View Full Version : Final Fantasy XIII
Pages :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
baphomet
15-03-2010, 09:37
Να κανω μια ερωτηση? Εχω κλεισει 13-14 ωρες στο παιχνιδι και ενω το battle system ειναι φοβερο και το απολαμβανω κτλ νομιζω οτι το παιχνιδι ειναι απιστευτα ευκολο, ζητημα να εχω πεθανει 10 φορες κι αυτες επειδη ειμαι greedy και δεν χαλαω potions. Ποτε δυσκολευει το παιχνιδι? :(
(πειτε μου οτι δυσκολευει)
μην στεναχωριέσαι θα δυσκολέψει και αρκετά μάλιστα...ακόμα αρχή είσαι
Εγω που ασχοληθηκα λιγο στην Pulse αλλα κατα τα αλλα μου αρεσει η εξερευνηση ειμαι στο τελος του 12 και εχω 60 ωρες.Και πριν το τερματησω γυρναω πισω στην Pulse τωρα για να κανω sidequests, οποτε με βλεπω να το τερματιζω σε 20 ωρες απο τωρα και μετα να ξαναεπιστερφω στην Pulse για grinding components χαχαχα
Valkyre εγώ θα σου πρότεινα να τελειώσεις το story και μετά να επιστρέψεις για τα side missions...εγώ αυτό θα κάνω γιατί δεν θέλω να πάω στα final bosses overpowered (το είχα πάθει με το Lost Odyssey αυτό) και γιατί δεν μπορώ να περιμένω άλλες 20 ώρες για να δω τι θα γίνει με το story :idiotic_smile:
μετά τον τερματισμό βέβαια θα πέσει το ανάλογο λιώσιμο στα side missions, στα components κτλ
Να κανω μια ερωτηση? Εχω κλεισει 13-14 ωρες στο παιχνιδι και ενω το battle system ειναι φοβερο και το απολαμβανω κτλ νομιζω οτι το παιχνιδι ειναι απιστευτα ευκολο, ζητημα να εχω πεθανει 10 φορες κι αυτες επειδη ειμαι greedy και δεν χαλαω potions. Ποτε δυσκολευει το παιχνιδι? :(
(πειτε μου οτι δυσκολευει)
Μην ανησυχεις... θα φας πολυ ξυλο στην συνεχεια...αλλα μιλαμε για ΠΟΛΥ ξυλο... :D
Δεν ειναι τυχαιο οτι εχουν βαλει το retry battle ;)
Νικολα εφοσον εισαι στο Ch.11 υπαρχει εκτος απο αυτο το μικρο sidequest ακομα πιο γρηγορος τροπος για να βγαλεις λεφτα και αυτο ειναι το Minigame με το chocobo, treasure hunting.Βρισκεις πολλα αντικειμενα που τα πουλας απο 100 με χρι 200 χιλλιαδες gil :)
με έχουνε μπερδέψει λίγο τα όπλα. αξίζει να τα κάνω level up εξ αρχής ή να περιμένω να φτάσω στο grand pulse?
nikolaszax
15-03-2010, 17:20
με έχουνε μπερδέψει λίγο τα όπλα. αξίζει να τα κάνω level up εξ αρχής ή να περιμένω να φτάσω στο grand pulse?
Ειναι απλο το συστημα.Spoiler λογω μεγεθους
Οπως εχεις δει υπαρχουν 3 ειδη loot που βρισκεις για να κανεις upgrade τα οπλα.
1ο ειδος:Ζωικης προελευσης.Αυτα δινουν μηδαμινο xp αλλα εχουν την εξης ιδιοτητα.Οταν βαζεις στα οπλα αυτα τοτε μετα απο εναν αριθμο αυτων θα δεις οτι το οπλο αποκτα την ιδιοτητα καθε loot που θα του βαλεις απο εκεινο το σημειο να δινει bonus xp.Πχ (χωρις να ειναι αυτος ο αριθμος αλλα για παραδειγμα το λεω) αν του δωσεις 5 απο αυτα θα παρει x1,5 xp στα επομενα loot που θα του βαλεις,στα 15 x2 xp κτλ.Το ανωτερο που παει (αυτο ισχυει,ακριβες νουμερο) ειναι στα x3 xp αν βαλεις 36 ζωικα loot.
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΙ ΖΩΙΚΟ LOOT ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ.Μπορει να βαλεις 30 sturdy bone και 6 eather ή το αντιστροφο,το ιδιο αποτελεσμα θα εχει.
2ο ειδος:mechanical προελευσης(εχουν μια βιδα για εικονιδιο)
Αυτα ειναι ακριβως το αντιθετο των ζωικων.Δινουν μπολικο xp αλλα ΑΦΑΙΡΟΥΝ το xp bonus που περνεις απο τα ζωικα.Οποτε αν εχεις x3 xp και δωσεις πχ καμια 10ρια απο mechanical τοτε θα δεις οτι θα εχει πεσει το x-κατι σε πχ x2.Οποτε θα πρεπει να ξαναβαλεις ζωικα για να ξαναγεμισεις το bonus αν θες το μεγιστο xp απο τα mechanical
3ο ειδος:Catalysts(διαμαντακια ως εικονιδιο).
Ειδικα loot που τα χρησιμοποιεις οταν το οπλο εχει φτασει σε ενα συγκεκριμενο lvl.Οταν το οπλο φτασει στο ανωτατο lvl τοτε δεν μπορεις να το αναβαθμισεις αλλο.Εδω ερχονται οι catalysts που ναι μεν σου ριχνουν τα στατιστικα του οπλου αλλα το μεταμορφωνουν και σου δινουν την δυνατοτητα για ποαραπανω lvling τους οποτε στην τελικη θα ειναι δυνατοτερα.Συμφαιρει να τα μεταμορφωνεις μονο οταν βλεπεις οτι θα μπορεσεις αμεσως να τα ανεβασεις ωστε να γινουν δυνατοτερα παο την προηγουμενη μορφη τους,ετσι ωστε να μην χασεις τα μεγαλυτερα στατιστικα που εχουν στην προηγουμενη μορφη τους.
Οποτε η τακτικη που ακολουθεις:
1,Επιλεγεις το οπλο για ανβαθμιση
2,Του βαζεις 36 ζωικα loot ωστε να παρει το x3 xp(ειναι παμφτηνα στα shop,μολις 80 το ενα και μετα εχεις μπολικα λεφτα στο παιχνιδι).
3,Του βαζεις οσα περισσοτερα mechanical loot μπορεις(καλο ειναι να διαλεξεις αυτα που δινουν περισσοτερο xp στο συνολο) μεχρις οτου να πεσει το x-κατι bonus σε οτιδηποτε λιγοτερο απο x3.
4,Αφου εχει πεσει κατω απο 3 επαναλαμβανεις το 2ο βημα ΑΛΛΑ δεν βαζεις 36 παλι,βαζεις οσα πρεπει για να ανεβει παλι στο x3 bonus.(αν εχει μηδενιστει το bonus τοτε λογικα θα του δωσεις παλι 36)
5,Αν φτασει το ανωτατο lvl το οπλο(θα μπει ενα αστερακι διπλα και δεν θα μπορεις να το ανεβασεις αλλο) τοτε του βαζεις τον catalyst για μεταμορφωση και επαναλαμβανεις την διαδικασια.Τα οπλα εχουν 3 lvl(μαζι με το αρχικο) οποτε 2 σθγκεκριμενους catalyst για το καθενα.
Τωρα για το ποτε να τα κανεις...Εξαρταται καθαρα και μονο απο το αν εχεις αποφασισει ποιους θα εχεις στο τελικο party ωστε να μην ανεβαζεις αλλων χαρακτηρων που δεν θα θες στην τελικη.Αμα εχεις καποιους σιγουρους (ή και ολους) τοτε αρχισε απευθειας οταν μπορεσεις,τα στατιστικα βοηθουν πολυ.Στην pulse ομως γινεται το κυριως lvl τους αφου τα ειχα με το ζορι 10 (της light 20 ) και μετα την pulse ολα lvl 61.Τωρα εμνει να βρω τον catalyst για την τελευταια μεταμορφωση
Εδω ειναι η λιστα με τα οπλα και τα lvl που γινονται maxed για catalyst καθως και οι catalyst που χρειαζονται.
http://ff-13.info/category/weapons/
Ps.ευχαριστησε τον Δημητρη που μας βρηκε το link XD.
1ο ειδος:Ζωικης προελευσης.Αυτα δινουν μηδαμινο xp αλλα εχουν την εξης ιδιοτητα.Οταν βαζεις στα οπλα αυτα τοτε μετα απο εναν αριθμο αυτων θα δεις οτι το οπλο αποκτα την ιδιοτητα καθε loot που θα του βαλεις απο εκεινο το σημειο να δινει bonus xp.Πχ (χωρις να ειναι αυτος ο αριθμος αλλα για παραδειγμα το λεω) αν του δωσεις 5 απο αυτα θα παρει x1,5 xp στα επομενα loot που θα του βαλεις,στα 15 x2 xp κτλ.Το ανωτερο που παει (αυτο ισχυει,ακριβες νουμερο) ειναι στα x3 xp αν βαλεις 36 ζωικα loot.
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΙ ΖΩΙΚΟ LOOT ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ.Μπορει να βαλεις 30 sturdy bone και 6 eather ή το αντιστροφο,το ιδιο αποτελεσμα θα εχει.
Αυτα ειναι ακριβως το αντιθετο των ζωικων.Δινουν μπολικο xp αλλα ΑΦΑΙΡΟΥΝ το xp bonus που περνεις απο τα ζωικα.Οποτε αν εχεις x3 xp και δωσεις πχ καμια 10ρια απο mechanical τοτε θα δεις οτι θα εχει πεσει το x-κατι σε πχ x2.Οποτε θα πρεπει να ξαναβαλεις ζωικα για να ξαναγεμισεις το bonus αν θες το μεγιστο xp απο τα mechanical
Ειδικα loot που τα χρησιμοποιεις οταν το οπλο εχει φτασει σε ενα συγκεκριμενο lvl.Οταν το οπλο φτασει στο ανωτατο lvl τοτε δεν μπορεις να το αναβαθμισεις αλλο.Εδω ερχονται οι catalysts που ναι μεν σου ριχνουν τα στατιστικα του οπλου αλλα το μεταμορφωνουν και σου δινουν την δυνατοτητα για ποαραπανω lvling τους οποτε στην τελικη θα ειναι δυνατοτερα.Συμφαιρει να τα μεταμορφωνεις μονο οταν βλεπεις οτι θα μπορεσεις αμεσως να τα ανεβασεις ωστε να γινουν δυνατοτερα παο την προηγουμενη μορφη τους,ετσι ωστε να μην χασεις τα μεγαλυτερα στατιστικα που εχουν στην προηγουμενη μορφη τους.
2,Του βαζεις 36 ζωικα loot ωστε να παρει το x3 xp(ειναι παμφτηνα στα shop,μολις 80 το ενα και μετα εχεις μπολικα λεφτα στο παιχνιδι).
3,Του βαζεις οσα περισσοτερα mechanical loot μπορεις(καλο ειναι να διαλεξεις αυτα που δινουν περισσοτερο xp στο συνολο) μεχρις οτου να πεσει το x-κατι bonus σε οτιδηποτε λιγοτερο απο x3.
4,Αφου εχει πεσει κατω απο 3 επαναλαμβανεις το 2ο βημα ΑΛΛΑ δεν βαζεις 36 παλι,βαζεις οσα πρεπει για να ανεβει παλι στο x3 bonus.(αν εχει μηδενιστει το bonus τοτε λογικα θα του δωσεις παλι 36)
5,Αν φτασει το ανωτατο lvl το οπλο(θα μπει ενα αστερακι διπλα και δεν θα μπορεις να το ανεβασεις αλλο) τοτε του βαζεις τον catalyst για μεταμορφωση και επαναλαμβανεις την διαδικασια.Τα οπλα εχουν 3 lvl(μαζι με το αρχικο) οποτε 2 σθγκεκριμενους catalyst για το καθενα.
Τωρα για το ποτε να τα κανεις...Εξαρταται καθαρα και μονο απο το αν εχεις αποφασισει ποιους θα εχεις στο τελικο party ωστε να μην ανεβαζεις αλλων χαρακτηρων που δεν θα θες στην τελικη.Αμα εχεις καποιους σιγουρους (ή και ολους) τοτε αρχισε απευθειας οταν μπορεσεις,τα στατιστικα βοηθουν πολυ.Στην pulse ομως γινεται το κυριως lvl τους αφου τα ειχα με το ζορι 10 (της light 20 ) και μετα την pulse ολα lvl 61.Τωρα εμνει να βρω τον catalyst για την τελευταια μεταμορφωση
Εδω ειναι η λιστα με τα οπλα και τα lvl που γινονται maxed για catalyst καθως και οι catalyst που χρειαζονται.
+rep, έψαχνα κάτι τέτοιο! ;)
χίλια thanks και κρίμα που δεν μπορώ να σου δώσω και άλλο +rep γιατί σου έχω δώσει πρόσφατα
mitsosk2000
15-03-2010, 20:23
Ολα καλα με τα οπλα με μονο προβλημα πως αυτα που θελω να ανεβασω εγω εχουν NO BREAK που σημαινει πως δεν μπορουν να δωσουν το τελικο χτυπημα για να γινει ο αντιπαλος stagger.
Σας εχω ακομη ενα site που μπορει να σας βοηθησει με αναλυστικους χαρτες για τα missions και ειναι αυτο http://twobrothersandasister.com/?p=6455 . Περιμενουμε μονο και τα υπολοιπα καθως εχει μονο τα 30 πρωτα.
Keep playing and have fun...
για τα no break οπλα, καλο ειναι να βαλεις στους commando. οποτε θα κρατανε το chain σταθερο, και οι ravengers θα κανουν το stagger οταν παει 200% ή οσο ειναι το stagger point.
εγω μαλλον θα φτιαξω το no break στη fang, και στους αλλους θα δω...
btw, light-fang και μετα hope ή vanille για τριτος??
^^Fang για τρελο melee dmg και tank/saboteur
Light για εξισου καλο Ravager, commando και οποτε χριεαστει υποστηριξη σε heal
Hope για τρελο buffing μεσω synergist , πολυ καλος ravager και απο τους καλυτερους healer.
Dragonpaul
15-03-2010, 21:30
^^Fang για τρελο melee dmg και tank/saboteur
Light για εξισου καλο Ravager, commando και οποτε χριεαστει υποστηριξη σε heal
Hope για τρελο buffing μεσω synergist , πολυ καλος ravager και απο τους καλυτερους healer.
Να δω ποτε θα παιξεις GOW3 εσυ, που εχεις ρημαξει το FF.:P Πλακα πλακα, θελω να το παρω και γω. ;)
^^ δεν το εχω αγγιξει το GOWIII και το εχω μια βδομαδα...
Δεν μπορω ρε συ να παιζω πολλα παιχνιδια μαζι δεν τα ευχαριστιεμαι καθολου.Μολις χορτασω το FF, μετα θα αφιερωθω ολοκληρωτικα στο GOWIII με 2-3 playthrough να στανιαρω! :D
Dragonpaul
15-03-2010, 22:29
^^ δεν το εχω αγγιξει το GOWIII και το εχω μια βδομαδα...
Δεν μπορω ρε συ να παιζω πολλα παιχνιδια μαζι δεν τα ευχαριστιεμαι καθολου.Μολις χορτασω το FF, μετα θα αφιερωθω ολοκληρωτικα στο GOWIII με 2-3 playthrough να στανιαρω! :D
Ναι! Και γω δεν παιζω δυο ή τρια παιχνιδια μαζι. Απορω, παντως, με την εγκρατεια σου. Ειδικα στο συγκεκριμενο παιχνιδι, εγω δεν ξερω αν θα το μπορουσα αυτο.
Στο μεταξυ, περιμενω να τελειωσω με κατι μπερδεματα που εχω και να παω να το αγορασω.
nikolaszax
15-03-2010, 22:40
ahem.......
God damn *Insert every curse,bad and filthy word here* τελευταιο boss!
Αισχος,15 προσπαθειες και δεν μπορω να τον βγαλω με καμια παναγια.Οχι γιατι ειμαι αδυναμος,καθε αλλο θα ελεγα αφου σε κανενα boss και mob (περα των overpowered για τα lvl μου,βλεπε τα jurrasic park της pulse) δεν ειχα προβλημα,ουτε και εκανα restart αλλα επειδη ειναι κλασσικο παραδειγμα cheap boss........
Αφηνω στην ακρη το judgement κατι με το αποιο σε βαραει και σε αφηνει ΠΑΝΤΑ πριν τον ταφο,εκεινο το σωζεις με healing.Τσουκου τσουκου τον μειωνεις,αλλα οταν φτανει στην μεση εκει αρχιζουν τα οργανα των cheapt τακτικων.
Death spells.....το χειροτερο spell ever σε rpg,θα επρεπε να πυροβολησουν οποιον το σκεφτηκε.
Ναι,ειναι το μονο boss στο παιχνιδι που εχει τετοιο ή τουλαχιστον απο οσα αντιμετωπισα εγω.Το αποτελεσμα?Death spell στον leader και αρχιζεις τις προσευχες να μην πιασει.Εμενα παντως δεν πιανουν γιατι 17 φορες το εκανε στην light και τις 15 επιασε(ναι ακριβως,2 φορες μονο την γλιτωσα μεχρι να με φαει με την δευτερη).
Οχι και τιποτα αλλο αλλα απο την η φορα και μετα εβαλα και accessory για 30% πιθανοτητα να αποφευγει το death,αλλα και παλι τιποτα!
Βαλε και οτι συνηθως βγαζει και το φιδι που σημαινει negative buffs πανω μου και αγωνας να τα βγαλω μιας και καθε buff αυξανει την πιθανοτητα κατα 1% να πετυχει το death.....
Κατα τα αλλα πεφτει ευκολα το life αλλα το death spell με κοβει παντα.
Και το χειροτερο ειναι οτι δεν εχω βρει ακομα τακτικη να τον ριξω και αμφιβαλλω αν και αυριο που θα προσπαθησω θα τον βγαλω.Ουτε το grind βοηθαει απο οτι βλεπω μιας και ειναι καθαρα θεμα ενος spell.
Ειναι το μοναδικο σημειο που το οτι παιθανει ο leader και χανεις γινεται εκνευριστικο κατ'εμε μιας και οπως ειπα δεν ειχα τετοιο προβλημα σε ολο το παιχνιδι μεχρις εκεινο το σημειο.
goddammit....Παιζει να ειμαι ο πιο καντεμης στον κοσμο ? :(:(:(
2 rpg που να μην μπορω να τελειωσω σε διαστημα ημερων(star ocean 3 το αλλο) ?Καναν εξορκιστη παιδια!
Δεν παει αλλο ομως για σημερα,δοκιμαζω αυριο......
http://kotaku.com/5493738/frankenreview-final-fantasy-xiii
πάντως το καημένο το έχουν θάψει οι κριτικοί. για άλλη μία φορά βλέπουμε πόσο ΔΕΝ είναι επαγγελματίες οι game reviewers. δίνουν 3-4 γνωστά περιοδικά/site κακό/καλό βαθμό και τρέχουν όλοι οι άλλοι και αντιγράφουν το ύφος στο review τους.
Όπως και με το GTA4 έτρεχαν τα σάλια όλων των reviewers, χωρίς να λέει κανείς το αρνητικό ότι δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά GTA, έτσι και εδώ κάποιοι παραπονέθηκαν για το παιχνίδι και το θάβουν όλοι.
nikolaszax
15-03-2010, 23:01
Παντως εχω ετοιμο το original ιαπωνικο τραγουδι μιας και ειμαι στο τελος ωστε να το βαλω στο τελος του παιχνιδιου να παιζει στην θεση της leonas lolol.
Τα reviews σιγουρα ειναι καπως υπερβολικα. Υπαρχουν συγκεκριμενες κριτικες και προβληματα στα οποια συμφωνουμε νομιζω ολοι, απο την αλλη το 50% ας πουμε που του δινει το edge ειναι απλα γελοιο.
