουν μεχρι το 10(η οποιο ειναι) chapter,το PS ενδιαφερον.Δεν νομιζω οτι θελει κανενας να διαβασει και παλι τα ιδια στο post μου,πραγματα που διαβασε πιο πανω σε αλλα ποστ λολ:muhaha:
Μια μεγαλη ενσταση μου ειναι το γεγονος οτι δεν μπορεις να ονομασεις τα Pradigm changes οπως θελεις εσυ.Ειναι μεγαλη πατατα το οτι πανε με ενα τετοιο συστημα με customization και δεν υπαρχει δυνατοτητα να τα ονομαζεις οπως θες εσυ.Τα ονοματα που δινει αυτοματα καποιες φορες ειναι οτι να ναι και δεν παει (προσωπικα παντα) παντα το μυαλλο μου στο τι αντιπροσωπευουν και κατα την διαρκεια της μαχης,πανω στον ρυθμο εχω βρει πολλες φορες τον εαυτο μου να κανει λαθος επιλογη.Καποια πως το ruthl.attack ειναι self-explanatory καποια αλλα ομως με μπερδευουν.Αμα μαλιστα καποιος εχει βαλει καμια 7+Paradigm για ποικιλια και πολλα απο αυτα εχουν ιδιο ονομα αλλα διαφορετικα ατομα σε διαφορετικους ρολους(βλεπε lighting ravager και snow commmando και αντιστροφα) τοτε η κατασταση μπερδευεται ακομα περισσοτερο(για εμενα παντα λεμε).
Μηπως υπαρχει δυνατοτητα που απλα εγω δεν το εχω προσεξει?Ή μηπως σου δινει την δυνατοτητα πιο μετα?Δεν ξερω.....
Ακομα,δε εχω καταλαβει την λογικη της ταχυτητας αλλαγης paradigm.Αλλες φορες γινεται ταχυτατα και αλλαζουν ολοι μαζοι,αλλες περναει απο καθε χαρακτηρα μεχρι να αλλαξουν ο καθενας ξεχωριστα.Το προβλημα στην δευετρη περιπτωση περα του οτι φευγει η καμερα απο εκει που εβλεπες ειναι κυριως το οτι οι αντιπαλοι συνεχιζουν να γεμιζουν ενεργεια και να σε βαρανε.Στην δευτερη περιπτωση που κραταει περισσοτερο χρονο η αλλαγη μου εχει τυχη να βγει χαρακτηρας νεκρος καθως προσπαθουσα να γυρισω σε medic.
Το retry ειναι τελειο.Ναι,κανει καπως ευκολοτερα τα πραγματα αλλα το προτιμω απο το να χασω 30 λεπτα παιχνιδιου απο κατι cheap(βλεπε persona 3).
Το structure συνεχιζει να με πειραζει.Δεν την μπορω την τοση γραμμικοτητα και η συνεχομενη αλλαγη μεταξυ party members με κουραζει,ειδικα οταν πρεπει να παω και να ξαναφτιαξω τα Paradigm με βαση τα νεα δεδομενα.Οταν μαλιστα μου δινει να ελεγχω ή αν ακουω στο party την vanille.....μπλιεχ.
Δεν μπορω να πω σχεδον τιποτα για την ιστορια.Μονη συμβουλη η συχνη χρηση του datalog μιας και πολυ πιθανον να μπλεχτειτε με τις ορολογιες των Cie κ.α..Βοηθαει πολυ.Ειναι αρκετα ενδιαφερουσα παντως και εχει πολυ καλο lore,εστω απο τα λιγα που εχω δει.
Καποιες πρωτες εντυπωσεις οσον αφορα τους χαρακτηρες:
Snow:Τον αντιπαθω.Εκνευριστικος χαρακτηρας.Στα 10 λεπτα που θα μιλησει θα αναφερει συνεχως τα ιδια πραγματα:"Heroes","I'll protect everyone","I will fight everyone to save ","Heroes don't run" blah blah blah.Οκ το καταλαβαμε,αλλα το να πρεπει να σε ακουμε καθε λιγο και λιγακι να το λες....ε ενταξει πεφτεις στα ορια των anime stereotypes πλεον.Δεν φανταζεστε ποσο χαρηκα και "λατρεψα" την lighting οταν των σαπακιασε στις μπουνιες και τον αφησε λεγοντας πριν φυγει "great job so far"
lololol ψες το ψεμματα....
Και το χειροτερο ειναι πως διαβασα οτι ο χαρακτηρας του διατηρει αυτην την συμπεριφορα καθολη την διαρκεια του παιχνιδιου
Hope:Το πα οτι θα τον αντιπαθησω οταν τον πρωτοειδα γιατι καταλαβα οτι θα ακολουθησει την λογικη του whinny μικρου.Η καταστροφολογια του καθως και η μυστηρια αντιδραση απεναντι στον snow(1. η μανα σου πηγε να βοηθησει,κανενας δεν την αναγκασε,2.Εχεις μπροστα σου αυτον που και καλα την σκοτωσε και αδυνατεις να του το πεις καταμουτρα?Να αντιδρασεις,να του επιτεθεις αφου το θες τοσο?) με αφηνουν με μια περιεργη "γευση στο στομα"
Vanille:Shoot her......PLEASE!
Πιστευω οτι η φραση τα λεει ολα αλλα what the hell ας εξηγηθω.Δεν μου αρεσει το over sexualized design της ,του αθωου νεαρου κοριτσιου :/.Το χειροτερο ομως ειναι οτι ειναι στον κοσμο της.Εδω πεθαινει κοσμος τριγυρω της και αυτη στη κοσμαρα της,κοντευει να την φανε ζωντανη και συνεχιζει σαν να μην εγινε τιποτα.Μεχρι και μυστηρια κινηση εχει lmao.Ειπαμε να υπαρχει ο cheerful χαρακτηρας αλλα αυτο ξεπερναει τα ορια.Ο Sazh τα λεει ολα:"Kids these days","What you skipped history class?" lol.
Ps.Εχει μυστηρια προφορα ή μου φαινεται?λολ
Sazh:Αυτο ειναι που λεμε απο αλλου το περιμενεις απο αλλου σου ερχεται!
Αστειος εκει που πρεπει,σοβαρος εκει που πρεπει,likable οσο δεν γινεται και απο τους καλυτερους χαρακτηρες στην σειρα ff.Και αυτο μονο απο τα λιγα που εχω δει(αν και ξερω καποια παραπανω για αυτον απο αλλου λολ).Δεν το περιμενα πραγματικα.
Lighting:No kidding οτι ειναι female Cloud.Μυστηριωδης και λιγομιλητη αλλα ξερει τι της γινεται,απολυτα λογικη κτλ.Μου αρεσει αρκετα,περιμενω περισσοτερο development.
Την μαυρομαλλα που ξεχασα πως την λενε:what?Περιμενετε να πω για αυτην απο μια σκηνη λολ?Οκ θα πω,εχει κατι που σε τραβαει XD.
Overall ειναι καπως mixed τα αρχικα feelings για το party.Περιμενω να δω ποσο development θα εχουν και αν θα μου το γυρισουν σε likable οσοι δεν μου αρεσαν.
Εγώ από την άλλη τη λατρεύω τη Βανίλ και ειδικά με τον Σαζ είναι οι πιο νορμάλ χαρακτήρες, μην ξεχνάμε ότι και οι δύο έχουν κρυφή ατζέντα όπως διαφαίνεται από νωρίς. Οι άλλοι τρεις είναι πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλον. Ο Snow είναι υπερφίαλος και πομπώδης μέχρι βλακείας, η Lightning θα κλάσει από το πολύ το ζοριλίκι και ο μικρός καλά θα κάνει πιο κάτω να αυτοκτονεί.
Nικολα εχουμε και λεμε:
Ρωτησες για την ταχυτητα που γινονται τα paradigm shifts αυτο εξαρταται απο το ποσο γεματο ειναι το ΑΤΒ σου οταν δινεις την εντολη για αλλαγη.Προβλημα να ονομασω τα paradigm shifts δεν ειχα ουτε και το σκεφτηκα.Νομιζω οτι οι ονομασιες ειναι σωστα αποδοσμενες και στην πορεια σε διευκολυνει γιατι θυμασαι απο τις ονομασιες τι κανει το καθε ενα.Ασε που θα επρεπε καθε φορα να ξαναεκανες τις δικες σου ονομασιες απο την αρχη.
Για το structure φυσικα συμφωνω το τονισα κι εγω αλλωστε.Περιμενω να δω ποσο ανοιγει μετα το παιχνιδι.
Παμε στους χαρακτηρες που θεωρω σχεδον βεβαιο οτι σε μερικα chapter απο εκει που εισαι θα αλλαξεις αποψη.
Ειδικα για Snow και Vanille θα αλλαξεις πιστευω αποψη καθως επιτηδες ο μεν ειναι εκνευριστικος και αλλαζονας (στην αρχη το λεει και η Lightning και ο Hope) και επιτηδες η Vanille ειναι... στον κοσμο της... που και αυτο αναφερεται μεσα στο datalog απο την αρχη.
Ο Hope δεν με εκνευρησε τοσο οσο ακουγα απο αποψεις κλπ κλπ.Μην ξεχναμε οτι υποτιθεται οτι ειναι ενα πιτσιρικι αμουστακο που εχασε την μανα του και που δεν εχει και την καλυτερη αποψη για τον πατερα του.Επισης στην πορεια και εδω θα δωθει μια αξιολογη και πειστικη εξηγηση(με βαση τα δεδομενα της ηλικιας του χαρακτηρα) για την γκρινια του και το "μισος" του απεναντι στον Snow.Δεν θελω να μιλησω γιατι θα σας χαλασω την ιστορια.
Πλακα πλακα ο μονος ψιλοανεπηρεαστος (λεω ψιλο γιατι και αυτη εχει αλλαγες) χαρακτηρας ειναι η Lightning απο το καστ.
Γενικα θεωρω οτι εχει πολυ καλο character development το παιχνιδι.
Επισης η μαυρομαλλα που λες ονομαζεται Fang και ειναι ισως ο καλυτερος χαρακτηρας του παιχνιδιου μεχρι στιγμης. Αυτα τα λιγα γιατι ειμαι δουλεια λολ :D
AgentPrinny007
10-03-2010, 12:12
μην ξεχνάμε ότι και οι δύο έχουν κρυφή ατζέντα όπως διαφαίνεται από νωρίς.
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο ;)
Ε κοίτα για τον Σαζ είχε νομίζει γίνει βούκινο στο νετ και το λέει νωρίς (στο 7ο κεφάλαιο που το σταμάτησα συγκεκριμένα).
Για την Βανίλ κάνει καραμπάμ τι παίζει και ψιλοφάνηκε στο φλάσμπακ του Σαζ.
nikolaszax
10-03-2010, 12:20
Εγώ από την άλλη τη λατρεύω τη Βανίλ και ειδικά με τον Σαζ είναι οι πιο νορμάλ χαρακτήρες, μην ξεχνάμε ότι και οι δύο έχουν κρυφή ατζέντα όπως διαφαίνεται από νωρίς. Οι άλλοι τρεις είναι πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλον. Ο Snow είναι υπερφίαλος και πομπώδης μέχρι βλακείας, η Lightning θα κλάσει από το πολύ το ζοριλίκι και ο μικρός καλά θα κάνει πιο κάτω να αυτοκτονεί.
:lol::lol::lol::lol:
Ποσο συμφωνο με βρισκεις....
Ειναι κριμα παντως γιατι ο voice actor του snow ειναι απλα φοβερος.Εχει κανει και τον yuri (tales of vesperia) και Kanji(persona 4) με τεραστια επιτυχια,ειδικα ο δευτερος ειναι απο τις καλυτερες δουλειες VA και του δινει αλλη πνοη σαν χαρακτηρα.Το writing παντως δεν τον βοηθαει εδω...
Ps.Παντως εχω να πω δεν μου αρεσει καθλου το νεο trend Nolan North,δηλαδη να χρησιμοποιουν τους ιδιους Voice actor με παλαιοτερα παιχνιδια με καθολου αλλαγες στον τονο.Οταν μιλα ο snow και ειδικα οταν "φωναζει" κατευεθειαν βλεπω kanji μπροστα μου και οχι snow.Δεν ειναι κατι το τοσο κακο αλλα δεν βοηθαει κατ'εμε τουλαχιστον σε εναν χαρακτηρα οταν βλεπεις αλλον στην θεση αυτου που πρεπει.
Nικολα εχουμε και λεμε:
Ρωτησες για την ταχυτητα που γινονται τα paradigm shifts αυτο εξαρταται απο το ποσο γεματο ειναι το ΑΤΒ σου οταν δινεις την εντολη για αλλαγη.Προβλημα να ονομασω τα paradigm shifts δεν ειχα ουτε και το σκεφτηκα.Νομιζω οτι οι ονομασιες ειναι σωστα αποδοσμενες και στην πορεια σε διευκολυνει γιατι θυμασαι απο τις ονομασιες τι κανει το καθε ενα.Ασε που θα επρεπε καθε φορα να ξαναεκανες τις δικες σου ονομασιες απο την αρχη.
Για το structure φυσικα συμφωνω το τονισα κι εγω αλλωστε.Περιμενω να δω ποσο ανοιγει μετα το παιχνιδι.
Παμε στους χαρακτηρες που θεωρω σχεδον βεβαιο οτι σε μερικα chapter απο εκει που εισαι θα αλλαξεις αποψη.
Ειδικα για Snow και Vanille θα αλλαξεις πιστευω αποψη καθως επιτηδες ο μεν ειναι εκνευριστικος και αλλαζονας (στην αρχη το λεει και η Lightning και ο Hope) και επιτηδες η Vanille ειναι... στον κοσμο της... που και αυτο αναφερεται μεσα στο datalog απο την αρχη.
Ο Hope δεν με εκνευρησε τοσο οσο ακουγα απο αποψεις κλπ κλπ.Μην ξεχναμε οτι υποτιθεται οτι ειναι ενα πιτσιρικι αμουστακο που εχασε την μανα του και που δεν εχει και την καλυτερη αποψη για τον πατερα του.Επισης στην πορεια και εδω θα δωθει μια αξιολογη και πειστικη εξηγηση(με βαση τα δεδομενα της ηλικιας του χαρακτηρα) για την γκρινια του και το "μισος" του απεναντι στον Snow.Δεν θελω να μιλησω γιατι θα σας χαλασω την ιστορια.
Πλακα πλακα ο μονος ψιλοανεπηρεαστος (λεω ψιλο γιατι και αυτη εχει αλλαγες) χαρακτηρας ειναι η Lightning απο το καστ.
Γενικα θεωρω οτι εχει πολυ καλο character development το παιχνιδι.
Επισης η μαυρομαλλα που λες ονομαζεται Fang και ειναι ισως ο καλυτερος χαρακτηρας του παιχνιδιου μεχρι στιγμης. Αυτα τα λιγα γιατι ειμαι δουλεια λολ :D
Το ελπιζω Δημητρη,αρκει να μην ειναι στυλ SO4 οι αλλαγες λολ.Αλλωστε το ειπα οτι ειναι αρχικες αποψεις 4 chapter,τι να προλαβω να δω?
