View Full Version : Final Fantasy XIII
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
AgentPrinny007
10-04-2010, 15:54
Aν σου αρεσουν τα μεγαλα σε διαρκεια παιχνιδια με καλη ιστορια και χαρακτηρες , σιγουρα θα σου αρεσει και αυτο. Αν δεν εχεις δοκιμασει κατι παρομοιο τοτε ακομα καλυτερα;)
θα σου παρει βεβαια γυρω στις 50 ωρες.
Nαι ειναι απο τα αγαπημενα μου τετοιου ειδους παιχνιδια,αν κ δν τα καταφερνω καλα:p
To Final Fantasy θελω να το βγαλω παντως..
Λοιπόν, είμαι στις 27 ώρες παιχνιδιού.Φυσικά και έχει αδυναμίες.Φυσικά και δεν είναι το καλύτερο FF ever.Αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται το κράξιμο που έφαγε!Δεν βγάζω την ουρά μου απ'έξω.Και'γω έκραζα πριν την κυκλοφορία του λόγω των "πληροφοριών" που διέρρεαν από τα τζιμάνια της SE.Το μόνο, μεγάλο, αρνητικό που βρίσκω είναι οτι πολύ δύσκολα θα το ξαναπαίξω.Και ας έχω κάνει 2 πλήρη και γεμάτα playthrough στο XII...
Λοιπόν, είμαι στις 27 ώρες παιχνιδιού.Φυσικά και έχει αδυναμίες.Φυσικά και δεν είναι το καλύτερο FF ever.Αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται το κράξιμο που έφαγε!Δεν βγάζω την ουρά μου απ'έξω.Και'γω έκραζα πριν την κυκλοφορία του λόγω των "πληροφοριών" που διέρρεαν από τα τζιμάνια της SE.Το μόνο, μεγάλο, αρνητικό που βρίσκω είναι οτι πολύ δύσκολα θα το ξαναπαίξω.Και ας έχω κάνει 2 πλήρη και γεμάτα playthrough στο XII...
κοίτα. όταν ακούς δεν έχει πόλεις linear κτλ φυσικό είναι να τα παίρνεις. (η το κορυφαίο "πήραμε ιδέες από τα fps") αλλά είναι αδιανόητο οι χαμηλές βαθμολογίες που έχει πάρει. ειδικά από το edge. 5; αλήθεια; 5 να είναι οι ώρες των κονσολών σας.
desperate_gamer
10-04-2010, 17:01
ρε παιδιά....... στην gran pulse, αν και μαγευτικά τοπία, μου κάνει λίγο κοιλιά το παιχνίδι.
δλδ.
πρώτον χάνω πολύ χρόνο πηγαίνοντας μπρος πίσω με τα missions λόγο του τρελού respawn rate. επίσης ωραία τα τοπία αλλά προτιμάω τα sci-fi της coccoon. τέλος προτιμούσα το linear και κάθε 10 λεπτά cut-scene.
Συμφωνώ πάρα πολύ. Κι εγώ έχω χάσει λίγο τον ενθουσιασμός μου μετά από λίγες ώρες στην Pulse, αλλά ίσως να φταίει η ιστορία. Η μόνη εξέλιξη που έχουμε είναι βιντεάκι ανα μισάωρο που λένε ότι τελικά πρέπει να προχωρήσουν όλοι μαζί "για την Serah". Αμάν φτάνει. Εξέλιξη μηδέν. :p
AgentPrinny007
10-04-2010, 17:06
Και ας έχω κάνει 2 πλήρη και γεμάτα playthrough στο XII...
Να φανταστω οτι σου αρεσε για να το τερματισεις δυο φορες. Τοσες φορες το εχω τερματισει και εγω, μου αρεσε αρκετα βεβαια.
Να φανταστω οτι σου αρεσε για να το τερματισεις δυο φορες. Τοσες φορες το εχω τερματισει και εγω, μου αρεσε αρκετα βεβαια.
Εννοείται!Απλά το αναφέρω επειδή έχει κάποιες χτυπητές αδυναμίες και αυτό (τις οποίες αναγνωρίζω) και οι περισσότεροι το θεωρούν πολύ μέτριο.Δεν συμφωνώ φυσικά...
Λοιπον το τελειωσα και εγω πριν 2-3 μερες και κανω τα missions που απομενουν, upgrades κλπ...
Ερωτηση: Το βελακι για το που πρεπει να παω γιατι ακομα μου το βγαζει να δειχνει στο τελευταιο δωματιο? Αφου τον εφαγα τον τελευταιο Boss...
Ωραιο παιχνιδακι, ομως προσωπικα δεν υπαρχει κανενα δεσιμο ουτε με το στορυ ουτε με τους ηρωες. Του πστη, Final Fantasy ειναι ρε γμτ, δεν μπορουσαν να εχουν κανει κατι καλυτερο σε αυτον τον τομεα? Απο το VII και μετα τα εχω τερματισει ολα εκτος του ΧΙΙ το οποιο δεν μου αρεσε καθολου λογω battle system... Ακομα και η μουφα το Χ-2 ειχε πιο πολυ ενδιαφερον που λεει ο λογος στους τομεις που ανεφερα.
Nek_Food
10-04-2010, 20:20
Ρε παιδιά μια βοήθεια...
Είμαι εκεί που είναι όλα κρύσταλλο και παίζω με τον snow. Εκεί που σκάβει δηλαδή μου τι πέφτουν κάτι στρατιώτες και μετά καθώς πάει να πεθάνει σκάνε 2 "κυρίες" και ξεκινάει εκεί πέρα ένα τουτοριαλ. Τι πρέπει να κάνω; Αυτή δεν έχει καθόλου ενέργεια. Κάτι μου λέει για το gauge αλλά δε καταλαβαίνω....
Μπορεί και να το έχεις περάσει ήδη, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο σε άλλους.
Ρίξε μερικές με το πρώτο Paradigm να ανέβει το stagger bar και μετά γύρνα το σε Sentinel και κάνε χρήση του Steelguard καθώς το Provoke δεν έχει καμία επίδραση επάνω στην Shiva, ίσως χρειαστεί να αλλάξεις πάλι Paradigm για να ρίξεις καμιά γρήγορη όσο αυτή είναι μακριά σου, ΜΗΝ περιμένεις το Gestalt meter να φτάσει στο 100%, αφού περάσει την μέση και λίγο παραπάνω σε κάθε ευκαιρία δοκίμαζε με το αντίστοιχο πλήκτρο που λέει (νομίζω τετράγωνο; απλά το πατάς δεν κάνει και τίποτα αν δεν είναι η ώρα του) για να την κάνεις claim, δεν είναι ανάγκη να τερματίσει εμένα μου την τσίμπησε περί το 65~75% χωρίς να το καταλάβω μάλιστα.
παιδια με τις missions τι παιζει? πρεπει να τις κανεις ολες γοα να τερματισεις το παιχνιδι?
^^Οχι ειναι εντελως προεραιτικες ;)
Απορία: Έχω καταλάβει την "μαθηματική" λογική της αναβάθμισης των όπλων.
Έχω φτάσει το Axis Blade της Φωτούλας Lvl*.Πως μπορώ να ξέρω ποιο catalyst πρέπει να χρησιμοποιήσω για να περάσει στην επόμενη φάση?
AgentPrinny007
11-04-2010, 18:23
θα το δεις τον σωστο καταλυτη να εμφανιζεται με μαυρα γραμματα στο μενου οταν θα κανεις upgrade. Αν τον εχεις.
το τερματισα και εγω...δεν χρειαζοταν τοσσο πολυ grinding οσο ακουγα...7500 hp max ειχα οταν το τερματισα, καμια 30αρια missions εκανα, βαρεθηκα τις υπολοιπες(νοικιασμενο το παιχνιδι)....
ολο το παιχνιδι το επαιξα με τις 3 γυναικες στην ομαδα και τη lightning...
τα aegisol,fortisol ειναι πολυ ισχυρα, σχεδον σαν cheat...αν δεν τα σπαταλησεις νωρις...
γενικα το παιχνιδι μου αρεσε σαν gameplay, τα βιντεο, δεν μου αρεσε καθολου το σεναριο του, απο το οποιο δεν καταλαβα και πολλα...
^^ μα... αμα δεν καταλαβες και πολλα πως καταλαβες οτι δεν σου αρεσει??
τα αγγλικα μου ειναι μια χαρα...καταλαβαινα τι λεγανε, απλα αυτα που λεγαν δεν βγαζαν και πολυ νοημα...
αυτα που γιναν στο φιναλε δεν βγαζαν νοημα...δηλαδη πως τους σωσαν η φανγκ και η βανιλ?
και τελικα ολο το σχεδιο των φαλσι που φτιαξαν την κοκουν ηταν να βαλουν την ομαδα μας να τους σκοτωσει για να καταστραφει η κοκουν? και με ποιον τροπο θα επεστρεφε ο δημιουργος?
και αντε πες αυτο ισχυει...1300 χρονια τι τους εμποδιζε...ο ιδιος ο νταισλι γιατι δεν κατεστρεφε το ορφαν?
SPOILERS
#$%^@#%#%#%^$^:mad::mad::mad::mad:
τα αγγλικα μου ειναι μια χαρα...καταλαβαινα τι λεγανε, απλα αυτα που λεγαν δεν βγαζαν και πολυ νοημα...
αυτα που γιναν στο φιναλε δεν βγαζαν νοημα...δηλαδη πως τους σωσαν η φανγκ και η βανιλ?
και τελικα ολο το σχεδιο των φαλσι που φτιαξαν την κοκουν ηταν να βαλουν την ομαδα μας να τους σκοτωσει για να καταστραφει η κοκουν? και με ποιον τροπο θα επεστρεφε ο δημιουργος?
και αντε πες αυτο ισχυει...1300 χρονια τι τους εμποδιζε...ο ιδιος ο νταισλι γιατι δεν κατεστρεφε το ορφαν?
Τα αγγλικα σου φυσικα και μπορουν να ειναι μια χαρα, εσυ ο ιδιος γυρισες και ειπες δεν πολυκαταλαβες τι γινοταν... τι περιμενες να υποθεσω?
Και βασικα με αυτο εδω το μηνυμα σου και τις αποριες που εχεις, συγνωμη που θα ξαναπω αυτο που ειπες εσυ για τον εαυτο σου, αλλα ναι δεν καταλαβες αρκετα πραγματα.Οι ερωτησεις που κανεις εχουν απολυτο νοημα και εξηγηση μεσα στο παιχνιδι.
εσυ τι καταλαβες δηλαδη?
γιατι επρεπε η ομαδα μας να ειναι αυτη που θα κατεστρεφε το ορφαν?
WolfRathmA
13-04-2010, 05:19
Καλα οσο παει το παιχνιδι παλουκευει με το συστημα μαχων! LOL! Αλλα μου αρεσει! Δε ξερω φυσικα για ποσο θα αντεξω για να μπορω να το τελειωσω αλλα πιστευω οτι τα παω καλα μεχρι στιγμης!
Επιτελους εβγαλα και αυτες τις δυο κυριες που δε μπορουσα να βγαλω.. χαχα. Επρεπε τελικα να ειμαι σε "defense" για να γεμισει το gauge...
Tomic προσοχη λιγακι με τα spoilers ρε φιλε
Tags inserted.
εσυ τι καταλαβες δηλαδη?
γιατι επρεπε η ομαδα μας να ειναι αυτη που θα κατεστρεφε το ορφαν?
πρωτα απο ολα επιβεβαιωνεις για 3η φορα (αφου πρωτα το ειπες μονος σου) οτι δεν καταλαβες τι συνεβη στο παιχνιδι.Επειδη δεν καταλαβες δεν σημαινει οτι δεν βγαζει νοημα.
Συγκεκριμενα γι αυτο που ρωτας απλα και συντομα Fang και Vanille εχουν το ουσιαστικο "χαρισμα" να γινουν Rangarok, η υπολοιπη ομαδα ποτε δεν θα το καταφερνε, αλλωστε δεν θα ηταν η πρωτη φορα που θα μεταμορφωνονταν σε Ragnarok
Το Data Log που υπαρχει μεσα στο παιχνιδι σου εξηγει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και με λεπτομερειες και προφανως δεν το εχεις τσεκαρει ιδιαιτερως.Δυστυχως ειμαι στην δουλεια και δεν μπορω να αρχισω να γραφω ολοκληρο κατεβατο για να απαντησω πιο αναλυτικα στις ερωτησεις σου (γιατι συνεχεια θα προκυπτουν κι αλλες), ομως ημουν αρκετα τυχερος με ενα γρηγορο search να βρω ενα ωραιοτατο resume βαζοντας σε χρονολογικη σειρα τα γεγονοτα -ξεχναει/προσπερναει βεβαια μερικα αλλα ειναι αρκετα καλο-
οποιος δεν εχει τελειωσει το παιχνιδι να μην ανοιξει το σποιλερ: Many, many, many years before the game begins...
+A world called Grand Pulse is created by the Maker; using pieces of the divine spirit, the Maker create humans, and, using the power of his will, the Maker creates the fal'Cie to excert his influence over humans and "control" history.
+After creating Gran Pulse, the Maker disappears.
+Despite being extremely powerful, the fal'Cie are limited by their nature, so they grant "chosen" humans powers so long as humans do "missions" for them. Chosen humans are called l'Cie. Humans that don't complete their mission turn into zombie monsters called Cieth.
+Lindze, a servant of the Maker that remained on Earth, grows tired of providing for humanity and wants to call the Maker back to Earth to be given a new purpose. In order to the call the Maker back, Lindze, who is know as Barthandelous through the game itself, makes a very far-fetched plan that involves sacrifice on a massive scale: he creates an artificial flying paradise called Cocoon supported by the power of a single "fal'Cie" created with the intention of being destroyed when ti time was right. Through lies and deception, Lindze guides humans to Cocoon, promising them a life free of worries and pain.
+Lindze himself can't go against the task entrusted to him by the Maker; he knows that only humans, because they were created with parts of the divine spirit, have the power to actually execute destruction on such a huge scale. Here begins the "artificial" war known as the War of Trangression: in order to maintain the people of Cocoon, Orphan needs to loot materials from Pulse. In the process of looting this materials, many people from Pulse die. Not only does this create hatred in Pulse towards Cocoon's inhabitants, it also forces Pulse's fal'Cie to fight against Cocoon as it is their task to protect civilization on Pulse.
+Pulse fal'Cie are of the belief that Lindze and Cocoon are dangerous, but they can't fight back if not by the use of l'Cie. Her Divine Providence, some sort of Goddess/Priestess that guided civilization on Pulse, knows that the only way of actually destroying Cocoon once and for all is by the use of Ragnarok, destruction incarnated.
+Enter "the Chosen": Fang and Vanille. During the war between Cocoon and Pulse, they both lost their families and friends and grew to hate Cocoon. Their love for each other drives them to become l'Cie to fight against Pulse.
+Her Divine Providence, understanding that Fang and Vanille are the Chosen, grants them the power of Ragnarok as they become l'Cie.
+In the climax of the War of Trangression, when Fang and Vanille's mission was meant to be fulfilled, Fang finds out Vanille is afraid of becoming Ragnarok and destroying Cocoon. Fang decides to become Ragnarok all by herself in order to protect Vanille's innocence. Why is Fang's Ragnarok not strong enough to destroy Cocoon? Because it was incomplete, as Ragnarok can only be summoned by both Fang and Vanille togheter, and because it was stopped by the Divine Providence, who felt pity for the people in Cocoon that didn't know best and fell on Lindze's trap. The Divine Providence also crystallizes both Fang and Vanille despite them not fulfilling their Focus and prophesies that when they wake up, their destruction of Cocoon will be complete.
+The crystals of Fang and Vanille are brought to Cocoon by Galeth Dylsey, a "fal'Cie" that is the same entity as both Barthandelous and Lindze, that took human form to manipulate the people directly.
Timeline of the game
+600 years after the War of Trangression, Fang and Vanille finally awaken. Fang doesn't remember what happened during the events with Ragnarok many years ago, Vanille knows but she hides it from her. Despite having been crystallized, Vanille still has the Focus of becoming/summoning Ragnarok and destroying Cocoon and she doesn't want Fang to try to become Ragnarok for her again. Vanille lies about not remembering her focus because Fang was in no danger of becoming a Cieth, Fang was safe and Vanille didn't care about dying herself if that meant Fang wouldn't have to go through with becoming Ragnarok again.
+Minerva, Barthandelous/Lindze's familiar, follows Fang and Vanille around Cocoon; realizing that Vanille is running away from her destiny, Barthandelous conjures a situation to force Vanille into becoming Ragnarok.
+This situation that is supposed to force Vanille into becoming Ragnarok is the game itself: Lightning, Sazh, Snow, Hope, Serah, the Purge... everything was just there to lead Vanille to Orphan's Craddle.
+The climax of the game comes when Vanille realizes she can't keep running away forever. Galeth starts killing the people of Cocoon all by himself by liberating monsters of Pulse into the cities. The party knows that unless they defeat Galeth, Cocoon is doomed whenever Vanille becomes Ragnarok or not. The party is ready to die as long as they can protect Cocoon, killing Galeth and themselves without destroying Orphan. Fang has her own agenda and is planning to fulfilling Vanille's mission again so that Vanille doesn't get turned into a Cieth.
+The party defeats Galeth and Orphan, that wants to be killed, appears and tries to turn Vanille into Ragnarok. Fang says that he is going to turn into Ragnarok for her. The party tries to stop Fang, Fang defeats them all. All party members except Vanille and Fang fall under the illusion that they have become Cieth. Fang uses her power to become Ragnarok to try to destroy Orphan and Cocoon with it. Fang fails again and reverts to normal. Ophan repeatedly kills and revives Fang in front of Vanille's eyes in order to force Vanille into becoming Ragnarok. Vanille says that she won't run away any more and says that she will become Ragnarok to protect Fang. The rest of the party is able to break free from the illusion and they manage stop Vanille from becoming Ragnarok.
+Ophan is defeated by the party, Cocoon starts falling apart. Vanille and Fang, relying on the strength they find in each other and the power of their love/friendship/whatever, become Ragnarok and are able to control it into following their will: crystallize Cocoon, and themselves, in order to stop it from destroying Gran Pulse.
Οοοοοολα αυτα που βλεπεις υπαρχουν ξαναλεω μεσα στο data log μαζι με πολλα πολλα ακομα....
αυτο που λεω ειναι οτι ολο το παιχνιδι βασιζεται σε πολυ απλοικες συμβασεις, για ενα τοσσο πολυπλοκο συμπαν...
και ειναι πολυ μελο χωρις να εχει τον επικο χαρακτηρα των προηγουμενων ff...
Τι εννοεις απλοικη συμβαση? Το οτι Fang και Vanille ειχαν την δυνατοτητα να μεταμορφωθουν ή οτι ειχαν τους δοθηκε το χαρισμα βαση λογικων συγκοιριων?
Γιατι σε ποιο παιχνιδι δεν υπαρχει αυτη η απλοικη συμβαση του οτι δηλαδη ο κυριος χαρακτηρας που παιζεις ή το party σου προκειται για ιδιαιτερες περιπτωσεις ατομων/εκλεκτων κλπ κλπ που κανουν οτι δεν μπορει ο απλος κοσμος?
Ο Cloud τι ηταν?Απλοικη συμβαση ηταν και αυτος με αυτην την οπτικη.Το ιδιο και ο Squall και ο Tidus περισσοτερο απο ολους.
Δεν θεωρω (προσωπικη αποψη) οτι η ιστορια και το συμπαν του FFXIII ειναι απλοικο.Εαν διαβασες το σποιλερ που σου εδωσα, γινεται αντιληπτο οτι τα πραγματα δεν ειναι καθολου απλα, το αντιθετο μαλιστα και υπαρχει μια αρκετα ενδιαφερουσα και εξυπνη τροπη στα γεγονοτα.
Επισης ... "μελο"? απο ποια αποψη?Να μου πεις οτι ηταν μελο το VIII (ωραιοτατο μελο ομως) ναι.Να μου πεις οτι ηταν το Χ , βεβαιως και ηταν και παλι καλα γιατι το εκτελεσαν αψογα.Το ΧΙΙΙ δεν ηταν ως επι το πλειστον μελο σε αναλογη δοση με τα προηγουμενα.
Παντως να σημειωσω κατι, εγω εξαρχης δεν εχω προβλημα εαν σε καποιον δεν αρεσει η ιστορια.Προς θεου γουστα ειναι αυτα και σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι.Η απορρια μου δημιουργηθηκε απλα οταν εσυ ειπες οτι δεν σου αρεσε η ιστορια, αλλα δεν καταλαβες και πολλα.Ισως λογω του γραπτου λογου να χαθηκαμε καπου στην μεταφραση γιατι εγω απλα απορρησα, πως γινεται καποιος να λεει "δεν μου αρεσει" οταν δεν εχει καταλαβει. :)
ναι πολυπλοκο το χαρακτηρισα...
απλοικο ειναι το οτι ο νταισλι θελει να καταστρεψει την κοκουν καταστρονοντας ενα σχεδιο 1300 ετων για να φερει την βανιλ και την φανγκ να καταστρεψουν το ορφαν μεταμορφωμενες σε ραγκναροκ, τελικα αυτο γινεται, δηλαδη το σχεδιο του πετυχαινει, με αποτελεσμα να σωθει η παλς...
η ιστορια με τα φοκους δεν μου αρεσε καθολου...
τεσπα οπως ειπες και εσυ, τα γουστα του κεθενα ειναι διαφορετικα...
να κάνω μία ερώτηση; κάναν οι mods edit τα posts να τους βάλουν spoilers;
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι όλα αυτά τα componets που ειναι στα items μεσα,τα πουλαμε η χρειαζονται καπου?
skouf ειναι για upgrades...
Καλώς σας βρήκα όλους.Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε για την ασιάτικη version του παιχνιδιού.Είναι όλα στα αγγλικά στο παιχνίδι εκτός από jap dub και manual?
Οχι, ειναι ΟΛΑ στα ιαπωνικα και τα menu κτλ.
Για την ακρίβεια είναι asia-english version..
Any tips για τον #@%&^%$ τον Zinitra?To σπίτι του μέσα!Θέλω να το ξεδοντιάσω το γ***πουλο!
Nek_Food
21-04-2010, 17:24
Δεν έχω φτάσει ακόμη σε αυτό, αλλά διαβάζω ότι είναι απαραίτητος ένας sentinel στην ομάδα σου.
http://www.ps3forums.gr/vb/attachment.php?attachmentid=810&stc=1&d=1271856267
Researcher
21-04-2010, 17:31
Μπορώ να απαντήσω σε ο,τιδήποτε θέλετε για το Final Fantasy XIII πιστεύω κάλλιστα! Απλώς κάντε με add ως φίλο και θα απαντήσω με pm από εκεί!
...Oπότε το γ***πουλο το συναντάς σε περισσότερες από μία αποστολές!Δεν έχω κάνει την 46 αλλά το συνάντησα στην 53!Splendid!:muhaha::mad::muhaha::mad:
Μάλλον θα πρέπει να δυναμώσω κιάλλο (ή να σταθώ κωλόφαρδος) γιατί ο SEN μου στα 8500HP δεν αντέχει.Thanx.
Βασικα ειναι σε 4 αποστολες (μπορει και 5 XD).
Το κολπο ειναι να εχεις και lucky stagger σε καποιον απο τους χαρακτηρες σου, ωστε να τον κανεις stagger με τη μια καποιες φορες και μετα να τα χωνεις ασχημα.
Aπλα κανε level up φιλος ;)
Εγώ είμαι και πάλι με τις απορίες μου!:cool:
Έχω σφαγιάσει καμιά 10αριά adamantoise, καμιά 10αριά adamantortoise και από trapezohedron, τίποτα...