16 ωρες στο παιχνιδι, εχω αρχισει να βαριεμαι το cutscene-battle-cutscene. Ελπιζω να πλησιαζω στην pulse.
nikolaszax
15-03-2010, 23:21
Τα reviews σιγουρα ειναι καπως υπερβολικα. Υπαρχουν συγκεκριμενες κριτικες και προβληματα στα οποια συμφωνουμε νομιζω ολοι, απο την αλλη το 50% ας πουμε που του δινει το edge ειναι απλα γελοιο.
16 ωρες στο παιχνιδι, εχω αρχισει να βαριεμαι το cutscene-battle-cutscene. Ελπιζω να πλησιαζω στην pulse.
Ch.11 ειναι η pulse.Αν κανω σωστες υποθεσεις θες αλλες 4-6 ωρες για να φτασεις εκει.
Ουσιαστικα το παιχνιδι περνει στροφη 180 μοιρες απο εκεινο το σημειο imo(προς το καλυτερο).
Οσων αφορα τα reviews,εν αναμονη του φιναλε να πω πως δεν θεωρω οτι το αδικησαν οσοι του βαλαν απο 7 και πανω(οχι,εγω δεν του βαζω 7 αλλα μπορω να δω γιατι καποιος μπορει να του εβαλε,τι προβληματα ειχε και κατα ποσο μπορουσε να κοιταξει περα απο αυτα).Οτιδηποτε κατω απο αυτο για εμενα ειναι ακυρο(ειδικα του Edge ειναι τραγικο αλλα τα εχει πει ο Δημητρης τελεια περι edge).
desperate_gamer
15-03-2010, 23:51
Nikolas ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες σου για το upgrading όπλων. Μου ήρθε σήμερα κι εμένα το παιχνίδι και σύντομα θα το ξεκινήσω, άρα πρέπει να έχω το νου μου.
Αλλά να σε ρωτήσω...
Υπάρχει κάποιο εξάρτημα που είναι πολύ σπάνιο (πέρα από τους καταλύτες φαντάζομαι) ώστε να πρέπει να το κρατήσω για αργότερα, ή ό,τι βρίσκω να το βάζω; Υπάρχει trophy που να πρέπει να φτάσουμε στην τελευταία μορφή τα όπλα απ' όλους τους χαρακτήρες (άρα να μην πηγαίνει το οποιοδήποτε upgrading κάνουμε πριν την Pulse);
Ehmm... Αυτά για τώρα. Ας το παίξω λίγο και βλέπουμε :p
nikolaszax
16-03-2010, 01:51
Mpa,den blepo kapoio pou na einai spanio(pera kapoion catalyst opos sosta eipes).Oti briskeis tha einai kai diathesimo pros agora me thn parodo xronou. Tora gia to an tha ta bazeis apeytheias h na perimeneis na mazepseis einai diko sou thema.Ego ta ebaza logo stats pou bohthane.Oytos h allos to sovaro upgrading ksekina sthn pulse opou briskeis kai mpolika lefta alla kai loots.Mexri tote einai ligo to upgrade pou telika tha kaneis.
Prepei na yparxei sxetiko trophy alla den ksero akrivos ti thelei(an px thelei ola ta opla maxed,ena h apla na ftiakseis 1 ultimate gia ton kathena).
Sorry gia ta greeklish.
Πριν απο καμια ωρα το τερματισα. Κι εγω εχασα γυρω στις 10 φορες στο τελικο boss, αλλα τελικα τον εβγαλα και στις 2 μορφες με 5 stars. Χρησιμοποιησα 3 συστηματα. Δεν ειναι τοσο δυσκολος, ομως εχει μια κινηση που οντως σε σκοτωνει στην ψυχρα, ουτε να προφυλαχθεις δεν σε αφηνει. Το κολπο ειναι να κανετε 3-4 debuffs με sab/sab/rav μεχρι να μπει σε break μετα rav/rav/com για να ανεβει το % και προς το τελος του break com/com/rav. Όταν βγει απο break παλι χωστε 2-3 γυρους debuffs και ιδιαιτερα poison κανοντας heal ενδιαμεσα. Μολις παει 130-150% break γυριστε σε healer/healer/commando, παρατηρησα πως με 2 healers στο party δεν πιανει το death spell του!
Και μια ερωτηση:
Οταν ημουν στην eden, τα adamantoise αφηναν platinum ingot οταν τα σκοτωνες. Τωρα που παω να κανω farming αφηνουν gold dust. Ξερει κανεις τι παιζει?
Παιδια please αρχιζω και βλεπω μηνυματα να ξεκινανε με "Last Boss" κλπ κλπ... προσοχη με τα σποιλερς δεν ξερω τι ακριβως γραφετε, αλλα αφηστε μας κι εμας να φαμε το κεφαλι μας χαχα :D
Λοιπον ξαναλεω οτι δεν υπαρχει απολυτως κανενας λογος να κανεις upgrade τα οπλα πριν την Pulse.Οτι και να κανεις πριν την Pulse , απλα θα σπαταλησεις resources και αντικειμενα με τον εναν ή τον αλλο τροπο.Οχι οτι δεν μπορεις να τα ξαναποκτησεις, απλα καλο θα ηταν να περιμενεις.Αλλωστε μεχρι το ch.11 το παιχνιδι ελεγχει ουτως η αλλως το ποσο ισχυροι μπορουν να ειναι οι χαρακτηρες σου.
Επισης ενα ευκολο tip για να ξερετε ποια αντικειμενα μπορειτε να πουλησετε χωρις να ανησυχειτε αν χρειαζονται για weapon upgrades ειναι αυτα που γραφουν στην περιγραφη τους : "Can be sold for a premium".
Οσα λοιπον αντικειμενα βλεπετε με αυτην την περιγραφη πουληστε αφοβα ;)
nikolaszax
16-03-2010, 10:54
Παιδια please αρχιζω και βλεπω μηνυματα να ξεκινανε με "Last Boss" κλπ κλπ... προσοχη με τα σποιλερς δεν ξερω τι ακριβως γραφετε, αλλα αφηστε μας κι εμας να φαμε το κεφαλι μας χαχα :D
Λοιπον ξαναλεω οτι δεν υπαρχει απολυτως κανενας λογος να κανεις upgrade τα οπλα πριν την Pulse.Οτι και να κανεις πριν την Pulse , απλα θα σπαταλησεις resources και αντικειμενα με τον εναν ή τον αλλο τροπο.Οχι οτι δεν μπορεις να τα ξαναποκτησεις, απλα καλο θα ηταν να περιμενεις.Αλλωστε μεχρι το ch.11 το παιχνιδι ελεγχει ουτως η αλλως το ποσο ισχυροι μπορουν να ειναι οι χαρακτηρες σου.
Επισης ενα ευκολο tip για να ξερετε ποια αντικειμενα μπορειτε να πουλησετε χωρις να ανησυχειτε αν χρειαζονται για weapon upgrades ειναι αυτα που γραφουν στην περιγραφη τους : "Can be sold for a premium".
Οσα λοιπον αντικειμενα βλεπετε με αυτην την περιγραφη πουληστε αφοβα ;)
Μην ανυσυχεις, απλη αναφορα εκανα για να ξερω γιατι μιλαω στο spoiler ωστε να μην πατησει καποιος κατα λαθος, και σε spoiler εβαλα αυτο που ηθελα να πω.
Δεν μπρω να καταλαβω γιατι ακριβως θεωρειται σπαταλη πριν την pulse,ειδικα οταν ουτως η αλλως στην τελικη θα τα χρησιμοποιησεις anyway.Ο χρονος δεν εχει σημασια και τα ζωικα loot που φευγουν αβερτα ειναι παμφτηνα.Το μονο που μπορω να δω ως σπαταλη ειναι αν καποιος παρει/βρει καποιο οπλο πιο μετα που του αρεσει περισσοτερο απο αυτο που εκανε upgrade(αν και πριν την pulse ειναι τοσο λιγο το upgrade που στην τελικη δεν θα εχει σημασια).Για αυτο ομως υπαρχουν τα guides για να δει τι οπλα υπαρχουν και ποτε εμφανιζονται.
Αλλωστε τα οπλα κυμαινονται σε σταθερες εναλλαγες:1 high STR-low MAG,1 High MAG- low STR,1 All STR-0 MAG,1 All MAG-0 STR, 1 balanced STR-MAG και κανα με χαμηλοτερα στατιστικα αλλα ξεχωριστες ιδιοτητες.
Οποτε μπορει καποιος να δει τι εχει παρει και να ξερει τι ερχεται(καποια μπορει να ερθουν πολυ αργα ομως,μετα την pulse) και σε συνδυασμο με το αν ξερει ηδη τι θελει να κανει τον καθε χαρακτηρα(οπως εγω ηθελα high STR στη light και low MAG για απλα spells) πραττει αναλογως.Το γεγονος οτι δεν υπαρχουν πχ 2 οπλα που να δινουν High STR-low MAG, κανει το upgrade πιο ευκολο.
Στην τελικη ειναι στο χερι του παικτη,αν δεν υπηρχε το internet ή τα guides πως θα τα καναμε/τε?Ας θυμηθουμε τα παλια χρονια των jrpgs lol:cool:.
Σπαταλη ειναι διοτι οκ μπορει να βρεις τα ζωικα για να πετυχεις το 3Χ ΕΧΠ , ομως πολυ δυσκολα (γιατι το δοκιμασα) θα βρεις την απαραιτητη ποσοτητα μηχανικων ωστε να κανεις max το οπλο σε ενα go.Ξεκαθαρησα ομως οτι δεν ειναι τιποτα σπουδαιο και οτι ο κυριοτερος λογος για εμενα να μην κανει κανεις upgrade ειναι για να ειναι το παιχνιδι πιο challenging.
enstikto
16-03-2010, 13:12
Δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου ακόμα με το παιχνίδι γιατί θέλει να αφιερώσεις πολύ χρόνο, αλλά έχω σκοπό να το πιάσω...
Κάτι που διάβασα και μπορεί να σας φανεί χρήσιμο σε περίπτωση που δεν το ξέρατε:
Αφού τερματίσετε το παιχνίδι σας δίνετε η δυνατότητα για free-roaming οπότε αν θέλετε να δείτε γρήγορα την ιστορία μπορείτε κάλιστα να το τερματίσετε και μετά να κάνετε όλα τα υπόλοιπα....
AgentPrinny007
16-03-2010, 14:00
To εχει πει και ο Δημητρης σε μερικα ποστ πιο πισω.Ενας απο τους λογους που μου αρεσει αυτη η σειρα ειναι οι διαφορετικοι κοσμοι που υπαρχουν σε καθε FF. Μπορει να πει κανεις πολλα για το FF13, αλλα σε αυτον τον τομεα το παιχνιδι σκιζει.
Η αληθεια ειναι οτι εχω βαρεθει να βλεπω παραλλαγες της Μεσης Γης και μπορει οι δυτικοι να εχουν εξελιξει λιγο τα rpg τους αλλα δεν εχουν ξεκολλησει απο τον Tolkien. Το λεω αυτο γι τωρα τελευταια ακουω για cliche των anime κτλ. Ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα....
^^ Aυτο ξαναπεστο για τα δυτικα RPG , το εχω επισημανει απειρες φορες...
Οι κοσμοι τους ειναι απλα οπως το ειπες φτηνες παραλλαγες που δειχνουν τεμπελια και πραγματικα μηδεν φαντασια.
Απο την αλλη και 275695290085 Final Fantasy να βγουν , θα εχουν 275695290085 διαφορετικους κοσμους...ειλικρινα απορω πως βρισκουν τοση εμπνευση για να σχεδιαζουν τα μαγικα τοπια και τους κοσμους που φανταζονται...και δυστυχως καμμια αλλη "σειρα" RPG δεν διαθετει ουτε κατα διανοια την καλλιτεχνικη δουλεια του FF
Επισης AgentPrinny τσεκαρε λιγο το inbox σου ;)
To εχει πει και ο Δημητρης σε μερικα ποστ πιο πισω.Ενας απο τους λογους που μου αρεσει αυτη η σειρα ειναι οι διαφορετικοι κοσμοι που υπαρχουν σε καθε FF. Μπορει να πει κανεις πολλα για το FF13, αλλα σε αυτον τον τομεα το παιχνιδι σκιζει.
Η αληθεια ειναι οτι εχω βαρεθει να βλεπω παραλλαγες της Μεσης Γης και μπορει οι δυτικοι να εχουν εξελιξει λιγο τα rpg τους αλλα δεν εχουν ξεκολλησει απο τον Tolkien. Το λεω αυτο γι τωρα τελευταια ακουω για cliche των anime κτλ. Ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα....
καλά αυτό εννοείτε. οι κόσμοι των ff είναι πολύ όμορφοι και εφάνταστοι. αφού το κλασσικό θέμα σε forums είναι σε ποια gaming τοποθεσία θα θέλατε να πάτε/ζήσετε, και πάντα όλοι αναφέρουν ένα μέρος από final fantasy.
τα anime cliche είναι περισσότερο για τους χαρακτήρες νομίζω. όχι ότι των western rpgs οι χαρακτήρες είναι αγαπητοί αλλά τουλάχιστον ο κόσμος δεν περιμένει να τους σώσουν μερικά 17χρονά.
^^ ναι περιμενει να τους σωσει ο "και καλα imba experience" κωλογερος με το ραβδι!χαχα
ενταξει πλακα κανω αλλα κλισε υπαρχουν παντου!
^^ ναι περιμενει να τους σωσει ο "και καλα imba experience" κωλογερος με το ραβδι!χαχα
ενταξει πλακα κανω αλλα κλισε υπαρχουν παντου!
απλά πχ μου χαλάει το story να λένε ότι η lightning είναι μία σουπερ στρατιοτίνα με πολύ εμπειρία και μετά να μαθαίνω ότι μόλις έγινε 21 χρονών. δλδ άμα την κάνανε 28 να λέγαμε ότι πρόλαβε να αποκτήσει λίγη εμπειρία τόσο κακό θα έκανε;
η το τεράστιο έλεος με αυτό το θέμα ήταν το ff8, όπου ο 17 χρονος Squal γίνεται αρχηγός μίας ολόκληρης στρατιωτικής ακαδημίας.
και στα wrpg βασικά είχα στο μυαλό μου παιχνίδια με 30ρη χαρακτήρα. καλά βέβαια δεν έχω παίξει ποτέ WRPG πάνω από 3 ώρες με εξαίρεση το KOTOR, στο PC. όπου είχε και νεαρούς (25-25) πρωταγωνιστές αλλά και μικρούς. βέβαια μου την έδινε που δεν μιλούσε ο πρωταγωνιστής. αυτό για μένα είναι τεράστιο - για τα WRPG.
καλα ναι δεν διαφωνω και οι 2 πλευρες ειναι η καθεμια για τους δικους της λογους γεματη κλισε
Παντως και τα FF εχουν ολα τουλαχιστον ενα μεγαλο χαρακτηρα στο party.
Cid, Barret, Auron, Sahz ειναι οι πρωτοι που μου ερχονται στο μυαλο.
Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι κοσμοι που δημιουργουν δεν εχουν αντιπαλο...
Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι κοσμοι που δημιουργουν δεν εχουν αντιπαλο...
ναι. μα ΤΙΠΟΤΑ δεν έχουν αντίπαλο. πραγματικά τώρα παίζω το 13 και είμαι σε ένα μαγευτικό δάσος που παίζει μουσική με στίχους, και λέει ο shaz εδώ θα ήταν ωραία τοποθεσία για πικνικ και λέω από μέσα μου συμφωνώ άπειρα.
....τι πικνικ μωρε. μία ψησταριά να στίναμε ως γνήσιοι Έλληνες :P.
πάντως ο Shaz σας χαρακτήρας ξεφεύγει από τα cliche των rpg χαρακτήρων. από τους πιο αληθινούς χαρακτήρες σε παιχνίδι, και πολύ συμπαθητικός, αν και πάντα συμπαθούσα τους comedy relief χαρακτήρες.
...και δυστυχως καμμια αλλη "σειρα" RPG δεν διαθετει ουτε κατα διανοια την καλλιτεχνικη δουλεια του FF
Σε αυτο συμφωνω. Καλλιτεχνικα εχουν κανει εξαιρετικη δουλεια και στο FFXIII, καποια περιβαλλοντα με εχουν αφησει αναυδο και ακομα δεν εχω φτασει στην pulse.
Δευτερο YLOD τη στιγμη που επαιζα FFXIII και μαλιστα καθως επαιζε ενα βιντεο :(
Παω για δευτερη εγχειρηση μπας και σωσω το save και μετα τσιμπαω ενα slim να τελειωνω με αυτο το πραγμα.
Σε αυτο συμφωνω. Καλλιτεχνικα εχουν κανει εξαιρετικη δουλεια και στο FFXIII, καποια περιβαλλοντα με εχουν αφησει αναυδο και ακομα δεν εχω φτασει στην pulse.
Δευτερο YLOD τη στιγμη που επαιζα FFXIII και μαλιστα καθως επαιζε ενα βιντεο :(
Παω για δευτερη εγχειρηση μπας και σωσω το save και μετα τσιμπαω ενα slim να τελειωνω με αυτο το πραγμα.
Κρίμα, τελικά η ανάσταση του ps3 είναι προσωρινή. Ίσως η πρόληψη(αλλαγή πάστας) να είναι η μόνη λύση :(
Οnce faulty always faulty δυστυχως -_-
Κατσε να το ποσταρω και στο αντιστοιχο τοπικ
έχω φτάσει στο chapter 7 και πρέπει να πω ότι μου αρέσουν πολύ όλοι οι χαρακτήρες πλέον. ειδικά η lightning έχει πολύ περισσότερο βάθος από ένα θηλυκό cloud τελικά
Πέρα απο τούς κοσμους που φτιάχνει η σειρα Final fantasy να σας θυμίσω ένα λόγο ακομα που την αγαπάμε ...
:love: The feelings !
YouTube- Final Fantasy VIII - Eyes On Me
και δεν εννοώ απαραίτητα το love story
Επίσης να αναφέρω το πόσο θετικό βρίσκω τοπ log που κρατάει σχετικά με το τι εχει γίνει σε καθε chapter απίστευτα χρήσιμο!!
Δημιουργηθhκe κατaλάθος :(
hollow_83
17-03-2010, 10:49
http://www.destructoid.com/review-final-fantasy-xiii-167136.phtml
Μη σταθειτε στην βαθμολογια η οποια ειναι οντως ακραια, απλα
δειτε καποια σχολια που με βρισκουν συμφωνο και δεν εχουν
υποθει πουθενα.
Ελπιζω να μην εχει ποσταριστει και αλλου.
^^ Δεν καταλαβαινω γιατι λες οτι δεν εχουν επισημανθει τα περισσοτερα απο αυτα που λεει.Πολλα απο αυτα τα εχω επισημανει και εγω ο ιδιος.Επισης καποια πραγματα που λεει ειναι απλα βλακωδη για να μην πω κατι χειροτερο και ο τυπος μοιαζει σαν να προσπαθει οσο μπορει να θαψει.
Δεν μπορω δηλαδη να μην γελαω οταν ακουω να λεει "τα summons ειναι αχρηστα" ... μαλιστα κυριε... δηλαδη εγω που οταν απεκτησα το Bahamut εκανα με μια κινηση 99.999 dmg που ουτε στα ονειρα μου δεν μπορουσα υπο αλλες συνθηκες και εβγαλα απειρες μαχες με αυτον τον τροπο και με εσωσε κυριολεκτικα σε πολλα boss fights, αλλο παιχνιδι επαιζα... ακομα και τωρα που ειμαι πολυ ισχυρος τοσο ωστε οντως να μην μου κανει αισθηση το 99.999 dmg του bahamut, και παλι μου εχει φανει υπερβολικα χρησιμο στα τελευταια hunting missions διοτι μην ξεχναμε οταν κανεις summon , γινεται raise και fully healed το party σου. Ακομα και τωρα με εχει σωσει το Bahamut.
Οποτε αυτα ειναι βλακειες και δειχνει οτι μαλλον δεν ασχοληθηκε ιδιαιτερα.Και δεν ειναι μονο αυτο, απλα ενα παραδειγμα εφερα, πολλα απο τα υπολοιπα που λεει ειναι αναλογες μπαρουφες.
Τεσπα , να δηλωσω απλα οτι χθες το τελειωσα το παιχνιδι και τωρα ασχολουμαι με τα hunting missions για να κανω upgrades ;)
hollow_83
17-03-2010, 11:32
Εγω δυστυχως φιλε μου δε γελαω, αλλα κλαιω
με την τροπη που πηρε η σειρα αυτη.