Ανα για σου Fang....ντροπη μου που την ξεχασα τσκ τσκ τσκ
Ps.Δυσκολα με βλεπω να αλλαζω αποψη για την vanille.Και στο SO4 ειχε αλλαγες η Lymle αλλα ποτε δεν μου εκατσε καλα ως χαρακτηρας.Ελπιζω να περιορισει τουλαχιστον τις.....εκρειξεις χαρας,they are driving me nuts.
^^ Κeep playing ;)
Εχω τελειωσει το SOIV 2 φορες και η αποψη μου για την Lymle δεν αλλαξε.Ο λογος διοτι πολυ απλα η αλλαγη ηταν πολυ κατω των προσδοκιων...
Τελικά σας αρεσει ε :P σας τα έλεγα εγω :P xaxaxa Σας Πειράζω ! Εγω το περιμένω παρασκευή :(
fearwhatnow
10-03-2010, 14:16
Λεω να το τσιμπησω τελικα παρα τις ασχημες κριτικες που βλεπω απο ξενους gamers.Μια ερωτηση μονον: Ειναι σαν το Last Remnant ή καλυτερο?Το Last Remnant το βαρεθηκα γρηγορα και δεν μου αρεσαν οι μαχες του.
Oχι καμμια σχεση με Last Remnant , εντελως διαφορετικο και καλυτερο συστημα μαχης :)
valkyre έχεις φτάσει εκεί που γίνεται πιο ανοικτό το παιχνίδι? Αν ναι ξέρεις αν είναι μεγάλος ο κόσμος για εξερεύνηση?
AgentPrinny007
10-03-2010, 14:51
Εχει γινει μια μεγαλη παρεξηγηση με το παιχνιδι και ολα εχουν αρχισει απο τις χαζες δηλωσεις των υπευθυνων της SE περι fps.
Πραγματικα σας το λεω, παιζω πανω απο 20 ωρες και δεν εχω δει καμια ομοιοτητα με την συγκεκριμενη κατηγορια παιχνιδιων.
Η αληθεια ειναι οτι η δομη η αλλιως το πως εξελισσεται η ιστορια εχει αλλαξει, οχι ομως προς την κατευθυνση ενος παιχνιδιου fps .Αν θα το συνεκρινα με κατι θα ηταν με μια απο της μεγαλες σειρες για την τηλεοραση της Αμερικης.
Εκει που παει να συμβει κατι δυνατο σε πηγαινει στην αλλη ομαδα και το αναποδο, σε καταιγιστικους ρυθμους απο ενα σημειο και μετα.
Σιγουρα δεν ειναι τυπικο rpg αλλα προς θεου δεν ειναι και fps...
valkyre έχεις φτάσει εκεί που γίνεται πιο ανοικτό το παιχνίδι? Αν ναι ξέρεις αν είναι μεγάλος ο κόσμος για εξερεύνηση?
Οχι ακομα δεν εχω φτασει εκει.Θα πω εντυπωσεις οταν βρεθω εκει διοτι κι εμενα με απασχολει ποσο μεγαλο ειναι το μερος προς εξερευνηση.Ξερω παντως οτι εχει μια τεραστια πεδιαδα , αλλα δεν ξερω τι αλλο περιλαμβανει.
FFXIII PS3 includes FFXIV beta invite
There's a Final Fantasy XIV closed beta invite inside the PS3 Final Fantasy XIII box.
Rummage around near the manual and you'll find a code for the Square Enix Members website (http://member.eu.square-enix.com/en). Redeem and you'll be on a VIP list for the FFXIV closed beta. You'll also receive a special in-game item to use in the 14th Final Fantasy game.
Earlier this month, Square Enix told us that loyal FFXI players would be invited to a FFXIV closed alpha test on 11th March.
Final Fantasy XIV was a surprise reveal at E3 2009 last summer. Even more surprising was an ambitious 2010 release date and apparent console exclusivity to PS3.
Πηγή (http://www.eurogamer.net/articles/ffxiii-ps3-includes-ffxiv-beta-invite)
desperate_gamer
10-03-2010, 20:53
Χαίρομαι πάρα πολύ που διαβάζω τόσο καλά λόγια από τους απαιτητικούς fans της σειράς που το περίμεναν το παιχνίδι στην γωνία με το δίκανο :p Εγώ είμαι σίγουρος ότι απλά θα λέω "OMG WTF!" γιατί είμαι και καλόβολος.
Το battle system όπως το περιγράφει ο TopGunZ δείχνει όντως καταπληκτικό, fresh and fun! Ελπίζω να μου έρθει αύριο γιατί την Παρασκευή έχω κενό και θέλω να το παίξω :)
Θα το παρω κι εγω σημερα/αυριο.
Ενταξει με τοσο negative publicity, κραξιμο και απογοητευση πιστευω (και απ' οτι διαβαζω) θα με εκπληξει ευχαριστα.
FFXIII PS3 includes FFXIV beta invite
There's a Final Fantasy XIV closed beta invite inside the PS3 Final Fantasy XIII box.
Rummage around near the manual and you'll find a code for the Square Enix Members website (http://member.eu.square-enix.com/en). Redeem and you'll be on a VIP list for the FFXIV closed beta. You'll also receive a special in-game item to use in the 14th Final Fantasy game.
Earlier this month, Square Enix told us that loyal FFXI players would be invited to a FFXIV closed alpha test on 11th March.
Final Fantasy XIV was a surprise reveal at E3 2009 last summer. Even more surprising was an ambitious 2010 release date and apparent console exclusivity to PS3.
Πηγή (http://www.eurogamer.net/articles/ffxiii-ps3-includes-ffxiv-beta-invite)
καταφερε κανεις να γραφτει? γιατι εγω εκανα register τον κωδικο στο eu site της square enix και δεν μπορω να μπω στο beta...
WolfRathmA
11-03-2010, 08:01
Βρε παιδια, μια ερωτηση. Αξιζει να το παρει καποιος το παιχνιδι ο οποιος δε ξερει τη τυφλα του απο RPG και δε "τρελενεται" και πολυ; Δηλαδη το σκεφτομαι ακομα και ΑΝ το παρω οταν πεσει η τιμη του λιγο...
Δεν ειναι καθολου πολυπλοκο RPG.Ειναι straight to the point που λεμε (σε βαθμο να λειτουργει αρνητικα για τους φαν του ειδους).
Για εσενα ομως πιστευω ειναι κομμενο και ραμμενο στα μετρα σου, οπως και ολων οσοι ειναι σε αναλογη διαθεση για RPG. ;)
Παντως εφτασα chapter 10 και πλεον μπορω να ρυθμισω εγω οπως θελω την ομαδα μου, ξεκλειδωθηκαν ολοι οι ρολοι για ολους και το crystarium system ειναι πλεον ελευθερο.
Κοινως ανοιξα εντελως το συστημα μαχης και πλεον κανω οτι θελω εγω.Εξακολουθω να πιστευω οτι το συστημα μαχης ειναι επικο κυριολεκτικα...ο ρυθμος του , η στρατηγικη του , οι εναλλαγες του και κυριως τα εξυπνα και δυσκολα boss (χθες με θερησε 3 φορες ενα boss εκει που ειμαι και το αφησα , αλλα τωρα ξερω τι εκανα λαθος και την επομενη φορα θα το βιασω...) και mobs που σε αναγκαζουν να αντιμετωπιζεις το καθε ενα με διαφορετικο τροπο το κανουν εξαιρετικο.
Ακομα ομως απο εξερευνηση "0" εις το... "πηλικιον" (που λεει και ο Γιωργακης lolololol :D)
Το στορυ ομως εξελισσεται ομορφα και μερικες σκηνες που ειδα ηταν εκπληκτικες και με ενα απροσμενα εκπληκτικο voice cast απο τους ηθοποιους οι οποιοι πραγματικα αλλαζουν με την πορεια του παιχνιδιου βαση του τι συμβαινει στους χαρακτηρες που υποδυονται.
Λαχταραω την ωρα και την στιγμη που θα ανοιξει τελειως το παιχνιδι...να δω ποσο μεγαλο ειναι....
Τελος, να αναφερω οτι φυσικα leader πλεον της ομαδας μου απο τωρα και μαλλον μεχρι το τελος του παιχνιδιου θα ειναι η Fang!
Me <3 Fang :P
oneirovaths
11-03-2010, 10:44
και γω fang εχω βαλει!!!!!κατακτισεις που εχει η γκομενα ε!!!!!!χεχε
^^ Κοιτα:
Πρωτον ειναι μακραν η ομορφοτερη απο τις υπολοιπες.(μελαγρχοινες > All)
Δευτερον εχει το πιο cool eidolon βλεπε bahamut ;)
Τριτον ειναι η πιο επιβλητικη και συγκρατημενη απο ολους τους χαρακτηρες.
Τεταρτον εχει σεξυ φωνη.
Χρειαζεται να πω τιποτα αλλο? :D
nikolaszax
11-03-2010, 10:51
Τελος, να αναφερω οτι φυσικα leader πλεον της ομαδας μου απο τωρα και μαλλον μεχρι το τελος του παιχνιδιου θα ειναι η Fang!
Me <3 Fang :P
Θες να σε κανω να νιωσεις περίεργα τωρα?Δεν ειναι story spoiler.
Η Fang αρχικα προοριζοταν για ανδρικος χαρακτηρας.....Καποια στοχεια μαλιστα εχουν μεινει στον χαρακτηρα της απρολο της αλλαγης.Γενικα διαβασα απο πολλους οτι θα ταιριαζε περισσοτερο ο ανδρικος χαρακτηρας παρα ο θηλυκος.Απορω γιατι,θα δω οταν θα φτασω εκει
Εγω παντως εχω ηδη καθορισει πιο θα ειναι το party μου οταν ανοιξει επιτελους.Και leader παντα η Lighting ,τι να κανω εχω φετιχ με τους χαρακτηρες που κραταν σπαθι,ποσο μαλλον οταν ειναι γυναικες με ενα ποδι ΝΑ και δυναμικο χαρακτηρα XD.
Να ρωτησω ομως,γιατι καποιοι θελετε guide για το weapon cust. ή λετε οτι θα το κανετε αργοτερα?Εγω το βρηκα αρκετα straightforward και κανει τελεια την δουλεια του.Ηδη εχω ενα lvl 9 gladius weapon στην lighting και την εχει κανει να εχει 200 κοντα STR και 160 MAG οταν οι υπολοιποι με το ζορι φτανουν τα 130+ STR κ MAG XD.Chapter 6 btw.
Παντως να πω οτι χθες ψιλοβαρεθηκα παιζοντας....Το linear structure το σκοτωνει παρα πολυ ειδικα αφου ειναι μαχη μετα απο μαχη και το κανει να μοιαζει με dungeon crawler καθ'ολη την διαρκεια του.Οσο παιζω με την lighting δεν εχω τοσο προβλημα μιας και μου αρεσει το fighting style(αν και μετα απο κοντα μια ωρα μαζι της αρχιζει και εκει).Οταν ομως μου δινει την Vanille ή τον Hope με πιανει μια τρομερη βαρεμαρα,ειδικα στο τμημα με Vanille+sazh που ειναι πολυ δυσκολοτερα απο τα υπολοιπα sequences λογω ελλειψης ενος καλου COM.
Τουλαχιστον να πω οτι απολαυσα την μαχη με τα mobs με την πανοπλια οταν επαιζα με αυτους τους 2.Μεχρις στιγμης το μονο τμημα που ηθελε ιδιαιτερη στρατηγικη προσεγγιση και το απολαυσα ιδιαιτερα οταν τα εριχνα,εδικα οταν το παιχνιδι με προειδοποιουσε "Αστα γιατι μπορει να ειναι πολυ δυνατα για εσενα" XD.
Το battle system παντως ειναι επικο και κατ'εμε (εχοντας και μια πισινη για του FFVS) ειναι ιδανικο για χρηση τοσο στο μελλον οσο και για remake του FFVII,με τις απαραιτητες αλλαγες βεβαια για να ταιριαζει στο universe του.
Αντε να αρχιζει να ανοιγει το παιχνιδι!Ειπαμε SE με τα tutorial,δεν ειμαστε και τοσο αχρηστοι πια λολ.
^^LoL Νικολα, μεχρι στιγμης δεν μου φαινεται καθολου "ανδρικη" η Fang.Πιο πολυ θα την ελεγα σοβαρη και στην ουσια αυτη οδηγει το party επι του παροντος.Μωρε δεν πα να την ειχαν σχεδιασει οπως ηθελαν αρχικα...εγω δεν θα το σκεφτομουν ιδιαιτερα υπο πραγματικες συνθηκες αν ειχε αυτο το look :D
Εμενα το party μου θα ειναι Fang , Lightning (κι εγω εχω φετιχ με τα σπαθια) , Snow/Sahz (γιατι πρεπει να υπαρχει και το ανδρικο στοιχειο)
Θα βαρεθεις ακομα περισσοτερο για λιγο ακομα (αν και story-wise συμβαινουν σημαντικα πραγματα).Εκει που ειμαι τωρα παντως τα πραγματα γινονται πολυ καλα.
Οσο για τα weapons που λες, μπορει να το εχεις φτασει εκει που το εφτασες αλλα σιγουρα εχεις σπαταλησει resources. (ευτυχως λογικα αυτα που εχεις σπαταλησει ειναι φθηνα και τα αγοραζεις για πλακα μετα). Εγω δεν πειραζω τιποτα οχι επειδη το βρισκω πολυπλοκο (εκανα πειραματισμους και εφτασα το οπλο της Lightning μεχρι και το maximum level) , αλλα επειδη πραγματικα δεν εχω συναντηση την αναγκη για κατι τετοιο ακομα , ασε που κανει τα πραγματα και τις μαχες ακομα πιο δυσκολες και ενδιαφερουσες! :D
nikolaszax
11-03-2010, 11:17
^^LoL Νικολα, μεχρι στιγμης δεν μου φαινεται καθολου "ανδρικη" η Fang.Πιο πολυ θα την ελεγα σοβαρη και στην ουσια αυτη οδηγει το party επι του παροντος.Μωρε δεν πα να την ειχαν σχεδιασει οπως ηθελαν αρχικα...εγω δεν θα το σκεφτομουν ιδιαιτερα υπο πραγματικες συνθηκες αν ειχε αυτο το look :D
Εμενα το party μου θα ειναι Fang , Lightning (κι εγω εχω φετιχ με τα σπαθια) , Snow/Sahz (γιατι πρεπει να υπαρχει και το ανδρικο στοιχειο)
Θα βαρεθεις ακομα περισσοτερο για λιγο ακομα (αν και story-wise συμβαινουν σημαντικα πραγματα).Εκει που ειμαι τωρα παντως τα πραγματα γινονται πολυ καλα.
