PDA

View Full Version : Final Fantasy XIII

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9]

Enas
07-01-2011, 15:55
H ιστορία είναι πολύ καλή απλά η αφήγηση είναι άθλια. Το έψαξα λίγο παραπάνω αφού το τερμάτισα και θα έλεγα ότι είναι και αρκετά ψαγμένη. Θα έπρεπε όμως να μη χρειάζεται να διαβάσεις και πράγματα που ούτε καν υπάρχουν μέσα στο παιχνίδι για να βγάλεις νόημα.
Ένα συν του παιχνιδιού σε σχέση με τα προηγούμενα είναι ότι ακόμα και να κάνεις upgrade τα πάντα υπάρχουν μάχες που πάλι θα θέλουν κάποια στρατηγική.
Δεν έχει νόημα το farming πριν ολοκληρώσεις το παιχνίδι. (Eπίσης είναι και 100% optional, δεν χρειάζεται για να ολοκληρώσεις την κυρίως ιστορία και να δεις το τέλος)

hollow_83
08-01-2011, 00:54
Σε κανενα FF το Farming δεν ειναι απαραιτητο, το κανεις
καθαρα για θεμα γοητρου (να φτασεις max τα παντα και ανοιξεις καποια super bosses, πχ Omega Weapon FF8, Ozma FF9, Emerald FF7, Shinriu FF5 ktl),
και θα ελεγα δυστυχως οτι παρα ειναι ευκολο (βεβαια παρα εχω κανει Farm και παιζει και αυτο ρολο αλλα στα παλια FF αναλογως του Farm δυναμωναν και οι αντιπαλοι),μολις νοικησα τον 2ο Barth και παρολο τα 3,300,000 health ηταν απλα ευκολος ουτε ενα super move στα τελευταια του λεπτα.

Απλα ηταν μια μεγαλη μαχη. Για το κομματι της στρατηγικης μπορω να πω οτι στο
LvL που ειμαι νομιζω αρκετα δυνατος (ως προς το κομματι της ιστοριας) δε θελει
καποια ιδιαιτερη στρατηγικη (που μπορει να ηθελε αν δεν εκανα Farming) και πηγαινα
καθαρα για το στορυ.

tayri
27-01-2011, 17:03
Δεν ξερω αν εχει ξαναμπει......
Εψαχνα για το την αναβαθμιση των αντικειμενων και οπλων επειδη το τερματισα χτες επιτελους και βρηκα αυτο....... http://madwithsimon.blogspot.com/2010/04/final-fantasy-xiii-upgrade-calculator.html

CALCULATOR :p

Sergio
28-01-2011, 14:04
Καμια προταση για το ποια τριαδα χαρακτηρων ειναι η καλυτερη?Καλα ηταν μεχρι τωρα που επαιζα με στανταρ χαρακτηρες,χαχαχα...Απ οτι διαβασα,Fang σαν commando οπωσδηποτε.Απο κει κ περα?

Aphelian
28-01-2011, 14:14
Το συνηθέστερο setup είναι Fang Commando,Lightning Ravager,Metrosexual Hope Ravager για όταν κάνεις progress το story και οι μάχες είναι γρήγορες.Προσωπικά, όταν ανέβασα πολύ όλους τους χαρακτήρες διαπίστωσα πως οι διαφορές είναι αμελητέες οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιον σου αρέσει περισσότερο (με τη Fang Commando είπαμε!)δεν έχει τρομακτικές διαφορές.

nikolaszax
28-01-2011, 14:25
Καμια προταση για το ποια τριαδα χαρακτηρων ειναι η καλυτερη?Καλα ηταν μεχρι τωρα που επαιζα με στανταρ χαρακτηρες,χαχαχα...Απ οτι διαβασα,Fang σαν commando οπωσδηποτε.Απο κει κ περα?

Δικη μου αποψη ειναι Lighting + Fang σιγουρα.H light ειναι η καλυτερη ravager στο παιχνιδι ,πολυ καλη commando και εχει και medic για heal.Η Fang ειναι η καλυτερη commando (huge damage dealer),σαν saboteur θα σε βοηθησει παρα πολυ με τα debuffs ενω εχει και το sentinel(2η καλυτερη....γιατι ειναι μονο 2 που ειναι καλοι σε αυτο :P ) για την προστασια .

Τωρα σαν 3η επιλογη οπως θα εχεις δει ο hope δουλευει αριστα ωστε να συμπληρωνει σε δυναμη τα παραπανω χαρακτηριστικα(και εχει το υψηλοτερο magic),να βοηθαει με τα δικα του buffs και ειναι καλος medic ωστε να βοηθησει την light εκει που υστερει.

Εγω βεβαια ποτε δεν συμπαθησα τον hope οποτε εβαλα τον αγαπημενο μου sazh σαν 3ο μελος.Παρα πολυ καλος/εξαιρετικος Synergist μιας και εχει απευθειας ή σχεδον απευθειας(δεν θυμαμαι ακριβως) τα σημαντικα για εμενα buffs(haste.bravery κτλ) που ο hope αργει να μαθει,καλη δουλεια σαν ravager και καλουτσικος commando.Plus δεν μπορω το χαζο life του hope :P
Το προβλημα αυτου του party ομως ειναι οτι δεν εχει καλο medic που ειναι μεγαλο ζητημα καθως επρεπε να ξοδεψv αρκετα points ωστε να κανω τον sazh basic medic και με την βοηθεια της light(και sentinel της fang) καταφερνα να γιατρεψω το party χωρις προβλημα.Θα δυσκολεψουν ισως ομως καποιες συγκεκριμενες μαχες,αλλα οχι τιποτα που να μην μπορει καποιος να αντιμετωπισει(εξαρταται βεβαια και απο τον παικτη).

Sergio
28-01-2011, 14:43
Να χαλαω τα points σε ρολους οι οποιοι ξερω οτι οι χαρακτηρες υπερτερουν?Για παραδειγμα,η Fang οπου ειναι η καλυτερη commando.Να μαξαρω πρωτα το com εις βαρος αλλων ρολων, οπως synergist?Η ειναι καλυτερο να χαλαω τους ποντους μου ισομερως σε ολους τους ρολους?

Aphelian
28-01-2011, 14:45
Όχι, καλύτερα να maxάρεις πρώτα τα 3 βασικά στον καθένα και μετά μπορείς ανάλογα όπως θέλεις.

Αλλά σίγουρα κράτα points για τον ρόλο που χρησιμοποιείς τον καθένα περισσότερο.

Sergio
28-01-2011, 18:11
Το καλυτερο οπλο για Light,Fang k Hope?Λογικα θα ειναι πολλα,αλλα επειδη τα items κ τα gil ειναι ελαχιστα μεχρι στιγμης(κεφαλαιο 10),εχει σημασια ποια οπλα θα κανω upgrade.

Nek_Food
31-01-2011, 11:42
Εγώ είχα τις τρεις κοπέλες ή άντε αντί της Vannile τον Hope για την πλειοψηφία του παιχνιδιού όπου μπορούσα να επιλέξω ομάδα.

Upgrade στο crystarium να δίνεις όσο μπορείς στην αρχή σε όλα, για να πάρεις τις επιπλέον θέσεις για accessories και δύναμη και μετά προς το τέλος να δώσεις έμφαση στις δυνάμεις της καθεμίας που υπερτερούν:
Lighting: κυρίως Ravager δευτερεύων Medic/Commando
Fang: κυρίως Commando (τούμπανο) δευτερεύων Sentinel
Vanille: κυρίως Medic δευτερεύων Saboteur
Hope: κυρίως Medic (τούμπανο) δευτερεύων Synergist (Ravanger)
Snow: κυρίως Sentinel (τούμπανο) δευτερεύων Commando
Sazh: κυρίως Synergist δευτερεύων Ravanger

Οι προτάσεις μου για τα όπλα τους:
Lighting: Organyx > Apocalypse (Cobaltite) > Omega (Trapezohedron)
Fang: Taming Pole > Venus Gospel (Uraninite) > Kain's Lance (Trapezohedron)
Vanille: Tigerclaw > Wyrmfang (Cobaltite) > Nirvana (Trapezohedron)
Hope: Malphas > Naberius (Peronskite) > Nue (Trapezohedron)
Snow: Sacrificial Circles > Indomitus (Scarletite) > Save the Queens (Trapezohedron)
Sazh: Rigels > Polaris Specials (Uraninite) > Total Eclipses (Trapezohedron)
Εάν δεν κάνω λάθος όλα τα βρίσκεις στο shop: Gilgamesh Inc. αν και τα Rigels του Sazh και το Taming Pole της Fang έχω την εντύπωση ότι μου τα έδωσε σε κάποιο treasure sphere.

hollow_83
31-01-2011, 11:47
Εγω παλι ποτε δεν ειχα την Fang στο team μου (την σιχαινομαι).

Το game το μαξαρισα και σαν βασικο team ειχα Light-Vanille-Sazh

H Vanille πουμε με ενα μαξαρισμενο Malboro Wand (Debuff II) ειναι death bringer με
τα ολα της.

H light ειναι τρομερος stagger
και ο Sazh ενω δειχνει να εχει χαμηλα stats τα οπλα του (Rigels) φτανουν στο τερμα τους να εχουν attack
kai magic +~1100 combined και οχι ή το ενα ή το αλλο οπως πολλα οπλα. Το μονο του κακο ειναι το Stagger lock.

Παντως νομιζω η επιλογη του Team εχει να κανει απο το ποσο θες να αναπτυξεις τον
καθε χαρακτηρα.

Nek_Food
31-01-2011, 12:03
Εγώ προσωπικά τις Lighting/Fang τις θεωρούσα 100% απαραίτητες και πρώτη γραμμή σε όλες μου τις επιλογές. Ο τρίτος χαρακτήρας ήταν μπαλαντέρ μεταξύ των Vanille/Hope, ενώ τους Snow/Sazh ουσιαστικά τους χρησιμοποιούσα όταν με ανάγκαζε η ροή / το στόρι του παιχνιδιού. Η μία είχε το Ravanger που έριχνε γρήγορα την αντίσταση του αντιπάλου και τον έκανε stagger, η άλλη το Commando που έριχνε γρήγορα την υγεία του ειδικά σε κατάσταση Stagger, εναλλακτικά η Lighting είχε και πολύ αξιόλογη χρήση Commando που σε συνδυασμό με την Fang και staggered αντίπαλο μηδένιζε σε χρόνο DT όποιον βρισκόταν μπροστά τους, ενώ η δυνατότητα της για medic όποτε αυτό ήταν απαραίτητο έσωζε τους χαρακτήρες (άλλωστε ως κύριος χαρακτήρας στην ομάδα μου, έμενε πάντα όρθια μέχρι το τέλος ώστε να ανασταίνει τυχόν πεσμένους συμμάχους). Η δε Fang σε δύσκολους αντιπάλους ενεργούσε σαν sentinel ως πρόκληση, συγκεντρώνοντας όλα τα πυρά επάνω της την ώρα που το άλλο δίδυμο τους βαρούσε ανελέητα ή γύριζαν σε ravenger/medic o ένας και medic ο άλλος αν χρειαζόταν ενισχύσεις η Fang (μονό medic για να κρατήσω το stagger point ή διπλό medic για γρήγορα επαναφορά της).
Αναλόγως αν είχα Hope ή Vanille είχα και αξιόλογους Saboteur/Synergist που δεν χρησιμοποιούσα πάντα αλλά σε μερικές μάχες ήταν απαραίτητοι, ειδικά ο Hope ήταν αρκετά αξιόλογος σαν χαρακτήρας στις επιλογές medic > Ravanger > Synergist/Saboteur. Η Vanille δεν ήταν απαραίτητα τόσο δυνατή όσο ο Hope απλά μερικές φορές την επέλεγα σαν τριάδα - medic, συμπλήρωνε ένα ονειρικό Party με girls trio κάποια "δύσκολα βράδια". ;)

Και όλα αυτά για να πω ότι η Fang είναι ο δυνατότερος χαρακτήρας σε μάχες με όπλα.