Ειλικρινα θα ηθελα να παιζαμε διαφορετικο παιχνιδι
αλλα δυστυχως το FF με αγκιξε οσο το Last Remnant
του XBOX.
Δε λεω κατι αλλο στο συγκεκριμενο τομεα μιας και μαλλον
κουραζω.
^^ Βρε δεν λεω οτι κακως εχεις την αποψη που εχεις, μην παρεξηγηθω!Σεβαστη καθολα και μαλιστα βασιζεται σε επιχειρηματα.
Απλα μιλαω για το εν λογω review που τουλαχιστον εμενα μου φανηκε εντελως ηλιθιο.Αλλωστε μην ξεχναμε ο εν λογω κυριος του Destructoid ειναι πασιφανες οτι ειναι attention whore μεχρι αηδιας, αφου εχει βρει το μαγικο "κουμπι" για να τραβαει hits στην ιστοσελιδα.Το ιδιο εκανε με πολλα παιχνιδια απο οτι παρατηρησα , ακομα και στο assassins 2 εβαλε 4.5/10 lol απλα.
Και το κακο ειναι οτι του εδωσα καταλαθος hit τωρα γιατι δεν ηξερα τι να περιμενω ετσι οπως εκανες Link! :D απο εδω και περα ομως μπαινει στο ignore list Και αυτο :)
AgentPrinny007
17-03-2010, 12:57
Και εμενα με εχουν σωσει πολλες φορες τα summon. Πιο χαρακτηριστικη ειναι η περιπτωση του Barthandelus. Δεν θα τα ειχα καταφερει χωρις αυτο. Με εχουν ξεγλιστρησει απο ασχημες καταστασεις πολλες φορες.
Να φανταστω οτι ο κυριος του Destructoid περιμενε με ενα καλεσμα να κανεις 1.000 000 damage και να τελειωνει η μαχη. Sorry αλλα αυτο το θεωρω χαζο. Οι περιπτωσεις τυπου final fantasy 8 που τους τιναζες ολους στον αερα με ενα summon, δοξα το θεο εχουν περασει και ελπιζω να εχουν περασει ανεπιστρεπτη.
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι την καταλληλη στιγμη , οταν τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ευνοικα για σενα , να καλεσεις το τερας σου και να αλλαξεις την ισορροπια της μαχης προς οφελος σου. Αυτο το θεωρω στρατηγικη, ολα τα αλλα ειναι μπαρουφες και αλλα λογια να αγαπιομαστε.
personGR
17-03-2010, 16:17
^^ Βρε δεν λεω οτι κακως εχεις την αποψη που εχεις, μην παρεξηγηθω!Σεβαστη καθολα και μαλιστα βασιζεται σε επιχειρηματα.
Απλα μιλαω για το εν λογω review που τουλαχιστον εμενα μου φανηκε εντελως ηλιθιο.Αλλωστε μην ξεχναμε ο εν λογω κυριος του Destructoid ειναι πασιφανες οτι ειναι attention whore μεχρι αηδιας, αφου εχει βρει το μαγικο "κουμπι" για να τραβαει hits στην ιστοσελιδα.Το ιδιο εκανε με πολλα παιχνιδια απο οτι παρατηρησα , ακομα και στο assassins 2 εβαλε 4.5/10 lol απλα.
Και το κακο ειναι οτι του εδωσα καταλαθος hit τωρα γιατι δεν ηξερα τι να περιμενω ετσι οπως εκανες Link! :D απο εδω και περα ομως μπαινει στο ignore list Και αυτο :)
http://game20.gr/reviews/final-fantasy-xiii-review-4665/
To ριβιου του Val πάνω στο παιχνίδι :)
AgentPrinny007
17-03-2010, 16:24
http://game20.gr/reviews/final-fantasy-xiii-review-4665/
To ριβιου του Val πάνω στο παιχνίδι :)
Εξαιρετικο το review του Val και αντικειμενικο.Περιμενω και απο εσενα person οταν με το καλο τελειωσεις τις εξετασεις σου;)
ρε παιδιά ο sentinel πέρα από το να τις τρώει χρησιμεύει σε τίποτα άλλο; το tutorial έλεγε ότι κάνει damage με counter attacks, αλλά κάνει μόνο 1 φορά στον γύρο counter και αυτό απειροελάχιστο damage. κάνω κάτι λάθος;
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αναλυτικά το σύστημα μάχης? Δεν έχω πολυκαταλάβει πως ακριβώς είναι.
αν εισαι στην αρχη μην ρωτας πολλα. το παιχνιδι εχει κατατοπιστικοτατ tutorials και οσο παιζεις κατανοεις τις μαχες περισσοτερο . εδω οτι και να σου πουμε δυσκολα θα το κρατησεις.
God-Ectis
18-03-2010, 02:07
na sas rotiso kati oli lene pos to game diarki kana 60 oro xoris side quests ego thelo omos na akouso ke ti exi na pi ke o elinikos laos mia ke imaste i pio poli pro-kameni sta games :)
nikolaszax
18-03-2010, 02:37
@God-ectis
Poios to eipe gia 60 ores xoris side quest?Lol h tha exane ekatontades fores h tha kathotan na blepei ta topia kana 20oro(h to afhne na trexei eno eleipe lol).
To save mou leei 43 ores teleiomeno,me liga C rank sidequests enapomeinanta.Opote xoris side gyro stis 40 ores.Ta side quests einai pou anebazoun para poly to playtime.
God-Ectis
18-03-2010, 02:42
LOOOL opos ipa thanks gia to info telika imaste odos pro - kameni :D
Τελικά παράτησα το Darksiders, έχει γίνει πολύ φτηνό στο Αποκαλύπτικ και μετά το Τιτάν στο Γκοντογουόρ έω να ηρεμήσω λίγο με FF13. Οπότε θα σας επισκέπτομαι πλέον κι εδώ συχνά πυκνά, ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να βγάλω την ιστορία τουλάχιστον.
@God-ectis
Poios to eipe gia 60 ores xoris side quest?Lol h tha exane ekatontades fores h tha kathotan na blepei ta topia kana 20oro(h to afhne na trexei eno eleipe lol).
To save mou leei 43 ores teleiomeno,me liga C rank sidequests enapomeinanta.Opote xoris side gyro stis 40 ores.Ta side quests einai pou anebazoun para poly to playtime.
Eγω παντως και παλι λεω οτι 43 ωρες επαιξες βιαστικα χωρις να ξαποστασεις δευτερολεπτο! :D
Εγω το τελειωσα στις 50 ωρες αν αφαιρεσω καποια πραγματα που εκανα πριν παω να το τελειωσω.Ναι καθησα και χαζευα τα τοπια οχι βεβαια για 20 ωρες...! :D
@Quaro
Φιλε ο Sentinel ειναι απο τους πιο χρησιμους χαρακτηρες/ρολους. Ειδικα σε boss fights και σε δυσκολα groups εχθρων ειναι απλα απαραιτητος. ;)
nikolaszax
18-03-2010, 11:48
Eγω παντως και παλι λεω οτι 43 ωρες επαιξες βιαστικα χωρις να ξαποστασεις δευτερολεπτο! :D
Εγω το τελειωσα στις 50 ωρες αν αφαιρεσω καποια πραγματα που εκανα πριν παω να το τελειωσω.Ναι καθησα και χαζευα τα τοπια οχι βεβαια για 20 ωρες...! :D
@Quaro
Φιλε ο Sentinel ειναι απο τους πιο χρησιμους χαρακτηρες/ρολους. Ειδικα σε boss fights και σε δυσκολα groups εχθρων ειναι απλα απαραιτητος. ;)
Μπα,δεν θα το λεγα οτι βιαστηκα.Απλα τοσο περιπου κρατα αν κανεις ελαχιστα πραγματα.Θα ελεγα οτι ισως ημου ο μονος που το εκανε τοσο αρα και βιαστηκα,αλλα οσοι παιξαν και δεν ασχοληθηκαν με sidequests(ειτε δεν τους ενοιαζε ειτε τα αφησαν για το τελος) περιπου τοσο τους πηρε.
Θα ειχα καπως παραπανω βεβαια αν δεν εκανα skip καποιες μαχες που διαρκουσαν 5-10 λεπτα και σου εδιναν ελαχιστο CP σε σχεση με την δυναμη των τερατων(οταν ενα ρομποτ μεγαλο που κανει τοσο να πεσει σου δινει 4000 CP που σου δινουν με μαχες των 20 δευτερων 2 ομαδες με λυκους τοτε ακτι δεν παει καλα λολολ).
Ps.Συνεχιζω να λεω οτι το τελικο boss battle ειναι cheap XD.Μιας και το τελειωσες τωρα καταλαβες Δημητρη γιατι το ελεγα ποσο γκαντεμης ειμαι(εκτος αν την γλιτωσες απο το death spell(progenitoral κατι ή οπως λεγοταν αν δεν κανω λαθος) )
Ps2.Ενα αρνητικο ειναι η ελλειψη ενος σοβαρου villain στο παιχνιδι,ολοι τους ηταν πολυ wooden και ειδικα ο main δεν εδειξε τιποτα απο αποψη χαρακτηρα.Ακομα δεν μου αρεσε πως το παιχνιδι συμπεριφερθηκε σε ορισμενους δευτερευοντες χαρακτηρες
Περι villains και side characters
Η Jihl μπαινει σε μια σκηνη και πεφτει στην επομενη απο ενα ruin attack.....
Ο cid αν και οχι ακριβως villain,πεθαινει,αναστενεται και ξαναπεθαινει σε 2 λεπτα.Παντελως αχρειαστη σκηνη που θα ηταν καλυτερα αν ελειπε μιας και δεν προσφερε τιποτα,τουναντιον πειραξε τον χαρακτηρα του cid.
Ο πατερας του hope επισης ξεχαστηκε,Η gang του snow ελειπαν για ολο το παιχνιδι για να εμφανιστουν ξανα προς το τελος και να ξαναχαθουν,ο τυπος με το μακρυ μαλλι,συναδελφος του cid επισης
Ps3.εξαιρετικοτατο το review σου και συμφωνω σχεδον απολυτα(στο τμημα με τους χαρακτηρες μονο δεν συμφωνησα απολυτα) οποτε και σχεδον ιδιο score του δωσαμε.Ηταν πολυ πιο αντικειμενικο απο καθε αλλο...."professional" review βλεπε destructoid(το site το παω για τα αρθρα του αλλα τα reviews του ειναι τραγικα ως αστεια.Εδικα αν αναλογιστεις οτι πριν λιγες μερες ειχαν ποσταρει αρθρο εναντιον των ατομως που ειχαν ξεγραψει το παιχνιδι λογω αυτων που ακουγαν και ελεγα οτι ειναι παρα πολυ καλο....άλλα τελικα λεγαν στο review τους) και Edge.
+rep αν μπορουσα(αρχιζω να απεχθανομαι το δεν μπορεις να δωσεις rep επειδη πρεπει να μοιρασεις και αλλου...τι φταιω εγω οταν ειναι τα ιδια ατομα που το αξιζουν?lololol).
Xαχα δεν πειραζει βρε Νικολα, και μονο που το βρηκες αξιολογο μου αρκει! ;)
Παντως κανε ενα edit γιατι σου ξεφυγαν τα σποιλερ λολολολολ :D
και παλι σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια ;)
nikolaszax
18-03-2010, 12:08
Xαχα δεν πειραζει βρε Νικολα, και μονο που το βρηκες αξιολογο μου αρκει! ;)
Παντως κανε ενα edit γιατι σου ξεφυγαν τα σποιλερ λολολολολ :D
και παλι σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια ;)
Αξιολογο ειναι λιγο,πιστεψε με.Αριστο θα το ελεγα.Τι εχει να ζηλεψει απο τα αλλα reviews αλλωστε?
Shit,παλι καλα που το ειδες εγκαιρως,thanks.
ρε παιδιά ο sentinel πέρα από το να τις τρώει χρησιμεύει σε τίποτα άλλο; το tutorial έλεγε ότι κάνει damage με counter attacks, αλλά κάνει μόνο 1 φορά στον γύρο counter και αυτό απειροελάχιστο damage. κάνω κάτι λάθος;
Κοιτα,αρχικα φαινετε πως δεν εχει κατι το ιδιαιτερο.Συντομα ομως θα καταλαβεις ποσο απαραιτητος ειναι.
Κατ'αρχας αυξανει τρελλα το DEF του και τραβαει την προσοχη των εχθρων πανω του.Αυτο απο μονο του σε βαζει σε στρατιγικες προσεγγισεις.
Παραδειγματα με τον sentinel σε party:
1)Αν οι χαρακτηρες σου ειναι σε κινδυνο τοτε τραβαει την προσοχη και δεχεται τρελλα μειωμενο damage οσο οι αλλοι healaroyn.Ποια η διαφορα απο το να κανεις 3 healer?Απλο.Ακομα και αν healareis οι αντιπαλοι θα βαρανε ολο το party σου και το healing δεν θα ειναι το καλυτερο δυνατο.Μειωνοντας ομως ετσι το damage και βαροντας μονο ενα οι εχθροι,μπορεις ανετα να σωσεις το party σου ή καποιον member που κινδυνευει.
2)Ο sentinel τραβαει την προσοχη οσο οι υπολοιποι παρεχουν buffs/debuffs.Ιδιαιτερα χρησιμο ωστε να μπορεσει ανενοχλητα το party να παρεχει buffs χωρις κινδυνο.Εγω πχ ειχα παντα ενα SEN/SYN/COM ωστε ο sen να τραβηξει προσοχη,ο COM να κανει damage και να κρατησει το stagger υψηλα ωστε να μην πεσει(ιδαιτερα χρησιμο αν το εχεις υψηλα και θες να αλλαξεις σε buffer καποιον επειδη πχ τελειωσε το haste σου κτλ ωστε να μην μηδενιστει το chain που ανεβασες τοσο δυσκολα) και ο syn να παρεχει buffs.Ετσι μονο 1 χαρακτηρας χανει life(και τρελλα μειωμενο μαλιστα) οσο οι αλλοι κανουν την δουλεια τους.
3)τραβαει την προσοχη των επιθεσεων που σημαινει οτι μπορεις να αποφυγεις ακομα και πανισχυρες επιθεσεις πολλες φορες(πχ μια επιθεση που βαραει σε straight line μπορει να μην χτυπησει τους αλλους και μονο τον SEN γιατι ηταν σε αλλο τελειως σημειο εκεινος απο τους υπολοιπους 2 members).Οταν δεις πχ behemoths να κανουν Sunder (με αλλα λογια pretty much 1-hit ko σε οτιδηποτε λιγοτερο απο full life αλλα ακομα και με full ολλες φορες) και να βγαζουν τον leader KO(αρα game over) τοτε ξερεις οτι ο SEN ειναι απαραιτητος μιας και δεν θα πεσει τοσο ευκολα απο ισχυρες επιθεσεις.αν μαλιστα παρει και DEF up buff γινεται κινητο φρουριο.
Με αλλα λογια δεν ειναι για επιθεση.Το λεει αλλωστε οτι εχει 0 επιθεση και μονο με counter βαραει σπανια(και καλυτερα μαλιστα γιατι τον θες στην αμυνα και οχι ελευθερο να χτυπηθει).
Ειναι ο tanker των jrpg(ορος των wrpg) οπου τραβει την προσοχη ολων ωστε να προστατεψει τους αδυναμους και να αφησει τους DPS να κανουν την δουλεια τους ανενοχλητοι επειδη αυτος δεν νιωθει απο επιθεσεις.
Θα σε σωσει απειρες φορες,εμενα προσωπικα το εκανε.
Συνιστω παντως να αφηνεις τον SEN για τα αλλα members.Αν μπορεις να τον χειριστεις αποτελεσματικα τοτε be my guest και ελεγξε τον εσυ.Αν ομως δεν μπορεις τοτε γινεται liability και δεν βοηθα οποτε και ειναι μονοδρομος η χρηση του απο την AI των αλλων members.
Τωρα βεβαια υπαρχει το ζητημα οτι μονο 2 ειναι οι SEN.Με την Fang να ειναι ενας αν δεν μπορεις να χειριστεις το class τοτε σημαινει πως δεν μπορεις να την χειριστεις(εκτος αν εχεις βαλει και τον snow στο party σου).Εγω πχ ηθελα πολυ να παιζω με την fang αλλα τελικα την παρατησα γιατι δεν ημουν καλος στο SEN class και δεν μπορουσα να διαβαζω τους αλλους members μου οσο ημουν SEN.
Εκτος αυτου ο Sentinel μπορει να κανει defense και παραλληλα να healει μονος του τον εαυτο του (mediguard)
ειναι τρελος ρολος παρα παρα πολυ χρησιμος στις δυσκολες μαχες ;)
AgentPrinny007
18-03-2010, 12:48
Εγω εχω αφησει εξω τον Sazh και το πολυτιμο Haste του:(Δεν μου κολλαγε στο party που εχω φτιαξει. Ετσι εχει μεινει με 700,000 περιπου χιλιαδες cp αχρησιμοποιητα...
Φοβαμαι οτι παιζω σιντηρητικα, εχω την Lightning σε RAV τον Hope MED και την Fang COM. Παντα θελω να εχω εναν med, αλλαζω που και που για buffs κτλ , αλλα στο 90% των περιπτωσεων εχω τον πιο πανω σχηματισμο.
Προτεινω να ανεβασεις τον Hope σαν synergist.Ειναι εκπληκτικος και σε αυτον τον ρολο, οποτε δεν θα σου λειψει καθολου το Haste ;)
Επι του παροντος εγω ξεκιναω τις μαχες μου (τις δυσκολες δηλαδη) με το εξης σχημα
Fang - Com
Hope - Synergist
Lightning - Ravager
Μετα τα haste/protect και αναλογως το stagger point και το ειδος του εχθρου καθως και το ποσο δυσκολος ειναι γυρναω ειτε σε:
Fang - Com
Hope - Ravager
Lightning - Ravager
ειτε σε περιπτωση αρκετα δυσκολου εχθρου
Fang - Sentinel
Hope - Ravager
Lightning - Ravager για γρηγορο stagger.
Φυσικα καθε φορα οι μεταλαξεις αυτων των σχηματων ειναι πολλες.
Το σχημα εκτακτης αναγκης παντως ειναι
Fang Sentinel
Hope Medic
Lightning Ravager
Οπως επισης το σχημα μετα απο επιτυχες stagger ειναι
Fang Com
Hope Rav
Lightning Com
Και το safe σχημα για ελεγχομενη ζημια ειναι
Fang Com
Hope Medic
Lighhtning Ravager
lol πολλα εγραψα χαχα και δενε ιναι ουτε τα μισα ξεχασα και το σχημα
Fang Saboteur
Hope Synergist
Lightning Medic
nikolaszax
18-03-2010, 12:57
Εγω ειχα Ligh/Fang/Sazh.Εβαλα τον Sazh να μαζει το βασικο heal και esuna και ηταν μια χαρα απο αποψη healing τελικα.
Το set up μου ηταν RAV/COM/RAV οταν ξεκιναω την μαχη.MED/SEN/MED για γρηγορο healing,COM/COM/RAV για οταν εχει ανεβει πολυ το stagger meter ή οταν σπασει ο εχθρος,COM/SEN/SYN για τον λογο που ειπα πιο πανω στη εξηγηση προς quaro(+ το οτι ο sazh εχει τα καλυτερα επιθετικα buffs που αργουν οι αλλοι να μαθουν),COM/SAB/SYN για γρηγορ buff/debuff σε δυσκολους αντιπλαους(de haste και το αλλο που μειωνει τα element weakness ακρως απαραιτητα σε αντιπαλους) και τελος COM/SEN/MED για να βαραει η light οσο αποσπα την προσοχη η Fang και ο Sazh να την healarei,ιδανικο για οταν ειμαι αντιμετωπος με πολλους αντιπαλους που κανουν πολλαπλα hit ωστε να τους τρωει λιγο λιγο η light και μετα μια full scale αντεπιθεση.
Με αυτο το παρτυ δεν ειχα ποτε προβλημα.