Οσο για τα weapons που λες, μπορει να το εχεις φτασει εκει που το εφτασες αλλα σιγουρα εχεις σπαταλησει resources. (ευτυχως λογικα αυτα που εχεις σπαταλησει ειναι φθηνα και τα αγοραζεις για πλακα μετα). Εγω δεν πειραζω τιποτα οχι επειδη το βρισκω πολυπλοκο (εκανα πειραματισμους και εφτασα το οπλο της Lightning μεχρι και το maximum level) , αλλα επειδη πραγματικα δεν εχω συναντηση την αναγκη για κατι τετοιο ακομα , ασε που κανει τα πραγματα και τις μαχες ακομα πιο δυσκολες και ενδιαφερουσες! :D
Μεχρι να πας πιο κατω και.....oh sit it's a trap lol.Αστιευομαι βεβαια XD.
Ισως εχει να κανει επειδη η Fang Διχνει "ιδιαιτερα κοντα" με την vanille,για αυτο μαλλον το λενε.Οχι οτι εχει σημασια,κουβεντα και πλακα να γινεται :P .
Great minds thing alike lol.Και εγω το ιδιο party θα εχω.Ο sazh ειδικα απλα τα σπαει ως χαρακτηρας Cute son ,και ειναι αδυνατον να μην τον εχω στο party μου.Η lighting ειπα πιο πανω και μενει μια θεση που παει ανετα στην Fang λογω των επειχηρηματων που ανεφερες.
Θα το υποστω,τι να κανω λολ.Τουλαχιστον τα σημεια αυτα εχουν φοβερα τοπια,εστω και αν απλα τα βλεπεις και δεν μπορεις να τα εξερευνησεις.
Χμμμ σωστη σκεψη και αυτη, του να δωσεις δηλαδη μια δυσκολια στο παιχνιδι.Θα ηθελα ομως το ατιμο να σου λεει αν δινει + ή - στο bonus xp στο καθε οπλο οταν τα χρησιμοποιεις.Ειμαι υποχρεωμενος ετσι να καθομαι και να γραφω ποια loot δινουν + xp στα επομενα loot που θα βαλεις.
Επειδη τεθηκε το θεμα ξανα με τα weapon upgrades και επειδη χθες που το εψαξα βρηκα αυτουσιο ενα κειμενο απο το official Guide και για να βοηθησω Νικολα και υπολοιπους που κρατανε σημειωσεις παρτε μια ιδεα για το πως μπορειτε να επισπευσετε την διαδικασια και να μην σπαταλατε υλικα.Χωρις πολλα πολλα ιδου το mini-guide:
Not recommended until later in the game, specifically chapter 11 onwards.
The first rule is that each component for upgrading has a hidden multiplier value.
Generally organic raise the multiplier but give a low EXP yield, and mechanical items have a large EXP boost and reduce the multiplier.
You can increase the multiplier easily with Sturdy Bone, Barbed Tail and Vibrant Ooze, all available to buy for 80 gil. With 36 of either of these items you will instantly increase the EXP multiplier to x3 on you item.
The next step is to use a large amount of a mechanical component in one go to maximize the effect of the x3 multiplier you have achieved.
As a general rule of thumb, each weapon has three stages and to increase an initial weapon from Lv. 1 to max costs 50,000EXP, intermediate from Lv.1 to max costs 450,000EXP, and finally ultimate weapons require approximately 1,500,000EXP.
The best EXP giving components are: (all EXP boosts are averages)
Ultracompact Reactor - EXP 40,000, Buy Price 50,000
Particle Accelerator - EXP 4,800, Buy Price 10,000
Tesla Turbine - EXP 823, Buy Price 1,800
Super Charger - EXP 774, Buy Price 1,600
Turboprop - EXP 768, Buy Price 1,600
So following these rules you can quickly, and using your gil most effectively, fully upgrade each weapon.
So as a summary:
1, Choose equipment to upgrade.
2, Use 36 Sturdy Bones, Barbed Tails or Vibrant ooze to get a x3 bonus.
3, Use correct amount of a single EXP boosting component to instantly bring it to its maximum level.
4, If possible use transformational catalyst required to transform item into its superior form.
5, Return to step 2 and repeat until your weapon is fully upgraded.
To bold ειναι το σημαντικοτερο για να μην σπαταληθουν τσαμπα resources.
Ελπιζω να βοηθησει ;)
nikolaszax
11-03-2010, 11:30
Επειδη τεθηκε το θεμα ξανα με τα weapon upgrades και επειδη χθες που το εψαξα βρηκα αυτουσιο ενα κειμενο απο το official Guide και για να βοηθησω Νικολα και υπολοιπους που κρατανε σημειωσεις παρτε μια ιδεα για το πως μπορειτε να επισπευσετε την διαδικασια και να μην σπαταλατε υλικα.Χωρις πολλα πολλα ιδου το mini-guide:
To bold ειναι το σημαντικοτερο για να μην σπαταληθουν τσαμπα resources.
Ελπιζω να βοηθησει ;)
Holy shit!Αν μπορουσα θα εδινα rep,δεν ξερεις ποσο πολυ βοηθησε αυτο!<33
Damn και τωρα μολις καταλαβα τι βλακειες εκανα ,τελικα επρεπε και εγω να το καθυστερουσα.Δεν πειραζει,θα βρω μπολικα απο τα καινουργια τερατα.
Νασαι καλα Νικολα χαιρομαι που σε βοηθησε.Και εγω ειχα μπερδευτει και εψαχνα ωρα να βρω κατι που να μην ειναι στα kanji και οταν βρηκα αυτο το κειμενακι εβγαλα ξεκαθαρη ακρη ;)
Eπισης οπως καταλαβαινεις θα παρει αιωνες μεχρι να κανεις upgrade Ολα τα οπλα και ολα τα accessories lololool :D
Οπότε το βασικό είναι organic VS mechanical. ΟΚ, ευτυχώς πάντα χρησιμοποιούσα τα low-exp οργανικά κομμάτια και μετά τα μεταλικά οπότε έπαιρνα τουλάχιστον 2Χ exp... nice...
Το θεμα ειναι να φτιαξεις 3Χ multiplier και μετα με 1 κινηση να φτασεις το οπλο στο μαξιμουμ level. Δηλαδη στην περιπτωση μας αν μιλαμε για αρχικες μορφες οπλων που θελουμε 50.000 ΕΧΡ , και με δεδομενο οτι εχουμε multiplier 3x , χρειαζομαστε mechanical components αξιας 16,700 ΕΧΡ. :)
Aναλογα κινουμαστε και για τις υπολοιπες μορφες μετα απο αυτο.
Κανει τα πραγματα πολυυυυ πιο ευκολα ;)
Απλά εγώ άρχισα τόσο νωρίας που δεν είχα καν αρκετά components για να φτάσω 3Χ :P
??? story ??? ?? ??????? ???? ?? ???? ???????????? ??????? ?????? final fantasy ? ??????? ????
?? ??????,???? ?????? ??? collectors edition??????? ?? ????? ????
________
Pov Tube (http://www.fucktube.com/categories/33/pov/videos/1)
Μεχρι στιγμης η ιστορια εκτυλισσεται ομορφα και εχει αρκετο ενδιαφερον.Οποτε ναι θα ελεγα οτι ειναι δυνατο σαν ιστορια, αλλα με σιγουρια μονο στο τελος.
^^
?????? ??? ?????????????? ??? ??????? ??? ???? ?????? ???? 5??? ?? wkc,???? ???? ?? save...????? ?? ?? ????? ??? ???? ????? ??? ????????? ?? ????,??? ??? ?? ff ?? ??????? ??? ??? ????.
??? ????? ??????? ?? ?? ???????? ????,???? ???? ??? ??? limited edition ??? ?????? ?? ????.
________
Masturbation Xxx (http://www.fucktube.com/categories/27/masturbation/videos/1)
nikolaszax
11-03-2010, 20:25
Απο story πως το βλεπετε οσοι το χετε παιξει?Ειναι κλασικο δυνατο final fantasy η ιστορια του?
Κι επισης,πηρε κανεις την collectors edition?Αξιζει τα λεφτα της?
Ειμαι chapter 9 και κατα την αποψη μου μεχρις στιγμης:
Εχει παρα πολυ ενδιαφερον lore(για οσους δεν ξερουν εννοω στοιχεια που συνθετουν τον κοσμο,εννοιες κτλ) και οσο προχωραει υπαρχουν ολο και ποιο πολλα πραγματα που θες να μαθεις.Η ιστορια περνει πολυ ωρα για να παρει μπρος.Γυρω στις 13+ ωρες(κατα το τελος chapter 7) για να αρχισει να γινεται ενδιαφερον.Μεχρι εκεινο το chapter ομολογω οτι με ειχε πιασει μια βαρεμαρα(το battle system με κρατουσε) ειδικα οταν μ υποχρεωνει να παιξω με τροπο που δεν θελω ή με χαρακτηρες που αντιπαθω.Τωρα ομως εχει αρχισει να αποκτα ενδιαφερον και να αποκτα πιο action,πιο ζωντανια αν θελεις.
Οι χαρακτηρες ειναι hit and miss κατ'εμε.Καποιοι ειναι πραγματικα ενδιαφεροντες καποιοι αλλοι μπορει να σε εκνευρισουν ή να τους εχεις ξαναδει σε αλλα παιχνιδια και να ξερεις με αποτελεσμα απο πριν πως θα τους κανουν develop.Θα λατρεψεις ομως τους χαρακτηρες που "σε τραβανε".
Δυστηχως ομως οπως ειπε ο Valkyre αν δεν το τελειωσεις δεν μπορεις να ξερεις.Ενα καλο φιναλε ή καλες τελευταιες στιγμες μπορει να εξηψωσουν ενα παιχνιδι(βλεπε πχ story του infamous) ή να καταστρεψουν οτι οικοδομησε/εφτιαξε μεχρις εκει(βλεπε SO3....μπρρρ ειναι και φρεσκο στην μνημη μιας και δεν εχει κατι μερες που το "τελειωσα").
Κατα την αποψη μου,ειμαι chapter 9
Εγώ πάντως πιστέυω ότι είσαι chapter 13...
nikolaszax
11-03-2010, 20:33
Εγώ πάντως πιστέυω ότι είσαι chapter 13...
Lol δεν το εγραψα καλα XD .Ηθελα να πω κατα την αποψη μου,μεχρι το chapter 9 που ειμαι τωρα. XD
Ναι ρε γκαρντάσι, το κατάλαβα, πλάκα κάνω :D Άντε να τελειώνω με το Darksiders, να μου έρθει και το GoW το ΣουΚού, να πιάσω για τα καλά το 13άρι...
oneirovaths
11-03-2010, 21:48
wreos re filaraki o odigos pou anebases me kataboi8use!!!!!xwris polla polla phga to gladius 21 lv!!!!!!
Asmodeus
11-03-2010, 22:28
Το παρειγκηλλα κι εγω :fantasy_dreams:
(Τrophies εχει?)
oneirovaths
11-03-2010, 23:20
nai file exei!!!!kalos na sou er8ei to game!!!!
WolfRathmA
12-03-2010, 03:03
To παιχνιδι δεν εχει co-op η κατι τετοιο ετσι;
Avenger_Seraphim
12-03-2010, 03:58
To παιχνιδι δεν εχει co-op η κατι τετοιο ετσι;
Single player only....
Eκλεισα ενα 5αωρο με το παιχνιδι. Μετα απο ενα πολυυυυ αργο και βαρετο ξεκινημα εχει αρχισει να στρωνει καπως. Το battle system μακραν το πιο σημαντικο και ενδιαφερον πραγμα μεχρι στιγμης στο παιχνιδι, αν και χρειαζεται αρκετη ωρα να το συνηθισεις. Με τα γραφικα δεν μπορω να πω οτι επαθα πλακα, θα μπορουσαν να ειναι πιο polished, ειδικα τα in-game cutscenes. Αυτο που ξεχωρισα οπτικα ειναι η καλλιτεχνικη δουλεια σε καποια περιβαλλοντα ειδικα στην Lake Bresha με εντυπωσιασε. Το crystarium μοιαζει υπερβολικα με το sphere grid που προσωπικα ειχα λατρεψει. Το μεγαλο προβλημα για μενα μεχρι στιγμης ειναι οι χαρακτηρες, πολυ αδυναμο cast. Ελπιζω να παρει τα πανω του σε αυτον τον τομεα οσο προχωραει το σεναριο.
mia erwthsh...!!telika to game aksize olo auto to xamo kai to delay???
ola auta ta xronia anamonhs??
i oxi?
oneirovaths
12-03-2010, 10:22
o ka8enas 8a sou dwsei alh aposph geia to paixnidei,ean den to deis o idios den 8a bgaleis plires apopsh,kateme den xerw ena axize ala den mporw na bgalw plhres apopsh ean den to teliosw.
Λοιπον, αισιως μετα απο 32 ωρες παιχνιδιου εφτασα επιτελους στην Gran Pulse και με λιγα λογια "ανοιξα" τον κοσμο του παιχνιδιου σχεδον πληρως.Οποιος θελει μια μικρη περιγραφη του πως ειναι οι "αρχικες" εντυπωσεις στο μερος αυτο ας δει το σποιλερ , αν και δεν λεω κατι σημαντικο λολ.Αλλωστε εχω δει μοναχα μια περιοχη.
Η αρχικη , κεντρικη(?) περιοχη της Gran Pulsa ειναι μια τεραστια πεδιαδα.Και οταν λεω τεραστια εννοω τεραστια οχι αστεια.Νομιζω οτι μονο και μονο για την εμφανησω στον κεντρικο χαρτη ολοκληρη χρειαστηκε να την διασχιζω επι κανα μιασωρο, αποφευγοντας μαχες.
Υπαρχουν περιοχες κλειδωμενες που προφανως οδηγουν σε αλλα σημεια και ακομα δεν εχω προσβαση.Επισης θα ελεγα οτι ειναι αρκετα ρεαλιστικο (με δεδομενα final fantasy) το ολο wildlife πανω στην gran pulse.Θα δειτε απο Behemoths που παιζουν με τα μικρα "κουταβια" τους , μεχρι το παιχνιδι της επιβιωσης με τα τερατα να κυνηγανε το ενα το αλλο.
Επισης καποια τερατα ειναι κυριολεκτικα τεραστια.
Απο την αλλη βεβαια ειναι ενα μερος (οσο ειδα) που παροτι σφυζει (το βιασα? δεν θυμαμαι πως γραφεται..) απο wildlife, δεν εχει ιχνος ανθρωπινης δραστηριοτητας, λογικο βεβαια με βαση τα της ιστοριας.
Αυτα δεν νομιζω οτι αποκαλυπτω κατι τρελο, οποιος θελει ομως να μην ξερει τιποτα ας μην το διαβασει.Εκανα και το πρωτο hunt mission το οποιο δεν ηταν μεν δυσκολο να το κερδισω , αλλα δυσκολευομαι πολυ να παρω τελειο rating (5 αστερια).Εκει μαλλον ειναι και το ζουμι της υποθεσης. :)
Αν εννοείς κάποια από τις 60τόσες αποστολές, νομίζω ότι μπορείς να τις κάνεις όσες φορές θέλεις οπότε κάνε κάποιες για να λεβελιάσεις, να πάρεις κανά καλό αξεσουάρ και μετά επιστρέφεις.