Εάν θυμάμαι καλά (πάει καιρός) στις πιο πολλές μάχες ο συνδυασμός 2xRav+1Com ανέβαζε ταχύτατα το stagger (οι ravs τον ανέβαζαν ενώ ο com το κρατούσε να μην πέσει γρήγορα). Μετά τους γύριζα σε 2xCom+ότι άλλο (π.χ.: 1Com/2med) για να τους λιώσω. Η Fang τους τσάκιζε τότε λες και ήταν χάρτινοι πύργοι.

Valkyre
31-01-2011, 12:48
Fang
Lightning και μετα επαιζα μεταξυ Vanille και Snow.

H Fang ηταν παντα ο main μου!

fistikis
01-02-2011, 01:31
Με fang lightning και vanille maxαρισμενες θυμαμαι, εριχνα μεχρι και τις χελωνες (τις πιο δυνατες δεν θυμαμαι το ονομα τους) χωρις το death spell.

dimitrisasp
02-02-2011, 20:59
Παιδια εχω παιξει μονο το Χ και το Χ-2 (και λιγο απο το 7). Μοιαζει καθολου σ αυτα?

Enas
02-02-2011, 22:27
Μοιάζει στο Χ ως προς τη γραμμικοτητα και στο Χ-2 ως προς το συστημα μάχης. Καμιά σύγκριση με το Χ, δεν το φτάνει καν και άμα περιμένεις παρόμοια εμπειρία, όπως και μαλλον όσοι βγαίνουν και το κράζουν, θα ξενερώσεις άσχημα. Είναι καλύτερο από το Χ-2 όμως.

dimitrisasp
03-02-2011, 00:18
Μοιάζει στο Χ ως προς τη γραμμικοτητα και στο Χ-2 ως προς το συστημα μάχης. Καμιά σύγκριση με το Χ, δεν το φτάνει καν και άμα περιμένεις παρόμοια εμπειρία, όπως και μαλλον όσοι βγαίνουν και το κράζουν, θα ξενερώσεις άσχημα. Είναι καλύτερο από το Χ-2 όμως.

Τhanks, το βρηκα στα 20 ευρω και λεω να το παρω..

steve62742
11-02-2011, 01:49
παιδια μετα απο περιπου 11 ωρες(σε περιπου 5 μερες...) εχω φτασει στο chapter7 εκει που ξεκιναω team με fang + lightning,εχω φτασει στα μισα του game περίπου?επίσης έφτασα σε * αστερακι το blazefire της lightning αλλα δεν εχω αναβαθμίσει ακόμα κανένα όπλο των άλλων παιχτών ,μαλακια?στα ff είχα μείνει στο 9 και πραγματικά έχω πωρωθεί με αυτό...καταλαβένω γιατί ξένισε αρκετούς αλλά το παιχνίδι τα σπάει :)

Valkyre
11-02-2011, 09:51
Εχεις πολυ ψωμι ακομα το παιχνιδι ειναι πολυ μεγαλο. Καποια chapters πιο μετα ειναι τεραστια, ιδιως εαν θελεις να ασχοληθεις με τα side quest (βλεπε hunt missions)

Sergio
19-02-2011, 11:46
Εχω μαξαρει το Axis Blade tis Ligt k to Pandoran Spear tis Fang(με αστερακι κ τα 2).Τωρα?Τι κανω ωστε να τα κανω καλυτερα οπλα?

Nek_Food
19-02-2011, 19:22
Όταν φτάσεις στο τέλος (21 ή 26) χρησιμοποιείς έναν Catalyst για να το μετατρέψεις σε δεύτερης κατηγορίας όπλο που παίρνει και άλλες αναβαθμίσεις, όταν maxάρει και αυτό (41 ή 61) χρησιμοποιείς Trapezohedron για να το μετατρέψεις σε τρίτης κατηγορίας όπλο που αυτό είναι το μέγιστο αφού το τουμπανιάσεις και αυτό (max. level 100).

Για τα όπλα που ανέφερες λοιπόν θα χρειαστείς τους παρακάτω καταλύτες. Στο πρώτο χρησιμοποιείς Adamantite για να το μετατρέψεις σε Enkindler και στο δεύτερο Scarletite για να το μετατρέψεις σε Calamity Spear. Το όπλο της Fang είναι μπορώ να πω πολύ καλό ίσως το δεύτερο καλύτερο της, αλλά το όπλο της Lighting είναι για πέταμα και τσάμπα τα λεφτά που ξοδεύεις σε αυτό, παίζει να είναι η χειρότερη επιλογή για αυτήν. Εάν έχεις Organyx ή Hauteclaire, άντε και το Blazefire Saber, βλέπω ότι είναι τα καλύτερα για αναβαθμίσεις. Δες και παραπάνω το μήνυμα μου για το καλύτερο όπλο στον κάθε χαρακτήρα.

enstikto
22-02-2011, 11:46
Με όλη την κουβέντα που είχαμε για το Mass Effect τις προάλες με έπιασε να παίξω RPG αλλά δεν είχα το ME διαθέσιμο οπότε ξεκίνησα αυτό!
Είμαι πολύ αρχή ακόμα (6o Chapter) και μπορώ να πω οτι μου αρέσει πολύ το παιχνίδι αν και ώρες ώρες καταντάει λίγο κουραστικό το κάνω 2 βήματα μάχη, ξανά 2 βήματα μάχη, βιντεάκι κτλ ειδικά όταν οι μάχες είναι τόσο εύκολες!
Τα bosses και τα eidolons είναι καλή φαση πάντος και θέλω να δω το story.
Ο Hope πάντος είναι μεγάλος βλάκας , ενώ η Vanille ενώ ξέρω οτι πολύς κόσμος την αντιπαθεί εμένα δεν με ενοχλέι....
Έχω μία ερώτηση...
Είχα μπει απο βλακεία μου στο thread του FFXIII-2 και είχα δει ότι

πεθαίνει η Fang.

Διάβασα οτι αφού το τερματίσεις μπορείς να κάνεις free roam kαι να παίξεις διάφορα missions. Σε αυτή τη φάση θα είναι available όλοι οι χαρακτήρες;

Valkyre
22-02-2011, 11:49
Μπορεις να τερματησεις το παιχνιδι και μετα να ασχοληθεις με ολους τους χαρακτηρες με sidequests freeroam κλπ κλπ. Στην ουσια αφου το τερματησεις, το παιχνιδι σε βγαζει πισω στο τελευταιο save που ειχες, πριν παιξεις το τελικο boss. Οποτε πας και κανεις οτι γουσταρεις απο sidemissions και οποτε θελεις ξαναπηγαινεις στο τελικο boss.

Επισης αυτο που ακουσες δεν ειναι 100% ακριβες. Οταν θα παιξεις το παιχνιδι θα καταλαβεις.

enstikto
22-02-2011, 11:50
^^ Μια χαρά!

dimitrisasp
22-02-2011, 13:50
Παιδια αξιζει μεταχειρισμενο για 20 ευρω?

Enas
22-02-2011, 13:59
25 έχει καινούργιο από ελλάδα και κάπου τόσο έχει καινουργιο απο εξωτερικό

antoniss
22-02-2011, 14:02
Παιδια αξιζει μεταχειρισμενο για 20 ευρω?

εννοείται !

καινούργιο στα 19€ !
http://www.play.com/Games/PlayStation3/4-/1022006/-/Product.html?page=title&P36=TDKKK8&affid=finddvd&awc=buyat&_%24ja=tsid%3a11516|prd%3afinddvd

dimitrisasp
22-02-2011, 16:59
To τσιμπησα! Επαιξα 1 ωριτσα. Καλο φαινεται!

Nek_Food
22-02-2011, 20:41
Μία ωρίτσα στον μέσο όρο των 40 περίπου ωρών. Έκανες μία μικρή αρχή... αλλά όπως λένε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. :) Να πω την αλήθεια το έχω τερματίσει στο 360, αλλά δεν θα μπορούσα να μην το πάρω και στο PS3, το έβαλα την προηγούμενη εβδομάδα για λίγο και θυμήθηκα ξανά το τί ΓΜΤ γραφικά έχει!!!

tnf50
23-02-2011, 08:44
το παιχνιδι ηταν μια χαρα αλλα εχω φτασει σχεδον στο τελος(σε αυτες τις τεραστιες πεδιαδες στο gran pulse) και απ' οτι καταλαβα πρεπει να κανω πολυ grinding για να μην κολλησω παρακατω...

enstikto
23-02-2011, 09:10
Έπαιξα κ εχτες κ έβγαλα το chapter 6 κ προχωρησα πολύ κ το 7.
Τι γ@ματο που είναι το 7 ρε παιδιά; Ενθουσιαστηκα!
Επιτέλους το story πήρε μπρος!!!

Valkyre
23-02-2011, 09:35
το παιχνιδι ηταν μια χαρα αλλα εχω φτασει σχεδον στο τελος(σε αυτες τις τεραστιες πεδιαδες στο gran pulse) και απ' οτι καταλαβα πρεπει να κανω πολυ grinding για να μην κολλησω παρακατω...

Δεν χρειαζεται grinding το παιχνιδι καθολου. Μπορεις να το τελειωσεις χωρις να κανεις ουτε ενα sidequest. Ναι ισως χρειαστει μια πιο προσεκτικη και σωστη στρατηγικη, αλλα μπορεις να το τελειωσεις χωρις να παλεψεις 1 παραπανω enemy απο αυτους που χρειαζονται. Τωρα αν γουσταρεις και κυνηγας τα max stats και τα trophies ναι θελει δουλεια.

Nek_Food
23-02-2011, 09:57
Βασικά εγώ έκανα grinding σε δύο σημεία για λίγη ώρα ώστε να ανεβάσω τα βασικά χαρακτηριστικά των κεντρικών χαρακτήρων μου (1 στο διαστημόπλοιο και 1 στο Gran Pulse), όχι όμως πολύ ώρα, μην σε κουράσει απλά θα γίνει λίγο πιο εύκολο να ρίχνεις κάποιους εχθρούς κάτω, όχι όμως τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να δικαιολογήσει πολύωρο χάσιμο σε grinding μόνο και μόνο για να maxάρεις που λέει και ο Val.

dspug7
01-03-2011, 08:28
αλλά το όπλο της Lighting είναι για πέταμα και τσάμπα τα λεφτά που ξοδεύεις σε αυτό, παίζει να είναι η χειρότερη επιλογή για αυτήν.

το axis blade αν το συνδυασεις με accessories που ανεβαζουν την ταχυτητα με την οποια γεμιζει η atb ειναι απο τα καλυτερα οπλα της lighting. εχω βαλει τρια scarfs και εχω synthesized ability atb rate +20% που εχει μεγαλη διαφορα στη μαχη.