Έχω equipped το connoisseur catalog.Κάνω κάτι λάθος ή το success rate είναι τόσο μικρό που απλά θέλει υπομονή?
Φιλε...να σε ξενερωσω τωρα?
Εχω βαρεθει να μαζευω trapezohedrons... εχω καμμια 15αρια και πιο πολυ χρειαζομαι τα Platinum Ingots που πετανε και τα πουλας για 150.000 gil... :S
Φιλε...να σε ξενερωσω τωρα?
Εχω βαρεθει να μαζευω trapezohedrons... εχω καμμια 15αρια και πιο πολυ χρειαζομαι τα Platinum Ingots που πετανε και τα πουλας για 150.000 gil... :S
Wtf?!?! Π***άνα ζωή, άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους πετάς στα βράχια!Χαχα!
το τερμάτισα και εγώ. epic ending. πολύ ωραίο αλλά
κρίμα για τις fang και vannile
το τελευταίο boss ήταν ότι πιο εύκολο έχω νικήσει ποτέ σε ff. να φανταστείτε έκανα 5-star τις 2 πρώτες "δύσκολες" μορφές του. δυστυχώς στην τελευταία έκανα χαζομάρες και άργησα να την νικήσω και δεν πήρα το 5-star για το trophy.
τέσπα πολύ ωραίο παιδιά πραγματικά.
Nα ρωτησω κατι.......
ειμαι στο chapter 11 και κανω τις mission.
Εχω κανει απο την 1 μεχρι 12, και μετα την 16.17. οπου μου ανοιξε την 54....
την 14 πως την ενεργοποιω?
baphomet
29-04-2010, 16:13
Nα ρωτησω κατι.......
ειμαι στο chapter 11 και κανω τις mission.
Εχω κανει απο την 1 μεχρι 12, και μετα την 16.17. οπου μου ανοιξε την 54....
την 14 πως την ενεργοποιω?
τελειώνοντας την 13
μολις την τελειωσα και παλι τιποτα!!! κατι αλλο?? :P
δεν μπορω να ανεβω πανω στο βουναλακι..... εχει ενα κιτρινο κυκλακι στο εδαφος αλλα δεν μπορω να ανεβω.......
ακυρο !!!! λαθος cieth stone κοιτουσα...... :P
Για να ανεβεις εκει που ειναι τα κιτρινα κυκλακια χρειαζεσαι chocobo.Ολοκληρωσε πρωτα την αποστολη για τα chocobo και μετα θα εισαι κομπλε :)
το τερμάτισα και εγώ. epic ending. πολύ ωραίο αλλά
κρίμα για τις fang και vannile
το τελευταίο boss ήταν ότι πιο εύκολο έχω νικήσει ποτέ σε ff. να φανταστείτε έκανα 5-star τις 2 πρώτες "δύσκολες" μορφές του. δυστυχώς στην τελευταία έκανα χαζομάρες και άργησα να την νικήσω και δεν πήρα το 5-star για το trophy.
τέσπα πολύ ωραίο παιδιά πραγματικά.
Nτρεπομαι που το λεω αλλα το πρωτο final fantasy που επαιξα ειναι το crisis core στο psp.Πραγματικα απο ταγαπημενα μου παιχνιδια.Μετα επαιξα τα 3,4,7,8,9.Το 13 ηταν απογοητευση για εμενα.Το ending παραηταν χαρουμενο κ το τραγουδι της LEona Lewis το μονο που καταφερε ηταν να με ξενερωσει καμια σχεση με το game setting και story.Το τελευταιο boss ηταν οντως απο τα πιο ευκολα που εχω παιξει σε j(ο θεος να το κανει το 13)RPG. Eλπιζω το 13 versus να ειναι καλυτερο.
Το ending δεν θα το ελεγα χαρουμενο...καθε αλλο.Χαρουμενο τελος ειχαν αλλα FFs πολυ περισσοτερο απο αυτο.
Οχι οτι ειναι συκγηνιτικο στον βαθμο που ειναι καποια αλλα προσφατα της σειρας, αλλα το ΧΙΙΙ ειχε μια ωραια ισσορροπια συναισθηματων στο τελος.Κατα την αποψη μου βεβαια παντα :)
εμένα πάλι μου άρεσε πολύ το τραγούδι της Lewis και απεναντίας βρήκα πολύ σαχλό το Ιαπωνικό.
Eddy_Gordo
30-04-2010, 02:42
Εγω παιδια ειμαι ακομα στην αρχη, εχω παρει μονο το πρωτο τροπαιο.
Καμια συμβουλη για να μου φανει πιο ευκολο το παιχνιδι στην συνεχεια του;;;
μου φαινεται πολυπλοκο και λεω να το παρατησω...
Nek_Food
30-04-2010, 10:17
Όσο προχωράς, τόσο πιο πολύ ανεβαίνουν οι χαρακτήρες σου αλλά πιο δύσκολοι γίνονται και οι εχθροί σου βέβαια. Σου ξεκλειδώνει και ένα σωρό νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, ίσως όλα αυτά σου φαίνονται πολλά, αλλά δεν είναι και περίπλοκο το FFXIII. Μην απογοητεύεσαι τόσο γρήγορα, κάνε λίγο υπομονή και πάλεψε το, μπορείς!!! :D
Εγω παιδια ειμαι ακομα στην αρχη, εχω παρει μονο το πρωτο τροπαιο.
Καμια συμβουλη για να μου φανει πιο ευκολο το παιχνιδι στην συνεχεια του;;;
μου φαινεται πολυπλοκο και λεω να το παρατησω...
Οπως λεει και ο φιλος Nek_food προσπαθησε το...αξιζει να το προχωρησεις και το παιχνιδι θα σου διευκρηνησει τα παντα με απλο τροπο.΄:)
fistikis
03-05-2010, 17:00
Μολις το τερματισα και μπορω να πω οτι ενθουσιαστικα, μαλλον γιατι ειχα ακουσει τοσα αρνητικα σχολια πριν το παρω. Αρκετα καλα γραφικα, ωραιο battle system, στα θετικα και στα αρνητικα ειναι το ανουσιο και ατελειωτο farm που κανεις (στα προηγουμενα απλα το εκανες οποτε ηθελες στα περισσοτερα ηταν πριν το τελικο boss), το AI της ομαδας σου (μα καλα κανεις δεν χρησιμοποιει το death spell??) και τελος το πολυ ευκολο τελικο boss (το εβγαλα με την μια χωρις να χασω και με 5 αστερια, απαραδεκτο στα ff7,8,9,10,10-2 ειχα χασει τουλαχιστον καμια δεκαρια φορες πριν τα βγαλω). Αυτα απο εμενα παω για το plat τωρα!!
Εγω παντως στη 2η μορφη του boss εχασα οντως 10 φορες.
Βεβαια, δεν ειχα κανει καμια αποστολη (περα απο τις υποχρεωτικες) και τπτ farming.
Οταν τον κερδισα βεβαια, και στις 3 μαχες εκανα 5αστερια
Παιδιά, μια ερώτηση:
Το Versus θα είναι διαφορετικό απ' αυτό;
Γιατί σκέφτομαι ν' αγοράσω το FF XIII, αλλά εάν το Versus είναι ίδιο λέω να περιμένω γι' αυτό.
Oχι το versus θα ειναι κατι αρκετα διαφορετικο.Θα ειναι πιο action σε στυλ Kingdom Hearts και θα ειναι πιο dark.Παντως προκειται για 2 τελειως διαφορετικες ιστοριες οποτε δεν βλεπω τον λογο να μην παρεις και τα 2 , αλλωστε το versus αργει ακομα....
Μάλιστα.....
Ευχαριστώ πολύ!
Μάλλον θα το τσιμπήσω τώρα το XIII! :)
+Rep
να ρωτησω κατι . σε τετοια massive games οπως oblivion,mass effect,ακομα και viva pinata υπαρχουν ειδικα σαιτ που εχουν απο walkthrough εως τοποθεσιες οπλων κλπ κλπ .υπαρχει κατι αντιστοιχο εδω?
να ρωτησω κατι . σε τετοια massive games οπως oblivion,mass effect,ακομα και viva pinata υπαρχουν ειδικα σαιτ που εχουν απο walkthrough εως τοποθεσιες οπλων κλπ κλπ .υπαρχει κατι αντιστοιχο εδω?
Εάν κάνεις μια αναζήτηση στο google, θα βρει σίγουρα.
Nek_Food
04-05-2010, 10:24
Φίλε james9 ρίξε μία ματιά αν θέλεις ΕΔΩ (http://www.ps3forums.gr/vb/showpost.php?p=187412&postcount=16) ;)
Επίσης υπάρχει και το gamefaqs.com που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και έχει πολλούς text-based οδηγούς και χάρτες για τα περισσότερα παιχνίδια που κυκλοφορούν. Ψάξ'το.
Το gamefaqs ειναι οντως η σιγουρη πηγη βοηθειας, αλλα σε τετοια μεγαλα παιχνιδια γινονται με ρικοι εξαιρετικοι οδηγοι στρατηγικης σε online μορφη με χαρτες, εικονες κλπ κλπ.
Αλλωστε ορισμενες φορες το gamefaqs ειναι δυσκολο στο να βρεις γρηγορα και αμεσα αυτο που πραγματικα ψαχνεις μεσα απο αυτα τα τεραστια κειμενα. ;)
εγω σε ολα τα FF εχω χρησιμοποιησει το cheat code central !!!! πολυ καλο σαιτ με ολα τα αναγκαια κολπακια :P
Αλλωστε ορισμενες φορες το gamefaqs ειναι δυσκολο στο να βρεις γρηγορα και αμεσα αυτο που πραγματικα ψαχνεις μεσα απο αυτα τα τεραστια κειμενα. ;)
αν πατησετε ctrl + f σου βγαζει την επιλογη "ευρεση" οπου βαζοντας μια λεξη σου την βρισκει στο κειμενο.αν κ 99% στα περιεχομενα καθε οδηγου αντιστοιχει και ενας κωδικος για καθε chapter!
^^ ναι βρε εννοειται το ξερω αυτο, αλλα και παλι δεν συγκρινεται τωρα ενα απλο κειμενο, με εναν πληρη οδηγο στρατηγικης με εικονες, λεπτομερεις χαρτες κλπ κλπ. :)
ευχαριστω nek κατι τετοιο εψαχνα. οντως το gamefaqs ειναι κουραστικο σε τετοια παιχνιδια . αν και με alan wake και lost planet 2 παλι το παρατησα το FF....
εχω προβλημα με την 64η και τελευταια αποστολη.... την εχω κερδισει, αλλα δεν μπορω να παρω 5 αστερια... ειναι η τελευταια αποστολη που μου μεινει και εχω κολλησει ασχημα...
καμμια βοηθεια ρε παιδια?
Χρησιμοποιω lightning , fang , vanille στο γκρουπ....του ριχνω αβερτα poison , τελειωνω την μαχη μεσα σε 10 λεπτα, αλλα ρε σεις δεν μπορω να παρω πανω απο 3 αστερια και εχω φρικαρει να'ουμ θα πηδηχτω απο το παραθυρο και ειναι κριμα γιατι ειμαι νεος και δεν ειμαι κακασχημος σαν τον Plaka...
please help meeeee.... :D
Αλλαξε τα οπλα. Ασε μονο ενα 3rd tier στην fang και στις αλλες δωσε 2nd tier. To χρονικο οριο θα ανεβει κατα πολυ. Επισης, καλο θα ειναι στα paradigms σου να εχεις σχεδον παντα εναν sentinel.
χμμμ φιλε παιζει να με σωσεις.. πως δεν το σκεφτηκα ο ηλιθιος για τα οπλα???
τα paradigms λειτουργουν πολυ καλα σαφως κι εχω και sentinel μεσα.Λογικα αυτο για τα οπλα που ειπες πρεπει να φταιει!
+ρεπ για την βοηθεια!!Thanks!! ουτως η αλλως θα το δοκιμασω! :D
Success!!!
Φιλε νασαι καλα, με το που εριξα τον εξοπλισμο μου, πηρα ευκολα τα 5 αστερακια και τo gold trophy! :) Ακομα δεν μπορω να πιστεψω πως ειχα ξεχασει οτι οσο καλυτερο εξοπλισμο εχεις τοσο πιο αυστηρη ειναι η βαθμολογια.... και μιλαμε ειχα παιξει το συγκεκριμενο hunt πολλες φορες παντα νικουσα αλλα ποτε με 5 αστερια :D
Ειχα βεβαια τους χαρακτηρες ολους με μαξιμουμ στατιστικα...
μονο η Fang ειχε 4200 strength (περιπου) και 2200 magic (περιπου)
Σας εχω πει οτι ειμαι in love with Fang ε? :D
Nice man!!!! (im in love with her too ^_^)
Αντε για το Platinum τωρα!
1 trophy μου μεινει για ολα τα accesories/οπλα... ;)
Nek_Food
06-05-2010, 14:53
Σας εχω πει οτι ειμαι in love with Fang ε? :D
LoL βρε Val, γιατί έχω όμως την εντύπωση ότι θα απογοητευτείς και ότι η Fang την "κουνάει την συκιά"; :P Τέλος πάντων δεν το έχω τερματίσει ακόμη, αλλά πολλά χαδάκια, αγκαλίτσες, κλπ βλέπω με την μικρή και δεν νομίζω ότι είναι λόγω των καταστάσεων, βέβαια το ιδανικό θα ήταν μάλλον ένα τρίο που από την μία θα είσαι εσύ και από την άλλη τα κορίτσια, τί λες; 8D:love:
LoL βρε Val, γιατί έχω όμως την εντύπωση ότι θα απογοητευτείς και ότι η Fang την "κουνάει την συκιά"; :P Τέλος πάντων δεν το έχω τερματίσει ακόμη, αλλά πολλά χαδάκια, αγκαλίτσες, κλπ βλέπω με την μικρή και δεν νομίζω ότι είναι λόγω των καταστάσεων, βέβαια το ιδανικό θα ήταν μάλλον ένα τρίο που από την μία θα είσαι εσύ και από την άλλη τα κορίτσια, τί λες; 8D:love:
Aς την κουναει δεν με ενοχλει καθολου...ισα ισα αν θελει ας φερει και παρεα!:love:
και που να δεις τον τερματισμό.......
Nek_Food
07-05-2010, 11:34
Σοβαρά;:P Λοιπόν, σταματάω το farming/grinding, τέρμα οι αποστολές τρέχω επιτόπου στην ολοκλήρωση του main story γιατί τώρα μου ξύπνησες την περιέργεια μου. :D
Καλα υπερβαλλει ο Quaro, μην χαιρεσαι εσυ κρυφοανωμαλιαρη! :D :P
Nek_Food
07-05-2010, 11:44
κρυφοανωμαλιάρης; σου μοιάζω για κρυφοανωμαλιάρης; πότε αλήθεια κρύφτηκα βρε... :D
Άσε βέβαια που και εσύ δεν πας πίσω, από ότι διαβάζω παραπάνω. Βασικά η πλειοψηφία νομίζω ότι θα συμφωνήσει μαζί μας. :P:love:
Ρε παιδιά εγώ που δεν ειμαι πολύ fan των rpg ψήνομαι να το πάρω...εσείς τι λέτε θα μ αρέσει καθόλου ή θα κλαίω τα 2ο κάτι ευρώ. :D
^^ Tωρα ρωτας κατι που πραγματικα δεν ξερω πως να σε συμβουλεψω... :( αν δεν σου αρεσουν τα RPGs ειλικρινα δεν ξερω τι να σου πω.Το ΧΙΙΙ δεν ειναι και τοσο βαρυ σαν RPG σε σχεση με αλλα, αλλα πγματικα αν δεν σου αρεσει αυτο το ειδος ισως να βαρεθεις.Το παιχνιδι παντως αξιζει.
sacram73gr
09-05-2010, 14:02
αμα δεν αντεχεις να βλεπεις συκιες αχλαδιες και αλλα δεντρα σε ενημερωνω το τελος ειναι βυσσινοκηπος
φουλ στο ξυνο
οποτε παρε υπογλωσιο να το αντεξεις θα χρειαστεις με οσα θα δεις ασε που θες και τα trophies του τελικου
μια απορια ασχετη με τη βοτανολογια που ανοιξατε
η τελικη μαχη ηταν η μου φανηκε με τα σωστα γραφικα που ολα τα rpg πρεπει να εχουν στις νεες κονσολες γιατι calm lands εχω περπατησει απειρα και στο FFX !!!
Ευχαριστώ παιδιά και ειδικά φίλε μου Val...μάλλον δεν θα το πάρω...ίσως οταν πέσει και αλλο η τιμή για συλλεκτικούς λογους.
Στο chapter 11 έχω βγάλει τις 5-6 πρώτες missions, αν δεν ασχοληθώ καθόλου με τις υπόλοιπες και προχωρήσω κανονικά την ιστορία, θα τα βρω παλούκια μετά ;
baphomet
16-05-2010, 14:16
Στο chapter 11 έχω βγάλει τις 5-6 πρώτες missions, αν δεν ασχοληθώ καθόλου με τις υπόλοιπες και προχωρήσω κανονικά την ιστορία, θα τα βρω παλούκια μετά ;
προσωπικά δεν ασχολήθηκα καθόλου με hunt missions πριν τελειώσω το story
????? ??? ch 10 ?? 28 ????.????? ?? ????? ????? ????? ??? ?? ????? ??? ???????? ??? ???? ?? ???? ??? ?? side missions ? ?? ???? ???? ??? ??? ????????? ??? ??? ?? ????? ?? ??? ????? ?????
________
KIDS NEXIUM (http://www.classactionsettlements.org/lawsuit/nexium/)
προσωπικά δεν ασχολήθηκα καθόλου με hunt missions πριν τελειώσω το story
Ωραία, γιατί δεν την παλεύω από την βαρεμάρα/μονοτονία που έχουν:D
Άμα τελειώσω το main story μπορώ να συνεχίσω ώστε να ολοκληρώσω και τα side quests?
Άμα τελειώσω το main story μπορώ να συνεχίσω ώστε να ολοκληρώσω και τα side quests?
ναι μπορείς να συνεχίσεις
ναι μπορείς να συνεχίσεις
Τέλεια!!! Ευχαριστώ για το quick response
Το νοικιασα το Σαβ/κο,γιατι με τοσα που ειχα ακουσει κ διαβασει,φοβηθηκα να το αγορασω κατευθειαν.Τα γραφικα ειναι α-πι-στ-ευ-τα!Εμεινα με το στομα ανοιχτο...Χαλαρα πιστευω ειναι το πιο ομορφο παιχνιδι στο ps3!Απο κει κ περα,εχοντας παιξει ολα σχεδον τα προηγουμενα Final Fantasy,καποιες ελλειψεις στο gameplay με ψιλοχαλασαν:η απουσια πολεων,η γραμμικοτητα του παιχνιδιου,ακομα κ η ενσωματωση των shops sta save points.Με τον καιρο ομως συνηθιζεις κ σιγα σιγα αφηνεσαι στη μαγεια του παιχνιδιου...Must have!!
Και οχι μονο μπορεις σε συμβουλευω να κανεις ακριβως αυτο ;)
Ασχετο:επαιzα ολο το Σαβ/κο FFXIII κ σημερα εφτασε το Star Ocean που ειχα παραγγειλει.Εφαγα μια ξενερα μονο κ μονο κοιταζοντας τα screenshots στο πισω μερος της συσκευασιας...Καλο,δεν λεω,αλλα FF δεν ειναι...
Ειναι εντελως διαφορετικο στυλ.Καμμια σχεση με FF.Δεν ειναι κακο παντως σε καμμια περιπτωση.
έλεγα να το πάρω και εγώ το 13 αλλα δεν το περνώ επειδή δεν είναι dual audio πιο πολύ θα το ευχαριστηθώ άμα το παίξω import με 1000 walkthrough παρα έτσι ίσος άμα πέσει στα 15~20 να το πάρω αλλα και πάλι χλομό το κόβω
^το star ocean τα σπάει και είναι και dual audio :P
Σιγουρα κ το Star Ocean ειναι πολυ καλο,αλλα εχει κατ εμε μεγαλες διαφορες με το FF.Γραφικα,συστημα μαχης...Ηδη το πρωτο το τιμησα.Κατσε να πεσει κι αλλο η τιμη του FF κ θα το χτυπησω κι αυτο,οπωσδηποτε!
τα star ocean ξέρω ότι πάσχουν από χάλια σενάριο.
από εκεί και πέρα το dual audio θα ήταν ένα καλό extra γι αυτούς που θα το ήθελαν, αλλά επιμένω ότι οι Ιαπωνικές φωνές με ξενερώνουν. Αν και manga fan, πολλές φορές οι over the top αντιδράσεις των Ιαπωνικών χαρακτήρων σε mangas και video games, με κάνουν να κάνω facepalm
Ειπαμε εντελως διαφορετικα παιχνιδια! :)*
χωρίς παρεξήγηση αλλα φωνές σε manga λίγο δύσκολο :)
χωρίς να έχω ακούσει πολύ από το dub από το συγκεκριμένο Game κατά 99% τα dub είναι τελείως άψυχα λες και απλός τους δώσανε να διαβάσουν ένα κείμενο
κρίμα που από ότι άκουσα στον συγκεκριμένο τομέα έφταιξε το xbox! γιατί θα χρειαζότανε ακόμα ένα dvd μονο και μονο για το ιαπωνικό audio
άκουσα και το άκυρο τραγούδι της leona lewis όχι ότι το ιαπωνικό είναι κανένα φοβερό τραγούδι αλλα σίγουρα πολύ πιο ταιριαστό με την ατμόσφαιρα ενός FF game
χωρίς παρεξήγηση αλλα φωνές σε manga λίγο δύσκολο :)
χωρίς να έχω ακούσει πολύ από το dub από το συγκεκριμένο Game κατά 99% τα dub είναι τελείως άψυχα λες και απλός τους δώσανε να διαβάσουν ένα κείμενο
κρίμα που από ότι άκουσα στον συγκεκριμένο τομέα έφταιξε το xbox! γιατί θα χρειαζότανε ακόμα ένα dvd μονο και μονο για το ιαπωνικό audio
άκουσα και το άκυρο τραγούδι της leona lewis όχι ότι το ιαπωνικό είναι κανένα φοβερό τραγούδι αλλα σίγουρα πολύ πιο ταιριαστό με την ατμόσφαιρα ενός FF game
εννοούσα ότι μου αρέσουν τα otaku πράγατα (anime/manga/jrpgs).
το συγκεκριμένο dub σε πληροφορώ, όπως και του ff 12 είναι πολύ καλό, με εξαίρεση την vanille που είναι πολύ εκνευριστική η φωνή της, γιατί το παίζει χαζογκόμενα, αθώα περιστέρα, και άμα στα Αγγλικά είναι έτσι δεν θέλω να φανταστώ πως θα είναι στα Ιαπωνικά που το 80% των anime girls έχουν τέτοια φωνή.
και το τραγούδι της leona lewis εμένα μου άρεσε τρομερά στο τέλος, και πάρα πολύ κόσμος στο internet συμφωνεί ότι τελικά ταίριαξε με την σκηνή. Βέβαια θα μπορούσαν να της έλεγαν να έγραφε τραγούδι για το ff13, όπως είχαν κάνει με το ff8.