Ναι το ξερω αυτο.Απλα δοκιμασα μια πριν το κλεισω και διαπιστωσα οτι οντως χρειαζομαι αναβαθμιση και δυναμη (ακομα με lvl 1 οπλα/accessories ειμαι λολ) καθως προσπαθησα 3 φορες και το καλυτερο που εκανα ηταν 3 αστερια.
AgentPrinny007
12-03-2010, 12:10
Στα πιο +++++++ του παιχνιδιου βαζω το οτι οταν χανεις δεν σε παει στο τελευταιο save.
Δεν αγανακτεις για τις ωρες παιχνιδιου που εχασες και μπορεις να μπεις αμεσως ξανα στην μαχη για να παρεις το αιμα σου πισω :very_evil::very_evil::very_evil:
το βρήκα σήμερα στα public του πειραιά για 44.40 € και δεν άντεξα και το πήρα. θα σας πω εντυπώσεις μετά από μερικές ώρες παιχνιδιού. πάντως μέχρι και το παιδί στο ταμείο εντυπωσιάστηκε από την τιμή για νέο τίτλο.
εγω εχω φτασει κεφαλαιο 10 γυρω στις 25 ωρες. κανει μια κοιλια σε αυτο το σημειο κατα τη γνωμη μου . οχι σεναριακα αλλα εχω κουραστει να πηγαινω σε μια ευθεια , μαχη , βιντεο , αλλαγη παρτυ και ξανα μανα το ιδιο. αποτελεσμα με καποια παρτυ να κανεις πριπατο και να σπαμαρεις το Χ ενω με καποια αλλα να σου βγαινει η ψυχη γιατι ειναι αδυναμοι χαρακτηρες.
^^Μην ανησυχεις στο καταλληλο σημειο εισαι που ανοιγει το παιχνιδι και σταματανε οι ευθειες!Και μαλιστα γινεται τοσο αποτομα και τοσο εντονα η διαφορα που αρχιζουν να σου λειπει η ξενασια του να μην χρειαζεται να ψαχνεσαι για το που κατευθυνεσαι λολ :P
AgentPrinny007
12-03-2010, 15:35
Eγω αυτο το επαθα στο 10 νομιζω, οταν σου δινει για πρωτη φορα την δυνατοτητα να επιλεξεις ποιους θελεις να εχεις στην ομαδα σου.
Καθομουν μιση ωρα και προσπαθουσα να φτιαξω ενα ισσοροπημενο party8-)
Eκει θυμομουν τις παλιες και απλες ..ωρες του παιχνιδι, λοοοολ.
εχω φτασει σε αυτο το σημειο και δεν εχω πειραξει τιποτα ειλικρινα. οπως ειναι το παρτυ και προχωραω ανετα. περιμενω να ανοιξει ο χαρτης για να αυξηθει πιστευω και η δυσκολια.
Περισσοτερες πληροφοριες για τον τροπο που γινονται τα upgrades στο παιχνιδι.Στην ουσια αυτο εδω περιλαμβανει τα παντα ειναι ενα μικρο υπεραπλουστευμενο FAQ απο το Official Guide και πιστευω θα βοηθησει ολους ευκολα και γρηγορα.
Hidden Multiplier System:
Every component used for upgrading has a hidden exp multiplier that works like a points system. The game keeps track of the points. Some items will add to the counter and of course, some will subtract from the counter.
Multiplier Value:
0-50 = x1 exp bonus
51-100 = x 1.25 exp bonus
101 -200 = x 1.50 exp bonus
201 - 250 =x 1.75 exp bonus
251 - 500 = x 2 exp bonus
501+ = x 3 exp bonus
These are the best cost efficient buyable resources:
Sturdy Bone - +14 - cost 80gil
Barbed Tail - +14 - cost 80gil
Vibrant Ooze - +14 - cost 80gil
Otherworldly Bone - +21 - cost 150gil
Diabolic Tail - +21 - costs 150gil
Transparent Ooze - +21 - costs 150gil
So if you used 10 sturdy bones on an item the result would end up giving you 140 points to the multiplier which gives you a x1.50 xp bonus to components.
So for maximum xp bonus get a x3 multiplier then start pumping the big exp items in.
Best EXP Buyable Items:
A post earlier mentioned the best xp items from the guide aswell. But these SHOULD NOT be used until you get a sufficient multiplier with the hidden system from above as these items are very expensive and you want the best exp/gil ratio possible from them.
(USE THESE AFTER GETTING GOOD MULTIPLIER BONUS)
The best EXP giving components are: (all EXP boosts are averages)
Ultracompact Reactor - EXP 40,000, Buy Price 50,000
Particle Accelerator - EXP 4,800, Buy Price 10,000
Tesla Turbine - EXP 823, Buy Price 1,800
Super Charger - EXP 774, Buy Price 1,600
Turboprop - EXP 768, Buy Price 1,600
Weapon Upgrade Progression
Lvl 1 weapon -> Level 1 weapon * - after maxing out the exp.
Lvl 1 weapon * -> Lvl 2 weapon - (w/ catalyst item. Which is different for every weapon)
Lvl 2 weapon -> Lvl 2 weapon *
and so on and so on.
Hopefully this will help out some people who are clueless about the upgrading system. Sorry its very sloppy. I dont have much time tonight but I wanted to post some info I figured would help.
[All information obtained from the Official Guide (Collectors Edition)];)
AgentPrinny007
12-03-2010, 16:30
Δοκιμασα να κανω upgrade στο οπλο της Lighting , χωρις να κανω save, για να δω μεχρι που φτανει. Το εφτασα στο Level 20 γιατι μου τελειωσαν τα υλικα, αλλα δεν εγινε καποια αλλαγη.
Κανω κατι λαθος η απλα μπορει να παρει αλλα χ level για να μετατραπει σε αλλο οπλο??
Για να γινει η αλλαγη πρεπει να εχεις φτασει το οπλο στο μαξιμουμ level.Μολις γινει αυτο θα το καταλαβεις γιατι αντι για νουμερο level θα εχει διπλα ενα αστερακι *.
Αυτο σημαινει τωρα οτι μπορεις να το μεταμορφωσεις με τον καταλληλο καταλυτη.Για καθε οπλο ειναι ομως συγκεκριμενος καταλυτης/αντικειμενο.Μολις βρεις το εν λογω αντικειμενο το χρησιμοποιεις και το οπλο μεταμορφωνεται σε νεα εκδοχη.
Αν αυτη την νεα εκδοχη την φτασεις στο μαξιμουμ (με τον ιδιο τροπο αλλα χρειαζεται πολυ περισσοτερα υλικα), τοτε εχεις την δυνατοτητα μετα να την μεταμορφωσεις στο ultimate weapon. :)
AgentPrinny007
12-03-2010, 16:49
Δηλαδη οταν αυτο το 20 που μου εδειχνε, καποια στιγμη θα δειξει το * αστερακι τοτε θα μπορεσω να χρησιμοποιησω τον καταλυτη και να το αλλαξω , σωστα??
Η μπορω να χρησιμοποιησω τον καταλληλο καταλυτη οποιαδηποτε στιγμη για να μην περιμενω να μου εμφανισει το * αστερακι??
sorry για τις χαζες ερωτησεις αλλα νομιζω οτι μπερδευτικα :'(:'(:'(
Πρωτα απο ολα δεν υπαρχουν χαζες ερωτησεις!Κι εγω τις ιδιες αποριες ειχα!
Λοιπον,οχι πρεπει να βρισκεσαι στο * για να σε αφησει να χρησιμοποιεις τον καταλυτη.Αλλιως θα ηταν πολυ ευκολο να κανεις κατευθειαν upgrade χωρις να ανεβαινεις level.Δυστυχως ειναι υποχρεωτικο να φτασεις στο * πριν μεταμορφωθει :)
AgentPrinny007
12-03-2010, 17:05
Ευχαριστω Val ;)
πρώτες εντυπώσεις :
χαρακτήρες ΦΟΒΕΡΟΙ. ο shaaz όλα τα λεφτά. η lightning φοβερή
γραφικά πραγματικά για πρώτη φορά μετά το valkyria chronicles σταματούσα το παιχνίδι για να χαζεύω τα γραφικά.
μουσική πολύ ωραία. ειδικά όταν παίζει εκείνο το χαρούμενο κομμάτι στις μάχες πολύ ωραίο
btw τα γραφικά στα FMV ΦΟΒΕΡΑ τέτοια γραφικά είχε το avatar
mitsosk2000
12-03-2010, 17:45
Παιδια βρηκα αυτο http://ff-13.info/category/weapons/
Αν ειναι σωστα αυτα που λεει τοτε απλα ειναι must read. Καλο διαβασμα και καλο upgrade...
Επισης απο οτι φαινεται καλυτερα να παρουμε πρωτα αυτο το οπλο που μας βολευει καλυτερα και μετα να ξοδευτουμε για να το κανουμε upgrade...
oneirovaths
12-03-2010, 19:05
kanas tropos na bgazoume eukola leyta hparxei???
^^ πριν το chapter 11 δεν σου χρειαζονται λεφτα.Στο chapter 11 θα ξεκινησεις να μαζευεις ;)
nikolaszax
12-03-2010, 19:19
Ρε παιδια ειμαι ο μονος που φωναξα "Sairomoon!Δυναμη του φεγγραιου μεταμορφωσε με!" οταν
η Vanille ξυπναει απο τον ληθαργο και ειναι γυμνη με τον παγο να καλυπτει τα απαραιτητα σημεια και ξαφνικα σχηματιζονται τα ρουχα της αλα σαιλορουν μεταμορφωση?
Δεν ξερω γιατι αλλα εσκασα στο γελιο σε εκεινο το σημειο XD .
oneirovaths
12-03-2010, 19:24
sto Gran Pulse eimai kai 8elo na toumpaniosw tous pextes kai ta opla fusika!!!
Μπορείτε να μου απαντήσετε όσο ποιο αντικειμενικά γίνετε σε μια απορία ...
Πραγματικάμπορω να δικαιολογήσω οποιονδήποτε σχολιασμό σε διάφορα Reviews για το game play του νέου Final Fantasy ...( Για ΤΙΣ ελλείψεις του ) Όμως δεν μπορώ να δικαιολογήσω το ότι δεν έχει την ατμοσφαίρα (Ταυτότητά) των Final Fantasy !
Δηλαδή πραγματικά βρείτε μου ένα αλλο Game με τόση φαντασία. Καπιοι ειπαν και για κλισέ ...δλδ τι ακριβώς βρήκαν κλισέ τους χαρατηρες ... Δλδ το witcher to dragon age και άλλα επιτυχημένα rpgs δεν είχαν κλισέ χαρακτήρες ? Διοτι εγω προσοπικα το βρισκω φυσιολογικό ...και θα το πω απλά ...και ο Sephiroth κλισε ηταν αλλα την δυναμική στον χαρακτήρα του την έδινε ο ρόλος του μέσα στην Ιστορία και όχι τα λογια του , το σενάριο ήταν η δυναμική και τα τεκταινόμενα .
εγώ λοιπόν θα πω . Bravo στην Square enix κατάφερε να πιάσει το 1,5/2 των Final fantasy και να το κάνει άριστο ! τώρα απομένει το υπόλοιπο μισό στην επόμενη κυκλοφορία τους για να το τελειοποιήσει !
και πραγματικά χαίρομε που έπιασε το νόημα , οτι ήθελε αλλαγή η σειρά .
Τον ρολο των Φιναλ φαντασυ πλέων τον έχουν δανειστεί άπειρα JRPGs , αυτο που τα εκανε να ξεχωρίζουν μέχρι και σήμερα βρίσκετε εμπλουτισμένο στο FFXIII . ολοι μιλάνε για τα γραφικα ...κανείς dεν μίλησε για την φωτογραφία , την ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ επιμέλεια , τα καταπληκτικά menu ...
Μην διαβάζετε reviews ( δοκιμάστε το) σε ενα ελληνικο site ΚΑΠΟΙΟΣ έγραψε ένα review με όλα τα αρνητικά /θετικά που βρήκε στο game ..σεβαστό ήταν η άποψη του ...μέσα σε δυο μέρες η βαθμολογία από 86 χρήστες είχε πέσει στο 6,5 ...πέστε μου δεν είναι να γελάς η να κλαις για την κατάντια ?
86 χρήστες πριν την επισημη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ τερμάτισαν το παιχνίδι και έκριναν !
ΕΣΑΣ δεν ΣΑΣ θύμισε FF?
oneirovaths
12-03-2010, 19:53
file se ayto sto site pou anafereis ekeinh thn mera eixa fortosei toso poli pou eixe xarei pou eimai kai palio melos alios 8a katebaza xristopanagies,gt oloi krinan xwris kan na peskoun,krinan mono apo ena review.kai ean mou 8umise ff 8a pw nai,kai as exei alages pou kateme kalo 8a kanoun,gt 8eli o kosmos pistebw kati new oxi thn idia shndagh shnxeia,pistebw oti prototiphsan.
nikolaszax
12-03-2010, 20:28
Μπορείτε να μου απαντήσετε όσο ποιο αντικειμενικά γίνετε σε μια απορία ...
Πραγματικάμπορω να δικαιολογήσω οποιονδήποτε σχολιασμό σε διάφορα Reviews για το game play του νέου Final Fantasy ...( Για ΤΙΣ ελλείψεις του ) Όμως δεν μπορώ να δικαιολογήσω το ότι δεν έχει την ατμοσφαίρα (Ταυτότητά) των Final Fantasy !
Δηλαδή πραγματικά βρείτε μου ένα αλλο Game με τόση φαντασία. Καπιοι ειπαν και για κλισέ ...δλδ τι ακριβώς βρήκαν κλισέ τους χαρατηρες ... Δλδ το witcher to dragon age και άλλα επιτυχημένα rpgs δεν είχαν κλισέ χαρακτήρες ? Διοτι εγω προσοπικα το βρισκω φυσιολογικό ...και θα το πω απλά ...και ο Sephiroth κλισε ηταν αλλα την δυναμική στον χαρακτήρα του την έδινε ο ρόλος του μέσα στην Ιστορία και όχι τα λογια του , το σενάριο ήταν η δυναμική και τα τεκταινόμενα .
εγώ λοιπόν θα πω . Bravo στην Square enix κατάφερε να πιάσει το 1,5/2 των Final fantasy και να το κάνει άριστο ! τώρα απομένει το υπόλοιπο μισό στην επόμενη κυκλοφορία τους για να το τελειοποιήσει !
και πραγματικά χαίρομε που έπιασε το νόημα , οτι ήθελε αλλαγή η σειρά .
Τον ρολο των Φιναλ φαντασυ πλέων τον έχουν δανειστεί άπειρα JRPGs , αυτο που τα εκανε να ξεχωρίζουν μέχρι και σήμερα βρίσκετε εμπλουτισμένο στο FFXIII . ολοι μιλάνε για τα γραφικα ...κανείς dεν μίλησε για την φωτογραφία , την ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ επιμέλεια , τα καταπληκτικά menu ...