Nek_Food
01-03-2011, 09:06
Αναρωτιέμαι αν αυτά τα accessories τα συνδύαζες με άλλο όπλο τί αποτελέσματα θα είχες. Από την άλλη όπως βολεύεται ο καθένας δεν τρέχει τίποτα, απλά σου το λέω επειδή και εγώ έπαιζα έτσι στα τυφλά και αφού το τερμάτισα μόνος μου, μετά μου έσκασε στα μούτρα μου ο επίσημος οδηγός και πήρα είδηση τί παίζει με τα όπλα. Κάποια πράγματα ΟΚ τα παίρνεις γραμμή από μόνος σου δεν είναι κάτι δύσκολο να κατανοήσεις όλες τις στρατηγικές ή να χαράξεις μία δική σου που θα σου ταιριάζει και θα σε βολεύει. Ειδικά για τον σχεδιασμό των όπλων όμως, δεν είδα να έχει μέσα το ίδιο το παιχνίδι κάποια deep analysis που να μπορείς να βγάλεις από νωρίς άκρη που να ξοδέψεις τί και πόσο για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα, οπότε κάτσε να δεις τί λέει για τα όπλα της Lighting:
http://img13.imageshack.us/img13/8713/clipboard01bai.jpg

dspug7
01-03-2011, 09:28
Αναρωτιέμαι αν αυτά τα accessories τα συνδύαζες με άλλο όπλο τί αποτελέσματα θα είχες. Από την άλλη όπως βολεύεται ο καθένας δεν τρέχει τίποτα, απλά σου το λέω επειδή και εγώ έπαιζα έτσι στα τυφλά και αφού το τερμάτισα μόνος μου, μετά μου έσκασε στα μούτρα μου ο επίσημος οδηγός και πήρα είδηση τί παίζει με τα όπλα. Κάποια πράγματα ΟΚ τα παίρνεις γραμμή από μόνος σου δεν είναι κάτι δύσκολο να κατανοήσεις όλες τις στρατηγικές ή να χαράξεις μία δική σου που θα σου ταιριάζει και θα σε βολεύει. Ειδικά για τον σχεδιασμό των όπλων όμως, δεν είδα να έχει μέσα το ίδιο το παιχνίδι κάποια deep analysis που να μπορείς να βγάλεις από νωρίς άκρη που να ξοδέψεις τί και πόσο για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα, οπότε κάτσε να δεις τί λέει για τα όπλα της Lighting:
http://img13.imageshack.us/img13/8713/clipboard01bai.jpg

τον εχω κι εγω τον οδηγο, απο εκει ειδα για το axis blade. αν τα συνδυασεις με αλλο οπλο παιρνεις μεν τα συν του καθε ενα ξεχωριστα αλλα η συγκεκριμενη synthesized ability ειναι περισσοτερο βελτιωμενη με το axis blade. το κακο ομως ειναι οτι την χανεις αν το μετατρεψεις σε omega weapon και μενει μονο των accessories (οπως και ολα τα οπλα χανουν την δικη τους.) το organyx δεν εχει πεσει ακομα στα χερια μου αλλα εχω διαβασει σε αλλα φορουμ οτι παρα την δυναμη του ειναι αργο.

αλλα οπως ειπες κι εσυ ειναι πως βολευεται ο καθενας, εγω πχ για την lighting κοιταω τα special properties του καθε οπλου, και δεν με συγκινουν ιδιαιτερα τα αλλα εκτος του axis και του lionheart. εννοειται οτι θα δοκιμασω και το organyx για το brute force του. ενω στον hope εχω το hawkeye κι ας μην εχει property επειδη εχει το μεγαλυτερο magic για καλυτερο healing.

Valkyre
01-03-2011, 09:29
Χωρις οδηγο στρατηγικης η αναβαθμιση των οπλων του FFXIII θα οδηγησει σε παααααρα πολλα λαθη, το οποιο με την σειρα του θα οδηγησει σε πολλεεεεες σπαταλημενες ωρες σε βαρετο grinding.

hollow_83
01-03-2011, 13:19
Ξεκινησα παλι το 12 και πραγματικα εντυπωσιαστικα απο την ομοιοτητα των δυο παιχνιδιων. Η βασικη αλλαγη ειναι οτι το Battlesystem του XIII μοιαζει με τα Dress-spheres του X-2, με την επι μερους λογικη του XII να ελεγχεις μονο τον
Leader, αλλα ολη η υπολοιπη δομη ειναι πανομοιοτυπη με το XII.

(Just Saying :p).

AgentPrinny007
01-03-2011, 14:27
Ξεκινησα παλι το 12 και πραγματικα εντυπωσιαστικα απο την ομοιοτητα των δυο παιχνιδιων. Η βασικη αλλαγη ειναι οτι το Battlesystem του XIII μοιαζει με τα Dress-spheres του X-2, με την επι μερους λογικη του XII να ελεγχεις μονο τον
Leader, αλλα ολη η υπολοιπη δομη ειναι πανομοιοτυπη με το XII.

(Just Saying :p).

Εχω την εντυπωση πως στο μονο που μοιαζουν ειναι οτι και στα δυο ελεγχεις μονο εναν χαρακτηρα, αν και στο 12 μπορεις να επιλεξεις καποιον αλλον κατα την διαρκεια της μαχης.
Δεν βλεπω να εχουν καμια αλλη ομοιοτητα, βασικα για εμενα ειναι δυο εντελως διαφορετικα παιχνιδια.

Desmond
01-03-2011, 15:02
Κατ'αρχάς hollow, σε ζηλεύω που παίζεις πάλι το XII.Άνετα θα το ξεζούμιζα για τρίτη φορά.Από την άλλη συμφωνώ με τον Prinny.Είναι εντελώς διαφορετικά.

Valkyre
01-03-2011, 15:05
Kι εγω με τη σειρα μου δεν μπορω να βρω ομοιοτητες μεταξυ ΧΙΙ και ΧΙΙΙ. Το ΧΙΙΙ στηριζεται πολυ περισσοτερο στους ρολους του καθενος μεσα στην μαχη, τις εναλλαγες και την στρατηγικη. Τα stagger points και ολα τα συναφη με αυτο ειναι εντελως διαφορετικα με το gambit system. Ετσι μου φαινεται τουλαχιστον εμενα. :)

dimitrisasp
01-03-2011, 15:16
Εχω ηδη 5 ωρες στο παιχνιδι και δεν μου φαινεται οσο κακο λενε πολλοι οτι ειναι. Ισα ισα.. Αλλα εγω εχω να παιξω RPG απο το X και το Χ-2. Εχω χαθει σεναριακα σε δυο πραγματα ομως.

Πρωτον, Cocoon ειναι εκεινη η σφαιρα που αιωρειται? Εκει διαδραματιζονται τα γεγονοτα?

Δευτερον, Fal'Cie ειναι πηγες μαγειας αν καταλαβα καλα? Ειναι πανω απο μια?

enstikto
01-03-2011, 15:31
Εχτές έφτασα στην κεφάλαιο 11. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει κανένα απολύτως upgrade σε όπλο καθώς είχα δει εδώ που πολλά παιδιά λέγαν οτι δεν χρειάζετε μέχρι το 11.
Τώρα λοιπόν που ήρθε η ώρα για να ασχοληθώ και με αυτό τον τομέα του παιχνιδιού έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένα όπλα για κάθε χαρακτήρα;
Κανένα link με κανένα καλό guide παίζει;

AgentPrinny007
01-03-2011, 16:25
Πρωτον, Cocoon ειναι εκεινη η σφαιρα που αιωρειται? Εκει διαδραματιζονται τα γεγονοτα?

Σωστα, cocoon ειναι η σφαιρα που αιωρειται και εκει διαδραματιζονται τα γεγονοτα. Αν και κατα την διαρκεια του παιχνιδιου θα πας και αλλου.

Fal cie ειναι οντοτητες, πολυ πιο δυνατες απο τους ανθρωπους και συμφωνα με την μυθολογια του παιχνιδιου φτιαχτηκαν μαζι τους τελευταιους απο τον Δημιουργο.

Aphelian
01-03-2011, 16:46
Εχω ηδη 5 ωρες στο παιχνιδι και δεν μου φαινεται οσο κακο λενε πολλοι οτι ειναι. Ισα ισα.. Αλλα εγω εχω να παιξω RPG απο το X και το Χ-2. Εχω χαθει σεναριακα σε δυο πραγματα ομως.

Επίσης, αν διαβάζεις τα update logs(Κάπως έτσι!) που ανοίγουν καθώς προχωράς θα μάθεις άπειρα πράγματα για την ιστορία, ακόμα και πράγματα που ηλιθιωδώς δεν εξηγούν πουθενά αλλού. Η ιστορία του αξίζει πολύ και αν σου αρέσει μέχρι τώρα, μετά μόνο καλυτερεύει!

@Enstikto τα όπλα είναι ανάλογα με τον ρόλο που θες τον κάθε χαρακτήρα. Λιώσε πρώτα στο σημείο με τα δυο τεράστια που παλεύουν και μετά ξεκίνα να αγχώνεσαι για τα όπλα! Έχεις ΠΟΛΥ grinding ακόμα!
Όταν επιστρέψω σπίτι θα προσπαθήσω να βρώ κάποιο καλό "guide" για όπλα και τεράστιες χελώνες που θα σιχαθείς!

dimitrisasp
01-03-2011, 16:53
Επίσης, αν διαβάζεις τα update logs(Κάπως έτσι!) που ανοίγουν καθώς προχωράς θα μάθεις άπειρα πράγματα για την ιστορία, ακόμα και πράγματα που ηλιθιωδώς δεν εξηγούν πουθενά αλλού. Η ιστορία του αξίζει πολύ και αν σου αρέσει μέχρι τώρα, μετά μόνο καλυτερεύει!

Τα διαβαζω ολα αλλα βγαινουν συνεχεια καινουρια ρε συ.. Πολυ διαβασμα. Ειπαμε να παιξουμε κανα game να χαλαρωσουμε απο την εξεταστικη.. :P Δεν με χαλαει καθολου το σκηνικο παντως και οι χαρακτηρες φαινονται πολυ ωραιοι..

hollow_83
02-03-2011, 08:24
Μοιαζουν στα Hunts, στο πως ειναι το World map (το Gran Pulse ειναι ιδιο με το WΜ του XII) στο οτι καποια πραματα στα δινει παλι σιγα σιγα (λιγο πιο γρηγορα στο XII βεβαια).

Και στο Xii μεσω των gambits το ιδιο πραμα κανεις, αντι για τα Paradigms παραμετροποιεις
τα gambits και δινεις ρολους στo καθε χαρακτηρα. (απλα στο ενα κανεις micromanage ενω στο αλλο πιο ευρυ). Βεβαια εγω δεν ειπα οτι τα battle systems μοιαζουν, ειπα βασικα οτι ειναι τα μονα που διαφοροποιουνται, αλλα και ιδια να ηταν καποιες προσθηκες θα ηταν λογικες, οπως πχ το stagger system.

Στα δικα μου ματια το XIII ειναι για το XII οτι ηταν το VII για το VI αλλα δε μικροτερο scale μιας και τα παιχνιδια δε συγκρινονται.

Ειμαι περιεργος να δω που θα παει το σεναριο στο XIII-2 με βαση αυτο που εγινε στο τελος.

dspug7
02-03-2011, 20:16
^%#$^&#@#!#$*$#$% την καταδικη μου πολεμαω τον orphan τον φτανω μια πορδη πριν πεσει και με βγαζει off με μια επιθεση!!!! 5 φορες εχω προσπαθησει! help!!!

edit: την 6η φορα επεσε σε 4'50'' και 5 αστερακια... πως το καταφερα δεν ξερω...

dimitrisasp
02-03-2011, 20:33
Ρε ελεος, βαλε κανα σποιλερ..

dspug7
02-03-2011, 20:49
Ρε ελεος, βαλε κανα σποιλερ..

τι εγραψα που θελει σποιλερ???!!!

enstikto
03-03-2011, 12:02
Είμαι chapter 11. Κάθησα και έβγαλα τις πρώτες 15 missions και είπα να προχωρήσω το story. Οι περισσότερες βγήκαν με 5 αστέρια με την πρώτη (εκτός απο 3,4). Upgrade δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα γιατί φοβάμαι μην κάνω καμμία @@. Ακόμα πάντος την παλεύω και χωρίς upgrades οπότε θα το συνεχίσω όσο ακόμα μπορώ.
Πολύ μου αρέσει το παιχνίδι πάντος! Θέλω να δω και τι θα γίνει....