ακόμα καλύτερα να βάζανε την utada hikaru να γράψει κάποιο αγγλικό τραγούδι σταθερή αξια *_* (άμα βγαίνω offtopic και δεν το καταλαβαίνω πείτε το xD)
AgentPrinny007
17-05-2010, 21:00
^^ Τι ειπες τωρα....Δεν εισαι ο μονος θαυμαστης της κοπελιας χιχι
Avenger_Seraphim
17-05-2010, 21:07
ακόμα καλύτερα να βάζανε την utada hikaru να γράψει κάποιο αγγλικό τραγούδι σταθερή αξια *_* (άμα βγαίνω offtopic και δεν το καταλαβαίνω πείτε το xD)
Πες τα χρυσοστομε!! Utada Hikaru και ξερό ψωμί!!
Έτσι και στο επόμενο Kingdom Hearts (αν η S-E μας κανει τη χάρη) δεν εχουν Utada θα παω και θα τους γκρεμίσω τις εγκαταστάσεις (για τετοιο rage μιλάμε)...
Αν στο FF13 είχαν την Utada για να ερμηνεύσει το τραγουδι, θα το ειχα αγορασει :Ρ
Kingdom Hearts χωρις Utada δεν υφίσταται
/off topic
Έτσι και στο επόμενο Kingdom Hearts (αν η S-E μας κανει τη χάρη) δεν εχουν Utada θα παω και θα τους γκρεμίσω τις εγκαταστάσεις (για τετοιο rage μιλάμε)...
Αν στο FF13 είχαν την Utada για να ερμηνεύσει το τραγουδι, θα το ειχα αγορασει :Ρ
/off topic
Ι'll hold you to that! :)
badboyfriend
19-05-2010, 02:21
/off topic
Γιατί θα το παίξεις? Αφού θα είναι wii exclusive :P
On another note, έπαιξα την πρώτη ώρα. Η vanille είναι άκρως αχώνευτη και ίδια με την Paris Hilton. Ο Hope ακόμη πιο αχώνευτος και η Lightning bulldyke.. Ο Sazh απλά άκυρος.
Το voice over ανάξιο αναφοράς..
Στη μία ώρα ήταν 10 λεπτα (auto)battle και 50 λεπτά cutscenes..
Αυτά από πρώτες εντυπώσεις.
Γιατί θα το παίξεις? Αφού θα είναι wii exclusive :P
On another note, έπαιξα την πρώτη ώρα. Η vanille είναι άκρως αχώνευτη και ίδια με την Paris Hilton. Ο Hope ακόμη πιο αχώνευτος και η Lightning bulldyke.. Ο Sazh απλά άκυρος.
Το voice over ανάξιο αναφοράς..
Στη μία ώρα ήταν 10 λεπτα (auto)battle και 50 λεπτά cutscenes..
Αυτά από πρώτες εντυπώσεις.
Με τα υπόλοιπα δεν θα διαφωνήσω γιατί το πόσο μας αρέσουν οι χαρακτήρες είναι στο γούστο του καθενός και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αλλά το voice over γιατί δεν είναι καλό? Εγώ νομίζω ότι η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική. Οι φωνές ταιριάζουν στον κάθε χαρακτήρα, όσο αχώνευτος κι αν είναι αυτός, η ηθοποιία είναι πολύ καλή και τα συναισθήματα στα μοντέλα των χαρακτήρων, εκφράσεις, κινήσεις ταιριάζουν απόλυτα με αυτά που γίνονται.
badboyfriend
19-05-2010, 02:46
Εμένα μου φαίνεται πολύ ξερό/ξεκάρφωτο. Πώς να το πω? Δε μου ταιριάζει αυτό που ακούω με αυτό που βλέπω.
Εμένα μου φαίνεται πολύ ξερό/ξεκάρφωτο. Πώς να το πω? Δε μου ταιριάζει αυτό που ακούω με αυτό που βλέπω.
Τι να πω? Έχεις παίξει και λίγο, μπορεί στην πορεία να αναθεωρήσεις :D Δεν θυμάμαι και άλλα reviews τι λένε. Εμένα πάντως μου φαίνεται άπαιχτο τεχνικά το παιχνίδι, συνολικά η παραγωγή είναι από τις κορυφαίες είτε έχουμε να κάνουμε με γραφικά είτε με ήχο. Αλλού είναι που υστερεί κάπως το παιχνίδι.
Αρκετοι χαρακτηρες στην αρχη ειναι επιτηδες υπερφιαλοι και εκνευριστικοι.Οσο προχωρας το παιχνιδι, ολα θα μπουν σε μια σειρα και οι αρχικες εντυπωσεις σου θα αλλαξουν απο τα γεγονοτα και τους λογους για τους οποιους καποιοι χαρακτηρες συμπεριφερονται ετσι.
Αρκετοι χαρακτηρες στην αρχη ειναι επιτηδες υπερφιαλοι και εκνευριστικοι.Οσο προχωρας το παιχνιδι, ολα θα μπουν σε μια σειρα και οι αρχικες εντυπωσεις σου θα αλλαξουν απο τα γεγονοτα και τους λογους για τους οποιους καποιοι χαρακτηρες συμπεριφερονται ετσι.
η δε vanille στην αρχή...... της δίνουν όπλο στο χέρι και αυτή κάνει "bang".........και λες από που δραπέτευσε αυτή
badboyfriend
20-05-2010, 00:50
Μπορεί.. They may grow on me.. like cancer ένα πράμα :Ρ
Άνοιξα τώρα το crystarium πως το λένε.. να δούμε αν θα γίνουν πιο ενδιαφέρουσες οι μάχες.
Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι που μιλάνε συ-νέ-χεια. Περπατάς και κάυε 2 δευτερόλεπτα κάποιος θα μιλήσει. Επίσης, εξαιρετικά ενοχλητικό είναι που βογκάνε και βγάζουν ήχους συνέχεια ενώ περπατάνε κλπ.
???????? ?? chapter 11 ???? ?? ???.?? 12 ??? 13 ??????? ???? ??? ????????,????? side missions ?????????? ???? ?? ???????? ?? ???????? ????..?????? ?? ????????,???? ???? ??? ??????? ??? ????????????,???? ????? ??????? ????? ??? ??? ??? ?????? ??? ?????.??????? ????? ?? ?????? ?? cd.??? ??? ??? ????? ???? ??? ?????????? ?? ???? ????????? ??? ????(rdr,gta,skate 3).
???? ???? ??????? ????? ? ??? ?????
________
MERCEDES-BENZ OM612 ENGINE (http://www.mercedes-wiki.com/wiki/Mercedes-Benz_OM612_engine)
nikolaszax
23-05-2010, 20:23
Τελειωνω το chapter 11 οπου να ναι.Τα 12 και 13 περιπου ποση ωρα διαρκουν,χωρις side missions κτλ?Χρονια ειχα να τσατιστω με παιχνιδι ετσι..Ειπαμε να παιξουμε,πολυ καλο και τεχνικα και ατμοσφαιρικα,αλλα ειναι μερικες μαχες που μου την δινουν στα νευρα.Ετοιμος ειμαι να πεταξω το cd.Δεν εχω και χρονο πολυ και περιμενουν κι αλλα παιχνιδια απο πισω(rdr,gta,skate 3).
Εχει κανα δεκαωρο ακομα η πιο λιγο?
χωρις να ειμαι σιγουρος,δεν εχει πολυ ακομα.10 ωρες οπως ειπες το πολυ(αν και μαλλον ειναι πολυ λιγοτερο).Εξαρταται βεβαια απο το ποσο ευκολα θα βγαζεις τους αντιπαλους στα επομενα 2 chapter για το difficulty ανεβαινει κατακορυφα για αυτα οποτε θα παιξει ρολο και το ποσο grind εκανες στο 11 και ποσα quests/missions.
Εγω παλι πιστευω οτι θα του παρει περισσοτερο γιατι η δυσκολια ανεβαινει οπως ειπες Νικολα. Και στανταρ θα χασει σε αρκετες μαχες χωρις καθολου grind.
Παιδιά, μια ερώτηση:
Όταν τερματίσεις το παιχνίδι ενεργοποιούνται όλες οι Cieth missions ή πρέπει να περνάω την κάθε μια για να ξεκλειδώσει η επόμενη κι αφού το τερματίσω;
^^ ετσι ειναι πρεπει να ξεκλειδωνουν οσο προχωρας.Πρεπει δηλαδη να κερδισεις την 12 για να πας στην 13 και ουτω καθε εξης.
Μόλις έκανα την 1η.... γι' αυτό ρώτησα...
Έχω δρόμο ακόμα.
Καμιά βοήθεια για το τελικό boss? Κυρίως τη δεύτερη αναμέτρηση. Έχω προσπαθήσει 5 φορές και δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Έχω 2 setups Lightning, Snow, Hope και Lightning, Sazh, Vanille. Το δεύτερο setup καθαρίζει την πρώτη αναμέτρηση για πλάκα σε σχέση με το πρώτο. Κανένα από τα δυο δεν καταφέρνουν να ρίξουν όμως την δεύτερη αναμέτρηση. Μήπως πρέπει να τελειώσω το crystarium στους 3 βασικούς ρόλους για τον κάθε χαρακτήρα? Γιατί δεν έχω τελειώσει ακόμα αλλά δεν έχει μείνει και πολύ.
AgentPrinny007
19-07-2010, 22:32
Μήπως πρέπει να τελειώσω το crystarium στους 3 βασικούς ρόλους για τον κάθε χαρακτήρα? Γιατί δεν έχω τελειώσει ακόμα αλλά δεν έχει μείνει και πολύ.
Aυτο ειναι το πρωτο που πρεπει να κανεις, το δευτερο και πιο σημαντικο κατα την γνωμη μου ειναι να δωσεις στον
leader σου ενα accessory, δεν θυμαμαι το ονομα του , που μειωνει τις πιθανοτητες για death. Βλεπεις το δευτερο αφεντικο εχει την κακη συνηθεια να κανει το spell death.
Δοκιμασε το δευτερο πρωτα και αν δεις οτι δεν ειναι αυτο το προβλημα τοτε ανεβασε το crystarium.
Βασικά μόλις τέλειωσα το crystarium. Συνήθως δεν με σκοτώνει από death, αλλά θα το βάλω κι αυτό έτσι για το γαμώτο. Επίσης έκανα τρελό upgrade το όπλο της Lightning. Το πήγα level 24 στη δεύτερη μορφή του. Αλλά τέλειωσα σχεδόν όλα τα components μου :p Θα δοκιμάσω κι έτσι και μετά βλέπουμε...
Επίσης πούλησα ότι είχα για πούλημα και έχω φτάσει τα 800000gil. Τι να τα κάνω? Να αγοράσω components για upgrade ή δεν χρειάζεται γιατί θα τα μαζέψω από farming? Σε τι χρησιμεύουν δηλαδή τα gils? Accessories ή components καλύτερα?
Βασικά μόλις τέλειωσα το crystarium. Συνήθως δεν με σκοτώνει από death, αλλά θα το βάλω κι αυτό έτσι για το γαμώτο. Επίσης έκανα τρελό upgrade το όπλο της Lightning. Το πήγα level 24 στη δεύτερη μορφή του. Αλλά τέλειωσα σχεδόν όλα τα components μου :p Θα δοκιμάσω κι έτσι και μετά βλέπουμε...
Επίσης πούλησα ότι είχα για πούλημα και έχω φτάσει τα 800000gil. Τι να τα κάνω? Να αγοράσω components για upgrade ή δεν χρειάζεται γιατί θα τα μαζέψω από farming? Σε τι χρησιμεύουν δηλαδή τα gils? Accessories ή components καλύτερα?
muku σε ποιο κεφαλαιο εισαι κ τελιωσες το crystarium???επισης τα job level μεχρι ποσο πανε???thanks in advance
AgentPrinny007
20-07-2010, 02:03
Αναλογα, θελεις απλα να το τερματισεις η πας για τα πολλα τροπαια?? Ετσι κι αλλιως πιστευω οτι μονο με farming δεν μπορεις να μαζεψεις ολα τα components που χρειαζεσαι για τα οπλα. Πρεπει να αγορασεις τα περισσοτερα.
Αυτα ειναι τα components που θα σου δωσουν το μπονους του χ3 exp
Sturdy Bone
Barbed Tail
Vibrant Ooze
Otherworldly Bone
Diabolic Tail
Transparent Ooze
Αν θα πρoτιμησεις ενα απο τα 3 πρωτα πρεπει να αγορασεις 36 και 24 αν θες ενα απο τα 3 τελευταια. Πχ θα αγορασεις 36 Sturdy Bone, θα παει στο χ3 το exp και μετα θα χρησιμοποιησεις mechanical components.
Αυτα ειναι τα καλυτερα, EXP και τιμη
Ultracompact Reactor. 40,000.. 50.000
Su ercharger ..774 ..1,600
Particle Accelerator ..4.800.. 10.000
Turboprop.. 768.. 1.600
Superconductor.. 400.. 840
Perfect Conductor ..751.. 1.600
Chobham Armor.. 460.. 1.000
Bomb Core ..551.. 1.200
Tesla Turbine.. 823.. 1.800
Εκτος απο το death το μεγαλυτερο προβλημα αυτου του αφεντικου ειναι οταν αλλαζει μορφη, γιατι εξαπολυει μια επιθεση με πολλα μηδενικα. Το θεμα εδω ειναι οτι λιγα δευτεροέπτα πριν αρχισει σε προιδοποιει , μαθε το και οταν καταλαβεις οτι θα αλλαξει μορφη καλο ειναι να αλλαξεις και εσυ σε κατι πιο αμυντικο και με 2 healers.
Ενα αλλο προβλημα ειναι οτι λιγο πριν το τελος σου δινει και και το doom, αυτο στις μαχες με τα summon. Aν δεις οτι δεν προλαβαινεις να τον σκοτωσεις πριν μηδενιστει ο χρονος, καλο ειναι να κανεις summon ετσι ωστε να αποτραπει το μοιραιο.
muku σε ποιο κεφαλαιο εισαι κ τελιωσες το crystarium???επισης τα job level μεχρι ποσο πανε???thanks in advance
Οταν νικησεις το τελικο boss σου δινει ακομα ενα level crystarium. 5 συνολικα.
Geogoku είμαι ακριβώς στον τερματισμό και όπως είπε και ο AgentPrinny δεν το ολοκλήρωσα το Crystarium. Επίσης αργότερα σε αφήνει να πάρεις ότι ρόλο θες για τον κάθε χαρακτήρα οπότε καταλαβαίνεις για τι λιώσιμο μιλάμε. Πρέπει να είναι άπειρο το παιχνίδι...
Prinny δεν πάω για τα τρόπαια, απλά θέλω να παίξω και λίγο αφού το τερματίσω. Να πολεμήσω κανάν πολύ δυνατό εχθρό, όλο και κάτι θα έχει στα missions. Οπότε τα λεφτά να τα κρατήσω για αγορές :D Thanks για το ενημερωτικό ποστ με τα upgrades, είχα καταλάβει πως λειτουργεί αλλά δεν ήξερα με ποια αντικείμενα το κάνεις χ3 και φόρτωνα στην τύχη :D +rep
Muku κανε λιγα hunting missions κατω στην Pulse, αξιζει μονο και μονο για να δεις τις τοποθεσιες της Pulse που δεν μπορεις να δεις αλλιως. :)
Οσο για το Boss εγω το εβγαλα πολυ ευκολα και γι αυτο δεν θυμαμαι καθολου τιποτα απο δαυτο. :(
Muku κανε λιγα hunting missions κατω στην Pulse, αξιζει μονο και μονο για να δεις τις τοποθεσιες της Pulse που δεν μπορεις να δεις αλλιως. :)
Οσο για το Boss εγω το εβγαλα πολυ ευκολα και γι αυτο δεν θυμαμαι καθολου τιποτα απο δαυτο. :(
Ε ναι κανά τέτοιο ήθελα να κάνω και για να γυρίσω λίγο την pulse αλλά και γιατί θέλω να τους ανεβάσω τα stats και να αντιμετωπίσω κάτι πραγματικά δυνατό. Κάτσε να το τερματίσω βέβαια πρώτα γιατί μου έχει βγάλει την πίστη αυτός. Τα λεφτά που έχω μαζέψει αξίζει να τα χαλάσω αυτή τη στιγμή για components για upgrade? Ή καλό θα ήταν να αγοράσω και κάποιο accessory? Νομίζω πρέπει να αγοράσω ένα ακριβό που σου αυξάνει τις πιθανότητες για rare drop στα τέρατα. Υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να αγοράσω?
^^ ακουσε με....τα λεφτα σου θα τα χρησιμοποιησεις για να αγοραζεις μονο τα αντικειμενα που δινουν 3x XP bonus (τα εχει ποσταρει πιο πανω ο Prinny) και απο μηχανικα θα αγοραζεις μονο (το τονιζω) Particle accelarators.
Τιποτα αλλο δεν χρειαζεται να παρεις. Στο επιπεδο που εισαι τ5ωρα δε, δεν χρειαζετυαι να χαλασεις τα λεφτα σου ακομα.
Παντως για να αντιμετωπισεις κατι πραγματικα δυνατο χρειαζεσαι πολλη δουλεια ακομη! Αντε με το καλο! :P
fistikis
20-07-2010, 13:41
Βασικα φιλε muku και εγω το εβαλα πολυ ευκολα το τελευταιο boss και μαλιστα 5αστερο με την πρωτη δοκιμασε να εχεις rav rav rav, αν γινεται com*3 ή com*2 kai rav και οταν πεφτει το hp σου med*3 ή med*2 και εναν rav ή com για να διατηρει το stager. Απο αναβαθμισεις στα οπλα δεν ειχα κανει τιποτα.
aladdin7
20-07-2010, 13:42
Προς τα παιδια που το εχουν τελειωσει: ποσες ωρες απαιτουνται για ολοκληρωση του παιχνιδιου;
fistikis
20-07-2010, 13:49
Για την ολοκληρωση δεν θυμαμαι αλλα για την πλατινα περιπου 90
Απο 40-50 ωρες για το Mainquest αναλογα ποσο σου αρεσει να ψαχνεις και να κανεις πραγματα.
Απο εκει και μετα κοντα στις 100 ωρες για τα παντα.
aladdin7
20-07-2010, 14:13
Εχει πολυ "ψωμι"!!!!
Μόλις τον έσκισα :D Έβαλα τελικά μέσα 3 med, Light, Hope, Vanille και βγήκε με μια μικρή καθυστέρηση. Τώρα θα κάνω ένα διάλειμμα από το παιχνίδι να ασχοληθώ περισσότερο με το Resonance of Fate και ύστερα θα συνεχίσω για να δυναμώσω λίγο τους χαρακτήρες. Valkyre, τα particle accelerators που τα βρίσκω? Δεν τα πουλάνε στα μαγαζιά από ότι είδα. Και τα perfect conductors πάντως κάνουν δουλεία, πολύ κιόλας θα έλεγα :D
Avenger_Seraphim
21-07-2010, 03:21
Μόλις τον έσκισα :D Έβαλα τελικά μέσα 3 med, Light, Hope, Vanille και βγήκε με μια μικρή καθυστέρηση. Τώρα θα κάνω ένα διάλειμμα από το παιχνίδι να ασχοληθώ περισσότερο με το Resonance of Fate και ύστερα θα συνεχίσω για να δυναμώσω λίγο τους χαρακτήρες. Valkyre, τα particle accelerators που τα βρίσκω? Δεν τα πουλάνε στα μαγαζιά από ότι είδα. Και τα perfect conductors πάντως κάνουν δουλεία, πολύ κιόλας θα έλεγα :D
χαχαχαχα, με την ίδια σειρά θα παίξουμε τα παιχνίδια; Και γω μετά το FF13, RoF θα παιξω :Ρ
χαχαχαχα, με την ίδια σειρά θα παίξουμε τα παιχνίδια; Και γω μετά το FF13, RoF θα παιξω :Ρ
me too! τυχαιο? δεν νομιζω....
Υπαρχουν πολλα μαγαζια που δεν εχεις ξεκλειδωσει ακομα.Οσο κανεις hunt missions καινουργιες περιοχες της Pulse ανοιγουν και ταυτοχρονα καινουργια μαγαζια εμφανιζονται. Δεν θα τα χρειαστεις καθολου μεχρι να τα ξεκλειδωσεις οποτε dont worry.
Παντως τα προχωρημενα hunt missions θα σε παιδεψουν αρκετα, και αυτο ειναι το ωραιο, μεχρι να βρεις το συστημα που πρεπει να παιξεις, τον εξοπλισμο που χρειαζεσαι και την στρατηγικη για να τα βγαλεις. Πολυ καλη δουλεια σε αυτα τα missions. :)
Oπως αναμενοταν και το ειχα πει εδω και καιρο, το FFXIII θα βγει για το 360 στην Ιαπωνια βεβαιως βεβαιως! Οποιος πιστεψε πραγματικα οτι θα εχανε αυτην την ευκαιρια η SE ή εκανε το τραγικο λαθος να πιστεψει τα λογια της την πατησε! :P
Και με εξτρα περιεχομενο απο οτι φαινεται, που δεν ξερουμε αν θα το λαβουμε εμεις καθως ακομα δεν εχει ανακοινωθει κατι.
http://www.finalfantasy.net/fabula-nova-crystallis/final-fantasy-xiii/08-09-2010/ffxiii-360-for-japan-includes-extra-scenes-and-content/
Επομενη σταση/ανακοινωση : TGS 2010! Ο Κitase θα ανεβει επι σκηνης για να ανακοινωσει την κυκλοφορια του FFXIII Versus για το 360! :)
Avenger_Seraphim
08-09-2010, 18:23
First print copies also include Final Fantasy XIII – Corridor of Memory – a booklet with visual art, unreleased event scenes, and Final Fantasy XIII – Episode i –, a short story that takes place after the game’s events.
Επίσης να σημειωθεί οτι θα διατεθει ως budget title, δλδ με μειωμένη τιμή απο την αρχη (4,990 yen δλδ καπου στα 55ευρώ). Δεν νομιζω κατα ποσο θα κανει κοσμο να το αγορασουν, μιας και μετα απο λιγο θα ειναι διαθέσιμα στο ιντερνετ scanlated κιολας...
Νομιζω οτι απλα το βγαζουν για να υπαρχει. Δεν νομιζω να περιμενουν πωλησεις.
Τιποτα καλυτερα απο τρελους γιαπωνεζους! χαχα οτι καλυτερο!
Square Enix’s decision to release Final Fantasy XIII on the Xbox 360 in Japan, after repeatedly promising it would be a PS3 exclusive, has driven fans into a frenzy, with some becoming so angry as to begin delivering death threats to Square Enix CEO Yoichi Wada on his own Twitter account.
After the news of the port’s release became widely reported and confirmed as more than a mere rumour, irate fans descended upon Yoichi Wada’s Twitter account:
Is it true? After saying so many times it would never be released on the Xbox in Japan, if you really do release it nobody will trust your word again.
Say something!
You’re going to betray us after saying it would never come out? I’m cancelling my pre-orders.
You liar!
Lying to customers is how you do business, eh? I’ll never buy a Square Enix title again.
With all the illegal lies and misdirection about FF13 you made, I reported you to the ministry of consumer affairs. And you promised DLC and quietly abandoned it – you’re detestable.
Charlatan!
Stop your pompous waffling and resign! Haven’t you made enough money yet? Next time put a guy who actually loves games in charge.
What’s up with game developers? Practically everything they say is a lie…
Well done, Scrooge.
Hey Wada! What the hell is this about FF13 on the 360 in Japan? You kept advertising the game in all the mags as a domestic PS3 exclusive! If you go through with this nobody’ll trust you again… Honestly I hate you so much I’d like to kill you. Quit soon. This is your last chance.
You’d better be prepared to run, or you’ll be killed! At the very least you ought to be prepared for a few rocks thrown your way!
Whilst such threats can be dismissed as the standard ravings of Square Enix’s increasingly desperate fanbase, Japanese police will make arrests for less, and they certainly demonstrate yet another looming PR disaster.