Μην διαβάζετε reviews ( δοκιμάστε το) σε ενα ελληνικο site ΚΑΠΟΙΟΣ έγραψε ένα review με όλα τα αρνητικά /θετικά που βρήκε στο game ..σεβαστό ήταν η άποψη του ...μέσα σε δυο μέρες η βαθμολογία από 86 χρήστες είχε πέσει στο 6,5 ...πέστε μου δεν είναι να γελάς η να κλαις για την κατάντια ?
86 χρήστες πριν την επισημη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ τερμάτισαν το παιχνίδι και έκριναν !
ΕΣΑΣ δεν ΣΑΣ θύμισε FF?
Οκ,οποιος ειπε οτι δεν εχει την ατμοσφαιρα FF κανει τεραστιου διαστασεως λαθος.Το παιχνιδι ειναι περα για περα FF,ασχετως με το αν υπαρχουν καποια παραπονα στον τομεα του gameplay.
Απο την αλλη ομως θα διαφωνισω με το υπολοιπο post.
Κατ'αρχας το τμημα που λες οτι δεν υπαρχει game με μεγαλυτερη φαντασια....Μην τρελαθουμε,ενταξει εχει πολυ καλες ιδεες και παρα πολυ καλο lore αλλα του να το βαζουμε οτι ξεπερναει σε φαντασια παιχνιδια οπως τα Planescape torment,Baldur's gate κ.α. ειναι υπερβολικο κατ'εμε τουλαχιστον.Και ουτε μπορω να πω οτι ξεπερνα πιο προσφατα παιχνιδια οπως το witcher και vampire bloodlines που εχουν τεραστιο lore και φαντασια.
Οπως ακριβως αναφερεις και αλλα παιχνιδια εχουν κλισε χαρακτηρες και ειναι στο χερι τους μεσω της δυναμικης ,του σεναριου αλλα και του development τους να ξεχωρισουν ακομα και ως κλισε.Ε μεχρις chapter 10 που ειμαι υπαρχουν χαρακτηρες που πραγματικα δεν το πετυχαινουν αυτο,αντιθετα βγαινουν ή πομπωδης,ή εκνευριστικοι ή απλα αδιαφοροι.
Ξαναλεω ομως οτι δεν αφορα το συνολο.Ο Sazh πχ ειναι απο τους πιο καλογραμμενους χαρακτηρες οχι μονο σε FF αλλα και σε rpg γενικοτερα,δεν εχει πχ τιποτα να ζηλεψει απο τους χαρακτηρες της bioware.Απολυτα likeable,down to earth,ευκολος να ταυτιστεις μαζι του κτλ. και δινω ευσημα σε αυτον που τον σκεφτηκε ως ιδεα και εγραψε το writing του.
Καποιος περιμενε τοσα χρονια το παιχνιδι και αν μι τι αλλο περιμενει αν οχι την τελειοτητα τοτε πολυ κοντα σε αυτην.Αν αντ'αυτου ομως κανει 1 βημα μπροστα (βλεπε επικο battle system,character development για ολους τους χαρακτηρες,ασχετα αν αρεσει ή οχι κ.α.) και ταυτοχρονα 1 βημα πισω(20+ ωρες εκνευριστικης γραμμικοτητας που μοιαζει με μεγαλο tutorial,ελλειψη πραγματων να κανεις,ελλειψη πολεων κτλ) τοτε μονο απογοητευση μπορει να νιωθει.
Και οχι δεν θεωρω την ολη λογικη του "πιανω το 1-1.5/2" και το τελειοποιω" και αφηνω το αλλο λιγοτερο καλο ,ειδικα οταν ειχα τοσα χρονια στην διαθεση μου development , και θα το κανω ολο τελειο στο επομενο aka πως θα μαζεψω λεφτα με λιγοτερο κοστος σε βαρος ομως του gamer και του ιδιου του παιχνιδιου?Πως θα μας φαινοταν αν ερχοταν η Santa monica και μας εκανε κατι παρομοιο ,ειδικα οταν εχουμε υψηλα standard για το παιχνιδι της?Ή η Naughty Dog?
Αυτο βεβαια γινεται ακομα χειροτερο οταν βγαινουν και μου λενε οτι εχουμε βγαλει 30 ωρες παιχνιδιου που κανει ενα παιχνιδι μονο του ή το ολο σκανδαλο με τα ψεμματα και τις παπαρο-Pr talks.Πες μου οτι δεν ηθελες να τους βρισεις οταν εφτασες στο Nautilus,την πολη της χαρας που ο Sazh καθαρα και ξαστερα λεει "ελα να διασκεδασυμε" και περιμενεις οτι επιτελους θα δεις κατι optional να κανεις στην πολη και τελικα βλεπεις οτι δεν ειναι παρα ενα ακομα dungeon μασκαρεμενο.Wasted potential i say.
Πραγματικα θα μπορουσα να αναλωθω ωρες σε υποστηρικη του ποστ μου αλλα δεν εθλω να ξεχειλωσω την σελιδα λολ.
Θα συμφωνησω ομως στο θεμα των reviews που απευθειας ολοι κρινουν απο ενα score.Εχω αναφερθει παλαιοτερα στην ολη λογικη του ποτε με νοιαζει ενα review score,no reason να το επαναλαβω.
Για αυτο και δεν δινεις σημασια σε αυτα και βλεπεις τα θετικα/αρνητικα σε ενα review και βλεπεις αν πιθανως θα σε πειραξουν τοσο.Μην ξεχναμε πως ειναι τα δικα μας λεφτα που θα φθγουν οποτε ειναι λογικο αμα καποιος δεν ακουει καλα λογια να ειναι σκεπτικος με την αγορα του,ειδικα οταν οι αποψεις διηστανται.
86?Μαλλον να υποθεσω metacritic user scores?Λολ ρε οποιος τους δινει σημασια καλυτερα να μας γλιτωσει απο την παρουσια του XD (joking).Αν ηταν ετσι ακι το Heavy rain που εχει 5 θα πρεπει να ειναι το χειροτερο game ever.
Ps.Η εισαγωγη και μονο screams at you: FF.Μην μου πειτε οτι δεν πειρατε ffvii vibes οταν το ξεκινησατε.
Αντε,παω να το συνεχισω.Καταραμενο battle system,ειναι πολυ εθιστικο.
Μια ερωτηση.Να βαλω τον Sazh να γινει και healer?Γαιτι με fang,light και sazh μονο η light ειναι healer και επειδη την χειριζομαι εγω δεν ειμαι τοσο αποτελεσματικος στο γρηγορο healing οποτε με βλεπω να εχω μεγαλο προβλημα down the line.Θα εχω βεβαια πολυ grind να ριξω.....
Εγώ πάλι αυτό το linearity των JRPG είναι που γουστάρω, δεν μπορώ αυτό το σε πετάω σε ένα χάος και άντε βρες τι πρέπει να κάνεις των WRPG. To RPG σημαίνει ΡΟΛΟΣ, καλογραμμένο δλδ σενάριο, όχι sandbox.
To FF13 το πετυχαίνει άριστα! Σε αφήνει ελεύθερο να χαρείς την ιστορία και μετά το τέλος σου λέει "ξέρεις τι, τώρα που τελείωσες την ιστορία έχουμε και ΑΑΑΑΑΑΛΛΟ τόσο σε sidequests". Για τα δε NPCs ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ! Αυτή τη βλακεία που έπρεπε να "μιλάς" με κάθε μαριονέτα κώδικα μην τυχόν και χάσεις κάτι την απεχθανόμουνα πάντα!
Narmo δεν νομιζω οτι φταινε οι reviewers οταν η ιδια η SE βαζει ταμπελες στο προιον της και μιλαει για αλλαγες, για FPS κτλ.
Tωρα που το παιζουμε βεβαια διαπιστωνουμε οτι ηταν PR talk για να απευθυνθει στις δυτικες αγορες (οσοι δεν το ειχαν καταλαβει τουλαχιστον) και το παιχνιδι ειναι μεν πολυ αλλαγμενο, αλλα παραμενει RPG. Καποιες αλλαγες ειναι πολυ πετυχημενες (συστημα μαχης, replay battle, γενικα ο γρηγορος ρυθμος στην μαχες χωρις loading screens κτλ) αλλες παλι οχι και τοσο. Το παραδεχτηκαν και οι ιδιοι οτι δεν ειχαν το χρονο να κανουν το παιχνιδι οσο βαθυ επρεπε οποτε να δικαιολογουμε εμεις λαθη που παραδεχονται οι ιδιοι ειναι καπως υπερβολικο. Ειμαι ακομα νωρις στο παιχνιδι (8 ωρες περιπου) αλλα εχω αρχισει να διαμορφωνω την αποψη οτι δεν καταφεραν ποτε να διαχειριστουν την multiplatform policy και να φτασουν το παιχνιδι στα επιπεδα που θα μπορουσε να ειναι αν ειχαν αφιερωσει περισσοτερο χρονο στο παιχνιδι αυτο καθ'εαυτο και οχι στο πως θα το κανουν να δουλεψει σε 2 διαφορετικες engines, πως θα κοψουν, πως θα συμπιεσουν κτλ. Αν και ειναι ακομα νωρις να εχω αποψη, εχω αυτη την αισθηση...
Εχουν στρωσει παντως το δρομο για το επομενο FF, τεχνολογικα δεν χρειαζεται να δουλεψουν κατι αλλο. Οποτε ολο ο χρονος θα αφιερωθει ολοκληρωτικα στο παιχνιδι.
nikolaszax (http://www.ps3forums.gr/vb/member.php?u=1588)
Εντάξει έχεις ένα δίκιο σε αυτά που λες σχετικά me To FFXIII. Ίσως και εγω επηρεασμένος με την τοση αρνητικοτητα να εκτιμησα περισοτερο τα θετικα του στοιχεια . Ομωσ θα διαφωησω σχετικα με το θεαμ Φαντασιας στα παιχνιδια που μου αναφερες . Κατά με φαντασία είναι να ξεδιπλώνεις έναν κόσμο και μια ιστορία που δεν έχεις ξανά δει. Τα παιχνίδια που αναφέρεις για εμένα είναι παραλυλα σύμπαντα μιας μεση γης . Το οτι βάζεις νεα spells νέες κλάσεις- περιοχές και δημιουργείς μια νεα ιστορία μέσα σε πολίτικα -κοινωνικά δρώμενα , δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σφύζουν απο φαντασία .
δεν ξέρω αν βλέπεις ανιμε > αλλά ένα απλό παράδειγμα είναι οτι θαυμάζω απίστευτα τις ιστορίες του χαγιαο Μιγιαζακι
και το ναρουτο ανιμε ειναι αλλα δεν εχει να σου πει σε βαθος κάτι τοσο διαφορετικο απο ενα Dragonball :idiotic_smile:
Topgunz auto enoousa kai ego erxese sta logia moy !
nikolaszax
12-03-2010, 20:51
Εγώ πάλι αυτό το linearity των JRPG είναι που γουστάρω, δεν μπορώ αυτό το σε πετάω σε ένα χάος και άντε βρες τι πρέπει να κάνεις των WRPG. To RPG σημαίνει ΡΟΛΟΣ, καλογραμμένο δλδ σενάριο, όχι sandbox.
Παρομοιως.Προτιμω 1000 φορες σχετικα γραμμικο map παρα κατι του στυλ ffxii.
Ξαναλεω ομως οτι αυτο που δεν μου αρεσει σε αυτο ειναι το structure του στυλ:Δεν θα πας παραπανω lvl απο οτι εχουμε εμεις ορισει,θα χειριστεις τους χαρακτηρες που θελουμε εμεις,θα κανεις οτι θελουμε εμεις μεχρι να θεωρησουμε οτι εχεις καταλαβει το παιχνιδι(λες και ειναι πια τοσο δυσκολο να καταλαβεις λολ) για να σου ανοιξουμε ολες τις επιλογες.Αυτο ειναι που εννοω εγω linearity structure και οχι του οτι δεν μπορω να παω οπου θελω aka gameplay restrictions.
Δεν θα ελεγα ομως οχι btw σε λιγα ακομα ανοιγματα στους χαρτες του 13.
Καταλαβαίνω τι θες να πεις, απλά μετά από 33 πλατίνες καταλαβαίνεις ότι έχω βαρεθεί να μαζεύω collectibles και να προσέχω μη χάσω τπτ. Γουστάρω παιχνίδια που μπορώ απλά να ευχαριστηθώ την ιστορία και ΜΕΤΑ να καώ στο grinding και exploring. Και το FF13 σε αυτόν τον τομέα είναι εκπληκτικό! :P
fearwhatnow
12-03-2010, 21:02
Το πηρα και εγω τελικα και επαιξα 2 ωριτσες.Ακομη βεβαια πρεπει να το συνηθισω αλλα προς το παρον μου αρεσει.Σχετικα με την γραμμικοτητα του προσωπικα δεν με χαλαει καθως ηδη καποιας ηλικιας δεν θα ηθελα να πεσω μεσα σε ενα χαος.Εχοντας παιξει τα απαντα απο Rpg σε pc βρισκω το ολο παιχνιδι αρκετα fun, δεν ειμαι για ζορισματα τωρα, δεν εχω και πολλες ωρες, αρα θα με παρει κανα εξαμηνο να το τελειωσω!
φοβερό απλά φοβερό μέχρι εδώ που το έχω φτάσει. τελικά δεν μου λείπουν τα towns, γιατί πολύ απλά δεν νιώθεις μία μόνιμη απειλή όπως ήταν με τα random encounters οπότε είναι μία χαρά το παιχνίδι.
μόνο παραφώνημα σε αυτό το παιχνίδι η Ελπιδούλα (ο Hope ντε, που κάνει σαν κορίτσι) και η J-POP star Vannile
Lightning FTW, μιλάμε για killer βλέμμα.
nikolaszax
12-03-2010, 21:08
nikolaszax (http://www.ps3forums.gr/vb/member.php?u=1588)
Εντάξει έχεις ένα δίκιο σε αυτά που λες σχετικά me To FFXIII. Ίσως και εγω επηρεασμένος με την τοση αρνητικοτητα να εκτιμησα περισοτερο τα θετικα του στοιχεια . Ομωσ θα διαφωησω σχετικα με το θεαμ Φαντασιας στα παιχνιδια που μου αναφερες . Κατά με φαντασία είναι να ξεδιπλώνεις έναν κόσμο και μια ιστορία που δεν έχεις ξανά δει. Τα παιχνίδια που αναφέρεις για εμένα είναι παραλυλα σύμπαντα μιας μεση γης . Το οτι βάζεις νεα spells νέες κλάσεις- περιοχές και δημιουργείς μια νεα ιστορία μέσα σε πολίτικα -κοινωνικά δρώμενα , δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σφύζουν απο φαντασία .
δεν ξέρω αν βλέπεις ανιμε > αλλά ένα απλό παράδειγμα είναι οτι θαυμάζω απίστευτα τις ιστορίες του χαγιαο Μιγιαζακι
και το ναρουτο ανιμε ειναι αλλα δεν εχει να σου πει σε βαθος κάτι τοσο διαφορετικο απο ενα Dragonball :idiotic_smile:
Topgunz auto enoousa kai ego erxese sta logia moy !