ΥΓ. Ωραίο το παιχνίδι αλλά έχω αρχίσει να έχω σύνδρομο στέρησης τρόπαιων. Εχτές δεν πήρα ούτε 1 bronze. Άκουσον άκουσον! :P

Valkyre
03-03-2011, 12:26
Οι πρωτες αποστολες ειναι ευκολες, πιο μετα (ιδιως οι τελευταιες 15) ειναι παλουκακια χωρις τον καταλληλο εξοπλισμο.

dimitrisasp
03-03-2011, 14:18
Μια βοηθεια αν ξερετε κατι. Αυτη η εκδοση --> http://www.play-asia.com/paOS-13-71-bp-49-en-70-3m3l.html εχει αγγλικους υποτιτλους και interface? Επισης παιζει τα saves της ευρωπαικης εκδοσης?

Avenger_Seraphim
03-03-2011, 18:12
Καλύτερα να κοιτάξεις εδώ: http://www.yesasia.com/global/final-fantasy-xiii-chinese-edition-normal-edition-asian-version/1022395461-0-0-0-en/info.html

Αυτό γράφει οτι εχει ιαπωνικό voice και αγγλικούς υπότιτλους. Τωρα για το μενού δεν ξέρω... Πιο κάτω εχει μια λίστα με όλες τις εκδόσεις που πουλάνε. Νομίζω αυτή ειναι το πιο κοντινό που θέλεις...

ΥΓ: Αποφεύγουμε Play-asia, ειναι τσιμπημένο σε τιμές! Εχω παραγγείλει απο Yes-Asia και μου ήρθαν μια χαρα, οποτε μη το φοβάσαι...

asdys
03-03-2011, 21:14
Όταν επιστρέψω σπίτι θα προσπαθήσω να βρώ κάποιο καλό "guide" για όπλα και τεράστιες χελώνες που θα σιχαθείς!

GOD NOW!!......nightmares again...τις ειχα κατασιχαθει τις αηδιες οσο εκανα grinding....thank god its over...

dimitrisasp
06-03-2011, 23:16
Eιμαι στο grinding section και γω. Το παιχνιδι τα σπαει, καμια σχεση με τα αρνητικα σχολια που ειχα ακουσει αλλα το συγεκριμενο σημειο κουραζει! Σε κανα μηνα θα το βγαλω..

dimitrisasp
08-03-2011, 01:11
Οι πρωτες αποστολες ειναι ευκολες, πιο μετα (ιδιως οι τελευταιες 15) ειναι παλουκακια χωρις τον καταλληλο εξοπλισμο.

Ολα αυτα μπορουν να γινουν ενω εισαι στο Chapter 11? Εννοω να μην πας στο 12 και γυρισεις στο Gran Pulse για να τα συνεχισεις..

AgentPrinny007
08-03-2011, 01:18
^^ τις ευκολες αποστολες μπορεις να τις κανεις και τωρα. Για τις υπολοιπες το ειπες μια χαρα:P. Αλλα μην ανησυχεις , ο τροπος που θα πας πισω στην pulse θα ειναι αστραπιαιος οταν θα....... δεν θα σου πω. Θα το δεις μονος σου.

enstikto
08-03-2011, 10:25
To τερμάτισα το Σάββατο.
Το στόρυ και η κατάληξή του μπορώ να πω οτι τελικά δεν με ενθουσίασε. Μου φάνηκε αρκετά μέτριο δηλαδή και ίσως να έφταιγε που

δεν είχε και στην ουσία κανέναν κακό/ανταγωνιστή της προκοπής. Ακόμα και το final boss μου φάνηκε πολύ generic.
Πολύ περισσότερο χάρηκα τα πρώτα chapters απο πλευράς story που ξετυλιγόταν το 13 days και έβλεπες πως ενώνονται οι χαρακτήρες μεταξύ τους παρά το όλο "επικό" της υπόθεσης το οποίο αρκετά ψαγμένο μεν, αλλά anti-climatic κατα τη γνώμη μου.
Ίσως όχι τόσο anti-climatic αλλά αρκετά λιγότερο epic απ'ότι θα ήθελα.

Μέσα στο τριήμερο κάθησα και ασχολήθηκα και με τα missions του Gran Pulse.
Βασικά έβγαλα τα πρώτα 34 με πέντε αστέρια χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και έφτασα στα Titan Challenges. Σε αυτά ακολούθησα ένα μονοπάτι και βγήκε και αυτό αρκετά εύκολα με εξαίρεση το τελευταίο mission.

Ήταν το 47 με το Raktavija που έχει το shield όσο δεν είναι staggered και κάνει και κάποιες επιθέσεις που με βγάζουν σε κόκκινο και στους 3 χαρακτήρες ταυτόχρονα με μία κίνηση (magic chain κάπως έτσι δεν θυμάμαι). Το συγκεκριμένο αν δεν είχα βάλει Random: Instant Chain χλωμότατο να το βγαζα. Τελικά είμουν αρκετά κολόφαρδος και το πήρα με 5 αστέρια.

Τέλος πάντον λόγο του τελευταίου, η ερώτηση μου είναι μήπως πάω απο νωρίς στα βαθιά; Αυτή τη στιγμή το party μου αποτελείτε απο Lightning, Fang, Hope με full crystarium στο 9ο επίπεδο στους 3 βασικούς ρόλους του καθένα και 120,000 CP μακρυά απο full στον main τους (Light = ravager, fang = commando, hope = medic). Επίσης δεν έχω κάνει upgrade τίποτα ακόμα μιάς και δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής...
Να συνεχίσω με τα missions ή να αρχίσω grinding να ανέβω λίγο; Κανένα suggestion για το που να κάνω grinding;
Επίσης κάπου διάβασα οτι οι τεράστιες χελώνες εξαφανίζονται αν ολοκληρώσεις κάποιο mission. Αυτό δεν θα ήθελα να γίνει ακόμα (λόγω Trapezohendron) οπότε θυμάτε κανείς ποιό mission είναι αυτό ωστε να το αποφύγω;
Α και μία τελευταία ερώτηση. Όταν ένα όπλο έχει stagger lock αλλά ταυτόχρονα Random: Instant Chain παίζει instant stagger ή όχι;

enstikto
08-03-2011, 13:32
Ελα ρε παιδιά... κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει;
Ειδικά σε αυτό με την χελώνα αν μπορείτε απαντήστε μου...

Valkyre
08-03-2011, 13:42
Οι χελωνες οντως εξαφανιζονται αν κανεις καποιο mission αλλα δεν θυμαμαι ποιο. Μπορεις να βρεις σε αλλο σημειο τις χελωνες αυτες που εξαφανιζονται, αλλα δεν ειναι τοσο βολικο για grinding.

Οι χελωνες που εξαφανιζονται αντικαθιστανται απο αλλες που ειναι βασικα ολοιδιες σε σχημα απλα εχουν μια πιο μπλε αποχρωση. Ειναι πολυ πιο δυνατες και με πολυ περισσοτερα HP. Θα σε βοηθουσα παραπανω εαν θυμομουν επακριβως ονοματα τοποθεσιες και αριθμους αποστολων, αλλα δυστυχως εχει περασει καιρος και δεν μπορω να πω κατι περισσοτερο :(

enstikto
08-03-2011, 14:17
Το βρήκα. Εξαφανίζονται όταν τελειωσεις όλα τα Titan challenges!
Thanks anyway val!

tnf50
08-03-2011, 21:14
guys ειμαι στο chapter 12 και τα εχω δει ολα.η δυσκολια των αρχηγων δεν παλευεται!!! θελω να ρωτησω αυτους που το εχουν τελειωσει: με περιμενουν πολυ δυσκολες ωρες μεχρι το φιναλε?

enstikto
08-03-2011, 23:26
Απ' ότι έχω καταλάβει τα δύσκολα είναι μετά το φινάλε :P
(Πλησιάζω προς τα εκεί εγώ ;))

Valkyre
09-03-2011, 09:56
guys ειμαι στο chapter 12 και τα εχω δει ολα.η δυσκολια των αρχηγων δεν παλευεται!!! θελω να ρωτησω αυτους που το εχουν τελειωσει: με περιμενουν πολυ δυσκολες ωρες μεχρι το φιναλε?

Xρειαζεται να παιξεις αρκετα τακτικα, με στρατηγικη. Το παιχνιδι δυσκολευει αρκετα, αλλα απαξ και εντοπισεις τα αδυνατα σημεια των εχθρων σου και διαμορφωσεις την στρατηγικη σου αναλογα βγαινουν ολοι οι εχθροι χωρις καθολου leveling Και grinding. Αν παρολαυτα τα βρεις μπαστουνια αρχισε να αναβαθμιζεις τους χαρακτηρες.

enstikto
09-03-2011, 10:06
Φαντάζομαι αναφέρεσε μόνο στα bosses val έτσι;
Γιατί εχτές πήγα να κάνω το mission με το mega-cactuar (που είναι και B :S) και απέτυχα πανηγυρικά.
Σχεδόν one-shot kill με είχε!
Οπότε αποφάσισα "its time for grinding". Πως το βαριέμε γμτ όμως το grinding....

Valkyre
09-03-2011, 10:17
Ναι δεν μιλαω για τις αποστολες, γιατι απο τα συμφραζομενα που ειπε ο φιλος νομιζω εννοουσε τους κανονικους εχθρους του main stοry και οχι τα hunting missions.

tnf50
09-03-2011, 21:57
Ναι δεν μιλαω για τις αποστολες, γιατι απο τα συμφραζομενα που ειπε ο φιλος νομιζω εννοουσε τους κανονικους εχθρους του main stοry και οχι τα hunting missions.

εχεις δικιο τα βοsses εννοουσα. ευτυχως βρισκω ευκολα στρατηγηκες οποτε την παλευω!!!
ξεκολησα απο το adamantochelid στο chapter 12 επιτελους

HarrisDo
09-03-2011, 23:27
Εγώ που είμαι στο 3ο Chapter και ακόμη δεν καταλαβαίνω πολύ καλά το σύστημα μάχης κλπ έχετε καμία συμβουλή?
Δεν είμαι και πολύ των Turn Based μαχών..

dimitrisasp
10-03-2011, 16:29
Οποιος εχει φτασει στο grinding section και θελει να παρει γργορα πολυ CP μπορει να χρησιμοποιησει το Growth Egg το οποιο το διπλασιαζει. Σε μια απλη βολτα εβγαλα 100000CP και γλιτωσα πολυ χρονο. Οριστε και ο οδηγος για να το αποκτησετε..

http://www.gamefaqs.com/boards/950899-final-fantasy-xiii/54005509

enstikto
10-03-2011, 16:39
Το είδα κ γω γμτ, αλλά αφού είχα τερματίσει το παιχνίδι...
Τώρα κάνω grinding. Ένα καλό σημείο είναι το mission 24 στο tower.
Με το growth egg σου δείνει 12000 cp για μάχη μικρότερη από 30 secs με com,com,com κ το mark είναι ακριβώς δίπλα στο stone οπότε δεν έχεις κ πέρα δώθε. Επίσης σε κάθε μάχη περνεις ένα comp που πουλιετε για 6000gil κ έχεις κ πιθανότητα κ για αλλά components.
Έχει κανείς κανένα άλλο grinding suggestion?

dimitrisasp
10-03-2011, 16:46
Το είδα κ γω γμτ, αλλά αφού είχα τερματίσει το παιχνίδι...
Τώρα κάνω grinding. Ένα καλό σημείο είναι το mission 24 στο tower.
Με το growth egg σου δείνει 12000 cp για μάχη μικρότερη από 30 secs με com,com,com κ το mark είναι ακριβώς δίπλα στο stone οπότε δεν έχεις κ πέρα δώθε. Επίσης σε κάθε μάχη περνεις ένα comp που πουλιετε για 6000gil κ έχεις κ πιθανότητα κ για αλλά components.
Έχει κανείς κανένα άλλο grinding suggestion?