Wada himself was conspicuously silent in the face on of the onslaught.
χαχα epic!! :P
Avenger_Seraphim
09-09-2010, 12:33
Για κάποιον περιεργο λόγο, αυτον που λεει οτι θα τον σκοτώσει... τον πιστευω >.<
chronohill
09-09-2010, 13:48
Kαι πολυ καλα τους κανουν οι Ιαπωνες.Μα τι νομιζουν ρε φουστη μου.Κοροιδευουν τον κοσμακη και κανουν οτι τους κ@*λωσει?Μακαρι να καταλαβουν τπτ απο ολα αυτα και να ειναι περισσοτερο κυριοι την επομενη φορα...Μα καλα εχει ξεφυγει εντελως αυτη η Square πλεον..Εχει ξεφτυλιστει...
Koιτα οτι εχουν δικιο βασει της κοροιδιας και των ψεμματων που αραδιαζει μονιμως πλεον η SE εχουν δικιο. Ανεξαρτητα απο φανμποισμους η SE δειχνει με την συμπεριφορα της οτι υποτιμα την νοημοσυνη μας ως πελατες. Ειναι απαραδεκτη η σταση της και πραγματικα εχουν ξεφυγει εντελως. Η λεξη υποσχεση ειναι πραγματικα αδιανοητο πως εχει βιαστει απο την εν λογω εταιρεια και μου κανει εντυπωση γιατι οι γιαπωνεζοι την υποσχεση την εχουν κατα τι ψηλοτερα απο οτι ο υπολοιπος κοσμος.
Αλλα και τα σχολια μερικων γιαπωνεζων ειναι εντελως οτι ναναι και εχουν ξεφυγει κι αυτοι!Αλλα εχει γελιο! :) :)
Χαβαλες να γινεται! :)
Βλεπω τον Wada μετα την ανακοξνωση για το versus στο 360, να μην ξαναβγαινει απο το σπιτι του! χαχαχαχα :) :) περιμενω με αγωνια τους τρελους γιαπωνεζους να δω αντιδρασεις! :) :)
AgentPrinny007
09-09-2010, 15:29
Μια εταιρεια οταν χασει την σοβαροτητα της τοτε και ο κοσμος δεν θα την αντιμετωπιζει με σεβασμο.
Σε αυτη τη γενια λοιπον ηθελε τα παιχνιδια της να υπαρχουν σε ολες τις κονσολες, σαν την ubisoft , την EA κτλ. που την πρωτη μερα κυκλοφοριας μπορεις να παρεις το Assassins C.πχ ειτε εχεις 360 ειτε PS3.
Πεστε μου ενα παιχνιδι που εγινε αυτο....
To Infinite Undiscovery μονο για 360 , το The Last Remnant το ιδιο , το Star Ocean μετα απο αρκετους μηνες στο PS3 ,Το FF13 οχι για το 360 στην Ιαπωνια , μεχρι τωρα, το versus ειναι αποκλειστικο του PS3 αλλα ολοι ξερουμε τι θα γινει.
Το Nier .Μονο αυτο , με μια μικρη διαφορα ομως. Εμεις εδω δεν εχουμε την εκδοση του PS3 της ιαπωνιας οπως ειχαν υποσχεθει αλλα του 360.
Αν αυτο λεγεται σοβαρη εταιρεια τοτε εγω μαλλον ειμαι οντως prinny και δεν το εχω καταλαβει ακομα :a036:
Σιγουρα οι αντιδρασεις ειναι υπερβολικες και οτι να ναι αλλα μην περιμενουν κατι καλυτερο, γιατι αυτα πανε μαζι.
desperate_gamer
09-09-2010, 16:47
Αν αυτο λεγεται σοβαρη εταιρεια τοτε εγω μαλλον ειμαι οντως prinny και δεν το εχω καταλαβει ακομα :a036:
Μάλλον είναι ένα κόλπο marketing. Πώς λένε ότι αν βάλεις το .99 στο τέλος μιας τιμής ο άλλος το αγοράζει πιο εύκολα, έτσι κι αυτοί λένε "exclusive" ίσα ίσα για τις πωλήσεις των πρώτων μηνών. :c055gfe:
ΕDIT: Τελικά δεν θα υπάρχει καινούργιο in-game υλικό για την ιαπωνική έκδοση του 360, αλλά απλά θα συνοδεύεται από ένα βιβλίο με original ιστορίες.
No new episode for FFXIII - Square News
Square Enix has denied reports that the Ultimate Hits International edition of Final Fantasy XIII, which will bring the game to Japanese 360s for the first time (http://www.eurogamer.net/articles/2010-09-08-ffxiii-360-heads-to-japan-with-new-content), features new content.
"There is no new episode content," a Square Enix spokesperson told Eurogamer.
"Early reports may be confused by a pre-order item accompanying first editions of the release called Final Fantasy XIII: Corridor of Memory, a book of original stories set within Final Fantasy XIII."
So there we have it. With the other aspects of the new version being the Western voiceover and Leona Lewis theme song, the book is the only thing we Westerners are missing out on.
σορς (http://www.eurogamer.net/articles/2010-09-08-no-new-episode-for-ffxiii-square)
To Infinite Undiscovery μονο για 360 , το The Last Remnant το ιδιο , το Star Ocean μετα απο αρκετους μηνες στο PS3 ,Το FF13 οχι για το 360 στην Ιαπωνια , μεχρι τωρα, το versus ειναι αποκλειστικο του PS3 αλλα ολοι ξερουμε τι θα γινει.
Το Nier .Μονο αυτο , με μια μικρη διαφορα ομως. Εμεις εδω δεν εχουμε την εκδοση του PS3 της ιαπωνιας οπως ειχαν υποσχεθει αλλα του 360.
Εχεις απολυτο δικιο, αυτη φαινεται πως ειναι η πολιτικη τους σε αυτη τη γενια. Επειδη δεν μπορουν να στηριχθουν στην ποιοτητα των τιτλων τους (πατατες και μετριοτητες μεχρι στιγμης σε αυτη τη γενια) πουλανε exclusivities, αλλες κανονικες, αλλες fake μιας και κυκλοφορουν παντου μετα. Βγαζουν δλδ καποια χρηματα απο τα exclusivity deals, επενδυουν στα fanboys αλλα παραλληλα και τους απεναντι που θα τρεξουν να παρουν την ultimate super duper εκδοση οταν αυτη κυκλοφορησει στην κονσολα τους.
Επενδυουν υπερβολικα και στο hype and hate, κατι που εχει κουρασει πολυ και θεωρειται αρκετα παλιομοδιτικο κατα τη γνωμη μου.
Μακροπροθεσμα ολο αυτο θα τους γυρισει batarang (waaaay cooler than a boomerang btw) και μπορει ο Wada τωρα να κομπαζει για τα κερδη αλλα ειναι θεμα χρονου ο κοσμος να τους γυρισει οριστικα την πλατη. Η σοβαροτητα και ο σεβασμος στον καταναλωτη δεν ειναι στην διακριτικη ευχερεια του εκαστοτε CEO για τον ταδε fiscal year ξερω γω, θα το διαπιστωσουν αρκετα συντομα.
Αναφορικα με τις υστεριες των Γιαπωνεζων, funny and all αλλα σιγα μη σκισουν κανα καλσον :doh:
Ενας τροπος υπαρχει να εκφραστει ενας καταναλωτης και να τον παρουν στα σοβαρα, αγοραζει η δεν αγοραζει ενα προιον. Ολα τα υπολοιπα...
... εχουν απλα πλακα! :) :)
Συμφωνω φυσικα απολυτα με οτι λετε. Εχει εκνευρισει η ολη αντιμετωπιση απο την εν λογω εταιρεια. Ειλικρινα απορω, δεν υπαρχει καποιος που να βρισκει λαθος κινηση αυτην την πολιτικη? Δεν εχει συζητησηθει μια φορα τοσα χρονια τωρα (3?) οτι δεν ειναι πρεπεον να αντιμετωπιζεις ετσι το κοινο?
Anyway, θα δουμε πως θα καταληξει η ιστορια. Το Versus θα παιξει σημαντικο ρολο για το τι θα συμβει στην εταιρεια. Οχι με το αν θα καταλαηξει να ειναι multiplatform και αυτο (αυτο ειναι δεδομενο για εμενα), αλλα με το αν θα ειναι αναλογο των υποσχεσεων.
Επισης θελω να δω πως θα αντιμετωπισει η SE γενικα το franchise του FF... ειλικρινα απορρω με τον Wada οταν σε σχετικη ερωτηση εδειχνε να μην εχει την παραμικρη ιδεα τι πρεπει να κανουν. Απο την μια ελεγε οτι θελουν να προσεγγισουν ακομα πιο πολυ το δυτικο κοινο, και αρα να το γυρισουν σε περισσοτερο pew pew και λιγοτερο jrpg (ναι περισσοτερο απο το ΧΙΙΙ) και απο την αλλη λεει οτι θελει να διατηρησει το παλιο παραδοσιακο κοινο.
Κυριε Wada.... πειτε μου σας παρακαλω.... υπηρχε προβλημα στις πωλησεις του FF (πριν το ΧΙΙΙ) για να καταληξετε να εχετε αυτες τις αποψεις? Υπηρξε ποτε προβλημα? Για πιο λογο να κανετε τοσο δραστικες αλλαγες? Για πιο λογο να αγχωνεστε τοσο πολυ? Γιατι να δυτικοποιηθειτε τοσο πολυ??
Δεν καταλαβαινω πραγματικα γιατι να αλλαξετε και να προβληματιζεστε τοσο πολυ με ενα franchise που ποτε δεν ειχε προβλημα ουτε απηχησης, ουτε πωλησεων ουτε τιποτα....
Κοινως....τρωγεστε μονο σας κυριε Wada... (και οντως κρυφτειτε καπου συντομα γιατι με βλεπω να ταζομαι μαζι με τους εξτρεμιστες ιαπωνες φιλους και... I KILL YOU!!! :P :P :P )
AgentPrinny007
10-09-2010, 13:23
Κυριε Wada.... πειτε μου σας παρακαλω.... υπηρχε προβλημα στις πωλησεις του FF (πριν το ΧΙΙΙ) για να καταληξετε να εχετε αυτες τις αποψεις? Υπηρξε ποτε προβλημα? Για πιο λογο να κανετε τοσο δραστικες αλλαγες? Για πιο λογο να αγχωνεστε τοσο πολυ? Γιατι να δυτικοποιηθειτε τοσο πολυ??
Δεν καταλαβαινω πραγματικα γιατι να αλλαξετε και να προβληματιζεστε τοσο πολυ με ενα franchise που ποτε δεν ειχε προβλημα ουτε απηχησης, ουτε πωλησεων ουτε τιποτα....
Πρεπει να ειναι απο τις μοναδικες σειρες που δεν ειναι mario και pew pew που εδω και 23 χρονια πουλαει πανω απο 5 εκατ καθε φορα.
Αρα ουτε εγω καταλαβαινω τις αλλαγες. Μαλιστα θελω να δω ολες αυτες οι σειρες που εχουν αρχισει τωρα οπως COD κτλ τι θα πουλανε μετα απο 20 χρονια.
Εχουν ενα χρυσωρυχειο στα χερια τους και κανουν οτι μπορουν για να το καταστρεψουν γιατι δεν μπορεις να εισαι λιγο απ ολα.
Επισης με εκνευριζει αφανταστα αυτο το παραμυθι το δυτικο κοινο. Σαν να ειμαστε μια μαζα και να θελουμε ολοι τα ιδια πραγματα.
fearwhatnow
12-09-2010, 11:08
Βοηθεια!Χτες το βραδυ προσπαθουσα επι 4 ωρες να περασω τον Odin (Ch.4) με Lightning και Hope.Εχουν γινει τα νευρα μου τσαταλια.Νομιζω εχω βρει τον σωστο συνδυασμο paradigms για να βγει αλλα τζιφος.Ξεκινω με Symbiosis και γυριζω σε War&Peace και μολις βαζει ασπιδες τον χτυπω με Dualcasting γεμιζω την μπαρα του αλλα με τρωει στο countdown.Σιγουρα κανω κατι λαθος.Πρωτη φορα στα 25 χρονια gaming κολλαω σε ενα σημειο τοσο πολυ.
Edit: Νομιζω οτι εκανα γκαφα ολκης..Γεμιζα την μπαρα του Odin και ξεχνουσα να πατησω το τετραγωνο...Παει γερασα.Θα το δοκιμασω παλι αργοτερα.Παντως αν εχει καποιος καλυτερο combo απο τα παραπανω ας μου πει.Thanks!
Ελπίζω να έχεις στο μέγιστο δυνατό τις αναβαθμίσεις στο crystallarium στους ρόλους που χρησιμοποιείς στα paradigms.
Αφου το επαιξα και το τελειωσα και εγω (υπο την ευγενικη χορηγια του Tasioskis) να πω μερικα πραγματακια και εγω.
Η ιστορια και τα γραφικα τοσο τα pre-render οσο και τα real time ειναι πανεμορφα, αλλα αυτο ειναι κατι που θεωρεις δεδομενο στα FF.
Για μενα οι υποψιες μου (και με οσα ειχα διαβασει) οτι το παιχνιδι "αλλαξε" λογω του 360, δυστηχως βγηκαν αληθινες, οι ευκαιριες για εξερευνηση ειναι ελαχιστες και αυτες τις εχεις μετα τα 2/3 του παιχνιδιου ετσι ωστε να μην χρειαζεται να αλλαξεις και δισκακι αν το παιζεις στο 360 (τυχαιο? δεν νομιζω)
Το Battle system ειναι για ατομα που παιζουν FPS αλλα το πηραν για να δουν τι ειναι αυτο που τοσο καιρο ειχε το playstation και δεν το ειχε το xbox, ολες οι μαχες μα ΟΛΕΣ, βγαινουν με το autobattle , ελεγχεις μονο εναν χαρακτηρα (μην μπερδευονται τα παιδια με πολλους) και βεβαια αν πεθανει αυτος χανεις, ας εχεις τους αλλους δυο υγιεστατους.
Και οι απλουστευσεις προς χαριν των μη μυημενων στα FF δεν σταματουν εδω, μετα απο καθε μαχη εισαι με γεματο health,(μην μπλεκουμε τωρα με potions και τα σχετικα) MP δεν υπαρχουν τι κανεις επιθεση τι χρησιμοποιεις μαγεια το ιδιο και το αυτο, οπως επισης και οι επιλογες για οπλα και accesories ειναι περιορισμενες οπως επισης δεν υπαρχουν και πανοπλιες που μπορεις να παρεις.
Γενικα η ολη αισθηση που αφηνει ειναι οτι ειναι ενα FF υπεραπλουστευμενο για τον αρχαριο χρηστη, η επιλογη retry μετα απο καθε χαμενη μαχη ειναι ισως απο τις ποιο σημαντικες αλλαγες στον τομεα αυτο επισης.
Δεν θα το ελεγα ασχημο παιχνιδι με τιποτα, αλλα ειμαι πλεον σιγουρος οτι το παιχνιδι θα ηταν πολυ ποιο διαφορετικο αν δεν υπηρχε ο Χ.... (360) Factor.
AgentPrinny007
12-09-2010, 20:24
^^ Δυστυχως εγινε παιχνιδι για ολη την οικογενεια...
desperate_gamer
12-09-2010, 21:12
Ε εντάξει δηλαδή πρέπει το FF να παραμείνει ένα ελιτίστικο και δύσκολο RPG με τις δοκιμασμένες συνταγές; Για 'μένα το FF13 ήταν καινοτόμο και διασκεδαστικότατο. Σε μια αγορά που τα παραδοσιακά JRPG και τα strategy δεν έχουν αποίχηση, το FF13 κατάφερει να κρατήσει πολλά στοιχεία από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, να είναι και σύγχρονο, αλλά ταυτόχρονα να μην καταφύγει στις συνταγές της BioWare και του Fallout, όπου η στρατηγική και το role playing παίρνουν πολύ 2ο ρόλο πίσω από το action cover-based gameplay.
Μόνο παράπτωμα είναι η έλλειξη πόλεων και η υπερβολική γραμμικότητα. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό ήταν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έκαναν τα final fantasy να ξεχωρίζουν. Η απέραντη Pulse και η ποικιλία αποστολών, λειτουργούν σαν εναλλακτικό του airship+world map.
Καθε αλλο παρα απλουστευμενο ειναι το ΧΙΙΙ. Εγω το βρηκα απο τα πιο δυσκολα Final Fantasy που κυκλοφορησαν. Δεν θυμαμαι να εχασα τοσες πολλες φορες σε παιχνιδι Final Fantasy, απεναντιας θυμαμαι οτι την πρωτη φορα που τελειωσα το Final Fantasy X πρεπει να εχασα συνολικα λιγοτερο απο 10 φορες στο main story του.
Τωρα ολα αυτα για το συστημα μαχης ετσι, το οποιο εγω βρηκα εξαιρετικο. Σε ολα τα αλλα συμφωνω απολυτα οτι εγιναν υπερυπερυπεραπλουστευση, βλεπε τα ελαχιστα stats των χαρακτηρων, η μηδενικη εξαιρευνηση στα 2/3 οπως πολυ σωστα ειπε ο Slay, τα ανυπαρκτα sidequests (εκτος απο τα hunt missions). Σε ολα αυτα συμφωνω.
Αλλα το συστημα μαχης ηταν win για εμενα και ελπιζω να εξελιχθει περαιτερω. :)
AgentPrinny007
13-09-2010, 12:42
Ποτε το final fantasy δεν ηταν ο ορισμος του περιπλοκου rpg .Παντα ηταν light και αγαπησιαρικο 8-). Θεωρω ομως οτι αυτη τη φορα το παρακανε.
Σιγουρα ηταν δυσκολο αλλα το 12 με δυσκολεψε πολυ περισσοτερο.
Θεωρητικα το συστημα μαχης του ΧΙΙ ηταν ακομη πιο απλουστευμενο αν το σκεφτουμε με τον ιδιο τροπο. Πρακτικα κουνουσες μονο τους 2 μοχλους και κατευθυνες τον παιχτη. Τιποτα αλλο! (φυσικα και δεν το επαιξα ετσι, απλα το αναφερω ως στοιχειο που υποδηλωνει την βελτιωση του συστηματος στο ΧΙΙΙ)
Bρήκα το 13 τόσο γραμμικό όσο και το 10. Το 10 θεωρείται και είναι καταπληκτικό παιχνίδι. Που είναι το πρόβλημα στο 13;
Βέβαια το 10 το έχω τερματίσει ενώ το 13 έπαιξα 8 ώρες μόνο αλλά δεν βαρέθηκα καθόλου. Ήταν μάλιστα και ο λόγος να παίξω το 10.
^^ Θα δεις οτι σε καποιο σημειο θα σε κουρασει λιγο το παιχνιδι και κανει κοιλια. Προς το τελος ομως τα πραγματα φτιαχνουν πολυ! :)
AgentPrinny007
13-09-2010, 13:51
Δεν μιλαω για το συστημα μαχης που μου αρεσε αρκετα, αλλα για το τι εκανες πριν απ αυτη. Ετσι στο 12 πχ για να φτασεις στο σημειο να κουνας μονο δυο μοχλους και να κατευθυνεις τον παικτη σημαινει οτι ειχες κανει πολυ δουλεια πριν.
Ειχες φτιαξει τα gambits ωστε να ανταποκρινονται καλυτερα στην καθε περισταση. Θυμαμαι μου αρεσε να παιδευομαι με τις ωρες να τα φτιαχνω.
Ειχες διαλεξει τι θα παρεις με τα license points.
Μπορουσες να πας στα μαγαζια, να επιλεξεις εξοπλισμο για weapon, off hand ,helm , armor και accessory.
Απεναντιας στο 13 το μονο που μπορουσες να βαλεις ηταν το οπλο και ενα accessory και μονο κοντα στο τελος μπορουσες να ξεκλειδωσεις αλλες 3 θεσεις.
Στο δε κρισταριουμ εκανες μισο λεπτο και ολα ετοιμα. Φανταζομαι το επομενο βημα θα ειναι να μιμηθουν αυτο που εκανε το mass effect2, καθολου item menu :a045:
Ασε που το μονο πραγμα που αγορασα σε ολο το παιχνιδι ηταν μερικα potions...
Δεν φερνω το παραδειγμα του 12 ως καλυτερο παιχνιδι, αν και εμενα μου αρεσε πολυ περισσοτερο , το λεω γιατι ειχες περισσοτερα πραγματα να κανεις. Το customization σε ενα rpg ,για εμενα τουλαχιστον, παιζει πολυ σημαντικο ρολο.
Μεχρι και σε αυτο το σκατουλι, το disgaea , εχεις 1,000,000 περισσοτερα πραγματα να κανεις.Δεν υπερβαλω:omg:
Απ την αλλη βεβαια σκεφτομαι οτι δεν ειναι κακο να πειραματιζεται η σειρα ωστε να φερει νεο κοινο. Θα κερδισει καποιους και στην διαδικασια αυτη μπορει να χασει καποιους αλλους. Θεμιτο ειναι.
^^ Ναι αλλα και τα paradigms ηθελαν δουλεια καθως και το πως θα σεταρεις την ομαδα σου ιδιως στα πολυ δυσκολα boss του παιχνιδιου και στα hunt missions. Εγω σπαζοκεφαλιασα πως να κερδισω αρκετα boss προχωρημενου επιπεδου. Και ναι εχει πολυ λιγες επιλογες στο customisation αλλα παιζουν τραγικο ρολο σε τετοια δυσκολα encounters. Το κακο ειναι οτι στο main story ειναι πολυ λιγα αυτα τα boss και πρεπει να κανεις τα hunt missions που εχουν πολυ ενδιαφερον οσο προχωρας.
Κατα τα αλλα συμφωνω με ολα οσα λες για το ποσο πιο πολλα πραγματα να κανεις ειχες στο ΧΙΙ! Δεν το συζηταμε καν! :)
AgentPrinny007
13-09-2010, 14:19
Kακα τα ψεματα Val, ενας απο τους λογους που μας αρεσουν αυτα τα παιχνιδια ειναι οτι γουσταρουμε να παιδευομαστε για να φτιαξουμε το ιδανικο party. Απο την φυση τους ειναι πολυπλοκα παιχνιδια.
Ε πιστευω οτι μας αφαιρεσε λιγακι αυτη την ευχαριστηση το 13.
Οποιος θελει ενα απλο και προσβασιμο rpg ας παιξει το fable.
Συμφωνω μαζι σου Prinny! Ελπιζω -αν και το αποκλειω σχεδον ετσι οπως πανε...- να αναθεωρησουν και να φερουν πισω ολα τα καλουδια που μας στερησαν.Δηλαδη φανταζομαι το συστημα μαχης του ΧΙΙΙ με περισσοτερες επιλογες και στατιστικα και τρελαινομαι...
για μενα το χειροτερο FF ever. χειροτερο κ απο το X-2.το συστημα μαχης δεν μου αρεσε καθολου , ειδικα η αισθηση που σου εδινε να χειριζεσαι μονο εναν παικτη αν ειχες διαφορετικα "jobs". απο το mashing του X button που σε μια μαχη το παταγα πιο πολλες φορες απ'οτι σε ενα ματς στο προ που λεει ο λογος.η δυσκολια για μενα ηταν τραγικοτατη.οταν ειδικα θυμαμαι τις μαχες με τα weapons απο το 7 και το κρυφο aeons με τις three sisters απο το Χ μου ερχεται να βαλω τα γελια....δεν με δυσκολεψε σε κανενα σημειο εκτος ενος summon που μου διαφευγει η ονομασια του (τοσο πολυ μου αρεσε...).το αλλο επισης που με ενοχλησε ηταν οτι μονο τα τρια μελη αξιζαν.δηλαδη εκτος απο lighting hope και fang οι υπολοιποι ηταν αχρηστοι.αδιαφορο story, characters με κλεμενα χαρακτηριστικα απο το 7 και summons που θυμιζουν transformers.πραγματικα το μονο που μου αρεσε ηταν τα cutscenes.τπτ αλλο.για μενα θελω να ελπιζω οτι το ΧΙΙΙ ηταν μια κακη παρενθεση κ ελπιζω σε καλυτερα...