Προς θεου φιλε μου,δεν σε παρεξηγω.Και εγω ετσι νιωθω οταν καποιο παιχνιδι που πραγματικα αγαπω βλεπω να το θαβουν χωρις λογο και χωρις επιχειρηματα.Εχω px κανει εγω ποστ για το Heavy rain και το θεμα "it's only qte's"....Ουτε πιστευω οτι πρεπει να λες οτι υπερεκτιμησες το παιχνιδι επειδη επηρεαστηκες απο την αρνητικοτητα.Αν το παιχνιδι σου αρεσει,δεν πα να λενε οι αλλοι?Εσυ θα το υποστηριξεις και θα πεις αυτα που θες να πεις και ας τους αλλους να λενε.
Πιστευω οτι διαλεξα προσεκτικα τα παιχνιδια που ανεφερα γιατι ακριβως δεν θυμισαν το προτυπο μεση γη που ακολουθουν ολλα παιχνιδια τελευταια βλεπε dragon age.Αυτο ειναι αλλωστε που τα εκαναν να ξεχωριζουν.Vampire bloodlines ειδικα καμια σχεση με μεση γη.
Θα συμφωνησω ομως οτι τελευταια εχουν χασει την μπαλα με το copy paste τα rpg.Τα μεν wrpg αντιγραφουν μεση γη,τα δε jrpg τα final fantasy ή αν θες το medieval style.Το θετικο ειναι οτι ετσι εντοπιζουμε ευκολοτερα τα μοναδικα/ιδιαιτερα παιχνιδια που θα ηταν δυσκολοτερο παλαιοτερα και συνηθως θα αδιαφορουσαν για αυτα.
Αν και θα απει ακπως offtopic:
anime δεν βλεπω ιδιαιτερα πολυ.Ειμαι λιγο των anime του παρελθοντος(βλεπε jumaru,slam dunk,3 σωματοφυλακες, κ.α.).Οσο για τον miyiazaki να σου πω πριν τον αναφερεις δεν τον ηξερα(λολ μην βαρας) αλλα ειδα λιγο τις δουλειες του και ειδα ενα απο τα anime που ειχα δει παλαιοτερα που ηταν ιδιαιτερα πρωτοτυπο(nausicca).
Γενικα ακουω οτι δεν παει ακλα η βιομηχανια των anime.Εχει γινει κατακλυσμος απο echii animes,love/harem stories κτλ.
Αυτην την περιοδο βλεπω το eyeshield 21,μαρεσει παρα πολυ(ισως φταει οτι εχει παρομοι concept με το slam dunk XD).
------Αυτόματη Συνένωση Μηνύματος-------
φοβερό απλά φοβερό μέχρι εδώ που το έχω φτάσει. τελικά δεν μου λείπουν τα towns, γιατί πολύ απλά δεν νιώθεις μία μόνιμη απειλή όπως ήταν με τα random encounters οπότε είναι μία χαρά το παιχνίδι.
μόνο παραφώνημα σε αυτό το παιχνίδι η Ελπιδούλα (ο Hope ντε, που κάνει σαν κορίτσι) και η J-POP star Vannile
Lightning FTW, μιλάμε για killer βλέμμα.
Ποιος το χε....υπολογιζει το βλεμμα,τα ποδια 2 μετρα δεν τα βλεπεις? λολ:love:
Τουλαχιστον δεν νιωθω μονος στο forum που εχω την ιδια αποψη για αυτους τους 2 χεχεχε
H βλακεια ειναι καθαρα της SE και των δηλωσεων της.Πραγματικα σκοτωσαν αρκετα ποραγματα στο παιχνιδι, το υφος ομως ειναι οχι απλα final fantasy, καρα-final fantasy ειναι και διατηρει αυτο το μοναδικο στυλ που κανενα αλλο παιχνιδι jrpg και μη δεν εχει καταφερει να πετυχει.
Οι ανθρωποι δημιουργουν κοσμους στους οποιους θα ηθελα να ζησω (θεωρητικα).Η ομορφια και η φαντασια στο μεγαλειο της.
Και ειδικα οταν θα πατε στην Gran Pulse θα παθετε πλακα.Το παιχνιδι κανει στροφη 180 μοιρων και τα τοπια που θα συναντησετε εκει ειναι εκπληκτικα ομορφα.
Με αυτα και με αυτα ομως να πω οτι μιας και δεν ειχα κανει κανενα upgrade και φτανωντας στην Gran Pulse αρχισα να τρωω πολυ ξυλο... μα παααρα πολυ ξυλο .. λολ τωρα εχω αρχισει τα missions μπας και γινει κατι χαχα :D
Παντως ειναι μεγαλη η gran Pulse τελικα παιδια...αρκετα μεγαλη...
το ff13 μπαίνει στην elite με τα παιχνίδια που μου αρέσουν τόσο πολύ που θα τα platinaro (μέχρι τώρα είναι μόνο τα Little Big Planet και inFamous σε αυτή την λίστα. θα ήταν και κάνα 2 ακόμη παιχνίδια άμα είχαν trophies)
H βλακεια ειναι καθαρα της SE και των δηλωσεων της.
ε μα. όταν ακούς ότι εμπνεύστηκαν από FPS kαι ότι έκοψαν αρκετά πράγματα για δεύτερο παιχνίδι τι να νομίζεις; ότι θα είναι καλό;
nikolaszax
13-03-2010, 10:26
H βλακεια ειναι καθαρα της SE
Αμην.Καθαροτατο PR disaster.
3000 CP για ενα απλο stat upgrade συνολο 15000 περιπου για να μαθω το cure στον sazh?.....Jesus,τρελλοι ειναι?Παει οποια θεληση μου να τον κανω καλο healer.
Επομενως εχω προβλημα με το party light/fang/sazh.Το χρησιμοποιησα λιγο και παρολο που ανεβασε πραγματικα το damage +τα παρα πολυ χρησιμα buffs του sazh παρολα αυτα επεφτα σαν μυγα μιας και ως healer δεν κανω καλη δουλεια(light την οποια και χειριζομαι).
Αρα ειμαι υποχρεωμενος να συνεχισω με light/fang/hope που δουλευει εξαιρετικα καλα(περιεργα καλα θα ελεγα και ολας λολ).Ελα ομως που δεν συμπαθω τον hope και θελω οπως και δηποτε Sazh στο παρτυ ο κοσμος να χαλασει?Damn it.....
Το συμπερασμα?Μισω οταν μου βαζουν στα rpg τα χρησιμα skills σε χαρακτηρες που αντιπαθω ή δεν μου κανουν κλικ ως προσωπικοτητες( deshell και deprotect στην vanille?:'(:'(:'()
Να συμφωνησω με τον Δημητρη,η Gran pulse ειναι τεραστια,οχι ψεμματα....Θα κανει να φαινονται εφιαλτες οι προηγουμενες ωρες του παιχνιδιου.Και τοτε ειναι που θυμηθηκα το σημειο στο δασος(δεν θυμαμαι το ονομα,εκει που ειναι η light με τον hope,που μοιαζει σαν κρυσταλλινο δασος) οπου το datalog(ή η light νομιζω) το χαρακτηριζει ως λαβυρινθο και πως πρεπει να ακολουθησουν τα φωτα για να βγουν....:hohoho::hohoho::hohoho:
Τι κριμα που ειναι οσο straightforward οσο δεν γινεται.Gran Pulse now,well εκει οντως μπορει να χαθεις λογω μεγεθους XD
Για να καταλαβουμε το μεγεθος.....
http://www.geocities.jp/kouryakubo/ff13/chart/image/112_gran-palse.gif
Ps.οι κουκιδιτσες ειναι το μεγεθος του χαρακτηρα λολολολ.
AgentPrinny007
13-03-2010, 10:36
Νικολα αυτο ειναι το μεγαλυτερο κομματι της. Υπαρχουν κι αλλες περιοχες για εξερευνηση που δεν φαινονται στον χαρτι γιατι ειναι μετα τις δυο ευθειες που εχει πανω δεξια και κατω αριστερα.
nikolaszax
13-03-2010, 10:41
Νικολα αυτο ειναι το μεγαλυτερο κομματι της. Υπαρχουν κι αλλες περιοχες για εξερευνηση που δεν φαινονται στον χαρτι γιατι ειναι μετα τις δυο ευθειες που εχει πανω δεξια και κατω αριστερα.
Το ξερω,δεν το ανεφερα γιατι πιστευω ειναι προφανες απο τον χαρτη που δειχνει οτι συνεχιζει.
Θα ποσταρα και τις αλλες αλλα δεν εχω τον χαρτη προχειρο.
AgentPrinny007
13-03-2010, 11:05
Προσοχη !! Προσοχη !! Προσοχη !!
Οταν με το καλο φτασετε στην Gran pulse και θελετε να κανετε τo side quest και να μην προχωρησετε στην ιστορια ΜΗΝ διαβασετε της πληροφοριες που δινει το παιχνιδι για τους χαρακτηρες. Για καποιον λογο αποκαλυπτει major spoiler:whoopsy::whoopsy::whoopsy:
Δεν σας λεω ποιος ειναι απλα μην διαβασετε τιποτα απο τις πληροφοριες για τους χαρακτηρες.
θυσιαστηκα για χαρη σας :'(
^^ μακαρι να μπορουσα να σου δωσω ρεπ, ελεγα να ξεκινησω σημερα το παιχνιδι και να ριξψω μια ματια στο datalog...
Η αληθεια ειναι οτι θελει υπομονη Νικολα αν θες να ξεκινησεις εναν νεο ρολο για τους χαρακτηρες.Ομως εγω ηδη εχω ξεκινησει και παει καλα.Παντως δεν ξερω για εσας εγω την εχω καταβρει στην Gran Pulse! :D
Eπισης για τους νεοαφηχθεντες στην Gran Pulse και οχι μονο, βρηκα ενα site στυλ wiki που εχει πολλες πληροφοριες και στατιστικα ωστε να ξερετε τι οπλα θελετε να ξεκινησετε να φτιαχνετε.
http://ff-13.info/category/weapons/
Και μιας και που το ειπα... τι οπλο θα προτεινατε να ξεκινησω για Fang, Lightning, Snow?Για Lightning λεω να φτιαξω το Axis Sword (καπως ετσι) γιατι δινει ωραια abilities που σχετιζονται με το ΑΤΒ bar...Προτασεις να κουω...
mitsosk2000
13-03-2010, 11:52
Φιλε μου το link το εκανα post χθες στην προηγουμενα σελιδα. Τωρα για οπλα εγω θα περιμενω να βρω τα καλυτερα πριν τα μεγαλωσω πολυ, τα οποια κατα πλειοψηφια ειναι σε ενα μερος που λεει κατι για gilgamesh. Προς το παρον τους τα εχω ανεβασει λιγο σε ολους γυρω στο 11-15 lvl για να την παλευουνε. Τελος μια συμβουλη απο μενα. Τα οπλα και accessories που δεν θελετε μην τα κανετε dismantle καθως δεν δινουν και τιποτα ιδιαιτερο αλλα καλυτερα πουληστε τα γιατι περνετε αρκετα λεφτα. Αντε παω να μπω και εγω grand pulse τωρα...
nikolaszax
13-03-2010, 12:04
Εγω για lighting παντως φτιαχνω το Gladius.Προσφερει τα καλυτερα στατιστικα σε STR σε σχεση με τα υπολοιπα και παρολο που δεν εχει ιδιαιτερο skill δεν μπορω να πω οτι τα υπολοιπα οπλα της προσφερουν κατι το αξιολογο σε skill ωστε να τα δικαιολογησω εναντι του gladius.
Το magic του ειναι χαμηλο αλλα η lighting δεν το χρειαζετε λογω των *element*strike(sparkstroke κτλ) τα οποια κανουν και αυξηση του stagger και magic damage αλλα εχουν την ιδιαιτεροτητα οτι το damage τους υπολογιζεται απο την πραξη 1.2XSTR(απο οτι διαβασα δηλαδη).Δηλαδη το MAG ειναι μονο για τα spells.Δεν ειναι τυχαιο οτι μπορει να κανει παραπανω damage με spark strike απο καποιον μαγο με thunder spell.
Το axis φαινεται ως το μοναδικο χρησιμο απο αποψη skills που δινει αλλα εχει πολυ αδυναμα στατιστικα που χρειαζετε η lighing ιδιαιτερα.
Αυτα ηξερα,τωρα απο την λιστα που εβαλες δημητρη το orgenix και ionheart φαινονται πολυ χρησιμα αλλα το 1 δεν καταλαβα πως το αποκτας και το αλλο απο το 12 chapter και μετα που ειναι αργα.
Αυτα για την lighting με την οποια ασχοληθηκα.Για τους αλλους δεν ξερω.Αυτο βεβαια δεν σημαινει πως σωνει και καλα να κανετε οτι λεω,μπορει οι υπολογισμοι μου να ειναι λαθος :P.
AgentPrinny007
13-03-2010, 12:11
και εγω το Gladius φτιαχνω. Μαλιστα, με το ποστ του Val, λυθηκε και η απορια μου για το level που πρεπει να φτασει για να το αλλαξω:P
nikolaszax
13-03-2010, 12:15
και εγω το Gladius φτιαχνω. Μαλιστα, με το ποστ του Val, λυθηκε και η απορια μου για το level που πρεπει να φτασει για να το αλλαξω:P
Ναι και εμενα λολ.Το ανεβαζω,το ανεβαζω λεω τι στον *beep* δεν θα παρει αστερακι ποτε XD?
:muhaha::muhaha::muhaha:
Gary A Swaby of TheKoalition.com writes: This past Tuesday I was present at the Final Fantasy XIII launch party in London Oxford Circus, in which the producer Yoshinori Kitase and art director Isamu Kamikokuryo were present. Before the signings were held from the producer and art director, they held a competition on stage. When the presenter Alex Zane announced that the prize was an Xbox 360 Final Fantasy bundle, the whole crowd erupted with boo's. Keep in mind that the crowd was full of nothing but hardcore Final Fantasy fans.
YouTube- Final Fantasy Fans Boo Xbox 360 at Final Fantasy XIII launch party
AgentPrinny007
13-03-2010, 13:58
FFXIII director intends to keep series story driven (http://gdc.gamespot.com/story/6253527/ffxiii-director-intends-to-keep-series-story-driven)
Εξιγει διαφορα πραγματα ο Toriyama, για το story του παιχνιδιου, την ελληψη πολεων και τα μελλοντικα του σχεδια.
Αυτο που λεει για τους χαρακτηρες το παρατηρησα και εγω.
He went on to explain that Final Fantasy XIII is like the television series Lost, with character flashbacks and unknown factors.
mitsosk2000
13-03-2010, 15:36
Πηγα και εγω Grand Pulse και εφαγα την πικρα μου....Τεραστιο μερος...Πολλα και δυσκολα τα missions και τα τερατα ειναι very tough...