To ειδα και γω το Mission 24 που λες..Οντως πολυ καλο. Κοντευω να μαξαρω παντως μεχρι εκει που με αφηνει, λιγο ακομα θελει. Καλο μερος ειναι απο τη Στεπα στο Pulse να μπεις πανω δεξια στο δρομακι που οδηγει προς το χωριο. Mah'habara λεγεται. Αν κανεις ενα πανε-ελα και πολεμας ολους τους εχθρους στο δρομο σου, παιρνεις περιπου 150000 CP. Εκει πηγα να μπαφιασω για να πολεμησω και να παρω το Growth Egg.. Με το egg εβγαλα τοσα πριν τη μεση..

Aphelian
10-03-2011, 16:54
YouTube - FINAL FANTASY XIII - Chapter 11: Best CP Farming spot

Εδώ είναι το καλύτερο levelling από άποψη ΧΡ καθαρά. Είναι και πολύ έυκολο να τα σκοτώσεις, μόλις ανέβεις λίγο θα τελειώνεις την κάθε μάχη σε 5-6 δευτερόλεπτα.

enstikto
10-03-2011, 16:57
Το καλό με το mission 24 είναι οτι δεν χρειάζετε καν να προσέχεις. Εγώ καθομαι και βλέπω επεισόδιο σειράς ταυτόχρονα για να καταλάβεις :P
Το στενό του mah'habara πόση ώρα πέρνει περίπου;

edit: Δημήτρη μήπως να σταματήσεις το grinding? ποιο κάτω έχει πολύ cp κ θα παει αδικοχαμενο αν maxαρεις. Επίσης μπορεί να δυσκολεύεται μετά να κανείς 5 stars σε κάποιες αποστολές...

dimitrisasp
10-03-2011, 16:58
Καλο σημειο και αυτο αλλα αργουνε να κανουν respawn!

dimitrisasp
10-03-2011, 16:59
Το στενό του mah'habara πόση ώρα πέρνει περίπου;

Επειδη φανταζομαι τωρα εισαι αρκετα δυνατος θα σου παρει κανα 10λεπτο περιπου. Πολλες απο τις μαχες δινουν 4000 και 5000 CP χωρις το αυγο..

Enas
11-03-2011, 10:31
Mόλις φτάσετε για πρώτη φορά στην Gran Pulse απλα κάντε τα d level missions και φύγετε. Μπορείτε και να πάρετε το growth egg αλλά θα είναι πολύ δύσκολο. Μη κάνετε grinding μεχρι να ξεκλειδώσει το τελευταίο level του crystalium με τον τερματισμό του παιχνιδιού. Ακόμα και μετά δεν χρειάζεται και πολυ grinding απλά κάντε το quest του Growth Egg και μετά πάρτε τα quest με τη σειρά μέχρι να φτάσετε στα τελευταία. Δυναμώστε λίγο και αρχίστε να σκοτώνετε χελώνες(στην αρχή μάλλον θα βγαίνουν μόνο με death spam της Vanille που είναι λίγο βαρετό). Εγώ αυτό έκανα και δεν μαζοχίστικα καθόλου.

enstikto
11-03-2011, 10:59
Εγώ αυτό που λες έκανα και τώρα που έφτασα στις τελευταίες αποστολές άρχισα το grinding. Αλλά επειδή βαριέμε τις randomιες με το death spell κάνω αυτό που είπα παραπάνω. Παίζω το mission 24 over and over που είναι μόνο spam Χ και ταυτόχονα βλέπω και τις σειρές μου :D

Aphelian
11-03-2011, 11:00
Εγώ αυτό που λες έκανα και τώρα που έφτασα στις τελευταίες αποστολές άρχισα το grinding. Αλλά επειδή βαριέμε τις randomιες με το death spell κάνω αυτό που είπα παραπάνω. Παίζω το mission 24 over and over που είναι μόνο spam Χ και ταυτόχονα βλέπω και τις σειρές μου :D

Το κακό είναι πως το grinding στις χελώνες δεν το γλυτώνεις!

enstikto
11-03-2011, 11:06
Το ξέρω γιατί χρειαζεσε τα trapezohedron. Αλλά προτιμώ να ανεβασω τους χαρακτήρες κ να το κάνω legit παρά randomια!

Aphelian
11-03-2011, 16:31
BTW το ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ (αν και αρκετά mind numbling) σημείο για farm χελώνας είναι στην eden, αυτή που είναι δίπλα στο save point.

Kill, save, quit, restart κλπ κλπ.

Αν σε ενδιαφέρει μόνο να πάρεις το Platinum και όχι να έχεις ένα super save στους παίχτες σου μπορείς να γλυτώσεις πολύ χρόνο αν μόλις φτιάξεις τα όπλα που απαιτούνται, πουλάς τα πάντα ώστε να έχεις λεφτά για τα upgrades των accessories. Μόλις πάρεις το Treasure Hunter (και κατά συνέπεια το platinum) από το ρομποτάκι, δεν χρειάζεται να κάνεις save οπότε μένεις με full τα όπλα αλλά όχι τα accessories.

Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, θα έχεις σιχαθεί το παιχνίδι μέχρι τότε, οπότε δεν πρόκειται να το ξαναπαίξεις!

Υ.Γ http://www.gamefaqs.com/ps3/928790-final-fantasy-xiii/faqs/59948 Life Saver!

enstikto
11-03-2011, 16:38
Αν πουλήσεις τα όπλα σου μένουν λεφτά για να upgrade όλα τα accessories?
Γενικά πάντος απ ότι είδα τα accessories δεν είναι και τόσα πολλά που θέλουν upgrade...

Aphelian
11-03-2011, 16:48
Κοίτα αν θυμάμαι καλά, εγώ πούλησα όλα τα όπλα και κάποια από τα accessories που έκανα max μέχρι να το πάρω.
Γενικά όμως ήμουν σπάταλος οπότε δεν ξέρω τι λεφτά χαλάς εσύ!Δυστυχώς τα accessories και το ανέβασμά τους είναι "δυσκολότερο" από όσο φαίνεται αρχικά,αλλά αν αρχίσεις να πουλάς, γλυτώνεις σίγουρα 5-6 ωρίτσες.

enstikto
11-03-2011, 16:54
Για μισό....
Τα accessories πρέπει να γείνουν full level?
Εγώ είχα την εντύπωση οτι απλά πρέπει να έχεις όλα τα αντικείμενα (που κάποια προκύπτουν αν κάνεις full level kάποια άλλα)... Λάθος κατάλαβα;

Aphelian
11-03-2011, 17:04
Όχι όλα αλλά αν δεις το png στο link που έβαλα πρίν, θα δεις πως είναι πολλά αυτά που δεν τα βρίσκεις πουθενά εκτός αν κάνεις max κάποιο που ήδη έχεις.

Το 90% από αυτά θέλει Perovskite για να γίνει η άλλη μορφή του, τα Perovskites νομίζω πως τα παίρνεις μόνο με αγορά οπότε θέλεις μπόλικα λεφτά κι εκεί!

enstikto
11-03-2011, 17:06
Ok thanks!
Petrovskite σίγουρα βρίσκεις κ αλλού btw γιατί νομίζω έχω μερικά αλλά δεν έχω αγωρασει τίποτα εκτός από sturdy bones μέχρι στιγμής :P

fistikis
12-03-2011, 15:21
Το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να φαρμαρετε την χελωνα στην eden, μπορειτε και χωρις το death spell νομιζω, θα σας δωσει και trapezohedron και ενα αλλο item το οποιο το πουλατε για τρελα φραγκα + οτι αν την φατε χωρις death spell εχουν μεγαλυτερο droprate τα παραπανω items.

dimitrisasp
13-03-2011, 15:16
Μολις το τερματισα. Παιχνιδαρα. Δεν βγηκε απο τη στιγμη που μπηκε. 80 ωρες παιχνιδι για 20 ευρω νομιζω ειναι καλο deal. Περιμενα να δω καμια αποτυχια γιατι διαβαζα κριτικες που το κραζανε. Μαλλον το κακο το εκαναν οι οπαδοι της σειρας που περιμενουν καθε φορα το Final Fantasy VII να παιξουν. Η ιστορια ηταν επισης πολυ καλη. Ακομα και το σημειο που το παιχνιδι κανει κοιλια (grinding section) δεν ηταν οσο βαρετο περιμενα γιατι ακολουθουσα τις αποστολες με τη σειρα και υπηρχε παντα ενας σκοπος. Οι χαρακτηρες πετυχαν πολυ και ταιριαξαν πολυ με το concept. H Light μου αρεσε πιο πολυ απ'ολους. Αντε να δουμε και τη συνεχεια τωρα.. :a023::a023:

Το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να φαρμαρετε την χελωνα στην eden, μπορειτε και χωρις το death spell νομιζω, θα σας δωσει και trapezohedron και ενα αλλο item το οποιο το πουλατε για τρελα φραγκα + οτι αν την φατε χωρις death spell εχουν μεγαλυτερο droprate τα παραπανω items.

Ετσι πηρα το Trapezohedron αλλα χρειαστηκε να την σκοτωσω καμια 30ρια φορες απο τις οποιες μονο 2 μου εδωσε το Platinum Ignot (150.000gil το ενα) και με τα χιλια ζορια το Trapezohedron. Με Death spell ολα αυτα. Μπηκα στη διαδικασια να μαζεψω πολλα gil για να κανω το κολπο που σου δινει τρια Trapezohedron ωστε να παρω τα τελικα οπλα αλλα βαρεθηκα πολυ το grinding και αποφασισα να το τερματισω. Ασε που ηδη απο το Chapter 11 ειχα μαξαρει ολο το Crystalium και ηταν ολοι οι χαρακτηρες πολυ δυνατοι.

fistikis
13-03-2011, 15:32
^^
Οταν την σκοτωστεις χωρις death σχεδον καθε 2 φορες εχει drop και εγω σαν εσενα την ειχα πατησει, μολις το ανακαλυψα ηταν ηδη αργα για τα ingots αλλα μαζεψα 4 trapezohedrons μπαμ μπαμ.

dimitrisasp
13-03-2011, 15:46
^^
Οταν την σκοτωστεις χωρις death σχεδον καθε 2 φορες εχει drop και εγω σαν εσενα την ειχα πατησει, μολις το ανακαλυψα ηταν ηδη αργα για τα ingots αλλα μαζεψα 4 trapezohedrons μπαμ μπαμ.

Δεν εισαι πολυ αδυναμος για την φας σε εκεινο το σημειο? Σταγκαρισμα με το ζορι την εκανα οταν ηταν πεσμενη και μετα σηκωνοταν. Μιλαμε για πριν τον τερματισμο έτσι?

Aphelian
13-03-2011, 15:46
fistikis, είσαι σίγουρος γι αυτό? Δεν το έχω διαβάσει/δει πουθενά για αύξηση drop rate.

Προσωπικά κίολας δεν είδα καμμιά διαφορά, απλά το Death το χρησιμοποιούσα μέχρι να γίνω αρκετά δυνατός για κανονικά Kills.

fistikis
13-03-2011, 16:10
Αυτο με το drop rate δεν το διαβασα καπου απλα ετσι εγινε σε εμενα, αυτο που εκανα ηταν: summon για να πεσει, το διωχνεις αμεσως, με sab syn syn καπακια αφου κανεις ολα τα buffs rav rav rav σε εναμισι με δυο turns stagger και com com com για το τελος. Εννοειται οτι κρατας το skill της fang gia grand finale.