^^ Καλα τωρα κανεις ανιση και κακη θα ελεγα συγκριση!
Μιλας για δυσκολια και αναφερεσαι στα Weapons του FFVII και τα συγκρινεις με τα απλα Boss του main story του ΧΙΙΙ! Τραγικο λαθος κατα την γνωμη μου. Με αυτην την λογικη θα επρεπε να συγκρινεις τα Weapons του VII με τα τελευταια Hunt Missions του ΧΙΙΙ. Και θα διαπιστωσεις οτι τα Weapons του FFVII ηταν πραγματικα ΓΕΛΟΙΑ αν εκανες τις απαραιτητες αναβαθμισεις ενω στο ΧΙΙΙ, ακομα και με max stats τα τελευταια missions βγαινουν δυσκολα!
Το μονο απογοητευτικο απο τη δυσκολια του ΧΙΙΙ ηταν το τελευταιο Boss το οποιο ηταν γελοιο. Κατα τα αλλα ειναι ετη φωτος μπροστα στο θεμα δυσκολιας απο αλλα FF.
Eπισης το "Χ" πατουσες παντα και σε ολα τα υπολοιπα FF γιατι πολυ απλα ειναι συστημα μαχης με επιλογες :) Button mashing δεν χρειαζεται, 2 φορες πατας "Χ" , μια για να κανεις επιλογη και 2 για να διαλεξεις εχθρο, οτι γινοταν παντα δηλαδη. Τωρα το οτι μοιαζει να ειναι πολυ πιο γρηγορο και πολυ πιο action και σε κανει να πατας συνεχεια το Χ (κι εγω το επαθα) δεν σημαινει κατι παρα μοναχα ανυπομονησια απο τον παιχτη! 2 φορες χρειαζεται να το πατησεις μονο :)
^^ Καλα τωρα κανεις ανιση και κακη θα ελεγα συγκριση!
Μιλας για δυσκολια και αναφερεσαι στα Weapons του FFVII και τα συγκρινεις με τα απλα Boss του main story του ΧΙΙΙ! Τραγικο λαθος κατα την γνωμη μου. Με αυτην την λογικη θα επρεπε να συγκρινεις τα Weapons του VII με τα τελευταια Hunt Missions του ΧΙΙΙ. Και θα διαπιστωσεις οτι τα Weapons του FFVII ηταν πραγματικα ΓΕΛΟΙΑ αν εκανες τις απαραιτητες αναβαθμισεις ενω στο ΧΙΙΙ, ακομα και με max stats τα τελευταια missions βγαινουν δυσκολα!
Το μονο απογοητευτικο απο τη δυσκολια του ΧΙΙΙ ηταν το τελευταιο Boss το οποιο ηταν γελοιο. Κατα τα αλλα ειναι ετη φωτος μπροστα στο θεμα δυσκολιας απο αλλα FF.
Eπισης το "Χ" πατουσες παντα και σε ολα τα υπολοιπα FF γιατι πολυ απλα ειναι συστημα μαχης με επιλογες :) Button mashing δεν χρειαζεται, 2 φορες πατας "Χ" , μια για να κανεις επιλογη και 2 για να διαλεξεις εχθρο, οτι γινοταν παντα δηλαδη. Τωρα το οτι μοιαζει να ειναι πολυ πιο γρηγορο και πολυ πιο action και σε κανει να πατας συνεχεια το Χ (κι εγω το επαθα) δεν σημαινει κατι παρα μοναχα ανυπομονησια απο τον παιχτη! 2 φορες χρειαζεται να το πατησεις μονο :)
δεν τα συγκρινω με bosses. απλα οσα ετυχε να παιξω δεν με δυσκολεψαν καθολου.και δεν με τραβηξε κ καθολου να το συνεχισω αλλωστε.συνεχιζω να πιστευω πως δεν υπαρχει τπτ απο τα παραπανω στην δυσκολια.εσυ δηλαδη ηξερες εξ αρχης οτι τα weapons ηθελαν συγκεκριμενα upgrades????εγω παντως το εμαθα οταν ημουν σε μεγαλο level που μετα ηταν αδυνατο να τα κανεις upgrade και να τα σκοτωσεις.χωρια που τα weapons δεν στα εβγαζε σαν τελευταια οπως τα hunts που αναφερεις....θελω να μου πεις ποσες φορες χρησιμοποιησες το μενου κ τα items.αν χαλασα 20 potions ειναι ζητημα.δεν νομιζω σε αλλα FF με το που αρχιζε η μαχη να παταγες Χ ολη την ωρα!!!!εγω με το που εμπαινα σε μαχη εκανα αυτο.τουλαχιστον στα αλλα ff εμπαινα στο κοπο να αρχσω απο συγεκριμενους εχθρους ή να κανω heal.στο ΧΙΙΙ εκανα ενα shift paradigms κ voila!τελειως αυτοματες μαχες δεν εμπαινες καν στον κοπο να προλαβεις το κακο.χωρια του οτι δεν ενιωθες καν την ανατροπη στην μαχη.δηλαδη εκει που εισαι ετοιμος να χασεις να αλλαξεις την ροη της μαχης οπως πχ με τα limit breaks των υπολοιπων.
υ.γ. : δεν τα λεω καπως απλα βαριεμαι να βαζω emoticons! συζητηση κανουμε αλλωστε! lol
^^ Καμμια παρεξηγηση, αλλα οπως ειπες δεν εχεις ασχοληθει με το παιχνιδι. Επειδη εχω ασχοληθει και με τα 2 και οχι μονο με ενα εκ των 2 σου λεω οτι πρεπει να συνεχισεις για να εχεις πιο ολοκληρωμενη αποψη. Τα δυσκολα hunt missions του ΧΙΙΙ απαιτουν οχι μονο να αποκτησεις τον καταλληλο εξοπλισμο και την καταλληλη δυναμη, αλλα και σωστη τακτικη, τρελα αντανακλαστικα και παραμενουν δυσκολα ακομα και οταν εχεις τελειοποιησει το setup σου.
^^ Καμμια παρεξηγηση, αλλα οπως ειπες δεν εχεις ασχοληθει με το παιχνιδι. Επειδη εχω ασχοληθει και με τα 2 και οχι μονο με ενα εκ των 2 σου λεω οτι πρεπει να συνεχισεις για να εχεις πιο ολοκληρωμενη αποψη. Τα δυσκολα hunt missions του ΧΙΙΙ απαιτουν οχι μονο να αποκτησεις τον καταλληλο εξοπλισμο και την καταλληλη δυναμη, αλλα και σωστη τακτικη, τρελα αντανακλαστικα και παραμενουν δυσκολα ακομα και οταν εχεις τελειοποιησει το setup σου.
θα στο ξαναπω οτι τα weapons δεν ηταν ουτε hidden ουτε επρεπε να κανεις καποια quest για να τα αντιμετωπισεις.μα πως να το συνεχισω οταν δεν με τραβαει???λογικο δεν ειναι???για το battle menu κ το Χ mashing δεν μου απαντησες ομως. λεω ψεματα???ηταν απο τα πιο αχρηστα menu κατα την γνωμη σου με βαση τα προηγουμενα????ποσα items χρησιμοποιησες???
^^ Μα τι λες δεν ηταν hidden τα weapons?? Με αυτη τη λογικη ουτε τα hunt missions ειναι κρυμμενα... Και ναι για να πας να πολεμησεις επι της ουσιας ενα weapon επρεπε πρωτα να κανεις 28θ29829 διαφορετικα (και πολυ ομορφα δεν λεω οχι) πραγματα. Αλλιως απλα πηγαινες ετρωγε μια σαν λαπας και ψοφαγες... ε ποιο το νοημα?
Ασε που για να αποκτησεις προσβαση σε συγκεκριμενα σημεια και να αποκτησεις τα απαραιτητα αντικειμενα επρεπε να φτιαξεις ειδικα chocobo. Οποτε επι της ουσιας τα weapons ηταν hidden οσο δεν παει.
Για το button mashing του "Χ" σου απαντησα μαλλον δεν διαβασες. Οσο παταγες σε παλαιοτερα μενου πατας και τωρα. 2 φορες το "Χ" χρειαζεται να πατησεις. Το οτι εσυ κι εγω μπορει να το παταγαμε συνεχεια λογο ενθουσιασμου δεν φταιει το παιχνιδι σε αυτο. Οπως ηταν ειναι και αν θελουμε να ειμαστε αντικειμενικοι στο ΧΙΙΙ εκτος απο το "Χ" πρεπει να πατας και το L1 σε αντιθεση με ολα τα προηγουμενα FF που αρκουσε μονο το "Χ".
Items? σχεδον σε κανενα ff δεν χρησιμοποιουσα items ποτε γιατι εχω ενα κολλημα και μου αρεσε παντα να καταληγω να εχω 99 απο ολα τα αντικειμενα :) :) Παρολαυτα σε αυτο το FF στις αρχες χρησιμοποιουσα πολλα items και θεωρω κορυφαιο οτι ηταν ανεξαρτητα απο την ΑΤΒ μπαρα και δεν μετρουσαν ως κανονικη κινηση. Μετα ομως απο καποιο σημειο οπως και με ολα τα FF δεν τα χρησιμοποιησα ξανα εκτος απο πολυ δυσκολα boss που εριξα ενα elixirακι απο εκει και απο εδω :)
Γενικα items χρησιμοποιησα μονο για την αναβαθμιση οπλων.
Να υπενθυμισω κατι, ουτε και για εμενα συφκρινεται με τα παλια FF και εχω τονισει τις σημαντικοτατες ελειψεις του. Αλλα θεωρω συγκεκριμενα οτι η δυσκολια και το συστημα μαχης του FFXIII ηταν απο τα καλυτερα της σειρας. Ενα αψογο παντρεμα εντονης δρασης και στρατηγικης.
Σε ολα τα αλλα χανει σε σχεση με τους προκατοχους του συμφωνω.
Items? σχεδον σε κανενα ff δεν χρησιμοποιουσα items ποτε γιατι εχω ενα κολλημα και μου αρεσε παντα να καταληγω να εχω 99 απο ολα τα αντικειμενα :)
Lol!Αυτόν τον "ψυχαναγκασμό" τον έχω και'γω στα ff!
Ήταν ένα καλό game.Κορυφαίο δεν το λες με τίποτα, ούτε κακό όμως.Θα μπορούσε βέβαια να ήταν καταπληκτικό (και εύκολα μάλιστα), αλλά για πολλούς λόγους που έχουν αναφερθεί εδώ και καιρό, κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Στο fun factor πάντως, προτιμώ το XII.
επίσης το autobattle απενεργοποιείται απ' ότι ειδα . οι δύσκολες μάχες δεν ξέρω αν βγαίνουν μόνο με autobattle. πάντως και στο 10 , τις εύκολες μάχες με δύο φορές το χ για κάθε χαρακτήρα τις έβγαζα.
^^ Μα τι λες δεν ηταν hidden τα weapons?? Με αυτη τη λογικη ουτε τα hunt missions ειναι κρυμμενα... Και ναι για να πας να πολεμησεις επι της ουσιας ενα weapon επρεπε πρωτα να κανεις 28θ29829 διαφορετικα (και πολυ ομορφα δεν λεω οχι) πραγματα. Αλλιως απλα πηγαινες ετρωγε μια σαν λαπας και ψοφαγες... ε ποιο το νοημα?
Ασε που για να αποκτησεις προσβαση σε συγκεκριμενα σημεια και να αποκτησεις τα απαραιτητα αντικειμενα επρεπε να φτιαξεις ειδικα chocobo. Οποτε επι της ουσιας τα weapons ηταν hidden οσο δεν παει.
Για το button mashing του "Χ" σου απαντησα μαλλον δεν διαβασες. Οσο παταγες σε παλαιοτερα μενου πατας και τωρα. 2 φορες το "Χ" χρειαζεται να πατησεις. Το οτι εσυ κι εγω μπορει να το παταγαμε συνεχεια λογο ενθουσιασμου δεν φταιει το παιχνιδι σε αυτο. Οπως ηταν ειναι και αν θελουμε να ειμαστε αντικειμενικοι στο ΧΙΙΙ εκτος απο το "Χ" πρεπει να πατας και το L1 σε αντιθεση με ολα τα προηγουμενα FF που αρκουσε μονο το "Χ".
Items? σχεδον σε κανενα ff δεν χρησιμοποιουσα items ποτε γιατι εχω ενα κολλημα και μου αρεσε παντα να καταληγω να εχω 99 απο ολα τα αντικειμενα :) :) Παρολαυτα σε αυτο το FF στις αρχες χρησιμοποιουσα πολλα items και θεωρω κορυφαιο οτι ηταν ανεξαρτητα απο την ΑΤΒ μπαρα και δεν μετρουσαν ως κανονικη κινηση. Μετα ομως απο καποιο σημειο οπως και με ολα τα FF δεν τα χρησιμοποιησα ξανα εκτος απο πολυ δυσκολα boss που εριξα ενα elixirακι απο εκει και απο εδω :)
Γενικα items χρησιμοποιησα μονο για την αναβαθμιση οπλων.
Να υπενθυμισω κατι, ουτε και για εμενα συφκρινεται με τα παλια FF και εχω τονισει τις σημαντικοτατες ελειψεις του. Αλλα θεωρω συγκεκριμενα οτι η δυσκολια και το συστημα μαχης του FFXIII ηταν απο τα καλυτερα της σειρας. Ενα αψογο παντρεμα εντονης δρασης και στρατηγικης.
Σε ολα τα αλλα χανει σε σχεση με τους προκατοχους του συμφωνω.
και παλι δεν καταλαβαινεις τι λεω.....ενθουσιασμος ειναι να πατας το Χ συνεχεια χωρις καν να βλεπεις την μαχη ????γιατι πολυ απλα δεν σε νοιαζει γιατι ξερεις οτι θα νικησεις???δεν χρησιμοποιουσες ποτε items???τοτε εισαι παιχταρας!δεν λεω κ μενα μου εμεναν πολλα αντικειμενα αλλα χαλαγα τα 20πλασια!ηταν κρυφο το weapon που σουλατσαρε στο βυθο απ'οπου επρεπε να περασεις ετσι κ αλλιως για να συνεχισεις το στορυ???μαλλον τα θυμασε οπως θες εσυ κ περνας λαθος εντυπωσεις....και επιτελους πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι δεν πρεπει να τελιωσεις ενα game στο 100% για να δεις καποια πραγματα τα οποια τα βλεπεις απο τις πρωτες 2 ωρες.
π.χ. να μιλησουμε για ενα αλλο game.χτες τελιωσα το yakuza με 57 ωρες παιχνιδιου και 53% completition rate.πρεπει να το παω 100% για να δω καποια πραγματα????
δεν λεω αποψη σου ειναι κ καλα κανεις κ σου αρεσει αλλα αντικειμενικα ειναι το χειροτερο ff ever.αυτο δεν αλλαζει.
fistikis
13-09-2010, 20:52
Παιδες παντως κατα την γνωμη μου ηταν παρα πολυ ευκολο το ΧΙΙΙ και μιας και το συγκρινετε σε δυσκολια με το νιι να πω οτι κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει συγκριση, μακαρι να μπορουσα να βρω το setup που ειχα κανει για τα weapons και ειδικα για το emerald, εκει να δεις δυσκολια (τελικα η μαχη μονο με χ εβγαινε αλλα τι ειχες κανει μεχρι να φτασεις σε αυτο το σημειο).
και για μενα το FFXIII ηταν απο τα πιο ευκολα το ξαναλεω! δεν με δυσκολεψε σε κανενα σημειο και γενικοτερα, για να μην σας κουραζω , το βρηκα πολυ ρηχο.
items , summon, abilities αχρειαστα και γενικοτερα ολο το menu αχρηστο.
γραμικο οσο δεν παει.κ σαν συνεχεια αυτου δεν σου δινει το "κατι" για να κανεις τα λιγοστα sidequests που εχει.
εγω προσωπικα απο ενα σημειο κ μετα παρακαλαγα να τελιωσει να αρχισω καποιο αλλο game και αυτο το συναισθημα δεν το εχω νιωσει με κανενα αλλο FF.
ολοι εχουμε το αγαπημενο μας FF αλλα οπως φαινεται ολοι συμφωνουμε στο οτι δυστυχως αυτο ειναι το χειροτερο ολων....
αυτα!:ice:
fistikis
13-09-2010, 21:02
Το χειροτερο ολων για εμενα ειναι το χ-2 και μετα το χιι, το χιιι ηταν καλο αλλα ευκολο και γραμμικο.
οπως φαινεται ολοι συμφωνουμε στο οτι δυστυχως αυτο ειναι το χειροτερο ολων....
αυτα!:ice:
εεε όχι διαφωνώ. το 13 μου άρεσε. από όσα FF έχω παίξει (6-13 χωρίς το X-2 και το 11) μόνο το 10 και το 7 δεν μου άρεσαν. Τουλάχιστον βέβαια το 7 το τερμάτισα άρα το 10 ήταν που δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου.
lol τελικά το συμπέρασμα είναι ότι απλά κάθε final fantasy είναι διαφορετικό και είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα αν αρέσει σε κάποιον. Εγώ θεωρώ ας πούμε ότι το Final Fantasy X είναι το καλύτερο game που έχω παίξει ποτέ.
και παλι δεν καταλαβαινεις τι λεω.....ενθουσιασμος ειναι να πατας το Χ συνεχεια χωρις καν να βλεπεις την μαχη ????γιατι πολυ απλα δεν σε νοιαζει γιατι ξερεις οτι θα νικησεις???δεν χρησιμοποιουσες ποτε items???τοτε εισαι παιχταρας!δεν λεω κ μενα μου εμεναν πολλα αντικειμενα αλλα χαλαγα τα 20πλασια!ηταν κρυφο το weapon που σουλατσαρε στο βυθο απ'οπου επρεπε να περασεις ετσι κ αλλιως για να συνεχισεις το στορυ???μαλλον τα θυμασε οπως θες εσυ κ περνας λαθος εντυπωσεις....και επιτελους πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι δεν πρεπει να τελιωσεις ενα game στο 100% για να δεις καποια πραγματα τα οποια τα βλεπεις απο τις πρωτες 2 ωρες.
π.χ. να μιλησουμε για ενα αλλο game.χτες τελιωσα το yakuza με 57 ωρες παιχνιδιου και 53% completition rate.πρεπει να το παω 100% για να δω καποια πραγματα????
δεν λεω αποψη σου ειναι κ καλα κανεις κ σου αρεσει αλλα αντικειμενικα ειναι το χειροτερο ff ever.αυτο δεν αλλαζει.
Πρωτα απο ολα δεν μπορω να καταλαβω προς τι το υφος. Οπου γυρισεις και οπου κοιταξεις δεν νομιζω κανεις να αναφερεται στην μορφη του weapon που παρουσιαζεις για το στορυ η οποια ηταν επιεικως γελοια και δεν εχει καμμια σχεση με την τελικη.
Δευτερον -πραολο που συμφωνω οτι δεν ειναι το καλυτερο Final Fantasy ολων- η αποψη χανει καθε "αντικειμενικης" αξιας απο την στιγμη που δεν εχεις τελειωσει καν το παιχνιδι.......................................... ...................
Λοιπον δεν μπορεις να αποκαλεις την δικη σου γνωμη αντικειμενικη, λες και εκφραζεις ενα γεγονος. Γεγονος ειναι οτι δεν σου αρεσε και το θεωρεις το χειροτερο. Μπραβο κανενα προβλημα. Το να πεταγεσαι ομως χωρις καν να εχεις ολοκληρωσει το παιχνιδι και να εκφραζεις την αποψη σου ως γενικο και αδιαμφισβητητο γεγονος, θα με συγχωρεσεις, αλλα ακομα κι αν πεφτεις μεσα, ειναι λαθος τακτικη.
Εχω παιξει και τα 2 παιχνιδια στο 100% τους και αν το παμε καθαρα "αντικειμενικα" εχω κατι παραπανω να πω καθως εχω μια πιο σφαιρικη αποψη. Παρολαυτα ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι θιχτηκες επειδη μου αρεσε το FFXIII σαν συστημα μαχης και απο που κι ως που κολλαγε η αρχικη σου συγκριση στα weapons (γιατι στανταρ δεν εννοουσες την μαχη του στορυ...μην τρελαθω) οταν δεν εχεις καν δει τι αντιστοιχο εχει να προσφερει το ΧΙΙΙ. Δεν σου ειπα οτι πρεπει να το κανεις απαραιτητα 100% για να εχεις αποψη, αλλα δεν μπορεις να συγκρινεις υλικο απο το ενα παιχνιδι που σαφως εχει σχεση με ποσοστο ολοκληρωσης κοντα στο 100% και να μην εχεις καν τελειωσει το αλλο ή να εχεις δει τι αναλογο εχει να προσφερει.
Να ολοκληρωνουμε κατι, και μετα να βγαζουμε αδιαμφισβητητα συμπερασματα θα ελεγα εγω. Εγω λεω τα πραγματα με το ονομα τους και τονιζω ποτε μιλαω για προσωπικη αποψη και ποτε οχι.
Για την ιστορια τα αγαπημενα μου FF πανε ως εξης:
FFVII, FFVI, FFX, FFVIII, FFXIII, FFIX
ΥΓ: Οι φιλοι μας οι Ιαπωνες θεωρουν το ΧΙΙΙ το καλυτερο παιχνιδι ολων των εποχων παρακαλω ( http://www.fftogether.com/forum/index.php?topic=2248.0 ). Οποτε ενα ακομη στοιχειο περι του "αντικειμενικα ολοι το θεωρουν το χειροτερο ολων" παει στον βροντο....
lol τελικά το συμπέρασμα είναι ότι απλά κάθε final fantasy είναι διαφορετικό και είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα αν αρέσει σε κάποιον. Εγώ θεωρώ ας πούμε ότι το Final Fantasy X είναι το καλύτερο game που έχω παίξει ποτέ.
Ακριβως ετσι ειναι....υποκειμενικο....το να βαφτιζεις την αποψη σου (η οποια δεν ειναι καν ολοκληρωμενη) αντικειμενικη ε ειναι too much...
Πρωτα απο ολα δεν μπορω να καταλαβω προς τι το υφος. Οπου γυρισεις και οπου κοιταξεις δεν νομιζω κανεις να αναφερεται στην μορφη του weapon που παρουσιαζεις για το στορυ η οποια ηταν επιεικως γελοια και δεν εχει καμμια σχεση με την τελικη.
Δευτερον -πραολο που συμφωνω οτι δεν ειναι το καλυτερο Final Fantasy ολων- η αποψη χανει καθε "αντικειμενικης" αξιας απο την στιγμη που δεν εχεις τελειωσει καν το παιχνιδι.......................................... ...................
Λοιπον δεν μπορεις να αποκαλεις την δικη σου γνωμη αντικειμενικη, λες και εκφραζεις ενα γεγονος. Γεγονος ειναι οτι δεν σου αρεσε και το θεωρεις το χειροτερο. Μπραβο κανενα προβλημα. Το να πεταγεσαι ομως χωρις καν να εχεις ολοκληρωσει το παιχνιδι και να εκφραζεις την αποψη σου ως γενικο και αδιαμφισβητητο γεγονος, θα με συγχωρεσεις, αλλα ακομα κι αν πεφτεις μεσα, ειναι λαθος τακτικη.