AgentPrinny007
18-03-2010, 13:31
Eυχαριστω για τις συμβουλες παιδια;)
Επισης εχω πορωθει και χρησιμοποιω πολυ συχνα το army of one της Lightning:love:
nikolaszax
18-03-2010, 13:39
Eυχαριστω για τις συμβουλες παιδια;)
Επισης εχω πορωθει και χρησιμοποιω πολυ συχνα το army of one της Lightning:love:
:love::love::love:
Epic move οπτικως,πραγματικα.Κριμα που δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει μιας και λεει οτι damage varies by situation λολ.
Nαι ειναι εκπληκτικη κινηση κι εγω την χρησιμοποιω απλα για το εφφε.Μερικες φορες κανει αξιοπρεπες dmg αλλες φορες ειναι για τα μπαζα
Παντως το highwind της Fang ειναι μακραν καλυτερο αφου κανει σε stagger κατασταση ουτε λιγο ουτε πολυ 200.000 ζημια και παραπανω.Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι με το που το χρησιμοποιησεις βγαινει ο εχθρος απο stagger mode.Οποτε το χρησιμοποιεις κοντα στο τελος του stagger ή στην αρχη αν οι εχθρουν εχουν μικρο hp ουτως η αλλως...
Τι να λεμε ρε παιδια... me loves Fang! :D
AgentPrinny007
18-03-2010, 13:45
Δεν ξερω αν το ξερετε αλλα με μηδεν αστερακι στις μαχες εχεις 8 φορες μεγαλυτερη πιθανοτητα να παρεις στο τελος της μαχης τα αντικειμενα που χρησιμοποιεις λιγο πριν τις μαχες για να κανεις τα πολλα buff.
^^ Ελα ρε δεν το ηξερα αυτο.Εγω χρησιμοποιω ενα accessory που βελτιωνει την πιθανοτητα να παρεις Shrouds μετα τις μαχες και ενα αλλο που σου δινει πιο σπανια drops :)
AgentPrinny007
18-03-2010, 14:00
Μαλλον οταν παιρνεις λιγα αστερακια στο τελος θεωρει το παιχνιδι οτι δεν τα πας και τοσο καλα ετσι σου δινει λιγη βοηθεια.
edit :Αυτος ειναι ο πινακας για το drop rate των rare item και των shroud
stars ..........rare item d.r................shroud ..d.r
0............... none..............................x8
1............... none............................. x4
2............... none............................. x2
3..................x1............................. ..x1
4.................. x3............................. x1
5................. x5.............................. x1
το drop rate των rare item ειναι στο 5% και σε αλλους εχθρους στο 10% .Αρα με 5 αστερακια φτανει στο 25% και με το accessory το 50 %
Eμαθα τι κανει το περιφημο Role crystal level οταν το φτανεις.
Εχει σχεση με το ρολο.
Στον commando ανεβαζει το damage
Level 1......x2
level 2.......x2,1
level3........x2,2
level4........x2,3
level5........x2,5
Στον Ravager το chain boost
+1%
+1,5%
+2%
+2,5%
+3%
Στον Sentinel το final damage
x0,65
x0,63
x0,60
x0,56
x0,50
Στον Medic το healing effect
x1,2
x1,23
x1,26
x1,29
x1,32
Στον Synergist το ποσο θα διαρκεσουν τα buff
x1,2
x1,35
x1,50
x1,65
x1,80
και τελος στον Saboteur τη πιθανοτητα να πετυχουν τα αντι -buff
x1,20
x1,24
x1,28
x1,33
x1,40
Eδω θελω να πω πως δεν τα ανεβαζει μονο σε αυτους που εχουν τον ρολο και αγορασαν το Role crystal level αλλα και στα υπολοιπα μελη της ομαδας που ειναι στη μαχη, σε μικροτερο βαθμο βεβαια.
20+ hours in, btw ποτε προλαβατε και το τερματισατε? :whoopsy:
Σε αυτο το σημειο θελω να ρωτησω
a) Κατι δεν παει καλα με την κοπελια που κανει το voice acting της Vanille, μια η accent ειναι Αγγλικη, μια (καρα) Αμερικανικη. Δεν καταφερε να το βρει μαλλον :muhaha:
b) Βλεπω κανεις δεν το σχολιαζει αλλα επειδη το εχω μπροστα μου ολη την ωρα and it bugs me, wtf is wrong με το παλτο του Snow? Αποφασισαν να χρησιμοποιησουν αλλο ingame και αλλο στα cutscenes? :muhaha:
Το μεσημεράκι έφτασα στο 9ο τσάπτερ με καμιά 20αριά ώρες (το είχα ξεχάσει βέβαια και 4-5 ώρες ανοικτό το πρώτο βράδυ, αφού είχα αποκοιμηθεί, χαχαχα). Αν δεν κάνω λάθος σε 3-4 ωρίτσες ανοίγει ε?
a) Κατι δεν παει καλα με την κοπελια που κανει το voice acting της Vanille, μια η accent ειναι Αγγλικη, μια (καρα) Αμερικανικη. Δεν καταφερε να το βρει μαλλον :muhaha:
b) Βλεπω κανεις δεν το σχολιαζει αλλα επειδη το εχω μπροστα μου ολη την ωρα and it bugs me, wtf is wrong με το παλτο του Snow? Αποφασισαν να χρησιμοποιησουν αλλο ingame και αλλο στα cutscenes? :muhaha:
A) η voice actress της vanille είναι αυστραλέζα γι αυτό σου ακούγεται έτσι
Β) ναι δεν ξέρω και εγώ. βασικά και στα εκτός μάχης είναι κανονικό. μόνο μένα στην μάχη βγαίνουν αυτά τα περίεργα σύμβολα.
To παλτο του Snow αλλαζει επειδη στην ουσια αυτο ειναι το "οπλο" του λολ :D
ναι ετσι ειναι δεν κανω πλακα ;)
μα νομιζω και οι Αυστραλοι μιλανε (κατα βαση) Βρετανικα Αγγλικα, τεσπα :p
Για το wtf παλτο, βασικα κανει μπαμ οτι αποφασισαν τελευταια στιγμη να το βαλουν.
nikolaszax
19-03-2010, 21:05
a)Yeap.αλλες φορες ειναι αμερικανικη,αλλες αυστραλιακη αλλες αγγλο κατι...Ισως φταει οτι ειναι Αυσταλεζα λολ
b)Τα συμβολα εννοεις?Αυτα εμφανιζονται γιατι ειναι τα battle models.Αν δεις ο snow δεν εξοπλιζεται σε οπλο πχ gauntlet οπως θα περιμενε καποιος αλλα σε symbols που μπαινουν στην πλατη της φορεσιας του.
Εξου και οι διαφορες διοτι αλλα εχουν στα cutscenes και αλλα στης σκηνες που χρησιμοποιυν τα battle models.
μα νομιζω και οι Αυστραλοι μιλανε (κατα βαση) Βρετανικα Αγγλικα, τεσπα :p
Για το wtf παλτο, βασικα κανει μπαμ οτι αποφασισαν τελευταια στιγμη να το βαλουν.
βασικά όχι είναι δική τους προφορά απλά όταν έχεις συνηθίσει να ακούς αμερικάνικη προφορά σου θυμίζει πολύ την βρετανική.
Βρηκα ενα καλο κολπο για να αποκτησετε 3 trapezohedrons εχοντας μονο 1.
Νομιζω πως θα ειναι χρησιμο σε πολλους καθως εχουμε ενα 2% το πολυ να παρουμε trapezohedron απο την adamantoise.
Πρωτα αγοραζουμε το Mistilteinn οπλο της vannile απο το shop.
Και μετα, θελουμε
159 Sturdy Bone \
89 Superconductor \ Total gil:
2 Particle Accelerator / 1,507,400 gil
28 Ultracompact Reactor /
1 Scarletite
1 Trapezohedron
Επειτα αρχιζει η συνθεση με τα εξης υλικα στη σειρα που δινονται
36 x Sturdy Bone
50 x Superconductor
1 x Scarletite
36 x Sturdy Bone
2 x Ultracompact Reactor
15 x Sturdy Bone
27 x Superconductor
1 x Trapezohedron
36 x Sturdy Bone
26 x Ultracompact Reactor
36 x Sturdy Bone
2 x Particle Accelerator
12 x Superconductor
Το οπλο που θα εχουμε θα πρεπει να ειναι ενα πληρως αναβαθμισμενο nirvana.
Το κανουμε dismantle, και εκτος των αλλων λαμβανουμε και 3 trapezohedrons!!!!
Ελπιζω να βοηθησα! :-)
Ο Barthanulus ή οπως τον λενε τον τυπο.. μοιαζει πολυ με τον Bohan (heavenly sword) ή εμενα μου φαινεται??
ποτε περιπου περνω το πρωτο trapezohedron? εχω τρια οπλα στη δευτερη μορφη και περιμενω...
baphomet
20-03-2010, 04:35
Το μεσημεράκι έφτασα στο 9ο τσάπτερ με καμιά 20αριά ώρες (το είχα ξεχάσει βέβαια και 4-5 ώρες ανοικτό το πρώτο βράδυ, αφού είχα αποκοιμηθεί, χαχαχα). Αν δεν κάνω λάθος σε 3-4 ωρίτσες ανοίγει ε?
ναι κάπου τόσο θέλεις
εγώ έχω σαπίσει στο grinding τώρα για ΜΑΧ stats με μικρά διαλλέιματα για side quests...ξέρει κανείς για το trophy που απαιτεί όλα τα weapons και accessories αν πρέπει να τα έχεις ταυτόχρονα όλα στο inventory?
^^νομιζω δεν χρειαζεται να τα εχεις ολα στοinventory, απλα να τα εχεις αποκτησει καποια στιγμη στο παιχνιδι.Αλλα μη σε παρω και στο λαιμο μου! :D
desperate_gamer
20-03-2010, 18:38
Εγώ το άρχισα σήμερα και έφτασα εκεί που πολεμάς το Pulse fal'Cie λίγο αφότου γίνει η Serah κρύσταλλο.
Όποιος ξεκίνησε αυτό το πανηγύρι απαισιοδοξίας και καταδίκης του FF13 πρέπει να του πάρουν την κονσόλας ASAP. Το παιχνίδι είναι εξαιρετικό, γρήγορο και διασκεδαστικό. Πολύ δύσκολο να γυρίσω τώρα στο FF7 που έπαιζα στο PSP. You're in for a great ride μόλις αρχίσει κανείς το FF13 και απλά με εντυπωσίασε (ενώ στην αρχή φοβόμουν να το αρχίσω γιατί μου φαινόταν πολύ overwhelming).
Asmodeus
20-03-2010, 23:47
Παιδια αναβαθμησα μερικα οπλα που ιχα απο νωρις στο παιχνιδι. Εκανα καλα?
καλα εκανες αν και δεν χρειαζεται μεχρι το chapter 10-11 και τοσο πολυ..
Εγω ειμαι στο 12 και εχω φτιαξει lionheart (lightning), taming pole (fang), hawkeye (hope) στη δευτερη μορφη. για γρηγορο stagger, πολυ physical damage, και πολυ magic αντιστοιχα.
Εσεις?
Xoxoxo, Είμαι στο 11ο και το ξύλο πάει σύννεφο. Πρέπει να δω κανάν οδηγό αναβάθμισης...
Nαι στο 11 αρχιζουν και τσουζουν τα πραγματα και νιωθεις την αναγκη του να κανεις grind και αναβαθμιση.
Επειδή μπήκα στο τούνελ και οι αποβολές από τρανσφόρμερς με έχουν ανασκολοπήσει, να την κάνω πάλι προς τα έξω, κατά Γκραν Παλς να αρχίσω το grinding και τις αποστολές? Έκανα μόνο 2, γιατί νόμιζα ότι πας στο χωριό και μετά αρχίζουν τα ωραία, δεν ήξερα ότι στο δρόμο τον πίνεις τόσο αβέρτα.
Ναι κανε λιγες αποστολες κυριως για να μαζεψεις CP.Και φροντισε να ανεβασεις λιγο το HP και τα attributes του party σου.Επιτακτικης αναγκης να εχεις πολυ καλο και αναβαθμισμενο medic με curasa curaja και τα συναφη.
Επισης καλος synergist, saboteur και Sentinel ειναι πιο σημαντικοι και προτεραιοτητα σου οσον αφορα την αναβαθμιση σε σχεση με τους Commando και ravager.Τουλαχιστον στο σημειο που εισαι και απλα για να προχωρησεις στα chapters.
Ναι γενικώς από SEN, SYN, SAB είμαι καλά. Θα γυρίσω πίσω για λίγο grinding :D
AgentPrinny007
21-03-2010, 15:31
Την "σοβαρη" αναβαθμηση την αρχισα στο 12. Δεν μου φανηκε απαραιτητη πιο πριν. Βεβαια πριν φτασω εκει, ειχα κανει 20 αποστολες και καμποσο grinding για CP.
Τον σημαντικοτερο ρολο στις μαχες τον παιζει η στρατηγικη. Εχω χασει μεσα σε δευτερολεπτα και οταν καταλαβα τι επρεπε να κανω, καταφερα να κερδισω την μαχη χωρις προβλημα.
baphomet
21-03-2010, 16:16
εγώ από την στιγμή που έκανα όλες τις μάχες που συναντούσα στον δρόμο, τελείωσα το παιχνίδι χωρλις grinding και αναβαθμίσεις...τώρα βέβαια που έχω πλακώσει τα hunt missions το grindaring πάει σύννεφο γιατί σκοπεύω να φτάσω MAX stats στους χαρακτήρες
a40ntistos
21-03-2010, 16:45
Καλησπέρα και απο εμένα ! Πριν απο λίγο ξεκίνησα το παιχνίδι και είμαι στο 2ο chapter αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί όταν κάνω Auto-battle για παράδειγμα με την Lightning άλλες φορές κάνει attack και άλλες blitz ;;; Να κάνω κάτι διαφορετικό στις μάχες ;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων το παιχνίδι φαίνεται διαμάντι..
desperate_gamer
21-03-2010, 20:17
Καλησπέρα και απο εμένα ! Πριν απο λίγο ξεκίνησα το παιχνίδι και είμαι στο 2ο chapter αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί όταν κάνω Auto-battle για παράδειγμα με την Lightning άλλες φορές κάνει attack και άλλες blitz ;;; Να κάνω κάτι διαφορετικό στις μάχες ;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων το παιχνίδι φαίνεται διαμάντι..
Αυτά τα επιλέγει το παιχνίδι αυτόματα. Είναι οι κινήσεις που "κρίνει" ως οι πιο καλές για την περίσταση. Το Blitz είναι χρήσιμο γιατί χτυπάει όλους τους εχθρούς ταυτόχρονα, ενώ μετά που λιγοστεύουν, το Auto-Battle κάνει συνεχώς Attack.
Να ρωτήσω όσους το παίζουν με dualshock... Σας τρέμει καθόλου το χειριστήριο; Εγώ είμαι προς το τέλος του ch. 3 και ποτέ δεν έχω αισθανθεί "shock". Ψάχνω και στα settings και δεν λέει για vibration. Καμιά βοήθεια;
nikolaszax
21-03-2010, 20:32
Αυτά τα επιλέγει το παιχνίδι αυτόματα. Είναι οι κινήσεις που "κρίνει" ως οι πιο καλές για την περίσταση. Το Blitz είναι χρήσιμο γιατί χτυπάει όλους τους εχθρούς ταυτόχρονα, ενώ μετά που λιγοστεύουν, το Auto-Battle κάνει συνεχώς Attack.
Να ρωτήσω όσους το παίζουν με dualshock... Σας τρέμει καθόλου το χειριστήριο; Εγώ είμαι προς το τέλος του ch. 3 και ποτέ δεν έχω αισθανθεί "shock". Ψάχνω και στα settings και δεν λέει για vibration. Καμιά βοήθεια;
Απλο:Δεν εχει vibration υποστηριξη το παιχνιδι.Παραξενο,ξερω.
desperate_gamer
21-03-2010, 20:42
Απλο:Δεν εχει vibration υποστηριξη το παιχνιδι.Παραξενο,ξερω.
Το σκέφτηκα κι αυτό αλλά λέω αποκλείεται. Μα καλά παιχνίδι του 2010 και να ξεχνάνε αυτό;! :whoopsy:
Δεν πειράζει τα cutscenes είναι τρομερά και φαντάζομαι μόνος μου πότε θα έπρεπε να τρέμει το χειριστήριο. :muhaha:
ρε παιδια μια ερωτηση να κανω Δεν εχω ξαναπαιξει κανενα της σειρας Αξιζει να το παρει κανεις ? ειμαι αναμεσα σε αυτο και GOW3 Τι να κανω ?
Τι λέτε ρε παιδιά, πως δεν έχει δόνηση?
Πάντως είχα καιρό να παίξω κλασικό FF...έχει αρχίσει να με κουράζει το grinding...
AgentPrinny007
21-03-2010, 20:56
Τι λέτε ρε παιδιά, πως δεν έχει δόνηση?
Πάντως είχα καιρό να παίξω κλασικό FF...έχει αρχίσει να με κουράζει το grinding...
Γιατι δεν κανεις καμια δεκαπενταρια αποστολες ? Απο μονες τους εχουν grinding και δεν ειναι βαρετο.
Κι όμως...ακόμα και το πέρα δώθε των αποστολών με κάνει να βαριέμαι...ελπίζω να κρατηθώ :D
AgentPrinny007
21-03-2010, 21:08
Κι όμως...ακόμα και το πέρα δώθε των αποστολών με κάνει να βαριέμαι...ελπίζω να κρατηθώ :D
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχουμε την ορεξη που ειχαμε πριν απο χρονια και μας εχουν κουρασει λιιιγο μερικα πραγματα.
Chocobo εχεις βρει ?? Βοηθαει αρκετα.
baphomet
21-03-2010, 21:11
ρε παιδια μια ερωτηση να κανω Δεν εχω ξαναπαιξει κανενα της σειρας Αξιζει να το παρει κανεις ? ειμαι αναμεσα σε αυτο και GOW3 Τι να κανω ?
δεν έχουν σχέση τα δύο παιχνίδια φίλε μου...εγώ θα σου έλεγα με 1000 το Final Fantasy αλλά είναι τι θέλει ο καθένας...αν θες κάτι χαλαρωτικό με σύντομη διάρκεια είναι το Gow, αν πάλι θες κάτι πιο compliceted και μεγάλο σε διάρκεια παίρνεις το Final Fantasy
πάντως αν δεν έχεις παίξει jrpg παλιότερα, καλύτερα να πάρεις το Gow
δεν έχουν σχέση τα δύο παιχνίδια φίλε μου...εγώ θα σου έλεγα με 1000 το Final Fantasy αλλά είναι τι θέλει ο καθένας...αν θες κάτι χαλαρωτικό με σύντομη διάρκεια είναι το Gow, αν πάλι θες κάτι πιο compliceted και μεγάλο σε διάρκεια παίρνεις το Final Fantasy
πάντως αν δεν έχεις παίξει jrpg παλιότερα, καλύτερα να πάρεις το Gow
Εχει καποια σχεση σαν το oblivion ?αυτο εχω παιξει στο παρελθον
baphomet
21-03-2010, 22:31
Εχει καποια σχεση σαν το oblivion ?αυτο εχω παιξει στο παρελθον
όχι καμμία σχέση...αν θες κάτι κοντά στο Oblivion τσέκαρε το Fallout που είναι πολύ καλό και είναι από την ίδια εταιρεία (Bethesda)
Παιδες οταν ολοκληρωσεις το story mode τελειωνει? Για να γυρισω δλδ gran pulse να ολοκληρωσω τα hunts? Εχει κανα fast travel οπως το ffx πριν το τελος?
28 ωρες in, πραγματικα η αλλαγη απο ολο αυτο το γραμμικο πραγμα για 10 chapters στην gran pulse ειναι ισως η μεγαλυτερη που εχω δει σε παιχνιδι.
Ολο αυτο που εχουν κανει στην gran pulse τεχνικα ειναι παρα παρα πολυ εντυπωσιακο. Απο τα πιο εντυπωσιακα πραγματα που εχουμε δει σε αυτη τη γενια. Γενικοτερα για το παιχνιδι, το battle system αισθανομαι ακομα και τωρα μετα απο τοσες ωρες παιχνιδιου οτι ακομα το μαθαινω, ειναι ακομα φρεσκο. Hands down το καλυτερο feature του παιχνιδιου. Συνολικα με εχει κερδισει το παιχνιδι παντως, χαλαρα το καλυτερο jrpg της γενιας.