Edit: dinitrisasp λεω για μετα τον τερματισμο με ολοκληρομενο crystarium.

tnf50
13-03-2011, 22:38
ρε παιδια εχω ξεκλειδωσει το death αλλα δεν πιανει ποτε! any tips?

Aphelian
13-03-2011, 22:58
Κάνε πρώτα όλα τα Debuff που μπορούν να γίνουν στην χελώνα μόλις την γονατήσεις, το κάθε ένα από αυτά σου δίνει περίπου 1% παραπάνω chance. Κατά τ'άλλα απλά συνέχισε να spammαρεις, δεν υπάρχει κάποιο άλλο κόλπο!

dimitrisasp
13-03-2011, 23:06
ρε παιδια εχω ξεκλειδωσει το death αλλα δεν πιανει ποτε! any tips?

Θελει υπομονη φιλε. Για να αυξησεις τις πιθανοτητες χρησιμοποιησε το Belladona Wand της Vanille και βαλε κι αλλους saboteur στο party σου.. Ποιον προσπαθεις να νικησεις?

Valkyre
14-03-2011, 09:32
^^ Το παιχνιδι παντως δεν θαφτηκε, ισα ισα να διαβαζες τα reviews χρηστων, οπως του muku και το δικο μου θα εβλεπες οτι ειμασταν δικαιοι και το παινεψαμε το παιχνιδακι! :) Επισης και οι κριτικες που πηρε δεν ηταν κακες γενικοτερα.

Το παιχνιδι εχει πολλα πολλα καλα, αλλα καποια αρηντικα του βγαζουν ματι και δεν υπηρχε λογος να τα ενσωματωσει η Squarenix.

Lightning? Ελεος.... πιο generic χαρακτηρας απο το καστ του FFXIII δεν υπηρχε! Ενας θυληκος wannabe Cloud! Fang all the way ρε! :)

Aphelian
14-03-2011, 09:50
Κι εγώ Lightning προτιμώ και με τεράστια διαφορά. Η Fang γενικά δεν μου άρεσε τόσο, πολύ Macho για το τίποτα. Vanille, κινούμενος οργασμός ρε!

Οπότε boooo στον Valkyre! :P

enstikto
14-03-2011, 10:01
Εχτές το βράδυ τελείωσα με όλες τις αποστολές εκτός απο την τελευταία (64). Είχα αφήσει για το τέλος την 51 (την τελευταία των titan's trials) γιατί μετά απο αυτήν πάπαλα οι χελωνίτσες. Έχω πάρει 5 αστέρια σε όλες.
Αυτή τη στιγμή το πάρτυ μου είναι καμια 200σάρα χιλιάδες xp μακρυά απο το να κάνει max out 4o ρόλο ενώ απο weapon upgrades δεν έχω κάνει τίποτα (δεν χρειάστηκε για τα missions) εκτός απο το 3o tier της Fang που και αυτό το χρησιμοποίησα στην 62 και μόνο.
Γενικά θέλω να ξεμπερδέψω με όλα τα missions πριν ασχοληθώ και άλλο με το grinding οπότε η ερώτησή μου είναι η εξής: Έχω ακούσει/διαβάσει ότι η τελευταία αποστολή είναι η πιο δύσκολη και οτι πολύς κόσμος συνιστά να έχεις fully develop characters όταν την παίξεις. Εγώ με τα παραπάνω στοιχεία την παλεύω να τη βγάλω; και κυριως την παλεύω να τη βγάλω με 5 αστέρια; Equipment suggestions?
Thanks in advance!

Αναλυτικά οι ρόλοι που έχω:

Light: Commando, Ravarer, Medic, Synergist (Standart member)
Fang: Commando, Ravager, Saboteur, Sentinel (standart member)
Hope: Ravager, Synergist, Saboteur, Medic (often 3rd member)
Vanille: Ravager, Synegist, Saboteur, Medic (often (3rd member)
Snow: Commando, Ravager, Sentinel, Sunergist (Rarely used)
Sazh: Commando, Ravager, Synergist, Saboteur (NOT USED Regurarly)

Όλοι έχουν 1ο level weapons αλλά αν χρειαστεί μπορώ να φτιάξω. Άμεσα διαθέσιμο το Ken's Lance της Fang το οποίο χρειάστηκα στο level 62.

Aphelian
14-03-2011, 10:32
Η τελευταία αποστολή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη αν την ετοιμάσεις σωστά.

Βασικά χρησιμοποιείς τον Snow σαν σάκο ενώ κάνεις poison, αυτή είναι η βασική ιδέα.

Ο ευκολότερος τρόπος να το κάνεις είναι αυτός που σου βάζω στο spoiler, το έκανα περίπου σε 10-12 λεπτά με την πρώτη προσπάθεια και χωρίς να χρησιμοποιήσω το gear που λέει μιας και δεν είχα ανεβάσει κανένα accessory.
Μπορείς γενικά να πειραματιστείς, αν και νομίζω δεν έχει νόημα!

Times: Even with all of your characters fully developed, Target Time is around
20 minutes. With a little luck, you can Poison him to death in around 12 - 14
minutes.

Paradigms:

* Van * Fang * Snow *
* #1 * Sab * Sab * Sab *
* #2 * Sab * Med * Med *
* #3 * Sen * Sen * Sen *
* #4 * Med * Syn * Med *
* #5 * Med * Com * Med *

The Battle (If you can call it that) -- Make Vanille the Leader and replace
Lightning with Snow, since you are going to be in Sentinel Mode almost
exclusively. Equip everyone with his/her weakest Tier 1 weapon. We're playing
defense here, so let's dig out those Witch's Bracelets from Mission 62 and
those Black Belts/General's Belts that we first used in Mission 55 and get some
more use out of them. Equip each team member with 3 Bracelets, and one Belt.
(I tried this battle with 2 Bracelets and 2 Belts, but it didn't seem to make
much difference, so we might as well use the Accessories that we have already
Upgraded.) You won't have Haste for the first round, but that is an acceptable
tradeoff for the extra protection. Remember -- we're not trying to out-muscle
this guy; we're just trying to outlast him.

Begin with #1 and have Vanille cast Poison 5 times. If it doesn't stick,
switch to #2 and have her try 5 more times. As soon as it sticks, change to #3.
The enemy's attacks will do minimal damage, and your Mediguard ability will
restore some of your HP while you wait for Poison to sap away his HP. When the
Mark goes into his trance, switch to #4 to have Vanille and Snow restore HP
while Fang restores Haste. Before he comes out of his trance, change back to
#1 and be prepared to spam Poison again (because his trance removed it). Fang
will Dispel his buffs, and Snow will try to Slow him. Continue this pattern of
Poisoning and Dispelling him, defending while he attacks, and healing and re-
Hasting when he is in a trance. Eventually Poison will sap away every one of
his 15,840,000 HP and you will earn a 5-star rating without ever drawing a
weapon!

There is a chance that he will go into Wicked Whirl before you get Poison to
stick. If so, you must immediately return to the safety of #3 or you will die.
Once the danger is past, you can try to use #2 to stick Poison again or just
wait until he comes out of his next trance. As long as you are defending when
he uses Wicked Whirl, you should survive and be victorious.

I have tried this strategy maybe a dozen times. I never came very close to
dying, but once or twice I did get 4 stars instead of 5. This was mostly
because of bad timing of his Impenetrable Aura. It seemed that as soon as I
got Poison to stick, he immediately went into his trance, so I didn't get much
damage out of several battle cycles. Otherwise, this seems to be a relatively
foolproof method of winning an otherwise extremely difficult battle.

If you are having trouble 5-starring this Mission, there are at least two
possible solutions. One is to let Vanille keep her Tier 2 Malboro Wand. This
will reduce the Target Time by a couple of minutes, but Poison will stick in
the first round virtually every time. You can also use Paradigm #5 to let Fang
whittle away some HP between when Vanille sticks Poison and when the Mark goes
into Impenetrable Aura. With a crummy weapon and no stat-boosting accessories,
Fang can't do much damage, but at the very least she seems to be able to offset
the HP that the Mark recovers when in a trance. However, once the Mark starts
using Wicked Whirl (when its HP get down to about 9,000,000), I would advise
against letting your guard down for these weak physical attacks and just let
Poison do its work.

Overall, remember two things: First, Poison is your offensive priority and you
need to get it to stick before doing anything else. As long as the Mark is
Poisoned, you will gain ground. Secondly, when you see Wicked Whirl begin, you
MUST go to a 3-Sentinel formation or things will get rather ugly very fast.

If you think that the above method constitutes "cheating" and you want to fight
him straight up, be my guest. I have won this battle with 5 stars without
using Poison, but it is frustrating because of the relative impossibility of
Staggering him. You can definitely 5-star this Mission with a "fair" fight,
but it will definitely take some trial and error. Have fun!

enstikto
14-03-2011, 10:56
Thanks ρε συ αλλά ο παραπάνω τρόπος απαιτεί χαλακτήρες με όλους τους ρόλους full! Snow Medic? WTF?
Για το SEN, SEN, SEN πάντος διάβασα ότι θα χρειστεί ούτως ή άλλος απλά σκέφτομαι μήπως δεν χρειάζετε να είναι full...

dimitrisasp
14-03-2011, 12:13
Πω ρε Μητσο χαρα στο κουραγιο σου! :) Εννοειται Βοο στον Val που γουσταρει τη λεσβια παιδεραστρια (βλεπε Fang). Η Vanille καθε φορα που ελεγε λεξη που τελειωνε σε "re" οπως here, are κλπ με την ηλιθια προφορα της ηθελα να το κλεισω.. Αει για ρε αγγλικο dub.. Δωστε μας και μας τα ιαπωνεζικα ρε..:P

Valkyre
14-03-2011, 12:28
Ναι ενω η Lightnig δεν ειναι καθολου macho... lol...ναι ειναι ενα φοβερο θηλυκο 100%...χαχα!

Εγω booo ή εσεις ρε?? :P Εχετε και το θρασος να κατηγορειτε την Fang για macho lesbo, ενω η Lighting με το στυλακι, "μη μου μιλατε..." ή " ειμαι 21 χρονων σουπερ ντουπερ ουαο στρατιωτινα, με πετσινη φουστιτσα" ειναι τιγκα στη θηλυκοτητα!

Τουλαχιστον Fang και Vanille ειναι σε ηλικια πανω απο 1000 χρονων! Επισης η Fang δεν εχει αθλια Voice Actor. :P

ΥΓ: Εκανα edit γιατι δεν αντεχα να βλεπω τα ορθογραφικα μου... λολ

dimitrisasp
14-03-2011, 12:36
Ναι ενω η Lightnig δεν ειναι καθολου macho... lol...ναι ειναι ενα φοβερο θυληκο 100%...χαχα!

Εγω booo ή εσεις ρε?? :P Εχετε και το θρασος να κατηγορειται την Fang για macho lesbo, ενω η Lighting με το στυλακι, "μη μου μιλατε..." ή " ειμαι 21 χρονων σουπερ ντουπερ ουαο στρατιωτινα, με πετσινη φουστιτσα" ειναι τιγκα στη θυληκοτητα!