Εχω παιξει και τα 2 παιχνιδια στο 100% τους και αν το παμε καθαρα "αντικειμενικα" εχω κατι παραπανω να πω καθως εχω μια πιο σφαιρικη αποψη. Παρολαυτα ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι θιχτηκες επειδη μου αρεσε το FFXIII σαν συστημα μαχης και απο που κι ως που κολλαγε η αρχικη σου συγκριση στα weapons (γιατι στανταρ δεν εννοουσες την μαχη του στορυ...μην τρελαθω) οταν δεν εχεις καν δει τι αντιστοιχο εχει να προσφερει το ΧΙΙΙ. Δεν σου ειπα οτι πρεπει να το κανεις απαραιτητα 100% για να εχεις αποψη, αλλα δεν μπορεις να συγκρινεις υλικο απο το ενα παιχνιδι που σαφως εχει σχεση με ποσοστο ολοκληρωσης κοντα στο 100% και να μην εχεις καν τελειωσει το αλλο ή να εχεις δει τι αναλογο εχει να προσφερει.
Να ολοκληρωνουμε κατι, εστω και μεσα στα πλαισια του απλου στορυ και μετα να βγαζουμε αδιαμφισβητητα συμπερασματα θα ελεγα εγω. Εγω λεω τα πραγματα με το ονομα τους και τονιζω ποτε μιλαω για προσωπικη αποψη και ποτε οχι.
Για την ιστορια τα αγαπημενα μου FF πανε ως εξης:
FFVII, FFVI, FFX, FFVIII, FFXIII, FFIX
ΥΓ: Οι φιλοι μας οι Ιαπωνες θεωρουν το ΧΙΙΙ το καλυτερο παιχνιδι ολων των εποχων παρακαλω ( http://www.fftogether.com/forum/index.php?topic=2248.0 ). Οποτε ενα ακομη στοιχειο περι του "αντικειμενικα ολοι το θεωρουν το χειροτερο ολων" παει στον βροντο....
Ακριβως ετσι ειναι....υποκειμενικο....το να βαφτιζεις την αποψη σου (η οποια δεν ειναι καν ολοκληρωμενη) αντικειμενικη ε ειναι too much...
πρεπει να ομολογισω οτι πραγματικα δεν με καταλαβαινεις....δεν ξερω αν δεν τα γραφω καλα αλλα στο παρασυνθημα τωρα
1ον εχω ολοκληρωσει το FFXIII αλλα οχι στο 100%.δηλαδη εχω τερματισει το game αλλα οχι ολα τα hunts. τωρα απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν το εχω τελειωσει δεν μπορω να καταλαβω......
2ον το weapon που σουλατσαρει στο βυθο δεν ειναι αυτο που πολεμας στο story , αν δεν κανω παλι λαθος, αλλα ενα απο τα μετεπειτα weapon απο τα οποια περνας απο μπροστα του κατα την διαρκεια του main story αλλα αν θες μαχεσαι μαζι του.
3ον αν το link εκφραζει την αντικειμενικοτητα ολων των gamers τι να πω......τοτε πρεπει να ακουμε μονο την παραπανω σελιδα...και σου ξαναλεω καλα κανεις κ σου αρεσει αλλα δεν θεωρω οτι το τεκμηριωνεις για μενα ή δεν με βρισκουν συμφωνω.παρ΄το οπως θες. για μενα μετραει το οτι η μαζα των j-rpg fans και των φιλων του forum οπως θα εχεις δει κ εσυ δεν συμφωνει με το παραπανω.δεν λεω οτι το παιχνιδι ειναι χαλια αλλα οτι ειναι το χειροτερο των FF.
και 4ον κ τελευταιο δεν εχω υφος φιλε μου. αν ειχα καποιο συγκεκριμενο υφος πιστεψε με θα με ειχες καταλαβει γιατι θα στα ελεγα "αλλιως". δεν εχω δωσει ποτε δικαιωμα στο forum κ ειμαι παντα σωστος.αντιθετως εσυ θεωρω πως σχεδον ποτε δεν δεχεσαι ποτε την γνωμη των αλλων.
ας το σταμητησουμε εδω για να μην χαλαμε και τα παιδια που μας διαβαζουν.
δεν πειραζει παντως καλη καρδια!
^^ Ποτε ακριβως δεν δεχθηκα την γνωμη των αλλων?? Αυτο που δεν δεχομαι ειναι ασαφειες και αερολογιες, κατι που πραττεις με το να πετας ενα τετοιο σχολιο, καθως και οταν συγκρινουμε πεπονια με καρπουζια. Σου ειπα ποτε "κακως δεν σου αρεσει" και οτι δεν το δεχομαι? Μην βαζεις εμμεσα λογια στο στομα μου... Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν μου αρεσει ειναι να ακουω φρασεις του στυλ "αντικειμενικα ειναι το χειροτερο ολων", απο την στιγμη που δεν εχεις σφαιρικη αποψη γι αυτο και σαφως δεν αντιπροσωπευεις καμμια πλειοφια.
Και αν μιλας για jrpg gamers δεν νομιζω εσυ, εγω και οι υπολοιποι να θεωρουμαστε περισσοτερο jrpg gamers απο τους ιδιους τους Ιαπωνες που το ψηφισαν ως το καλυτερο ολων των εποχων (που κι εγω διαφωνω οπως προειπα).
Σου παρεθεσα αυτο ως ενα επιχειρημα, ενα στοιχειο, μια αποδειξη του οτι να βαφτιζεις την προσωπικη σου γνωμη ως γεγονος ειναι λαθος. Τι καλυτερο απο το να το λενε οι ιδιοι οι Ιαπωνες (που αναλογουν κοντα στο 50% των πωλησεων παγκοσμιως για το συγκεκριμενο παιχνιδι)?
Και γιατι ξαφνικα δεν εκφραζει το link την αντικειμενικοτητα των gamers και ανταυτου την εκφραζεις εσυ?Εσυ τι στοιχειο παρεθεσες περαν απο μια γενικευση του "η μαζα των j-rpg fans και των φιλων του forum οπως θα εχεις δει κ εσυ δεν συμφωνει με το παραπανω"?? Τους ρωτησες ολους στο φορουμ? Εκανες δημοσκοπηση? Να με συγχωρεις οχι δεν εχω δει κατι τετοιο...ηδη βλεπω αμεσως πιο πανω ενα παιδι να διαφωνει μαζι σου...
Σου ξαναλεω.... οπως ειδες και απο μονος σου το FFXIII δεν το βαζω στην κορυφη, αρκετα κατω θα ελεγα, απλα οχι στον πατο. Αλλα δεν θα γυρισω να αναγαγω την αποψη μου σε αντικειμενικη που εκφραζει το συνολο.
Το να αερολογει καποιος και να θεωρει οτι η αποψη του ειναι η πλεον αντικειμενικη, εμμεσως πλην σαφως βαφτιζοντας οποιον διαφωνει δεν ξερω κι εγω τι, ε συγνωμη αλλα το βρισκω λαθος, ολιγον τι αλλαζονικο και ναι, δεν θα ντραπω θα το δηλωσω.
Οσον αφορα το υφος, ναι εχεις υφος (οπως εχω κι εγω τωρα) και δεν χρειαζεται να σε δω να "αγριευεις" ή να μου τα λες "αλλιως". Το να μου λες μαλλον τα θυμασε οπως θες εσυ κ περνας λαθος εντυπωσεις.... το βρισκω "καπως" και εσυ ο ιδιος αλλωστε παρατηρησες απο το πρωτο σου μηνυμα οτι τα λες "καπως" και γι αυτο ειπες για τα emoticons τα οποια βεβαια απο οτι ειδα μονο στα δικα μου replies λειπουν ενω σε ολα τα υπολοιπα ποστ σου υπαρχουν εν αφθονια.
Καλη καρδια δεν λες τιποτα :)
^^ Ποτε ακριβως δεν δεχθηκα την γνωμη των αλλων?? Αυτο που δεν δεχομαι ειναι ασαφειες και αερολογιες, κατι που πραττεις με το να πετας ενα τετοιο σχολιο, καθως και οταν συγκρινουμε πεπονια με καρπουζια. Σου ειπα ποτε "κακως δεν σου αρεσει" και οτι δεν το δεχομαι? Μην βαζεις εμμεσα λογια στο στομα μου... Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν μου αρεσει ειναι να ακουω φρασεις του στυλ "αντικειμενικα ειναι το χειροτερο ολων", απο την στιγμη που δεν εχεις σφαιρικη αποψη γι αυτο και σαφως δεν αντιπροσωπευεις καμμια πλειοφια.
Και αν μιλας για jrpg gamers δεν νομιζω εσυ, εγω και οι υπολοιποι να θεωρουμαστε περισσοτερο jrpg gamers απο τους ιδιους τους Ιαπωνες που το ψηφισαν ως το καλυτερο ολων των εποχων (που κι εγω διαφωνω οπως προειπα).
Σου παρεθεσα αυτο ως ενα επιχειρημα, ενα στοιχειο, μια αποδειξη του οτι να βαφτιζεις την προσωπικη σου γνωμη ως γεγονος ειναι λαθος. Τι καλυτερο απο το να το λενε οι ιδιοι οι Ιαπωνες (που αναλογουν κοντα στο 50% των πωλησεων παγκοσμιως για το συγκεκριμενο παιχνιδι)?
Και γιατι ξαφνικα δεν εκφραζει το link την αντικειμενικοτητα των gamers και ανταυτου την εκφραζεις εσυ?Εσυ τι στοιχειο παρεθεσες περαν απο μια γενικευση του "η μαζα των j-rpg fans και των φιλων του forum οπως θα εχεις δει κ εσυ δεν συμφωνει με το παραπανω"?? Τους ρωτησες ολους στο φορουμ? Εκανες δημοσκοπηση? Να με συγχωρεις οχι δεν εχω δει κατι τετοιο...
Σου ξαναλεω.... οπως ειδες και απο μονος σου το FFXIII δεν το βαζω στην κορυφη, αρκετα κατω θα ελεγα, απλα οχι στον πατο. Αλλα δεν θα γυρισω να αναγαγω την αποψη μου σε αντικειμενικη που εκφραζει το συνολο.
Το να αερολογει καποιος και να θεωρει οτι η αποψη του ειναι η πλεον αντικειμενικη, εμμεσως πλην σαφως βαφτιζοντας οποιον διαφωνει δεν ξερω κι εγω τι, ε συγνωμη αλλα το βρισκω λαθος, ολιγον τι αλλαζονικο και ναι, δεν θα ντραπω θα το δηλωσω.
Οσον αφορα το υφος, ναι εχεις υφος (οπως εχω κι εγω τωρα) και δεν χρειαζεται να σε δω να "αγριευεις" ή να μου τα λες "αλλιως". Το να μου λες το βρισκω "καπως" και εσυ ο ιδιος αλλωστε παρατηρησες απο το πρωτο σου μηνυμα οτι τα λες "καπως" και γι αυτο ειπες για τα emoticons τα οποια βεβαια απο οτι ειδα μονο στα δικα μου replies λειπουν ενω σε ολα τα υπολοιπα ποστ σου υπαρχουν εν αφθονια.
Καλη καρδια δεν λες τιποτα :)
τοτε χαιρομαι που εχεις διαβασει και τα 600και post που εχω κανει και εχεις βγαλει το συμπερασμα....σαν moderator βαλε κανονα να βαζουμε emoticons για να μην παρεξηγιεσαι.τι να πω...
και με βαση την λιστα το yakuza 3-που για μενα ειναι απο τα καλυτερα που επαιξα φετος-ειναι στο νουμερο 10 ολων τον εποχων με βαση την λιστα.....μην τρελαθουμε τωρα...
τοτε χαιρομαι που εχεις διαβασει και τα 600και post που εχω κανει και εχεις βγαλει το συμπερασμα....σαν moderator βαλε κανονα να βαζουμε emoticons για να μην παρεξηγιεσαι.τι να πω...
και με βαση την λιστα το yakuza 3-που για μενα ειναι απο τα καλυτερα που επαιξα φετος-ειναι στο νουμερο 10 ολων τον εποχων με βαση την λιστα.....μην τρελαθουμε τωρα...
Παλι κανεις ενα ειρωνικο σχολιο ελειψη ουσιαστικου διαλογου. Ενιγουεη , η καλη καρδια που λεγαμε! ;)
Ναι με βαση την λιστα που βασιζεται σε δημοσκοπηση και αρα εχει κατι παραπανω να πει οσον αφορα το "αντικειμενικο" επιπεδο, απο μια αποψη 2-3 ατομων, το Yakuza 3 ειναι στην 10η θεση... ολων των εποχων!
Εγω προσωπικα το βαρεθηκα το Yakuza 3 μετα απο καποιο σημειο και το σταματησα, αλλα θελω να το ξαναπιασω καποια στιγμη. Αυτο δεν σημαινει κατι. Για εσενα μπορει να ηταν ενα εξαιρετικο παιχνιδ και προφανως και για τους Ιαπωνες ηταν ενα εξαιρετικο παιχνιδι για να το βαζουν 10ο σε μια λιστα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. Δεν καταλαβαινω γιατι το αμφισβητεις? Οι δημοσκοπησεις γι αυτον τον λογο γινονται...για να δουν ποια ειναι η γενικη αποψη της εκαστοτε μαζας. Δηλαδη επειδη δεν συμφωνεις εσυ (κι εγω , αφου οπως ειπα ουτε καν στα 10 αγαπημενα μου παιχνιδια δεν το βαζω το ΧΙΙΙ) με την λιστα, αυτη παυει να εχει νοημα?
Γενικα, μπορει εμενα ενα παιχνιδι που θεωρειται κορυφαιο να μην μου αρεσει καθολου ή αντιστοιχα καποιο που δεν αρεσει στον κοσμο εμενα να με ξετρελανει. Την αποψη μου ομως δεν εχω το δικαιωμα να την βαφτισω αυστηρα αντικειμενικη με τον τροπο που το παρουσιασες εσυ πριν.
Ενιγουεη το κουρασαμε αρκετα.
Παλι κανεις ενα ειρωνικο σχολιο ελειψη ουσιαστικου διαλογου. Ενιγουεη , η καλη καρδια που λεγαμε! ;)
Ναι με βαση την λιστα που βασιζεται σε δημοσκοπηση και αρα εχει κατι παραπανω να πει οσον αφορα το "αντικειμενικο" επιπεδο, απο μια αποψη 2-3 ατομων, το Yakuza 3 ειναι στην 10η θεση... ολων των εποχων!
Εγω προσωπικα το βαρεθηκα το Yakuza 3 μετα απο καποιο σημειο και το σταματησα, αλλα θελω να το ξαναπιασω καποια στιγμη. Αυτο δεν σημαινει κατι. Για εσενα μπορει να ηταν ενα εξαιρετικο παιχνιδ και προφανως και για τους Ιαπωνες ηταν ενα εξαιρετικο παιχνιδι για να το βαζουν 10ο σε μια λιστα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. Δεν καταλαβαινω γιατι το αμφισβητεις? Οι δημοσκοπησεις γι αυτον τον λογο γινονται...για να δουν ποια ειναι η γενικη αποψη της εκαστοτε μαζας. Δηλαδη επειδη δεν συμφωνεις εσυ (κι εγω , αφου οπως ειπα ουτε καν στα 10 αγαπημενα μου παιχνιδια δεν το βαζω το ΧΙΙΙ) με την λιστα, αυτη παυει να εχει νοημα?
Γενικα, μπορει εμενα ενα παιχνιδι που θεωρειται κορυφαιο να μην μου αρεσει καθολου ή αντιστοιχα καποιο που δεν αρεσει στον κοσμο εμενα να με ξετρελανει. Την αποψη μου ομως δεν εχω το δικαιωμα να την βαφτισω αυστηρα αντικειμενικη με τον τροπο που το παρουσιασες εσυ πριν.
Ενιγουεη το κουρασαμε αρκετα.
κατι τελευταιο. πες μου αν για εσενα εχει νοημα και "μετραει" αυτη η δημοσκοπηση.γιατι απότι καταλαβαινω την λαμβανεις υπ'οψην παρ'ολο που δεν συμφωνεις.
Σαφως και την λαμβανω υποψην! Περι δημοσκοπησης προκειται. Το οτι δεν συμφωνω με το αποτελεσμα της δημοσκοπησης δεν λεει κατι διαφορετικο απο το οτι πολυ απλα η γενικη ταση του εν λογω κοινου (στην περιπτωση μας του Ιαπωνικου) διαφερει απο την δικη μου.
Αν για να δεχθουμε καποια δημοσκοπηση ως ρεαλιστικη επρεπε παντα να συμφωνει με την προσωπικη μας αποψη, τοτε δεν θα υπηρχε καν η εννοια της προσωπικης αποψης καθως θα επρεπε ολοι να εχουμε παντα την ιδια και μονο αποψη μεταξυ μας.
Εγω, οπως κι εσυ δεν συμφωνουμε με αυτην την λιστα. Αυτο ομως δεν μειωνει την αξια αυτης της λιστας ως αντικειμενικου στοιχειου για την ταση που επικραττει στο ιαπωνικο κοινο.
Σαφως και την λαμβανω υποψην! Περι δημοσκοπησης προκειται. Το οτι δεν συμφωνω με το αποτελεσμα της δημοσκοπησης δεν λεει κατι διαφορετικο απο το οτι πολυ απλα η γενικη ταση του εν λογω κοινου (στην περιπτωση μας του Ιαπωνικου) διαφερει απο την δικη μου.
Αν για να δεχθουμε καποια δημοσκοπηση ως ρεαλιστικη επρεπε παντα να συμφωνει με την προσωπικη μας αποψη, τοτε δεν θα υπηρχε καν η εννοια της προσωπικης αποψης καθως θα επρεπε ολοι να εχουμε παντα την ιδια και μονο αποψη μεταξυ μας.
Εγω, οπως κι εσυ δεν συμφωνουμε με αυτην την λιστα. Αυτο ομως δεν μειωνει την αξια αυτης της λιστας ως αντικειμενικου στοιχειου για την ταση που επικραττει στο ιαπωνικο κοινο.
ok τοτε κλεινουμε εδω!
Johnny1981
14-09-2010, 11:39
Ειμαι στο κεφαλαιο 9 με τον Barthandelus και μου εχει τσακισει τα νευρα ολα ειναι οκ μεχρι τη στιγμη που κανει μια επιθεση Destrudo και πεθαινω αμεσως. Ενταξει αρκετα εχω κατσει να με κοροιδευουν τα γιαπωνεζακια με αυτες τις παπαριες, τα boss ειναι τραγικα.
^^ Καταλαβα ποιον λες. Κοιταξε να δεις πως θα το νικησεις ευκολα. Βαλε απαραιτητως ενα Paradigm που θα αποτελειται απο 3 ravager. Με το που δεις το Boss να αρχιζει να φορτωνει για να σου κανει Destrudo, κατευθειαν γυρνα σε αυτο το paradigm και αρχισε να τα χωνεις μεχρι να γινει stagger. Λογικα με 2 φουλ επιθεσεις (προλαβαινεις ανετα) θα γινει stagger και ετσι δεν θα σου κανει αυτην την ομολογουμενως αισχρη επιθεση.
Αν χρειαζεσαι healing, ειναι δευτερευουσας σημασιας εκεινη τη στιγμη και θα προτεινα να το κανεις μονο με items. Προτεραιοτητα ειναι να τον κανεις stagger γρηγορα. :)
Ελπιζω να σε βοηθησα! :)
Αλλα το συστημα μαχης ηταν win για εμενα και ελπιζω να εξελιχθει περαιτερω. :)
η ασε με να χειριζομαι ολους τους χαρακτηρες η κανε τους εξυπνους σαν εμενα, δεν ειναι δυνατον να ειμαι με com-med-med να πεθαινει ο ενας med και ενω τοσο ο αλλος οσο και εγω να εχω πανω απο την μιση ενεργεια, ο med να δινει προταιραιοτητα να αυξησει την ζωη μας και οχι να αναστησει και τον αλλο med , που θα γιατρευε ολους μας ποιο γρηγορα.
Το Α.Ι. η αληθεια ειναι οτι ωρες ωρες κανει οτι γουσταρει. Αλλα τις περισσοτερες φορες κανει αυτο που πρεπει, ιδιως εαν εχεις κανει εξαρχης το Libra σε καποιον καινουργιο εχθρο.Προβλημα τετοιο που περιγραφεις Παναγιωτη δεν συναντησα τοσο, και ειναι λογικο ορισμενες φορες να δινει προτεραιοτητα στο να healαρει τον leader καθως αν ο leader ειναι καπουτ, τοτε καπουτ και ολη η ομαδα. Δεν λεω πολλες φορες κανουν οτι τους κατεβει αλλα προσωπικα και ιδιως στα πολυ δυσκολα hunt missions με ξελασπωσαν αρκετες φορες.
Αλλα ξαναλεω προυποθεση το libra με καθε νεοεμφανιζομενο εχθρο (μια φορα χρειαζεται μονο απο εκει και μετα αποθηκευει τις αδυναμιες για μελλοντικα encounters)
http://www.eurogamer.net/articles/2010-10-04-square-enix-hints-at-ffxiii-2
πιθανό sequel του FF13? FF13-2
να πω την αλήθεια έτσι όπως το άφησαν ανοιχτό στο τέλος του παιχνιδιού θα μπορούσε άνετα να έχουν νέες περιπέτειες στην pulse
Nek_Food
04-10-2010, 23:56
Κάνα DLC ίσως να μας σερβίρουν; Αν και το κόβω λίγο αργά, ποτέ δεν ξέρει κανείς. Πάντως αν όντως είναι κάτι τέτοιο ειλικρινά θέλουν ξύλο, ειδικά μετά τα όσα διαβάσαμε πριν την κυκλοφορία για το υλικό που αφαίρεσαν από την τελική έκδοση γιατί (άκουσον - άκουσον) δεν χωρούσε και για να είναι "δίκαιες" και ίδιες οι εκδόσεις των δύο κονσολών.
Το καλο παντως ειναι πως η μηχανη γραφικων και το concept art κτλ ειναι ηδη ετοιμα οποτε αν το πανε για 2ο μερος σε 1-2 χρονια ειναι πιθανο να βγει. (Λεω εγω τωρα....)
Nek_Food
05-10-2010, 09:32
Το "καλό" είναι ότι και χθες άμα ήθελαν να βγάλουν το part 2 το έβγαζαν, αφού όπως γνωρίζουμε ήδη από δηλώσεις των παραγωγών το υλικό που αφαίρεσαν ήταν αρκετό για να βγάλουν και δεύτερο παιχνίδι επιτόπου. ;)
http://www.andriasang.com/e/blog/2010/01/13/ffxiii_deleted_content/
kαλα το τελος δεν το αφησαν ακριβως ανοιχτο, μια χαρα το εκλεισαν απο την αποψη οτι ο στοχος του παιχνιδιου και της ιστοριας επετευχθη. Το θεμα ειναι οτι η Pulse σαν περιοχη και με μεγαλη ιστορια προσφερεται για ενου ειδους περιπετειες. Τωρα αν θελουν να το αρμεξουν...με γεια τους με χαρα τους...εγω ειμαι επιφυλακτικος μαζι τους....
AgentPrinny007
15-10-2010, 13:28
Exclusive: Behind The Scenes of Square Enix's Final Fantasy XIII (http://www.gamasutra.com/view/news/30640/Exclusive_Behind_The_Scenes_of_Square_Enixs_Final_ Fantasy_XIII.php)
οι Motomu Toriyama and Akihiko Maeda του FF 13 γραφουν τι πηγε σταβα , κατα την γνωμη τους, με το παιχνιδι.