Οσο για τα οπλα εμενα το gladius με ψιλοξενερωσε γιατι το ανεβασα μεχρι lvl 47 της εξελιξης και ειχε πολυ χαμηλο magic το οποιο δεν ειναι τοσο αχρηστο καθως τα spells κανουν και damage over area και δεν εχεις ολα τα strikes για τους εχθρους που εχουν αδυναμια σε αλλο element. Οποτε το αφηνω γυρω στο lvl 16 που το εχω μεχρι να παρω κατι αρκετα καλο και να τα σκασω εκει...
Οσο για το Ogrenix που λες δεν πολυαξιζει ουτως η αλλως καθως εχει ATB recovery speed reduced για μενα το καλυτερο φαινεται το Hauteclaire...
να σας ρωτησω...
ειμαι κι εγω gran pulse, και λεω να κανω ολα τα quests πρωτα, και μετα να προχωρησω.
Αν δεν τα κανω ολα και παω παρακατω, θα μπορω μετα να ξαναερθω?
Μετα τον τελικο, ερχεσαι παλι εδω ή πας αλλου?
Μπορω καπου να δω ποια και με ποσα αστερακια εχω κανει τα quests?
Εγω για lighting παντως φτιαχνω το Gladius.Προσφερει τα καλυτερα στατιστικα σε STR σε σχεση με τα υπολοιπα και παρολο που δεν εχει ιδιαιτερο skill δεν μπορω να πω οτι τα υπολοιπα οπλα της προσφερουν κατι το αξιολογο σε skill ωστε να τα δικαιολογησω εναντι του gladius.
Το magic του ειναι χαμηλο αλλα η lighting δεν το χρειαζετε λογω των *element*strike(sparkstroke κτλ) τα οποια κανουν και αυξηση του stagger και magic damage αλλα εχουν την ιδιαιτεροτητα οτι το damage τους υπολογιζεται απο την πραξη 1.2XSTR(απο οτι διαβασα δηλαδη).Δηλαδη το MAG ειναι μονο για τα spells.Δεν ειναι τυχαιο οτι μπορει να κανει παραπανω damage με spark strike απο καποιον μαγο με thunder spell.
Το axis φαινεται ως το μοναδικο χρησιμο απο αποψη skills που δινει αλλα εχει πολυ αδυναμα στατιστικα που χρειαζετε η lighing ιδιαιτερα.
Αυτα ηξερα,τωρα απο την λιστα που εβαλες δημητρη το orgenix και ionheart φαινονται πολυ χρησιμα αλλα το 1 δεν καταλαβα πως το αποκτας και το αλλο απο το 12 chapter και μετα που ειναι αργα.
Αυτα για την lighting με την οποια ασχοληθηκα.Για τους αλλους δεν ξερω.Αυτο βεβαια δεν σημαινει πως σωνει και καλα να κανετε οτι λεω,μπορει οι υπολογισμοι μου να ειναι λαθος :P.
Eγω παντως στην Lighting προς το παρον φτιαχνω το Axis Blade και βασικα το εκανα transform στην επομενη μορφη του (δεν θυμαμαι πως λεγεται λολ) γιατι γουσταρω να γεμιζει το ΑΤΒ σφαιρα...
Σε συνδυασμο μαλιστα και με καποια accessories αυτην την στιγμη η Lightning ειναι σαν να εχει Haste χωρις την αναγκη του εν λογου spell...το ΑΤΒ της γεμιζει 20% γρηγοροτερα και καθε φορα που βρισκει επαφη κερδιζει και λιγο παραπανω... συνολικα το κερδος πρεπει να ειναι στην ουσια 25% πιο γρηγορο ΑΤΒ.Και εαν φτιαξω και τα accessories θα ειναι ακομα πιο πολυ!
Εαν δε της ριξω haste και απο πανω... απλα lol! Μιλαμε για πολυ ξυλο!
Τωρα στην πορεια δεν ξερω τι θα διαλεξω , μαλλον ομως θα το παω 50-50 magic και attack στην lighting γιατι ουτως η αλλως αυτη που θεριζει κυριολεκτικα στο παιχνιδι στην μαχη σωμα με σωμα ειναι η Fang...Αυτη ναι θα ειναι τρελο melee νομιζω απο το Dragon Lance ξεκιναει για αυτο το οπλο που θελω και εχει περι τα 950 dmg...
mitsosk2000
13-03-2010, 21:31
Λοιπον εμενα το οπλο που με ενδιαφερει για την Light ειναι το Hauteclaire το οποιο το βρισκεις στο Mah’habara και μαλιστα στην αρχη του αν εχω καταλαβει καλα. Για να πας εκει πας στην πανω αριστερα γωνια του Grand Pulse. Η απορια μου ειναι. Εχει δοκιμασει κανεις να παει εκει να το παρει και να φυγει? Γιατι απο οτι εχω καταλαβει εκει ειναι δυσκολα τα πραγματα προς το παρον.
AgentPrinny007
14-03-2010, 11:14
να σας ρωτησω...
ειμαι κι εγω gran pulse, και λεω να κανω ολα τα quests πρωτα, και μετα να προχωρησω.
Αν δεν τα κανω ολα και παω παρακατω, θα μπορω μετα να ξαναερθω?
Μετα τον τελικο, ερχεσαι παλι εδω ή πας αλλου?
Μπορω καπου να δω ποια και με ποσα αστερακια εχω κανει τα quests?
Δεν ξερω αν μπορεις να ξαναερθεις στην grand pulse οταν φυγεις.
Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι οταν τερματισεις το παιχνιδι σου ξεκλειδωνει ολο το κρισταλιουμ, αρα υποθετω οτι μπορεις να ξαναπας για τις πιο δυσκολες αποστολες.
Πατωντας το τεραγωνο σε βγαζει στον χαρτη. Αν το πατησεις παλι σου δειχνει ολες τις αποστολες που εχεις κανει και με το δεξι βελακι του χειριστηριου μπορεις να δεις τα αστερακια των αποστολων σου.
παιδια το εχει τερματησει κανεις ;ξερουμε ποσες ωρες ειναι πανω κατω
nikolaszax
14-03-2010, 12:48
Δεν ξερω αν μπορεις να ξαναερθεις στην grand pulse οταν φυγεις.
Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι οταν τερματισεις το παιχνιδι σου ξεκλειδωνει ολο το κρισταλιουμ, αρα υποθετω οτι μπορεις να ξαναπας για τις πιο δυσκολες αποστολες.
Πατωντας το τεραγωνο σε βγαζει στον χαρτη. Αν το πατησεις παλι σου δειχνει ολες τις αποστολες που εχεις κανει και με το δεξι βελακι του χειριστηριου μπορεις να δεις τα αστερακια των αποστολων σου.
Αν θυμαμαι καλα καπου διαβασα οτι ξαναγυρνας πριν το τελικο boss αν θελεις ή μετα απο αυτον,δεν θυμαμαι ακριβως.
Εχωντας περασει αρκετουτσικες ωρες στην Gran Pulse μπορω να πω οτι ειναι μακραν το καλυτερο τμημα του παιχνιδιου,αν μαλιστα καποιος θελησει να το ξαναπεξει απο την αρχη θα βρει πολυ δυσκολο να πρεπει να ξαναπερασει απο ολα τα περιοριστικα chapter του παιχνιδιου (εξου και γιατι λενε οτι ειναι απο τα χειροτερα ff σε θεμα replayability) μεχρι να φτασει στο επικο pulse.Οχι τιποτα αλλο αλλα οσο προχωρας τα quest σου ανοιγει και αλλες περιοχες,οταν μαλιστα αποκτησεις και chocobo απλα λολ.
Τωρα οσον αφορα το spoiler που εχει πει ο Agentprinny,τελικα μην ψαρωνετε,φαινετε κατι το τρομακτικο ως σποιλερ αλλα το μαθαινεις σε ενα απο τα αρχικα cutscenes στο παιχνιδι καθως εξερευνας την Gran pulse(συγκεκριμενα οταν περασεις απο κατ ερειπια,δεν θυμαμαι το ονομα τους).Απλα λαθος ενημερωση/τοποθετηση ενωμερωσης καναν,ευτυχως δεν ειναι κατι που μαθαινεις προς το τελος.
Παντως σχετικα με το σποιλερ μου φαινετε καπως το οτι
Δεν αντιδρα κανενας απο τους χαρακτηρες οταν το μαθαινει οτι η vanille ηταν ο ragnarok παλαιοτερα στο cutscene,αντιθετως το περναν λες και δεν εγινε τιποτα....
@ plakas.
Χωρις να το εχω τερματισει αλλα οσα ακουμε θελει περιπου 40 ωρες αν δεν ασχοληθεις με την gran pulse και τα hunt mission,ενω αν ασχοληθεις αυξανεται κατακορυφα(ακουσα απο 65-80 ωρες να εχουν κανει,αρα αναλογως πως παιζει καποιος).
Ειμαι στο τελος του κεφαλαιου 12 και ειμαι στις 35+ ωρες, πραγματικα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!
Πολυ δυσκολο να καταφερει καποιος να το βγαλει σε κατω απο 30 ωρες καθως θελει συνεχη level-up για να βγαλεις τα bosses
nikolaszax
14-03-2010, 12:51
Ειμαι στο τελος του κεφαλαιου 12 και ειμαι στις 35+ ωρες, πραγματικα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!
Πολυ δυσκολο να καταφερει καποιος να το βγαλει σε κατω απο 30 ωρες καθως θελει συνεχη level-up για να βγαλεις τα bosses
Να σε ρωτησω:
Αρα δεν ασχοληθηκες τοσο με τα hunts?Αν οχι,πως ειναι τα τερατα απο αποψη δυναμης στα chapter μετα της Pulse(τελος 11-12?Τα αντιμετωπιζεις ή ειναι overpowered?Γιατι φοβαμαι πως αν αφησω τα hunts μηπως ειμαι underleveled για τα επομενα chapter και δεν μπορω να προχωρησω....
AgentPrinny007
14-03-2010, 13:13
Τωρα οσον αφορα το spoiler που εχει πει ο Agentprinny,τελικα μην ψαρωνετε,φαινετε κατι το τρομακτικο ως σποιλερ αλλα το μαθαινεις σε ενα απο τα αρχικα cutscenes στο παιχνιδι καθως εξερευνας την Gran pulse(συγκεκριμενα οταν περασεις απο κατ ερειπια,δεν θυμαμαι το ονομα τους).Απλα λαθος ενημερωση/τοποθετηση ενωμερωσης καναν,ευτυχως δεν ειναι κατι που μαθαινεις προς το τελος.
Παντως σχετικα με το σποιλερ μου φαινετε καπως το οτι
Δεν αντιδρα κανενας απο τους χαρακτηρες οταν το μαθαινει οτι η vanille ηταν ο ragnarok παλαιοτερα στο cutscene,αντιθετως το περναν λες και δεν εγινε τιποτα....
Εχεις δικιο, το ειδα και εγω. Ασε που ξενερωσα λιγο απο την αντιδραση της ομαδας μολις το εμαθαν:wtf:
Για απλο τερματισμο να εχεις υποψη σου πανω απο 45-50 ωρες , εκτος και αν δεν ξερω ρε παιδια εχετε βαλει τρελο νεφτι... (σορρυ δεν αντεχα να μην το πω... :D)
Εγω που ασχοληθηκα λιγο στην Pulse αλλα κατα τα αλλα μου αρεσει η εξερευνηση ειμαι στο τελος του 12 και εχω 60 ωρες.Και πριν το τερματησω γυρναω πισω στην Pulse τωρα για να κανω sidequests, οποτε με βλεπω να το τερματιζω σε 20 ωρες απο τωρα και μετα να ξαναεπιστερφω στην Pulse για grinding components χαχαχα
Εdit: τωρα που ασχολουμαι περισσοτερο στην Pulse διαπιστωνω οτι ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οσο νομιζα χθες που και χθες νομιζα οτι ηταν πιο μεγαλη απο αυτο που αρχικα περιμενα...! Πολλες κλειδωμενες περιοχες που ξεκλειδωνουν μετα απο συγκεκριμενες δυσκολες αποστολες.Επισης τα chocobo εχουν γινει υψιστης σημασιας για να ταξιδευεις μιας και οι αποστασεις ειναι μεγαλες.Βεβαια υπαρχουν και τα teleports αλλα ειναι λιγα τα σημεια.
Εν τελει το αρνητικο του FFXIII ειναι οτι αργει παααααρα πολυ για να σου ανοιξει ολο αυτον τον κοσμο.Με 10 chapters εντελως linear δεν ειναι περιεργο που αρκετοι βαρεθηκαν και με το που πηγαν στην Pulse απλα δεν μπηκαν στον κοπο να την εξερευνησουν και εκαναν μονο το μικρο "tour".Δεν τους αδικω, επρεπε να ειχε ανοιξει το παιχνιδι πιο νωρις και οχι 30 ωρες μετα...Aλλα τωρα που το βλεπω να ξεκλειδωνεται ειναι ψιλοhuge οι εκτασεις στην Pulse, ευκολα οι μεγαλυτερες εκτασεις/επιπεδα σε final fantasy και οσο εξερευνεις τοσο περισσοτερα πραγματα μαθαινεις μεσω μικρων cutscenes για την ιστορια της Pulse και για τους χαρακτηρες.Τελικα το μονο που λειπει πραγματικα απο το παιχνιδι ειναι interactivity στις πολεις.Ισως και μια πολη στην Pulse να ηταν οτι πρεπει.Αλλα δεν θα κολαγε με το στορυ...
AgentPrinny007
14-03-2010, 18:01
Δεν εχω ακομα βρει chocobo. Κανεις αποστολη για να τα βρεις ?
Οταν τρεχεις με αυτα, μπορεις να αποφευγεις τις μαχες οπως στα παλιοτερα FF ??
Να σε ρωτησω:
Αρα δεν ασχοληθηκες τοσο με τα hunts?Αν οχι,πως ειναι τα τερατα απο αποψη δυναμης στα chapter μετα της Pulse(τελος 11-12?Τα αντιμετωπιζεις ή ειναι overpowered?Γιατι φοβαμαι πως αν αφησω τα hunts μηπως ειμαι underleveled για τα επομενα chapter και δεν μπορω να προχωρησω....
Hunts εχω κανει 7-8. Τα τερατα στα επομενα κεφαλαια ειναι μισα-μισα.
Στην eden εχει κατι ΤΟΥΜΠΑΝΑ που σε σπανε κομματακια σε δευτερολεπτα, αλλα εχει και εχθρους που σε 2-3 λεπτα τους εχεις κερδισει, οποτε αν αφησεις το hunting, απλα θα πρεπει να αποφυγεις μερικους εχθρους στα επομενα κεφαλαια. Τωρα ειμαι στο 13, και παω για τερματισμο, μεχρι αυριο το βραδυ ελπιζω να τα εχω καταφερει.