Εχει βεβαια αρκετα μειονεκτηματα που τα εχουμε συζητησει αρκετες φορες, για μενα το πιο σημαντικο οι χαρακτηρες. Στο ξεκινημα νομιζα οτι απλα μου ειναι αδιαφοροι λογω σεναριου που δεν εχει εξελιχθει ακομα, μετα απο 28 ωρες συνειδητοποιω οτι ειναι ισως το πιο αδυναμο cast στην σειρα.
baphomet
22-03-2010, 08:43
Παιδες οταν ολοκληρωσεις το story mode τελειωνει? Για να γυρισω δλδ gran pulse να ολοκληρωσω τα hunts? Εχει κανα fast travel οπως το ffx πριν το τελος?
μπορείς να συνεχίσεις κανονικά...εγώ τελείωσα το story βγάζοντας μόνο 2 hunt missions και τώρα έχω γυρίσει για να τα τελειώσω όλα
AgentPrinny007
22-03-2010, 11:43
και βεβαια εχει, λιγο πριν το τελικο αφεντικο. Εκει ειμαι τωρα και μπορω να πω πως ειναι η καλυτερη ευκαιρια για grinding, 32000 cp σε καθε μαχη!!!
Ολο αυτο που εχουν κανει στην gran pulse τεχνικα ειναι παρα παρα πολυ εντυπωσιακο. Απο τα πιο εντυπωσιακα πραγματα που εχουμε δει σε αυτη τη γενια.Φανταζομαι το παιχνιδι 2 με 3 φορες τη gran pulse με πολεις:love::love::love:
Τελικα οι αρνητικες αντιδρασεις ηταν δικαιολογημενες η ηταν υπερβολικες ?? Γιατι νε μεν δεν εχει πολεις και ειναι μια ευθεια αλλα φανταζομαι παιζει ρολο και η βαρυτητα που δινει κανεις σε αυτα.
Σιγουρα περιμεναμε κατι διαφορετικο.
Τελικα οι αρνητικες αντιδρασεις ηταν δικαιολογημενες η ηταν υπερβολικες ?? Γιατι νε μεν δεν εχει πολεις και ειναι μια ευθεια αλλα φανταζομαι παιζει ρολο και η βαρυτητα που δινει κανεις σε αυτα. Σιγουρα περιμεναμε κατι διαφορετικο.
Η έλλειψη πόλεων έχει και τα θετικά της, δεν έχεις 500 εκατομμύρια χαζο NPC να πρέπει να τους μιλάς μπας και χάσεις κανά αντικείμενο ή κανά sidequest. Δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί το θέμα των waypoints στα οποία μετατρέπονται μερικές πέτρες Cieth, από που το επιλέγεις?
AgentPrinny007
22-03-2010, 13:08
Δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί το θέμα των waypoints στα οποία μετατρέπονται μερικές πέτρες Cieth, από που το επιλέγεις?
Μαλλον λες την αυτοματη μεταφορα. Ειναι οι σκουροχρωμες πετρες που για να μπορεις να μεταφερθεις απο την μια στην αλλη, πρεπει να κανεις τις αποστολες που σου δινουν.
Ναι ρε παιδί μου έκανα μιας τέτοιας την αποστολή και μου ξεκλείδωσε, φαίνεται στον χάρτη, πως την χρησιμοποιώ σαν τηλεμεταφορέα? Πρέπει ναξεκλειδώσω και άλλη και λειτουργούν μεταξύ τους, μπορώ από τον χάρτη? Πως?
AgentPrinny007
22-03-2010, 13:38
Ναι ρε παιδί μου έκανα μιας τέτοιας την αποστολή και μου ξεκλείδωσε, φαίνεται στον χάρτη, πως την χρησιμοποιώ σαν τηλεμεταφορέα? Πρέπει ναξεκλειδώσω και άλλη και λειτουργούν μεταξύ τους, μπορώ από τον χάρτη? Πως?
θα προσεξεις οτι στο χαρτη εμφανιζονται με ενα πορτοκαλι χρωμα και ειναι μια για καθε μεγαλη περιοχη.
Απο τον χαρτη δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο, πρεπει να πας κοντα τους και να διαλεξεις την επιλογη "μεταφορα", αφου εχεις ενεργοποιησει με αποστολες το λιγοτερο δυο τετοιες πετρες.
Εχει βεβαια αρκετα μειονεκτηματα που τα εχουμε συζητησει αρκετες φορες, για μενα το πιο σημαντικο οι χαρακτηρες. Στο ξεκινημα νομιζα οτι απλα μου ειναι αδιαφοροι λογω σεναριου που δεν εχει εξελιχθει ακομα, μετα απο 28 ωρες συνειδητοποιω οτι ειναι ισως το πιο αδυναμο cast στην σειρα.
hakoo θα διαφωνήσω , δεν ξέρω πόσο σου άρεσε το 8 ,9,Χ σε χαρακτήρες άλλα προσωπικά νομίζω πως έχουν δώσει περισσότερο βάθος και συναίσθημα στους χαρακτήρες του 13. Απλα δεν μπορώ να βρω κάτι μειονεκτικό μπορείς να μου το αιτιολογήσεις τι βρίσκεις αδιάφορο.
Πχ o Squal ήταν ενδιαφέρων χαρακτήρας αλλά απίστευτα αντί ρεαλιστικός, κυκλοθυμικός, λιγομίλητος , και σε κατάσταση κατάθλιψης. Αν ήταν στρουμφακι θα έλεγε συνεχώς την ατάκα μου την δίνουν οι άλλοι ( Γκρινιάρης ) και το παιχνίδι δεν δικαιολόγησε πότε σε βάθος γιατί ήταν έτσι. Πέρα τον προβλημάτων στην παιδική του ηλικία που δεν ήταν και ο μόνος.
Οι ασημενιες Cieth Stones ειναι εκεινες που μπορουν να σε τηλεμεταφερουν.Οσο κανεις hunt missions τοσες περισσοτερες ξεκλειδωνεις και τοσο πιο πολλα waypoints.
Άρα μάλλον έχω ξεκλειδώσει μία μόνο, γιατί όταν πήγαινα σε αυτήν μου έδινε επιλογή μόνο για να την ξαναπαίξω.
Οχι υπαρχουν πολλα portals , τουλαχιστον καμμια 12αρια αν δεν κανω λαθος
Director Motomu Toriyama on the design of FFXIII, and the series' future. (http://www.gamasutra.com/view/feature/4304/the_mind_and_heart_of_final_.php)
Απλα δεν μπορώ να βρω κάτι μειονεκτικό μπορείς να μου το αιτιολογήσεις τι βρίσκεις αδιάφορο.
Eνταξει υποκειμενικα ειναι αυτα. Δεν τους εκανα και ψυχολογικο προφιλ :P
Εκτος του οτι οι περισσοτεροι δεν μου αρεσουν σχεδιαστικα (μονο η fang και η lightning για την ακριβεια μου αρεσουν) θεωρω οτι ειναι απο τα παιχνιδια που οι χαρακτηρες ειναι ψιλοδιαδικαστικοι προς οφελος του γενικου σεναριου και της πλοκης. Υπαρχει προσπαθεια για background coverage στον καθενα ξεχωριστα αλλα για καποιο λογο δεν λειτουργει οπως λειτουργησε στο FFX ας πουμε, τουλαχιστον για μενα. Το ιδιο ισχυει και για τους villains, δεν εχω ξεχωρισει καποιον μεχρι στιγμης (σχεδιαστικα και μη).
Τελικα οι αρνητικες αντιδρασεις ηταν δικαιολογημενες η ηταν υπερβολικες ?? Γιατι νε μεν δεν εχει πολεις και ειναι μια ευθεια αλλα φανταζομαι παιζει ρολο και η βαρυτητα που δινει κανεις σε αυτα.
Σιγουρα περιμεναμε κατι διαφορετικο.
Νομιζω οτι ηταν μια παρα πολυ υπερβολικη αντιδραση αυτη που εισεπραξε το παιχνιδι. Η γραμμικοτητα δεν εχει μονο αρνητικα, εχει και πολλα θετικα.
Προσωπικα την old school exploration στυλ "μιλαω με καθε npc σε καθε τετραγωνικο μετρο για 873468723 ωρες" την θεωρω σχεδον unplayable για τα σημερινα δεδομενα. Δεν θα μπορουσα να το κανω αυτο. Ουτε τα minigames "fetch me this and i'll give you that" θεωρω οτι ειναι τοσο σημαντικα πλεον. Η μεγαλη απωλεια για μενα ειναι η απουσια των sidequests με την σεναριακη τους εννοια, στυλ ψαχνω ενα οπλο σε ενα dungeon η ψαχνω το κρυφο τερας/summon κτλ κτλ. Eπισης το γεγονος οτι δεν σε αφηνει να κανεις οτι θελεις με το party σου για 25 ωρες και τελος καποια παραδοσιακα features του FF στα οποια επεσε downgrade οπως πχ τα summons. Ειναι κατι που μπορει να σε βοηθησει αρκετα τακτικα σε δυσκολες μαχες (και οχι να κανει την απολυτη διαφορα) αλλα δυστυχως για μενα εχουν χασει καπως τη μαγεια που ειχαν σε προηγουμενα μερη της σειρας (σχεδιαστικα και μη).
Οποιος πει κακη κουβεντα για την Fang θα εχει να κανει μαζι μου...
ισως ο καλυτερος female character (σχεδιαστικα και οχι μονο) ever!
Me <3 Fang! :D
AgentPrinny007
23-03-2010, 11:15
Χθες καταφερα να το τερματισω. Δεν ηταν και απο τα πιο ευκολα πραγματα που εχω κανει...
Μην ακουτε τιποτε, εγω θα σας πω πως θα τα καταφερετε. Με ενα συνδυασμο φοβερων και τρομερων κινησεων, κερδισα το τελικο αφεντικο.
Αρχισα με τη φοβερη λαβη "βαρατε" νουμερο 14 ...hiii-yaaaaa:sparta:, συνεχισα με μπου-φου λαβη # 33...kmpooom-kraaak:sparta: και το τελιωσα με λαβη ζιου-τσιου #99...fffff-gklaaamp:sparta:. Μισο λεπτο να ξαποστασω γιατι λαχανιασα...
οι κακιες γλωσσες λενε οτι με εσωσε ο Bahamut την τελευταια στιγμη, αλλα αυτα ειναι αθλιοτητες.
Το τελικο βιντεακι, αν και μικρο , μπορω να πω οτι μου θυμισε τα παλια καλα final fantasy <33
και οπως παντα βεβαια....δεν θα το πω, θελω να το παρατηρησετε μονοι σας.
Τι δεν θα πεις ρε μαν? Για πες :P
Υ.Σ. Αν σου φανηκε δυσκολο το boss κατσε να φτασεις στον long gui πιο μετα....
Δεν επιζεις που να χεις το Θεο μπαρμπα.
AgentPrinny007
23-03-2010, 15:41
Προσωπικα την old school exploration στυλ "μιλαω με καθε npc σε καθε τετραγωνικο μετρο για 873468723 ωρες" την θεωρω σχεδον unplayable για τα σημερινα δεδομενα.
Να υποθεσω οτι γι αυτο τον λογο δεν ξετρελαθηκες με το Dragon age ??
ισως ο καλυτερος female character (σχεδιαστικα και οχι μονο) ever!
Me <3 Fang! :D
Θα συμφωνησω μαζι σου <33
Τι δεν θα πεις ρε μαν? Για πες :P
Εχει σχεση με το logo, δεν λεω τιποτε αλλο.
Ωραία, ειμαι τώρα στο τελευταίο μπος του 11ου, άλλα δύο τσαπτεράκια για να το τερματίσω το #%#%^παίχνιδο. 42 ώρες... το κόβω να φτάνω τις 50 και για να το τερματίσω...
tha thela ligi voithia sxetika me to chapter 11
stin gran pulse gia na ksekinisis ena side quest to energopias apo ta cieth stones sosta? energopiisa ena side quest ke akolouthusa ston xarti to kitrino simadi alla katalava oti to kitrini simadi ine gia to main quest ke oxi gia to side quest, gia na epistrepso stin arxi tu 11 eki pu ine to proto cieth stone tora prepi na giriso piso i iparxi tropos na to kano me fast travel ?
^^ λογικα οχι δεν μπορεις να το κανεις με teleport γιατι δεν εχεις ολοκληρωσει τις αποστολες, αρα δεν εχεις ενεργοποιησει τις αλλες cieth stones.Αρα ναι θα πρεπει να γυρισεις πισω στην αρχη.Να ξερεις παντως οτι στο χαρτη η καθε αποστολη που παιρνεις θα εμφανιζεται με ενα κοκκινο αστερι.Εκει βρισκεται ο στοχος που πρεπει να πας και να κερδισεις.
thanx, kala katalava, ke exo proxoris poli re gmt eftasa mexri to simio pu palevis me to idolon tis vanille. Tora exo poli podarodromo na ksanapao stin arxi tis gran pulse! Oxi oti me niazi toso gia ta side quests alla prepi na kano ligo grinding gia crystarium ke weapons upgrade giati diskolevome poli sto simio pu eftasa tora
Θα εχεις την ευκαιρια να γυρισεις κατευθειαν πισω εκει dreamer συνεχισε να προχωρας και θα σου παρουσιαστει η ευκαιρια. ;)
a ne? eytixos pu mu to pes giati tha diskolevomun na giriso stin arxi (me xilia zoria perasa ta mobs pu perasa gia na ftaso sto simio pu su ipa) sti sinexia mporo na proxoriso efkola xoris na kano grinding omos?
^^ θα ειναι δυσκολα τα πραγματα.Αρκετα δυσκολα.Αλλα αν προσπερασεις αυτο το δυσκολο σημειο μετα μπορεις να επιστρεψεις για grinding.Βεβαια μπορεις να το κανεις και τωρα περνοντας την οπισθεν και αποφευγωντας οσους μπορους.Δεν ειναι και τοοοσο μακρια! :D
AgentPrinny007
24-03-2010, 20:14
^^Εγω λεω Δημητρη οτι αν ο dreamer τελικα καταφερε να νικησει το boss που περιεγραψε πιο πανω να συνεχισει, γιατι θα του δοθουν καλυτερες ευκαιριες για grinding.
apoti katalava sto simio pu ime tora to epomeno boss tha ine ena pulse falcie pu petaei, mu to edikse na petaei ke na skotoni kati terata pu petusan, vgeni efkola aytos i kalitera na pao piso na min xano ke to xrono mu? :P
^^Εγω λεω Δημητρη οτι αν ο dreamer τελικα καταφερε να νικησει το boss που περιεγραψε πιο πανω να συνεχισει, γιατι θα του δοθουν καλυτερες ευκαιριες για grinding.
Nαι ουσιαστικα αυτο του λεω κι εγω , αλλα αν δεν την παλευει δεν ειναι κ τοσο μακρια ;)
AgentPrinny007
24-03-2010, 20:58
apoti katalava sto simio pu ime tora to epomeno boss tha ine ..
Αν σου πω πως σε αυτο το σημειο με δυσκολεψαν τα απλα τερατα περισσοτερο απο το boss, που το βρηκα σχετικα ευκολο, θα με πιστεψεις?
mu etixe ke emena kapia boss na ta vgalo arketa pio efkola para sigkekrimena terata alla ok ine thema taktikis ke pius exis epileksi sto party pistevo
Δυστυχως εχασα την πλατινα.....
Εχω χασει ενα αντικειμενο του chapter 13 και δεν γινεται να το παρω πια.....
ΠΡΟΣΟΧΗ σε οποιον το παιζει ακομα και θελει την πλατινα, μην χασετε το adamant bungle που υπαρχει στο τελευταιο chapter,δεν υπαρχει τροπος να το βρειτε μετα.
Να λοιπον και ενα missable αντικειμενο που δεν μπορει να βρεθει μετα τον τερματισμο.
Asmodeus
25-03-2010, 01:29
ΠΡΟΣΟΧΗ σε οποιον το παιζει ακομα και θελει την πλατινα, μην χασετε το adamant bungle που υπαρχει στο τελευταιο chapter,δεν υπαρχει τροπος να το βρειτε μετα.
Να λοιπον και ενα missable αντικειμενο που δεν μπορει να βρεθει μετα τον τερματισμο.
Σε treasure ball ειναι?
Ρε παιδια ποια οπλα να κανω αναβαθμηση?
Παντως και με λεβελ 1 αντικειμενα ειναι ολα σχετικα ευκολα , τουλαχιστον μεχρι το κεφαλαιο 12 που ειμαι
baphomet
25-03-2010, 15:03
είσαι σίγουρος γι' αυτό?...έχω διαβάσει σε πολλά forums ότι κανένα item δεν χάνετε ώστε να μην μπορείς να το αποκτήσεις
Τι να πω, ειδα βιντεο στο youtube και το σημειο που πρεπει να βρω το item το εχω περασει. Ακομη και σε διαφορους οδηγους για items μονο εκει λεει πως το βρισκεις.
baphomet
25-03-2010, 20:02
Τι να πω, ειδα βιντεο στο youtube και το σημειο που πρεπει να βρω το item το εχω περασει. Ακομη και σε διαφορους οδηγους για items μονο εκει λεει πως το βρισκεις.
έψαξα και διάβασα ότι μπορείς να το δημιουργήσεις κάνοντας upgardes τα άλλα bungles...αν δεν κάνω λάθος είναι αμέσως μετά το diamond bungle με την σειρά που τα δημιουργείς
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι μπορεις να το παρεις ξανα.Ολοκληρες τις περιοχες του chapter 13 μπορεις να τις επισκεφτεις αν δεν κανω λαθος.
Εγω το τσεκαρα και το εχω παρει, αλλα παιζει και να μπορεσεις να το κανεις create.
Σε αλλα νεα μολις καταφερα να κερδισω την αποστολη 55, η οποια ειναι αρκετα εκνευριστικη και ολιγον τι παλουκι...
Βεβαια ειμαι ακομα χαμηλο level γι αυτο μου φαινοταν τοσο δυσκολη , αλλα αξιζε ολη την προσπαθεια καθως η αποστολη αυτη σου δινει το growth egg, που στην ουσια διπλασιαζει τους cp μετα απο καθε μαχη.
Τωρα κανω λιγο levelling γιατι πρεπει να κανω grind τα ADAMANTOISE για trapezohodron (οπως σκατα λεγεται λολ) :D
Τελικα παιδες οντως πανικοβληθηκα χωρις λογο, το πρωτο guide που διαβασα ειχε λαθος καταλυτη στο diamond bungle με συνεπεια να νομισω αλλα αντι αλλων. Προχωραω κανονικα. Επιτελους κερδισα τον long gui!!!! 22 λεπτα μαχη, και εκανα και 5 αστερια σε ολες τις αποστολες. Τωρα μου μενουν μονο τα accessories και finito.
baphomet
25-03-2010, 22:33
Τελικα παιδες οντως πανικοβληθηκα χωρις λογο, το πρωτο guide που διαβασα ειχε λαθος καταλυτη στο diamond bungle με συνεπεια να νομισω αλλα αντι αλλων. Προχωραω κανονικα. Επιτελους κερδισα τον long gui!!!! 22 λεπτα μαχη, και εκανα και 5 αστερια σε ολες τις αποστολες. Τωρα μου μενουν μονο τα accessories και finito.
το 5ρισμα σου φάνηκε εύκολο με το gold watch ή θα φάω ζόρι επειδή έχω αναβαθμισμένα όπλα? (όπου και μειώνεται ο target χρόνος)
Επιτέλους φινίτο η ιστορία. Εύκολα τα τελευταία μπος, με την πρώτη το πρώτο, με την 2 ή 3 το δευτερο και με τη δεύτερη και 5αστερο (τελείως γελοίο) το τρίτο και τελευταίο.
Λίιιγο καμένο το τέλος, τεσπα. Ας αρχίσουμε να 5αστερίζυμε μισιόνια.