Τουλαχιστον Fang και Vanille ειναι σε ηλικια πανω απο 1000 χρονων! Επισης η Fang δεν εχει αθλια Voice Actor. :P

Η Light εχει ροζ μαλλια αρα ειναι πιο θηλυκια οπως και να το κανουμε (επιχειρημα εεε :P ) Η Fang επισης εχει ψυχολογικα σιγουρα (βλεπε κοντα στο τελος) Η Vanille πρεπει να εχει χτυπησει το κεφαλι της μεσα στα 1000 χρονια ζωης πολυ δυνατα ομως.. Η τυπισσα κανει προσευχη με τα χερια της σταυρωμενα σε ροκ συναλιο.. Mε την ευκαιρια αφου θαβουμε, που πας με το μπουμερανγκ ρε Hope!!!!??? Σοβαρα το παιχνιδι μου αρεσε παρα πολυ! :P Χωρις πλακα!

Valkyre
14-03-2011, 12:41
Το επιχειρημα σου με αποστομωσε κυριολεκτικα. Τωρα βλεπω την αληθεια! Ροζ μαλλι και τι στον κοσμο!

Καλα ναι το οπλο επιλογης του Hope ειναι fail εντελως... Οταν η Lightning του εδωσε το dagger ειπα απο μεσα μου "επιτελους λιγη αξιοπρεπεια"... αλλα τελικα... epic fail...

dimitrisasp
14-03-2011, 12:44
Το επιχειρημα σου με αποστομωσε κυριολεκτικα. Τωρα βλεπω την αληθεια! Ροζ μαλλι και τι στον κοσμο!

Καλα ναι το οπλο επιλογης του Hope ειναι fail εντελως... Οταν η Lightning του εδωσε το dagger ειπα απο μεσα μου "επιτελους λιγη αξιοπρεπεια"... αλλα τελικα... epic fail...

Ασε ρε συ, στη τελευταια μαχη που ολοι στηνονται για να επιτεθουν, τον βλεπω να βγαζει το μπουμερανγκ απο την κωλοτσεπη και λεω αμαν ρε japanese people.. Αμαν... Το συγκεκριομενο οπλο πλησιαζει σε γελοιοτητα την μπαλα του Waka στο Final Fantasy X..

enstikto
14-03-2011, 19:46
Μόλις έβγαλα και το τελευταίο mission!
Δεν μου βγαίναν οι συνδιασμοί με τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και έφτιαξα αναγκαστηκά πάρτυ με Vanille, Sazh, Hope.
Και με αυτούς και πάλι είμουν σε πολύ χαμηλά level σε συγκεκριμένους ρόλους.
Συγκεκριμένα:
Vanille: Sab 5, Sen 1, Medic 5, Syn 5
Sazh: Sab 1, Med 1, Sen 5, Syn 5, Com 5
Hope: Sab 5, Med 5, Sen 1
Και όμως βγήκε με 5 αστέρια σε 11:48!!!! :D:D:D:D:D

Τώρα δυστηχώς μπαίνω στο βαρετό κομμάτι του παιχνιδιού.... Grinding και farming :(

dimitrisasp
14-03-2011, 19:57
Μόλις έβγαλα και το τελευταίο mission!
Δεν μου βγαίναν οι συνδιασμοί με τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και έφτιαξα αναγκαστηκά πάρτυ με Vanille, Sazh, Hope.
Και με αυτούς και πάλι είμουν σε πολύ χαμηλά level σε συγκεκριμένους ρόλους.
Συγκεκριμένα:
Vanille: Sab 5, Sen 1, Medic 5, Syn 5
Sazh: Sab 1, Med 1, Sen 5, Syn 5, Com 5
Hope: Sab 5, Med 5, Sen 1
Και όμως βγήκε με 5 αστέρια σε 11:48!!!! :D:D:D:D:D

Ο Attacus ηταν? H πιο ευκολη μαχη του παιχνιδιου.. Ειχα Snow Sentinel σε ολα τα paradigms και Light/Fang SYN/SAB/MED/RAV. Πατας μονο το Χ και κατα διαστηματα αλλαζεις paradigms και μετα απο 15-20 λεπτα καπουτ.. :P

Kαλη υπομονη με το farming.. :priest:

enstikto
14-03-2011, 20:06
Οχι ο Attacus. Αυτός είναι ο 51. Ο Vercingetorix (Mission 64). Απλά οι περισσότεροι λένε να πας με full party κτλ κτλ για αυτό μου έκανε εντύπωση! :P

tnf50
16-03-2011, 15:18
επιτελους εφτασα στο 13ο chapter... αντε γιατι μπουχτισα και θελω να ξεκινησω και το castlevania!

HarrisDo
19-03-2011, 16:28
Παιδιά βοήθεια..τι ειδικότητα προτίνετε να ανεβάσω κάθε χαρακτήρα?
Πχ. εγώ έχω Lightning Com/Rav ενώ το Medic καθόλου, τον Hope Syn/Rav, την Vanille Med/Rav κοκ..
Κανένα tip? Είμαι Chapter 3 ακόμη..

dimitrisasp
19-03-2011, 16:51
Παιδιά βοήθεια..τι ειδικότητα προτίνετε να ανεβάσω κάθε χαρακτήρα?
Πχ. εγώ έχω Lightning Com/Rav ενώ το Medic καθόλου, τον Hope Syn/Rav, την Vanille Med/Rav κοκ..
Κανένα tip? Είμαι Chapter 3 ακόμη..

Eιναι πολυ νωρις ακομα. Προς το παρον να τα κανεις οπως στα εδωσε το παιχνιδι, δηλαδη Light Commander κλπ.. Γενικα παντως δεν ειναι στανταρ οι ρολοι που θα κρατησεις μεχρι το τελος. Αναλογα με τις μαχες θα αναγκαζεσαι να αλλαζεις διαρκως το party σου και τους ρολους. Θα ξεκαθαρισει αργοτερα το σκηνικο.

HarrisDo
19-03-2011, 17:02
Eιναι πολυ νωρις ακομα. Προς το παρον να τα κανεις οπως στα εδωσε το παιχνιδι, δηλαδη Light Commander κλπ.. Γενικα παντως δεν ειναι στανταρ οι ρολοι που θα κρατησεις μεχρι το τελος. Αναλογα με τις μαχες θα αναγκαζεσαι να αλλαζεις διαρκως το party σου και τους ρολους. Θα ξεκαθαρισει αργοτερα το σκηνικο.

Chapter 4 προς το τέλος είμαι τελικά μόλις το είδα..
Οκ αυτό θα κάνω..
Και από Upgrades κλπ? Τι πρέπει να κάνω Upgrade? Να αρχίσω από τώρα ή να κρατήσω τα Components?

dimitrisasp
19-03-2011, 18:22
Καλυτερα μην κανεις. Κανε μονο το Gladius της Light αν θελεις για να κανεις μεγαλυτερο damage. Κρατα τα components και ασχολησου με upgrades απο το chapter 11 και μετα. Επισης να πουλας τα components που στην περιγραφη τους λενε οτι μπορεις να τα πουλησεις για premium ωστε να βγαλεις μπολικα λεφτα για μετα..

tnf50
20-03-2011, 17:17
Δυσκολο...μαγευτικο...αριστουργημα... αυτο ειναι το final fantasy xiii και μολις το τερματισα!!! Ενα απο τα καλυτερα games που εχω παιξει
-Γιωργος

HarrisDo
20-03-2011, 23:29
Καλυτερα μην κανεις. Κανε μονο το Gladius της Light αν θελεις για να κανεις μεγαλυτερο damage. Κρατα τα components και ασχολησου με upgrades απο το chapter 11 και μετα. Επισης να πουλας τα components που στην περιγραφη τους λενε οτι μπορεις να τα πουλησεις για premium ωστε να βγαλεις μπολικα λεφτα για μετα..

Βρήκα ένα όπλο που έχει μια ονομασία σαν Carabine κάτι..φαίνεται ανώτερο από το Gladius (το οποίο το έχω LVL 3),..να το κάνω Upgrade ή να κρατήσω το Gladius της Light για πάντα?

dimitrisasp
20-03-2011, 23:59
Βρήκα ένα όπλο που έχει μια ονομασία σαν Carabine κάτι..φαίνεται ανώτερο από το Gladius (το οποίο το έχω LVL 3),..να το κάνω Upgrade ή να κρατήσω το Gladius της Light για πάντα?

To Carabine που λες φτανει μεχρι 85 strength στην πρωτη του μορφη ενω το Gladius φτανει μεχρι 175. Δες αυτο το site για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τα οπλα της Light http://ff-13.info/lightning-sword/ Aν δεις αριστερα εχει links και για τα οπλα των αλλων και για τα accesories. Εγω απο δω τα εφτιαξα ολα στο chapter 11 και δεν ειχα κανενα προβλημα. Παντως το Gladius ειναι αξιοπρεπεστατο πρωτο οπλο για την Light!

enstikto
21-03-2011, 00:56
Μόλις πήρα την πλατίνα! Φρόντισα να έχει και ξεχωριστή θέση στην πλατινοθήκη μου καθώς είναι η 100η! :D

dimitrisasp
21-03-2011, 01:24
Νατος! Χαρα στο κουραγιο σου φιλε! Δεν μ αφηνει να σου δωσω και rep!

Valkyre
21-03-2011, 12:31
Ποση ωρα σου πηρε Δημητρη? Εννοω το save σου ποσες ωρες γραφει? Απο περιεργεια δηλαδη :)

enstikto
21-03-2011, 13:06
96 ώρες αλλά σίγουρα βγαίνει και σε λιγότερο!
Τα Upgrades απο μόνα τους πήραν κοντά στο 8ωρο (χώρια το grinding για components κτλ). Και αυτά μπορούν να γείνουν λιγότερο αλλά εγώ για να ανεβάσω το multiplier χρησιμοποιούσα μόνο sturdy bone το οποίο σημένει οτι κάθε 3 upgrades περίπου έπρεπε να βγώ απο το upgrade και να πάω στο shop να ξαναγωράσω...
Είχα και excelάκι και σημείωνα και το τι έφτιαχνα και τι χρειαζόμουν.
Επίσης ουκ ολίγες φορές το είχα αφήσει ανοιχτό ο @@ και όχι σε pause οπότε πρέπει να έγραψε και εκεί λιγάκι....
Σημείωσε οτι αν θες να κρατήσεις και ότι φτιάξεις τότε θα σου πάρει πολύ παραπάνω! Εγώ τα μισά τα πούλησα γιατί βαριόμουν το grind για γκίλια (αν και στο τέλος τα Long Gui τα ξεπέταγα σε 2 mins αλλά η πιθανότητα για plat. ingot ήταν αρκετά μικρή)...
Φυσικά έχω κρατήσει save όπου έχω όλα τα αντικείμενα αλλά όχι σε full upgraded μορφή (κοληματάκια :P)

Πιάνω Mass Effect τώρα :D

Valkyre
21-03-2011, 13:28
θα προτεινα να μην το βιαστεις το mass Effect μονο για τα trophies. βεβαια με 96 ωρες το Final Fantasy δεν νομιζω οτι πηγαινες αυστηρα βαση σχεδιου για αποκτηση τροπαιων και μονο.

Εχει πολλα πραγματα να ανακαλυψεις/δεις /δοκιμασεις το ΜΕ που παρολο που δεν σου δινουν τροπαια, σε ανταμοιβουν αλλιως. :)

enstikto
21-03-2011, 13:39
Guide για το FF άνοιξα στην ουσία μετά τον τερματισμό. Αν είχα ανοίξει νωρίτερα θα είχα γλιτώσει πολύ χρόνο με το growth egg για πιο γρήγορο leveling αλλά τι να κάνεις.... :P
Και το ME έχω σκοπό να το ξεκοκαλίσω άσχετα με τα τρόπαια. Αυτά τα παιχνίδια δεν τα παίζεις για τα τρόπαια αλλά για την ατμόσφαιρα, το σενάριο και τους μαγικούς τους κόσμους. Τα τρόπαια είναι bonus! ;)
Δεν ξέρω βέβαια αν τελικά θα κάνω 2 playthroughs λόγο χρόνου. Λέω να κάνω 1 αλλά βαρβάτο (να ψάξω κάτω απο κάθε πέτρα που λέει ο λόγος :P)
Προς το παρόν πριν ξεκινήσω λέω να διαβάσω λίγο παραπάνω πράγματα για το πρώτο μέρος καθός είδα το comic και ναι μεν με έβαλε σε μία σειρά αλλά δεν με κάλυψε απόλυτα.... Βασικά συνεχίζω στο thread του me γιατί πάω να βγω off topic....