Valkyre (http://www.ps3forums.gr/vb/member.php?u=652) υπήρχε κάποιο σημείο που είπες αμαν πια μας τα ζάλισες με τις ευθείες ! Που να ΒΑΡΕΘΗΚΕς που να μην ΕΙΧΕΣ αγωνία ...βασικά σε γενικές γραμμές τελικά σε δυσαρέστησε το παιχνίδι ? Μετάνιωσες για την αγορά του ? Ti βαθμολογία θα του έδινες ? Πιστεύεις οτι ήταν υπερβολική η κριτική που δέχτηκε ?
Πολλές ερωτήσεις αλλά απο οσο σε ξέρω μέσα από αυτό το ΦΟΡΟΥΜ πραγματικά σε εκτιμώ και σε θεωρώ πολύ αντικειμενικό σαν gamer.
Χωρίς να θέλω να προσβάλω τα άλλα παιδιά εδώ h να σημαίνει πως ΕΙΣΑΙ ο μοναδικός εδώ μέσα :)
AgentPrinny007
14-03-2010, 19:07
Χωρίς να θέλω να προσβάλω τα άλλα παιδιά εδώ h να σημαίνει πως ΕΙΣΑΙ ο μοναδικός εδώ μέσα :)
Εγω εχω προσβληθει παντως :'( λοοολ:lol:
Εσυ δεν μας ειπες Narmo, εχεις αρχισει το παιχνιδι και αν ναι πια ειναι η αποψη σου ?? Ησουν απο τους ελαχιστους που δεν εχασε την αισιοδοξια του για το παιχνιδι.
nikolaszax
14-03-2010, 19:53
Δεν εχω ακομα βρει chocobo. Κανεις αποστολη για να τα βρεις ?
Οταν τρεχεις με αυτα, μπορεις να αποφευγεις τις μαχες οπως στα παλιοτερα FF ??
Αφου ολοκληρωσεις 13 αποστολες τοτε η 14 θα ειναι να σωσεις ενα chocobo και τοτε θα μπορεις να τα καβαλησεις και θα εμφανιζονται στον χαρτη.
Μεχρι 3 φορες μπορεις να αποφυγεις μαχες.Καθε φορα που ακουμπας εχθρο πανω σε chocobo χανει ενα life.Αν χτυπηθεις σε συχνο χρονικο διαστημα 2 ακομα φορες τοτε σε ριχνει κατω και φευγει.
Γεμιζει ομως με την παροδο του χρονου ξανα life(σχετικα γρηγορα οποτε δυσκολα να βρεθεις χωρις life).
Ομοιως οσο προχωρας τα quest θα ανοιγουν αλλες περιοχες και ακομα θα μπαινουν και αλλα τερατα βλεπε cactuar.
Ps.Ο Δημητρης πιστευω οτι τα ειπε οπως ακριβως ειναι.
Researcher
14-03-2010, 20:02
βρε παιδιά!!!! Μη spoilιάζεται το thread! :)
nikolaszax
14-03-2010, 20:07
βρε παιδιά!!!! Μη spoilιάζεται το thread! :)
Δεν βλεπω να εχει βαλει κανενας κανενα spoiler χωρις tags lol.Ισα ισα προειδοποιησαμε και ολας για ενα τμημα που το παιχνιδι spoilerarei τμημα της ιστοριας απο μονο του μεσω του datalog XD.
Εγω εχω προσβληθει παντως :'( λοοολ:lol:
Εσυ δεν μας ειπες Narmo, εχεις αρχισει το παιχνιδι και αν ναι πια ειναι η αποψη σου ?? Ήσουν απο τους ελάχιστους που δεν εχασε την αισιοδοξια του για το παιχνιδι.
Θα στο πω απλα , δεν ξερω γιατι λειτούργησε σε μενα ετσι ( δλδ ξερω απλα δεν θελω να επαναλαμβάνομαι :P το εχω αναφέρει σε παλιότερο ποστ εδω ) αλλα μετα τα FFV FFVI FFVII FFVIII FFIX και ελάχιστο το X Είχα πολύ καιρό να παίξω παιχνίδι από την Square , που να με κάνει να θέλω να πέσω απο τις σκάλες για να μην πάω δουλειά !:scared::P
Aν αναρωτιέστε γιατί δεν έπεσα ήταν καθαρά ο φόβος μην πεθάνω η μην χρειαστεί να νοσηλευτώ ...όποτε ...θα ήταν χειρότερο !:'(
Narmo <------psixaki!
FFXIII με κάνει να σκέφτομαι οτι το Off sto power της κονσόλας μου είναι άχρηστο!
τώρα σε γενικές γραμμές τι βρίσκω θετικό και τι αρνητικό
Θετικα : μου αρέσουν ολοι η χαρακτήρες ειναι υπερβολικοί αλλα το δικαιολογώ διότι διακρίνω την σκέψη της Square στην δημιουργία τους . Έδωσε 1 βασικό χαρακτηριστικό στον καθένα . Η δυναμική lighting , O λογικός Sazh , o δειλός hope , ο πεισματάρης snow , η αισιόδοξη Vanille και η ''ειρωνική'' Fang ... με λίγα λογία όλοι μαζί συμπληρώνουν το τέλειο person.
Τώρα από την άλλη δεν δικαιολογώ κάποιες συμπεριφορές όπως αυτή του hope ... απέναντι στον snow ...αλλά όπως ξέρουμε όλοι μας και έχουμε μάθει από τις σχέσεις ζωής ότι η συμπεριφορές βασιζοντε σε υποκειμενικές αντιλήψεις, και μεγαλο ρολο παιζει το ψυχολογικό υπόβαθρο. Το σεναριο μπορει ανετα να φέρει παράλληλα σύμπαντα με sequel kai prequel αμα γουστάρουν . Η μουσική του απλά ...ο ήχος γενικά τα εφε του απίστευτη λεπτομέρεια , τα menu , τα γραφικα , ο σχεδιασμός - αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος το σύστημα μάχης ... δεν ξέρω δεν με νοιάζει όσο υπερβολικός και αν ακούγομαι έτσι νοιώθω.
το μόνο αρνητικό επίσης που είδα ήταν το οτι για μεγάλο διάστημα στην αρχή ήταν easy οι μάχες και μικρές σε διάρκεια ...αλλά οκ
personGR
14-03-2010, 21:13
http://img169.imageshack.us/img169/7722/gdcslidethumb.jpg (http://img169.imageshack.us/i/gdcslidethumb.jpg/)
Λοιπον ξεκιναω με τους πιο προσφατους. Person δεν βλεπω την φωτο που εχεις βαλει πιο πανω!
Φιλε Narmo το παιχνιδι δεν με δυσαρεστησε για την ακριβεια το περιμενα χειροτερο απο αυτα που ακουγα.Ιδιως στην Pulse το παιχνιδι γινεται το πιο ανοιχτο και ελευθερο Final Fantasy που υπηρξε ποτε.Το κακο ειναι οτι αργει πολυ για να γινει αυτο.Οι περιορισμοι ειναι πολλοι μεχρι εκεινο το σημειο, αλλα ευτυχως το συστημα μαχης ειναι υποδειγματικο και το στορυ ενδιαφερον.
Νικολα και Μανθο, δεν χρειαζεται να κανεις ολες τις αποστολες μεχρι την 14 για να ξεκλειδωσεις τα Chocobo, μπορεις να το κανεις και νωριτερα.Παντως οπως τα περιεγραψε ο Νικολας ισχυουν για τα chocobo μπορεις να αποφευγεις ευκολα τα παντα και σου δινουν προσβαση σε μερη που δεν μπορουσες να πας αλλιως. ;)
Αυτα κοντολογης το παιχνιδι θεωρω οτι αδικηθηκε μεν αλλα οχι εντελως αδικα δε...ναι ακουγεται περιεργο , αλλα ετσι ειναι.Φυσικα και το χαιρομαι τωρα αλλα ναι υπηρχε ενα σημειο που βαρεθηκα να περπαταω και να κανω μαχες συνεχεια.Απο την αλληγ η ομορφια του παιχνιδιου ειναι απαραμιλλη και για τα δικα μου γουστα χωρις αντιπαλο στον συγκεκριμενο τομεα που εγω θελω να αποκαλω "φαντασια".Κανενα RPG δεν εχει δημιουργησει τετοιους αυθεντικους και ομορφους κοσμους οπως τα final fantasy και δεν πα να λετε οτι θελετε. :D
Το FFXIII ευτυχως δεν ειναι εξαιρεση και θα δειτε να ξεδιπλωνει ενας υπεροχος κοσμος μπροστα στα ματια σας.Συντομα παντως θα κανω και ενα review για το παιχνιδι, οποτε δεν θα σας πω τωρα τι βαθμο του βαζω, ομως θα υπενθυμισω οτι ειμαι αυστηρος στις βαθμολογιες μου οποτε οτι βαλω να το γνωριζετε αυτο. :)
AgentPrinny007
14-03-2010, 22:30
http://img169.imageshack.us/img169/7722/gdcslidethumb.jpg (http://img169.imageshack.us/i/gdcslidethumb.jpg/)
Σκεψεις που μου περασαν απο το μυαλο οταν ειδα την εικονα.
Στην αρχη φανταστικα οτι εχουν κανει λαθος εκει στην SE και εχουν βαλει κατω απο τα wrpg το Hitman και τo tomb raider. Αλλα μετα λεω γιατι να εκαναν τετοιο θεμα ( wrpg vs jrpg) στη SE ??
Μετα μου ηρθε η ιδεα οτι την επιγραφη Western RPGs vs JRPG την εβαλαν καποιοι κακοπροαιρετοι :P:P
Person βοηθα !!!
εγω παντως ειμαι στις 28 ωρες και θα κανω ενα διαλειμμα για Heavy Rain και GoW3 γιατι με κουρασε αυτο το γραμμικο που λεγαμε. οχι οτι δε μου αρεσει -καθε αλλο- αλλα θελω μια αλλαγη..
personGR
14-03-2010, 22:58
Στην αρχη φανταστικα οτι εχουν κανει λαθος εκει στην SE και εχουν βαλει κατω απο τα wrpg το Hitman και τo tomb raider. Αλλα μετα λεω γιατι να εκαναν τετοιο θεμα ( wrpg vs jrpg) στη SE ??
Μετα μου ηρθε η ιδεα οτι την επιγραφη Western RPGs vs JRPG την εβαλαν καποιοι κακοπροαιρετοι :P:P
Person βοηθα !!!
Είναι από το panel του Toriyama, director του FFXIII στη GDC, σύμφωνα με το siliconera...
nikolaszax
15-03-2010, 00:52
Person βοηθα !!!
Να πω την υποψια μου?Εβαλε ολα τα παιχνιδια που ειτε ανηκουν σε αυτην ή στην eidos αλλα η SE ειναι πλεον publisher,εξου και τα hitman/tomb raider.
Απο την αλλη βεβαια ειναι ακυρη η τοποθετηση τους με τετοιον τιτλο αλλα τι να πεις.....
Και τωρα μια βοηθεια σχετικα με τα weapon upgrades και πως να φτιαξετε πολυ γρηγορα ισχυρα οπλα(οχι οτι δεν θα το προσεξετε και εσεις οταν φτασετε σε εκεινο το σημειο αλλα τεσπα,κουβεντα να γινεται).
Περιεχει καποια quest spoiler προς τελος ch.11,οχι τιποτα το σημαντικο απο αποψη ιστοριας
Οταν φτασετε στην Oerba ή οπως λεγεται το χωριο της vanille κ fang,υπαρχει σε ενα απο τα κτιρια ενα ρομποτακι το οποιο σας δινει quest να βρειτε 5 αντικειμενα στο χωριο για να το επισκευασετε.Αφου τα βρειτε και του τα δωσετε τοτε σας δινει ανταμοιβη μπολικα items που πουλας σε εξωφρενικα μεγαλες τιμες, ως αποτελεσμα απο τα 100000 gold που ειχα να εκτοξευθουν στα 700000!Επισης σας δινει ενα loot σε λιγες ποσοτητες που σε x3 xp δινει 120000 xp στο οπλο(αν οχι αυτο τοτε ακποιο κιβωτιο στην περιοχη εκεινη πρεπει να τα εχει)!Το αποτελεσμα?Ενα lvl 20 2 tier οπλο να εκτιξευθει με 2 απο αυτα σε lvl 50!Και σαν να μην εφτανε αυτο ειναι και διαθεσιμα ως πωληση προς 50000 το ενα,αν θυμαμαι την τιμη καλα και επειδη το gold δεν εχει κανεναν αλλο ρολο απο οτι βλεπω παρα να αγορασεις τα συγκεκριμενα mechanical loot ειναι ευκαιρια να αγορασετε αρκετουτσικα για το main party σας.
Και φυσικα πιο μετα στο παιχνιδι ειναι σιγουρο οτι θα υπαρχουν και αλλα ειτε σε κιβωτια ειτε ως drop.
3 lvl 50 2nd tier οπλα αυτην την στιγμη και με 500000 gold διαθεσιμα.
EDIT:Κατι που ξεχασα και απορω γιατι το καναν.Spoiler τελος chapter 11 αν δεν κανω λαθος
Το ονομα της lighting εγινε claire????Για οσους δεν ξεραν στην ιαπωνικη εκδοση ειναι eclair.Και πριν σας παει το μυαλλο σας στο γλυκο λολ, μαθετε(αν δεν ξερετε ηδη) πως eclair στα γαλλικα σημαινει ,ω τι συμπτωση lighting!Πραγματικα δεν καταλαβα γιατι επρεπε να κανουν την αλλαγη αυτη μιας και ηταν ενας απο τους λογους επιλογης της light του ψευδονυμου της.Να πεις οτι ηταν ιαπωνικο και ηταν δυσκολο στην προφορα οκ αλλα αφου δεν ηταν τοτε γιατι???Φταιει το γλυκο μαλλον λολ
Δεν μπορω να πω οτι μου αρεσουν τετοιες τακτικες αλλαγων στο localizing.....
μολις βρηκα το official strategy guide απο το warez-bb.org (να βαλω και πηγη...)
Οριστε το link:
http://rapidshare.com/files/363079629/Final_Fantasy_XIII_Guide_by_Piggyback.pdf
παω να δω τι λεει :)
Να κανω μια ερωτηση? Εχω κλεισει 13-14 ωρες στο παιχνιδι και ενω το battle system ειναι φοβερο και το απολαμβανω κτλ νομιζω οτι το παιχνιδι ειναι απιστευτα ευκολο, ζητημα να εχω πεθανει 10 φορες κι αυτες επειδη ειμαι greedy και δεν χαλαω potions. Ποτε δυσκολευει το παιχνιδι? :(
(πειτε μου οτι δυσκολευει)
WolfRathmA
15-03-2010, 08:56
Να κανω μια ερωτηση? Εχω κλεισει 13-14 ωρες στο παιχνιδι και ενω το battle system ειναι φοβερο και το απολαμβανω κτλ νομιζω οτι το παιχνιδι ειναι απιστευτα ευκολο, ζητημα να εχω πεθανει 10 φορες κι αυτες επειδη ειμαι greedy και δεν χαλαω potions. Ποτε δυσκολευει το παιχνιδι? :(
(πειτε μου οτι δυσκολευει)
Για αυτο εχεις εξαφανιστεί εσυ. LoL... :P
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.