Με λιγα λογια δεν ειχαν συγκεκριμενο οραμα για το τι θελανε να κανουν με το παιχνιδι αφου προσπαθουσαν να καταλαβουν τι ηθελε ο George κατινας απο την Νεα Υορκη και Τειλορ ταδε απο το Λονδινο:p, ταυτοχρονα εφτιαχναν και τη νεα μηχανη γραφικων και ολα αυτα με συνεχεις διαμαχες και προστριβες μεταξυ τους.
Να λεμε και παλι καλα, θα μπορουσε να ειχε βγει κατι πολυ κακο...
^^ Ειχε βγει στη φορα θυμαμαι καποιο σχολιο του Νομουρα πολυ καυστικο οσον αφορα τα υψηλα στελεχη της SE και την πολιτικη που αποφασισαν να ακολουθησουν. Ηταν λιγο μετα την ανακοινωση multiplatform...
O Nomura οντως ειχε κρατησει αποστασεις, μενει φυσικα να δουμε αν θα τηρησει και ο ιδιος τα οσα ελεγε.
Εκτος απο την ελλειψη οραματος που λεει και το αρθρο (ισως επασχε απο καθοδηγηση η ομαδα), πανω κατω ειναι οπως τα λεμε τοσο καιρο. Δεν ειχαν χρονο να ασχοληθουν και με μια ολοκαινουρια μηχανη γραφικων, και με porting, και με ερευνα της παγκοσμιας αγορας ΚΑΙ με το παιχνιδι αυτο καθ' εαυτο. Μια ομαδα με ταλεντο αλλα σε απολυτη συγχυση, φανηκε αυτο στο τελικο προιον. Για μενα πασχει στην κεφαλη της αυτη η εταιρια, πασχει απο πλανο και ξεκαθαρο προσανατολισμο.
^^ Eτσι ακριβως το κεφαλι ειναι το προβλημα (Wada) και καποιος πρεπει να το κοψει γρηγορα και αδιστακτα...
Mια ματια στις φορες που αναφερουν οι Τoriyama και Maeda τις λεξεις "δυση" και "δυτικος" στην παραπανω συνεντευξη ειναι αρκετη. Τις αποφασεις για multiplatform μηχανη χωρις καλη προετοιμασια απο την προηγουμενη γενια και για global testing ενω το παιχνιδι βρισκεται στα μισα του dev cycle δεν τις παιρνουν οι devs και οι directors αλλα τα υψηλοτερα κλιμακια.
Επισης επιβεβαιωνονται και αλλα πολλα (διαμαντια) μεσω αυτης της συνεντευξης, οπως το οτι εκεινο το trailer το 2006 ηταν ενα τεραστιο δολωμα
The trailer was merely a visual concept, and we had not yet created anything playable at that point. Visual concept λοιπον, και ασε τους μ@λακες να νομιζουν οτι προκειται για κατι playable αφου εμεις ηδη εχουμε κοτσαρει μεσα χαρτες, commands κτλ.
Το τελικο προιον δεν εχει βεβαια μεγαλες διαφορες, αλλα still ειναι κοροιδια να μην το λενε εξ' αρχης.
"Another issue was the universal engine. Because we were so focused on creating an engine for next-gen hardware that could be utilized across all platforms, we made the mistake of trying to accommodate every single project that was in progress at the time. Εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεελα, κι εγω που νομιζα οτι η αποφαση για το 360 παρθηκε ΕΝΩ ειχε ολοκληρωθει η εκδοση του ps3 για να μπορεσει να κυκλοφορησει με δοξα και τιμη ως γνησιο (και ανεπηρεαστο απο 360) exclusive στην Ιαπωνια (που να ξεραν οι Ιαπωνες για την international edition στο 360 χαρα που θα εκαναν).
Τελικα οντως ηταν κωδικη ονομασια το "Crystal Tools", universal engine την λεει ο Toriyama :bang:
"Universal" συμπερασμα: αλανθαστο το κριτηριο των gamers.
AgentPrinny007
15-10-2010, 15:52
Ετσι ειναι, υπαρχει σοβαρο προβλημα με την κεφαλη της εταιρειας.
Δεν ξερω ομως αν ειναι ανικανος η απλα προσπαθει να κανει το ακατορθωτο, δηλαδη να ικανοποιησει τους παντες. Αυτο δεν γινεται, ας το ξεχασουν. Γι αυτο ας διαλεξουν μια πορεια συγκεκριμενη που θα πρεπει να παρει η σειρα, γιατι την επομενη φορα μπορει να μην τους σωσει το ταλεντο τους και η πειρα που εχουν.
η SE αυτη την στιγμη ειναι σαν ΠΑΕ χωρις διοικηση κ προπονητη....δηλαδη ομαδα χωρις ταυτοτητα κ συγκεκριμενους στοχους....
η SE αυτη την στιγμη ειναι σαν ΠΑΕ χωρις διοικηση κ προπονητη....δηλαδη ομαδα χωρις ταυτοτητα κ συγκεκριμενους στοχους....
μάλλον απλά Γιαπωνέζικη εταιρία είναι. Έχει 20 γέρους στο board of directors, οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, και για να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση για ένα παιχνίδι, πρέπει ο director του παιχνιδιού (ξέρετε αυτός που ξέρει από games) να παρακαλάει 20 πορνόγερους να δεχθούν να κάνουν κάτι το διαφορετικό, και όχι να κολλάνε μαζί ότι ήταν επιτυχία παλιά, με ότι είναι επιτυχία τώρα, και να νομίζουν ότι θα καταφέρουν κάτι καλό.
Η βάλτε έναν άνθρωπο που ξέρει σαν gaming ως πρόεδρο (βλέπε τον Iwata στην Nintendo) ή γίνεται πιο δυτικό-στυλ εταιρίες, και αφήστε τους υφιστάμενους σας να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών (βλέπε Capcom).
Αυτό το "πρέπει να δουλέψουμε για το καλό της εταιρίας και του αυτοκράτορα αφεντικού" θα/την έχει καταστρέψει την Ιαπωνία.
Άσχετο, αλλά για να καταλάβετε τι εννοώ όταν λέω το αυτοκράτορα αφεντικό, διάβασα στο internet ότι στην Nintendo για να πας τουαλέτα πρέπει να ζητάς άδεια από το αφεντικό σου.... και ότι μέχρι πριν λίγο καιρό σε πολλές εταιρίες ήταν έτσι. Ναι οκ καλό σύστημα για slave camps / factories αλλά όχι για μία creative industry.
Γι αυτό ρε παιδιά, αυτά τα άτομα σας είχαν φτιάξει παιχνίδια που πούλησαν κοντά στα 10 mill (FF7 και 8) και από τότε τουλάχιστον 5 mill ανά παιχνίδι (FF 9 10 12 και νομίζω και το 13). Ε αφήστε τους να κάνουν την δουλειά τους. Κάτι ξέρουν. Εσείς πρέπει απλά να τους κρατάτε εντός budget και εντός time schedule. Αυτά.
παιζω το FFXIII(ειμαι σχεδον στο 60%) και ειμαι πολυ ενθουσιασμενος παρολο που το παιχνιδι κανει καποια κοιλια η ετσι τουλαχιστον το αντιλαμβανομαι εγω..τεσπα αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν ξερετε καποιο αλλο καλο rpg απο την scuare enix (εκτος το STAR OCEAN) ακουω πολυ καλα λογια για το DEUS X που κυκλοφορει οπου να ναι..επισης η συγκεκριμενη εταιρια βγαζει μονο rpg η και αλλου ειδους(action,strategy)games???ευχαριστω εκ των προτερων..
God-Ectis
21-10-2010, 19:57
παιζω το FFXIII(ειμαι σχεδον στο 60%) και ειμαι πολυ ενθουσιασμενος παρολο που το παιχνιδι κανει καποια κοιλια η ετσι τουλαχιστον το αντιλαμβανομαι εγω..τεσπα αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν ξερετε καποιο αλλο καλο rpg απο την scuare enix (εκτος το STAR OCEAN) ακουω πολυ καλα λογια για το DEUS X που κυκλοφορει οπου να ναι..επισης η συγκεκριμενη εταιρια βγαζει μονο rpg η και αλλου ειδους(action,strategy)games???ευχαριστω εκ των προτερων..
distixos dn iparxoun alaa to kingdom hearts gia ps3 an vgii ke to versus pou isos vgi ton epomeno xrono egimeno telioo gameplay tha exoun :)
nikolaszax
21-10-2010, 21:07
Περα απο το nier(που σε εμενα πρωσοπικα μου αρεσε παρα πολυ παρολο την αρνητικη αρχικη εντυπωση που μου ειχε δωσει και το θεωρω μια απο τις πιο μοναδικες rpg εμπειριες αυτης της γενιας) που ειναι περισσοτερο action rpg δεν υπαρχουν αλλα rpg απο την Square Enix.Αν και να σημειωσω οτι το SO4 που ανεφερες η Square enix ειναι απλα publisher και δεν το εφτιαξε αυτη (οποτε αν παμε με τα παιχνιδια που εκεινη εφτιαξε τοτε η λιστα ειναι 0 περα του FFXIII :P ).Ομοιως και για το deus ex.
εεεε....παιδιά το Deux ex δεν έχει καμία σχέση με JRPG.
Πρέπει να αγοράσετε το πρώτο οπωσδήποτε. Το έχει πολύ φθηνά το steam.
Για JRPGs στο PS3 την πάτησες. Μας ξέχασαν οι Ιάπωνες αυτή την γενιά. Τα βγάζουν όλα στο PSP.
nikolaszax
22-10-2010, 20:54
εεεε....παιδιά το Deux ex δεν έχει καμία σχέση με JRPG.
Πρέπει να αγοράσετε το πρώτο οπωσδήποτε. Το έχει πολύ φθηνά το steam.
Για JRPGs στο PS3 την πάτησες. Μας ξέχασαν οι Ιάπωνες αυτή την γενιά. Τα βγάζουν όλα στο PSP και στο DS.
Fixed :P.Και ειμαι σιγουρος οτι αυτο θα συνεχιστει τωρα με το 3ds.
Fixed :P.Και ειμαι σιγουρος οτι αυτο θα συνεχιστει τωρα με το 3ds.
δίκιο έχεις, απλά έχω DS οπότε δεν με ξέχασαν εκεί :P
Είμαι στο σημείο όπου η Lighting, ο Snow, η Vanille και ο Hope βρίσκουν την αδερφή της Lighting που έχει γίνει κρύσταλλος και προσπαθούν να την ελευθερώσουν και τους βρίσκει ένα τέρας, το οποίο το αντιμετωπίζεις και σου λέει το παιχνίδι πως να κάνεις paradigm shift. Επειδή χάνω συνέχεια σε αυτό το σημείο, υπάρχει κάποιος τρόπος να νικήσω το τέρας?
κατέστρεψε πρώτα τα πόδια του και μετά χτύπα το ίδιο, άμα θυμάμαι καλά. επίσης ποτέ μην ξεχνάς να κάνεις scan μία μάνα στην αρχή της μάχης
tsakali GR
26-10-2010, 17:40
Square Enix "wants" to do "something" that will allow players to "further understand" the Final Fantasy XIII story – and it could be a sequel.
In an interview with the wonderfully-titled Final Fantasy XIII Ultimania Omega (http://www.i-mezzo.net/log/2010/10/03233101.html), Final Fantasy producer Yoshinori Kitase said he wants to pass along the Fabula Nova Crystalis mythology and show things that won't make it into the other games in the Crystalis collection: Final Fantasy Agito XIII and Versus XIII.
Could this be a Final Fantasy XIII-2? asked the interviewer (as translated by Andriasang (http://www.andriasang.com/e/blog/2010/10/04/ffxiii_ultima_interview/)). Kitase said he wasn't sure. It all depends, apparently, on "fan reaction". Well fans, how do you react?
Director Motomu Toriyama added: "I'd like to at some point make a story where Lightning ends up happy." Plot thickens.
Final Fantasy XIII is, of course, devoid of downloadable content. In the same interview the game's creators said next time DLC will be a "priority".
And when will we see the next game from the Final Fantasy XIII team? According to Kitase, the staff follows a company policy of making games at a pace of one title every two years.
The divisive Final Fantasy XIII managed an 8/10 in Eurogamer's March review (http://www.eurogamer.net/articles/final-fantasy-xiii-review).
An Ultimate Hits International edition will bring Final Fantasy XIII to Japanese 360s for the first time.
Πηγή: http://www.eurogamer.net/articles/2010-10-04-square-enix-hints-at-ffxiii-2
Ναι επειδή είχε τρελή επιτυχία το FFX-2 θέλουν να το ξανακάνουν το πείραμα. Αντί να κοιτάξουν να βγάλουν έναν ολοκληρωμένο Final Fantasy τίτλο που θα τιμά το παρελθόν της σειράς και που θα ενσωματώνει και καινοτομίες, θέλουν να βγάλουν συνέχεια ίσως για το πιο αμφιλεγόμενο Final Fantasy ever.
nikolaszax
19-12-2010, 11:52
Επειδη η SE αγαπαει πολυ τους fan της,για αυτο αποφασισε με την FFXIII ultimate hits που ειναι 360 exclusive και μονο για ιαπωνια(lol....ποσο τραγικο ακουγεται αυτο?) να κυκλοφορησει ενα novel που συνεχισει την ιστορια του ffxiii αμεσως μετα το φιναλε.....yeah,Gooj job SE -.- .
Anyways,god bless the internet για οσους ενδιαφερονται γιατι ενα παιδι εχει αναλαβει την μεταφραση του novel.
http://dilly-shilly.blogspot.com/
Εχει ηδη μεταφρασει 3 κομματια και ειναι διαθεσιμα.Αν κρινω απο το πως προχωρα η ιστορια τοτε βλεπω το ffxiii-2 να ερχεται....
Anyway,enjoy reading.
Επειδη η SE αγαπαει πολυ τους fan της,για αυτο αποφασισε με την FFXIII ultimate hits που ειναι 360 exclusive και μονο για ιαπωνια(lol....ποσο τραγικο ακουγεται αυτο?) να κυκλοφορησει ενα novel που συνεχισει την ιστορια του ffxiii αμεσως μετα το φιναλε.....yeah,Gooj job SE -.- .
Anyways,god bless the internet για οσους ενδιαφερονται γιατι ενα παιδι εχει αναλαβει την μεταφραση του novel.
http://dilly-shilly.blogspot.com/
Εχει ηδη μεταφρασει 3 κομματια και ειναι διαθεσιμα.Αν κρινω απο το πως προχωρα η ιστορια τοτε βλεπω το ffxiii-2 να ερχεται....
Anyway,enjoy reading.
Ναι, για αυτό όλοι περιμένουν κάτι συγκεκριμένο από αυτήν και αυτή τους έχει γραμμένους. Final fantasy 360 exlusive μόνο στην Ιαπωνία. Όχι απλά τραγικό.... Μάλλον δεν ξέρουν ότι το 360 στην Ιαπωνία έχει την ίδια απήχηση όπως το μπέιζμπολ στην Ελλάδα. Ευτυχώς. Τώρα μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος.
:censored::a122::angry:
sacram73gr
20-12-2010, 17:21
το ffx-2 ειχε γερα ποδια ενα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ FFX εδω στο δολιο 13 που θα στηριξουν ιστορια?
σε θαυμα μαλλον .....
η σειρα παει απο το κακο στο χειροτερο χανει την ιστορια χανει την δομη της ευτυχως μεσα σε 5 χρονια εγιναν καλυτερα τα γραφικα τους
θα αγορασω και κολα φιναλ φαντασυ να βγαλουν γιατι απλα ειμαι φαν της σειρας αλλα το σωστο να λεγεται βαλανε πλωρη για πατο οι φιλοι μας
Aphelian
20-12-2010, 17:34
Το FF X-2 για εμένα ήταν ότι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει ποτέ στη σειρά. Αν κρίνω από αυτο, ένα ff xiii-2 θα είναι κωμωδία!
P.S Καταραμένο Platinum!
Nek_Food
21-12-2010, 10:41
Πάντως για το XIII έχουμε πει πολλάκις ότι έχουν υπόλοιπο ιστορίας, πόλεων, τοποθεσιών, κλπ για να βγάλουν και δεύτερο παιχνίδι, τώρα πως θα το ονομάσουν είναι αλουνού παπά ευαγγέλιο.
To FF XIII τελικά δεν ήταν κακό όπως το περιμέναμε. Ήταν πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, πολύ γραμμικό αλλά εντάξει, ήταν Final Fantasy όπως και να το κάνουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν Final Fantasy. Για μια συνέχεια δεν θα έλεγα όχι αν ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο ή ακόμα καλύτερα αν το κάνουν ακόμα πιο παραδοσιακό. Ο κόσμος, οι χαρακτήρες είναι όλα μια χαρά. Απλά μετά από αυτό τον τερματισμό δεν ξέρω τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν για να δώσουν πνοή εκ νέου στην ιστορία.
Nek_Food
21-12-2010, 14:40
Εμένα πάντως που δεν είμαι και 100% φαν των RPGs (και πολλές φορές ομολογώ ανάλογα την όρεξη μου βαριέμαι και τα πολλά μπλα - μπλα) μου άρεσε, αν και ολίγον η επανάληψη με κούρασε και δεν το πλατίναρα ή έκανα όλες τις αποστολές στην Gran Pulse πως την έλεγαν. Παρόλα αυτά, έκανα κάποιο farming σε δυο τρία σημεία για να "χτίσω" τους χαρακτήρες μου και ίσως αυτό να με ψιλοκούρασε. Κατά τα άλλα δεν θα με χαλούσε ένα παρόμοιο FF αλλά και εγώ θα το ήθελα λιγότερο γραμμικό και λίγο πιο ελεύθερο πλην όμως όχι επαναλαμβανόμενο όπως στο Gran Pulse, ήτοι θα ήθελα κάποιες αποστολές λίγο πιο διαφορετικές από το τράβα σκότωσε το τάδε, δεν ξέρω κάποιου είδους puzzle κάτι να ξεφεύγεις από το προχώρα, σκότωσε, προχώρα, σφάξε, προχώρα, αναβάθμισε και σκότωσε, κλπ.
hollow_83
21-12-2010, 15:07
Εμενα τελικα δε μου αρεσε, και ποτε δε το τελειωσα οσες ευκαιρειες και να του εδωσα.
Πανευκολο, κακο στορυ,κακοι χαρακτηρες, αδιαφορο συστημα μαχης, 0 δυνατοτης εξευρευνησης μεχρι και
το 11ατο chapter, αλλα και παλι βαρετο ακομα και εκει.
Θα πω οτι το FFXIII ειναι για τα RPG οτι το RE5 για τα Horror.
Μαζι με το Χ-2 το βαζω στα ασχημα της σειρας.
Φυσικα προσωπικη εκτιμηση.
^^ Για να λες ότι ήταν πανεύκολο μάλλον δεν το έπαιξες και πολύ ίσως λόγω προκατάληψης από τα όσα ακούγονταν. Εγώ ήμουν από αυτούς που το έκραζαν από όλα αυτά που ακούγονταν αλλά τελικά με εξέπληξε ευχάριστα. Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν ήταν, είχε σίγουρα τις πιο δύσκολες μάχες στη σειρά για το main story πάντα. Τα missions δεν τα έκανα και δεν ξέρω. Αλλά στο story σε κανένα άλλο παιχνίδι της σειράς δεν έχασα τόσες φορές ούτε δυσκολεύτηκα να περάσω κάποιο boss τόσο πολύ. Τώρα για τα άλλα είναι προσωπικό γούστο του καθενός και μένα με χάλασε πάντως που δεν είχες δυνατότητα να γυρίσεις σε πολλές περιοχές του κόσμου και να βρεις μυστικά όπως στο παρελθόν. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι με υψηλή ποιότητα παραγωγής και πολύ καλό story και storytelling. Σε καμία περίπτωση δεν το συγκρίνεις με το X-2.
^^ Kι εγω στην ιδια φαση με εσενα ημουν Vlad αν θυμασαι. Εκραζα αλλα στο τελος εξεπλαγην με ευχαριστο τροπο. Σαφως και το παιχνιδι ειχε σημαντικα προβληματα, αλλα δεν ηταν τραγικο και σιγουρα το καλυτερο παιχνιδι της SE αυτην την γενια, που εκτος απο αυτο μονο μετριοτητες εχει προσφερει...
το χ-2 δεν ήταν και τόσο άσχημο , απλά για βγάλεις κάποιο νόημα από την ιστορία έπρεπε να είχες παιξει το 10 (προφανώς) και να είχες δίπλα σου ένα οδηγό ώστε να τα κάνεις όλα με τη σωστή σειρά και το σωστό τρόπο γιατί αλλιώς γεγονότα και cutscenes δεν ενεργοποιούνταν ποτέ και τίποτα δεν έβγαζε νόημα στο τέλος.
Στο ΧΙΙΙ τώρα είμαι στις 30 ώρες και το βρίσκω πάρα πολύ καλό. Τελειο δεν είναι ούτε είναι τόσο καλό όσο το 10, αλλά δεν νομίζω να υπάρξει έτσι κι αλλιώς κάτι αντιστοιχο του 10 ποτέ, αλλά έχει στοιχεία που το κάνουν μοναδικό. Οι χαρακτήρες και οι σχέσεις μεταξύ τους ας πουμε είναι ό,τι καλύτερο έχω δει σε videogame. Γραμμικό είναι όσο και το 10 με τη διαφορά ότι δεν μπορείς να παίζεις blitzball σε κάθε savepoint.
Γραμμικό καθολου δεν ήταν το xii αλλά το θεωρώ το χειρότερο final fantasy παρ' όλο που δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό πάνω του. Είναι αντικειμενικά καλό παιχνίδι αλλά και τόσο άψυχο.
Αντίθετα το 13 έχει αυτό το μαγικό άγγιγμα , έχει ψυχή και χαρακτήρα, είναι ένα γνήσιο final fantasy. Κρίμα μόνο που λείπει η μουσική του Uematsu.
hollow_83
21-12-2010, 15:42
Το χω ξεκινησει 4 φορες και το χω αφησει και τις τεσσερεις στο Gran Pulse,
Chapter 11 αν δεν απατωμαι.
Μεχρι εκει δυσκολευτηκα σε συγκεκριμενα σημεια (Alexander, Bahamut και στον barthandelus)
και δυσκολια του τυπου δυο τρια game over, μεχρι να βρω σωστο συνδυασμο των Paradigms.
Φυσικα και το ξαναλεω εχει να κανει και με προσωπικη αποψη.
TO 10 δε λεω οτι ηταν απο τα καλυτερα, μια απο τα ιδια ηταν, αλλα ηταν καλο σε κραταγε, και ειχε
και epic battles για οποιον αντεξε να ανοιξει ολη την αρενα.
Για μενα το Best ειναι το 6 μετα το 7 μετα το 5 και μετα το 9.
Το 8 και το 10 απλα αντιγραψαν την επιτυχια του 6-7 με το δικο τους τροπο.