Valkyre
21-03-2011, 13:47
Οσο και να ψαξεις με ενα playthrough θα δεις το μισο παιχνιδι, ισως και λιγοτερο :(

FunkyCobra
23-03-2011, 13:35
kana tip gia to crystarium?fovamai mhn kanw kana la8os...
yparxei kana guide pou na s leei ti einai kalutero na pareis gia ton ka8ena?

Desmond
23-03-2011, 13:42
Χμ, αν θυμάμαι καλά (καταραμένο αλτσχάιμερ) δε νομίζω οτι θά'χεις πρόβλημα.Θα καταλάβεις γρήγορα ποιον πρωταρχικό ρόλο θα αναθέσεις στον καθένα.Για τους δευτερεύοντες ρόλους είναι και θέμα προσωπικού γούστου στο στήσιμο του party.

FunkyCobra
23-03-2011, 13:45
diavasa kapou oti einai kalutero na mhn xalasw pontous se deuterevontes rolous mexri na to termathsw mia fora,h kati tetoio...den katalava kai tpt gt eimai sthn arxh akoma.

Desmond
23-03-2011, 13:59
diavasa kapou oti einai kalutero na mhn xalasw pontous se deuterevontes rolous mexri na to termathsw mia fora,h kati tetoio...den katalava kai tpt gt eimai sthn arxh akoma.
Δεν καταλαβαίνω γιατί να ισχύει αυτό.Ίσα-ίσα που χρειάζεται δευτερέυων ρόλος σε καλό επίπεδο για τα paradigm shifts.Μόλις πάρεις ουσιαστικά τον έλεγχο του party, θα καταλάβεις.Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Εκεί που θα χρειαστείς ψάξιμο είναι για τα όπλα.

enstikto
23-03-2011, 14:07
Αρχικά ανέβασε:
light: rav, com, med
fang: com, sen, Sab
hope: med, syn, rav
sazh: syn, rav
snow: sen, com, rav
van: sab, rav, med

FunkyCobra
23-03-2011, 14:15
den exw thn epilogh gia saboteur gia thn vanille akoma.eimai sthn Lake Bresha :/
kalutera na anevasw ravager anti gia commander sthn lightning?

enstikto
23-03-2011, 14:25
Αν δεν έχεις fang στο party σου, ανέβασε Com. Όταν θα έχεις και fang τότε ανέβασε Ravager τη light ;)
Για τη Vanille rav κ med.

FunkyCobra
23-03-2011, 14:37
nai diavasa gia thn vanille.med ftw!uparxei mia kontra sto poios einai kaluteros med,h vanille h o hope alla ap oti diavasa kaluterh m fanhke h vanille.
anamesa se lightning kai fang kaluterh h fang?

enstikto
23-03-2011, 14:46
Η Fang είναι ο καλύτερος Commando του παιχνιδιού. Η Light είναι ο πιό ευπροσάρμοστος (versatile) χαρακτήρας του παιχνιδιού οπότε επίσης πολύ χρήσιμη.
Σαν med και ο hope και η vanille είναι πολύ καλοί αλλά ο hope λόγω υψηλού magic είναι λίγο καλύτερος!
Γενικά εμένα το πάρτυ μου ήταν συνήθως Fang, Light, Hope ή Fang, Light, Vanille.
Σε περιπτώσεις που ήξερα ότι θα χρειαστώ sentinel έβαζα leader την Light. Σε όλες τις άλλες είχα την Fang.

FunkyCobra
23-03-2011, 16:28
h vanille omws prepei na xei parapanw hp ap oti o hope

enstikto
23-03-2011, 16:35
Ναι. Ο hope είναι ο πιο φλουφλης χαρακτηρας του παιχνιδιού...
Για αυτό βαλτου κανά accessory που να δίνει hp.

Aphelian
23-03-2011, 16:47
Ναι αλλά ο Ηope έχει ολόκληρο πλαστικό boomerang!

dimitrisasp
23-03-2011, 16:51
Συμφωνω! Και ειναι και κιτρινο..

enstikto
23-03-2011, 17:10
Το ότι έχει τη μαγική τσέπη του sport billy που το βάζεις;
Κάνει ένα τσικ κ ένα τσακ κ όλο το boomerang (πλαστικό κ κίτρινο για να μην ξεχνιωμαστε) μπαίνει στο τσεπακι του. Πάντα όμως είναι έτοιμος να το τραβήξει κ να γίνει ο φόβος κ ο τρόμος των απανταχού τερατων! Αμε!

enstikto
23-03-2011, 17:33
Το ότι έχει τη μαγική τσέπη του sport billy που το βάζεις;
Κάνει ένα τσικ κ ένα τσακ κ όλο το boomerang (πλαστικό κ κίτρινο για να μην ξεχνιωμαστε) μπαίνει στο τσεπακι του. Πάντα όμως είναι έτοιμος να το τραβήξει κ να γίνει ο φόβος κ ο τρόμος των απανταχού τερατων! Αμε!

dimitrisasp
23-03-2011, 18:00
Μηπως δεν το βγαζει απο το παντελονι του ομως? Το σκεφτηκατε αυτο ποτε? Πολλες αγκαλιες με το Snow κλπ Think about it..

HarrisDo
23-03-2011, 18:01
Δεν καταλαβαίνω γιατί να ισχύει αυτό.Ίσα-ίσα που χρειάζεται δευτερέυων ρόλος σε καλό επίπεδο για τα paradigm shifts.Μόλις πάρεις ουσιαστικά τον έλεγχο του party, θα καταλάβεις.Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Εκεί που θα χρειαστείς ψάξιμο είναι για τα όπλα.

Upgrades για τα όπλα να μην αρχίσω δηλαδή? Είμαι στο 6ο τσαπτερ.
Η Saboteur από ότι κατάλαβα μειώνει το Defense των αντιπάλων..

enstikto
23-03-2011, 18:13
Μηπως δεν το βγαζει απο το παντελονι του ομως? Το σκεφτηκατε αυτο ποτε? Πολλες αγκαλιες με το Snow κλπ Think about it..

Ομολογώ οτι το σκέφτηκα. Αλλά ο χαρακτήρας είναι τόσο αρρενωπός που δεν νομίζω ρε συ....

Upgrades για τα όπλα να μην αρχίσω δηλαδή? Είμαι στο 6ο τσαπτερ.
Η Saboteur από ότι κατάλαβα μειώνει το Defense των αντιπάλων..

Ο Saboteur κάνει πάρα πολλά και όχι μόνο αυτό που λες. Στην ουσία είναι το αντίθετο του Synergist.
Με τα όπλα μπορείς να ασχοληθείς αν θέλεις αλλά πραγματικά δεν χρειάζετε!

volyros
27-06-2011, 17:38
παιδια βοηθεια ειμαι στην τελευταια μαχη με τον orphanαλλα δεν μπορω να τον βγαλω με τιποτα!! :frusty:
μολις τον παω μεχρι την μεση με βγαζει με μια επιθεση!!
οποιοδηποτε tip εχετε απο paradigms μεχρι οπλα και equipment δεκτο..

tnf50
27-06-2011, 18:05
Για να μην πεθανεις πρεπει να εχεις καποιον καλο synergist που θα σε προστατευει απο status problems με μια κινηση που λεγεται shell(νομιζω). Φροντισε ωστε να το εχεις παντα πανω σου για να μη σε σκοτωνει με το progenitoral wrath(badass name!!!)
Μην απογοητευτεις αν χασεις. Οταν το νικησα επιτελους ετρεμα απο υπερενταση(λεμε τωρα) και ενιωθα αρχοντας

dimitrisasp
27-06-2011, 18:05
Εχω ξεχασει τελειως τη στρατηγικη.. Δες κανενα βιντεο στο youtube. Εχει παρα πολλα σχετικα βιντεο. Επισης βαλε αν θελεις σε spoiler ποιον πολεμας για να μην το χαλασεις σε αλλους που δεν εχουν φτασει μεχρι εκει..

volyros
27-06-2011, 20:38
μολις το τερματισα!!!!!

καλα το τελος τα σπαγε!!ειδικα η σκηνη που ο ragnarok διαλυεται και απο φωτια μετατρεπεται σε παγο με αποτελεσμα να δημιουργηθει η παγωμενη "σφαιρα στον αερα ηταν ολα τα λεφτα!!

ανυπομονω για το επομενο!!

ευχαριστω τα παιδια που βοηθησαν!!!να στε καλα!!

tnf50
27-06-2011, 20:51
FFXIII-2 here we come!

God-Ectis
28-07-2011, 01:04
λοιπόν θέλω λίγο την γνώμη σας για το τι πραγματάκια χρειάζομαι για να ρίξω τον atacus έχω καταφέρει και έχω maksari ολο το crystarium αλλα δεν εχο καν kaiser knuckles η κάτι που να γίνετε με dark matter κε ανισιχο λιγο γιαφτο θέλω την γνώμη σας :) aa ke an borite tha ithela mia mikri sigrisi gia osous exete kataferi ta kataferi parakato bosses genika pios theli pio poli prosoxi Shaolong gui / verciptorix / Long gui

Nek_Food
28-07-2011, 10:21
Έχει περάσει άπειρος καιρός και δεν θυμάμαι καν ποιος είναι αλλά μιας και το έχουμε το διαδίκτυο "πρόχειρο" ρίξε μια ματιά ΕΔΩ:
http://finalfantasy.wikia.com/wiki/Attacus

God-Ectis
29-07-2011, 00:09
τον έφαγα με ευκολία :) λοιπόν άντε να δούμε αν θα τα καταφέρουμε με τον verciptorix :)

baphomet
12-08-2011, 09:04
λοιπόν θέλω λίγο την γνώμη σας για το τι πραγματάκια χρειάζομαι για να ρίξω τον atacus έχω καταφέρει και έχω maksari ολο το crystarium αλλα δεν εχο καν kaiser knuckles η κάτι που να γίνετε με dark matter κε ανισιχο λιγο γιαφτο θέλω την γνώμη σας :) aa ke an borite tha ithela mia mikri sigrisi gia osous exete kataferi ta kataferi parakato bosses genika pios theli pio poli prosoxi Shaolong gui / verciptorix / Long gui

Long Gui μακράν :a010:

L-Griever
12-08-2011, 11:40
Το Final Fantasy XIII είναι ωραίο παιχνίδι αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το treasure hunter trophy!!!Και χρειάζομαι βοήθεια :(

L-Griever
16-08-2011, 03:19
Κανείς δεν απαντάει;;Καμία συμβουλή please? :'(

baphomet
16-08-2011, 18:45
τσέκαρε αυτόν (http://www.ps3trophies.org/forum/final-fantasy-xiii/35138-final-fantasy-xiii-road-map-trophy-guide.html) τον guide

αναλυτικότερα αυτά που χρειάζεσε

Weapons (http://www.ps3trophies.org/forum/final-fantasy-xiii/35682-final-fantasy-xiii-weapon-list.html)

Accessories (http://www.ps3trophies.org/forum/final-fantasy-xiii/36502-final-fantasy-xiii-accessory-list.html)