το 5ρισμα σου φάνηκε εύκολο με το gold watch ή θα φάω ζόρι επειδή έχω αναβαθμισμένα όπλα? (όπου και μειώνεται ο target χρόνος)
με το gold watch επεκτεινεται πολυ λιγο ο χρονος. η καλυτερη στρατηγικη ειναι να εχεις εναν,το πολυ,χαρακτηρα με φουλ αναβαθμισμενο οπλο,και στους αλλους να βαλεις ενα first or second tier οπλο,ετσι το οριο θα ανεβει πολυ περισσοτερο. ακομη, προτεινω να εισαι επιπεδο 5 σε ολους τους ρολους!
baphomet
26-03-2010, 02:10
με το gold watch επεκτεινεται πολυ λιγο ο χρονος. η καλυτερη στρατηγικη ειναι να εχεις εναν,το πολυ,χαρακτηρα με φουλ αναβαθμισμενο οπλο,και στους αλλους να βαλεις ενα first or second tier οπλο,ετσι το οριο θα ανεβει πολυ περισσοτερο. ακομη, προτεινω να εισαι επιπεδο 5 σε ολους τους ρολους!
ok thanks...θα δοκιμάσω αυτό με τα όπλα που λες
Eγω βασικα εχω βρεθει στο -κλασσικο οπως παντα- σημειο "κωλυ-ματος" (ναι αυτην την λεξη) στο FFXIII.
Ειμαι στο σημειο που απλα δεν ξερω ακριβως τι πρεπει να κανω.Ολα αυτα που θελω να κανω δεν μπορω διοτι επι του παροντος δεν εχω ουτε αρκετα gil (μολις 600.000) , ουτε αρκετα components, δεν ειμαι αναβαθμισμενος αρκετα και δεν ξερω πως ακριβως πρεπει να κινηθω.
Εχω τελειωσει αρκετες αποστολες, μου μενουν μοναχα οι δυσκολες, πηρα εχθες μετα απο κοπο το CP X 2 και φαρμαρω το Ochu Pack (για οσους ξερουν) που δινει 23.000 περιπου CP με καθε kill.
Αλλα δεν ξερω εαν χανω τον χρονο μου εκει ή αν πραττω σωστα.Υπαρχει κατι καλυτερο που μπορω να κανω?
V-tiduw, εχεις καμμια συμβουλη να με δωσεις? :P
AgentPrinny007
26-03-2010, 11:06
^^ Αν και δεν εχω φτασει στο σημειο που εισαι, νομιζω οτι σου λειπει ενα τουλαχιστον σουπερ αναβαθμισμενο οπλο.
Η επιλογη σου λοιπον πρεπει να ειναι τα Adamantoise στην Pulse.
Το κακο ειναι οτι η πιθανοτητα να παρεις τον καταλυτη κυμαινεται στο ...κρατησου....1%:scared:.
Μπορεις να τα νικησεις και με το Death spell της vanille ,το εχω δει στο youtube, αλλα εγω που το δοκιμασα 5 φορες δεν το καταφερα.
Βασικα, με τον εναν η τον αλλο τροπο, θα πρεπει να νικησεις και να παρεις τον καταλυτη απο τα adamantoise.Αυτο πιστευω.
Δεν μπορω ακομα να τα βαλω με τα Adamantoise το καθε τους stomp κανει 10.000 ζημια.Οποτε ουτε αυτο μπορω να το κανω τωρα...
Πραγματικα εχψω κολλησει σε αυτο το σημειο και δεν ξερω εαν αυτο που κανω εχει νοημα ή χανω τον χρονο μου και μπορω να κανω κατι πιο ουσιαστικο και παραλληλα πιο διασκεδαστικο γιατι να φαρμαρω συνεχεια το ιδιο mob κατανταει κουραστικο.
AgentPrinny007
26-03-2010, 11:31
Δοκιμασε αυτο.
YouTube- Final Fantasy 13 Adamantoise Guide (Vanille)
Ειναι αυτο που σου ελεγα με το Death spell. Οπως βλεπεις μονο ενας εχει HP πανω απο 10000.
χμμμ ενδιαφερον!Θα το δοκιμασω! σε ευχαριστω Agent ;)
Υπαρχει ενα καλο κολπο που πιανει στα adamantoise και τα σκοτωνεις σε 2-2μιση λεπτα (με αρκετα αναβαθμισμενα οπλα).
Με το που αρχιζει η μαχη καλεις ενα summon και αυτοματα η adamantoise πεφτει κατω.
Mετα πετατε debuffs μεχρι να γινει staggered και μπαινετε σε gestalt mode. Ριχνουμε ξυλο μεχρι να φυγει το eidolon και μετα μας δινει το κανονικο team μας για τη μαχη.
Επιλεξτε συστημα com/rav/rav με com τον πιο δυνατο παιχτη (fang) μολις το stagger παει στο 800% γυριστε σε com/com/com και βουρ!!!!
^^ Αυτο πιανει και χωρις να εχεις αναβαθμισμενα οπλα ?
(εστω να σου παιρνει περισσοτερο χρονο να το ριξεις)
Βασικά το εν λόγω το χρησιμοποιούν σε συνδιασμό με το death spell, μην περιμένετε έτσι να πάτε χαλαρά να πετάξετε τα death spell σας και να πιάσουν. Εγώ λέω να φαρμάρω λίγο την 21 αποστολή αφού είμαι στον πύργο, 6κ CP χωρίς το αυγό πολύ γρήγορα, αν δω ότι το πάρτυ μου κάνει πάρτυ με τα σαπιομελισάκια θα το κάνω για καμια ωρίτσα, να πάω κατά adamantoise λίγο μπαφιασμένος.
^^Aν θες να φαρμαρεις πηγαινε στην μεγαλη περιοχη (Archetype stepe ή πως στο καλο λεγεται) και πηγαινε στην βορειοδυτικη γωνια του χαρτη.Εκει θα βρεις ενα King behemoth που τσακωνετε με ενα τεραστιο beast.Η μαχη καθε φορα ξεκιναει με pre-emptive strike και τα mobs εχουν το μισο health. Το fight τελειωνε μεσα σε λιγα δευτερολεπτα και σου δινει 6.600 CP χωρις το αυγο ;)
Το καλυτερο farming CP point οταν εισαι στις αρχες της αναβαθμισης :)
Μπα, το ίδιο είναι και εκεί που είμαι. Μήπως παίρνεις καλύτερα αντικείμενα για πώληση?
Με το Μεγιστοθήριο λες τη μάχη στην είσοδο της σπηλιάς, έτσι?
Nαι αυτην λεω εκει κοντα στο σημειο που αλλαζεις περιοχη και πας στις σπηλιες.
Το καλο στο σημειο εκεινο ειναι οτι αφου φας αυτο το γκρουπακι μετα εκει κοντα υπαρχει και αλλο ενα (10 δευτερα αποσταση με τα ποδαρακια) που εχει παλι ενα μεγιστοθηριο με 4 μικρα γατακια και το οποιο και παλι το ξεκινας σχεδον παντα με premptive strike και τελειωνει κι αυτο μεσα σε δευτερολεπτα.Δινει 4.600 CP αυτο.ετσι οπως τα υπολογισα σε εκεινο το σημειο βγαζεις 11.000+ CP μεσα σε ενα λεπτο.
τα αντικειμενα δεν εχω τσεκαρει να δω ποσο πουλανε, παντως δινει αρκετα αντικειμενα που χρησιμευουν ως ζωικα components για 3Χ ΕΧΡ σε οπλα και accessories.
Το Ochu pack παντως που φαρμαρω τωρα μαζι με το growth egg ειναι καλυτερο μιας και δινει 26Κ CP , αλλα περνει σχεδον ενα ολοκληρο λεπτο για να το βγαλεις.Δινει ομως μακραν καλυτερα αντικειμενα.
Θα προσπαθήσω να πάω τώρα για αυγό και τσόκομπα. Μετά για αδαμαντοχέλωνα.
Άλλα να μην πολεμάς και τον υπερτιτάνα τον αδαμαντοχελωνοφάγο...κρίμα, κρίμα...
Ναι ξενερωσα κι εγω οταν το διαπιστωσα αυτο...αλλα οντως θα ηταν too much να σε δειχνει να νικας κατι τετοιο!Εδω βλεπεις τα adamantoise και ηδη δειχνει λολ που τα κερδιζεις.
Θα γουσταρα ομως κι εγω
UPDATE:To καλό με αυτό που σου λέω (αποστολή 21) είναι ότι σου δίνει ένα αντικειμενάκι που πωλείται 6000 τζίλια οπότε ταυτόχρονα μαζεύεις και χρήμα. Σε 3 ωρίτσες έχεις αγοράσει το πρώτο σου Τραπ, αναβαθμίζεις το κατάλληλο οπλάκι, κάνεις λίγο ακόμα φαρμ να το αστεριάσεις και μετά το ντισμαντλάρεις για 3 επιπλέον τραπάκια. Απλά εγώ ακόμα δεν έχω ενεργοποιημένο το μισιόνι 55 (τζάμπα πήγα μέχρι το κωλοχώρι) οπότε κάνω με τη σειρά 5 αστεράκια στα μισιόνια.
desperate_gamer
27-03-2010, 21:34
Να ρωτήσω, είναι χρήσιμο να αναβαθμίζουμε accessories ή είναι πιο καλό να επικεντρωνόμαστε στα όπλα;
Εγώ σαν ανυπόμονο κακομαθημένο που είμαι, πέρα του ότι δεν αποφεύγω μάχη ποτέ για να μπορώ να τους προχωρήσω όσο γίνεται στο Crystarium, έχω πλακωθεί στο upgrading όπλων και είμαι ακόμα στο Ch. 5. Εφόσον λέτε ότι δεν πειράζει τόσο (και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιώ τώρα δεν είναι και τόσο σπάνια) αναρωτιέμαι αν κάνω κακό που κάνω Upgrading σχεδόν μόνο τα όπλα. Any tips?
Τέλος να πω ότι η Lightning και ο Hope είναι οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες και πραγματικά χαίρομαι να παίζω μαζί τους, σε αντίθεση με τους άλλους 3 που και λαλούν και χορεύουν και είναι να τους βαράς στον τοίχο.
Να ρωτήσω, είναι χρήσιμο να αναβαθμίζουμε accessories ή είναι πιο καλό να επικεντρωνόμαστε στα όπλα;
Εγώ σαν ανυπόμονο κακομαθημένο που είμαι, πέρα του ότι δεν αποφεύγω μάχη ποτέ για να μπορώ να τους προχωρήσω όσο γίνεται στο Crystarium, έχω πλακωθεί στο upgrading όπλων και είμαι ακόμα στο Ch. 5. Εφόσον λέτε ότι δεν πειράζει τόσο (και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιώ τώρα δεν είναι και τόσο σπάνια) αναρωτιέμαι αν κάνω κακό που κάνω Upgrading σχεδόν μόνο τα όπλα. Any tips?
Τέλος να πω ότι η Lightning και ο Hope είναι οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες και πραγματικά χαίρομαι να παίζω μαζί τους, σε αντίθεση με τους άλλους 3 που και λαλούν και χορεύουν και είναι να τους βαράς στον τοίχο.
λίγο που πειραματίστηκα ναι αξίζει πολύ.
έφτασα και εγώ επιτέλους στην gran pulse. βασικά έχω χάσει λίγο το δρόμο μου. κυνηγάω συνέχεια τα missions και έχω ξεφύγει πολύ από το objective του story :P
Εγω εκανα σημαντικοτατη προοδο το ΣΚ!
Πλεον εχω σχεδον ολοκληρωσει ολο το crystarium, εφαγα αρκετα adamtoise και adamantortoise και εχω αποκτησει 2 trapezohedron.Ακομα βεβαια εχω παρα πολυ ψωμι για max stats που θελω σε ολα, αλλα παμε καλα! :D
Εγώ πάλι είχα τον πωπό μου σερβιρισμένο σε πιατέλα από τον Νεότσου. Κωλοαυγό. 500 φορές τον death-ιασα, τίποτα δεν κατάλαβε. Και η Βανιλίτσα μου έχει κάπου 2400 μαγεία! Έχω επιστρέψει στον πύργο και ρίχνω αναβαθμίσεις. Είμαι σε καλό δρόμο με τα accessοries, έκατσα έκανα αναβάθμιση στα περισσότερα, μου μένει να κάνω αναβάθμιση σε καμιά 10αριά (βέβαια τα δύο θέλουν dark matter μαμώτο) και επίσης μου λείπουν 5-6 από αποστολές (αυγό, ρολόι κλπ). Τώρα είμαι κοντά στο δεύτερο 5άρη ρόλο στους περισσότερους (όλοι έχουν έναν τουλάχιστον ρόλο στο 5). Η αποστολή 24 είναι φοβερή αν δεν έχεις ευχαίρεια για αδαμαντοχέλωνα.
sto telos tu chapter 11 to waystone pos energopiite? otan kerdia to boss fight piga sto waystone patisa X ida to video ke meta soriastike kato. Etsi meni i iparxi tropos na energopiithi?
Ξερεται π θα βρω την collectors?
sakoulias
29-03-2010, 18:39
Με μια προχειρη αναζητηση στο skroutz απο οτι ειδα φαινεται να εχει τελειωσει στα ελληνικα καταστηματα απο εξωτερικο την βρηκα στα
play.com (http://www.play.com/Games/PlayStation3/4-/13530466/Final-Fantasy-XIII-Limited-Collector-Edition/Product.html?P36=LDCSMK&affid=pricetracker&awc=buyat&_$ja=tsid:11516|prd:pricetracker)
hmv.com (http://hmv.com/hmvweb/displayProductDetails.do?sku=9573&affiliate=td&lpgrp=network&tduid=e91b4f10c9bab8b5b673ab4f23acb394)
amazon.co.uk (http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B0035JKUDA/soundsvault-21)
Εχω ολα τα accessories και τα οπλα της lightning!!!
Επισης εχω μαζεψει ολους τους καταλυτες και 3 trapezohedrons που μου ελειπαν.
Μια μερα ακομα και θα το πλατιναρω!!!!
Με μια προχειρη αναζητηση στο skroutz απο οτι ειδα φαινεται να εχει τελειωσει στα ελληνικα καταστηματα απο εξωτερικο την βρηκα στα
play.com (http://www.play.com/Games/PlayStation3/4-/13530466/Final-Fantasy-XIII-Limited-Collector-Edition/Product.html?P36=LDCSMK&affid=pricetracker&awc=buyat&_=tsid:11516%7Cprd:pricetracker)
hmv.com (http://hmv.com/hmvweb/displayProductDetails.do?sku=9573&affiliate=td&lpgrp=network&tduid=e91b4f10c9bab8b5b673ab4f23acb394)
amazon.co.uk (http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B0035JKUDA/soundsvault-21)
Eυχαριστω φιλε μ,αλλα δυστυχως δν εχω καρτα για να παρω απο το εξωτερικο:)
Ελλαδα δν θα ξανερθει:(??
sakoulias
30-03-2010, 02:55
Φιλε δυστυχως δεν ξερω να σου πω αμα θα ξαναερθει ελλαδα μπορεις ομως να στειλεις ενα Mail στο καταστημα που αγοραζεις συνηθως και να ρωτησεις. Αν και θα σου προτεινα να πας να βγαλεις μια προπληρωμενη καρτα(prepaid) για να αγοραζεις απο εξωτερικο κατι το οποιο εκανα μολις σημερα και ειναι πολυ βολικο (και γλυτωνεις και αρκετα χρηματα γιατι τελικα στο εξωτερικο υπαρχουν τρελλες προσφορες)
Εγώ πάλι είχα τον πωπό μου σερβιρισμένο σε πιατέλα από τον Νεότσου. Κωλοαυγό. 500 φορές τον death-ιασα, τίποτα δεν κατάλαβε. Και η Βανιλίτσα μου έχει κάπου 2400 μαγεία! Έχω επιστρέψει στον πύργο και ρίχνω αναβαθμίσεις. Είμαι σε καλό δρόμο με τα accessοries, έκατσα έκανα αναβάθμιση στα περισσότερα, μου μένει να κάνω αναβάθμιση σε καμιά 10αριά (βέβαια τα δύο θέλουν dark matter μαμώτο) και επίσης μου λείπουν 5-6 από αποστολές (αυγό, ρολόι κλπ). Τώρα είμαι κοντά στο δεύτερο 5άρη ρόλο στους περισσότερους (όλοι έχουν έναν τουλάχιστον ρόλο στο 5). Η αποστολή 24 είναι φοβερή αν δεν έχεις ευχαίρεια για αδαμαντοχέλωνα.
ημουν κι εγω εκει σημερα...
δινει 6000cp και 6000gil για 30sec. αν δεν χρειαζεσαι τα λεφτα, καλυτερα ειναι στην pulse σε μια κατηφορα που ειναι ενας megatherion και ενας behemoth γιατι δινει 6600cp για 6sec.
φαρμαρα λιγο εκει και τους εφτασα ολους στο πρωτο lvl 5. δοκιμασα κι εγω για το αυγο, οπως και για τραπεζ.. αλλα τιποτα. με κομματιαζουν για πλακα.
Πλέον έχω το αυγό! Μετά από αρκετό grinding δούλεψε η βλακεία με το Θανατόξορκο, είχε η Βανιλίτσα 2400 mag, Marlboro Wand *, Faith (από shroud) και του έκανα και ένα imperil να έχει να γουστάρει η τριχόμπαλα. 19 λεπτά σχεδόν target time, σε 2 το έκανα :P
Τώρα έχω πάει στον πύργο και γουστάρω με τα 12άρια k CP, έχει πέσει και ο χρόνος γύρω στα 25 δεύτερα, μια χαρά.
mitsosk2000
30-03-2010, 10:28
Λοιπον το τερματισα και εγω στο χαλαρο. Στο τελευταιο boss πεθανα μια φορα μονο και αυτη απο death απο την δευτερη μορφη...Με εκνευρισε και μετα τον εκανα με 4 αστερια....
Τωρα παω για να τελειωσω τα missions και για grinding...
@ Τοπγκαν
Ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν σου αρεσουν τα 13.200 cp σε 10 δευτερα!
Θα μου πεις για τα 6.000 γκιλια, οκ καταλαβαινω , αλλα μολις αρχισεις να φαρμαρεις τα αδαμαντοχελωνα σε 2 λεπτα το καθενα, τα γκιλια θα πεφτουν βροχη!Και αφου ουτως η αλλως θα αναγκαστεις να φαρμαρεις τα αδαμαντοχελωνα (μην μου πεις οτι θα μαζεψεις κοντα 6εκατ γκιλια απο την αποστολη 21 θα φρικαρω! :P) γιατι παιδευεσαι εκει χαμω?
Επισης κοντα εκει που εκανες την αποστολη για το ρολοι, υπαρχει απο την απεναντι πλευρα και ενα αλλο Ochu το οποιο σου δινει 24000 cp και καλυτερα αντικειμενα και για πωληση και για αναβαθμισεις.Βεβαια αυτο θα σου παρει κανα 2λεπτο ετσι οπως εισαι τωρα για να το βγαλεις οποτε δεν συμφερει.
Εγω πηρα και το δευτερο trapezohodron , εσφαξα και το σπαστικο Neochu (αποστολη 45) απο τα trials του Τιτανα και οδευω προς ολικες αναβαθμισεις.Ο μονος λογος που δεν το κανω ακομα , ειναι γιατι αν αναβαθμισεις πολυ τους χαρακτηρες σου γινεται πολυ δυσκολο να κανεις 5 αστερια σε καποιες αποστολες.Οποτε κανω λιγο κραττει μεχρι να καθαρησω μερικες συγκεκριμενες αποστολες και παμε παρακατω.
Γιατί επενδύω σε ταυτόχρονη αναβάθμιση αντικειμένων. Έχω 3 weirding glyphs* με 250MAG. Νομίζω ότι έχω μαζέψει ήδη αρκετά χρήματα, για ότι ήθελα να κάνω και θα πάω κατά κείθε που λες. Αυτά ξαναεμφανίζονται αν πας μέχρι που? Γιατί στο Μαρκ 24 πήγαινες δυο βήματα και τσουπ ξαναενεργοποιούσες την αποστολή.
^^Δεν ειναι αποστολη , ειναι απλα Mobs και ξαναεμφανιζονται αν περπατησεις 10 βηματα μακρια τους αφου τα σκοτωσεις.