^^ Για ποιο λογο ξεκιναγες και σταματαγες παντα στο Gran Pulse? Ισα ισα εκει ειναι που γινεται παραδοσιακο final fantasy χωρις linear gameplay. Ακομα και αν βαριοσουν να κανεις τα extra quests Μπορουσες να τα αποφυγεις ολα και να παιξεις κατευθειαν τα 2 chapters να δεις απλα πως τελειωνει. Εφαγες ολο τον γαιδαρο και κολλησες στην ουρα? :)
hollow_83
21-12-2010, 15:54
^^ Για ποιο λογο ξεκιναγες και σταματαγες παντα στο Gran Pulse? Ισα ισα εκει ειναι που γινεται παραδοσιακο final fantasy χωρις linear gameplay. Ακομα και αν βαριοσουν να κανεις τα extra quests Μπορουσες να τα αποφυγεις ολα και να παιξεις κατευθειαν τα 2 chapters να δεις απλα πως τελειωνει. Εφαγες ολο τον γαιδαρο και κολλησες στην ουρα? :)
Η αληθεια πως δε ξερω το λογo. Με κουραζει το παιχνιδι, με απωθει, νιωθω
οτι παιζω σ'ενα κακογραμμενο εργο και δυστυχως επειδη το κανα με το ζορι
παντα η αντοχη μου τελειωνε εκει στο Gran Pulse.
Θα του δωσω ενα last chance τωρα που χω 4ημερη αδεια να το τελειωσω γιατι το τελευταιο Play μου ειναι και καλο (λογικο μετα απο τοσα Restart :)) απλα και μονο για να δω τι τελικα γινεται.
^^ Ε ναι ρε συ κι εγω θα βαριομουν απιστευτα αν εφτανα λιγο πριν το τελος, το παραταγα και μετα φτου κι απο την αρχη για 4 φορες!! :)
Παιξε απο εκει που εισαι τσακα τσακα 2 κεφαλαια, τελειωσε το, ετσι για να λες απλα οτι δεν πηγαν τσαμπα 4 σχεδον ολοκληρα playthrough τοσες ωρες! :)
hollow_83
21-12-2010, 16:37
Η αληθεια ειναι οτι ειμαι αρκετα ρετρο gamer και τα καινουρια
ισως τα κοιταω με περιεργο ματι και ισως και να κατανταω μακακας
στο πως τα αντιμετωπιζω. (Γι'αυτο βαζω προσωπικη εκτιμηση).
Προσφατα τελειωσα το 6 και ετοιμαζομαι για Chrono Trigger γνησια σε
SNES.
Aphelian
21-12-2010, 18:01
Εγώ αυτά τα παίζω σε Emulator!
Η αλήθεια είναι πως με εξέπληξε πολύ θετικά το παιχνίδι, δεν είχα όρεξη ούτε να το βάλω μέσα κι ας το βρήκα μεταχειρισμένο στα 10 ευρώ.
Μόλις το τελείωσα κι έχω αρχίσει το άπειρο farming για το plat, αλλά το παιχνίδι όντως αξίζει πολύ. Οι ενστάσεις μου πολλές (όπως κάτι απαράδεκτα europop κομμάτια στο gameplay) αλλά έχουν αναφερθεί και από πολλούς άλλους, αλλά το παιχνίδι παρα-αξίζει.
Το Χ-2 ήταν πολύ Spice-Girls για τα γούστα μου.
Πάντως οι χαρακτήρες σε κάθε παιχνίδι γίνονται ακόμη πιο metrosexual κάτι που με ενοχλεί.
Δεν γίνεται από Cloud, Vincent, Cid, RedX, Tifa κλπ να με πας στον Hope και σε 3 γκομενοχαρακτήρες (άσχετα αν τα σπάει η Light).
To FF XIII τελικά δεν ήταν κακό όπως το περιμέναμε. Ήταν πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, πολύ γραμμικό αλλά εντάξει, ήταν Final Fantasy όπως και να το κάνουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν Final Fantasy. Για μια συνέχεια δεν θα έλεγα όχι αν ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο ή ακόμα καλύτερα αν το κάνουν ακόμα πιο παραδοσιακό. Ο κόσμος, οι χαρακτήρες είναι όλα μια χαρά. Απλά μετά από αυτό τον τερματισμό δεν ξέρω τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν για να δώσουν πνοή εκ νέου στην ιστορία.
Nα σταθω λιγο στο post σου. Κακο παιχνιδι δεν ειναι, καλο θα το ελεγα.
Απο κει και περα, αρκετες ενστασεις. Στο οτι "ηταν FF οπως και να το κανουμε" θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Κοσμος μικρος, χαρακτηρες αδιαφοροι με ελαχιστες εξαιρεσεις, για μενα το χειροτερο FF cast ever με μεγαλη διαφορα αποτο δευτερο (εξαιρειται το x-2 που δεν λογιζεται καν ως ff). Μονο στην καλλιτεχνικη διευθυνση θυμιζε FF, σε τιποτα αλλο. Και δεν μιλαω μονο για τη γραμμικοτητα, και το FFX ηταν γραμμικο αλλα απο ενα σημειο και μετα μπορουσες να κανεις παρα πολλα πραγματα, με πληθος απο sidequests (πραγματικα και οχι γιαλατζι οπως τα hunts), κρυφες περιοχες, items, hidden aeons, minigames και πολλα πολλα αλλα. Για τα προηγουμενα FF δεν το συζητω, ακομα περισσοτερα. Μια δουλεια που σε ελαχιστα πραγματα θυμιζε FF, τουλαχιστον για τα δικα μου κριτηρια.
hollow_83
21-12-2010, 18:46
Εγώ αυτά τα παίζω σε Emulator!
Εγω δε μπορω, θελω CRT και κασσετα. :a040:
Αλλη χαρη εχει να ξερεις οτι δεν υπαρχουν save slots.
Nα σταθω λιγο στο post σου. Κακο παιχνιδι δεν ειναι, καλο θα το ελεγα.
Απο κει και περα, αρκετες ενστασεις. Στο οτι "ηταν FF οπως και να το κανουμε" θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Κοσμος μικρος, χαρακτηρες αδιαφοροι με ελαχιστες εξαιρεσεις, για μενα το χειροτερο FF cast ever με μεγαλη διαφορα αποτο δευτερο (εξαιρειται το x-2 που δεν λογιζεται καν ως ff). Μονο στην καλλιτεχνικη διευθυνση θυμιζε FF, σε τιποτα αλλο. Και δεν μιλαω μονο για τη γραμμικοτητα, και το FFX ηταν γραμμικο αλλα απο ενα σημειο και μετα μπορουσες να κανεις παρα πολλα πραγματα, με πληθος απο sidequests (πραγματικα και οχι γιαλατζι οπως τα hunts), κρυφες περιοχες, items, hidden aeons, minigames και πολλα πολλα αλλα. Για τα προηγουμενα FF δεν το συζητω, ακομα περισσοτερα. Μια δουλεια που σε ελαχιστα πραγματα θυμιζε FF, τουλαχιστον για τα δικα μου κριτηρια.
Από gameplay άποψη σίγουρα ήταν αλλαγμένο πολύ, προς το χειρότερο. Μόνο το σύστημα μάχης ήταν πρωτότυπο και αρκετά εντυπωσιακό αλλά όχι απαραίτητα ταιριαστό για ένα FF. Από ατμόσφαιρα, σενάριο, εξέλιξη όμως, όπως και να το κάνουμε το παιχνίδι ήταν αυτό που έχουμε συνηθίσει από τα Final Fantasy.
Εγω δε μπορω, θελω CRT και κασσετα. :a040:
Αλλη χαρη εχει να ξερεις οτι δεν υπαρχουν save slots.
Αν δεν έχεις το Skip Frames όμως οι μάχες κουράζουν τη σήμερον ημέρα. Πολύ καλή επιλογή το Chrono Trigger!
sacram73gr
23-12-2010, 01:56
τωρα με το knights of the crystals facebook θα παρω την εκδικηση μου απο το μαγαζακι της squarenix
To τερματισα και εγώ. Οι εντυπώσεις μου παραμένουν οι ίδιες με τις αρχικές, παρα πολύ καλό παιχνίδι, όχι το καλύτερο της σειράς αλλά που καλύτερο από τους 2 προκατοχους του(Χ-2 και ΧΙΙ). Η ιστορία δυστυχώς στο τέλος δεν είναι τόσο καλή όσο θα μπορουσε να είναι , έχει σοβαρά προβλήματα στην αφήγηση , αν δεν διαβαζεις datalog θα χάσεις την μπάλα γρήγορα, το τραγούδι της Leona Lewis εντελώς ξεκάρφωτο , καμια σχέση με το υπολοιπο μουσικό θέμα του παιχνιδιού και μαλλον μπήκε για λόγους διαφημιστικούς και μόνο. Η τετευταία πίστα ήταν αρκετα σπαστική με τους εχθρούς να έχουν υπερβολικά πολλά hit points και τα cheap deaths από το death spell των Cieth ενώ δεν παρουσιαζαν καποια δυσκολια. Απλά έπαιρνε χρόνο για να τους φας.
Είναι το πιο δύσκολο FF που έχω παίξει αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό όπως λέγεται. Γενικά δεν θα το χαρακτήριζα δύσκολο παιχνίδι και δεν κόλησα πουθενα. 59 ώρες μου πήρε αλλά το άφησα και κάποιες φορές μέσα στο μενού χωρίς να πατήσω pause.
Aphelian
29-12-2010, 20:12
Κι εμένα δεν μου φάνηκε καθόλου δύσκολο. Ζήτημα να πέθανα 3-4 φορές και νομίζω όλες ήταν σε μάχες με eidolons.
Πάντως ακόμα και αν σου άρεσε πολύ το παιχνίδι καταφέρνουν λίγο λίγο να σε κάνουν να το σιχαθείς για να πάρεις το plat.
Άντε πάμε, 2-3 dark matter ακόμα και τελείωσα!
hollow_83
03-01-2011, 11:06
Λοιπον εκανα το epic και το ξαναξεκινησα (:banplease:)
αλλα αυτη τη φορα ζεστα και με αρκετο farming σε καποια
σημεια που ειδα οτι μπορουσα και με επερνε.
ΕΙμαι ξανα λοιπον Gran Pulse Chapter 11.
Να πω οτι το επαιξα χωρις προκαταληψη και σαν αυτονομο
παιχνιδι. Το στορυ δυστυχως και το καστ δε με επεισε ουτε τωρα,
ομως φχαριστηθηκα το συστημα μαχης του, το οποιο παρολο
δεν ειναι τοσο βαθυ οσο το Gambit System του FFXII, συνδυαζει
πολυ καλα καποια στοιχεια αυτου και του συστηματος μαχης
τουthe last remnant. (ειναι λιγο πιο straigthforward kai απλοποιημενο με τη
λογικη οτι οι υπολοιποι παιχτες εξαρτωνται αρκετα απο το Libra).
Λοιπον στο σημειο που ειμαι τωρα εχω κανει τα πρωτα 12 hunts (μου λυπει το 10,11).
Καποιο καλο σημειο για CP farming υπαρχει ? (Εχω εντωπυσει ενα
με εναν King Behemon και ενα λυκο αλλα δινει μονο 6600.). Φανταζομαι αυτα τα θηρια που
μοιαζουν με δυνοσαυρους οτι θα δινουν αρκετα CP αλλα δε τολμαω να τα αντιμετωπισω ακομα. (Σε
ολα τα FF υπηρχε accessory για τον πολλαπλασιασμο του κερδισμενου exp μετα το τελος των μαχων.
Εδω εχουμε κατι ?)
Επισης υπαρχει καποιο accessory για auto haste ?
Απλα hints θα ηθελα, ακομα και ενα απλο ναι για να ξερω οτι υπαρχει και οτι
απλα θελει ψαξιμο.
θυμαμαι οτι υπαρχει ενα behemoth στα δεξια σου μολις φτασεις στην gran pulse προσπαθησε να το πετυχενεις απο πισω για trigger.Στην αρχη ειχα εναν sabo για να ριχνει καταρες και χωρις να κανει το stag αλλα να το κραταει σταθερο 1 hit πριν γινει και οταν εβαζα ολες τις καταρες γυρνουσα στο κλασικο dps spec.Μεσα σε 50-60 sec εχει πεσει δεν θυμαμαι ποσο CP δινει αλλα δεν μπορεις να βρεις αλλο τερας εκει που να σου δινει τοσο CP τοσο γρηγορα.Eκανα τρελο farm σε εκεινο το σημειο.
hollow_83
03-01-2011, 14:05
Η μαχη που λες σου δινει γυρω στα 3000CP και περνει ωρα (at least με το setup Μου, ακομα ειμαι Chapter 11 και
οι Saboteur μου δεν εχουν καποιο αξιολογο spell, δε ξερω τι γινεται μετα). Σκοπος μου ειναι να τους μηδενισω ολους
στο σταδιο που ειμαι και να εχω και αρκετο CP για μεταγενεστερα level αν υπαρχουν.
Στο σημειο που λεω εγω ειναι κατω δεξια γωνια κοντα σε ενα save
και ο Behemoth Πολεμαει με ενα λυκο (Mela kati λεγεται).
Η μαχη εκει ειναι Preemptive-strike (παντα) και οι δυο εχθροι επειδη
πολεμανε μεταξυ τους δεν σου δινουν σημασια και εχουν
την μιση ενεργεια οποτε ο behemoth δε προλαβαινει να
κανει restore την ενεργεια του και να σηκωθει ορθιος οπου
κανει τρελες επιθεσεις.
Για αρχη σκιζω τον behemoth (δε προλαβαινει να κανει τπτ) και μετα τον λυκο και μου περνει 1,11 ακριβως
και μου δινει 6600CP (λιγα νομιζω).
Σημασια στο Farming εχει ο χρονος, κερδιζω δλδ την ωρα καπου στα 140,000cp
αλλα μου φενεται λιγο.
Nek_Food
03-01-2011, 14:53
Λοιπόν, έχω πολύ καιρό να το παίξω αλλά θυμάμαι ότι το ένα από τα μεγάλα δεινοσαυροειδή (είναι δυο-τρεις κατηγορίες, η χαμηλότερη είναι doable) πέφτει με κάποια δυσκολία, αλλά πάλι δεν θυμάμαι πόσα XP δίνει σε σχέση με τον χρόνο και την προσπάθεια που δαπανάς (χάνεις πολύ ώρα και ενέργεια για ~40.000CP). Τα πιο συμφέροντα δείχνουν να είναι τα κακτοειδή που δίνουν το καθένα αν θυμάμαι καλά περί τα 5.000XP(?). Πάντως αυτοί οι δύο που λες είναι το farming σημείο του παιχνιδιού εάν δεν κάνω λάθος, όλοι για αυτό λένε και από ότι θυμάμαι και εγώ πέρασα αρκετή ώρα σε αυτό το σημείο.
Επίσης, υπάρχει κάποιο δακτυλίδι για double XP αλλά το παίρνεις στο Gran Pulse στην 55η αποστολή.
hollow_83
03-01-2011, 15:07
Με εσωσες αφου υπαρχει δαχτυλιδι θα το βρω δε θελω κατι αλλο.
Ειμαι και κωλος δλδ, στην τυχη βρηκα το σημειο, αλλα κανει bam,
μονο ταμπελα που δεν εχει και να λεει "Farming Spot".
Aphelian
03-01-2011, 17:32
Το Growth egg το παιρνεις από την αποστολή 55, ψάξε στο net για τον "εύκολο" τρόπο με το Death της Vanille και πολλούς Sentinels αλλιώς είναι λίγο δύσκολο αν δεν είσα αρκετά ανεβασμένος.
Το accesory για auto haste είναι το sprint shoes και το παίρνεις αν κανει΄ς upgrade τα Hermes' sandals. Φτιάξε ένα max tetradic crown και κάνε το dismantle για να πάρεις τα sandals.
Με 3 sprint shoes οι μάχες είναι πολύ γρηγορότερες.
Πήρα το plat πρόσφατα και τα έχω φρέσκα :P
hollow_83
03-01-2011, 18:01
Δε διαβαζω οδηγους γι'αυτο ρωτησα εδω.
Aphelian
03-01-2011, 18:15
Αν απλά θες να τελειώσεις το παιχνίδι γίνεται παεύκολα χωρίς βοήθεια, αν θες plat τότε επιβάλλεται οδηγός αλλιώς θα αργήσεις πάρα πολύ να ξεκινήσεις το farming στις χελώνες κλπ.
Είναι αρκετά ενοχλητικό platinum, όχι τόσο δύσκολο, αλλά χρονοβόρο.
hollow_83
03-01-2011, 18:25
Δεν ασχολουμε με trophies, απλα μου αρεσει να maxarw τα παντα απο
χαρακτηρες και οπλα, το κανα ανεκαθεν σε ολα τα FF στα οποια εχω σε ολα πανω απο
200 ωρες playtime.
Απλα επειδη δε θελω να κοιταξω καποιο οδηγο ρωταω για μικρα hints.
^^ Δυσκολο φιλε να μαξαρεις τα οπλα αποτελεσματικα χωρις να χασεις τονους απο χρονο χωρις να συμβουλευτεις καποιον οδηγο. Ειδικα στο FFXIII θα σου παρει πααααααρα πολυ ωρα να το κανεις. Συμβουλευω απλα για τα max stats να δεις οδηγο. :)
hollow_83
03-01-2011, 18:56
Κοιτα ειμαι σιγουρος οτι οση χασουρα και να δειχνει καποιο κολπο παιζει
με το update των οπλων. Απο οτι εχω καταλαβει παιζει ρολο ο πολλαπλασιαστης
και μετα καποιο καλο υλικο που τα ανεβαζει αβερτα.
Ακομα δεν εχω πειραματιστει αρκετα, αυτα θα τα βρω.
Το μονο κακο ειναι οτι δε ξερω ποια ειναι τα καλα οπλα, γιατι μπορει
πχ καποιο που να κοστιζει στο shop 300gil για παραδειγμα να φτανει
στο θεο και καποιο αλλο που μπορει να κανει ενα καρο λεφτα να μην
πιανει μια απο updates.
Επισης και το αλλο που ρωτησα, υπαρχει auto haste accessory. (Απλα αν υπαρχει).
Aphelian
03-01-2011, 19:01
Για το auto haste σου απάντησα παραπάνω. Τώρα για τα όπλα,είναι ανάλογα τον ρόλο που έχεις στον κάθε ένα κλπ κλπ.
Άλλο είναι καλύτερο για την lightning αν την έχεις περισσότερο comando και άλλο για ravager.
hollow_83
03-01-2011, 21:11
Sorry δε το προσεξα για το Haste.
Χρονο θα εχει απλετο το game.
Guys thanks αν εχω καμμια αλλη απορια θα σας ρωτησω.
hollow_83
04-01-2011, 08:42
Για το auto haste σου απάντησα παραπάνω. Τώρα για τα όπλα,είναι ανάλογα τον ρόλο που έχεις στον κάθε ένα κλπ κλπ.
Άλλο είναι καλύτερο για την lightning αν την έχεις περισσότερο comando και άλλο για ravager.
Εχω καταλαβει οτι με τα οπλα πρεπει να παιζει αρκετη δυχοτομια
οσον αφορα οτι καποιο θα εχει πολυ strenght και αλλο πολυ magic,
και αναλογα την περισταση οπλιζεις.
Για τον μονο που ειμαι σιγουρος οτι θα ναι easter egg το οπλο του
ειναι του Sazh (σε ολα τα FF ολοι οσοι εχουν για οπλο πιστολια εχουν
τρομερα Weapons και γι'αυτο ειναι και παντα μεσα στην ομαδα μου).
Βεβαια δε ξερω ποιο ειναι αυτο αλλα θα το βρω.
^^ Απλα να θυμασαι 1 πραγμα... Fang = The best commando ever και με τεραστια διαφορα απο ολους τους υπολοιπους χαρακτηρες.
hollow_83
04-01-2011, 11:04
^^ Απλα να θυμασαι 1 πραγμα... Fang = The best commando ever και με τεραστια διαφορα απο ολους τους υπολοιπους χαρακτηρες.
Ναι φαινοταν απο την αρχη. Το καλο ειναι
οτι το CP διαμιρεζεται ομοιως σε ολους, δεν
ειναι οπως παλια που θελες μια βδομαδα farming
για καθε τριαδα. :banana: οποτε δε μενει και κανεις πισω.
hollow_83
07-01-2011, 12:12
Μετα απο αρκετες μαχες μαξαρισα τα crystarium στο σημειο που ειμαι
και νικησα και το Fal Cie στην ταρατσα.
Επισης μετα απο κοπο και ιδρωτα καταλαβα πανω κατω την νοοτροπια του
update των οπλων και μετα απο πειραματα με τον Sazh κατεληξα στα
Rigels τα οποια γινονται Polaris Specials και εχουν μαλλον πανω απο 50lvl
οπως φενεται (ειμαι στο 49).
Επισης το Axis της Light ειναι απιστευτο και το χω τερμα (εχει ενα αστερι)
και μαζι με ενα warf κατι accessorie ειναι τρομερη και το stagger ερχεται
σφαιρα.
Η τριτη του group ειναι η vanille αλλα το οπλο της ακομα εχω το πρωτο
δεν την εχω πειραξει, στην πορεια.
Ολα αυτα φυσικα με πολλες μαχες και πολλες ωρες ειδικα μεσα στο Taegis tower για να μπορω να περνω τα Particle Accelarators απο καποια Hunts τα οποια ειδα
οτι στο update των οπλων δινουν απλοχερα EXP αρκει να εχω μεγαλο πολλαπλασιαστη. (Ο πολλαπλασιαστης παει πανω απο χ3 ή εκει ειναι το τερμα ?)
Φυσικα σκοπευω να πειραματιστω και με αλλα οπλα, αλλα για την ωρα και με βαση τις μαχες στις οποιες εχω εμπλακει
ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
^^ Καλα τα λες για τα οπλα ετσι ακριβως ειναι. Πρεπει να ξερεις τι κανεις farm και ποσο για να βγαλεις ακρη.
Πες τωρα πως σου φαινεται μετα απο ολα αυτα το παιχνιδι?
hollow_83
07-01-2011, 12:53
Κοιτα οπως ειπα το στορυ και το καστ χωλαινει αρκετα (κατ'εμε), δεν αλλαζει αυτο.
ΤΟ συστημα μαχης ομως μου αρεσει τωρα που τριφτικα αρκετα, και μου
αρεσει και η λογικη του Update των οπλων μιας και σε βαζει στην μπριζα να
ψαχτεις. Δε ξερω αν ειναι καλυτερο ή χειροτερο απο τα αλλα, αλλα μου αρεσει η αλλαγη απο το micromanage σε πιο leadership management (ετσι μονο μπορω να το περιγραψω).
Τα γραφικα απο το Chapter 11 και μετα (Gran Pulse) ειναι τρομερα.
Με χαλαει η ευκολια του παιχνιδιου (αρκει να καταλαβεις την νοοτροπια
των Paradigms), η οποια βεβαια αντισταθμιζεται απο το Scale
και την διαρκεια των μαχων (πχ το Fal Cie στην ταρατσα ειχε 2,000,000 health).
Η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι τοσο κακο παιχνιδι οσο ελεγα, το στορυ
δε σε συνεπερνει οσο τα παλιοτερα, αν και το κοβω απο τα μεχρι τωρα
τεκτενομενα για δραματικο τελος.
Γενικα ξεφευγει λιγο απο την νορμα των FF και ισως καμμια φορα εμεις οι κολλημενοι με τα παλια να μη δινουμε ευκολα δευτερες ευκαιρειες.
Αν θα το βαθμολογουσα θα του βαζα 7/10 και αυτο για το κακο κατ΄εμε στορυ και καστ.
Το στορυ προσωπικα το βρηκα καλο. Το Cast οντως χωλαινε αλλα βρηκα 3 χαρακτηρες που πραγματικα μου αρεσαν, οπως η Fang, Lightning και Sahz. Το στορυ ειναι αρκετα ψαγμενο παντως με μεγαλες λεπτομερειες και προιστορια και το τελος μου αρεσε πολυ.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.