Και σου ξαναλεω , οτι στο σημειο που σου λεω θα περνεις τα διπλασια και παραπανω cp στον ιδιο χρονο απο το σημειο που grindarεις.Αυτο σημαινει οτι 2 φορες πιο γρηγορα θα ανεβεις στο crystarium και αρα θα εισαι ετοιμος για τα adamantoise που ουτως ή αλλως θα φαρμαρεις.Απο αυτα θα παρεις τοσα γκιλς που πραγματικα θα αγορασεις ολες τις αναβαθμισεις για πλακα. :)
Πετανε παρα πολυ συχνα Platinum Ignots που τα πουλας προς 150.000 γκιλς το ενα.Καταλαβαινεις οτι με 150.000 γκιλς αναβαθμιζεις για πλακα δαχτυλιδακια οπλακια κλπ κλλπ :)
A και οπως ειπα με το καταλληλο setup θα ριχνεις τα adamntoise σε 2 λεπτα.
Σημαντικοτατο αντικειμενο να εχει καποιος πριν ξεκινησει για τα adamantoise ειναι το genji gloves το οποιο κατα προτιμηση πρεπει να το παρει η κουκλαρα Fang.Τα genji gloves τα ριχνει η παλουκοαποστολη 62 , αλλα νομιζω οτι μπορεις να τα φτιαξεις λή να τα παρεις και απο αλλου.Τι κανουν αυτα?Επιτρεπουν να κανεις break το damage limit.Χωρις τα genji gloves το μαξιμουμ της ζημιας που μπορει να προκληθει ειναι 99.999 . Κανοντας τα equip ομως ο χαρακτηρας ειναι ελευθερος να κανει τρελη ζημια.... ενδεικτικα αναφερω οτι η Fang με genji gloves και χρησιμοποιωντας την ability Highwind σε stagger mode κανει 1.500.000+ ζημια...!!!! oh yea bitches! :D
baphomet
30-03-2010, 16:03
έχω παρατηρήσει ότι η χελώνα αν την ρίξεις με summon μένει αρκετή ώρα κάτω ώστε να πετάξεις τα debuffs κτλ κτλ και να την σκοτώσεις
αν την ρημάδα την ρίξω κανονικά δεν προλαβαίνω να την αποτελειώσω και σηκώνεται...ξέρεις κανείς κανα δοκιμασμένο setup να προτείνει;..μην μου πείτε όμως για τελίκιασμα όπλου αφού στο 3ο trier θέλει 1,5 μύριο :scared:...εννοείται όλοι MAX STATS και έχω και τα 3 genji gloves
Τα Genji gloves είναι σε τρεις αποστολές. Ξέρω ότι είναι mobs για αυτό σε ρωτάω πόσο θέλει να ξαναεμφανιστούν, αν ήταν αποστολή θα ήξερα. Ε, τώρα ούτως ή άλλως ότι ήθελα το πήρα, θα κάτσω εκεί αν είναι να φαρμάρω.
^^ Kοιτα δεν υπαρχει συγκεκριμενο setup, υπαρχουν πολλοι τροποι.
Εγω για παραδειγμα χρησιμοποιω tier 2 οπλα oυτε καν max stats και μονο 1 genji glove εχω στην Fang.Φυσικα εχω full επιθεση σεταρισμενους τους χαρακτηρες μου και στην lighting χρησιμοποιω το οπλο που κανει quick stagger (δεν θυμαμαι ακριβως).Πρωτο πραγμα που κανω εγω με το που ξεκιναει η μαχη ειναι να ριξω debuffs (deprotect, defaith και το σημαντικοτατο imperill) και buffs με 2 synergists για να γινει σε 2 turns full buffed το party.και μετα αρχιζω να το δερνω ανελεητα ηδη με τα buffs/debuffs το stagger εχει ανεβει... σκαω λοιπον 3 ravagers και χρησιμοποιω το quick stagger. ε μολις γινει stagger απλα το βιαζω και προς το τελος του stagger χρησιμοποιω το Highwind της Fang και του κανω 1.500.000 εκατ ζημια.
Σημειωση, τα adamantoise ειναι πιο δυσκολα απο τα adamantortoise παρολο που εχουν ακριβως τα ιδια drop rates.To πρωτο εχει κοντα 5 μυρρια HP αν θυμαμαι καλα ενω το αλλο εχει 3,5 κατι τετοιο.
baphomet
30-03-2010, 16:54
^^ Kοιτα δεν υπαρχει συγκεκριμενο setup, υπαρχουν πολλοι τροποι.
Εγω για παραδειγμα χρησιμοποιω tier 2 οπλα oυτε καν max stats και μονο 1 genji glove εχω στην Fang.Φυσικα εχω full επιθεση σεταρισμενους τους χαρακτηρες μου και στην lighting χρησιμοποιω το οπλο που κανει quick stagger (δεν θυμαμαι ακριβως).Πρωτο πραγμα που κανω εγω με το που ξεκιναει η μαχη ειναι να ριξω debuffs (deprotect, defaith και το σημαντικοτατο imperill) και buffs με 2 synergists για να γινει σε 2 turns full buffed το party.και μετα αρχιζω να το δερνω ανελεητα ηδη με τα buffs/debuffs το stagger εχει ανεβει... σκαω λοιπον 3 ravagers και χρησιμοποιω το quick stagger. ε μολις γινει stagger απλα το βιαζω και προς το τελος του stagger χρησιμοποιω το Highwind της Fang και του κανω 1.500.000 εκατ ζημια.
Σημειωση, τα adamantoise ειναι πιο δυσκολα απο τα adamantortoise παρολο που εχουν ακριβως τα ιδια drop rates.To πρωτο εχει κοντα 5 μυρρια HP αν θυμαμαι καλα ενω το αλλο εχει 3,5 κατι τετοιο.
αυτό που λες για ποια είναι;...εγώ λέω για τα adamantoise
αυτό που λες για ποια είναι;...εγώ λέω για τα adamantoise
Tα adamantoise ειναι τα μεγαλα που σο κελυφος τους ομως εχουν κατι σαν ασπιδες και επισης οι χαυλιοδοντες τους ειναι πολυ μεγαλοι.Συνηθως κυκλοφορουν στον κεντρικο χαρτη.
Τα adamantortoise ειναι στο βορειοδυτικο κομματι του χαρτη , εκει κοντα που κανεις την αποστολη του cactuar.Εναι ακινητα και καθονται εκει.Καλυτερα φαρμαρε αυτα μιας και τα σκοτωνεις πιο γρηγορα και εχουν ακριβως τα ιδια drops και με ακριβως τα ιδια ποσοστα.Κανουν οτι και τα αdamantoise αλλα εχουν λιγοτερο hp. ;)
baphomet
30-03-2010, 17:56
Tα adamantoise ειναι τα μεγαλα που σο κελυφος τους ομως εχουν κατι σαν ασπιδες και επισης οι χαυλιοδοντες τους ειναι πολυ μεγαλοι.Συνηθως κυκλοφορουν στον κεντρικο χαρτη.
Τα adamantortoise ειναι στο βορειοδυτικο κομματι του χαρτη , εκει κοντα που κανεις την αποστολη του cactuar.Εναι ακινητα και καθονται εκει.Καλυτερα φαρμαρε αυτα μιας και τα σκοτωνεις πιο γρηγορα και εχουν ακριβως τα ιδια drops και με ακριβως τα ιδια ποσοστα.Κανουν οτι και τα αdamantoise αλλα εχουν λιγοτερο hp. ;)
μπα πλέον δεν μπορώ...έχουν αναβαθμιστεί όλα σε shaolong gui και long gui...ένα adamantoise κυκλοφορεί μόνο και θέλω να βρω έναν γρήγορο τρόπο να το σκοτώνω χωρίς summon και τιγκαρισμένα level 3 όπλα (αφού θέλουν 1,5 Μ το καθένα)
Το πεθάνατε στα spoiler.. Κάντε ενα διαχωρισμό σε άλλο thread εαν είναι δυνατόν. :heyyy:
Kαλα δεν λεμε κατι για στορυ ουτε καν, αλλα ναι ενα δικιο το εχεις.
Kαλα δεν λεμε κατι για στορυ ουτε καν, αλλα ναι ενα δικιο το εχεις.
Ναι οκ, δεν είναι και τπτ φοβερό απλά ίσως θα ήταν καλύτερα να κάνατε ενα walkthrough/tips/setup thread.
Όταν με το καλό το τελειώσουμε και εμείς που δεν έχουμε τόση άνεση χρόνου να βρούμε και πιο εύκολα την πληροφορία.
Thanks. :)
Ναι οκ, δεν είναι και τπτ φοβερό απλά ίσως θα ήταν καλύτερα να κάνατε ενα walkthrough/tips/setup thread.
Όταν με το καλό το τελειώσουμε και εμείς που δεν έχουμε τόση άνεση χρόνου να βρούμε και πιο εύκολα την πληροφορία.
Thanks. :)
καλα ανεση χρονου δεν εχω....σχεδον 1 μηνα το εχω το παιχνιδι! :D
WolfRathmA
30-03-2010, 18:34
Κουκου! Να'μαι και εγω!!
http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs506.snc3/26602_397720924046_762369046_4883530_7322472_n.jpg
Πιστευω να με βοηθησεται παιδια σε οτι χρειαστω γιατι ειμαι και ολιγον αμπαλος με το αθλημα :D
AgentPrinny007
30-03-2010, 20:27
Σημαντικοτατο αντικειμενο να εχει καποιος πριν ξεκινησει για τα adamantoise ειναι το genji gloves το οποιο κατα προτιμηση πρεπει να το παρει η κουκλαρα Fang....
...ενδεικτικα αναφερω οτι η Fang με genji gloves και χρησιμοποιωντας την ability Highwind σε stagger mode κανει 1.500.000+ ζημια...!!!! oh yea bitches! :D
Δεν θα με εξεπληττε καθολου αν ησουν ο κρυφος δημιουργος του πιο διασημου fan-club της Fαng του κοσμου :hohoho:
Κουκου! Να'μαι και εγω!!
Aκομα ενας υποψηφιος για το club !!
Μα ειναι το Α και το Ω του παιχνιδιου για εμενα δεν κανω πλακα!
Ιδιως αν αναλογιστεις (μην διαβασει κανεις που δεν εχει τελειωσει το παιχνδιι το παρακατω σποιλερ!!!)
οτι στο τελος πραγματικα τραβηξε τα πανδεινα με τον Orphan να την βασανιζει και μετα να την κανει heal κατευθειαν ωστε να την αναγκασει να εμταμορφωθει σε Ragnarok.
Tελειωσε... Fang και παλι Fang... Cloud? ποιος Cloud? Αληθεια τωρα απο τους αγαπημενους μου χαρακτηρες σε FF και με διαφορα ο καλυτερος female character της σειρας!
guess what????
PLATINUM!!!!!!!!!!!
Θα το κυνηγησω κι εγω το plat καποια στιγμη μεσα στο καλοκαιρι :lol:
WolfRathmA
31-03-2010, 02:25
Αν και δεν ειμαι φαν της σειρας θα γραψω τις πολυ "λιγες" εντυπωσεις μου για το παιχνιδι μεχρι στιγμης.
Παρα πολυ ωραια γραφικα μπορω να πω και ωραια σχεδιασμενα περιβαλλοντα. Το τουτοριαλ αρκετα κατατοπιστικό θα ελεγα. Υπαρχουν να υποθεσω πολλα πραγματα ακομα που πρεπει να ανακαλυψω που θα τα δω στη πορεια. 3 με 4 ωρες επαιξα μονο.
Ο χειρισμος καλος θα ελεγα αλλα με εχει μπερδεψει λιγο η καμερα και δε μπορω να βρω καποιον απο τους συνδιασμους που εχει ετσι ωστε να με βολευει.
Με το στορυ δεν εχω καταλαβει και πολυ τι εχει γινει... Καποιος να μου κανει καμια περίληψη; LOL
baphomet
31-03-2010, 09:44
Αν και δεν ειμαι φαν της σειρας θα γραψω τις πολυ "λιγες" εντυπωσεις μου για το παιχνιδι μεχρι στιγμης.
Παρα πολυ ωραια γραφικα μπορω να πω και ωραια σχεδιασμενα περιβαλλοντα. Το τουτοριαλ αρκετα κατατοπιστικό θα ελεγα. Υπαρχουν να υποθεσω πολλα πραγματα ακομα που πρεπει να ανακαλυψω που θα τα δω στη πορεια. 3 με 4 ωρες επαιξα μονο.
Ο χειρισμος καλος θα ελεγα αλλα με εχει μπερδεψει λιγο η καμερα και δε μπορω να βρω καποιον απο τους συνδιασμους που εχει ετσι ωστε να με βολευει.
Με το στορυ δεν εχω καταλαβει και πολυ τι εχει γινει... Καποιος να μου κανει καμια περίληψη; LOL
με την κάμερα δοκίμασε στα settings τα invert cameras και δες τι σε βολεύει...όσο για την περίληψη τσέκαρε το datalog όπου λέει τα πάντα αναλυτικά όσο προχωράς το story
Μεγααααλη προοδος απο εχθες μεχρι σημερα! Και μονο μεσα σε 2 ωρες παιχνιδιου. Το βαζω σε σποιλερς αν και δεν εχει καμμια σχεση ουτε με την ιστορια του παιχνιδιου και μοναχα σχετιζεται με sidequests που και παλι δεν λεω κατι ουσιαστικο αλλα για αποφυγη παραπονων! :)
Πλεον ριχνω τα adamantoise σε 1μιση λεπτο, ο Hope πηρε ποδι απο το group και την θεση του πηρε ο Snow Μιας και ειναι αρκετα καλος healer προς εκπληξη μου.Φυσικα με τιποτα δεν ειναι Hope/Vanille αλλα με το σχημα Cerberus ( 3 commando) τα adamantoise ειναι πλεον της πλακας εντελως.Τωρα χρειαζομαι ανελεητο farming για να μπορεσω να αγορασω τα απολυτως απαραιτητα Dark Matters και να κανω τις απαραιτητες αναβαθμισεις.
Σειρα εχουν τα Long Gui με το εξωφρενικο HP των 16.500.000 !! Ο_Ο
Μου φαινοταν αδιανοητο να μπορει κανεις να προλαβει να θερησει τοσο πολυ ΗΡ χωρις να προλαβουν να σηκωθουν , αλλα τωρα εχω βρει τον τροπο και φυσικα απαιτει τρελες αναβαθμισεις. Πλεον η κουκλαρα εχει 3780 strength και περιπου 1500 magic και περιττο να πω οτι μαζι με τα genzi gloves κανει αισχρη ζημια.
Η Lightning ειναι στα 2000 strength και 2000 magic και ο Snow ειναι αρκετα πισω γιατι δεν εχω πολλες ιδιοτητες και αντικειμενα απανω του παρα μοναχα εξοπλισμο για καλυτερο loot και πιθανοτητων.
Αν θες τρελή ζημιά στα αδμαντοχέλωνα η καινούρια μόδα είναι η εξής:
Sazh! Σταγγεριάζεις το χελωνάκι και μετά πετάς μια την ειδική κίνηση του Σαζ και το πάει το στάγγερ στο 999%, μετά καπάκι κάνεις Εn-elemental τα όπλα του και αρχίζεις τα μπλιτζια.
YouTube- FFXIII Shaolong Gui Sazh Kill in 1min 27sec
^^ To 999 stagger γινεται μεσα σε 2 δευτερολεπτα αν εχεις rav/rav/rav.
Μετα γυρνας σε com/com/com και ριχνεις και την ειδικη κινηση της Fang οταν η ενεργεια του ειναι στο 1/3 και βλεπει τα ραδικια αναποδα ;)
Και μιλαω για adamantoise γιατι τα αδαμαντοχελωνα ειναι παρελθον πλεον στον κοσμο μου :(
Πολυ καλο σημειο για να κανεις farm τα adamantoise ειναι στην Εντεν κοντα στην πυλη του παλατιου.
^^ To 999 stagger γινεται μεσα σε 2 δευτερολεπτα αν εχεις rav/rav/rav.
Μετα γυρνας σε com/com/com και ριχνεις και την ειδικη κινηση της Fang οταν η ενεργεια του ειναι στο 1/3 και βλεπει τα ραδικια αναποδα ;)
Και μιλαω για adamantoise γιατι τα αδαμαντοχελωνα ειναι παρελθον πλεον στον κοσμο μου :(
Πολυ καλο σημειο για να κανεις farm τα adamantoise ειναι στην Εντεν κοντα στην πυλη του παλατιου.
Δεν κατάλαβες...Long Gui είναι το παραπάνω...βασικά όλα αδαμαντοχέλωνα είναι κατά βάση, δεν εννοούσα τα μικρά...
Ρε εγω νομιζα οτι μιλας για τα adamantortoises! Επρεπε να το διευκρηνησεις! :)
Ναι εχω δει αρκετους τροπους και ο πιο ευκολος και γρηγορος που εχω δει περιλαμβανει την vanille σαν main character και εγω απλα δεν μπορω να το κανω αυτο στο party μου σε καμμια περιπτωση.
Mε αυτην πεφτει σε 1 λεπτο και 20 δευτερα. ;)
baphomet
31-03-2010, 13:06
να πω και εγώ τα σχετικά σε spoiler tags προς Τopgunz και Valkyre
topgunz αυτό στο video είναι shaolong gui και όχι long gui
επίσης Valkyre na υποθέσω έχεις 3 tier τα όπλα για να το ρίχνεις χωρίς summon τόσο γρήγορα...αν ναι πήγαινε να φαρμάρεις τα shaolong gui για τα dark matters όπου θα τα έχεις για την πλάκα σου...μην ξεχνάς ότι το κάθε dark matter κάνει 880.000 gills και χρειάζεσαι 6...το drop rate είναι γαμάτο...μάζεψα 4 σε 1 ώρα
επίσης γαμάτο κολπάκι για το trophy με το long gui είναι το εξής
σώνεις (γιατί θα κάνεις dismantle κάποια items), και αναβαθμίζεις full τα doctors code...τα κάνεις dismantle και παίρνεις elixirs (τα οποία αναπληρώνουν το TP σου μέσα στην μάχη)...πας στο Long gui με 3 sentinels να γλιτώσεις το Ultima που ξερνάει κατευθείαν και πετάς το summon της fang για να γονατίσει...πετάς τα πάντα από debuff και διώχνεις το summon με τρίγωνο...μετά full 3 rav για stagger στο 999,9% και 3 com μετά...μόλις σηκωθεί καπάκι elixir και ξανά τα ίδια
λογικά με full stats και tier 2 όπλα θα είστε OK...εγώ πρόλαβα και το σκότωσα, πήρα το trophy και έκανα load πριν το σώσιμο
^^το ξερω φιλε μου το κολπο αυτο, αλλα δεν παιζω τοσο για τα trophies, θελω να το φαω αυθεντικα και ομορφα :)
Τα αλλα που λες δεν μπορω ακομα να τα φαω ευκολα , tier 3 εχω μονο στην fang επι του παροντος.Παντως η στρατηγικη ειναι η ιδια προ-stagger και μετα-stagger ;)
Το σκίσανε πια με τις χελώνες, πόσες στο διάολο είναι?
5!
Ειναι τα Adamantoise , Adamantortoise, Long Gui , Shaolong Gui και το αλλο το απλο το μικρο σαν το Shaolong Gui που δεν θυμαμαι πως λεγεται
baphomet
31-03-2010, 13:53
τα adamantchelid τα πιο μικρά απ’όλα LOL...πολύ χελώνα ρε παιδί μου
Βασικα δεν το λες χελωνα...πιο πολυ με χελωνοβροντοσαυρο μοιαζει!
Αφού δεν βάλανε και τα χελωνονιντζάκια πάλι καλά...
γιατι βρε εμενα μου αρεσει το design του ταιριαζει απολυτα με το υφος του κοσμου του παιχνιδιου!Και ειναι θεορατα! :)
Βρε μια χαρά είναι, αλλά πάντα η χελώνα ήταν μία, νομίζω η adamantoise (adamant + tortoise) άντε άλλη μία σε καμιά πιο δυνατή μορφή. Δεν το συζητώ ότι το μέγεθός τους ταιριάζει πολύ με το παιχνίδι, αλλά το σκίσανε λίγο με τις πολλές διαφορετικές. Νομίζω ότι τα μοντέλα είναι ουσιαστικά δύο, οι "αρματωμένες" και οι μη?
3 ειναι τα μοντελα και ναι παλια λεγονταν απλα adamantoise :)
WolfRathmA
01-04-2010, 02:19
Παιδια μια ερωτηση.... Περνω κατι items, κατι leather αν δε κανω λαθος και κατι τετοια. Τα οποια δε μπορω να τα χρισημοποιησω πουθενα. Μονο να τα πουλησω μπορω. Τι ρολο βαρανε αυτα; Συγκεκριμενα τι αντικειμενα ειναι θα τα γραψω αν ειναι αργοτερα γιατι δε θα θυμαμαι απ'εξω :D
baphomet
01-04-2010, 08:51
Παιδια μια ερωτηση.... Περνω κατι items, κατι leather αν δε κανω λαθος και κατι τετοια. Τα οποια δε μπορω να τα χρισημοποιησω πουθενα. Μονο να τα πουλησω μπορω. Τι ρολο βαρανε αυτα; Συγκεκριμενα τι αντικειμενα ειναι θα τα γραψω αν ειναι αργοτερα γιατι δε θα θυμαμαι απ'εξω :D
αυτά είναι για αναβαθμίσεις όπλων και accessories...προς το παρόν μην σε απασχολούν, απλά θα σου πρότεινα να μην πουλήσεις κανένα accessory...αν χρειαστείς λεφτά μπορείς να πουλήσεις components και κυρίως αυτά που λένε στο τέλος του description "They can sold for a premium"
α και επίσης χτες τσίμπισα και την πλατίνα μετά από 102 ώρες <33
Wolf οτι λεει ο Baphomet!Μην πουλας τιποτα απολυτως εκτος των αντικειμενων που λενε can be sold for a premium.Μην ανησυχεις για τα λεφτα θα ερθουν οταν θα τα χρειαστεις πραγματικα.
Asmodeus
02-04-2010, 01:17
Μωλις το τερματισα, ηταν καλο παιχνιδι αλλα ενα μετριο FF κατα την γνωμη μου.
Ρε παιδια μιπως εχετε κανα χαρτη με ολα τα Cieth Stone Mission? Γιατι καποια ψαχνω σε ολο το χαρτη να τα βρω και δε τα βρσκω
http://dl.gamesradar.com/photos/ffxiii_ciethstone_map_large.jpg
Asmodeus
02-04-2010, 01:50
http://dl.gamesradar.com/photos/ffxiii_ciethstone_map_large.jpg
thanks file
WolfRathmA
02-04-2010, 02:33
αυτά είναι για αναβαθμίσεις όπλων και accessories...προς το παρόν μην σε απασχολούν, απλά θα σου πρότεινα να μην πουλήσεις κανένα accessory...αν χρειαστείς λεφτά μπορείς να πουλήσεις components και κυρίως αυτά που λένε στο τέλος του description "They can sold for a premium"
α και επίσης χτες τσίμπισα και την πλατίνα μετά από 102 ώρες <33
Ευχαριστω!!!
Undercover εεεε;;; Χαχαχα! Ωραιος! ;)
Wolf οτι λεει ο Baphomet!Μην πουλας τιποτα απολυτως εκτος των αντικειμενων που λενε can be sold for a premium.Μην ανησυχεις για τα λεφτα θα ερθουν οταν θα τα χρειαστεις πραγματικα.
Ok παιδια! Ευχαριστω! Λιγο αργα ομως τωρα! αχαχαχαχα!! Απο εδω και περα ομως δε θα πουλαω τιποτα. Ακομα στην αρχη ειμαι! Στις 5 ωρες ειμαι ακομα :P
Aπο τον χαρτη πιο πανω παντως λειπουν αποστολες αν δεν κανω λαθος...δεν βρισκω πουθενα την 33 την 55 κλπ κλπ
τον χαρτη τον ειχα βρει εδω περα, τα εχει και πιο αναλυτικα
http://www.gamesradar.com/ps3/f/final-fantasy-xiii-cieth-stone-missions-guide/a-2010031011391394090/g-20060508175846527007
π.χ. η 33
http://static.gamesradar.com/images/mb/GamesRadar/us/Games/F/Final%20Fantasy%20XIII/Everything%20Else/Cieth%20Stones%20guide/ART/Finished/33-map--article_image.jpg
Επιτέλους βγάζω τα χελώνια στην Έντεν με τον εύκολο τρόπο και όχι με τον τυχερό. Εξήγηση:
Ουσιαστικά υπάρχουν τρεις τρόποι: Ο τυχερός, ο εύκολος και ο δύσκολος.
Στον τυχερό πας με summon στην αρχή και σπαμάρεις το Θανατόξορκο της Βανιλίτσας. Το κακό είναι ότι θες 4-5 λεπτάκια να μαζέψεις ΤΡ για την επίκληση και μπορεί από 1 λεπτό έως και μισή ώρα για να σκάσεις το χελωνάκι(αναλόγως την τύχη σου με το θανατόξορκο.
Το εύκολο έχει να κάνει πάλι με την επίκληση, αλλά μετά ρίχνεις σωστό ξυλίκι με λίγο απεριτίφ από Ψηλανέμισμα. Μαζεύεις τα ΤΡ σου και με μια 2λεπτη "μαχούλα" έχεις στάνταρ το χελωνάκι ψητό στα κάρβουνα. Απλά το κακό είναι ότι πρέπει να είσαι αρκετά δυνατός και να έχεις τουλάχιστον 2-3 τριτόραφα οπλάκια και το γαντάκι του Τζέντζη.
Το δύσκολο είναι το εύκολο μείον την επίκληση. Αν μπορείς να το κάνεις μάααααλον δεν χρειάζεσαι και πολύ άλεσμα πια...
Το ξεκίνησα επιτέλους και εγώ.Δυστυχώς η αρχή του είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ και "προσβλητική".Νιώθω οτι το παιχνίδι με αντιμετωπίζει λες και είμαι μπαμπουίνος με dualshock στα χέρια!Ok, καλά κάνει και είναι noob friendly, αλλά όχι και αυτό το πράγμα!Ελπίζω φυσικά σε (πάρα) πολύ καλύτερη συνέχεια...
ΥΓ.Η Vanille είναι τόσο εκνευριστική, που αν δεν ήταν ψηφιακός χαρακτήρας, θα ήθελα να της χαρίσω πολύ πόνο!:mad:
WolfRathmA
04-04-2010, 20:57
Ωχ... αυτό που φοβόμουν... έχει αρχίσει λίγο το παιχνίδι να γίνεται "πολύπλοκο" θα έλεγα. Γενικά με έχει μπερδέψει με τα τόσα διαφορετικά συστήματα μάχης που έχει μέσα στο παιχνίδι και δε ξέρω τι να πατήσω ώρες ωρές... Άλλα τώρα θα μου πείτε "έτσι είναι αυτό το παιχνίδι" :P Σωστά;
baphomet
04-04-2010, 21:21
Ωχ... αυτό που φοβόμουν... έχει αρχίσει λίγο το παιχνίδι να γίνεται "πολύπλοκο" θα έλεγα. Γενικά με έχει μπερδέψει με τα τόσα διαφορετικά συστήματα μάχης που έχει μέσα στο παιχνίδι και δε ξέρω τι να πατήσω ώρες ωρές... Άλλα τώρα θα μου πείτε "έτσι είναι αυτό το παιχνίδι" :P Σωστά;
έτσι είναι αυτό το παιχνίδι :P
Το ξεκίνησα επιτέλους και εγώ.Δυστυχώς η αρχή του είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ και "προσβλητική".Νιώθω οτι το παιχνίδι με αντιμετωπίζει λες και είμαι μπαμπουίνος με dualshock στα χέρια!Ok, καλά κάνει και είναι noob friendly, αλλά όχι και αυτό το πράγμα!Ελπίζω φυσικά σε (πάρα) πολύ καλύτερη συνέχεια...
το παιχνίδι αλλάζει πάρα πολύ μετά τις πρώτες 2-3 ώρες του παιχνιδιού και στο σύστημα μάχης και σε όλα...μην το κρίνεις από την άρχη και θα έλεγα κάθε άλλο παρά noob friendly είναι, ειδικά σε κάτι ζόρικα boss/eidolon fights
desperate_gamer
04-04-2010, 21:34
ΥΓ.Η Vanille είναι τόσο εκνευριστική, που αν δεν ήταν ψηφιακός χαρακτήρας, θα ήθελα να της χαρίσω πολύ πόνο!:mad:
Μην δίνεις σημασία, και το ίδιο το παιχνίδι αργότερα κοροϊδεύει το corridor-after-corridor με τα σχόλια που κάνουν οι χαρακτήρες όταν πάνε στην Pulse. Απλά κάνε λίγο υπομονή και θα δεις ότι γίνεται πολύ ωραίο μετά.
Τελειωσα και εγω το παιχνιδι και εχω μια απορια. Κανω βολτες στην gran pulse και ξαφνικα βλεπω στο βαθος ενα πελωριο τερας να κανει βολτες πισω απο κατι βουνα 10 φορες μεγαλυτερο απο τους χελωνοδεινοσαυρους.
Δεν μπορω να παω εκει που ειναι γιατι μαλλον ειναι σε αλλη περιοχη, το ειδε αλλος κανεις ή εχω παραισθησεις?
Giannis7
06-04-2010, 01:56
α και επίσης χτες τσίμπισα και την πλατίνα μετά από 102 ώρες
:omg::omg::omg::omg::omg:
Χαρά στο κουράγιο σου.
Τελειωσα και εγω το παιχνιδι και εχω μια απορια. Κανω βολτες στην gran pulse και ξαφνικα βλεπω στο βαθος ενα πελωριο τερας να κανει βολτες πισω απο κατι βουνα 10 φορες μεγαλυτερο απο τους χελωνοδεινοσαυρους.
Δεν μπορω να παω εκει που ειναι γιατι μαλλον ειναι σε αλλη περιοχη, το ειδε αλλος κανεις ή εχω παραισθησεις?
το πολεμας... μην ανησυχεις :p
ειναι σε μια αποστολη καπου στο 50..
το πολεμας... μην ανησυχεις :p
ειναι σε μια αποστολη καπου στο 50..
liar!:very_evil:
αφου δεν τον πολεμας τον γιγαντα ρε μαν, τι λες? :-)
Δεν το πολεμάς...(δυστυχώς)...
Αλλά το "συναναστρέφεσαι" σε ένα σημείο:
Πρόκειται για ένα Pulse fal'Cie που ελέγχει την βιοποικιλότητα και ουσιαστικά εμπλέκεται σε δύο σετάκια αποστολών, στην ομάδα με τις 7-8 αποστολές που σχηματίζουν ένα κυκλάκι στην πρώτη μεγάλη περιοχή, αλλά, κυρίως, με τα ομώνυμα του trials, τα οποία περιλαμβάνουν 16 συνολικά αποστολές.
ααααααααα οκ τοτε..
λαθος μου. ημουν σιγουρος οτι ειχα δει ενα βιντεο που τον πολεμουσαν. εκτος αν ηταν cutscene ή δεν ηταν ουτε καν αυτο και απλα θυμομουν λαθος..
sorry :)
Μax stats σε ολους και ολα λεμε!!! :D
Η ομαδα θεριζει τα παντα στον κοσμο του FFXIII!
O Pulse Fal'Cie Τιτανας look-alike με βλεπει και τρεμει το φυλοκαρδι του και χαιρεται που οι devs αποφασισαν να μην τον συμπεριλαβουν σαν αποστολη!
Μουαχααχαχα your soul is mine!
niiiice!! να σε ρωτησω, μιας και τα εφτασες ολα τερμα.. που εκανες cp grind? στην Eden στο adamantoise με growth egg ή αλλου?
εγω ειμαι εκει και προσπαθω να τσιμπησω το τραπ.
^^Ναι στην Eden εκανα το περισσοτερο Grind για CP και trap ταυτοχρονα, χρησιμοποιωντας growth egg.Γιενται πολυ γρηγορα ετσι :)
AgentPrinny007
07-04-2010, 11:12
O Pulse Fal'Cie Τιτανας look-alike με βλεπει και τρεμει το φυλοκαρδι του και χαιρεται που οι devs αποφασισαν να μην τον συμπεριλαβουν σαν αποστολη!
Μουαχααχαχα your soul is mine!
Exω στειλει αιτημα στην SE να κανει τον Tιτανα ενα αδυσωπητο τερας ετοιμο για ολα και μαθαινω οτι σκοπευει να τον στειλει πακετο σε ατομα ανα τον κοσμο που τον εχουν προσβαλλει .....
μουαχαχαχαχα
^^ xaxaxa θα του δειξω εγω! Θα δει τι θα παθει! :P
Έφτασα στο σημείο που αρχίζω τις αναβαθμίσεις.Να προσπαθήσω να αναβαθμίσω οτι έχω ή μόνο αυτά που γουστάρω εγώ από όπλα?Να αρχίσω από τώρα ή δεν χρειάζεται και μπορώ να περιμένω?
Btw, τελικά δεν είναι και τόσο "κακό"!Αρχίζει να μου αρέσει!:)
Το παιχνίδι ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά πολύ ευχάριστα.
Edit: Άκυρη η ερώτηση.Έτσι κι αλλιώς δεν έχει μέχρι στιγμής δύσκολους εχθρούς οπότε θα περιμένω.
Παιδες μην κανετε grind για cp, μονο για gil. Θα κανετε max τους χαρακτηρες σας τουλαχιστον 10 ωρες πριν κανετε max ολα τα οπλα.
Μα αν κανεις grind τα adamantoise στην ουσια μαζευεις και CP και gil και traps για τα οπλα :)
Ειναι το οπολυτο grind mob του παιχνιδιου :P
να κάνω μία ερώτηση. στο http://ff-13.info/mission/ λέει ότι
When and if you managed to raise your party’s level,you getting 5stars is difficult.
αληθεύει; γιατί τα αγγλικά του είναι ψιλό απαίσια και δεν έχει και πολύ λογική όταν ανεβαίνεις levels να είναι πιο δύσκολο.
btw πείτε μου μία καλή mission για να farmaρω gill. (όχι τις τελευταίες από τις πρώτες)
Ναι αληθευει και ειναι λογικο.Οσο ανεβαινεις στο Crystarium board τοσο πιο δυσκολο γινεται να παρεις 5 αστερια.Αλλα με αναβαθμισεις κλπ γινεται και παλι ευκολο. ;)
Ναι αληθευει και ειναι λογικο.Οσο ανεβαινεις στο Crystarium board τοσο πιο δυσκολο γινεται να παρεις 5 αστερια.Αλλα με αναβαθμισεις κλπ γινεται και παλι ευκολο. ;)
αχ οκ thanks. σιγά το πράγμα δλδ. έτσι και αλλιώς όλα τα καλά τα stats είναι από τα items.
WolfRathmA
10-04-2010, 00:19
Ρε παιδιά μια βοήθεια...
Είμαι εκεί που είναι όλα κρύσταλλο και παίζω με τον snow. Εκεί που σκάβει δηλαδή μου τι πέφτουν κάτι στρατιώτες και μετά καθώς πάει να πεθάνει σκάνε 2 "κυρίες" και ξεκινάει εκεί πέρα ένα τουτοριαλ. Τι πρέπει να κάνω; Αυτή δεν έχει καθόλου ενέργεια. Κάτι μου λέει για το gauge αλλά δε καταλαβαίνω....
Ρε παιδιά μια βοήθεια...
Είμαι εκεί που είναι όλα κρύσταλλο και παίζω με τον snow. Εκεί που σκάβει δηλαδή μου τι πέφτουν κάτι στρατιώτες και μετά καθώς πάει να πεθάνει σκάνε 2 "κυρίες" και ξεκινάει εκεί πέρα ένα τουτοριαλ. Τι πρέπει να κάνω; Αυτή δεν έχει καθόλου ενέργεια. Κάτι μου λέει για το gauge αλλά δε καταλαβαίνω....
απλά βάρα μέχρι να γεμίσει το gauge και πάτα τετράγωνο. btw spoilers dude, αν και είναι αρχή του παιχνιδιού.
desperate_gamer
10-04-2010, 01:34
Ρε παιδιά μια βοήθεια...
Α εγώ δεν τις έβγαλα εύκολα με το απλά να τις βαράω. Μην ξεχνάς ότι μπορεί ο Snow να αλλάξει paradigms και να αμυνθεί στα χτυπήματα των "κυριών". Όταν πάνε να σου επιτεθούν, γύρνα το σε Sentinel με το L1 και μετά μόλις τελειώσουν το γυρνάς σε Commando και συνεχίζεις να τις βαράς.
Αν το κάνεις ωραία, τότε η μπάρα θα γεμίσει πριν λήξει το χρονόμετρο πάνω από τον Snow και θα σου βγάλει επιλογή να πατήσεις τετράγωνο και να τις "δαμάσεις".
WolfRathmA
10-04-2010, 02:21
Μα το gauge δε γεμιζει ολο οταν βαραω. Παει μονο μεχρι ενα σημειο και μετα ξανα πεφτει. Με το τετραγωνο τι κανει;
Μα το gauge δε γεμιζει ολο οταν βαραω. Παει μονο μεχρι ενα σημειο και μετα ξανα πεφτει. Με το τετραγωνο τι κανει;
βασικά νομίζω ότι ως sentinel γεμίζει πιο γρήγορα. κάνε συνέχεια auto-battle. η μπάρα δεν γίνεται να αδειάσει. θα την μπερδεύεις με αυτή του chain. η μπάρα είναι πολύ μικρή, μοβ και γράφει gestalh. όταν γεμίσει πατάς τετράγωνο και κερδίζεις την μάχη
WolfRathmA
10-04-2010, 04:18
Οκ! Θα το δοκιμασω οταν παω σπιτι :(
wow και lol μαζί
http://fc06.deviantart.net/fs50/f/2009/270/7/e/Lightning_FF13_Cosplay_by_Sweete_Mist.jpg
^^"Αγκαλιτσα" θα εβγαινε πιο ωραια η φωτο!
Παντως το παιχνιδι ειναι σουπερ μεχρι στιγμης.
Στο πρωτο τριωρο,φαντασου...:lol:
^^ Τα τοπια ειναι απλα μαγικα... εχεις ξαναπαιξει παλια παιχνιδια της σειρας ή οχι, αληθεια δεν θυμαμαι αν σου αρεσουν γι αυτο ρωταω :)
Ναι εχω παιξει το 7 και το 12 και εχω ασχοληθει λιγο με τα υπολοιπα.Γενικα μου αρεσουν τα JRPGS.
Tα FF ξεχωριζουν ομως για τον σχεδιασμο τους,τα βιντεο,μουσικη,γραφικα.Εχουν ''κατι''.Το ιδιο ισχυει και με το FF13.
Βεβαια το καλυτερο JRPG που εχω παιξει ειναι το Panzer Dragoon Saga.:p
ρε παιδιά....... στην gran pulse, αν και μαγευτικά τοπία, μου κάνει λίγο κοιλιά το παιχνίδι.
δλδ.
πρώτον χάνω πολύ χρόνο πηγαίνοντας μπρος πίσω με τα missions λόγο του τρελού respawn rate. επίσης ωραία τα τοπία αλλά προτιμάω τα sci-fi της coccoon. τέλος προτιμούσα το linear και κάθε 10 λεπτά cut-scene.
όχι ότι το παιχνίδι δεν είναι θεικό απλά στο σημείο που είμαι πέρα από τις επικές μάχες, είναι λίγο βαρετό.
Eχωντας ασχοληθει ενα πενταωρο εχω να πω πως απλα το παιχνιδι ειναι κορυφαιο...Τελεια γραφικα,τελειοι χαρακτηρες(lighting:love::love:) κ τελειο συστημα μαχων...Μπορει να εχω αυτη την γνωμη κ λογω στο οτι δν εχω ξανασχοληθει με FF...Απο μενα respect στο game...
AgentPrinny007
10-04-2010, 15:16
^^ Πρωτη φορα παιζεις final fantasy?? Δυσκολευτικες καθολου να καταλαβεις τι γινεται στις μαχες??
Ναι δυστυχως πρωτη φορα παιζω Final Fantasy...Δν δυσκολευτηκα και πολυ με τις μαχες μπορω να πω...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.